Samsung Galaxy Tab S5e

Adviesprijs

389,-

21.776 andere kochten dit product

De Samsung Galaxy Tab S5e verpakt entertainment in een stijlvolle tablet. De S5e is slechts 5,5 millimeter dik en is daardoor elegant en ook gemakkelijk vast te houden als je op de bank ligt te lezen. De tablet heeft dunne randen, waardoor je extra geniet van je favoriete series op het 10,5 inch Super Amoled scherm. Dankzij de 4 ingebouwde speakers is het geluid van de Galaxy Tab levensecht. De hele dag spelletjes spelen is geen probleem. De grote 7040 mAh batterij gaat namelijk 14,5 uur mee. Je bewaart je apps, spelletjes en gedownloade series op het 64 GB geheugen.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Absoluut een fantastisch apparaat in deze prijsklasse”

voorheen lange tijd een iPad Air gehad, nu geswitcht naar Tab5Se vanwege innovatief ontwerp: dunne randen, Oled scherm, dun ontwerp.

Jaimy Brender

Samsung Galaxy Tab S5e

Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

De pluspunten

Zijn Super AMOLED-scherm, zijn slankheid en zijn goede prestaties.

De minpunten

Nachtopnames om absoluut te vermijden en een slechte vingerafdruksensor

Samenvatting 

Samsung komt met zijn Galaxy Tab S5e tablet die alles heeft om een van de beste kwaliteit/prijsverhoudingen op de markt te zijn. Maar wordt de belofte nagekomen?

De Samsung Tab S5e neemt het over van Tab S4 en staat onder de laatste Galaxy Tab S6, tegen twee keer de prijs. Samsung wilde van deze tablet de grootste concurrent van de iPad 2018 maken, terwijl het toch een serieuze tegenstander van de 2019 versie bleef. Alles wat je zoekt in een goede tablet is aanwezig in de Galaxy Tab S5e: een uitstekend scherm, solide spelprestaties, een mooi gezicht en een licht gewicht.

De rondleiding door de eigenaar

Het 10,5-inch Super AMOLED display is ongetwijfeld het meest succesvolle effect van deze tablet. Met een resolutie van 2560 x 1600 pixels is het ideaal voor het doorslikken van video-inhoud. Ondanks zijn grootte geeft dit een dichtheid van 288 pixels per inch, wat zeer redelijk is, ook al zijn de pixels op armlengte duidelijk zichtbaar.

Voor de foto is de Samsung Galaxy Tab S5e gebaseerd op een 13 megapixel back sensor en een 8 megapixel frontsensor. Het Zuid-Koreaanse bedrijf bleef daarom vasthouden aan zijn logica om prioriteit te geven aan het essentiële op zijn tablet.

blankAan de connectorzijde is er een Type-C USB-poort aan de onderkant, die een indrukwekkende 7040 mAh batterij voedt. Aan de andere kant, geen mini-jack poort, dus je zult een USB Type-C naar een mini-jack adapter moeten gebruiken of investeren in Bluetooth-apparaten. Voor opslag kunt u rekenen op een 64GB of 128GB configuratie. Daarnaast is het mogelijk om een microSD-kaart tot 512 GB toe te voegen.

Als bonus is er een vingerafdruksensor aan de rechterkant van het apparaat, die ook als aan/uit-knop fungeert, wat erg handig is. Hieronder staan de volumeregelaars.

Qua technische configuratie bevat deze touch-tablet een Qualcomm Snapdragon 670-processor en 4 GB aan RAM. Deze chip wordt gebruikt op mid-range smartphones zoals Google Pixel 3a en 3a XL.

Een zeer goed gebouwde tablet

De Samsung Galaxy Tab S5e doet sterk denken aan de stijl van de iPad Pro, met hoekige vormen en een zeer afgerond scherm aan de randen, om nog maar te zwijgen van de dunheid van het apparaat. In deze tablet komt alles met kwaliteit tot zijn recht. Het 10,5-inch Super AMOLED-display en de dunne, uniforme randen eromheen zijn de sleutel tot een succesvol ontwerp.

De wegligging is zeer goed met een echt gevoel van kwaliteit en bovenal stevigheid. Deze tablet bevat vier luidsprekers die in samenwerking met AKG zijn ontworpen. Ook al is het in landschapsmodus moeilijk om er twee niet te blokkeren, er is altijd nog één stereopaar over.

Een prachtig natuurlijk scherm

De 10,5-inch Super AMOLED-tegel met een resolutie van 2560 x 1600 pixels biedt een dichtheid van 288 pixels per inch, wat redelijk is op een tablet, vooral bij deze prijs. Colorimetrie is natuurlijk en neutraal. Wij raden u aan om in de weergaveparameters de “basisinstelling” te kiezen.

De helderheid is zeer krachtig op zijn hoogst, maar daalt zeer weinig. Vergeet deze tablet te gebruiken om ’s nachts of in een donkere omgeving een boek te lezen.

Een uitzonderlijk geluidsfragment

Helaas heeft de tablet geen mini-jack poort, maar Samsung heeft de hoffelijkheid van het integreren van een USB Type-C naar mini-jack adapter in de doos. Met de adapter is er geen hoorbare vervorming en de geluidsweergave is vrij goed. De vier AKG-luidsprekers van de Galaxy Tab S5e maken indruk. Ze hebben geen gebrek aan kracht en leveren een helder, onopgesmukt geluid.

Gemaakt om te spelen, maar niet om op te treden

De Samsung Galaxy Tab S5e is een goede tablet voor het spelen van basisgames en enkele krachtigere titels. Ondanks de Snapdragon 670 processor en 4 GB RAM, doet de tablet van de Zuid-Koreaanse fabrikant het zelfs in de multitasking modus vrij goed. Het is niet zo goed als bijvoorbeeld een iPad Pro.

Benchmarks daarentegen zijn niet echt representatief voor de resultaten in reële omstandigheden. Op de Geekbench scoorde Tab S5e 1624 in één kern en 5610 in meeraderig. Onder de AnTuTu-tests behaalde hij een resultaat van 153903, wat redelijk is, maar niet overeenkomt met de werkelijkheid. Op de 3DMark grafische test “Sling shot” ten slotte, toont de tablet een score van 2376 en een gemiddelde van ongeveer 14 fps.

De Galaxy Tab S5e slaagt erin om het spel Need For Speed No Limit zonder problemen uit te voeren met meer dan 30 frames per seconde, in tegenstelling tot andere apparaten met hogere benchmarkscores, maar die er niet in slagen om op dit spel te presteren.

Fotograferen met deze tablet is nee!

Natuurlijk zijn tablets niet gemaakt voor fotografie. Dit kan handig zijn voor een backup foto, een augmented reality applicatie of een Skype gesprek, maar de Samsung Galaxy Tab S5e blinkt niet uit door zijn fotografische prestaties.

De 13 megapixel achtersensor neemt overdag de juiste foto’s, maar staat ’s nachts volledig stil. Het is ondenkbaar om deze camera te gebruiken om foto’s te maken wanneer de helderheid afneemt, of zelfs in een slecht verlichte binnenkant. Het zal dus noodzakelijk zijn om tevreden te zijn met foto’s overdag of wanneer het onderwerp perfect verlicht is.

De voorste sensor, voor egoïsten, is veel erger. Overdag is het resultaat gemiddeld en ’s nachts wordt het een ramp. De scherpte is er helemaal niet, want door de sterk aanwezige ruis te willen verwijderen, wordt het beeld volledig gladgestreken.

Op videogebied doet de tablet het vrij goed, maar ook hier moet de kamer weer perfect verlicht zijn. De achtersensor is in staat om in Full HD te filmen en aan de voorkant in een resolutie van bijna 1728 x 1080 pixels.

Autonomie van een lasser

De autonomie voor een tablet is essentieel en de Samsung Galaxy Tab S5e zal niet teleurstellen. Met zijn enorme 7040 mAh batterij kan de tablet meer dan 15 uur video afspelen. Bij normaal gebruik gaat de batterij twee dagen mee zonder te krimpen. Het is mogelijk om de energiebesparende profielen te activeren die vrij efficiënt zijn, zoals gebruikelijk bij Samsung.

Het volledige opladen gebeurt via de USB-C-poort in iets meer dan 2 uur. In de doos zit een 10 Watt lader, maar het is mogelijk om deze op te laden met een 18 Watt lader.

Conclusie

De kwaliteit/prijsverhouding is uitstekend, vooral sinds de release, het Samsung touchpad is overal rond de 350 euro. De Galaxy Tab S5e valideert alles wat je vraagt om een goede tablet te doen. Zijn tekortkomingen in de fotografie worden al snel vergeven voor al zijn kwaliteiten. Zonder zelfs maar in de verkoop te zijn, is deze tablet zeer interessant en stelt u in staat om alles te doen.

(Visited 195 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.