Philips 55OLED803 - Ambilight

Adviesprijs

1499,-

blank

17.053 andere kochten dit product

Met de Philips 55OLED803 bekijk je scherpe beelden met een levensecht contrast. Het OLED scherm van deze 4K televisie bevat pixels die individueel oplichten. Zwarte beelden zijn hierdoor écht zwart. In combinatie met de P5 Perfect Picture Engine creëert de tv een sterk contrast, zodat subtiele kleur- en zwarttinten extra realistisch zijn. Je kijkbeleving krijgt een extra dimensie dankzij de driezijdige Ambilight techniek. Hiermee verlicht je de muur achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit ziet er bijzonder uit en is rustiger voor je ogen wanneer je in het donker kijkt. Is er niets op tv, open dan de smart tv functies. Via een overzichtelijk hoofdmenu schakel je gemakkelijk tussen live tv, websites en apps als YouTube.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Zeer goede en mooie OLED TV”

Na jaren een Sony televisie gehad te hebben, was ik opzoek naar nieuwe 65″ televisie met een uitstekende beeldkwaliteit, goede apps, en goed gebruikersgemak, en aansluitmogelijkheden, en die heb ik gevonden in de Philips 65OLED803, de kwaliteit van deze TV staat echt ver boven vergelijkbare OLED’s in dezelfde prijscategorie. Deze televisie is dan ook echt een aanrader, helemaal als je thuis ook Philips HUE hebt, de integratie met HUE maakt televisie kijken echt een feestje.

Chen de Yuanh

Philips 55OLED803

Een nieuwe klassieker, altijd uitstekend, altijd met Ambilight.

De pluspunten

Ultra-slank ontwerp, algemene beeldkwaliteit, elektronische beeldverwerking (P5 processor), vloeiende animatie, Ambilight-technologie, helderheid, kleine afstandsbediening, en de volgende voordelen

De minpunten

Onmogelijk om een geluidsbalk vooraan te installeren, ouderwets kabelbeheer, Android TV 7.0 en niet 8.0, audio is verzonken, de belangrijkste afstandsbediening heeft geen microfoon, de toetsen zijn niet verlicht.

Samenvatting

Alles in finesse en elegantie, deze Philips TV maakt gebruik van de nieuwe generatie van de P5-processor, die het OLED-paneel op meesterlijke wijze verbetert. Ambilight van zijn kant biedt een duidelijke toegevoegde waarde door zowel de cinematografische als de videogame ervaring te transformeren.

De Philips OLED TV-familie heeft een nieuw lid: 803. De Philips OLED TV-familie heeft een nieuw lid: 803. Het minimalistische ontwerp is even elegant als discreet. De OLED-plak biedt een uitzonderlijk beeld en dit is deels te danken aan de nieuwe interne processor van het bedrijf, de P5 (tweede generatie), die een betere controle van de animatie mogelijk maakt en tegelijkertijd de functies van de OLED-plak optimaliseert.

Philips vervolledigt de ervaring met Android TV (vreemd genoeg in versie 7) en vooral met het Ambilight-systeem. Dit laatste, exclusief voor het merk, maakt het mogelijk om het bekijken van een serie of een film met LED-achtergrondverlichting tegen de muur te stimuleren. Een onderdompeling door kleur en licht zeer aangenaam in gebruik. Maar laten we bij het begin beginnen.

Design: minimalisme aan de horizon

De Philips 55OLED803 heeft een prachtig en zeer discreet frame aan de voorzijde. De randen van het scherm zijn erg dun, we vergeten snel te focussen op de mooie 55 inch plaat. Bijzonder is dat de voeten zeer dun zijn en bijna geen hoogte bieden. Het resultaat is dat het scherm echt vlak is met het oppervlak waarop het geplaatst wordt. Als de TV-kast laag staat, kan het gênant worden en vooral betekent dit dat het onmogelijk is om een geluidsbalk voor de TV te plaatsen. De rug is verdeeld in een zeer dun bovendeel (dankzij OLED) van geborsteld metaal en een tweede, meer imposant deel. Gemaakt van zwart plastic, verbergt dit onderdeel de elektronica, connectoren, het audiosysteem en het ambilight.

Kortom, zolang je voorin blijft, is deze Philips een toonbeeld van harmonie. Aan de zijkant breekt de dikte van de zwarte schil de zuiverheid van de lijnen. Merk op dat er geen kabelmanagementsysteem is, zodat ze ellendig op de rug zullen hangen. Dit kan snel vervelend worden met twee HDMI-poorten, een optische audio-uitgang, een Ethernet-poort, een componentingang en antenneconnector. Aan de zijkant bevinden zich ook twee andere HDMI-poorten in versie 2.0, twee USB 3.0-poorten, een PCMCIA-poort en een hoofdtelefoonuitgang. Tot slot staan er ook een dual tuner, wifi en Bluetooth 4.0 op het menu.

Ergonomie: Laat Androïde

Montage en installatie zijn zeer eenvoudig te realiseren. Bij het opstarten zien we de Android TV interface verschijnen in versie 7 en niet 8, het is jammer. Een update is gepland voor de komende maanden, maar de datum van aankomst is niet aangegeven. Met deze OLED 803 gaat alles via Android, maar in tegenstelling tot de nieuwste Sony Bravia KD-55AF9, staan de TV instellingen los van de AndroidTV instellingen. Het apparaat biedt een snelmenu met de meest voorkomende instellingen. Het geheel is logisch gerangschikt en is vrij eenvoudig te begrijpen.

De Philips 55OLED803 presteert zeer goed en is vrij vloeiend in gebruik. De Google-assistent is uiteraard beschikbaar, maar alleen via de in de afstandsbedieningen geïntegreerde microfoon. De applicatie store is compleet, dit is een van de voordelen van het gebruik van Android TV, met de aanwezigheid van de must-have functies zoals Amazon Prime Video, Netflix, MyCanal, Deezer of Spotify.

Afstandsbediening: twee of niets

Terwijl Samsung is overgestapt op de enkele afstandsbediening, levert Philips er twee. Het lijkt misschien veel, maar uiteindelijk is het heel goed doordacht. De eerste is de klassieke Philips-afstandsbediening, maar dan een beetje herwerkt. Het accessoire is verfijnder dan het vorige model, maar blijft toch volumineuzer dan het vorige model. Op de voorkant staan de gebruikelijke nummers en knoppen, en op de achterkant een volwaardig toetsenbord. Het toetsenbord is ideaal voor de eerste installatie van de TV, de configuratie en de configuratie van de applicaties. Het geheel is zeer duidelijk met misschien te veel functies, maar goed geïdentificeerd en gemakkelijk toegankelijk.

De tweede afstandsbediening is veel kleiner en is bedoeld voor meer algemeen gebruik. In de vorm van een vierkante staaf van ongeveer tien centimeter lang, geeft het toegang tot volumemanagement, met name navigatie in de interface via een “Home” en “reverse” knop. Er is ook een aanklikbaar touchpad beschikbaar om het verplaatsen van de interface te vergemakkelijken. Het is reactief, maar vereist wel echte druk om rekening te houden met uw bestellingen. Tot slot kunt u met een microfoonknop (helaas niet beschikbaar op de klassieke afstandsbediening) de Google-assistent of de spraakzoekfunctie starten. Deze efficiënte en stijlvolle afstandsbediening zorgt ervoor dat uw salontafel zich goed voelt en biedt extra comfort.

Beeldkwaliteit: we verdwalen erin

Zoals alle OLED-televisies van de nieuwe generatie heeft de Philips 55OLED803 een LG-paneel met een 10-bits kleurdiepte van 100 Hz voor Ultra HD-definitie (3840 x 2160 pixels). Het wordt ondersteund door de nieuwe generatie P5-processor, een van de beste in elektronische beeldverwerking. Zoals altijd met de OLED is de diepte van de zwarten verbluffend diep en het contrast is bijna oneindig. De controle over de contrasten maakt ook zeer mooie nuances mogelijk, vooral omdat de nieuwe P5 het mogelijk maakt om in geblokkeerde gebieden een beetje detail te herstellen.

De colorimetrie is perfect, natuurlijk en levendig tegelijk. Wat de helderheid betreft, is deze iets krachtiger dan de gemiddelde OLED, wat zeer merkbaar is omdat het een van de belangrijkste zwakke punten van deze technologie is in vergelijking met traditionele LCD. Zoals vaak het geval is, is de antireflecterende coating onvoldoende als de zon op de TV valt. In Chappie in Blu-ray 4K, waren we onder de indruk van de kwaliteit van de animatie, vloeiend en gedetailleerd, en ook hier moeten we de P5, zeer goede bewegingscompensatie, weer bedanken.

De details van de sets in Red Dead Redemption 2 zijn ook opvallend, vaak zijn ze ons aan het dwingen om een pauze te nemen alleen maar om ze te bewonderen. De P5-processor biedt ook een hoogvliegende schaalvergroting, zeer gedetailleerd en dat brengt veel op voor een FULL-HD bron. Op het gebied van videospellen maakt de P5 opnieuw het verschil op het gebied van vloeibaarheid. De achtervolgingswedstrijden in Forza Horizon 4 zijn perfect gereproduceerd zoals de snelheidseffecten. In Spiderman op PS4, geen 4K en toch krijgen we een zeer goede weergave van details. Tot slot wordt HDR ten volle benut, tot groot genoegen van onze ogen.

Aan de andere kant is het product niet het meest “reactieve” product dat er is, je moet echt in de videogamemodus blijven, maar daar handel je de beeldverwerking van de P5 voor een lagere vertraging in de input.

Audio: kan beter

Ondanks de aanwezigheid van vier luidsprekers en een geïntegreerde subwoofer heeft de Philips 55OLED803 een gebrek aan kracht. Nou, dat doet het wel, maar in hoge volumes verliest het geluid zijn definitie. De frequentiebalans is vrij gerespecteerd, maar de midrange is wat achterop, waar de bas meer dan correct is.

Een relatief goed geluid, maar wel een dat achterblijft bij de Sony KD-55AF9 en het Acoustic Surface systeem, of sommige modellen met geluidsbalken. Als u een Home Cinema systeem of een geluidsbalk wilt installeren, wordt het verplicht om de TV aan de muur te hangen of een manier te vinden om het te verbeteren.

Ambilight: het kleine iets dat alles verandert

Ambilight is een eigen technologie van Philips. Dit zijn LED’s op de achterkant van de TV die de muur zullen verlichten. De intensiteit van het licht en de kleur volgen het weergegeven beeld om de sfeer van de inhoud van het scherm op de een of andere manier te verlengen. In Red Dead Redemption bijvoorbeeld, met een prachtige zonsondergang, zal de omtrek van het scherm zijn schaduwen, zijn nuances aannemen. Het beste is om de TV met de rug tegen een witte muur te plaatsen om dit effect optimaal te benutten. Dit geeft een nieuwe dynamiek aan de films die je bekijkt, een intensere onderdompeling in een rustgevende blik die anders in het donker zou zijn.

Het is zelfs mogelijk om het ambilight te synchroniseren met aangesloten Philips Hue-armaturen. Het is dus de hele kamer die een heldere dimensie toevoegt aan uw kijkervaring. Het moet worden toegegeven dat dit, naast het wow-effect, zeer merkbaar is. Er is echter altijd een kleine latentietijd tussen de TV en de lichten. In de snelle actiefasen kan dit een beetje gênant zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het ambilight als geheel uit te schakelen, maar het zou jammer zijn om er geen gebruik van te maken.

Conclusie

De Philips 55OLED803 is een van de beste OLED-tv’s op de markt. Als het geluid is verzonken, is het beeld van een kwaliteit die niemand onverschillig kan laten. De helderheid is uitstekend en de P5-processor biedt een bovengemiddelde beeldverwerking en schaalvergroting. Wij waarderen de zorg die is besteed aan de details in de afbeelding. Aan de andere kant is ambilight een zeer merkbaar pluspunt. Dat gezegd hebbende, is de prijs van het televisietoestel bijna 500 euro hoger dan die van de LG B8, voor een redelijk close image ondanks alles en een dynamische Ambilight verlichting vriendelijk maar niet essentieel. Dus, is het echt de moeite waard? Het zal afhangen van uw wensen en uw portefeuille.

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 544 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *