Sony KD-65XF9005

Adviesprijs

1659,-

blank

19.043 andere kochten dit product

Met de Sony KD-65XF9005 geniet je van scherpe en vloeiende beelden. Deze televisie heeft een beeldverversing van 100 Hertz. In combinatie met de X-Motion Clarity techniek komen de snelste acties zonder vertraging en verlies van helderheid in beeld. Dat is handig als je vaak naar sportwedstrijden of actiefilms kijkt. De 4K en HDR ondersteuning staat garant voor een gedetailleerde weergave.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Superieure beeldkwaliteit voor de echte filmliefhebber”

Uitstekende televisie met helder scherp beeld. Het 65 inch scherm is super voor het kijken van films. Beeldkwaliteit (kleuren, licht, scherpte en beweging) zijn prima. Er is genoeg lichtsterkte om ook tv te kijken in een kamer met veel zonlicht.

Jan Bredekerk

Sony KD-65XF9005

De beste 65-inch TV op de markt.

Na het model van vorig jaar, de Sony XE9005, al een goede indruk achtergelaten, slaagt Sony erin om met de opvolger Sony XF9005 een aanzienlijke verbetering te realiseren. Een nieuwe beeldprocessor, verbeterde lokale dimmering en betere kleurstemming zorgen ervoor dat we ook de 55 inch winnaar van dit jaar tot 65 inch favoriet uitroepen.

De beste 65″ TV is de Sony KD-65XF9005. Het biedt zeer goede beeldkenmerken, een moderne beeldprocessor en een eerlijke prijs. Maar nogmaals, de beslissing was krap – er zijn vele andere goede alternatieven.

Ontwerp en kenmerken

De makers van Sony hebben het ontwerp slechts licht aangepast ten opzichte van de 2017 modellen. Maar dat maakt niet uit, want de reus is aangenaam onopvallend. De voeten van de Sony XF9005 bevinden zich vrij ver buiten op de slanke behuizing.

Als het gaat om aansluitingen levert Sony de verwachte resultaten: vier HDMI 2.0-poorten accepteren foto’s van Blu-ray-spelers, consoles en dergelijke, en er zijn ook drie USB-poorten voor harde schijven. Dankzij TwinTuner is het ook mogelijk om een ander programma op te nemen dan het programma dat er nu op draait.

Voor de belangrijke HDR-vraag vertrouwt Sony in eerste instantie “alleen” op HLG en HDR10. Pas na een (eenvoudige) firmware-update is er ondersteuning voor Dolby Vision beschikbaar, die onder andere door Netflix wordt gebruikt.

Grandioze beeldeigenschappen

De Sony XF9005’s Sony X1 Extreme beeldprocessor Sony X1 Extreme, die vorig jaar was gereserveerd voor de veel duurdere 9300 serie, geeft de goede algemene indruk van de Sony XF9005. De X1 Extreme zorgt voor een hoge scherpte, schone contrasten en een nauwkeurige kleurweergave, vooral bij snelle bewegingen.

Sony promoot zijn technologie voor schoon bewegend beeld als “X-Motion-Clarity”. Dat dit niet alleen een marketingzin is, valt vooral op in de directe vergelijking met het voorgaande model. Qua beeldkwaliteit bereikt de XF9005 bijna het niveau van de nog duurdere Sony XE9305.

Geweldige beeldkwaliteit en HDR-ondersteuning

Het beeld van de Sony XF9005 overtuigt ons vrijwel overal, vooral in de verschillende Cinema settings. De scherpte is goed onafhankelijk van de scènes, contrasten komen tot hun recht en de kleurbalans is levendig en natuurlijk. Dankzij de directe LED-achtergrondverlichting is de verlichting aangenaam gelijkmatig, wat vooral merkbaar is in HDR-inhoud.

Sony beheerst ook op briljante wijze de opschaling van niet-HD- en Full HD-inhoud naar UHD-resolutie. Zelfs SD TV-kanalen zien er goed uit op de Sony TV – ervan uitgaande dat ze zich op de juiste afstand van de TV bevinden.

Kortom: vanuit ons oogpunt levert Sony met de XF9005 in deze prijsklasse het beste totaalpakket in termen van beeldkwaliteit tot nu toe.
Tussen veelzijdig en stoer: Android TV

We schreven er al uitgebreid over in het verslag over de 55 inch versie: Sony’s besturingssysteem is ook het Android TV systeem dat Google voor de XF9005 heeft ontwikkeld. Dit leidt nog steeds tot discussies tussen TV-fans. Vooral nieuwkomers zijn niet verbaasd: Vergeleken met de systemen van Samsung (Tizen), Panasonic (MyHomescreen) of LG (webOS), lijkt Android soms overbelast en een beetje zwaar op de TV. Hoewel het systeem op de Sony TV meestal netjes reageert, vereist het Google-systeem nog enige training.

Android voor TV’s – moet wennen aan

De nog niet volledig ontwikkelde werking staat in contrast met het enorme aanbod aan apps. Naast vrijwel alle belangrijke streaming aanbiedingen in de nieuwste versies, biedt de Google Play Store ook talloze andere apps. Deze omvatten het ene of andere interessante spel evenals het ongelooflijk veelzijdige Kodi mediacenter – een echt uniek verkooppunt van het Android-platform.

De Sony beheerst ook de overdracht van content van smartphones via de Google-standaard Google Cast zonder problemen. Dit maakt het eenvoudig om content van smartphone- en tablet-apps voor Android en iOS naar uw TV te streamen.

Wie nog niet met Android TV te maken heeft gehad, kan het beste het systeem van dichterbij bekijken alvorens het in de elektronicawinkel te kopen en na te gaan of hij of zij het aankunnen.
Zwakke punten

Afgezien van de eigenaardigheden van Android TV, hebben we weinig kritiek op de Sony XF9005. Een klein zwak punt is de vrij slechte stabiliteit van de kijkhoek, vooral in vergelijking met goede OLED-tv’s. De stabiliteit van de kijkhoek is echter niet zo goed als bij goede OLED-televisies. Als je de XF9005 van opzij bekijkt, zul je merken dat de kleuren vrij snel verdrinken en dat de contrasten vervagen.

Bovendien is de klank van de dunne kast, zoals verwacht, vrij vlak. Het echte bioscoopgevoel komt pas naar boven wanneer de Sony XF9005 wordt gekoppeld aan een geschikte soundbar of AV-receiver.

Alternatieven

Voor ons is de Sony XF9005 momenteel de beste LCD allrounder. Maar wie geen vrienden kan worden met bijvoorbeeld Android TV, vindt er genoeg alternatieven op de markt. We presenteren drie bijzonder interessante modellen.

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 761 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *