4k-tv-banner-2

De beste 4K-tv met een klein budget 2019

Wat is er nieuw?

Ieder huishouden heeft tegenwoordig wel een tv. Als u een goedwerkende tv heeft, is er natuurlijk geen goede reden om een nieuwe aan te schaffen. Maar als uw tv toch al wat verouderd is of op het randje van overlijden staat, dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tv. Zoals een van deze tv’s die geweldige prestaties bieden tegen een budgetvriendelijke prijs. De tv’s die u hier ziet bevatten alle nieuwste snufjes en zo kunt u er zeker weer even tegenaan de aankomende jaren.

De tv-industrie heeft op dit moment drie functies die in vrijwel alle nieuwe modellen zijn verwerkt, functies die u een paar jaar geleden nog niet tegenkwam. Functies zoals gebogen schermen of 3D-technologie zijn niet per se noodzakelijk wanneer u een tv wilt kopen, maar deze drie nieuwe functies moet u wel op letten bij het kopen van een tv.

Drie functies

Dit zijn anno 2018 en 2019 de 4K-resolutie (Ultra-HD-resolutie), beeld met een hoog dynamisch bereik (HDR) en een bredere kleurengamut (WCG).

Deze drie functies verbeteren de beeldkwaliteit aanzienlijk vergeleken een traditionele 1080p HDTV en deze functies zult u dan ook steeds meer tegenkomen.

Ultra-HD-resolutie biedt u vier de keer de hoeveelheid pixels dan een 1080p HDTV!

HDR zorgt ervoor dat uw tv helderen, levensechte hooglichten kan produceren, zonder dat schaduwdetails verloren gaan. Een breder kleurengamma zorgt ervoor dat u nog meer kleuren kunt zien op beeld, net zoals in het echte leven, maar die wat oudere modellen niet konden laten zien.

Het is anno 2019 zeker geen slecht moment om een nieuwe tv aan te schaffen, met modellen zoals de 49UJ630V van het merk LG, die prestaties bieden voor een prijs waar u vroeger alleen maar van kon dromen. Als u het kopen van een nieuwe tv nog even kunt uitstellen, zult u zien dat u volgend jaar een tv kan aanschaffen voor ongeveer dezelfde prijs, maar met betere kleurvolumemetingen en misschien zelfs betere contrastratio’s.

Welke soorten 4K televisies zijn er?

4K-tv’s zijn verkrijgbaar in een breed assortiment, met iets dat aan bijna elke eis voldoet.

Eenvoudige 4K-tv’s bieden alleen een hogere resolutie, maar verschillen verder niet van een conventionele televisie in de test. Maar dergelijke toestellen zijn al erg goedkoop en soms zelfs goedkoper dan sommige Full HD televisies met uitgebreide functies.

Wie vooral wil genieten van films en series met een 4K TV en niet zozeer geïnteresseerd is in het gebruik van apps en gelijkaardige diensten, kan gemakkelijk een kijkje nemen op dergelijke apparaten. In de middenklasse hebben 4K televisies al veel sterkere hardware dan de meeste HD televisies in de test. Daarnaast zijn dit bijna uitsluitend zogenaamde Smart TV’s.

Dit betekent dat de 4K-tv’s met het internet kunnen worden verbonden en op dezelfde manier apps kunnen draaien als een smartphone. Op deze manier kan een televisie zonder extra apparatuur diensten als Netflix of YouTube afspelen. Naast deze functies is de beeldkwaliteit echter ook merkbaar beter dan bij zeer goedkope 4K televisies in de praktijktest.

In de hogere klasse in de test zijn er niet alleen verschillen in de apparatuur, maar ook in de gebruikte panelen. Ook hier vertrouwen sommige fabrikanten op LED-technologie, zoals die in alle andere televisies wordt gebruikt.

Dit heeft als voordeel dat de zwartwaarden ongeëvenaard zijn en dat de beeldkwaliteit ook niet zo goed is. Dergelijke apparaten met 4K zijn echter erg duur en daarom niet noodzakelijkerwijs interessant voor elke portemonnee.

Grootte van het scherm

Met betrekking tot de grootte kunnen geïnteresseerden zich ook verheugen op een rijke selectie van 4K televisies in de test. Van 40 inch tot 80 inch is er voor elke smaak iets te vinden. Welke diagonaal het beste is, hangt af van de eisen van de gebruiker.

Vooral de stoelafstand is een belangrijk onderwerp met 4K televisietoestellen in de test. Een 4K-televisie is in principe scherper en scherper met een kleiner formaat. Enkele pixels zijn kleiner en dichter bij elkaar, zodat ze in de praktijktest nauwelijks zichtbaar zijn, zelfs niet op een kleine afstand.

Om deze reden zijn kleinere 4K-tv’s interessant in de test voor iedereen die niet verder dan twee meter van een apparaat zit. Grotere beeldschermdiagonalen hebben alleen zin als de ruimte en de zitafstand groot is, zoals in een test is aangetoond.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen 4K-tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG 49UJ630V
  Waar je ook naar kijkt, door de 4K ondersteuning geniet je van scherpe beelden. Het IPS scherm levert een brede kijkhoek. De beeldkwaliteit gaat daardoor niet achteruit wanneer je schuin voor de tv zit.

 2. li-thumbnail
  PHILIPS 50PUS6704 – AMBILIGHT
  Met de Philips 50PUS6704 kijk je zowel naar tv programma’s als naar online video’s. Verbind deze tv met internet en krijg toegang tot handige smart functies. Zo schakel je snel tussen een YouTube video of een serie van je Netflix account.

 3. li-thumbnail
  SONY KD-49XE7004
  Gebruik je de tv om te gamen, dan profiteer je van de lage input lag. Hierdoor ontstaat er slechts een minimale vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Zo is je tegenstander je nooit een stap voor.

 4. goedkoopsteli-thumbnail
  TOSHIBA 43U5863
  Met de Toshiba 43U5863 geniet je van een scherpe beeldkwaliteit. Deze televisie geeft 4K UHD beelden moeiteloos weer. Hierdoor komt elk detail van een film, serie of game duidelijk in beeld.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

8% KORTING
7,399.00 6,799.00
12% KORTING

Televisies

Sony KD-43XG7004

499.00 439.00
9% KORTING

Televisies

Sony KD-49XG7004

529.00 479.00
8% KORTING

Televisies

Sony KD-55XG7004

649.00 599.00

FAVORIET

LG 49UJ630V

Adviesprijs

490,-

12.232 andere kochten dit product

Met de LG 55UM7000PLC open je een wereld aan entertainment. Wanneer je deze tv met internet verbindt, krijg je toegang tot het WebOS smart platform. Hier staan live tv, websites en handige apps overzichtelijk samen in een smalle balk. Op deze manier schakel je snel tussen een tv programma en een video van YouTube. Wil je liever een Blu-ray bekijken of een game spelen? Dat is geen probleem, want op de 3 hdmi ingangen sluit je eenvoudig meerdere apparaten tegelijkertijd aan. Waar je ook naar kijkt, door de 4K ondersteuning geniet je van scherpe beelden. Het IPS scherm levert een brede kijkhoek. De beeldkwaliteit gaat daardoor niet achteruit wanneer je schuin voor de tv zit.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Mooie TV, perfecte prijs kwaliteit.”

Dit is 1 van de beste tv’s in deze prijscategorie. De beeld kwaliteit is zeer goed. Je moet alleen wel geduld hebben met het afstellen van de tv.

Karel Bergsma

Met de nieuwe 55UM7000PLC heeft het Koreaanse elektronicaconcern LG een 4K UHD-televisie met hoge resolutie gelanceerd tegen een absoluut concurrerende prijs. Het instapmodel heeft een 55 inch UHD 4K display en biedt zowel SmartTV als een geïntegreerde Triple Tuner. Er is echter geen behoefte aan een draadloze Bluetooth-interface en een spraakassistent. De huidige LG UM7000 serie zal vanaf november 2019 verkrijgbaar zijn in 5 maten tussen 43 inches en 75 inches.

Het goedkope 55 inch model wordt geleverd in een relatief eenvoudige maar zeer goed bewerkte kunststof behuizing. De bijgeleverde statiefvoeten geven de LG een veilig statief en kunnen indien nodig ook worden vervangen door een geschikte VESA 300 x 300 wandmontage. De 55 inch TV wordt geleverd met een conventionele infrarood afstandsbediening, een netsnoer en een snelstartgids.

De LG 55UM7000 heeft de nieuwste SmartTV-functies en bevat naast talrijke mediabibliotheken ook populaire streamingdiensten zoals Amazon Prime Video en Netflix. De voorgeïnstalleerde apps en streaming services lopen soepel, maar de bediening via de meegeleverde afstandsbediening laat veel te wensen over en is meer een puzzel. Aangezien de LG geen Bluetooth-interface heeft, kan noch een moderne Magic Remote noch een draadloos toetsenbord worden aangesloten.

Een gewone hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt ook. Als u niet zonder hoofdtelefoon wilt, heeft u ook een SPDIF-hoofdtelefoonadapter nodig.

Naast 3 HDMI- en 2 USB-poorten is de LG TV ook uitgerust met een 4K-geschikte drievoudige tuner voor satelliet, kabel en DVB-T2. Het duurt slechts 1-2 seconden om van kanaal te wisselen. Opname is ook geen probleem. Hiervoor heeft u een extra 2 TByte USB harde schijf nodig. Door de hoge schrijfcycli kan een conventionele USB-stick niet worden gebruikt.

Wat het geluid betreft, moet men niet te veel verwachten. De LG 55UM7000 heeft slechts een eenvoudig 2-kanaals luidsprekersysteem met een totaal vermogen van 20 Watt. Het geluid is ruimschoots voldoende voor incidentele televisie, maar de sfeer van de thuisbioscoop komt niet naar voren. De LG mist het vermogen en het noodzakelijke volume, vooral in het lage frequentie- en basbereik. Een externe geluidsbalk biedt hier een remedie.

Qua beeldkwaliteit is de goedkope 55 inch van LG een goed figuur. Het beeld is te zien door zijn grote scherptediepte en uitstekende kleurweergave. Naast de uitgebreide kleurruimte met meer dan een miljard kleuren, kan de LG ook dynamische HDR-inhoud reproduceren die zeer contrastrijk is.
Natuurlijk bereikt de 4K-televisie de best mogelijke beeldkwaliteit met 4K Ultra-HD-content met een hoge resolutie. Maar zelfs zeer geschaald HD en nog zwakkere SD-inhoud is scherp en wordt met heldere kleuren weergegeven.

Zoals gebruikelijk in deze prijsklasse is de LG 55UM7000 ook uitgerust met een iets trager 50 Hz paneel. Dankzij tussenliggende beeldberekeningen worden zelfs snelle beeldbewegingen zeer harmonieus en zonder vervelende rukjes weergegeven.

Al met al overtuigt de LG 55UM7000 in beeldkwaliteit.

GOEDE KEUZE

Philips 50PUS6704 - Ambilight

Adviesprijs

529,-

6.531 andere kochten dit product

Met de Philips 50PUS6704 kijk je zowel naar tv programma’s als naar online video’s. Verbind deze tv met internet en krijg toegang tot handige smart functies. Zo schakel je snel tussen een YouTube video of een serie van je Netflix account. Driezijdig Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het scherm. Dit ziet er bijzonder uit en heeft een rustgevend effect op je ogen wanneer je in het donker kijkt. De 4K ondersteuning levert een scherpe beeldweergave. Je ziet hierdoor elk detail van een film, serie of game.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Nederlandse elektronicafabrikant Philips lanceert de nieuwe 6700-serie in 2019. De modellen zijn voorzien van SmartTV, Triple Tuner en USB-opname en Ambilight. De apparaten zijn verkrijgbaar in de maten tussen 43 en 70 inch:

Wij raden twee personen aan om de 55 inch in te stellen, omdat televisies vanaf 50 inch vrij onhandelbaar worden en het risico op schade laag wordt gehouden. De constructie is vrij eenvoudig. Als u de bijgeleverde standaard niet wilt gebruiken, kunt u deze vervangen door een VESA-wandmontage (niet inbegrepen). Na de montage bekijken we een nobel ogende televisie in pianolakoptiek en modern design.

De nieuwe Philips 55PUS6704 wordt geleverd met een uitgebreide Smart Hub op basis van Saphi. Naast Netflix, Amazon Prime Video, Rakuten TV en Youtube zijn er al vele andere apps en diensten beschikbaar en draaien deze soepel door.

De normale tv-kanalen worden ook in de beste kwaliteit en met een kanaalwisseltijd van 1 – 2 seconden opgeroepen. Alleen de gecodeerde PayTV-kanalen kunnen een iets langere vertraging ervaren.

Wie graag tv-programma’s opneemt, heeft alleen een geschikte USB-stick nodig met bij voorkeur 256 GB opslagcapaciteit. Helaas ondersteunt de Philips TV geen tijdvertraagde televisie, omdat alleen een tuner is geïntegreerd. Desalniettemin hebben de uitgebreide functies van de Philips 55PUS6704 ons overtuigd.

Net als zijn andere collega’s uit de 6700-serie heeft de 55PUS6704/12 veel te bieden op het gebied van beeldkwaliteit. Het Ultra HD-scherm vertegenwoordigt de uitgebreide kleurruimte met ca. 1 miljard kleuren en ondersteunt zowel HDR10+ als Dolby Vision. Bij andere merkfabrikanten moet u een van de twee kiezen voordat u een Philips TV aanschaft. Met een Philips TV krijgt u beide standaarden in één apparaat – een groot pluspunt.

De verlichting van het paneel is zeer gelijkmatig met de Philips TV. Bij het afspelen van een film worden de kleuren van de randpixels naar buiten toe uitgebreid door een op kleur afgestemde belichting van de omgeving, wat een heel mooi effect heeft en de filmervaring veel meeslepender maakt. Bovendien beschermt deze functie de ogen, die veel meer worden belast wanneer het TV-beeld direct bij het frame stopt.

Maar hoe is de beeldkwaliteit? Ondanks het zogenaamd zwakkere 50 Hz paneel levert de Phillips TV een absoluut scherp beeld met heldere kleuren en een zeer goed contrast. De beeldprocessor loopt soepel en snel en berekent indien nodig tussentijdse beelden om de hoge beeldkwaliteit te behouden. Maar de processor extrapoleert ook zwakkere HD- en SD-signalen naar beelden met een hoge resolutie zonder verlies.

De beeldkwaliteit van de Philips 55PUS6704 overtuigde ons in het algemeen in de test.

Zeer goede beeldkwaliteit, uitgebreide functies en een redelijke prijs – de Philips 55PUS6704 is een Ultra HD 4K TV met alles wat momenteel hip is op de markt. Met de ondersteuning van de twee standaarden HDR10+ en Dolby Vision heeft de Philips TV zelfs een klein voordeel ten opzichte van andere merkfabrikanten die slechts op één van de twee standaarden vertrouwen. Het enige echte zwakke punt, de zwakke geluidsoutput, kan eenvoudig worden behandeld met externe geluidsapparatuur. Over het geheel genomen overtuigde de Philips 55PUS6704 in de test.

GOEDE KEUZE

Sony KD-49XE7004

Adviesprijs

499,-

4.314 andere kochten dit product

Met de Sony KD-49XF7004 raak je nooit uitgekeken. Deze televisie geeft je toegang tot handige smart functies. Verbind het toestel met internet en schakel snel tussen live tv en handige apps, zoals YouTube. Op de 3 HDMI ingangen sluit je 3 apparaten tegelijkertijd aan. Denk aan een Blu-ray speler, digitale decoder en spelcomputer. Gebruik je de tv om te gamen, dan profiteer je van de lage input lag. Hierdoor ontstaat er slechts een minimale vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Zo is je tegenstander je nooit een stap voor. Of je nu een game speelt of een film kijkt, door de 4K UHD resolutie geniet je van scherpe beelden. Elk detail is duidelijk zichtbaar.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Sony KD-49XF7004 getest. De 4K Ultra HD TV van de XF7004 serie is het huidige UHD instapmodel van Sony. De TV’s bieden een 4K Ultra HD-scherm met hoge resolutie en ondersteuning voor HDR10. De uitgebreide uitrusting met SmartTV en Triple Tuner laat niets te wensen over. De Sony XF7004 serie televisies zullen vanaf de zomer van 2018 verkrijgbaar zijn in 4 formaten.

De nieuwe Sony Bravia KD-49XF7004 / KD-49XF7005 televisie heeft een ultra slank chassis van hoogwaardig kunststof. Het slanke, aluminium-look display frame ziet er elegant uit en biedt een aantrekkelijke uitstraling. De bijgeleverde statieven hebben een verborgen kabelkanaal en kunnen indien nodig worden vervangen door een VESA 200×200 muurbeugel (Sony SU-WL450). Naast het televisietoestel wordt het toestel geleverd met een paar voetjes, een afstandsbediening met batterijen, een wisselstroomadapter met netsnoer en een gebruiksaanwijzing.

In tegenstelling tot de meeste andere Sony-modellen gebruikt de KD-49XF7004 het Linux-besturingssysteem in plaats van Android. De Linux-gebruikersinterface kan echter soepel worden bediend en bevat alles wat u van een moderne SmartTV mag verwachten. Naast de VEWD Internet Browser zijn ook streaming diensten zoals Amazon Video, Netflix en Youtube inbegrepen en geschikt voor hoge resolutie 4K streaming.

Voor lineaire TV-ontvangst is de Sony Bravia uitgerust met een drievoudige tuner (DVB-C / S2 / T2 HD) en ontvangt TV-programma’s in SD, HD en UHD kwaliteit. Voor PayTV, zoals HD+ en ORF HD, is er een Common Interface (CI+) kaartslot beschikbaar op de achterkant van de behuizing. In de praktijk bleek de Sony Bravia zeer snelle schakeltijden van 1 seconde te hebben. Ook de PVR-opnamefunctie beviel ons zeer goed. Televisieprogramma’s kunnen eenvoudig worden opgenomen en afgespeeld op een externe USB-harde schijf of op een USB-stick.
Ook zijn er videotekst, een elektronische programmagids (EPG) en de internet-gebaseerde HbbTV beschikbaar. Helaas ontbreekt het de Sony Bravia KD-49XF7004 aan een Bluetooth-verbinding voor het aansluiten van een draadloze geluidsbalk of een draadloos toetsenbord. Verder biedt de 49 inch Sony een uitgebreide uitrusting met tal van aansluitmogelijkheden.

Sony heeft zijn nieuwe 49-inch model een 2.0-kanaals geluidssysteem met virtuele surround-functie en 20 Watt totaal vermogen gegeven. U mag echter niet te veel verwachten in termen van geluidskwaliteit. Sony’s Clear Phase Luidsprekers lijken goed afgesteld en komen duidelijk over, maar de luidsprekers missen het vermogen en het noodzakelijke volume. Stemmen en midden- en hoge tonen worden kristalhelder weergegeven, de Sony Bravia heeft al snel geen lucht meer in het laag- en basbereik. De Sony TV heeft genoeg vermogen voor dagelijks TV-gebruik, maar voor een echte home cinema sfeer raden we een externe geluidsoplossing aan, zoals de Sony HT-CT390 Soundbar.

De 49 inch Sony heeft een half gespiegeld 4K UHD scherm en ondersteunt HDR10 en HLG. Het display wordt gevoed door een uiterst stabiel IPS-paneel met Edge LED-achtergrondverlichtingstechnologie. Het eigen 8-bits paneel bereikt een maximale kleurdiepte van 30 bits via Frame Rate Control (FRC) en is dus in staat om de uitgebreide kleurruimte met maximaal 1 miljard kleuren weer te geven. Het inbouwpaneel is tot in de hoeken gelijkmatig verlicht. Een minimale en nauwelijks waarneembare bloeding van de achtergrondverlichting kon alleen in de onderste hoeken van het beeld worden waargenomen. De Sony KD-49XF7004 biedt een scherp beeld met heldere kleuren en een hoog contrast. De ingebouwde 4K X-Reality Pro-beeldprocessor vermindert beeldruis en biedt met beeldverbeteringssystemen voor een opmerkelijk contrast en een hoog zwartniveau. Snelle beeldbewegingen worden ook scherp weergegeven op het 60 Hz paneel door middel van tussenliggende beeldberekeningen. Over het geheel genomen vonden we de beeldkwaliteit van de Sony Bravia TV erg goed. De 49 inch bereikt de beste beeldkwaliteit met hoge resolutie HD en UHD content. Alleen met oudere analoge signalen konden artefacten en een zekere onscherpte worden gedetecteerd. Om de beste beeldkwaliteit uit de Sony Bravia TV te halen, raden we aan om de beeldinstellingen te optimaliseren met geschikte referentietestbeelden.

Met de nieuwe KD-49XF7004 TV heeft Sony een goedkope Ultra HD TV met HDR10 en een uitgebreid uitrustingspakket gelanceerd. De televisie ziet er hoogwaardig verwerkt uit en biedt een uitstekende beeldkwaliteit. De 49 inch is uitgerust met SmartTV op Linux-basis, Triple Tuner en een geïntegreerde 2-kanaals geluidsinstallatie. De ontbrekende Bluetooth-ondersteuning vermindert de verder zeer positieve totaalindruk. Over het geheel genomen kon de Sony Bravia KD-49XF7004 in de praktijktest overtuigen.

GOEDKOOPSTE

Toshiba 43U5863

Adviesprijs

379,-

4.314 andere kochten dit product

Met de Toshiba 43U5863 geniet je van een scherpe beeldkwaliteit. Deze televisie geeft 4K UHD beelden moeiteloos weer. Hierdoor komt elk detail van een film, serie of game duidelijk in beeld. Is er niets op tv, dan verbind je het toestel via wifi met smart tv. Op deze manier krijg je toegang tot internet en handige apps als YouTube. De televisie is uitgerust met 3 HDMI ingangen. Dat is handig als je verschillende apparaten tegelijkertijd aan wilt sluiten. Denk aan een Blu-ray speler, spelcomputer, soundbar en digitale decoder. Met de afstandsbediening schakel je tussen elk apparaat, zonder dat je achter de kast kruipt om kabels te verwisselen.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Wat heb je aan de nieuwe Toshiba flatscreentelevisie? We hebben de 55 inker getest en de sterke en zwakke punten ervan aan het licht gebracht. Toshiba’s nieuwste 4K TV is compatibel met Alexa, HDR10 en Dolby Vision en is voorzien van SmartTV, Triple Tuner en een Onkyo geluidssysteem. De Toshiba 43U5863 serie televisies zal vanaf de zomer / herfst van 2018 verkrijgbaar zijn in 3 formaten met schermdiagonalen tussen 43 en 55 inch.

De Toshiba TV wordt goed beschermd geleverd in een stevige kartonnen doos. Bij de levering is een afstandsbediening, een netsnoer en een gebruiksaanwijzing inbegrepen.
De Toshiba 43U5863 heeft een slanke, matzwarte kunststof behuizing en ziet er zeer goed afgewerkt uit. Indien nodig kan de standaard worden verwijderd en vervangen door een universele VESA 200×200 muurbevestiging.

De kracht van de nieuwe Toshiba TV ligt duidelijk in de beeldkwaliteit. De televisie is uitgerust met een half spiegelend 4K display met directe LED-achtergrondverlichting. Het 10-bits paneel kan zowel de uitgebreide kleurruimte met maximaal 1 miljard kleuren als de inhoud van High Dynamic Range (HDR) en Dolby Vision weergeven.
Voor een televisie in deze prijsklasse toonde het panel slechts minimale tegenlichtbloedingen en nauwelijks zichtbare atria in de test. De Toshiba biedt een haarscherp beeld met levensechte kleuren en een bevredigend zwartniveau.
Hoge-resolutie 4K HDR-films, maar ook films van DVD’s en Blu-Rays, zien er geweldig uit op de 43 inch en zijn altijd scherp en zeer contrastrijk. Kleuren worden getrouw gereproduceerd. Alleen bij analoge signalen (bijv. VHS, camcorder) ziet het beeld er een beetje uitgewassen en licht wazig uit. Over het geheel genomen overtuigt de Toshiba 43U5863 met zijn hoge beeldkwaliteit.

Deskundige Tip: Wij adviseren om de beeldopties onder begeleiding te optimaliseren met geschikte 4K referentietestbeelden en deze aan te passen aan de ruimtelijke omgeving. Dit is de enige manier om de best mogelijke beeldkwaliteit te krijgen.

De Toshiba TV heeft ook veel te bieden op het gebied van geluidskwaliteit. Toshiba heeft hiervoor de Japanse audiospecialist ONKYO aan boord gebracht. Het geïntegreerde geluidssysteem werd ontwikkeld in samenwerking met Onkyo en werd speciaal afgestemd voor de Toshiba 43U5863. Het geluid is kristalhelder en wordt weergegeven in HD-kwaliteit. De stemmen worden automatisch herkend en op de voorgrond geplaatst. Voor een TV in deze prijsklasse biedt de Toshiba 43U5863soms het beste geluid. Maar je moet ook niet te veel verwachten. Voor een echt thuisbioscoopgevoel raden wij een aparte geluidsbalk aan.

De Toshiba 43U5863 kon overtuigen in de praktijktest. De hoge beeldkwaliteit, het geluid en het ontwerp spreken voor zich. De ontbrekende Bluetooth-interface en de trage SmartTV-functies verminderen de verder positieve totaalindruk. De Toshiba biedt ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De Toshiba 43U5863is een goedkope en zeer goed uitgeruste Ultra HD TV. Naast veelzijdige SmartTV-functies, geïntegreerd WLAN en een ingebouwde drievoudige tuner, beschikt de Toshiba ook over een 2.1-kanaals geluidssysteem. De Toshiba overtuigt met zijn goede beeldkwaliteit en uitstekende gaming eigenschappen. Over het geheel genomen kon de Toshiba in de praktijktest overtuigen.

(Visited 2.822 times, 4 visits today)

2 reacties op “De beste 4K-tv met een klein budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *