Panasonic TX-40GXW804

Adviesprijs

744,-

blank

12.443 andere kochten dit product

Wil je van realistische beelden genieten, kijk dan eens naar de Panasonic TX-40GXW804. De vernieuwde HCX processor creëert een gedetailleerde en kleurrijke beeldweergave. Je haalt meer uit de beeldprestaties van deze tv wanneer je contrastrijke HDR video’s bekijkt. Deze video’s tonen een intenser verschil tussen heldere en donkere beelden tonen. Hierdoor komt bijvoorbeeld een lichtinval sterk naar voren in een donkere scène.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Hele fijne tv met rustig beeld en mooie kleuren Erg Blij mee!”

Had nog een analoge beeldbuistv op mn slaapkamer die het steeds slechter ging doen. Aangezien Ziggo ook binnenkort stopt met analoog vond ik het een goed moment om deze tv aan te schaffen.

Casper Draaijink

Panasonic TX-40GXW804

Klein, fijn, veelzijdig.

Steeds weer vragen lezers om tests van “kleinere” televisies. Als u op zoek bent naar een moderne 40-inch UHD TV, dan is de Panasonic TX-40GXW804 gegarandeerd een interessante kandidaat. Ons rapport laat zien waarom.
Dankzij een mooi smal frame is de TX-40GXW804 een sierlijke blikvanger en slechts ongeveer 90 cm breed. Dit maakt het zeer geschikt voor enkele TV-nissen in de Nederlandse huiskamers. De onopvallende buitenkant heeft een veelzijdige uitrusting met slimme functies.

Slimme functies

De TX-40GXW804 beheerst natuurlijk de TV-ontvangst voor alle gangbare ontvangstkanalen. Dit wordt aangevuld met ontvangst via TV-IP of SAT-IP, die via WLAN of LAN naar de TV wordt uitgezonden en zo de TV onafhankelijk maakt van een antennekabel. Wie een USB-harddisk als opnamegeheugen op de TX-40GXW804 registreert, kan zich verheugen op een eenvoudige bediening en handige timerprogrammering in de programmagids. Omdat de GXW804 (in tegenstelling tot zijn “grote broer” GXW904) slechts één enkele TV-tuner aan boord heeft, is het niet mogelijk om over te schakelen naar een ander programma terwijl een opname aan de gang is. U kunt ook “permanente opname: Auto” activeren in het USB-instellingenmenu. Als dit is ingesteld, kunt u een lopend TV-programma eenvoudig “pauzeren” en later met een tijdvertraging bekijken. De menu’s op het scherm zijn frisser dan op de vorige Panasonic TV’s, met slechts enkele wijzigingen: De programmalijst (voorheen direct toegankelijk via de OK-toets) is nu als app in het menu beschikbaar. Praktisch gezien vind ik dat men de zenderlijstfuncties in de programmagids kan gebruiken en de programma’s kan filteren op categorieën zoals HDTV, UHD, Free TV of radio. 

Drie knoppen op de afstandsbediening zijn belangrijk voor mij, maar ze worden vaak niet gebruikt: Afbeelding, Optie en Mijn App. De knop Afbeelding kan worden gebruikt om het beeldkarakter naar behoefte in een handomdraai aan te passen, de optieknop opent handige extra functies en de knop Mijn App kan een favoriete functie uit het App-menu worden toegewezen. Dit is ideaal voor Maxdome of Amazone-klanten, bijvoorbeeld, of voor opgeslagen TV-opnamen. Als “Mijn App” al bezet is, kan de optieknop worden gebruikt om bijna alles wat belangrijk is in de Smart TV Home pagina te plaatsen en zo snel te bereiken met slechts twee klikken.

Aansluitingen

Er zijn nog steeds oudere dvd-spelers, spelconsoles of soortgelijke apparaten die alleen een scart of video-uitgang hebben. Voor dergelijke gevallen vindt u een set RCA-aansluitingen als analoge signaalingangen op de achterkant van de Panasonic TV. Voor alle moderne digitale spelers zoals mediaspelers of Blu-ray-spelers heeft het drie moderne, ultra-HD-compatibele HDMI-ingangen. Het HDMI-audio-retourkanaal ARC wordt ondersteund voor een gemakkelijke aansluiting van een geluidsbalk. Een digitale optische uitgang en een hoofdtelefoonaansluiting zijn ook beschikbaar. Het geluid kan draadloos via Bluetooth naar een headset of luidspreker worden verzonden – of in de tegenovergestelde richting van een mobiele telefoon naar een TV. Als slimme TV beschikt de Panasonic natuurlijk over LAN en WLAN en drie USB-interfaces.

HD+App

Als u de populaire particuliere tv-kanalen zoals RTL en Sat.1 in HDTV-kwaliteit wilt bekijken, kunt u niet om een bijbehorend betaaltelevisiecontract heen. Panasonic heeft iets nieuws voor iedereen die gebruik maakt van satellietontvangst: de “operator app” van HD+, die privé-zenders op tv zonder smartcard decodeert. Bij gebruik van de app zijn de eerste zes maanden gratis, waarna de activering door de gebruiker met 5,75 euro per maand kan worden verlengd. De nieuwe technologie zorgt voor extra gemak, zodat bijvoorbeeld reeds lopende uitzendingen vanaf het begin kunnen worden hervat. De klassieke Panasonic programmagids (EPG) zal worden vervangen door de zeer informatieve HD+ gids (voor alle satelliettelevisieprogramma’s), terwijl andere ontvangstkanalen zoals DVB-T2 de Panasonic EPG zullen behouden. Gedetailleerde informatie over HD+ en de innovatieve activering via de bedieningsapplicatie hebben wij na dit testrapport in ons HD+ serviceartikel samengesteld. Onze praktijktest heeft ook aangetoond dat een snelle, stabiele internetverbinding belangrijk is voor het goed functioneren van de HD+ app.

Foto

Opnieuw maakt de Panasonic-televisie indruk met een over het geheel genomen natuurlijk ogende beeldkarakter. Het uiterlijk is minder spectaculair dan dat van andere televisies, maar wel aangenaam om naar te kijken. Voor thuisbioscoopliefhebbers raden wij de “True Cinema”-beeldmodus en een relatief donkere omgeving aan, zodat de toch al zeer harmonieuze kleurweergave tot zijn recht komt. Voor een optimale detailweergave moet u de “Overscan” in de scherminstellingen in de “True Cinema”-beeldmodus uitschakelen. Het contrast van het scherm is aangenaam hoog, maar er is één beperking: de beeldindruk is afhankelijk van de kijkhoek. De kleuren vervagen vanuit elk lateraal perspectief, terwijl het beste beeld direct van voren te zien is. Met HDTV-uitzendingen overtuigde de Panasonic zowel de publieke als private omroepen ervan dat we via de HD+ app keken met een schone aanpassing aan de ultra-HD-resolutie.

HDR afspelen

De Panasonic is zeer goed uitgerust voor HDR-bronnen voor zover het alle bekende HDR-processen ondersteunt, waaronder Dolby Vision en HDR10+. In de test werden HDR-scènes uit “Passagiers”, “Mad Max – Fury Road” en “Exodus” op betrouwbare wijze gedetecteerd en zuiver weergegeven. Ook Dolby Digital bij Netflix heeft geen problemen opgeleverd. De hoge beelddynamiek gaat echter enigszins ten koste van het zwarte niveau. Overigens wordt ook de HDR-methode “HLG Photo” ondersteund, die sommige hoogwaardige Lumix-camera’s van Panasonic aankunnen.

Geluid

Het geluid van de 40 inch is goed gezien het compacte ontwerp, maar voor een echt goed geluid raden we een geluidsbalk aan.

Conclusie

De Ultra-HD-TV TX-40GXW804 van Panasonic, die zeer gebruiksvriendelijk is in gebruik en uitgerust met een breed scala aan praktische functies, overtuigt als hoogwaardige televisie in onze test. Een echte “praktische tip”!

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 712 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *