Alienware m17

Adviesprijs

3349,-

blank

1.004 andere kochten dit product

De 17,3 inch Alienware m17 – N00AWM1702 is een gaming laptop met NVIDIA RTX 2070 Max-Q videokaart. Hiermee speel je grafisch veeleisende games van nu en straks op ultra instellingen. De fans zijn van de grafische kaart zijn 60% groter dan op de 15 inch variant van deze laptop, waardoor het systeem beter gekoeld blijft. De kleuren van het toetsenbord stel je in per 6 gebieden, waarmee je de laptop een persoonlijk tintje geeft. Game je graag op meerdere schermen, sluit dan een extra scherm aan via de Thunderbolt 3 aansluiting. Hiermee laad je ook randapparatuur op en zet je data over naar een externe harde schijf. Met 3 jaar on-site fabrieksgarantie via Alienware komt er iemand langs bij technische problemen.

bekijk prijs bij coolblue
blank

“Uitstekende gaming laptop”

De eerste echt goede laptop die ik heb gekocht heb. De hardware zorgt bij de games die ik tot nu heb gespeeld voor een vloeiende ervaring, en het design is mooi en de laptop voelt degelijk aan.

Kees Den Uijl

Alienware m17

Ultra-fijn gamen.

De pluspunten

Optionele Nvidia RTX 2080 Max-Q grafische kaart, aanzienlijk lichter dan andere 17-inch modellen van het merk met een subtieler ontwerp.

De minpunten

de autonomie, het fijne ontwerp vermindert de beluchting die leidt tot een belangrijkere verwarming.

Samenvatting

Deze laptop gewijd aan het spel slaagt erin om een zeer gespierde configuratie te integreren met behoud van een relatief slank ontwerp.

Het eerste wat we opmerken aan de m17 is hoe weinig hij eruit ziet als een Alienware notebook. In de afgelopen jaren is het ontwerp van gaming laptops aanzienlijk verfijnder geworden, maar Alienware heeft altijd een beetje weerstand geboden aan deze trend, de machines blijven vrij groot. De trend is aan het veranderen met de Alienware m17, die net als de kleinste m15 soberder is dan recente modellen zoals de R5 en Area-51m. Het is zelfs verrassend wendbaar en draagbaar voor een 17-inch. Het is lichter dan Razer’s nieuwe 17-inch Pro.
Onder de motorkap van de m17 bevinden zich Nvidia’s nieuwe grafische kaarten uit de RTX 20-serie die meer kracht leveren en nieuwe renderende technieken introduceren, zoals ray tracing die het spel van het licht getrouw weergeven.

We hebben de Alienware m17 getest met een Core i7 8750H, 16 GB RAM en een GeForce RTX 2080 Max-Q voor 3.198 euro. Dell biedt tien configuraties voor dit model met een startprijs van 1.698 euro.

De M17 is geen perfecte laptop. Hij straalt hoge warmte uit onder druk, zijn autonomie is slecht en hij kan dit zelfs niet rechtvaardigen door de aanwezigheid van een zeer energie-intensief Ultra HD-scherm. Maar het heeft voor hem een ruwe kracht die zorgt voor een goede levensduur, wat waarschijnlijk het belangrijkste is voor dit type machine.

Vermogen om te sparen

Zoals te verwachten is van een RTX 2080 laptop voor meer dan 3.000 euro, is de m17 een racedier. We hadden geen probleem met de grote videospellen van het moment, zelfs met de instellingen op maximum. Schaduw van de Tomb Raider in 2.560×1.440 pixels bij 60 frames/seconde loopt soepel. Far Cry 5 was nog vloeiender. En door de resolutie te verlagen tot 1.920×1.080 pixels, konden we zelfs oplopen tot 90 beelden per seconde.

En het spreekt voor zich dat spellen als Apex Legends, Fortnite, League of Legends en Overwatch als klokken lopen. Maar dit vermogen resulteert ook in een bijzonder hoge opwarming, waardoor u de machine niet op uw schoot kunt houden. Dit is de prijs die je moet betalen voor een slank ontwerp dat minder ruimte laat voor ventilatoren en andere koelmechanismen.

De 6-core Core i7 Coffee Lake 2,2 GHz 2,2 GHz 2,2 GHz 2,2 GHz processor van Coffee Lake zal binnenkort technisch verouderd zijn, nu Intel zijn negende generatie Icy Lake chips begint te implementeren. Maar het valt nog te bezien in hoeverre dit een tastbaar verschil zal maken.

Ook de m17 uitgerust met de RTX 2080 heeft 16 GB Ram. Dit is meer dan genoeg voor de wedstrijden van vandaag en morgen. De 32GB optie is alleen beschikbaar voor diegenen die zich vooral zorgen maken over de duurzaamheid van hun apparatuur.

U kunt kiezen voor een 2.560×1.440 pixel QHD scherm of een 4K scherm. Wij raden het QHD-scherm aan, dat goedkoper is en minder batterijstroom verbruikt. Bovendien zal zelfs een RTX 2080 Max-Q in 4K moeite hebben om 30 frames per seconde te bereiken voor de meest veeleisende games.

Een subtieler ontwerp

De M17 is indrukwekkend, wat onvermijdelijk is voor een 17-inch gaming laptop. Maar het is ongelooflijk dun en licht voor dit type machine. Met 2,63 kg is hij lichter dan de Alienware R5 17 en lichter dan de 17-inch Razer Pro, die een specialiteit is geworden van lichte en dunne gaming laptops.

Bovendien is het niet zo opvallend als recente Alienware. Met uitzondering van enkele ventilatieopeningen heeft Alienware het aantal hoeken en contouren aanzienlijk verminderd. Het is aan iedereen om te beslissen of deze nuchterheid een goede of een slechte zaak is. De m17 is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver of rood, die helaas alleen verkrijgbaar is met een 4K display.

Met de Alienware Command Center-software kunt u het toetsenbord op de Razer-manier aanpassen. De sleutels van deze laatste zijn ondieper dan die van een gewone laptop, een offer op het altaar van finesse. We hielden niet van de matzwarte afwerking van de polssteun die vingerafdrukken aantrekt.

Geconfronteerd met concurrentie

De Alienware m17 is niet de enige laptop die GeForce RTX gebruikt. Voorlopig is er geen duidelijke winnaar en de “beste” laptop zal afhangen van de functies die voor u van bijzonder belang zijn. Dat gezegd hebbende, is de m17 een zeker ding: hij is krachtig, zijn ontwerp is sober en hij maakt geen vervelende compromissen om al deze hoogwaardige componenten in een compacte behuizing te stapelen.

Lenovo Legion Y740: De Legion Y740 gebruikt een 144 Hz Full HD display (vergeleken met 120 Hz voor de m17) en heeft minder SSD geheugen. Het ontwerp is minder geïnspireerd en het is iets zwaarder, maar het is goedkoper en de prestaties zijn gelijkwaardig.

Razer Blade Advanced: als je op zoek bent naar een gaming laptop die ook een machine is om op te werken, dan is het meestal Razer waar je naartoe gaat. De Blade Advanced kan worden geconfigureerd met een RTX 2080 Max-Q, een 144Hz Full HD-scherm en dezelfde Intel-processor als de m17. Het kost je 3.100 euro, maar houd er rekening mee dat het voor een 15-inch laptop is. En zijn 512GB aan SSD kan een beetje te weinig zijn voor de grote spelers.

Asus ROG Zephyrus GX701: Hoewel het bestaat uit veel van dezelfde onderdelen, heeft Asus’ Zephyrus ROG beter gepresteerd dan Alienware m17 op benchmarks. Maar hij wordt gestraft door zijn misplaatste touchpad.

[ux_products type=”row” cat=”210″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 344 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *