De beste buiten bewakingscamera

Vandaag de dag hoeft een bewakingscamera niet meer bekabeld te zijn – IP-camera’s sturen het signaal rechtstreeks via WLAN en u kunt er overal bij omdat u via smartphone of e-mail wordt verwittigd.

De markt voor bewakingscamera’s is groot en ze zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse. Maar welke is echt aan te bevelen? We hebben 31 modellen getest – zowel betaalbaar als duur. Vandaag de dag is het niet meer nodig om een bewakingscamera te bedraden – IP-camera’s sturen het signaal rechtstreeks via WLAN en u kunt er overal bij omdat u via uw smartphone of e-mail op de hoogte wordt gesteld. 

De markt voor bewakingscamera’s is groot en ze zijn verkrijgbaar in elke prijsklasse.  Maar welke is echt aan te bevelen?  We hebben 31 modellen getest – zowel betaalbaar als duur.  22 modellen zijn momenteel nog beschikbaar.

Wat u moet weten

Vroeger moesten buitenbewakingscamera’s uitgebreid worden bedraad; tegenwoordig sturen ze het videosignaal gewoon rechtstreeks naar de router via WLAN. Dergelijke IP-camera’s zijn veel goedkoper dan conventionele bewakingscamera’s en daarom voor iedereen betaalbaar. IP staat voor “Internet Protocol”, dus IP-camera’s kunnen het beste worden vertaald als “netwerkcamera’s”.

Een IP-camera is uiteindelijk een kleine computer uitgerust met een cameramodule en infraroodsensoren die als netwerkapparaat in het draadloze thuisnetwerk is geïntegreerd. Het maakt gebruik van een bewegingssensor om foto’s of video’s op te nemen zodra iemand in het gezichtsveld van de camera komt. Nachtopnames zijn ook mogelijk met een ingebouwde infraroodspot.

IP-camera’s zijn rechtstreeks aangesloten op de internetrouter, zoals de Fritzbox of een Telekom Speedport. Dit heeft als voordeel dat een computer niet altijd hoeft te draaien om de video’s op te nemen. De verbinding wordt gemaakt via een netwerkkabel of – zoals bij de meeste bewakingscamera’s vandaag de dag – via WLAN. Dit is veel praktischer, want het bespaart u het leggen van kabels.

Sommige IP-camera’s hebben ook geen stroomaansluiting nodig. Ze zijn eenvoudigweg uitgerust met batterijen, oplaadbare batterijen of een zonnepaneel. Hierdoor kunnen ze volledig vrij en zonder kabels worden geplaatst.

Voor de test hebben we in totaal 27 modellen geselecteerd uit de enorme markt van bewakingscamera’s in de loop van verschillende updates, die het hele prijsspectrum bestrijken, van goedkope apparaten van ongeveer 50 tot dure merkcamera’s die de 400 euro waard zijn.

Naast modellen van merkfabrikanten als Nest, Netatmo, Ring, Samsung, Netgear, D-Link, Reolink, Eufy, Instar en Abus hebben we ook buiten bewakingscamera’s van HiKam, LogiLink, Foscam, ieGeek, Wansview, 7 Links, Yi, SV3C en Cooau getest.

Bewakingscamera’s van merkfabrikanten worden nu steeds vaker vervangen door fabrikanten zonder naamsvermelding uit het Verre Oosten. Ze zijn vaak veel goedkoper, maar bieden vrijwel geen klantenservice – en hebben soms flagrante beveiligingsfouten. Zo is onlangs bekend geworden dat veel goedkope beveiligingscamera’s via het internet kunnen worden benaderd met behulp van hun IP-adressen zonder enige wachtwoordbeveiliging – zodat iedereen toegang kan krijgen tot de camera. Bij de installatie van de camera is het daarom essentieel om een veilig wachtwoord toe te kennen voor toegang tot de camera en het is des te belangrijker dat het proces eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is.

