De beste flesverwarmer

Het eten van de baby mag niet te warm of te koud zijn. Vooral ouders die geen ervaring hebben, zijn vaak onzeker en kunnen de temperatuur pas na verloop van tijd zelf inschatten. In het verleden was dat natuurlijk niet het geval, maar vandaag de dag is dat niet het geval en als je de mogelijkheid hebt, kun je gemakkelijk terugvallen op een babyvoeding of een flessenwarmer.

We hebben er 20 bekeken en uitgebreid getest. U hoeft niet eens veel geld uit te geven en u kunt er zeker van zijn dat u uw kind precies de juiste temperatuur maaltijd serveert.

Heb je een babyvoedingverwarmer nodig?

Als u uw baby of peuter perfect getemperde en zacht verwarmde melk, drank of pap wilt geven, is het raadzaam een flessenwarmer aan te schaffen.

Kritische stemmen zeggen nu misschien “Het bestond vroeger ook niet” of “Het is mogelijk om op te warmen in een pot water”. En dat is ook zo. Niemand heeft per se een babyvoedingwarmer nodig. Maar als je er eenmaal een hebt gebruikt, wil je niet meer zonder, want het is gewoon praktisch en ongecompliceerd – en bovendien bespaart het energie.

Flessenwarmers zijn praktische helpers

De consumptiemelk moet precies 37 graden Celsius hebben. Zo’n temperatuur kan zeer snel en nauwkeurig worden bereikt met een flessenwarmer. Als u de melkfles in een waterbad verwarmt, is de melk vaak te heet en moet hij enkele minuten afkoelen tot hij de gewenste temperatuur heeft bereikt. En moeders weten dat zelfs twee minuten met een kind dat huilt van de honger een eeuwigheid voelt.

De flessen- en babyvoedingverwarmer is als een vaatwasser: als je er geen hebt, weet je zeker dat je er geen nodig hebt. Maar als je er eenmaal een in gebruik hebt, wil je niet meer zonder.

Ik spreek uit ervaring, want ik heb al heel lang geen flessenwarmer meer gebruikt. Ik verwarmde de flessen in een waterbad en later de pap in de magnetron, maar alleen voor een zeer korte tijd en ook zeer onwillig. Toen ik mijn eerste – toen nog zeer eenvoudige – babyvoedingverwarmer kocht, was ik meteen opgewonden en kon ik me geen leven zonder.

Vandaag de dag is de keuze aan fles- en babyvoedingverwarmers enorm. Analoog of digitaal, met ontdooifunctie, met keep-warm functie, met water of met licht, met adapter voor de auto en nog veel meer. Er is het juiste apparaat voor elke smaak en voor elke levenssituatie.

Babyfoodverwarmers zijn klein en compact, zodat u ze overal kunt gebruiken en aansluiten. Dit hoeft niet per se in de keuken te zijn. Als u zich de reis naar de keuken ’s nachts wilt besparen, kan de melkfles ook ’s avonds worden klaargemaakt en vervolgens binnen een paar minuten in de slaapkamer of badkamer worden verwarmd. Omdat de meeste flessenwarmers erg stil zijn, wordt niemand gestoord.

Hoe fleswarmers werken

Ten eerste: Stel de temperatuur gewoon in op 37 graden en de babyvoedingverwarmer verwarmt pap of melk precies op de ingestelde temperatuur – helaas is dit met geen enkele flesverwarmer mogelijk. Dit komt omdat de temperatuur van de babypap en de melk direct gemeten zou moeten worden en geen van de apparaten kan dat doen. Als de pap stroperig is, zou het ook niet veel goeds doen, want zonder te roeren is de pap aan de buitenkant warmer dan aan de binnenkant.

Babyfoodverwarmers werken bijna altijd als een waterbad: er wordt water in gegoten, flessen of potten worden in de flessenwarmer geplaatst en het wordt gestart. De meeste fleswarmers verwarmen tot de tijd die u hebt ingesteld is verstreken. Andere stoppen bij een vooraf ingestelde temperatuur.

Je moet iets proberen met elk apparaat

Dit betekent de temperatuur van de verwarmingsplaat of in het beste geval het water waarin de fles wordt geplaatst, maar niet de babymelk of de babyvoeding! Hoe warm het voedsel in de fles is na de opwarmtijd hangt af van hoe koud het was aan het begin van het opwarmproces en welke consistentie het heeft: Koude producten uit de koelkast hebben natuurlijk een langere opwarmtijd nodig dan producten op kamertemperatuur, water warmt sneller op dan een pap.

Dus met elke babyvoedingsverwarmer moet je in het begin iets proberen – maar dat klinkt erger dan het is. Meestal kun je na een paar pogingen uitzoeken welke instelling een fles melk of een glas babyvoeding de juiste temperatuur geeft.

Bovendien kunnen bijna alle flessenwarmers het opgewarmde voedsel warm houden. Bij veel apparaten kan de temperatuur waarbij het voedsel warm moet worden gehouden, precies worden ingesteld op de mate waarin dat nodig is. Velen gebruiken daarom de keep-warm functie om water voor een fles op de juiste temperatuur te houden. Dan hoef je alleen nog maar poedermelk toe te voegen, kort te schudden en je hebt een fles met de juiste drinktemperatuur. Het nadeel hiervan is dat het heel lang duurt om precies de juiste temperatuur te bereiken.

Flesverwarmer zonder water

Nog vrij nieuw op de markt zijn de flessen- en babyvoedingverwarmers, die gebruik maken van speciale lichttechnologieën om de flessen en potten op te warmen: Het voedsel wordt zachtjes opgewarmd door infraroodstraling. Dergelijke apparaten zijn bijzonder hygiënisch en zeer eenvoudig te reinigen, omdat er geen kalkresten in het apparaat achterblijven. Ze hebben echter meestal meer tijd nodig om op te warmen dan de klassieke methode in een waterbad.

Wat u moet overwegen bij de aankoop
De flessenwarmers in onze test zijn bijna allemaal vergelijkbaar in hun basisconfiguratie. Sommige bieden extra’s zoals een ontdooifunctie of een extra adapter voor gebruik in een auto.

Een van de belangrijkste aspecten is de breedte van de flessenhouder. Een flessenwarmer is immers ook nuttig voor kleine kinderen – bijvoorbeeld om een kopje melk, thee of cacao te bereiden. Maar vooral drinkflessen voor kleine kinderen variëren sterk in grootte en breedte – en ze passen niet allemaal in elke flessenwarmer.

Dit is hoe we hebben getest

We hebben in totaal 20 verschillende fleswarmers getest, maar vijf daarvan zijn niet meer op de markt. We hebben ook een niet-elektrische flessenwarmer getest voor onderweg.

Alle modellen zijn drie keer getest. In de eerste run hebben we 250 milliliter melk verwarmd in een plastic fles van normaal formaat Skip Hop. In de tweede run gebruikten we een standaard plastic fles uit de drogisterij met 150 milliliter melk. En in de derde run hebben we de verwarming van een glas halfvol met pap getest.

Ze warmen allemaal op, maar er waren aanzienlijke verschillen in behandeling en werking – en niet in de laatste plaats in de prijs.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen flesverwarmers:

 1. favorietli-thumbnail
  BEURER BY52
  De Beurer BY 52 Flessenwarmer verwarmt borstvoeding, kustmatige voeding en een potje tot de gewenste temperatuur van 37°C. Wanneer het bijna tijd is om je baby te voeden, plaats je de fles in de houder. Stel met de tiptoetsen de gewenste temperatuur in en de flessenwarmer doet de rest. De voeding wordt gelijkmatig verwarmd zonder dat je hoeft te roeren.

 2. li-thumbnail
  PHILIPS AVENT SCF355/00
  Philips Avent SCF355/00 – Elektrische flessenwarmer. Met 30 jaar ervaring weten we hoe belangrijk borstvoeding voor de baby is. Deze flessenwarmer zorgt voor een warme melk in minder dan 3 minuten. Naast het verwarmen van de melk zorgt het er ook voor dat de melk goed bewaard blijft.

 3. li-thumbnail
  CHICCO FLESSENWARMER
  Heel makkelijk in gebruik dankzij de unieke opstartknop. Voor zuigflessen of potjes (met interne, uitneembare steun voor klein potje/ flesje). Hoorbaar signaal bij bereiken van de ideale temperatuur. Stopt automatisch na afloop. Houdt de maaltijd op de juiste temperatuur gedurende één uur.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Beurer BY52

Adviesprijs

39,-

56.331 andere kochten dit product

De Beurer BY 52 Flessenwarmer verwarmt borstvoeding, kustmatige voeding en een potje tot de gewenste temperatuur van 37°C. Wanneer het bijna tijd is om je baby te voeden, plaats je de fles in de houder. Stel met de tiptoetsen de gewenste temperatuur in en de flessenwarmer doet de rest. De voeding wordt gelijkmatig verwarmd zonder dat je hoeft te roeren. Dankzij de warmhoudfunctie houdt de Beurer BY 52 de voeding nog even warm. Handig wanneer er bijvoorbeeld net even iets tussendoor komt. Je haalt met de lifter de fles of het potje eenvoudig omhoog. De flessenwarmer is geschikt voor alle gangbare flessen en potjes.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Fijne flessenwarmer”

Geschikt voor moedermelk en makkelijk te gebruiken met die temperatuur opzetten

Danielle Keringcks

Daarnaast is de BY 52 een absolute lichtgewicht met een gewicht van iets meer dan 600 gram. Dankzij het compacte formaat en het lage gewicht kan hij ook heerlijk meegenomen worden op vakantie.

Er zitten rubberen noppen op de bodem van de plastic flessenwarmer. Deze zorgen niet alleen voor een stevige stand op gladde oppervlakken, maar voorkomen ook het wegglijden.

De Beurer BY 52 verwarmt babyvoeding zacht en energiebesparend in korte tijd. Bovendien kunnen eten en drinken constant warm worden gehouden dankzij de precieze temperatuurinput.

Helaas kunt u bij het opwarmen geen temperatuur invoeren, maar alleen de gewenste opwarmtijd. Dus in het begin moet je een beetje experimenteren tot je weet hoeveel water je moet vullen en welke opwarmtijd je moet instellen om een perfect getemperd babyvoedsel van 37 graden te krijgen. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je in minder dan zeven minuten voorzichtig en veilig eten of drinken opwarmen.

Bij het warm houden kan de tijd echter individueel worden aangepast. De standaardinstelling is 37 graden. Maar u kunt ook een temperatuur instellen tussen 35 en 85 graden als u dat wenst.

Onze testwinnaar werkt met alle standaardflessen en -glazen, zelfs met drinkflessen en -containers voor kleine kinderen. Deze zijn meestal wat breder en passen slechts in een paar babyfoodverwarmers. De Philips Avent drinkflessen zijn bijvoorbeeld bijna zeven centimeter breder dan de standaard babydrinkflessen. Ze passen zonder problemen in de Beurer BY 52.

We vonden de lange kabel ook mooi. Met 100 centimeter is hij erg lang in vergelijking met andere apparaten.

Voor een extra portie veiligheid is de Beurer fleswarmer uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en een indicatielampje. Het apparaat heeft ook een automatische uitschakelfunctie: na afloop van deze opwarmtijd stopt het apparaat automatisch en schakelt het zichzelf uit.

De Beurer BY 52 is erg stil. Het kan dus ook ’s nachts zonder problemen in de slaapkamer worden gebruikt als de fles snel en rustig moet worden opgewarmd.

We hebben maar één negatief punt gevonden bij onze favoriet: Het heeft geen apparaat om de kabel op te rollen. Dit zou niet alleen handig zijn voor het opbergen, maar ook leuker zijn bij het inrichten in de keuken.

De Beurer BY 52 is eenvoudig te bedienen: het glas of de fles wordt in de flessenwarmer geplaatst met behulp van de cost lifter. Vervolgens wordt er water ingeschonken en wordt het apparaat ingeschakeld. Druk hiervoor eerst op de aan/uit-knop en vervolgens op de sneltoets.

Het digitale display geeft de opwarmtijd weer. Bij het eerste gebruik is hij voorgeprogrammeerd op vijftien minuten, maar hij kan individueel worden ingesteld tussen drie en achttien minuten. Een minuut voor het einde van de ingestelde opwarmtijd begint het display te knipperen.

GOEDE KEUZE

Philips Avent SCF355/00

Adviesprijs

29,-

35.122 andere kochten dit product

Philips Avent SCF355/00 – Elektrische flessenwarmer. Met 30 jaar ervaring weten we hoe belangrijk borstvoeding voor de baby is. Deze flessenwarmer zorgt voor een warme melk in minder dan 3 minuten. Naast het verwarmen van de melk zorgt het er ook voor dat de melk goed bewaard blijft. Dit komt doordat de melk continue aan het circuleren is en dus ook warm blijft. Er past 150ml melk in de flessenwarmer en het bovendien makkelijker en veiliger te gebruiken dan een flesje in de magnetron. Tevens kan de elektrische flessenwarmer gebruikt worden om babyvoeding warm te maken. Ideaal voor een moeder met haar baby!

Bekijk prijs bij bol.com

Als u uw eten zo snel mogelijk warm wilt hebben, is de Philips Avent SCF355/00 een kijkje waard. Het was een van de snelste opwarmers in de test en heeft zelfs een ontdooifunctie voor bevroren melk of pap. Het past er ook visueel goed in dankzij het eenvoudige ontwerp. U zult echter een paar euro meer moeten uitgeven dan voor onze testwinnaar.

De Philips Avent SCF355/00 was een van de snelste machines in de test als het gaat om het opwarmen: melk op kamertemperatuur is op drinktemperatuur in slechts drie minuten. Het heeft ook een ontdooifunctie die het mogelijk maakt om bevroren melk en pap zachtjes en gelijkmatig te ontdooien.

De babyvoedingverwarmer van Philips Avent is strak en stijlvol en de flessenhouder is breed genoeg voor alle standaard typen flessen en potten. Hij is zeer stil in gebruik en kan snel en eenvoudig met een draaiknop worden bediend. Het kost echter iets meer dan onze favoriet.

U kunt het gewenste opwarmprogramma kiezen door aan de knop te draaien en de bijgeleverde praktische houdclip helpt u bij het verwijderen van de hete flessen en potten.

GOEDE KEUZE

Chicco flessenwarmer

Adviesprijs

49,-

55.231 andere kochten dit product

Heel makkelijk in gebruik dankzij de unieke opstartknop. Voor zuigflessen of potjes (met interne, uitneembare steun voor klein potje/ flesje). Hoorbaar signaal bij bereiken van de ideale temperatuur. Stopt automatisch na afloop. Houdt de maaltijd op de juiste temperatuur gedurende één uur

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon

Als je vaak met een kind op stap bent, is de Chicco fleswarmer precies goed. Hij heeft een adapter voor de sigarettenaansteker bij zich en kan dus ook voedsel voor uw kroost opwarmen terwijl u met de auto rijdt. Je moet hier echter niet ongeduldig zijn, want het duurt een tijdje. Maar ook thuis doet het goed.

De Chicco flesverwarmer voor op reis kan natuurlijk ook thuis gebruikt worden. Het is aan te raden om de onderzetter te verwijderen met de interne adapter, omdat het apparaat dan veiliger staat. Er is hier niet veel keuze in functies, er is slechts één programma voor flessen en één voor potten – dat is het. Maar dat vonden we niet erg, want de verwarming werkte goed.

Zodra u water in de fleswarmer heeft gevuld zoals aangegeven, plaatst u de houder samen met het glas of de fles. Zet daarna de schakelaar op het gewenste symbool en er gaat een rood lampje branden. Zodra de opwarmcyclus is voltooid, wordt het licht groen en hoor je vijf piepjes op een goed volume. Dus je kunt iets anders doen aan de zijkant en hoeft niet voor het apparaat te staan en te wachten.

Als we het gepiep horen, zijn er iets meer dan vijf minuten verstreken. We hebben een temperatuur van 46,1 graden gemeten. We vinden dat oké, want tegen de tijd dat je het hongerige kind goed gepositioneerd hebt en alles klaar is, is de temperatuur toch alweer gedaald. Als je het niet zeker weet, probeer dan zelf maar een lepel. Als u niet onmiddellijk komt voeden, houdt het apparaat de fles of het potje nog een uur warm voordat het uitschakelt.

Dit alles geldt natuurlijk ook voor gebruik op de weg. De Chicco heeft echter meer tijd nodig om op te warmen als hij op de sigarettenaansteker wordt aangesloten. Hier wordt slechts de helft van de 110 watt gebruikt, dus moet men vroeg beginnen met opwarmen. Toch vinden we het praktisch dat het zelfs mogelijk is om de pap of melk op te warmen tijdens het rijden.

(Visited 471 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.