De beste LCD / LED-TV

Onze keuze beste LCD / LED-TV

We hebben zo’n 130 uur doorgebracht met het testen van TV’s, inclusief de nieuwste modellen van 2018. Onze conclusie is dat de LG 4k-serie  – in 43-, 49- en 55-inch formaten – de beste algemene LCD / LED-TV is. Dit model produceert beeld met superieure kleuren, een geweldig contrast en een goede framerate vergeleken andere TV’s die we hebben getest. Deze TV is eenvoudig in gebruik en zit boordevol alle functies die u maar kunt bedenken.

Wat is er nieuw?

Als u blij bent met uw goedwerkende TV, dan hoeft u natuurlijk niet gelijk een nieuwe TV aan te schaffen. Zonder dat u het misschien doorheeft, zijn televisies veel veranderd. De TV-industrie promoot bijvoorbeeld drie nieuwe functies die enkele jaren geleden nog niet bestonden:

 • Ultra HD-resolutie, ook wel 4K genoemd
 • Video met een hoog dynamisch bereik
 • Bredere kleurengamma’s

Deze drie functies zorgen voor zichtbare verbeteringen van het beeld, maar ze rechtvaardigen niet per se het vervangen van uw oude TV die nog gewoon prima werkt.

Oftewel nu is het een goed moment om een beter betaalbare TV aan te schaffen, zonder dat u veel geld uitgeeft aan een top LCD-TV met slechts weinig voordelen.

Moderne functies

Ultra HD-resolutie zult u het meeste tegenkomen. Deze functie biedt vier keer het aantal pixels ten opzichte van een 1080p HDTV. Met HDR kan uw TV heldere en levensechte hooglichten produceren en zijn ook de schaduwdetails prachtig. Met de brede kleurengamma’s kunt u levensechte kleuren aanschouwen, die oudere TV’s nooit helder en mooi konden weergeven.

De prestaties van TV’s ondergaan dan ook om de paar jaar periodieke verbeteringen, dankzij allerlei nieuwe technologieën. Op dit moment zijn de belangrijkste ontwikkelingen – zoals 4K, lokaal dimmen en HDR – ook doorgedrongen tot de goedkopere modellen. Oftewel u kunt nu een betaalbare televisie aanschaffen voor een goede prijs, in plaats van een dure TV aan te schaffen die eigenlijk niet de moeite waard is.

Televisiemaatschappijen maken elk jaar grote stappen vooruit, de industrie verandert veel elk jaar. Als u nog even wilt wachten, zal u volgend jaar een TV kunnen aanschaffen voor ongeveer dezelfde prijs, maar dan met een hogere piekhelderheid, betere kleurvolumemetingen en wellicht ook betere contrastratio’s. Toch is het nu ook geen slechte tijd om een TV te kopen. Met modellen van Samsung die prestaties leveren die u voorheen niet kon krijgen voor zo’n lage prijs. Als u graag wilt investeren in een high-end LCD-scherm of een OLED, dan is het verstandig om nog wel even een jaartje te wachten op betere aanbiedingen.

Hoe we tot onze keuze zijn gekomen

Tijdens ons onderzoek hebben we de focus gelegd op de populaire 43, 49- en 55-inch schermformaten, omdat deze formaten in de meeste woonkamers passen en toch een grote, filmische ervaring kunnen bieden zonder de ruimte overweldigen. We hebben gekeken naar TV’s die helder genoeg zijn om te kijken in een ruimte met de lichten aan en ook naar modellen die heel allround zijn ingericht met betrekking tot zenders, kabels en streaming.

Daarbij hoort ook het kijken naar het aantal en de versies van HDMI-poorten, zodat je de meeste flexibiliteit krijgt bij het aansluiten van de broncomponenten. Hoewel we ons niet per se hebben gefocust op een specifieke prijsrange, bleven we wel oog houden voor de kwaliteit versus de prijs, omdat soms nauwelijks waarneembare beeldverbeteringen zorgen voor veel extra kosten.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen LCD / LED-TV’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG 49UJ630V (49 inch)
  Met de LG 49UJ630V open je een schatkist vol entertainment. Deze 4K tv is uitgerust met het WebOS 3.5 besturingssysteem. Verbind de tv met internet en open het overzichtelijke hoofdmenu.

 2. goedkoopsteli-thumbnail
  FINLUX FL4328CBU (43 inch)
  Met de Finlux FL4328CBU worden je favoriete series, films of games scherp weergegeven. Deze televisie geeft 4K UHD beelden moeiteloos weer.

 3. Luxe keuzeli-thumbnail
  SONY KD-43XF8505 (43 inch)
  Met de Sony KD-49XE7004 bekijk je naast live tv, films of series ook online video’s of websites. Via wifi krijg je met deze tv toegang tot de smart tv functies.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

LG-budget-4k-tv-voorkant

LG 49UJ630V

Adviesprijs

490,-

blank

9.232 andere kochten dit product

Met de LG 49UJ630V open je een schatkist vol entertainment. Deze 4K tv is uitgerust met het WebOS 3.5 besturingssysteem. Verbind de tv met internet en open het overzichtelijke hoofdmenu. Vanaf dit scherm schakel je eenvoudig tussen live tv, internet en handige apps. Denk aan YouTube of Netflix.

bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt

“Mooie TV, perfecte prijs kwaliteit.”

Dit is 1 van de beste tv’s in deze prijscategorie. De beeld kwaliteit is zeer goed. Je moet alleen wel geduld hebben met het afstellen van de tv.

Karel Bergsma

De  LG 49UJ630V heeft meerdere voordelen, zoals uitstekende contrastratio’s, lokaal dimmen, een breed kleurengamma, een beeldverversingvan 50 Hz en ondersteuning voor een hoog dynamisch bereik, waaronder Dolby Vision.

De vorige LG-serie was onze beste TV-keuze in 2016 en deze uit 2018 biedt sterk verbeterde HDR-presentaties, een breder kleurbereik, meer HDMI 2.0-poorten en een betere streamervaring. Bovendien bevatten de huidige modellen van dit jaar een TV-tuner, die hiervoor was verdwenen. De 4K-serie van LG ondersteunt zowel HDR10- als HLG en de lokale achtergrondverlichting met volledig array verbetert alle TV-programma’s die u maar wilt kijken.

GOEDKOOPSTE

Finlux FL4328CBU

Adviesprijs

329,-

6.102 andere kochten dit product

Met de Finlux FL4328CBU worden je favoriete series, films of games scherp weergegeven. Deze televisie geeft 4K UHD beelden moeiteloos weer. Hierdoor zijn beelden 4 keer scherper dan beelden met de Full HD resolutie. Op de 4 HDMI ingangen sluit je verschillende apparaten tegelijkertijd aan.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Als u een goedkopere optie wilt, kunt u kiezen voor de Finlux FL4328CBU. De Finlux is volledig uitgerust met een geweldige gebruikerservaring, maar de prestaties zijn wel wat minder dan bijvoorbeeld die van de LG.

Als u op zoek bent naar een groter scherm, kies dan de Finlux FL5528CBU. Dit was onze eerdere topkeuze. De Finlux-serie biedt geweldige prestaties en is ons favoriete smart-TV-systeem, met meer dan 17 miljoen kleuren ingebouwd. U zult geen TV vinden die er beter uitziet voor deze prijs, maar toch is hij wel minder als het vergeleken wordt met de LG 4K-series op het gebied van framerate en schermuniformiteit. Het kan ook HDR niet zo goed weergeven als de LG en het lokale dimmen is iets minder effectief.

Toch raden wij deze TV aan als u voor een kleinere prijs een uitstekend werkende televisie wilt aanschaffen.

LUXE KEUZE

Sony KD-43XF8505

Adviesprijs

799,-

4.211 andere kochten dit product

Met de Sony KD-43XF8505 mis je geen detail van je favoriete film of serie. Deze 4K televisie heeft een beeldverversing van 100 Hertz. Hierdoor komen zelfs de snelste acties tijdens een sportwedstrijd of actiescène vloeiend in beeld. Kijk je liever naar een online video, dan verbind je het toestel via internet met de smart tv functies.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De best uitziende LCD-TV in 2018 is volgens ons de Sony KD-43XF8505. Deze levert de beste zwarttinten en de helderste highlights van elke LCD-TV die we hebben getest.

De Sony KD-43XF8505 is de best uitziende LCD-TV die we tot nu toe hebben gezien. De zwarttinten komen in de buurt van de kwaliteit van een OLED-scherm, evenals de helderste HDR van alle geteste modellen. Zowel SDR- als HDR-inhoud ziet er verbluffend goed uit. Tevens is de rand geminimaliseerd tot een dunne lijn rondom het scherm. Dit resulteert in een uitstekend ogende televisie, dat eerder een toevoeging voor de woonkamer zal zijn, dan een doorn in het oog.

Deze TV is te koop in 43, 49, 55, 65, 75 en zelfs 85 -inch formaat,  u krijgt hiervoor wel de beste beeldprestaties. Wilt u dus vandaag nog een nieuwe LCD-TV aanschaffen, dan is de KD-43XF8505 sowieso de beste keuze, deze kost echter wel iets meer dan onze top-keuze.

(Visited 404 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *