De beste telescopische heggenscharen voor lange heggen 2021

Voor een professionele look in uw tuin heeft u een goed uitgeruste heggenschaar nodig. Bijzonder populair op dit gebied zijn de speciale telescopische heggenscharen.

Maar welke telescopische heggenscharen zijn het beste om te kopen en waar moet u rekening mee houden bij de keuze van modellen met een batterij of elektrische versies van de telescopische heggenscharen?

Om u te helpen, hebben we een overzicht samengesteld van de beste telescopische heggenscharen. Hieronder vindt u ook een uitgebreide gids voor telescopische heggenscharen, zodat u gemakkelijk meer te weten kunt komen over deze tuingereedschappen.

De stroomvoorziening voor telescopische heggenscharen

Tegenwoordig zijn telescopische heggenscharen die worden aangedreven door een benzinemotor nauwelijks meer nodig. Dit komt vooral door de elektrische uitvoeringen, waarbij de bekabelde modellen voor u tegen een veel lagere prijs verkrijgbaar zijn. Bovendien is de prijs van accu’s de laatste jaren ook sterk gedaald, zodat u tegenwoordig ook telescopische heggenscharen zonder kabel voor een goede prijs voor een flexibele toepassing kunt krijgen.

Telescopische heggenscharen met oplaadbare batterij

Telescopische heggenscharen die zijn uitgerust met een oplaadbare batterij bieden ook centrale voordelen. Hierdoor kunt u flexibel werken en profiteren van een maximaal bereik met een hoge capaciteit. Bovendien produceren ze geen uitlaatgassen en is de geluidsemissie meestal beperkt, wat het geval is in vergelijking met benzine aangedreven telescoopheggenscharen.

Elektrische stangheggenschaar

Met een telescopische heggenschaar met oplaadbare batterij kunt u heel stil en zelfstandig werken. Het is ook heel belangrijk dat u niet hoeft te letten op een vervelende kabel en dat u uw brandstoftank niet hoeft bij te vullen. Toch moet u er rekening mee houden dat de capaciteit van de batterij relevant is en dat de energie kan worden verbruikt, wat vaak het geval is wanneer grote oppervlakken worden verwerkt.

Als u geïnteresseerd bent in een telescopische heggenschaar met een oplaadbare batterij, moet u er ook voor zorgen dat u de energieopslag gescheiden van het tuingereedschap in uw huis opslaat. Dit beschermt de batterij tegen lage of te hoge temperaturen en zorgt voor maximale prestaties en een lange levensduur. Dit is erg belangrijk als u uw telescoopheggenschaar zo lang mogelijk optimaal wilt gebruiken en geen aparte accusystemen wilt kopen.

Maar denk er ook aan dat je rekening moet houden met lange oplaadtijden van de batterijen. Het weggooien van ongebruikte batterijen is geen eenvoudig probleem om op te lossen. Naast de hoge acquisitiekosten moet u er ook rekening mee houden dat er beperkte prestaties beschikbaar zijn.

Elektrische telescopische heggenscharen

In vergelijking met draadtelescopische heggenscharen zijn de versies die moeten worden uitgerust met een oplaadbare batterij echter veel duurder. U moet daarom over een passend budget beschikken als u geïnteresseerd bent in een dergelijk tuingereedschap. In dit verband dient u er echter ook rekening mee te houden dat sommige fabrikanten voor hun gereedschap en tuingereedschap gebruik maken van uniforme accusystemen. Deze bieden het voordeel dat u het energieopslagsysteem ook met andere systemen kunt gebruiken en dus kunt profiteren van een flexibele toepassing.

Elektrische telescopische heggenscharen zijn daarom niet alleen krachtig, maar ook zeer goedkoop. Veel modellen worden ook gekenmerkt door een licht ontwerp en kunnen daarom gemakkelijk worden gebruikt. Absolute professionele gebruikers moeten daarentegen blijven vertrouwen op telescopische heggenscharen met benzinemotor, die een beter bereik hebben dan de twee reeds gepresenteerde aandrijvingsvormen. Hier moet u echter verwachten dat er schadelijke uitlaatgassen zullen worden uitgestoten. Ook bij gebruik van een heggenschaar met benzinemotor treden sterke trillingen en hoge geluidshinder op. Hetzelfde geldt ook voor een zeker risico van verbranding en brand.

De belangrijkste kenmerken van heggenscharen

Snijlengte

De snijlengte speelt een centrale rol bij de keuze van een goede telescopische heggenschaar. Houd er rekening mee dat deze waarde niet verward moet worden met de lengte van het zwaard. De lengte van het zwaard geeft de algemene lengte van de zaag aan.

Aandrijvingstype

We hebben de verschillende typen aandrijvingen hierboven in de handleiding al uitgebreider besproken. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit handmatige, elektrische, elektrische en benzine heggenscharen en heggenscharen, die allemaal zowel voor- als nadelen hebben.

Messtop-functie

Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van heggenscharen is de messtop-functie. Dit is met name het geval bij elektrische heggenscharen. Als dit aanwezig is, wordt ervoor gezorgd dat de nabehandeling van het mes na het uitschakelen van het tuingereedschap wordt gestopt. Anders zijn zware verwondingen mogelijk, wat vooral relevant is als bijvoorbeeld de stroomkabel in contact komt met het zwaard.

veiligheidsuitschakeling

Een veiligheidsuitschakeling is minstens zo belangrijk als een messtop-functie. In de regel integreren fabrikanten van tuingereedschap een dergelijke functie door de gebruiker te verplichten twee onafhankelijke schakelaars tegelijkertijd in te drukken. Deze functie is nodig om te voorkomen dat het apparaat in de praktijk per ongeluk wordt ingeschakeld.

Werking en beheersbaarheid

Veel merkfabrikanten hechten veel belang aan het ergonomische ontwerp van hun producten. Dit is ook te zien aan de telescopische heggenscharen en is vooral te danken aan een zo comfortabel mogelijke gewichtsverdeling. Bij de keuze van een tuingereedschap moet u er ook voor zorgen dat het model zo goed mogelijk in balans is en dat het geschikt is voor u als links- of rechtshandig persoon.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen heggenscharen:

 1. favorietli-thumbnail
  BOSCH UNIVERSALHEDGEPOLE 18
  Draadloos een hoge heg snoeien, dat doe je met de Bosch UniversalHedgePole 18. Deze heggenschaar werkt op een 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu, zodat je zonder verlengsnoeren in je tuin aan de slag gaat. De telescopische steel is te gebruiken in een lengte tussen de 2 en 2,6 meter.

 2. li-thumbnail
  BLACK+DECKER PH5551-QS
  De Black & Decker PH5551-QS komt goed van pas bij het snoeien in de hoogte. De telescopische steel is uit te schuiven tot 2,35 meter, zodat ook de hoge jongens in je tuin weer netjes bijgewerkt worden. Met het zaagblad van 51 millimeter snoei je takken tot een dikte van 22 millimeter.

 3. li-thumbnail
  RYOBI RPT4545E
  Ga je hoge heggen snoeien of wil je de bovenkant van je heg bijwerken zonder een ladder te gebruiken? Dan zit je goed met de Ryobi RPT4545E. Deze 450 watt elektrische heggenschaar is voorzien van een telescopische steel die je verlengt tot 2,7 meter.

 4. li-thumbnail
  GARDENA THS 500/48
  Hoge heggen snoeien doe je veilig met de Gardena THS 500/48. De heggenschaar heeft een telescopische steel waardoor je een bereik hebt van ongeveer 3 meter. Een trap gebruiken is dus overbodig. De kantelbare kop zorgt ervoor dat je ook hoge heggentoppen en bodembedekkers gemakkelijk snoeit.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”679″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Bosch UniversalHedgePole 18

Adviesprijs

160,-

blank

12.211 andere kochten dit product

Draadloos een hoge heg snoeien, dat doe je met de Bosch UniversalHedgePole 18. Deze heggenschaar werkt op een 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu, zodat je zonder verlengsnoeren in je tuin aan de slag gaat. De telescopische steel is te gebruiken in een lengte tussen de 2 en 2,6 meter. Je hoeft dus niet meer op een ladder te gaan staan om bij de bovenkant van je heg te komen. Met de zwaard van 43 centimeter lang snoei je takken tot 16 millimeter dikte. Extra handig hierbij is de kop. Deze is namelijk 135 graden draaibaar, waardoor je snoeit onder diverse hoeken zonder dat je zelf moeilijk moet gaan staan. Met de UniversalHedgePole 18 wordt snoeien heel eenvoudig.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Een fantastisch apparaat voor eigenlijk een spotprijs.”

Werkt wat minder snel dan mijn Stihl benzine stokheggenschaar, maar maakt dat ruimschoots goed door zijn stilte en lichte gewicht. Onbegrijpelijk hoe goed dat is, want ik heb uitgerekend dat de machine maar ongeveer tien procent van het vermogen van de benzinemotor heeft. Knipt ruim een uur lang. De tweede accu is dan al lang weer opgeladen.

Karin Boer

Van de gerenommeerde fabrikant Bosch presenteren wij u graag een hoogwaardige telescopische heggenschaar. Dit is het tuingereedschap met de modelnaam UniversalHedgePole 18, die verkrijgbaar is zonder batterij voor minder dan €100 en met een batterij voor bijna €150.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een telescopische heggenschaar op batterijen die het voordeel biedt van een draadloze werking. Zo kunt u zowel bijzonder hoge als brede heggen knippen en verheugen op ononderbroken werken. De fabrikant heeft een elektronisch antiblokkeerremsysteem geïntegreerd dat een schone snede voor u mogelijk maakt.

De Bosch UniversalHedgePole 18 heggenschaar met telescopische stijl is ook zeer licht van gewicht en biedt krachtige prestaties. Dit betekent dat u takken met een diameter tot 16 mm goed kunt verwerken. Om ervoor te zorgen dat dit op de lange termijn geen enkel probleem vormt, gebruikt Bosch een diamantmes met zaagfunctie.

De snijkop kan ook tot 135° worden gekanteld, wat de toepassing aanzienlijk vereenvoudigt. Dit betekent dat u heel goed aan de zijkanten van uw heggen en onderranden kunt werken zonder enige moeite van uw kant.

Als u wilt profiteren van een comfortabele en handige telescopische heggenschaar, dan is de Bosch UniversalHedgePole 18 de juiste keuze voor u. Ook het accusysteem waar Bosch hier op vertrouwt is zeer interessant. Het gaat om universeel toepasbare energie opslagapparaten die zijn uitgerust met een 18-volt lithium-ionbatterij. Deze accu’s kunnen daarom worden gecombineerd met veel verschillende gereedschappen van verschillende Bosch divisies.

GOEDE KEUZE

BLACK+DECKER PH5551-QS

Adviesprijs

149,-

8.133 andere kochten dit product

De Black & Decker PH5551-QS komt goed van pas bij het snoeien in de hoogte. De telescopische steel is uit te schuiven tot 2,35 meter, zodat ook de hoge jongens in je tuin weer netjes bijgewerkt worden. Met het zaagblad van 51 millimeter snoei je takken tot een dikte van 22 millimeter. De diamantgegronde zaagbladen maken een goede snijlijn met nette afwerking, maar staan dankzij de messenrem in minder dan één seconde stil. Het ergonomische design en de soft grip op het draaibare handvat zorgen voor prettig werken. De kop is draaibaar in 5 verschillende standen, zodat je met de PH5551-QS altijd snoeit in jouw ideale houding.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Deze heggenschaar van de gerenommeerde fabrikant Black + Decker wordt geleverd met een goede snijlengte van 51 cm. De tanden zijn diamantgeslepen en tegengesteld draaiend, wat meestal leidt tot een zuivere snede. Ook het bereik is indrukwekkend: je kunt zelfs takken op 4 meter hoogte bereiken. U hebt de keuze tussen 5 verschillende hoekposities en kunt relatief precies knippen. Het ergonomische ontwerp maakt de PH5551 gemakkelijk te hanteren. Om de kabel niet te veel te storen, is een kabel trekontlasting geïntegreerd. Helaas zijn de snijprestaties volgens de laatste test nogal teleurstellend voor een elektrisch aangedreven gereedschap. Takken met een diameter van meer dan 10 mm zijn nauwelijks hanteerbaar. Vergelijkbare accu-aangedreven gereedschappen presteren hier veel beter, zoals de UniversalHedge Pole van Bosch.

GOEDE KEUZE

Ryobi RPT4545E

Adviesprijs

135,-

blank

4.445 andere kochten dit product

Ga je hoge heggen snoeien of wil je de bovenkant van je heg bijwerken zonder een ladder te gebruiken? Dan zit je goed met de Ryobi RPT4545E. Deze 450 watt elektrische heggenschaar is voorzien van een telescopische steel die je verlengt tot 2,7 meter. Hierdoor heb je een bereik tot zo’n 4 meter hoog. In de hoogte werken wil weleens zwaar worden, maar om het comfort en bedieningsgemak daarbij te vergroten, heb je een harnas tot je beschikking. Met de 45 centimeter lange diamantgeslepen zwaard snoei je takken tot een dikte van 22 millimeter. Je draait het handvat in 4 mogelijke posities om te snoeien in de voor jou geschikte hoek. Met de RPT4545E is jouw heg zo weer strak.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als alternatief voor de reeds gepresenteerde telescopische heggenscharen presenteren wij u graag een model van het merk Ryobi, dat zich kenmerkt door zeer positieve klantbeoordelingen en ervaringsrapporten, die allemaal op het internet te vinden zijn.

Dit is een model dat een ergonomische handgreep biedt en is tevens voorzien van een antislipoppervlak. Dit garandeert een aangename en veilige houvast. Het vermogen wordt gegeven als 450 W in totaal, waarbij de best mogelijke snijresultaten kunnen worden verwacht.

De fabrikant Ryobi rust de RPT454545E ook uit met een snijkop die tot 130° kan worden gekanteld. Dit is vooral praktisch omdat het werk in vier verschillende posities kan worden uitgevoerd. Vermeldenswaard is ook de praktische uitbreidingsoptie. Hiermee wordt altijd het juiste bereik bereikt, dat kan oplopen tot 4 m voor dit model.

LUXE KEUZE

Gardena THS 500/48

Adviesprijs

149,-

7.661 andere kochten dit product

Hoge heggen snoeien doe je veilig met de Gardena THS 500/48. De heggenschaar heeft een telescopische steel waardoor je een bereik hebt van ongeveer 3 meter. Een trap gebruiken is dus overbodig. De kantelbare kop zorgt ervoor dat je ook hoge heggentoppen en bodembedekkers gemakkelijk snoeit. Deze telescopische heggenschaar heeft een vermogen van 500 watt waarmee hij krachtig en in één haal snoeit zonder onderbrekingen of blokkeringen. En dankzij de ergonomische handgreep ligt de THS 500/48 goed in de hand.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Gardena THS 500/48 kan zowel op grote hoogte als op de grond flexibel worden gebruikt. Naast het snoeien van heggen is het ook geschikt voor het knippen van bodembedekkers en struiken. De flexibele bediening is het resultaat van de meervoudige hoogteverstelling, het relatief lage gewicht en de ergonomische handgrepen.

Veel kopers zijn verrast door de prestaties van de Gardena telescopische heggenschaar: Hij snijdt moeiteloos door dikkere takken en gaat, afhankelijk van de belasting, tot 75 minuten mee voordat de batterij moet worden opgeladen.
Ondanks het lage gewicht van 3,2 kg klagen veel kopers dat het apparaat “topzwaar” is. Bij hoogtes van meer dan 2,5 meter moet een relatief grote kracht worden uitgeoefend om een zuivere snede te bereiken.

Terwijl de prestaties en de levensduur van de batterij vaker worden geprezen, geven de messen reden tot kritiek. Ze worden als relatief bot ervaren en zouden in veel gevallen meer scheuren dan dat ze schoongesneden zijn.

(Visited 11.645 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *