Apple iPad Pro 11 inch (2018) 64 GB

Adviesprijs

859,-

33.776 andere kochten dit product

Apple iPad Pro (2018) heeft door het vernieuwde design met dunne randen een groter 11 inch scherm, terwijl de tablet zelf even groot is als Apple iPad Pro (2017). Op dit scherpe Liquid Retina scherm zie je dus elk detail van de foto’s en video’s die je bewerkt. Met de los verkrijgbare Apple Pencil 2 bewerk je gemakkelijker en efficiënter foto’s en video’s en haal je nog meer uit je iPad. Dankzij de nieuwe A12X chip heeft iPad Pro geen enkele moeite met dit soort zware programma’s; je hebt zelfs meer rekenkracht dan de meeste laptops. Uit het strakke design is de homeknop verdwenen, dus je ontgrendelt iPad Pro nu snel en veilig via FaceID.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Fijn apparaat voor de snelle creatieveling”

Erg blij met mijn aankoop. Heb er een hoes bijgekocht met een toetsenbord en dat werkt prima. Gebruik nagenoeg mijn laptop niet meer. Op schoot worden mijn benen niet meer warm van een hete laptop. De iPad blijft koel. Met de cover steekt de camera niet meer uit. Gebruik mijn iPhone als hotspot. Dat scheelt en heb je aan een WiFi iPad voldoende.

Chantal Kerkhoff

Apple iPad Pro 2018

Aan de slag met de beste tablet.

De pluspunten

Prachtig full-screen ontwerp, Face ID integratie, uitzonderlijke prestaties, de nieuwe Apple Pencil maakt een sprong voorwaarts op het gebied van ontwerp en oplaadsysteem.

De minpunten

De toetsenbordtas en optionele stylus verhogen de rekening, oude iPad-accessoires zijn niet compatibel, geen koptelefoonpluggen meer, één enkele USB-C-poort die alleen interessant zal zijn voor een ruimere keuze aan compatibele apparaten.

Samenvatting 

Het is de “iPad X” waar we op hebben gewacht.

Onze collega’s konden wat tijd doorbrengen met de nieuwe 12.9 en 11 inch iPads. Hier zijn hun eerste indrukken in afwachting van onze volledige test.

blank

De nieuwe iPad Pro’s die gisteren zijn aangekondigd, betekenen een belangrijke verandering. Beide versies integreren grotere displays in kleinere en dunnere frames. Face ID is bijna onzichtbaar toegevoegd, geïntegreerd in een dunnere rand via een TrueDepth dieptedetectiecamera, net als op de iPhone X. Maar er is geen inkeping, wat het ontwerp veel subtieler maakt. Des te subtieler omdat de welkomstknop is verdwenen. Maar met een display en een A12X processor die zo veelbelovend zijn, was het tijd voor de iPad om de aansluitingen en accessoires vrij te geven. Dit is op sommige gebieden gebeurd, maar niet op andere.

Het ontwerp

We hebben de twee versies van de iPad Pro 2018 in de hand genomen en het is duidelijk dat het soms moeilijk is om ze te onderscheiden. Het 12,9-inch model is lichter en kan eindelijk met één hand worden vastgehouden. Het is minder omvangrijk dan de iPad Pro van vorig jaar, terwijl het 11-inch model een groter scherm heeft in een formaat dat vergelijkbaar is met dat van de 10,5-inch iPad Pro uit 2017.

De iPad Pro displays hebben nu licht gebogen hoeken, zoals iPhone X en Apple Watch, maar dit is een LCD-paneel met de naam “Liquid Retina” dat vergelijkbaar moet zijn met of beter dan de iPhone Xr. De resoluties zijn 2.388×1.668 pixels voor 11 inch en 2.732×2.048 pixels voor 12,9 inch, beide met een dichtheid van 264 dots per inch. Voor ons is het verschil tussen de twee iPad Pro’s nu veel subtieler, een beetje zoals die tussen de iPhone X’s en de iPhone X’s Max.

USB-C: voor- en nadelen

De USB-C vervangt de eigen Lightning poort, wat vrij goed nieuws lijkt te zijn. Behalve dat je niet noodzakelijkerwijs kunt doen wat je denkt dat je kunt doen. U kunt USB-C-accessoires aansluiten en video’s exporteren naar een monitor, iets wat de iPad Pro 2017’s al deden via adapters. Interessant is dat de USB-C-poort van de iPad Pro 2018 andere USB-C-gadgets of een iPhone via een USB-C/Lightning kabel kan opladen.

Apple heeft al gewaarschuwd dat de USB-C-poort geen externe opslag ondersteunt. Applicatieontwikkelaars kunnen echter specifieke USB-C-accessoires ontwerpen die specifieke functies uitvoeren. Het niet hoeven aansluiten via een bliksempoort kan nieuwe mogelijkheden openen. Apple ondersteunt SD-kaartlezers via USB-C, maar alleen voor het overbrengen van foto’s en video’s naar de iPad.

Maar deze verandering in connectiviteit heeft ook enkele nadelen. Er is geen hoofdtelefoonaansluiting of bliksempoort. De Lightning EarPods die bij de huidige iPhones worden geleverd, werken dus niet. En het betekent ook dat de bestaande Apple potloodpen niet bruikbaar is. U moet de nieuwe gisteren onthulde Apple Pencil kopen.

Apple Potlood 2: draadloos, magnetisch en tactiel opladen

De nieuwe versie van de Apple stylus wordt nu opgeladen door middel van inductie via magneetband op de iPad: gewoon aan de zijkant bevestigen en hij wordt opgeladen. Het lichaam van de stylus is altijd rond, maar een vlakke kant voorkomt dat de stylus over een tafel rolt. De latentie en drukgevoeligheid van het potlood zijn dezelfde als vorig jaar.

Er is ook een nieuwe dubbele drukregeling waarmee u de borstels kunt vervangen of wissen. Andere toepassingen kunnen het op een andere manier gebruiken. Deze veranderingen zijn welkom, maar we betreuren het dat Apple ons ertoe aanzet een nieuwe stylus te kopen voor 135 euro.

Een nieuwe toetsenkast

Apple heeft een eigen opvouwbare toetsenbordkoffer die doet denken aan wat Logitech voor eerdere iPads heeft gedaan. Het Smart Keyboard Folio wordt aangedreven door de nieuwe connector van de Pro-modellen en wordt ingezet op een basis die geschikter is voor gebruik op de knieën. Maar wat nog steeds ontbreekt is wat we het liefst wilden: een trackpad zoals de Google Pixel Slate en Microsoft Surface toetsenborden. En het is niet goedkoop: 219 euro voor de 12,9-inch iPad Pro en 199 euro voor de 11-inch iPad Pro.

Voorlopige balans

De iPad Pro lijkt een nog betere visie te zijn op de toekomst van Apple’s touchscreen computers. Maar deze tabletten zijn duur. Vanaf 899 euro voor de 11-inch iPad, prijs en 1.119 euro voor de 12,9-inch iPad met slechts 64 GB aan opslagruimte. Als je het Smart Keyboard Folio toetsenbord en de stylus toevoegt, betaal je minimaal 1.233 euro. Voor deze prijs kunt u zich een zeer goed ultra-draagbaar aanraakscherm of zelfs een 9,7-inch iPad van 450 euro met 128 GB opslagruimte en een laptop veroorloven.

Maar als je droomde van een nog beter en exclusiever creatief hulpmiddel, dan is het misschien wel de iPad waar je op hebt gewacht. Maar naast deze verfijnde hardware zullen deze iPad Pro alleen de nieuwe applicaties die er het beste van maken de moeite waard zijn.

(Visited 208 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.