Bang & Olufsen BeoPlay E8

Adviesprijs

349,-

blank

8.015 andere kochten dit product

De Bang & Olufsen BeoPlay E8 zijn volledig draadloze oordopjes. Hierdoor heb je geen last van kabels die in de weg hangen en heb je alle bewegingsvrijheid. De oordopjes werken op bluetooth en gaan tot 4 uur mee op 1 acculading. Dankzij de draagbare oplader laad je de oordopjes weer 2 keer volledig op. Je bedient de muziek door het touch pad op de dopjes aan te raken. Door 1 keer te tikken neem je bijvoorbeeld inkomende oproepen aan of pauzeer je de muziek. Er wordt een set van 4 maten sleeves meegeleverd. Met de juiste maat vallen de dopjes niet uit je oren.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Geweldige draadloze oordopjes met een fantastisch geluid”

Deze oordopjes klinken fantastisch, er is een soort van equaliser waarmee je het geluid af kunt stemmen op jouw voorkeur, ze zitten erg goed (met zowel de siliconen als de foam sleeves blijven ze goed zitten) en sluiten externe geluiden voor mij voldoende af. Als je de transparency mode aanzet, kan je zonder de oordopjes uit te hoeven nemen toch je omgeving horen (ook nog eens in 3 verschillende standen). Dit gebruik ik dagelijks om te kunnen afwisselen tussen met m’n gezin communiceren en me er volledig voor kunnen afsluiten als ik op afstand vanuit m’n woonkamer zit te werken. Gaat perfect!

Chris Brender

Bang & Olufsen BeoPlay E8

Kwaliteit loont de ietwat hoge prijs

De pluspunten

Uitstekende audiokwaliteit, onmerkbare latentie, complete en effectieve aanraakbediening, uiterst stabiele Bluetooth- en NFMI-aansluitingen, water- en stofbestendigheid, onberispelijke afwerking, en een uitstekende geluidskwaliteit.

De minpunten

Hoge prijs, gemiddelde autonomie, enkele problemen voor de eerste koppeling, grote hoofdtelefoons en perfect aanpasbare oordopjes, onmogelijk om muziek met een vriend(in) te delen.

Samenvatting

Met een uitstekend geluid, een betrouwbare verbinding en bevredigende aanraakbediening behoort de BeoPlay E8 duidelijk tot de beste True Wireless-hoofdtelefoons op de markt. Jammer dat ze een arm kosten.

Echte draadloze hoofdtelefoons zijn DE trend in de audiomarkt aan het eind van 2017. Net als Apple, Jabra, Jaybird of Divacore lanceert de Deense fabrikant Bang & Olufsen, die gespecialiseerd is in high-end producten, ook zijn eerste volledig draadloze model.

Deze water- en stofdichte in-ear monitors, de BeoPlay E8 genaamd, hebben “dynamische” 5,7 mm luidsprekers, elektromagnetische transducers en een Bluetooth 4.2-chip. B&O kondigt aan dat u tot vier uur kunt luisteren met een volledige lading, maar in de doos kunt u twee extra ladingen toevoegen (aangezien de E8’s, zoals alle “True Wireless” hoofdtelefoons, automatisch worden opgeladen wanneer ze in hun doos zitten). Een gemiddelde autonomie, maar ver van de 24 uur die Divacore aankondigde voor zijn AntiPods-hoofdtelefoon of JBL voor zijn gratis.

De Beoplay E8 zijn verkrijgbaar sinds 12 oktober 2017 voor de aanzienlijke prijs van 299€ (en is bovendien niet zo duur voor het merk….). Merk op dat in geval van verlies van een oortje of koffer, elk artikel afzonderlijk kan worden aangeschaft.

Ontwerp en comfort

Zoals gebruikelijk heeft B&O bijzondere aandacht besteed aan de afwerking van de hoofdtelefoon en de draagtas, gemaakt van echt leer. De visuele identiteit van het merk wordt weerspiegeld, in het bijzonder de gouden of zilveren ring die het logo van het bedrijf omringt. De E8’s zien er solide uit en zijn ondanks hun zeer grote formaat relatief comfortabel (wat je uiteindelijk na een tijdje voelt). Voor de correcte installatie ervan is echter een zekere mate van hulp nodig en om een bevredigende geluidsisolatie te verkrijgen, moeten ze diep genoeg in de oren worden geduwd, wat de meest gevoelige mensen kan storen.

De E8’s passen goed in de oren, in ieder geval in het begin, maar het moet gezegd worden dat ze na een tijdje uitkomen en dat je ze moet verplaatsen om ze niet te laten vallen (let op dat je het aanraakoppervlak niet aanraakt met het risico dat je onbedoeld de muziek snijdt). In dit opzicht zijn we ver verwijderd van de Jaybird Run of Jabra Elite Sport, twee paar draadloze sporthoofdtelefoons met zeer effectieve steunvinnen.

B&O heeft voor haar E8’s vertrouwd op tactiele controles. Door één keer het rechteroorstuk aan te raken, kunt u de muziek pauzeren (of afspelen). Op de linker oortelefoon wordt hiermee de muziek gedempt en worden de externe geluiden versterkt. Door twee keer achter elkaar op het rechteroorstuk te drukken, kunt u ook naar het volgende nummer gaan. Herhaal dezelfde handeling op de linkeroortelefoon om terug te keren naar het vorige nummer. In de praktijk doen we het meerdere malen om deze commando’s correct te maken, in ieder geval in het begin, want als we het eenmaal onder de knie hebben, wordt het veel gemakkelijker. U kunt het volume ook verhogen of verlagen door uw vinger op het aanraakoppervlak van het rechter- of linkeroorstuk te houden, wat over het algemeen een zeer effectieve bediening is.

Merk op dat deze hoofdtelefoons niet automatisch worden ingeschakeld, wat een beetje jammer is. Om dit te doen, is het echter voldoende om na het verwijderen van het paar uit de behuizing het aanraakoppervlak van de rechter oortelefoon kortstondig aan te raken. Merk ook op dat je smartphone de E8’s onmiddellijk zal detecteren, maar dat je ze pas kunt aansluiten als je je vingers een paar seconden op de aanraakoppervlakken van beide hoofdtelefoons tegelijk houdt, zodat ze kunnen overschakelen naar de koppelstand. Trouwens, een klein minpuntje: we moesten het nog een aantal keer doen om verbinding te maken met de E8’s, maar als we dat eenmaal gedaan hebben, geen zorgen meer.

Een mobiele applicatie is beschikbaar om de koptelefoon te begeleiden. Niet noodzakelijk, maar het stelt u in staat om de toon van het geluid aan te passen, een geluidsprofiel te kiezen, de autonomie te controleren en software-updates uit te voeren. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen tussen drie filtratieniveaus van omgevingsgeluiden. Zo kunt u zich zoveel mogelijk afsluiten van uw omgeving (let op, het is een kwestie van passieve ruisonderdrukking) of de hoofdtelefoon zo instellen dat hij juist hoort wat er om u heen gebeurt.

Draadloze verbinding

Het is geen geheim, het is erg moeilijk om een stabiele draadloze verbinding te onderhouden met dit soort hoofdtelefoons. Om het eenvoudig te maken, stuurt de bron het audiosignaal in Bluetooth naar de rechter oortelefoon (master), die het vervolgens door de schedel van de gebruiker naar de linker oortelefoon (slaaf) stuurt. Volgens de verschillende geïnterviewde fabrikanten heeft de doorgang van het Bluetoothsignaal door de hersenen de neiging om het te verstoren, vandaar dat het Deense merk ervoor koos om het signaal via NFMI (Near Field Magnetic Induction) tussen de rechter- en linkeroortjes te verzenden. Op deze manier wordt het signaal omzeild door het hoofd van de gebruiker in plaats van dat het signaal er doorheen gaat.

Na het testen van verschillende modellen die deze techniek gebruiken, zoals de nieuwste versie van de Earin (M-2) of de Jabra Elite Sport, kunnen we bevestigen dat het veel betere stabiliteit biedt dan traditionele Bluetooth-verbindingen en een lagere latentiegraad volgens onze indrukken (het bereik is ook bevredigend). Het geluid stopt bijna nooit, de verbinding is echt betrouwbaar. Er is echter nog steeds een tegenhanger: dit systeem vereist dat de twee hoofdtelefoons naast elkaar blijven staan, dat de twee hoofdtelefoons op slechts enkele centimeters afstand van elkaar worden geplaatst en dat de linkeroortelefoon de verbinding verliest. U zult dit begrepen hebben, dus u zult niet in staat zijn om een vriend of vriendin een oortje te lenen om uw muziek te delen of samen een video te bekijken.

Audiokwaliteit

Wat betreft de geluidskwaliteit, we waren echt gecharmeerd, we zijn duidelijk in de aanwezigheid van een hoofdtelefoon van hoog niveau, met een extreem nauwkeurig geluid en een grote helderheid, zelfs wanneer er veel instrumenten zijn. Laten we het maar meteen zeggen: ondanks een paar kleine foutjes waar we het direct daarna over zullen hebben, bieden de E8’s de beste geluidskwaliteit van alle True Wireless ITE’s die we tot nu toe hebben getest.

De geluidssignatuur van deze E8’s is in “V”, d.w.z. het middenbereik is discreter dan de andere frequenties. Een typisch Bang & Olufsen-hoofdtelefoongeluid dat zeer aangenaam is, vooral voor rockfans. De hoge frequenties zijn zeer helder, zelfs kristallijn, wat bijdraagt aan de eerder genoemde indruk van grote helderheid. Toch gebeurt het soms (vrij zelden) op tracks die de hoge tonen te ver duwen (zoals een kunstmatige harmonische die iets te hoog is op de elektrische gitaar) dat het geluid een beetje schel is. Onthoud dan dat je altijd de mogelijkheid hebt om een aangepaste equalizer te gebruiken.

Wat de bas betreft, deze zijn relatief krachtig en zeer nauwkeurig, zolang je de hoofdtelefoon maar goed genoeg kunt plaatsen. Anders, of als je er te kleine tips in steekt, verlies je onmiddellijk de lage frequenties. Ook, weet dat u hoe dan ook, zal u niet zo veel bas als met sommige modellen zoals de Jaybird Run, onder de beste op dit gebied volgens ons hebben. We zitten hier op een basniveau dat vergelijkbaar is met dat van de AntiPods. Voor de rest, niets te zeggen, is er geen latentie waarneembaar en is er geen vervorming hoorbaar, zelfs niet met het geluid op volle volume, is de spatialisatie zeer goed en is passieve isolatie geschikt.

Conclusie

Het grootste gebrek van de BeoPlay E8 is ongetwijfeld hun prijs, die tot de hoogste op de markt behoort. Omdat de koptelefoons zelf erg goed zijn. Het geluid is uitstekend, de aanraakbediening is compleet en zeer effectief. De Bluetooth-verbinding is ook de meest stabiele die we tot nu toe hebben gezien (samen met de Jabra Elite Sport). Dit zijn ongetwijfeld de beste “True Wireless” hoofdtelefoons die we tot nu toe getest hebben.

Toch zullen sommige concurrerende modellen, zoals de Divacore AntiPods, goedkoper en comfortabeler zijn, maar voor een minder goede geluidskwaliteit. Bovendien is de autonomie van de E8 beperkt tot 4 uur per lading wanneer AntiPods of JBL Free twee keer zoveel aanbieden. Maar als je het nodige budget hebt, kun je de E8’s met gesloten ogen kopen.

[ux_products type=”row” cat=”190″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 455 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *