De beste multifunctionele printer

Zelfs in tijden van steeds meer papierloze communicatie moet je af en toe nog iets afdrukken. En als u voor een groot deel zonder papier wilt en uw documenten digitaal wilt opslaan, moet u ze scannen. Inktjet multifunctionele printers kunnen beide doen en blijven daarom zeer populair, vooral in privé-huishoudens. Dit komt omdat, in tegenstelling tot hun laser tegenhangers, inkjet multiprinters niet alleen veel kleiner en goedkoper zijn, ze kunnen ook goed foto’s afdrukken.

Hier kunt u ons overzicht van multifunctionele printers met laserprinters lezen.
Als het afdrukken van foto’s niet zo belangrijk voor u is, maar het afdrukken van tekst wel perfect moet zijn, dan zijn laser multifunctionele apparaten de betere keuze. Ze zijn ook ideaal voor op kantoor.

We hebben nu 27 multifunctionele printers met inkjetprinters getest in verschillende testrondes en prijzen variërend van een zeer redelijke 50 euro tot een trotse 400 euro. Er zijn grote verschillen tussen de apparaten, vooral in de kwaliteit van de fotoafdruk, maar ook in de afdrukkosten.

Volledig papierloos blijft moeilijk

De visie van het papierloze kantoor, al is het maar in het thuiskantoor, blijft in de praktijk helaas vaak net dat: een visie. Hoewel we steeds vaker digitaal communiceren, worden we nog steeds vaak geconfronteerd met de schaamte om een document te moeten scannen, kopiëren of zelfs faxen.

Bedrijven en overheden werken nog steeds vooral met afdrukken op papier, ook al wil bijvoorbeeld het belastingkantoor nu alleen nog maar elektronische belastingaangiftes ontvangen. Zelfs de originele dot-matrixprinter heeft nog steeds zijn plaats als het gaat om het produceren van documenten met carbon carbonkopieën.

Printers zijn nog steeds heel vaak in gebruik

Ook in het privé-huishouden, vooral als het om kinderen gaat, is het niet zo zeldzaam dat er een document, formulier of zelfs een foto moet worden afgedrukt. Zelfs als u echt papierloos wilt worden, heeft u nog steeds een apparaat nodig waarmee u snel en eenvoudig documenten kunt digitaliseren.

Daarom is een multifunctionele inkjetprinter nog steeds de eerste keuze voor veel mensen, zowel thuis als op het kleine kantoor. In het licht van het debat over de uitstoot van fijnstof door laserprinters willen veel mensen op veilig spelen, vooral thuis en in kleine kantoren, waar de printer meestal vlak naast het bureau staat.

De meeste nieuwe modellen hebben geen speciale faxfunctie – een duidelijke indicatie van het afnemende belang van deze functie. Indien nodig zijn er verschillende manieren om een fax te versturen op de PC met of zonder telefoonlijn, maar tegenwoordig kunt u meestal gewoon een PDF sturen via e-mail. Daarom hebben we het ontbreken van een faxfunctie niet als negatief beschouwd.

Het probleem met de inkt

Inkjetprinters hebben niet bepaald de beste reputatie. Dit is vooral te danken aan het traditionele bedrijfsmodel van fabrikanten die printers tegen bodemprijzen verkopen, om vervolgens des te meer voor de inkt te gaan.

De gezouten prijzen voor inktcartridges hebben derde fabrikanten op het toneel gebracht die goedkopere alternatieven bieden – maar die niet altijd dezelfde kwaliteit leveren als de originele cartridges. De printerdrivers zijn immers altijd optimaal afgestemd op de eigen inkten en papieren van de fabrikant. En omdat fabrikanten de lage prijzen van de apparaten subsidiëren met de inkomsten uit de inktverkoop, blokkeren ze steeds vaker het gebruik van cartridges van derden, wat op zijn beurt leidt tot de woede van de consument.

Ondertussen zijn klanten zo gewend geraakt aan extreem lage prijzen voor inkjetprinters dat fabrikanten steeds meer besparen op de productie om de prijzen te onderbieden – wat op zijn beurt de kwaliteit van de apparaten niet bepaald ten goede komt. Helaas kun je dit duidelijk zien in de apparaten: Vaak zijn het gammele, krakende plastic bommenwerpers met een goedkoop uiterlijk, die er niet goed uitzien in een woonomgeving.

Als u niet per se in kleur hoeft te printen en het zonder multifunctionele functies kan, is een laserprinter om deze reden vaak het betere alternatief. Zelfs goedkope laserprinters printen tekstdocumenten betrouwbaarder, sneller en beter dan de beste inkjetprinters.

Als je een multifunctioneel apparaat nodig hebt, ziet het er een beetje anders uit. Er zijn laser multifunctionele apparaten, maar ze zijn vaak te groot en te onhandig voor thuisgebruik, en ze zijn in een andere divisie wat betreft de prijs. Daarom wordt deze klasse van apparaten meestal gebruikt in professionele kantooromgevingen, waar verschillende medewerkers een printer delen en de juiste afdrukvolumes leveren.

Voor thuisgebruik is een multifunctionele inkjetprinter vaak nog steeds de beste keuze – vooral omdat printen met inkt niet meer noodzakelijkerwijs duurder is dan printen met toner. Vooral voor een goede fotoprint, vooral op glanzend papier, heeft u nog steeds inkt nodig, of beter nog, speciaal fotozwart op pigmentbasis.

Patronen van externe fabrikanten zijn vaak slechter

Gelukkig proberen de eerste fabrikanten nu uit de rampzalige neerwaartse spiraal van dalende prijzen en goedkope verwerking te komen. De EcoTank-serie van Epson is dus consequent uitgebreid. Met de enorme inkttanks zijn zelfs de navulflessen goedkoper dan cartridges van andere fabrikanten met een tiende van het inktvolume. Zelfs de hogere kostprijs wordt dan ten laatste vergeten wanneer er naast de initiële uitrusting een vervangingsset in het pakket is opgenomen. In de tussentijd is er nauwelijks een toepassingsgebied dat niet bediend kan worden met een ET printer van Epson. Alleen printers die met vijf in plaats van vier kleuren werken, zoals de vier fotodeskundigen in onze test, zijn nog niet beschikbaar bij Epson met EcoTanks.

Een soortgelijke aanpak, die inkbenefit wordt genoemd, wordt ook gevolgd door Brother met zijn twee modellen DCP-J785DW (in deze test) en MFC-J985DW. De relatief scherpe inkoopprijzen worden ook hier gecompenseerd door aanzienlijk lagere drukkosten. Indien XL-cartridges in de leveringsomvang zijn inbegrepen, worden de initiële kosten dienovereenkomstig gerelativeerd. De verbruikskostenspecialisten van het printkanaal hebben berekend dat de hoge aankoopprijs binnen ongeveer twee jaar kan worden afgeschreven als u ongeveer 250 vellen per maand afdrukt. Natuurlijk moet je dat eerst regelen, maar dan print je met de EcoTank-modellen van Epson nog goedkoper dan met de inkbenefit-XL-cartridges van Brother.

HP biedt ook met veel succes een soort abonnementsoplossing voor inktcartridges met Instant Ink, die precies is aangepast aan de individuele printbehoeften. Hiervoor moet de printer echter steeds weer naar huis bellen om het inktniveau te melden. Dan wordt er een vervanging geleverd vlak voordat de cartridge helemaal leeg is. Bij deze gelegenheid worden ook gegevens over het consumptiegedrag doorgegeven, wat vanuit het oogpunt van gegevensbescherming zeker niet voor iedereen weggelegd is. Een bijzonderheid: Met InstantInk betaalt u niet voor de hoeveelheid inkt, maar voor het aantal afgedrukte pagina’s. Of het nu gaat om een zuinige tekstafdruk of een verbruiksintensieve, volumineuze foto, het maakt niet uit. Zo kan men vooral goed besparen als men regelmatig veel foto’s afdrukt.

Drukkosten: inkt of laser?

In de laatste printertest, uitgevoerd door Stiftung Warentest, ging de redactie resoluut in op de kwestie van de kosten in een vergelijking tussen inkt en toner. Dit relativeert het vermeende kostenvoordeel van laserprinters (Test 03/2019). Dit is niet in de laatste plaats te danken aan benaderingen zoals het reeds genoemde inktabonnement van HP, de grote inkttanks van de Epson EcoTank 4550 en de echt grote XL-cartridges van het inkbenefit model Brother DCP-J785DW.

Zelfs als men bijvoorbeeld de elektriciteitskosten en de occasionele maar dan dure wijziging van de beelddrum in laserprinters meeneemt in de berekening, ziet het er niet zo nadelig uit voor inkjetprinters. Bij laserprinten wordt de toner door middel van warmte en verwarming op het papier gefixeerd en dat kost energie en dus geld.

Ook over de uitstoot van fijnstof door laserprinters is het laatste woord nog niet gesproken en de huidige discussie doet enigszins denken aan die over stikstofoxiden in de nasleep van het dieselschandaal. Het is een feit dat sommige fabrikanten volledig partij kiezen, bijvoorbeeld Canon kleurenlaserprinters zijn zeer zeldzaam, en Epson heeft deze klasse van apparaten nog nooit in serieuze aantallen geproduceerd. Maar dit kan ook een pure marktstrategie zijn.

Nieuwe benaderingen maken inktdrukkers weer aantrekkelijk

Epson’s aanpak gaat twee stappen verder: het vervelende proces van het wisselen van cartridges wordt volledig geëlimineerd en de inkttanks kunnen ongeveer tien keer de hoeveelheid van een enkele XL-cartridge bevatten. Je moet de navulflessen zelf op tijd halen, maar na een heel eenvoudige tankvulling is er in de meeste gevallen al snel een jaartje rust. De EcoTank 4750 wordt zelfs geleverd met een tweede set navulflessen. Dit komt neer op meer dan 10.000 gedrukte pagina’s, die een tijdje zouden moeten meegaan.

Hoe we hebben getest

We hebben nu 27 multifunctionele inkjetprinters getest in vijf testrondes. In de test hebben we de afdruksnelheid in de verschillende kwaliteitsniveaus gemeten en de afdrukkwaliteit in tekst- en fotoprint beoordeeld. Er zijn verschillende uniforme testsjablonen gebruikt.

We beoordelen ook de kwaliteit van de scans met behulp van uniforme testsjablonen. Bij het scannen gebruiken we verschillende sjablonen om te testen hoe goed verschillende soorten papier zoals brieven, bonnen en foto’s kunnen worden ingevoerd en gescand.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen printers:

 1. favorietli-thumbnail
  EPSON EXPRESSION PREMIUM XP-7100
  De Epson Expression Premium XP-7100 is een all-in-one inkjetprinter speciaal om foto’s mee af te drukken. Dankzij de 5 individuele cartridges print je foto’s met een mooi contrast, ook zonder witrand.

 2. li-thumbnail
  CANON PIXMA TS8250 BK
  De Canon PIXMA TS8250 is een kwalitatieve All-in-one printer die uitblinkt in het printen van foto’s. Met deze moderne printer met 6 afzonderlijke inktcartridges, inclusief Photo Blue en een eenvoudige wireless verbinding print je in een handomdraai documenten en foto’s vol details.

 3. li-thumbnail
  HP OFFICEJET PRO 9012
  Print, kopieer en scan in hoog tempo met de HP OfficeJet Pro 9012 all-in-one kleurenprinter. Door de afdruksnelheid van 22 zwart wit- en 18 kleurenpagina’s per minuut is deze printer zeer geschikt voor een kleine kantoorruimte.

 4. li-thumbnail
  EPSON ECOTANK ET-4750
  De Epson EcoTank ET-4750 is een All-in-one inkjetprinter voor kleine- en middelgrote bedrijven. Dankzij het gebruik van inktreservoirs vul je inkt bij door middel van meegeleverde inktflessen, in plaats van cartridges.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

28% KORTING
276.00 199.00
24% KORTING
327.00 249.00

FAVORIET

Epson Expression Premium XP-7100

Adviesprijs

150,-

103.554 andere kochten dit product

De Epson Expression Premium XP-7100 is een all-in-one inkjetprinter speciaal om foto’s mee af te drukken. Dankzij de 5 individuele cartridges print je foto’s met een mooi contrast, ook zonder witrand. Dankzij de aparte lade voor fotopapier print je je foto’s op fotopapier, maar kun je ook gewoon je documenten printen zonder papier te hoeven wisselen. Met de automatische documentinvoer (ADF) scan je een stapel papier die je makkelijk samenvoegt tot 1 digitaal document. De printer heeft een groot touchscreen, waarmee je foto’s afdrukt zonder dat je je computer nodig hebt. Tot slot gebruik je de XP-7100 ook om kalenders en wenskaarten te maken en print je ook op speciale bedrukbare CD’s en DVD’s.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Prima printer, goede prijskwaliteit verhouding”

In dagelijks gebruik een probleemloze snelle printer. Prima scan- en kopieerfunctie, uitstekende printkwaliteit.

John Poll

De Epson XP-7100 komt direct met een speciale functie: Na het inschakelen klapt het aanraakscherm gemotoriseerd op vanuit de parkeerpositie, waardoor het gemakkelijker te bedienen is. Als er iets wordt afgedrukt, beweegt de papierlade ook automatisch uit de behuizing (zoals bij de Canon Pixma TS8250). Daardoor kan de Epson, die toch al met weinig ruimte genoegen neemt, in zijn rustpositie een diepte van 34 centimeter aan.

Ruimtebesparend en zeer flexibel in het drukwerk.

Net als zijn voorganger is de Epson XP-7100 zeer veelzijdig als het gaat om wat hij kan printen: Het heeft een papierlade voor normaal papier en een tweede voor fotopapier, bovendien kan zwaar papier worden ingevoerd via een enkele velleninvoer op de achterkant en kunnen cd’s en dvd’s ook direct worden afgedrukt via een aparte invoer.

De flexibiliteit van de printbare media van de Epson XP-7100 heeft echter ook zijn nadelen: De uittrekbare CD-labelaar en de papierlade laten geen bijzonder betrouwbare indruk achter; hier wordt alleen plastic gebruikt en de geleiderails zijn niet noodzakelijkerwijs op maat gesneden. Maar dit hoeft niet per se invloed te hebben op de drukresultaten.

De Epson XP-7100 overtuigt opnieuw met zijn uitrusting: met fotozwart is een extra cartridge aan boord, dikke media kunnen via een enkele velinvoer worden afgedrukt. Dankzij de USB plus kaartlezer aan de voorzijde is deze open voor vele gegevensdragers.

Als u meerdere foto’s of documenten tegelijk wilt scannen of kopiëren, kunt u profiteren van de automatische documentinvoer. Automatisch dubbelzijdig printen helpt om papier te besparen. Het grote en heldere aanraakscherm vereenvoudigt de bediening van het apparaat zelf enorm en leidt zelfs beginners intuïtief door verschillende handelingen zoals scannen en kopiëren.

De installatie van de testkandidaten was meestal volledig onproblematisch via een draadloos netwerk. Een uitzondering is de goedkope HP Envy 5030, waarvoor meerdere pogingen nodig waren. Jaren geleden hadden zelfs multifunctionele printers met een netwerkaansluiting een USB-aansluiting nodig voor de eerste installatie, maar dat is nu niet meer het geval. Uiteindelijk konden alle testapparaten via WPS (Wi-Fi Protected Setup) met het netwerk worden verbonden, d.w.z. vrijwel met één druk op de knop. Daarna waren de apparaten altijd direct beschikbaar als we ze vanaf de PC wilden bedienen.

Het enige dat wat meer aandacht vraagt is de faxfunctie, afhankelijk van het feit of er een aparte faxlijn is of dat de telefoonlijn voor beide signalen moet worden gebruikt. Ook hier zijn alle apparaten die deze steeds zeldzamere functionaliteit bieden goed op voorbereid.

Qua afwerking maakt de Epson XP-7100 een relatief solide indruk. De papiercassette ziet er echter een beetje krakkemikkig uit; we hadden hier graag een stabieler ontwerp gezien. Vooral het CD-vakje laat een zeer wankele indruk achter, maar moet tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt worden.

De Expression Premium XP-7100 laat zich qua kwaliteit niet verslaan, ondanks de op één na hoogste werksnelheid voor het afdrukken van tekst in standaardkwaliteit. De randen van de letters zijn niet zo schoon als bij een optimale bedrukking, maar het zwart lijkt meer verzadigd dan veel concurrenten met de beste kwaliteit kunnen bereiken.

GOEDE KEUZE

Canon PIXMA TS8250 BK

Adviesprijs

159,-

33.256 andere kochten dit product

De Canon PIXMA TS8250 is een kwalitatieve All-in-one printer die uitblinkt in het printen van foto’s. Met deze moderne printer met 6 afzonderlijke inktcartridges, inclusief Photo Blue en een eenvoudige wireless verbinding print je in een handomdraai documenten en foto’s vol details.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Wie vooral foto’s wil printen en scannen is beter af met de Canon Pixma TS8250. Dankzij zes kleuren, waaronder fotozwart en fotoblauw, is de afdrukkwaliteit van foto’s vergelijkbaar met de kwaliteit van goedkope speciale fotoprinters en overtreft deze zelfs onze zeer goede favoriet. De veelzijdige en geavanceerde printer beheerst ook het scannen van foto’s op hoog niveau. Het papier wordt door een cassette voor normaal papier (100 vellen) of de achterste papierinvoer voor fotopapier (20 vellen) gevoerd.

Hoewel de TS8250 de meest natuurlijke kleurweergave in de test biedt, vooral in huidtinten, blijkt de algehele afstelling iets te koel. Maar dit is alleen merkbaar als u de afdruk direct vergelijkt met het origineel op een correct gekalibreerde monitor. Het kleurverloop wordt gedeeltelijk gereproduceerd met kleinere gradaties, maar er is geen streepvorming te zien. Zwart lijkt aangenaam verzadigd, wat zorgt voor een goede contrastverhouding en geeft de foto’s diepte.

Bij het drukken van tekst toont de kandidaat ook geen naaktheid, maar overtuigt met een hoge afdruksnelheid, blijft relatief rustig en presenteert een perfect, schoon lettertype al in normale druk. Alleen de opaciteit blijkt wat beter in de testwinnaar. Hij is een beetje traag met automatisch dubbelzijdig printen, wat te wijten is aan pauzes tussen het printen van de voor- en achterkant. Bovendien is de Canon niet bepaald zuinig met inktverslindende onderhoudscycli waarbij de printspuitmonden worden doorgespoeld.

De printkosten voor zwart-wit printen zijn ongeveer 10 procent lager dan die van de XP-7100. Als er kleur in het spel is, krimpt het lood van de Canon tot 0,8 cent per pagina. Over het geheel genomen blijven de drukkosten echter gemiddeld.

Het bedieningsfront van de naar keuze zwarte, rode of witte en zeer eenvoudig vormgegeven koffer is gemaakt van zeer gevoelige hoogglanzende kunststof; de zilverkleurige applicaties aan de onderzijde zetten een optisch accent. Het deksel is gestructureerd en daardoor minder gevoelig voor vingerafdrukken dan de onderdelen met pianolaklook. Zoals de meeste concurrenten laat de multifunctionele printer niet noodzakelijkerwijs een hoogwaardige indruk achter. Zoals te zien is op onderstaande foto van de spleetwijdte, toont ons testexemplaar een ruw gebrek aan verwerking.

De nadelen van de printer, afgezien van de niet zo goedkope printkosten, zijn de uitstekende papiercartridge (zie foto’s), evenals het ontbreken van een automatische documentinvoer en een poort aan de voorzijde voor USB-sticks – beide zijn aanwezig in de testwinnaar.

GOEDE KEUZE

HP OfficeJet Pro 9012

Adviesprijs

219,-

42.112 andere kochten dit product

Print, kopieer en scan in hoog tempo met de HP OfficeJet Pro 9012 all-in-one kleurenprinter. Door de afdruksnelheid van 22 zwart wit- en 18 kleurenpagina’s per minuut is deze printer zeer geschikt voor een kleine kantoorruimte. De printer is voorzien van een automatische documentinvoer, waardoor je tot 35 vellen met één druk op de knop scant of kopieert. Ook print je dubbelzijdig en kopieer je tot 21 pagina’s per minuut. Pas gemakkelijk printerinstellingen aan op het 6,75 cm kleuren touchscreen. Je hoeft het papier niet vaak te vervangen door de invoercapaciteit van 250 pagina’s. Print gemakkelijk draadloos via je smartphone, tablet of via een e-mailtje. Verstuur je liever een fax dan een mail? Ook dat kan met de OfficeJet Pro 9012.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

HP heeft blijkbaar geen moeite gedaan om de hoogte van de OfficeJet 9012 laag te houden, wat, zoals de naam al aangeeft, in de richting van het kantoor wijst. Daar snijdt de chique MuFu printer, bewaard in grijs en wit, een echt goed figuur met zijn schone afwerking. Als alternatief zijn er ook andere kleuren zoals aluminium (OfficeJet 9019) om uit te kiezen.

De bediening van het apparaat is intuïtief en veilig dankzij het kantelbare kleurenaanraakscherm en HP’s gepolijste gebruikersinterface die voor de eenvoud is getrimd. Daar waar het zinvol is, ondersteunt de DeskJet Pro de ongetrainde gebruiker met doordachte ondersteuningsfuncties.

Vanaf een smartphone, tablet of Windows 10 PC kan de HP Smart app worden gebruikt om te printen, te scannen of zelfs om onderhoudsprocessen te starten. Voor de eigenlijke configuratie van de faxfunctie zijn onder andere de HP print-assistent en een comfortabele webfrontend beschikbaar, waarvan de talrijke functies te zien zijn in de respectievelijke schermafbeeldingen. De stillere maar langzamere “stille modus” kan hier ook worden geactiveerd.

De vier meegeleverde cartridges (CYMK, pigment-based, 1.000 ISO-pagina’s zwart, 700 ISO-pagina’s kleur) worden gemakkelijk ingevoegd via een voorflap. Zonder Instant Ink zijn de printkosten veel te hoog, zelfs met XL-cartridges voor op kantoor. Met het Instant Ink abonnement liggen ze tussen 6 cent per pagina voor het 50-bladige abonnement en 2,9 cent voor 700 pagina’s per maand, als het quotum volledig wordt benut. Het maakt niet uit of u tekst of foto’s op ware grootte afdrukt.

Twee maanden instant inkt zijn inbegrepen bij de aankoop van de OfficeJet 9012. Naast het grote kostenvoordeel heeft Instant Ink niet alleen op kantoor het voordeel dat een ononderbroken werking wordt gegarandeerd door het automatisch versturen van nieuwe cartridges. Maar hiervoor betaalt men wel maandelijkse abonnementsgelden tussen de 3 en 20 euro. Niet iedereen zal dat leuk vinden.

Ook belangrijk voor het kantoor: behalve een SD-kaartslot zijn alle gebruikelijke aansluitmogelijkheden die vandaag de dag beschikbaar zijn, ook echt aan boord. Naast USB A en B zijn ook Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth en fax inbegrepen.

De papiercassette heeft een capaciteit van 250 vellen normaal papier, terwijl de automatische documentinvoer die volledig duplex is, 35 vellen kan bevatten. De capaciteit van de lade is een beetje krap met slechts 60 vellen.

LUXE KEUZE

Epson EcoTank ET-4750

Adviesprijs

389,-

54.478 andere kochten dit product

De Epson EcoTank ET-4750 is een All-in-one inkjetprinter voor kleine- en middelgrote bedrijven. Dankzij het gebruik van inktreservoirs vul je inkt bij door middel van meegeleverde inktflessen, in plaats van cartridges. Hierdoor print je 3 jaar lang met 1 inktfles. Via de netwerkkabel neem je de printer op in je bedrijfsnetwerk of verbind het apparaat via wifi om vanaf je smartphone of laptop te printen. Naast printen, kopiëren en scannen fax je ook documenten naar zakenpartners. De printer heeft een ruime papierlade van 250 papiervellen, waardoor je minder vaak papier vervangt. Bovendien print je automatisch dubbelzijdig om papier te besparen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De Epson Ecotank ET 4750 is ook geschikt voor hogere printvolumes en maakt nu deel uit van de tweede generatie Epson printers met Ecotank systeem.

Epson heeft de Ecotank technologie verder verfijnd, het vaak bekritiseerde vullen van de tanks, wat vaak leidde tot inktvlekken op de vingers, is nu aanzienlijk vereenvoudigd: de tanks zijn nu vanaf de voorkant toegankelijk, niet meer vanaf de zijkant, en de flessen passen nu perfect op de vulhals van de tanks.

Omdat de lijnen in het apparaat eerst met inkt moeten worden gevuld, duurt de initialisatie bij de eerste installatie van de ET 4750 iets langer dan bij de andere printers, en worden de nozzles van geen van de andere printers op zo’n uitgebreide manier uitgelijnd.

Het toetsenbord, nog steeds noodzakelijk op de voorganger ET4550, heeft nu plaats gemaakt voor een aanraakscherm en enkele toetsen. Het aanraakscherm is echter een beetje klein, zodat u precies moet mikken als u de printer bedient.

De 4750 laat een zeer solide indruk achter, maar zou voor sommige doeleinden te slecht uitgerust moeten zijn, omdat er noch een kaartslot, noch een USB-poort voor externe gegevensdragers is.

Als je het onderwerp printer en inkt de komende jaren uit je hoofd wilt halen en het zonder apparatuur kunt stellen, moet je eens kijken naar de ET 4750 of een van zijn broers.

(Visited 627 times, 4 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *