De beste 55 en 65 inch TV

De beste 55 en 65 inch TV

Als u tegenwoordig op zoek bent naar een goede televisie, kunt u kiezen uit honderden apparaten. Dit geldt vooral voor de meest populaire maten: Schermdiagonalen van 55 en 65 inch (respectievelijk 140 en 165 centimeter) zijn de afgelopen jaren een quasi-standaard geworden in de tv-sector. Geen wonder, want de 4K UHD resolutie van 3.840 x 2.160 pixels in dit formaat komt echt tot zijn recht – het is nu immers niet meer weg te denken uit het leven.

Hier kunt u onze test “De beste OLED TV” lezen.
Vrijwel alle fabrikanten bieden zowel instap- als high-end apparaten in deze formaten aan. Dit geldt niet alleen voor high-end TV’s met OLED panelen, maar ook voor klassieke LCD TV’s. Maar dat is nog niet alles: de verschillende modellen van Sony, Samsung, Panasonic en Co. zijn vrijwel altijd in beide maten verkrijgbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze topaanbeveling van Sony in de 55XG9505 of 65XG9505 versies.

Technisch gezien verschillen de twee maten vrijwel niet van fabrikant tot fabrikant: alleen in nog grotere diagonalen zijn er af en toe extra functies. Dus, afgezien van de ruimtecondities op de installatielocatie, bepalen alleen het prijsverschil en de persoonlijke voorkeur of 55 of 65 inch in de thuisbioscoop gebruikt moet worden.

Onze lijst met beste tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  SAMSUNG QLED 55Q95T (2020)
  Met de Samsung 55Q95T geniet je van levensechte beelden. Deze QLED tv zet licht om naar pure kleuren, waardoor subtiele tinten duidelijk zichtbaar zijn. De full array achtergrondverlichting dimt de donkere delen van het scherm en licht de heldere delen fel op.

 2. li-thumbnail
  SONY OLED KD-65AG9
  Met de Sony OLED KD-65AG9 geniet je van een levensechte beeldweergave. Deze stijlvolle tv is uitgerust met een OLED scherm. Doordat elke pixels op dit scherm individueel oplichten of kleuren produceren, ontstaat er een diepe zwartweergave en een krachtig contrast. In combinatie met de Ultimate X1 processor levert de tv een extra kleurrijke en natuurlijke beeldweergave en een krachtige upscaling van beelden met een lagere resolutie dan 4K.

 3. li-thumbnail
  PHILIPS 55OLED855 – AMBILIGHT (2020)
  Met de Philips 55OLED855 ben je verzekerd van een scherp beeld met een levensecht contrast en realistische kleuren. Deze tv is uitgerust met een OLED scherm, waarbij pixels individueel oplichten of kleuren produceren. Hierdoor zijn beelden die zwart horen te zijn ook echt zwart. Samen met het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning zorgt dit voor een realistische kleurweergave.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Samsung QLED 55Q95T (2020)

Adviesprijs

1799,-

blank

63.961 andere kochten dit product

Met de Samsung 55Q95T geniet je van levensechte beelden. Deze QLED tv zet licht om naar pure kleuren, waardoor subtiele tinten duidelijk zichtbaar zijn. De full array achtergrondverlichting dimt de donkere delen van het scherm en licht de heldere delen fel op. Dit zorgt in combinatie met de piekhelderheid van 2.000 nits voor een krachtig contrast. Tijdens een scène in de ruimte schijnen de sterren fel in de diepzwarte hemel. Kijk gerust met een grote groep vrienden naar de tv. Een speciaal schermfilter vergroot de kijkhoek, zodat het beeld ook vanaf de zijkant duidelijk is. Op de One Connect Box sluit je alle apparaten en de stroomkabel aan. Zo verbind je slechts 1 kabel met de tv en plaats je de apparatuur netjes uit het zicht.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Geweldige TV – Uitstekende aankoop!”

De hele vormgeving van de TV is prettig. De voet is over nagedacht, ruimte voor een soundbar en stevig gebouwd; tevens kun je de kabels langs de voetjes wegleiden. De randen zijn flinterdun en de “champagne zilveren rand” onderaan de TV geeft het product echt een premium vibe.

Marieke Baal

Samsung biedt een breed scala aan QLED-tv-modellen. Het assortiment strekt zich uit van het QLED instapmodel Q60T, dat we al hebben getest, tot de 8K high-end TV, de Q950T, die momenteel in ons lab wordt getest.

De Q90T is technisch identiek aan de Q95T; in tegenstelling tot de Q95T ontbreekt alleen de One Connect box waarmee u alleen een dunne kabel naar de TV hoeft te trekken. Meer details vindt u verderop in het artikel.

In onze tests van beeldkwaliteit maakte de Q95T op het eerste gezicht indruk met zijn zeer goede kijkhoekstabiliteit en uitstekende anti-reflecterende coating. Dit zijn deugden die zijn voorganger, de Q90R, al kon opscheppen. De Q95T biedt dus een veel bredere kijkhoek dan andere Samsung LCD TV’s. Zelfs in een vrij lichte woonkamer wordt de inrichting nauwelijks gereflecteerd op het scherm, wat de QLED bijzonder praktisch maakt.

De Q95T scoort ook met zijn QLED-technologie in combinatie met een Full LED-achtergrondverlichting en lokaal dimmen. Dit technologiepakket zorgt ervoor dat de maximale helderheid en het maximale contrast worden bereikt, evenals het kleurvolume voor HDR. In aantallen: Op de 55-inch QG55Q95T die we hebben getest, hebben we ongeveer 1.500 candela per vierkante meter gemeten als piekhelderheid van de HDR en schatten we het aantal LED dimzones op meer dan 100. Hierdoor slaagt de 4K QLED TV erin om tegelijkertijd heldere hoogtepunten en fluweelrijke zwarten in dezelfde scène weer te geven.  Dankzij een zeer geavanceerde LED-dimmerregeling vermijdt de Samsung zo veel mogelijk neveneffecten zoals bloei (glinsterende achtergrondverlichting rond heldere objecten waar zwart hoort te zijn).

We kunnen de “Film”-beeldmodus aanbevelen voor een neutrale en beslist schone beeldweergave. Anderzijds raden wij de instelling “Intelligente modus” niet aan. De geautomatiseerde beeldverbetering leidt vaak tot een verslechtering in plaats van een daadwerkelijke verbetering van de beeldkwaliteit. Nieuw in het menu is de Filmmaker-beeldmodus, die moet zorgen voor een bijzonder getrouwe weergave van bioscoopfilms. En dat lukt de Samsung QLED TV Q95T eigenlijk heel goed. Hij schaalt Blu-ray-films netjes en foutloos op naar de Ultra HD-resolutie. Het wordt gekenmerkt door een precieze scherpte en harmonisch warme filmkleuren, die ook de test in onze laboratoriummetingen met behulp van Calman af fabriek gemakkelijk hebben doorstaan.

Dankzij de responsieve 100 hertz-display is de Samsung een overtuigende keuze als het gaat om het reproduceren van bewegende beelden. Terwijl alle bewegingen automatisch worden afgevlakt in de “Standaard” en “Natuurlijke” beeldmodus, vertrouwt de Filmmaker-modus op de oorspronkelijke beeldsnelheden. Als u de 24p film judder wilt verzachten of gladstrijken, kunt u de Auto Motion Plus functie vinden in de “Instellingen”: Afbeelding” in de expert-instellingen onder “Scherpte-instellingen”. Onze tip hiervoor is om naar behoefte gebruik te maken van de mogelijkheden van uw eigen dosering

Voor die-hard gamers die ook op zoek zijn naar een geschikte game-TV voor de Playstation 5 of Xbox Series X, heeft de 4K QLED een paar lekkernijen in petto: In de spelmodus “Game” bereikt de tv een invoervertraging van iets minder dan 20 milliseconden met de standaardinstelling. Dat gaat vrij snel, vooral omdat de tussenliggende beeldberekening hier actief is om te zorgen voor duidelijkere en scherpere bewegingen.

De waarde daalt tot minder dan 10 milliseconden bij het gamen met Full HD resolutie zonder interferentieberekening. HDMI Interface 4 is expliciet ontworpen voor gaming toepassingen en ondersteunt 4K tot 120 hertz met HDMI 2.1 voor de nieuwe generatie consoles. Dankzij de HDMI-functies, zoals ALLM (Auto Low Letcy Mode), kan de tv automatisch overschakelen naar de gamemodus wanneer hij een geschikt signaal van de console detecteert.

De Samsung Q95T kan desgewenst worden omgetoverd tot een decoratieve afbeelding aan de muur. Hiervoor is een speciale knop op de afstandsbediening aanwezig, voor wat men “Ambient Mode” noemt. Dit betekent dat u de tv niet helemaal uitzet, maar er een designobject in uw woonkamer van maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld een foto, een schilderij van een kunstenaar of een mooie grafiek met informatie over de tijd en het weer in plaats van het zwarte vlak weergeven. Als de tv aan de muur hangt, kunt u hem zelfs uw muurkleur of behangpatroon laten nabootsen. Dit vereist echter een zekere inspanning (foto, mobiele app, etc.) om de individuele aanpassing van de Ambient Mode te krijgen.

Gezien het platte ontwerp waren we niet verbaasd over de geluidsweergave. Uit de onzichtbare ingebouwde luidsprekers van de QLED Q95T komt een geluid dat perfect geschikt is voor gebruik in het gezin of voor een klassieke tv. Voor meer bioscoop- of stadiongevoel is een Samsung-soundbar een goede aanvulling, die ook het “Q Symphony”-concept van de fabrikant moet ondersteunen als dat mogelijk is. Hier spelen de tv-luidsprekers en de geluidsbalk samen voor een betere synthese van beeld en geluid. Bijvoorbeeld met een HW-Q950T geluidsbalk.

De bijzondere sterke punten van de Q95T zijn de uitstekende beeldkwaliteit met hoge helderheid, verfijnd lokaal dimmen en grote antireflectie, op het gebied van Smart TV met een enorme keuze aan apps en op het gebied van gaming met vrijwel vertragingsvrije invoer. Speciaal voor dagelijks gebruik van de console met de nieuwe Xbox Series X of Playstation 5 is het ook het vermelden waard dat QLED-tv’s zoals de Q95T robuust zijn tegen burn-in-effecten. Het minimalistische ontwerp en de ambiance maken het ook tot een chique element in de huiskamer.

GOEDE KEUZE

Sony OLED KD-65AG9

Adviesprijs

3399,-

blank

56.237 andere kochten dit product

Met de Sony OLED KD-65AG9 geniet je van een levensechte beeldweergave. Deze stijlvolle tv is uitgerust met een OLED scherm. Doordat elke pixels op dit scherm individueel oplichten of kleuren produceren, ontstaat er een diepe zwartweergave en een krachtig contrast. In combinatie met de Ultimate X1 processor levert de tv een extra kleurrijke en natuurlijke beeldweergave en een krachtige upscaling van beelden met een lagere resolutie dan 4K. Je mist hierdoor geen enkel detail, welke beeldbron je ook gebruikt. Het Acoustic Surface geluidssysteem bestaat uit dubbele drivers en subwoofers. Doordat het scherm zelf als speaker functioneert, is de geluidsweergave extra realistisch. Als je de tv aansluit op een home cinema set, gebruik je hem probleemloos als center speaker.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

 De OLED-televisies uit de AG9-serie van Sony beloven beeldkwaliteit op zijn best. 

We hebben onze Sony AG9-test uitgevoerd met het 65-inch KD 65AG9-model. De AG9-familie is het vlaggenschip van het OLED TV-gamma van Sony, dat concurreert met topmodellen als de Panasonic GZW1004 en de OLED E9 van LG. Het is in 2019 in de verkoop gegaan en heeft in de tussentijd een upgrade van het besturingssysteem van Android TV 8 naar Android TV 9 gekregen. Sony noemt de tv’s in deze serie ook wel “Master Series”. Onze test van de 65-inch AG9 moet uitwijzen of deze daadwerkelijk over meesterlijke kwaliteiten beschikt.

De KD 65AG9 presenteert zich even eenvoudig als chic. Het OLED-display is slechts enkele millimeters dun en bepaalt het onmiskenbaar elegante uiterlijk.

Een stevige, platte metalen plaat als staander zorgt voor een veilige grip. Hierdoor kan het scherm bijna naadloos op een tafel of tv-bank staan. Achter het superslanke scherm van de AG9 is de elektronica ondergebracht in een zwarte behuizing met een compacte, even slanke vormgeving. De aangesloten kabels zijn verborgen achter deksels, zodat het achteraanzicht van de Sony AG9 een gesloten oppervlak is.

Sony’s AG9 OLED TV heeft een dubbele HDTV-tuner voor DVB-S/S2, -C en -T/T2. Het brengt ook Ultra HD TV (“4K kanalen”) in uw huis via de satelliet. Dankzij de dual tuners kunt u tegelijkertijd een show opnemen op een USB-harde schijf en een ander programma bekijken.
Er zijn vier moderne, Ultra HD-compatibele HDMI-ingangen beschikbaar voor een Blu-ray-, DVD- of 4K-mediaspeler of een gameconsole. De Sony AG9 is geschikt voor 4K UHD-beeldsignalen met 10-bits kleurdiepte (zoals van Ultra HD Blu-ray-schijven). Een van de HDMI-aansluitingen is ook uitgerust met het uitgebreide audio-retourkanaal eARC. Dit helpt bij het doorsturen van digitale thuisbioscoopgeluidsformaten naar een geluidsbalk of systeem.

Hier is iets bijzonders: de AG9 heeft een aansluiting voor een luidsprekerkabel. Wat is het punt. Als u een AV-versterker gebruikt, kunt u de TV zelf gebruiken als de middelste luidspreker van het surround-systeem. Zo komt de dialoog gegarandeerd daar vandaan waar de acteurs zich bevinden. 

Blu-ray films zoals James Bond – Casino Royale en Planet Earth worden met indrukwekkende natuurlijkheid gereproduceerd op de OLED wanneer u de Cinema-beeldmodus selecteert. In de test liet Sony een uitstekende kleurgetrouwheid zien in de Cinema-beeldmodus voor het filmplezier in de thuisbioscoop. Dvd’s zijn buitengewoon goed opgeschaald naar de hoge resolutie van het scherm door de 4K-compatibele tv. De “X-Reality”-functie van Sony ondersteunt een heldere en scherpe uitstraling. Dit is duidelijk te zien in de Standaard beeldmodus, waardoor de contouren scherper worden en de kleuren wat levendiger worden.

De OLED TV is op zijn best in films en series in Ultra HD met HDR (High Dynamic Rage): In de test brengt de AG9 fijne tinten en schakeringen net zo goed naar voren als dat het rijke kleuren doet gloeien. Het beeld profiteert van de nauwkeurige controle van elke afzonderlijke pixel. Zwarten zijn hier echte diepzwarten, en de hoogtepunten zijn briljant helder. Dankzij het pixelnauwkeurige contrast ontstaat een zeer realistische, bijna driedimensionale beeldindruk – die onder andere in Life of Pi op Ultra HD Blu-ray goed te zien is.

Sony vertrouwt op zijn 4K Ultimate X1-processor voor de beeldverwerking van alle inhoud. Het werkt fijnere beelddetails uit, filtert beeldruis en verzacht kleurverlopen indien nodig (met de functie “Gelijkmatige gradatie” in de geavanceerde beeldinstellingen).

Door het Android-besturingssysteem zullen er ongetwijfeld overeenkomsten zijn met de slimme tv-menu’s van andere fabrikanten zoals Philips of TCL. Het huidige smart TV-systeem van de KD-65AG9 is Android TV9.

Als u het startmenu opent, ziet u de online apps (“channels”) zoals Youtube of Netflix onder elkaar aan de linkerrand van het scherm. De miniaturen en de inhoud van de afzonderlijke kanalen worden naast elkaar weergegeven. Het is prettig dat de apps op Sony’s OLED eenvoudig gesorteerd en beheerd kunnen worden via de knop “Customize Channels”.

Als Android-tv ondersteunt de Sony ook Google Assistant en geeft hij toegang tot het video- en muziekaanbod van Google. En natuurlijk naar de Google Play app store voor TV’s. Google Chromecast is “ingebouwd” in de TV – dus het streamen vanaf een smartphone of tablet zou bijzonder eenvoudig moeten zijn. Om alle smart TV-functies te kunnen gebruiken, moet u de tv aansluiten op uw Google-account. Zonder een Google-account biedt een Sony AG9 ten minste toegang tot de mediabibliotheken van de omroep (d.w.z. HbbTV) en enkele belangrijke streamingproviders zoals Netflix.

Ook de geschiktheid van de Sony 65AG9 voor gamers werd in de test onder de loep genomen: we bepaalden de invoervertraging en speelden een paar spelletjes als praktische test. De spellen Shadow of the Tomb Raider en Uncharted 4: A Thief’s End werden gebruikt. 

De Sony OLED is onder de indruk van het heldere, krachtige beeld en het goede zwarte niveau in beide spellen. De gladde rotswanden en de Maya-reliëfs in de catacomben van Shadow of the Tomb Raider komen het best tot hun recht.

In shooters als Doom, waar bliksemsnelle reacties cruciaal zijn, kreeg de KD-65AG9 ook lof toegezwaaid van onze redactie. Dit zeer goede praktische resultaat wordt geëvenaard door het feit dat we een invoervertraging van slechts 18 milliseconden – tweehonderdste van een seconde – hebben vastgesteld. Uw kamer moet echter niet te licht zijn als u met de AG9 gaat gamen. Het speelplaatje van de AG9 wordt in vergelijking met de AG9 een beetje donker. Het kan zijn dat u de instellingen een beetje moet aanpassen.

Deze TV speelt echt in de “masterclass”. Met zijn hoogwaardige processortechnologie levert de KD65AG9 een uitstekende beeldkwaliteit die ook nog eens gepaard gaat met een zeer goed tv-geluid. Vooral voor degenen die graag in hun eigen woonkamer van bioscoop- en TV-films genieten, is deze TV een aanbeveling waard. Daarnaast biedt de Sony een krachtig smart TV-besturingssysteem met Android TV, dat naast de toonaangevende streaming-apps ook Google Assistant ondersteunt.

Voor een goedkoper alternatief kunt u bijvoorbeeld een Sony OLED AG8 of de OLED A8 overwegen. De Panasonic TX-65GZW1004 is een alternatief voor de Sony OLED als u meer van traditionele TV houdt dan van streaming apps.

GOEDE KEUZE

Philips 55OLED855 - Ambilight (2020)

Adviesprijs

1749,-

blank

56.644 andere kochten dit product

Met de Philips 55OLED855 ben je verzekerd van een scherp beeld met een levensecht contrast en realistische kleuren. Deze tv is uitgerust met een OLED scherm, waarbij pixels individueel oplichten of kleuren produceren. Hierdoor zijn beelden die zwart horen te zijn ook echt zwart. Samen met het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning zorgt dit voor een realistische kleurweergave. Dankzij de slimme P5 processor ziet elk beeld er scherp en realistisch uit. Deze processor verbetert beeld vanaf elke bron, zodat je altijd de beste beeldkwaliteit bekijkt. Je kijkervaring krijgt een nieuwe dimensie met Ambilight. Deze techniek schijnt licht op de muur achter de tv in de kleuren van het beeld. Deze stijlvolle OLED tv staat op een draaibare voet.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

 De Philips OLED 805 belooft een nog beter beeld met “kunstmatige intelligentie” en wordt geleverd met nieuwe functies. We leggen het onder de loep in 55 inch en vertellen u in het testrapport wat de nieuwe Philips OLED kan doen. 

De TV’s van de OLED8X5-serie van Philips zijn in verschillende uitvoeringen op de markt. Afhankelijk van de uitvoering worden de modellen OLED 805, 845 of 855 genoemd.

De 5 aan het einde van de productnaam is het teken voor het modeljaar 2020, terwijl het middelste cijfer de versie aangeeft. Dus het model met de gewone metalen voetjes heet 805 en de modellen met een centrale standaard heten 845, 855 of 865. Gelieve niet te verwarren met de OLED 854, die van 2019 is!

In de test hadden we het model 55 OLED 805 en gaan we er uit ervaring van uit dat er geen relevante verschillen zullen zijn in de verdere modelvarianten in de beeldkwaliteit en de TV- of smart TV-functies.

Natuurlijk kan een Philips OLED zoals de 805 of 855 ook elegant worden opgehangen met een muurbevestiging. Als de OLED 805 op een TV-bank of -tafel staat, heeft u de keuze om hem laag of iets hoger te plaatsen. De hogere stand gaat bijvoorbeeld goed samen met een slanke soundbar van ongeveer 6 cm hoog.

In vergelijking met zijn voorganger, de OLED 804, vertoont de afstandsbediening van de nieuwe OLED 805 aanzienlijke veranderingen. Het lettertoetsenbord op de achterkant, kenmerkend voor high-end Philips TV’s, is vervangen door een chique lederen oppervlak van Muirhead. Wat is er zo bijzonder aan Muirhead leder? De Schotse leerfabrikant Muirhead beweert zijn fijne leersoorten op een bijzonder duurzame en verantwoorde manier te produceren. Aan de ene kant vinden we het jammer dat het toetsenbord aan de achterkant weg is, maar aan de andere kant zijn we blij met de toetsenbordverlichting. Als u op een willekeurige toets drukt, gaat het licht aan zonder dat u zich hoeft te herinneren waar de toets voor de achtergrondverlichting zich bevindt.

In de praktijktest reageerde de Philips met het nieuwste Android TV-besturingssysteem snel op de afstandsbediening. Dat is een goede zaak, vooral voor gebruikers van online apps en streamingdiensten. Helaas is de TV-tuner afgeslankt tot een basisopstelling voor DVB-S/S2, -C en T2 HD. Het is dus alleen mogelijk om het programma op te nemen op de USB-harde schijf, of om tijdsverschuivingen te bekijken, waar u ook naar kijkt. De Philips laadt blijkbaar de informatie voor de elektronische programmagids uit het betreffende tv-signaal, wat helaas steeds weer leidt tot hiaten in de informatie.
Aan de andere kant overtuigt Android TV 9 met zijn grote keuze aan streaming apps, die dankzij de Google PlayStore veel verder gaat dan Amazon Prime Video, Netflix en Disney Plus. De Philips OLED luistert ook naar het woord, omdat hij Google Assistant ondersteunt en compatibel is met Alexa control.

Met zijn dynamisch gestuurde Ambilight kan de Philips de visuele impact van het beeld op indrukwekkende wijze uitbreiden, wat natuurlijk bijzonder effectief is in een subtiel verduisterde ruimte. Ambilight is een functie die u alleen bij Philips kunt krijgen. De Ambilight-functies gaan veel verder dan alleen het TV-beeld. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw muziek te laten begeleiden door de gekleurde Ambilight, deze in te stellen op een enkelkleurige achtergrondverlichting of de TV Ambilight te combineren met de gekleurde LED-lampjes van Philips Hue.

In zijn vierde generatie krijgt de Philips P5 beeldprocessor ondersteuning van “Artificial Intelligence”. Hiermee heeft Philips de mechanismen van de P5-processorchip in het ontwikkelingslaboratorium verder verfijnd. De beeldbewerker herkent nu bijvoorbeeld grafische afbeeldingen, structuren, landschappen, details en gezichten nog intelligenter om de afbeelding te kunnen nabewerken. Afhankelijk van de beeldmodus kunt u duidelijk zien hoe de tv contrasten en kleuren versterkt en details scherper maakt. Het “volledige programma” van technische beeldverbetering vindt plaats in de AI-beeldmodus. De AI-modus kan dus worden beschouwd als een intelligentere “levendige” beeldmodus, die nu nog subtieler werkt dan voorheen. Gezichten en kapsels, bijvoorbeeld, blijven vrij natuurlijk zonder dat de acteurs er maskerachtig uitzien. De P5 blijft echter niet automatisch “leren”, maar alleen via toekomstige updates.

Over het geheel genomen heeft onze test bevestigd dat op het hoge niveau waarop de OLED804 van 2019 al speelt, zichtbare verbeteringen moeilijk te detecteren zijn. In een directe vergelijking met de 804 konden we begrijpen dat de beeldprocessor in de nieuwe generatie nog steeds een beetje meer gedifferentieerd is om te werken. De 805 toonde ook een iets betere gecontroleerde kleur- en contrastverbetering in de AI-beeldmodus in vergelijking met de 804 met “Vivid”.

In de neutrale en schone beeldmodus “Movie” hebben we gevonden dat de 805 de beste kleur- en detailgetrouwheid heeft. Dit geldt zowel voor TV zoals Blu-ray als voor streaming. Vooral in HDR vonden we de detailweergave prijzenswaardig in zowel de donkere als de bijzonder heldere delen van de foto.

Kleuren, scherpte, contouren en details zijn in de beeldmodus Movie vanuit de fabriek bijna perfect. De zeer goede opschaling door de P5 beeldprocessor is positief. En de beeldkwaliteit is gewoonweg geweldig in 4K inhoud met HDR.

De OLED 805 is zeer geschikt voor occasioneel gamen dankzij de responsieve spelmodus en beeldkwaliteit. Het ondersteunt 4K-resolutie tot 60 Hz.

(Visited 1.821 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *