De beste multifunctionele printer

Zelfs in tijden van steeds meer papierloze communicatie moet je af en toe nog iets afdrukken. En als u voor een groot deel zonder papier wilt en uw documenten digitaal wilt opslaan, moet u ze scannen. Inktjet multifunctionele printers kunnen beide doen en blijven daarom zeer populair, vooral in privé-huishoudens. Dit komt omdat, in tegenstelling tot hun laser tegenhangers, inkjet multiprinters niet alleen veel kleiner en goedkoper zijn, ze kunnen ook goed foto’s afdrukken.

Hier kunt u ons overzicht van multifunctionele printers met laserprinters lezen.
Als het afdrukken van foto’s niet zo belangrijk voor u is, maar het afdrukken van tekst wel perfect moet zijn, dan zijn laser multifunctionele apparaten de betere keuze. Ze zijn ook ideaal voor op kantoor.

We hebben nu 27 multifunctionele printers met inkjetprinters getest in verschillende testrondes en prijzen variërend van een zeer redelijke 50 euro tot een trotse 400 euro. Er zijn grote verschillen tussen de apparaten, vooral in de kwaliteit van de fotoafdruk, maar ook in de afdrukkosten.

Volledig papierloos blijft moeilijk

De visie van het papierloze kantoor, al is het maar in het thuiskantoor, blijft in de praktijk helaas vaak net dat: een visie. Hoewel we steeds vaker digitaal communiceren, worden we nog steeds vaak geconfronteerd met de schaamte om een document te moeten scannen, kopiëren of zelfs faxen.

Bedrijven en overheden werken nog steeds vooral met afdrukken op papier, ook al wil bijvoorbeeld het belastingkantoor nu alleen nog maar elektronische belastingaangiftes ontvangen. Zelfs de originele dot-matrixprinter heeft nog steeds zijn plaats als het gaat om het produceren van documenten met carbon carbonkopieën.

Printers zijn nog steeds heel vaak in gebruik

Ook in het privé-huishouden, vooral als het om kinderen gaat, is het niet zo zeldzaam dat er een document, formulier of zelfs een foto moet worden afgedrukt. Zelfs als u echt papierloos wilt worden, heeft u nog steeds een apparaat nodig waarmee u snel en eenvoudig documenten kunt digitaliseren.

Daarom is een multifunctionele inkjetprinter nog steeds de eerste keuze voor veel mensen, zowel thuis als op het kleine kantoor. In het licht van het debat over de uitstoot van fijnstof door laserprinters willen veel mensen op veilig spelen, vooral thuis en in kleine kantoren, waar de printer meestal vlak naast het bureau staat.

De meeste nieuwe modellen hebben geen speciale faxfunctie – een duidelijke indicatie van het afnemende belang van deze functie. Indien nodig zijn er verschillende manieren om een fax te versturen op de PC met of zonder telefoonlijn, maar tegenwoordig kunt u meestal gewoon een PDF sturen via e-mail. Daarom hebben we het ontbreken van een faxfunctie niet als negatief beschouwd.

Het probleem met de inkt

Inkjetprinters hebben niet bepaald de beste reputatie. Dit is vooral te danken aan het traditionele bedrijfsmodel van fabrikanten die printers tegen bodemprijzen verkopen, om vervolgens des te meer voor de inkt te gaan.

De gezouten prijzen voor inktcartridges hebben derde fabrikanten op het toneel gebracht die goedkopere alternatieven bieden – maar die niet altijd dezelfde kwaliteit leveren als de originele cartridges. De printerdrivers zijn immers altijd optimaal afgestemd op de eigen inkten en papieren van de fabrikant. En omdat fabrikanten de lage prijzen van de apparaten subsidiëren met de inkomsten uit de inktverkoop, blokkeren ze steeds vaker het gebruik van cartridges van derden, wat op zijn beurt leidt tot de woede van de consument.

Ondertussen zijn klanten zo gewend geraakt aan extreem lage prijzen voor inkjetprinters dat fabrikanten steeds meer besparen op de productie om de prijzen te onderbieden – wat op zijn beurt de kwaliteit van de apparaten niet bepaald ten goede komt. Helaas kun je dit duidelijk zien in de apparaten: Vaak zijn het gammele, krakende plastic bommenwerpers met een goedkoop uiterlijk, die er niet goed uitzien in een woonomgeving.

Als u niet per se in kleur hoeft te printen en het zonder multifunctionele functies kan, is een laserprinter om deze reden vaak het betere alternatief. Zelfs goedkope laserprinters printen tekstdocumenten betrouwbaarder, sneller en beter dan de beste inkjetprinters.

Als je een multifunctioneel apparaat nodig hebt, ziet het er een beetje anders uit. Er zijn laser multifunctionele apparaten, maar ze zijn vaak te groot en te onhandig voor thuisgebruik, en ze zijn in een andere divisie wat betreft de prijs. Daarom wordt deze klasse van apparaten meestal gebruikt in professionele kantooromgevingen, waar verschillende medewerkers een printer delen en de juiste afdrukvolumes leveren.

Voor thuisgebruik is een multifunctionele inkjetprinter vaak nog steeds de beste keuze – vooral omdat printen met inkt niet meer noodzakelijkerwijs duurder is dan printen met toner. Vooral voor een goede fotoprint, vooral op glanzend papier, heeft u nog steeds inkt nodig, of beter nog, speciaal fotozwart op pigmentbasis.

Patronen van externe fabrikanten zijn vaak slechter

Gelukkig proberen de eerste fabrikanten nu uit de rampzalige neerwaartse spiraal van dalende prijzen en goedkope verwerking te komen. De EcoTank-serie van Epson is dus consequent uitgebreid. Met de enorme inkttanks zijn zelfs de navulflessen goedkoper dan cartridges van andere fabrikanten met een tiende van het inktvolume. Zelfs de hogere kostprijs wordt dan ten laatste vergeten wanneer er naast de initiële uitrusting een vervangingsset in het pakket is opgenomen. In de tussentijd is er nauwelijks een toepassingsgebied dat niet bediend kan worden met een ET printer van Epson. Alleen printers die met vijf in plaats van vier kleuren werken, zoals de vier fotodeskundigen in onze test, zijn nog niet beschikbaar bij Epson met EcoTanks.

Een soortgelijke aanpak, die inkbenefit wordt genoemd, wordt ook gevolgd door Brother met zijn twee modellen DCP-J785DW (in deze test) en MFC-J985DW. De relatief scherpe inkoopprijzen worden ook hier gecompenseerd door aanzienlijk lagere drukkosten. Indien XL-cartridges in de leveringsomvang zijn inbegrepen, worden de initiële kosten dienovereenkomstig gerelativeerd. De verbruikskostenspecialisten van het printkanaal hebben berekend dat de hoge aankoopprijs binnen ongeveer twee jaar kan worden afgeschreven als u ongeveer 250 vellen per maand afdrukt. Natuurlijk moet je dat eerst regelen, maar dan print je met de EcoTank-modellen van Epson nog goedkoper dan met de inkbenefit-XL-cartridges van Brother.

HP biedt ook met veel succes een soort abonnementsoplossing voor inktcartridges met Instant Ink, die precies is aangepast aan de individuele printbehoeften. Hiervoor moet de printer echter steeds weer naar huis bellen om het inktniveau te melden. Dan wordt er een vervanging geleverd vlak voordat de cartridge helemaal leeg is. Bij deze gelegenheid worden ook gegevens over het consumptiegedrag doorgegeven, wat vanuit het oogpunt van gegevensbescherming zeker niet voor iedereen weggelegd is. Een bijzonderheid: Met InstantInk betaalt u niet voor de hoeveelheid inkt, maar voor het aantal afgedrukte pagina’s. Of het nu gaat om een zuinige tekstafdruk of een verbruiksintensieve, volumineuze foto, het maakt niet uit. Zo kan men vooral goed besparen als men regelmatig veel foto’s afdrukt.

Drukkosten: inkt of laser?

In de laatste printertest, uitgevoerd door Stiftung Warentest, ging de redactie resoluut in op de kwestie van de kosten in een vergelijking tussen inkt en toner. Dit relativeert het vermeende kostenvoordeel van laserprinters (Test 03/2019). Dit is niet in de laatste plaats te danken aan benaderingen zoals het reeds genoemde inktabonnement van HP, de grote inkttanks van de Epson EcoTank 4550 en de echt grote XL-cartridges van het inkbenefit model Brother DCP-J785DW.

Zelfs als men bijvoorbeeld de elektriciteitskosten en de occasionele maar dan dure wijziging van de beelddrum in laserprinters meeneemt in de berekening, ziet het er niet zo nadelig uit voor inkjetprinters. Bij laserprinten wordt de toner door middel van warmte en verwarming op het papier gefixeerd en dat kost energie en dus geld.

Ook over de uitstoot van fijnstof door laserprinters is het laatste woord nog niet gesproken en de huidige discussie doet enigszins denken aan die over stikstofoxiden in de nasleep van het dieselschandaal. Het is een feit dat sommige fabrikanten volledig partij kiezen, bijvoorbeeld Canon kleurenlaserprinters zijn zeer zeldzaam, en Epson heeft deze klasse van apparaten nog nooit in serieuze aantallen geproduceerd. Maar dit kan ook een pure marktstrategie zijn.

Nieuwe benaderingen maken inktdrukkers weer aantrekkelijk

Epson’s aanpak gaat twee stappen verder: het vervelende proces van het wisselen van cartridges wordt volledig geëlimineerd en de inkttanks kunnen ongeveer tien keer de hoeveelheid van een enkele XL-cartridge bevatten. Je moet de navulflessen zelf op tijd halen, maar na een heel eenvoudige tankvulling is er in de meeste gevallen al snel een jaartje rust. De EcoTank 4750 wordt zelfs geleverd met een tweede set navulflessen. Dit komt neer op meer dan 10.000 gedrukte pagina’s, die een tijdje zouden moeten meegaan.

Hoe we hebben getest

We hebben nu 27 multifunctionele inkjetprinters getest in vijf testrondes. In de test hebben we de afdruksnelheid in de verschillende kwaliteitsniveaus gemeten en de afdrukkwaliteit in tekst- en fotoprint beoordeeld. Er zijn verschillende uniforme testsjablonen gebruikt.

We beoordelen ook de kwaliteit van de scans met behulp van uniforme testsjablonen. Bij het scannen gebruiken we verschillende sjablonen om te testen hoe goed verschillende soorten papier zoals brieven, bonnen en foto’s kunnen worden ingevoerd en gescand.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen printers:

  1. favorietli-thumbnail
    EPSON ECOTANK ET-2721
    De Epson EcoTank ET-2721 is een all-in-one inkjet printer voor thuisgebruik. Een EcoTank heeft een inktreservoir, waarbij je alleen de kleur bijvult die op is. Dit maakt een EcoTank zuiniger in gebruik, omdat je niet een hele cartridge vervangt. Je maakt verbinding met de printer door wifi direct, het eigen wifi van de printer, waardoor je ook print als er geen stabiel wifi netwerk is.

  2. li-thumbnail
    CANON PIXMA TS6351
    De Canon PIXMA TS6351 is een all-in-one inkjet fotoprinter voor thuisgebruik. Je drukt niet alleen af met deze printer, maar je scant en kopieert ook. Door de hoge printresolutie van 1.200 bij 4.800 dots per inch print je scherpe afbeeldingen en grafieken. Je bewaart fotopapier en standaard papier gescheiden door de 2 afzonderlijke papierladen, de printer pakt automatisch het juiste papier.

  3. li-thumbnail
    BROTHER DCP-J1100DW
    Met de Brother DCP-J1100DW all-in-one inkjetprinter met scanner en kopieerfunctie druk je met de meegeleverde inktcartridges tot wel 6000 pagina’s zwart-wit af en 5000 pagina’s in kleur. Dat is genoeg om tot wel 3 jaar te printen, zonder inkt bij te hoeven vullen.

  4. li-thumbnail
    EPSON ECOTANK ET-4750
    De Epson EcoTank ET-4750 is een All-in-one inkjetprinter voor kleine- en middelgrote bedrijven. Dankzij het gebruik van inktreservoirs vul je inkt bij door middel van meegeleverde inktflessen, in plaats van cartridges.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”478″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Epson EcoTank ET-2721

Adviesprijs

219,-

blank

103.554 andere kochten dit product

De Epson EcoTank ET-2721 is een all-in-one inkjet printer voor thuisgebruik. Een EcoTank heeft een inktreservoir, waarbij je alleen de kleur bijvult die op is. Dit maakt een EcoTank zuiniger in gebruik, omdat je niet een hele cartridge vervangt. Je maakt verbinding met de printer door wifi direct, het eigen wifi van de printer, waardoor je ook print als er geen stabiel wifi netwerk is. Print direct vanaf je smartphone, tablet of laptop vanuit de Google Cloud, met Apple AirPrint en e-mail. Met de ET-2721 print, scan en kopieer je omdat het een all-in-one printer is. Het scherm en de knoppen zorgen voor gemakkelijke bediening van de printer.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Prima printer, goede prijskwaliteit verhouding”

In dagelijks gebruik een probleemloze snelle printer. Prima scan- en kopieerfunctie, uitstekende printkwaliteit.

John Poll

Met de Ecotank ET-2721 breidt Epson zijn serie multifunctionele printers op instapniveau uit met inkttanks in plaats van cartridges. In de test komt u te weten of en voor wie een aankoop de moeite waard is.

 De Epson Ecotank ET-27xx-tankprinterreeks staat voor modellen met een betaalbare hardwareprijs – in ieder geval onder de multifunctionele inktprinters die met goedkope inkt uit flessen kunnen worden bijgevuld. De fabrikant breidt de serie voortdurend uit – bijvoorbeeld met de Epson Ecotank ET-2721, die momenteel een RRP van 310 euro (januari 2020) heeft en zich daarmee net boven de ET-2710 positioneert voor 300 euro (RRP), die PC-WELT al heeft getest. De test onderzoekt waar de verschillen liggen. 

 Met de Epson Ecotank ET-2721 breidt de fabrikant de instapmodelreeks van multifunctionele printers eenvoudig uit met een tanksysteem. Het langzame werktempo verandert niet, ook al zijn deze printers ontworpen voor het thuiskantoor, waar tijd van essentieel belang is. Daarom kan de ET-2721 worden gebruikt als een stand-alone apparaat, maar het is gewoonweg te langzaam als afdrukoplossing voor meerdere gebruikers. Ondanks de toeslag ten opzichte van de ET-2710 is de ET-2720 de betere keuze, omdat het paneel met display het voor u gemakkelijker maakt om het apparaat direct te bedienen. Voor het eerst biedt de fabrikant ook een identiek model met een witte behuizing aan, de Epson Ecotank ET-2726. In vergelijking met een multifunctioneel apparaat met cartridge blijven de superlage paginaprijzen het belangrijkste voordeel. U moet echter nog steeds meer uitgeven aan de hardware in ruil daarvoor.

Dankzij het tanksysteem bereikt de Epson Ecotank ET-2721 de zeer lage paginaprijzen. Het systeem is ook ontworpen om uiterst gebruiksvriendelijk te zijn als het gaat om het bijvullen. Daarom krijgt de multifunctionele printer de PC-WELT award “Innovative Technology”. 
 Wie voor de Epson Ecotank ET-2721 kiest, moet met een paar compromissen op het gebied van apparatuur leven: zo ontbreekt in de multifunctionele printer een duplexeenheid die de pagina automatisch draait voor dubbelzijdig afdrukken. Er staan in ieder geval instructies in het stuurprogramma voor de handmatige procedure. U kunt het echter niet gebruiken als u direct bij het apparaat staat om te kopiëren.

U moet zich ook beperken in de keuze van de interfaces. De ET-2721 heeft USB 2.0, n-WLAN en Wi-Fi Direct, maar geen andere poorten – voor Ethernet LAN of een externe datadrager zoals bijvoorbeeld een SD-kaart of USB-stick. Er is ook slechts ruimte voor maximaal 100 vellen normaal papier in de enkele papierinvoer aan de achterzijde, die vrij krap is voor gebruik in het thuiskantoor.

Het grootste voordeel van de Epson Ecotank ET-2721 is de tanktechnologie. Het maakt ongelooflijk lage paginakosten mogelijk, die u met geen enkel cartridge-apparaat zult kunnen bereiken. De multifunctionele printer werkt met de vier afdrukkleuren zwart, blauw, geel en rood, vier flessen met het kenmerk 104 worden meegeleverd.

Aangezien u het lijnsysteem eerst moet vullen bij het opstarten, heeft u een iets lager bereik bij de startflessen dan bij de nabestellingen – 3600 pagina’s voor de zwarte inkt en 6500 pagina’s voor elke kleur. In de after-purchase kost elke fles 9,99 euro direct bij Epson. De fabrikant geeft een ideaal bereik van 4500 pagina’s voor de zwarte inkt en 7500 pagina’s per kleur inkt. Op basis hiervan worden paginaprijzen van 0,2 cent voor het zwart-wit vel en 0,4 cent voor een kleurendruk – met ISO-documenten – berekend.

U hoeft ook niet bang te zijn voor energievreters in het stroomverbruik. Omdat de Epson Ecotank ET-2721 zich ook hier in de test matig gedraagt. Aangesloten via USB, zinkt hij naar 0,5 watt in de energiebesparende modus, en we hebben 0,8 watt gemeten in de WLAN-modus. Lovenswaardig: Met de uitschakelschakelaar wordt het apparaat van het stroomnet losgekoppeld. Onze meter geeft 0,00 watt aan in de test. 

 De Epson Ecotank ET-2721 gebruikt alleen kleurstofinkten. Dit is opmerkelijk, aangezien veel fabrikanten vertrouwen op pigmentvarianten voor zwarte inkt, die meestal een betere zwarte dekking beloven. Ook zonder deze ondersteuning krijgen we leesbare teksten met een behoorlijke dekking en slechts licht ruwe letterranden op de ET-2721. We herkennen met het blote oog een zekere onrust in gebieden. De kleuren zijn ook relatief donker. Zo gaan details gemakkelijk verloren, vooral in foto’s. Rood- en blauwtinten zijn zowel op de afdrukken als op de scans wat overdreven. We herkennen een helder rood gips in huidtinten. Scans hebben een goede scherpte die dieper gaat dan normaal voor een kantoorapparaat. Toch ontbreken veel details van de originelen op de testexemplaren – dat is jammer. In ruil daarvoor worden de kopieën slechts minimaal bijgesneden en niet verkleind. 

 

GOEDE KEUZE

Canon PIXMA TS6351

Adviesprijs

139,-

blank

33.256 andere kochten dit product

De Canon PIXMA TS6351 is een all-in-one inkjet fotoprinter voor thuisgebruik. Je drukt niet alleen af met deze printer, maar je scant en kopieert ook. Door de hoge printresolutie van 1.200 bij 4.800 dots per inch print je scherpe afbeeldingen en grafieken. Je bewaart fotopapier en standaard papier gescheiden door de 2 afzonderlijke papierladen, de printer pakt automatisch het juiste papier. Dankzij de 5 cartridges, waaronder zwart pigment, print je nog betere foto¿s met diepere kleuren. Print via Google Cloud, Apple Airprint en e-mail dankzij de ingebouwde wifi. Maakt direct verbinding met de printer door wifi direct, hierdoor maak je niet eerst verbinding met een modem. Met de PIXMA TS6351 print je randloos, waardoor het hele papier bedekt is zonder witranden.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Een multifunctionele printer voor 50 euro? Handen af van dergelijke apparaten! Uit de vorige tests bleek: de afdrukkosten zijn bij deze apparaten zo hoog dat klanten uiteindelijk dubbel en driedubbel betalen voor het multifunctionele apparaat. Maar u hoeft ook geen fortuin uit te geven aan een nieuw multifunctioneel apparaat. De COMPUTER BILD test toonde aan dat er al goede apparaten zijn voor ongeveer 100 euro, zoals de nu geteste Canon Pixma TS6250.

De TS6350 ziet er meteen goed uit: de afmetingen van 38x27x65 centimeter zijn relatief compact en de Japanse fabrikant heeft de behuizing een modern ontwerp gegeven. Maar hoe eenvoudig is het om het op te zetten? Vroeger was dit een test voor het geduld, maar met de Canon Pixma TS6350 waren er geen problemen: uitpakken, de transportvergrendelingen verwijderen, de cartridges plaatsen, de PC aansluiten op de printer en klaar is kees. De verbinding werkt overigens via een USB-kabel of draadloos via WLAN.

Jammer: De Canon Pixma TS6350 heeft geen documentinvoer. De gebruiker moet dus elke pagina afzonderlijk op de glasplaat plaatsen om te kunnen scannen. Via het menu op het kleine display (geen touchscreen!) kan het scanproces op de printer ook niet worden gestart. Het scannen kan alleen worden gestart via de software Scan Utility.

Veel belangrijker: een 1A-afdrukkwaliteit. De onvergetelijke vakantiefoto met het gele strand, de groene palmbomen en de blauwe zee moet immers trouw zijn aan het origineel in de papieruitwerper – en niet een vage foto met gele modder en grijze soep. Over het geheel genomen heeft de Canon Pixma TS6350 goede resultaten opgeleverd: Randen van letters en objecten waren scherp en zonder franjes, omgevingen en mensen werden bedrukt met natuurlijke kleuren.

De printkwaliteit van de Canon Pixma TS6350 was zelfs beter dan die van de Canon Pixma TS8250 en de printkosten en -snelheid lagen in de test op hetzelfde niveau. Maar er zitten gaten in de uitrusting van de TS6350. Het ontbreekt aan een touchscreen, Bluetooth en een kaartlezer. Als u zonder deze functies kunt, kunt u de 40 euro goedkopere Canon Pixma TS6350 zonder aarzeling kopen.

GOEDE KEUZE

Brother DCP-J1100DW

Adviesprijs

365,-

42.112 andere kochten dit product

Met de Brother DCP-J1100DW all-in-one inkjetprinter met scanner en kopieerfunctie druk je met de meegeleverde inktcartridges tot wel 6000 pagina’s zwart-wit af en 5000 pagina’s in kleur. Dat is genoeg om tot wel 3 jaar te printen, zonder inkt bij te hoeven vullen. Daardoor print je erg voordelig. Print daarnaast draadloos vanaf je laptop, smartphone of tablet. Wil je de printer vanaf het apparaat bedienen, dan doe je dat eenvoudig vanaf het 6,8 cm grote touchscreen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Brother DCP-J1100DW is volledig wit, met uitzondering van de grijze documentuitvoerlade en het bedieningselement erboven, dat ook het display bevat. De multifunctionele printer is met zijn afmetingen van 435 x 341 x 195 mm (B x D x H) niet bepaald de kleinste multifunctionele printer. Dit is mede te danken aan het feit dat het is uitgerust met een ADF (Automatic Document Feeder), wat betekent dat het niet alleen iets hoger, maar ook breder is. De ADF is de automatische documentinvoer voor bijvoorbeeld documenten die u één voor één volautomatisch door de scanner wilt voeren. Dit vergemakkelijkt dit werk enorm. Het is echter geen duplex ADF die beide zijden van het document in één keer scant, maar slechts één. Daarom moet de tweede pagina handmatig worden omgedraaid.

 Het scherm van de Brother DCP-J1100DW is met 6,8 cm niet bijzonder groot, maar door het aanraakoppervlak is het veel gemakkelijker te gebruiken dan conventionele hardwareknoppen. Zo is de nieuwe multifunctionele printer van Brother voorzien van een duidelijk overzichtelijk bedieningselement. Bijna alle knoppen zijn vervangen door het display. Alleen de home-, back, cancel- en on/off-toetsen bevinden zich direct naast het display. 

De witte/grijze behuizing van de Brother DCP-J1100DW ziet er niet zo modern uit als sommige andere printers, maar het matte oppervlak maakt hem veel minder gevoelig voor stof en vooral voor vingerafdrukken. Links van het draaibare bedieningselement bevindt zich een kleine uitsparing waar u direct een SD-geheugenkaart of een USB-apparaat kunt aansluiten voor het overbrengen van beelden.

Gemakshalve hoeft u niet het hele deksel van de Brother DCP-J1100DW te openen, inclusief de scanner, om de cartridge te vervangen of te plaatsen, zoals bij veel andere printers het geval is. Rechtsonder, achter de flap met de “innobella”-sticker, bevindt zich het compartiment voor de vier inktpatronen. Aan de achterkant van de printer bevindt zich, net als bij alle andere apparaten, de aansluiting voor de voedingskabel. De USB-kabel, die alleen nodig is bij het afdrukken via de kabel, wordt van achteren in de binnenkant van de printer geleid. De aansluiting en het kabelkanaal daarvoor bevinden zich onder de scanner. 

De Brother DCP-J1100DW heeft één papierlade. Het kan tot 150 vellen papier tussen 64-220g/m² bevatten. Bovendien kunnen tot 300 g/m² vellen door de enkele velleninvoer aan de achterzijde worden gevoerd. Wat betreft de mediaformaten wordt alles wat kleiner is dan A4 ondersteund, inclusief fotopapier (102 x 152 mm), enzovoort.

De DSC-J1100DW 3-in-1 multifunctionele printer van Brother maakt een zeer hoogwaardige en daardoor stabiele indruk. Alles zit stevig op zijn plaats, niets piept bij het openen of uitvouwen en alle compartimenten en deksels kunnen soepel in de gewenste richting worden bewogen. Dit geldt ook voor de schuifelementen, waarmee het papierformaat wordt aangepast. Deze zijn allemaal voorzien van een vergrendelmechanisme, zodat een onbedoelde verstelling wordt voorkomen.

 

LUXE KEUZE

Epson EcoTank ET-4750

Adviesprijs

389,-

blank

54.478 andere kochten dit product

De Epson EcoTank ET-4750 is een All-in-one inkjetprinter voor kleine- en middelgrote bedrijven. Dankzij het gebruik van inktreservoirs vul je inkt bij door middel van meegeleverde inktflessen, in plaats van cartridges. Hierdoor print je 3 jaar lang met 1 inktfles. Via de netwerkkabel neem je de printer op in je bedrijfsnetwerk of verbind het apparaat via wifi om vanaf je smartphone of laptop te printen. Naast printen, kopiëren en scannen fax je ook documenten naar zakenpartners. De printer heeft een ruime papierlade van 250 papiervellen, waardoor je minder vaak papier vervangt. Bovendien print je automatisch dubbelzijdig om papier te besparen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De Epson Ecotank ET 4750 is ook geschikt voor hogere printvolumes en maakt nu deel uit van de tweede generatie Epson printers met Ecotank systeem.

Epson heeft de Ecotank technologie verder verfijnd, het vaak bekritiseerde vullen van de tanks, wat vaak leidde tot inktvlekken op de vingers, is nu aanzienlijk vereenvoudigd: de tanks zijn nu vanaf de voorkant toegankelijk, niet meer vanaf de zijkant, en de flessen passen nu perfect op de vulhals van de tanks.

Omdat de lijnen in het apparaat eerst met inkt moeten worden gevuld, duurt de initialisatie bij de eerste installatie van de ET 4750 iets langer dan bij de andere printers, en worden de nozzles van geen van de andere printers op zo’n uitgebreide manier uitgelijnd.

Het toetsenbord, nog steeds noodzakelijk op de voorganger ET4550, heeft nu plaats gemaakt voor een aanraakscherm en enkele toetsen. Het aanraakscherm is echter een beetje klein, zodat u precies moet mikken als u de printer bedient.

De 4750 laat een zeer solide indruk achter, maar zou voor sommige doeleinden te slecht uitgerust moeten zijn, omdat er noch een kaartslot, noch een USB-poort voor externe gegevensdragers is.

Als je het onderwerp printer en inkt de komende jaren uit je hoofd wilt halen en het zonder apparatuur kunt stellen, moet je eens kijken naar de ET 4750 of een van zijn broers.

(Visited 1.440 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *