De beste Blu-ray speler

Blu-ray spelers zijn de laatste jaren steeds goedkoper geworden. In de tussentijd is het genoeg om ongeveer 100 euro uit te geven aan een model met een uitstekende weergave en een uitgebreid aanbod van apps. Het aanbod van Blu-rays is nu enorm, en filmfans kunnen nu bijna elke gewenste strip in hoge resolutie op de schijf krijgen die ooit HD-DVD in een formaat duel versloeg.

Vanwege het kleine prijsverschil met DVD-spelers heeft het nauwelijks zin om bij de aanschaf van een nieuwe speler een speler aan te schaffen die uitsluitend voor DVD’s geschikt is. Blu-ray-spelers zijn universeler, meer toekomstbestendig (zelfs als er al een opvolger is met de UHD Blu-ray) en bieden meer slimme tv- en multimediafuncties. Duurdere apparaten kunnen ook opnemen op Blu-ray discs of hebben een geïntegreerde harddiskrecorder.

We hebben er in totaal 11 voor u getest, waarvan er op dit moment nog 9 beschikbaar zijn. Hier zijn onze aanbevelingen in het korte overzicht.

Blu-ray speler: Ideaal voor thuisbioscopen

Blu-rays zijn momenteel het optimale weergavemedium voor thuisbioscoopliefhebbers. In vergelijking met DVD biedt Blu-ray een zichtbaar kwaliteitsvoordeel, zowel visueel als akoestisch. De selectie van films is enorm, de afspeelapparatuur is goedkoop.

Hoewel de Ultra-HD Blu-ray een nog beter beeld geeft, heeft de Blu-ray momenteel alle troeven in handen: UHD Blu-ray-spelers zijn beduidend duurder, 200 euro is het minimum dat je aan deze apparaten moet uitgeven. Bovendien heb je een UHD-tv nodig om de sterke punten van de hogere resolutie überhaupt te kunnen spelen. Bovendien is het bereik van UHD Blu-ray discs nog steeds zeer beheersbaar. Dus er is op dit moment veel voor Blu-ray.

Bijna elke huidige Blu-ray speler is ook in staat om het beeld op te schalen naar UHD resolutie met 3.840 x 2.160 pixels. Onze apparaten in de test beheersen allemaal deze functie.

Beeldkwaliteit op een zeer hoog niveau

Het goede nieuws is dat de algemene beeldkwaliteit op een zeer hoog niveau ligt, de verschillen zijn marginaal. Iedereen die een merkapparaat koopt, kan er bijna niets verkeerds mee doen. De enige verschillen zitten in het bereik van de apps, de netwerkfuncties en de bediening.

Wat zijn de voordelen van een recorder?

De meeste apparaten die momenteel beschikbaar zijn, zijn pure Blu-ray-spelers. Dit betekent dat er slechts één drive aan boord is om Blu-rays, DVD’s of CD’s af te spelen.

De DMR-BCT760 van Panasonic daarentegen heeft een extra harde schijf en is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten met 500 gigabyte, een of zelfs twee terabytes. U kunt onder andere uw eigen filmopnamen van de camcorder naar de harde schijf kopiëren en vervolgens op een Blu-ray branden.

De Panasonic recorders laten echter alleen hun primaire voordeel zien in verband met hun ingebouwde TV-tuners voor kabel- of satellietontvangst. Zo kunnen programma’s comfortabel worden opgenomen en later tot losse flodders worden gebrand. Op deze manier kan uw favoriete serie permanent worden gearchiveerd en zonder problemen ook op andere apparaten worden afgespeeld.

Recorders zijn natuurlijk duurder dan spelers. Wie de opnamefunctie niet nodig heeft, is daarom beter af met een zuiver afspeelapparaat voor Blu-rays.

Hoe we hebben getest

We hebben de beeld- en geluidskwaliteit getest met de Blu-rays “Germany from above”, “A View From Space” en “Ironman 3” voor meer actievolle scènes op een 65-inch met UHD resolutie. Het hing er onder andere van af hoe goed de spelers het beeld hebben opgeschaald. We hebben ook gekeken naar de apps en het multimediale aanbod van de apparaten en hun gebruiksgemak.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen Blu-ray spelers:

 1. favorietli-thumbnail
  YAMAHA BD-S681
  Met de Yamaha BD-S681 speel je Blu-ray discs, dvd’s, cd’s en bestanden van een usb stick af. Dankzij de 4K upscaling techniek wordt beeld afgespeeld in een hogere resolutie.

 2. li-thumbnail
  PANASONIC DP-UB824EGK
  Met de Panasonic DP-UB824 geniet je van 4K beelden wanneer je naar een Blu-ray dvd kijkt of video’s streamt. Dankzij de 4K UHD ondersteuning kijk je naar beelden met een resolutie die 4 maal hoger is dan die van Full HD.

 3. li-thumbnail
  SONY BDP-S6700
  De Sony BDP-S6700 is een Blu-ray speler die meer kan dan alleen films afspelen. Verbind de speler via wifi met internet en je hebt toegang tot allerlei handige apps zoals YouTube, Deezer en Spotify.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

17% KORTING

Blu-ray spelers

Sony UBP-X700

249.00

FAVORIET

Yamaha BD-S681

Adviesprijs

417,-

24.121 andere kochten dit product

Met de Yamaha BD-S681 speel je Blu-ray discs, dvd’s, cd’s en bestanden van een usb stick af. Dankzij de 4K upscaling techniek wordt beeld afgespeeld in een hogere resolutie. Het beeld wordt hierdoor scherper en heeft meer diepte. Via DLNA stream je muziek, foto’s en video’s van je laptop naar de speler. De Blu-ray speler speelt flac bestanden in een hoge resolutie van 24 bit/192 kHz af. Zo geniet je van een hoge kwaliteit audio. Bedien de Blu-ray speler met de meegeleverde afstandsbediening of via de Yamaha smartphone app.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Perfecte audio & video van gelijk welke bron”

Perfect toestel voor beeld én geluid. Speelt werkelijk alles, ook mediabestanden van een Nas (mét ondertitels). Beeldkwaliteit is verbluffend, audiokwaliteit perfect. Toestel is ook snel bij het afspelen van blurays. Mijn vorig toestel had in vergelijking bijna een halve dag nodig om eindelijk een film te kunnen afspelen…

John Poll
In 2016 lanceerde de Japanse fabrikant Yamaha de BD-S681, een Blu-ray speler voor geavanceerde eisen. De doelgroep zijn muziek- en filmliefhebbers die inhoud in de hoogste resolutie willen afspelen – en daarvoor zijn ze bereid hun spaarvarken te plunderen. Met dit apparaat spelen ze niet alleen hun Blu-ray collectie af, maar het is ook opgeschaald naar 4K om de bewegende beelden er beter uit te laten zien dan ooit.
 
Deze Yamaha-speler is de ideale metgezel van een gloednieuwe Ultra-HD TV waarmee u kunt genieten van 4K content. Hoewel hij het niet kan spelen, schaalt hij de (3D) Blu-rays op om ze scherper dan ooit te laten lijken. De Japanners hebben hun Blu-ray speler ook uitgerust met praktische netwerkfuncties, waaronder een WLAN-module en Miracast. Fans van goed geluid zullen blij zijn te weten dat de Blu-ray-speler zelfs SACD’s kan afspelen; wie zijn muziek digitaal opslaat, kan deze gemakkelijk via het netwerk afspelen. Ook Yamaha heeft hier niet gespaard: ALAC en FLAC worden tot 192 kHz/24-bit afgespeeld. Relatief nieuw is de Miracast-functie, die compatibele smartphones en tablets met de Blu-ray-speler verbindt. Zo kunt u uw vakantiefoto’s en -video’s direct op uw TV afspelen.
 
Het scala aan functies dat Yamaha’s ontwikkelaars in deze speler hebben verpakt vergt een behoorlijke investering – 345 euro bij Amazon om precies te zijn. De beloning is een apparaat dat 3D Blu-rays afspeelt en opschaalt naar 4K, talrijke mogelijkheden biedt om muziek af te spelen en compatibel is met Miracast. Muziekliefhebbers zullen vooral de CD-modus op prijs stellen, die de schijf bijzonder langzaam draait om het lawaai van het station te minimaliseren. Er is één klein kritiekpuntje: Een klant klaagt over de goedkoop ogende afstandsbediening, die niet past bij het verder hoogwaardige design van deze Blu-ray speler. Gezien de zeer goede kritieken van de voorganger Yamaha BD-S671 zou de opvolger in zijn categorie nieuwe normen moeten stellen.

GOEDE KEUZE

Panasonic DP-UB824EGK

Adviesprijs

485,-

53.153 andere kochten dit product

Met de Panasonic DP-UB824 geniet je van 4K beelden wanneer je naar een Blu-ray dvd kijkt of video’s streamt. Dankzij de 4K UHD ondersteuning kijk je naar beelden met een resolutie die 4 maal hoger is dan die van Full HD. Hierdoor vallen zelfs de kleinste details op. Hecht je waarde aan een precieze kleurweergave? Door de HCX processor komen de kleuren beter tot hun recht. Dit exemplaar ondersteunt 4K video on demand. Dit betekent dat je 4K content via Netflix of YouTube streamt.

Bekijk prijs bij coolblue

De UB824 van Panasonic kost minder dan de helft van de prijs van het topmodel UB9004. Toch hoeft u in het videogedeelte met HDR10+, Dolby Vision en HDR-Optimizer geen concessies te doen.

Als je de recorders meetelt, heeft Panasonic sinds de introductie van het formaat in het voorjaar van 2016 meer dan een dozijn UHD Blu-ray discrecorders op de markt gebracht. Dat zijn er bijna evenveel als alle andere fabrikanten samen. In het spelerssegment wordt dit jaar een drievoudige strategie nagestreefd. Voor de beginners is er de 230 Euro goedkope UB424, voor de high-end klanten de 1.000 Euro dure UB9004 (test in 11-2018) – en voor alle anderen de UB824, die een catalogusprijs van 430 Euro heeft.    

We kennen het uiterlijk van de koffer, die voornamelijk is gemaakt van kunststof en kunststof, inclusief een gespiegeld frontpaneel, van eerdere modellen. Bij het uitschuiven opent de lade de voorklep halverwege, bij het intrekken sluit deze weer. Volledig ingeklapt geeft het toegang tot de USB 2.0-poort. Op het deksel van de koffer zitten knoppen voor “Uitwerpen” en “Aan/Uit”. Terwijl het 9004 topmodel op trillingsdempende voeten staat, heeft de UB824 slechts kleine rubberen noppen aan de onderkant.

Het station speelt alle soorten schijven (behalve DVD-Audio en SACD) grotendeels ruisvrij af – alleen bij het lezen van sommige UHD-discs kan het een beetje luider worden. De koffer trilt hier meer hoorbaar dan in de UB9004, die drie keer zo zwaar is. Het inlezen van de meeste schijven verliep soepel, alleen schijven met een complex Java menu zoals “The Amazing Spider-Man” kunnen tot 45 seconden duren. Een venster in het midden geeft zicht op de dot-matrix weergave. Dit kan eigenlijk alleen maar gedimd worden, maar u kunt het ook volledig uitschakelen in het audio-submenu “Instellingen voor een hoge geluidshelderheid”, wat eigenaars van een volledig donkere thuisbioscoop zou moeten bevallen.

GOEDKOOPSTE

Sony BDP-S6700

Adviesprijs

139,-

101.671 andere kochten dit product

De Sony BDP-S6700 is een Blu-ray speler die meer kan dan alleen films afspelen. Verbind de speler via wifi met internet en je hebt toegang tot allerlei handige apps zoals YouTube, Deezer en Spotify. Stuur het beeld van je smartphone of tablet naar je televisie via Miracast en bekijk foto’s en video’s vanaf je mobiele apparaat op het grote scherm. Films en series stream je vanaf een computer of NAS in je thuisnetwerk naar de Blu-ray speler met DLNA. De speler schroeft de resolutie van Full HD video’s op naar 4K Ultra HD zodat je altijd geniet van haarscherpe beeldkwaliteit.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Sony BDP-S6700 zit in een zeer compacte behuizing. Aan de voorkant is er een gemakkelijk toegankelijke USB-poort, die niet verborgen is achter een klep. Aan de achterkant is er een coaxiale digitale uitgang naast de HDMI- en netwerkaansluiting. Het apparaat kan via de toetsen aan de voorzijde worden in- en uitgeschakeld en de schijven kunnen ook worden uitgeworpen.

De afstandsbediening is ook handig en klein. De toetsen zijn verstandig gerangschikt en hebben een precies drukpunt; voor Netflix is een aparte toets beschikbaar. Via de hometoets kunt u altijd tot in het hart van de speler komen, het overzichtelijke startscherm. Dit is goed gevuld met een grote verscheidenheid aan apps – favoriete applicaties kunnen individueel worden toegevoegd – en je hebt ook toegang tot Blu-rays en DVD’s, de USB-poort en de mogelijkheid om smartphone- en tablet-schermen te spiegelen.

Het aanbod van apps omvat alles wat belangrijk is in de thuisbioscoop: YouTube, Spotify, Netflix, Netzkino, Opera TV, Rakuten TV en de Tagesschau-applicatie. De programma’s draaien betrouwbaar, maar starten iets langzamer dan op de Samsung BD-J6300. Naast Blu-ray, DVD, CD en SACD ondersteunt de Sony ook de bestandstypen DSD, FLAC, AAC, ALAC, WAV, MP3, Xvid, WMV, AVCHD, MPEG2 en MPEG4 – meer is bijna onmogelijk.

De BDP-S6700 is in staat om te schalen naar 4K bij 24p en maakt het onder andere mogelijk om de kleurruimteconversie voor het HDMI-videosignaal in te stellen. Alle menu’s zijn duidelijk gerangschikt en spreken voor zich. De bewegende beelden zijn meer dan indrukwekkend – de bewegingen zijn vloeiend en boterig, de scherpte is briljant en de weergegeven kleuren zijn natuurlijk.

Het geluidsspoor kan worden geselecteerd via de afstandsbediening. Het is ook mogelijk om informatie over resolutie, beeldsnelheid, hoofdstukken, tijd en gegevensdoorvoer weer te geven bij het afspelen van Blu-ray. Al met al doet de BDP-S6700 zijn werk zeer betrouwbaar en probleemloos. Andere functies zijn onder meer app-besturing (iOS en Android), DLNA-netwerkfunctionaliteit en Bluetooth om muziek af te spelen via compatibele luidsprekers.

(Visited 1.296 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.