De grootste zwakte van no-name camera’s zijn echter vaak de ongemakkelijke apps. Als u de opnames op een overzichtelijke manier op een mooie tijdlijn wilt bekijken, moet u bij Logitech, Nest, Netgear, Netatmo, D-Link of Ring blijven. Uitzonderingen zijn Yi Camera, Eufy en Reolink, die scoren met eenvoudig te gebruiken, overzichtelijke apps.

Alle IP buitencamera’s in de test hadden een resolutie van minimaal 1.280 x 720 pixels (720p), maar sommige bieden ook hogere resoluties, zoals 1920 x 1080 pixels (1080p, d.w.z. Full-HD).

De meeste apparaten in onze testserie zijn weerbestendig en voldoen in ieder geval aan de IP66-norm. Zo zijn ze volledig beschermd tegen sterke waterstralen, stof en contact en kunnen ze zonder enige bescherming direct worden blootgesteld aan het weer.

Voor overdekte carports of andere buitenruimtes moet worden gekozen voor apparaten met IP65- of IP66-bescherming, omdat een hoge luchtvochtigheid of spatwater ook onbeschermde elektronica kan beschadigen. Voor binnenruimtes en hallen zijn echter ook eenvoudige binnenmodellen voldoende, die meestal goedkoper zijn. Voor onze test hebben we ons echter geconcentreerd op de buitenmodellen.

Bescherming tegen inbrekers

Vrijwel alle buitenbewakingscamera’s werken met een smartphone-app die een alarm rechtstreeks aan de smartphone meldt, hetzij als pushbericht, hetzij via sms of e-mail.

Dat klinkt op het eerste gezicht verleidelijk, want je kunt een inbreker op heterdaad betrappen, zelfs van een afstand en meteen de politie waarschuwen – dat is tenminste wat je denkt.

Maar de realiteit is anders, want meestal is het niet een ongewenste indringer die alarm slaat, maar de kat van de buurman die over het terras rent, spelende kinderen of een auto in de verte. Zelfs de wind die de takken van de bomen beweegt kan bepaalde bewegingsmelders in werking stellen.

In de praktijk zal dus bijna niemand de push-boodschappen op zijn of haar mobiele telefoon permanent aan laten staan – het constante rinkelen is vervelend. Duwberichten hebben alleen zin in speciale ruimtes, zoals de beveiligde entree van een huis. Een andere mogelijkheid is dat een tijdschema de activiteit van de camera beperkt tot de nachtelijke uren.

Logitech, Blink XT, Netatmo, Nest, Ring, D-Link en Instar werken aan het onschadelijk maken van het probleem: Eenmaal door het gebied dat door de camera wordt bestreken in verschillende segmenten te verdelen. Hier kan de speeltuin worden uitgesloten van toezicht, maar de ingang blijft wel onder toezicht.

De filters van Netatmo en Nest gaan nog een stap verder: ze zijn beschikbaar voor mensen, dieren of andere bewegingen. Afhankelijk van uw wensen, geven alleen mensen het alarm af, maar geen dieren. Sommige modellen bieden zelfs gezichtsherkenning: familieleden kunnen dan zonder gestoord te worden binnenkomen, vreemden activeren een alarm of op zijn minst een video-opname.

Het alarm wordt geactiveerd door bewegingen van welke aard dan ook

Een bewakingscamera kan een inbraak niet echt voorkomen, maar werkt wel afschrikkend. Het levert immers bewijs waarmee een dader mogelijk kan worden geïdentificeerd. Ook een vastberaden en goed voorbereide inbreker laat zich hierdoor niet afschrikken, hij kan zich immers ook vermommen. Maar de meeste inbrekers zijn niet zo goed voorbereid.

Sommige bewakingscamera’s zijn ook uitgerust met een alarmcircuit dat kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een sirene of schijnwerper aan te sluiten, of als er onmiddellijk een sirene wordt geïnstalleerd. Dit maakt het leven voor potentiële inbrekers – of voor de buren – een beetje moeilijker door voortdurend vals alarm.

In de regel is een bewakingscamera daarom nogal passief. Bij een inbraak kunt u het materiaal van de afgelopen 24 uur bekijken of – afhankelijk van het model of abonnement – ook van de laatste dagen of weken. Dit is het echte doel van een bewakingscamera.

Extra functies zoals een realtime zicht op de tuin lijken in het begin misschien aantrekkelijk, maar na verloop van tijd zal de handmatige bediening van de camera vergeten worden.

Beeldkwaliteit

De videokwaliteit van buitenbewakingscamera’s kan niet concurreren met die van een smartphone of camcorder. Er is ook bijna nooit een optische zoom. De beeldkwaliteit is het meest vergelijkbaar met een eenvoudige HD-webcam in het scharnierende deksel van een notebook: Relatief sterke beeldruis, vaak sterk overdreven contrasten, vervormde kleuren en soms onscherpe plekken in het beeld, vooral bij mobiele domecamera’s. Zelfs als de fabrikanten adverteren met HD of Full-HD – de beeldkwaliteit is niet noodzakelijkerwijs wat je verwacht, zelfs als de hoge resolutie dit suggereert.

Het doel van een bewakingscamera is echter niet om de best mogelijke video’s van de inbreker te maken, maar om in alle mogelijke lichtsituaties – vooral ’s nachts – betrouwbaar een herkenbaar beeld te geven.

Beeldkwaliteit is secundair – zolang je maar iets kunt zien

Voor dit doel zijn IP-camera’s meestal uitgerust met infrarood lichtbronnen die het gebied voor de camera verlichten met een golflengte van licht die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Infrarood licht in het golflengtebereik van 800 – 1000 nanometer kan door elke camera in zwart-wit worden opgenomen. Bij daglicht wordt het infraroodfilter in de camera gewoon weggeklapt.

De infraroodkoplampen van de meeste IP-camera’s zijn echter niet volledig onzichtbaar. Als je ’s nachts frontaal in de camera kijkt, zie je meestal rode of blauwe vlekken. De reden: IR-zoeklichten in camera’s werken meestal met een golflengte van 850 nanometer. Hoewel er ook onzichtbare 940nm IR-stralers zijn, is hun bereik slechts half zo lang als dat van 850nm IR-stralers.

Meestal kijken bewakingscamera’s in één richting en verlichten ze een smal gebied. In de test was deze één tot twaalf meter breed en hooguit vier tot zes meter breed. Wij vinden de specificaties van de fabrikanten voor een bereik van 15 tot 20 meter sterk overdreven. In de test konden de koplampen maximaal zes meter redelijk goed branden.

Nachtopnames

Bewijs is het belangrijkste doel van een camera, dus we maakten nachtopnames van een persoon en van gelabelde stands of naamkaartjes. We wilden weten op welke afstand we de gelaatstrekken of letters op de foto konden herkennen.

In de meeste camera’s zijn de infrarode lichten zichtbaar, dat zijn de rode of blauwe gloeiplekken in de buurt van de cameralens. Hiermee wordt een beveiligingscamera natuurlijk snel gedetecteerd. IR-verlichting wordt onzichtbaar door filters of wanneer ze in een bepaalde golflengte werken, wat het geval is met Circle 2, Blink XT en Nest Cam Outdoor.

De beste zichtbaarheid op een afstand van 1 tot 4 meter wordt geboden door Netatmo, D-Link, Reolink Argus/Go, D-Link DCS-2802KT-EU, Wansview W1 en Logi-Link. De testwinnaar van Logitech is niet in deze lijst opgenomen. De Circle 2 levert alleen een ondergemiddeld nachtbeeld op, gelaatstrekken zijn nog maar net zichtbaar op een meter afstand.

Het zijn echter de batterijcamera’s die meestal de slechtste nachtbeelden leveren. Dit is vooral te wijten aan de lage lichtsterkte van de infrarode koplampen.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen bewakingscamera’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LOGITECH CIRCLE 2
  De Logitech Circle 2 Wired is een bedrade beveiligingscamera voor binnen en buiten. Met een 1080p HD-camera en een gezichtsveld van 180 graden, houd je je woning vanaf elke locatie nauwlettend in de gaten.

 2. li-thumbnail
  D-LINK DCS-2802KT
  Hou meerdere plekken in en rondom je huis in de gaten met de D-Link Pro Wire-Free Camera Kit DCS-2802KT. Deze 2 camera’s in deze set werken op batterijen en zijn daardoor volledig draadloos. Zo plaats je ze op iedere locatie waar je ontvangst hebt van het basisstation.

 3. li-thumbnail
  REOLINK GO
  Met de Reolink GO ip-camera houd je overal en altijd een oogje in het zeil. De camera heeft een batterij, waardoor je deze overal plaatst. Dankzij de 4G-verbinding hoef je bovendien ook geen wifi-ontvangst te hebben. Zo bewaak je zelfs een erg diepe tuin of hou je een vakantiehuis altijd in de gaten.

 4. li-thumbnail
  NETATMO PRESENCE
  Met de Netatmo Presence NOC01-EU wifi camera voor buiten weet je wie of wat er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. De camera herkent het verschil tussen mensen, dieren en auto’s, waardoor je verschillende acties in kunt stellen voor bijvoorbeeld de ingebouwde buitenlamp, je slimme thermostaat of automatische garagemotor.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”491″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Logitech Circle 2

Adviesprijs

169,-

blank

81.851 andere kochten dit product

De Logitech Circle 2 Wired is een bedrade beveiligingscamera voor binnen en buiten. Met een 1080p HD-camera en een gezichtsveld van 180 graden, houd je je woning vanaf elke locatie nauwlettend in de gaten. Dat geldt ook voor de nacht. De IP-camera is namelijk voorzien van nachtzicht. Download de app op je smartphone (iOS en Android) en maak gebruik van onbeperkte livestream en tweewegcommunicatie. Dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker is het namelijk mogelijk om vanaf afstand met degene bij jou thuis te communiceren. Sla het videomateriaal 24 uur lang gratis op in de cloud. Wil je het beeldmateriaal langer opslaan? Dan heb je een abonnement nodig.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Prima HomeKit Secure Video buiten camera.”

Zeer makkelijk in te stellen, werkt zoals verwacht. Goed beeld, ook super in het donker. Data is vanaf de app te downloaden.

Sjaak Braamtafel

Voor de installatie moet de smartphone met de camera-app worden aangesloten op hetzelfde WLAN-netwerk als de te installeren camera. De Logitech Circle 2 moet dan worden aangesloten op het Wi-Fi-netwerk in de nabijheid van de robot, zodat hij niet meteen kan worden vastgezet. Maar dankzij de flexibele montagevoet is dat geen probleem – de camera wordt gewoon aangesloten.

Eenmaal aangesloten wordt de camera ingesteld via de app, maar hiervoor is een Logitech-gebruikersaccount nodig. Dit gebeurt ook via de App.

Helaas werkte de aansluiting op het eigen WLAN in eerste instantie niet. Pas na tal van heropstarten en cameraherstel heeft een Wi-Fi-verbinding met ons netwerk gewerkt. De Arlo producten maar ook D-Link en Reolink Go waren hier beter gepositioneerd.

De Circle 2 kan ook met de voedingskabel worden gebruikt, maar deze aansluiting is niet weerbestendig. Voor de werking van het netwerk moet u dus op zijn minst uw camera onder een dak installeren. De Logitech is open voor Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa.

Bij de montage van de Logitech Circle 2 bent u zeer flexibel: met pluggen of houtschroeven bevestigen we de kleine montageplaat aan de muur of aan het dak. De camerapoot is bevestigd. De Cirkel 2 wordt dan op zijn rondhout geplaatst en kan worden uitgelijnd. Het is ook mogelijk om het aan het plafond te bevestigen, maar niet via de camerapoot, maar met een 6mm statiefbevestiging aan de onderkant.

Logitech kan eenvoudig een afstand van 10 meter tot de router in het woongebouw creëren bij de overdracht van gegevens. Alle andere IP-camera’s hebben deze afstand ook gemakkelijk overbrugd en waren met de app altijd bereikbaar onder alle weersomstandigheden.

Ons enthousiasme voor de Logitech-camera komt niet in de laatste plaats voort uit de uitstekende, gebruiksvriendelijke app. De instellingen voor kwaliteit, nachtzicht, filters en bewakingsgebieden zijn duidelijk geordend. U kunt de bewegingsdetectie ook in- of uitschakelen, zelfs met een schema. Een tijdlijn toont het alarmlogboekbestand gestructureerd op datum. Indien gewenst kunnen de video’s worden gedownload naar de smartphone.

GOEDE KEUZE

D-Link DCS-2802KT

Adviesprijs

499,-

blank

78.992 andere kochten dit product

Hou meerdere plekken in en rondom je huis in de gaten met de D-Link Pro Wire-Free Camera Kit DCS-2802KT. Deze 2 camera’s in deze set werken op batterijen en zijn daardoor volledig draadloos. Zo plaats je ze op iedere locatie waar je ontvangst hebt van het basisstation. Ook verplaats je de camera’s eenvoudig dankzij de magnetische bevestiging. Beelden bekijk je live op je telefoon. Je krijgt een melding wanneer de camera iemand ziet bewegen. Bewaar opnames in de cloud, op een sd-kaart of een externe harde schijf en bekijk ook wat er de afgelopen dagen in en rond je huis is gebeurd. Het basisstation dient als alarm om ongewenste bezoekers af te schrikken. De set is compatible met smart home platforms als Google Assistant en Amazon Alexa.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De twee D-Link camera’s in de set bieden tal van voordelen, maar tegen een flinke meerprijs. Enerzijds is hun vakmanschap voorbeeldig, in dit opzicht en ook qua optiek en montage lijkt D-Link sterk op de concurrenten van Arlo. De camera’s kunnen met de magnetische halve cirkel aan de wand worden gemonteerd. Dit maakt een zeer eenvoudige uitlijning en aanpassing mogelijk. Voor dakmontage, d.w.z. staand op een ondergrond, gebruikt u de statiefschroefverbinding aan de onderzijde. Een geschikte montagebeugel wordt meegeleverd.

De camera’s worden snel ingesteld nadat het basisstation is opgesteld, ze hebben hiervoor een synchronisatieknop. De basis is verbonden met uw router met een voedingskabel en moet worden opgesteld in het gebouw, het is niet weerbestendig.

Het basisstation is uitgerust met een sirene, die automatisch wordt geactiveerd in geval van een alarm. Maar misschien is het helemaal niet in uw belang, want als de dader de basis vindt vanwege het lawaai, zou hij het videomateriaal meteen kunnen stelen.

D-Link is de juiste keuze voor degenen die terugdeinzen voor betaalde abonnementen. In het eenvoudigste geval slaat u uw alarmvideo’s op de SD-kaart in het station op, maar helaas is zo’n kaart niet inbegrepen. Maar u kunt ook een externe USB-harde schijf aansluiten. Voor lokale opslag is overigens geen mydlink-account nodig. Dit werkt via de webinterface.

Met de lokale opslag bent u beschermd tegen vervolgkosten, maar een inbreker zou de basis inclusief de gegevensopslag kunnen stelen. U kunt dit risico vermijden door gebruik te maken van de D-Link Cloud Service, waarvoor een vergoeding wordt gevraagd en die u een overzicht geeft van de dag. De 24-uurs video-opslag in de cloud is gratis.

De cloud service is niet eens duur, voor 25 euro per jaar voor zeven dagen video-opslag (tot drie camera’s). Er zijn verdere gradaties in het abonnement met Premium (50 euro per jaar) en Pro (100 euro per jaar) waarbij 14 of 30 dagen worden opgeslagen en vijf of maximaal tien camera’s kunnen worden ingesteld.

D-Link doet veel goed met zijn app: het heeft een moderne interface en biedt tal van mogelijkheden voor het maken van planningen en automatisering. Helaas brengt dit ook een zekere mate van complexiteit met zich mee, we moesten er even aan wennen voordat we alles begrepen.

De video-opnames slagen vrijwel zonder vertraging. Dit is bijzonder prijzenswaardig, de andere camera’s hebben wel een vertraging van één of twee seconden. Gedurende deze tijd verdwijnen mensen soms uit het gezichtsveld van de camera.

De opslag gebeurt op een SD-kaart (in het basisstation) of op een aangesloten USB-harde schijf, u hoeft de clouddienst niet te gebruiken.

Eén tik is een functie van de app. Hier kunt u zelf gedefinieerde toestanden met bepaalde gedragsmodi van de camera opslaan. Bijvoorbeeld “Afwezig” als de camera bewegingen moet opnemen.

Zoals bij alle batterijgevoede camera’s hangt de looptijd sterk af van hoeveel alarmopnames er per dag worden gemaakt en hoe vaak de livevideo in de app wordt gebruikt. Als de frequentie van activiteiten en toegangen zeer hoog is, is de looptijd slechts enkele dagen. D-Link gaat op stap en spreekt van een half jaar: “Elke camera heeft lithiumbatterijen met een hoge capaciteit. Deze maken het mogelijk om 6 maanden te werken zonder op te laden. […] Gebaseerd op een geschatte werktijd van de camera van 3 min/dag zonder live weergave.

We moeten de talrijke detailinstellingen niet onvermeld laten: hier kan de lengte van de clip, de videokwaliteit of de pauzes tussen de video’s worden beïnvloed.

Het komt erop neer dat we de D-Link DCS-2802KT-EU als een zeer goede oplossing beschouwen, maar vanwege zijn complexiteit is het gericht op ambitieuze alarmsysteemventilatoren die in de toekomst extra camera’s willen integreren. Wie op zoek is naar een snelle oplossing is beter af bij de testwinnaar of zelfs bij de prijs-kwaliteitswinnaar.

GOEDE KEUZE

Reolink Go

Adviesprijs

289,-

88.963 andere kochten dit product

Met de Reolink GO ip-camera houd je overal en altijd een oogje in het zeil. De camera heeft een batterij, waardoor je deze overal plaatst. Dankzij de 4G-verbinding hoef je bovendien ook geen wifi-ontvangst te hebben. Zo bewaak je zelfs een erg diepe tuin of hou je een vakantiehuis altijd in de gaten. Ook als je daar geen vaste internetverbinding hebt. De camera begint automatisch met opnemen als hij beweging detecteert. Je krijgt direct een melding op je smartphone. Beelden kijk je daarin overal ter wereld live terug. Plaats een sd-kaart in de camera en je bekijkt ook later terug wat er heeft plaatsgevonden.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Reolink Go richt zich op compromisloze mobiliteit. De camera is niet ontworpen om verbinding te maken met uw WiFi-netwerk thuis. Het heeft geen overeenkomstige WLAN-module. In plaats daarvan heeft het een geïntegreerde LTE-modem en een slot voor een SIM-kaart. U hebt dus onvermijdelijk een datasim nodig voor de werking, wat extra kosten met zich meebrengt.

Het grote voordeel is dat u uw Reolink Go volledig WiFi en stroomonafhankelijk op het platteland kunt instellen, bijvoorbeeld in een paddock of op een hoge stand. Het enige wat je nodig hebt is een mobiel netwerk. Daarom kunt u, voordat u de SIM-kaart koopt, overwegen welke operator een goede dekking heeft in uw regio. Reolink bevat de SIM-kaart niet, wat misschien een goede zaak is.

Helaas zit er ook geen SD-kaart in de doos, die we voor deze prijs graag hadden gezien. De camera slaat alle alarmopnames op deze kaart op. Een cloud service is in de maak voor Duitsland, tot die tijd zitten de video’s in de camera, wat soms een veiligheidsrisico is. De dader kon de camera stelen en het bewijs meenemen.

Om te voorkomen dat de camera bij hoge activiteit om de paar dagen of weken ter plaatse moet worden opgeladen, biedt de fabrikant een optioneel zonnepaneel aan. Deze wordt in de camera gestoken en wanneer de zon in een goede positie staat, is het voldoende om de batterij te allen tijde volledig opgeladen te houden. Als alternatief kunt u elke 5V/2A-adapter gebruiken.

Wij raden het zonnepaneel ten zeerste aan, omdat de looptijd van de accu tussen acht uur in continubedrijf en twee maanden ligt. De batterij kan worden verwijderd om op te laden, gewoon het voorste deel van de camera losdraaien. Als alternatief kan het opladen ook direct via de USB-poort van de camera gebeuren. Maar dit zijn activiteiten die je zeker niet om de paar dagen of zelfs maar om de paar weken wilt doen.

De Reolink Go zal ongeveer 2 maanden in standby-modus of 500 minuten in bedrijfsmodus draaien. Veel factoren beïnvloeden de looptijd van deze camera, zoals de provider van de mobiele telefoon en de signaalsterkte.

We hebben onze Reolink met de SIM-kaart zeer snel opgezet. Belangrijk: De PIN-code van de SIM-kaart moet vooraf worden gedeactiveerd, hiervoor zou deze voor korte tijd in een mobiele telefoon moeten worden gestoken.

De verwerking van de camera is zeer goed. De fabrikant levert een stabiele basis voor wandmontage. Een montage op het dak is daarom niet mogelijk. Bij de levering is een siliconen beschermhoes inbegrepen. De USB-poort voor het zonnepaneel of voor het opladen bevindt zich aan de onderkant van de camera en wordt beschermd door een afdekkapje.

Een van de grote tekortkomingen van de Reolink Go is dat de video-opnamen beperkt zijn tot een lengte van acht seconden. Dit kan niet worden veranderd. U kunt echter het frame en de bitsnelheid wijzigen en kiezen tussen 1080p (Full-HD) en een veel lagere 360p kwaliteit.

De Reolink Go heeft een praatfunctie, dus hij wordt gebruikt als intercom. Er is ook een ingebouwde sirene, maar die is relatief rustig. We zouden het ook niet aanraden om het te activeren, omdat dit de aandacht van elke dader zou vestigen op de camera en ze zouden het mee kunnen nemen met het bewijs.

De nachtopnames van de camera zijn goed verlicht, maar het is niet voldoende om de gelaatstrekken van een dader op een afstand van meer dan vier meter te detecteren. Maar de andere camera’s doen het ook niet veel beter.

Daglichtopnames van de Reolink Go zijn kwalitatief goed, maar meer niet. Om energie te besparen, kiest u waarschijnlijk voor een 360p resolutie, maar de foto’s zullen nogal pixelachtig zijn.

Wij raden de Reolink Go aan voor degenen die van plan zijn om het onafhankelijk van WiFi te gebruiken. Het zonnepaneel of een andere stroomvoorziening is echter een must. De hoge prijs wordt gerechtvaardigd door de flexibiliteit om de camera overal te monteren. Verder is er (nog) geen abonnementsoptie met lange termijn kosten. We beschouwen de SD-kaart in de camera als het grootste zwakke punt.

GOEDE KEUZE

Netatmo Presence

Adviesprijs

279,-

78.941 andere kochten dit product

Met de Netatmo Presence NOC01-EU wifi camera voor buiten weet je wie of wat er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. De camera herkent het verschil tussen mensen, dieren en auto’s, waardoor je verschillende acties in kunt stellen voor bijvoorbeeld de ingebouwde buitenlamp, je slimme thermostaat of automatische garagemotor. Met de gratis app kijk je op afstand mee. Zo weet je altijd wat er aan de hand is. De camera bewaart automatisch een schermafdruk van elke gebeurtenis op de meegeleverde microSD-kaart, zodat je later nog eens terug kunt kijken.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Netatmo Presence is qua gebruiksgemak gelijk aan die van Logitech of Nest-camera’s. Een persoonsherkenning (intelligente waarschuwingen) is zowel bij Nest als bij Netatmo beschikbaar. Dit betekent echter geen gezichtsherkenning (bekende gezichten versus onbekenden), die alleen beschikbaar is met het Nest Cam IQ.

De Presence is pas op het tweede gezicht te herkennen als een camera, op het eerste gezicht lijkt het op een schijnwerper naast de voordeur. De stroomvoorziening komt uit de gevel, zodat u een oud licht kunt verwijderen en de Presence kunt gebruiken.

De schijnwerper gaat aan voor mensen, maar niet voor dieren of andere bewegingen. Het kan continu worden gedimd.

De installatieapparatuur en de hoekige, volumineuze camerabody zijn stabiel en robuust voor weerbestendig gebruik aan de gevel. De bevestiging met de montageplaat en de bijbehorende uitlijning is professioneel geslaagd. De camera kan verticaal of horizontaal worden uitgelijnd.

De app biedt een mooie tijdlijn met beeldvoorvertoning. Om vals alarm te beperken, kunt u filters instellen voor beweging, dieren en mensen. Dan zal de camera niet reageren op een kat, maar op menselijke bewegingen.

We hielden van de geluidskwaliteit via de app. Spraak is luid en begrijpelijk, de microfoon dempt achtergrondgeluiden. De alarmruimtes zijn ook succesvol: Hier kunt u op het gezichtsveld van de camera zones instellen die anders reageren, bijvoorbeeld een privé-zone die geen reacties uitlokt. De 24-uurs time-lapse video’s geven een korte samenvatting van de dag, zodat u niet elke clip afzonderlijk hoeft te bekijken. Het doet ons op een positieve manier denken aan Logitech Cirkel 2.

Net als Logitech en Nest is een Netatmo-account verplicht, maar het is flexibeler en u heeft geen abonnement nodig. In feite biedt Netatmo helemaal geen clouddienst aan: De meegeleverde, verwisselbare SD-kaart slaat de video’s op, maar ze kunnen ook worden opgeslagen op uw eigen FTP-opslag of in de DropBox, bij wijze van spreken in uw eigen cloud.

De beeldkwaliteit in 1080p is nuttig voor een bewakingscamera, de kleuren zijn onvervalst, maar de ruis is duidelijk. Wat het nachtzicht betreft, moet je niet te veel verwachten, zelfs niet van de schijnwerpers. Het verlicht hooguit zes meter, zodat je misschien toch nog een persoon kunt herkennen.

Helaas stoorde de installatieroutine ons: na het veranderen van het wifi-wachtwoord konden we de nieuwe installatie urenlang niet aan de gang krijgen omdat de camera zonder aanwijsbare reden geen verbinding zou maken.

De resolutie van 1920 x 1080 pixels is vrij goed voor een bewakingscamera, de kleuren zijn onvervalst en de contouren zijn duidelijk. Je moet echter niet te veel verwachten op het gebied van nachtzicht, zelfs niet van de schijnwerpers. Het verlicht hooguit zes meter, zodat je misschien toch nog een persoon kunt herkennen.

Helaas werden we geërgerd door de installatieroutine: na het veranderen van het wifi-wachtwoord konden we de nieuwe installatie urenlang niet aan de gang krijgen omdat de camera zonder aanwijsbare reden geen verbinding zou maken.

De beeldweergave in de app biedt geen knijpende zoom om details te vergroten.

(Visited 1.079 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *