De beste Bluetooth-muis

We hebben 22 Bluetooth-muizen getest. Het beste voor de meeste mensen is de Logitech MX Anywhere 2s, die een goede ergonomie heeft, een lange levensduur van de batterij, een goede hanteerbaarheid en zelfs de keuze om hem te gebruiken met een Bluetooth- of USB-ontvanger. De voorganger van de muis stond al lange tijd bovenaan onze beste lijst. Maar we kunnen ook goede alternatieven aanbevelen voor mensen met grote handen of kleine portemonnees.

Een draadloze muis is praktisch, als je toch al genoeg kabels op je PC hebt liggen. Maar alleen omdat het draadloos is en (meestal) via Bluetooth werkt, zijn deze muizen niet beter dan hun kabelcollega’s. De eisen zijn hetzelfde. Het moet ergonomisch zijn en er moeten ook moderne normen in acht worden genomen met betrekking tot het bedieningsconcept.

Zo hebben we getest

Een muis moet zich in het dagelijks leven bewijzen en geschikt zijn voor verschillende manieren van werken. Het kan genoeg zijn om een goedkope muis te kopen omdat deze zelden wordt gebruikt. Maar als u regelmatig meer tijd doorbrengt op uw PC of laptop, kan het de hogere prijs van een duurdere muis waard zijn.

Onze testmodellen hadden te maken met het dagelijkse werk van een redacteur. Dat betekent: veel klikken op webpagina’s, scrollen door documenten en precieze muisaanwijzerbewegingen, bijvoorbeeld bij het bewerken van afbeeldingen. Om dit te bereiken moeten de Bluetooth-muizen niet alleen snel wakker worden uit stand-by, maar moeten ze ook gemakkelijk vast te houden zijn. We houden ook rekening met individuele voorkeuren, bijvoorbeeld voor grote en kleine handen en voor links- of rechtshandige gebruikers.

Omdat Bluetooth-muizen ook geschikt zijn voor onderweg, is bij de evaluatie ook rekening gehouden met het gemak waarmee het betreffende model mee te nemen is. Onze favoriet is het apparaat dat zich het beste heeft bewezen in het dagelijks gebruik – bij voorkeur zo goed dat je het nooit wilt neerzetten.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen Bluetooth-muizen:

 1. favorietli-thumbnail
  LOGITECH MX ANYWHERE 2S
  Met de Logitech MX Anywhere 2S Draadloze Mobiele Muis bestuur je tot drie computers en kopieer je tekst, afbeeldingen en bestanden eenvoudig heen en weer.

 2. li-thumbnail
  LOGITECH MX MASTER 2S
  De Logitech MX Master 2S is een luxe muis gericht op ergonomie en functionaliteit. Naast de standaard duimknoppen beschikt de muis namelijk ook over een horizontaal scrollwiel en een vloerknop.

 3. li-thumbnail
  APPLE MAGIC MOUSE 2
  Met Apple Magic Mouse 2 swipe je door webpagina’s, scroll je door teksten en navigeer je met gemak naar je bestanden.

 4. li-thumbnail
  MICROSOFT ARC
  De Microsoft Arc Bluetooth Muis neem je mee onderweg om te navigeren op je Microsoft device. Dankzij de bluetooth 4.0 verbinding werk je draadloos tot 30 meter. Je werk op elk oppervlak, zelfs op ruw hout of tapijt.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”507″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Logitech MX Anywhere 2S

Adviesprijs

74,-

blank

122.548 andere kochten dit product

Met de Logitech MX Anywhere 2S Draadloze Mobiele Muis bestuur je tot drie computers en kopieer je tekst, afbeeldingen en bestanden eenvoudig heen en weer. Ga als een speer door documenten met supersnel scrollen. De MX ANYWHERE 2S gaat na volledige oplading tot twee maanden mee en in slechts drie minuten tijd heb je genoeg power voor een hele dag. Je werkt vrijwel op elke ondergrond met deze laser muis. En dankzij de compacte, geronde vorm neem je hem mee onderweg en ligt hij ook bij intensief gebruik prettig in de hand.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue
Jessica Dop

“Een fijn klein muisje!”

De muis is klein. Maar goed, het is een muis die je koopt om overal mee naartoe te nemen voor de laptop. Daarvoor is het formaat erg praktisch. Klein, maar net niet te klein. De knoppen werken goed en ook de muis werkt tot nu toe op elk oppervlak. Mist geen functionaliteit en dat is gezien het formaat erg fijn.

Jessica Dop

De voormalige favoriet wordt vervangen door zijn opvolger. Logitech behoudt al zijn sterke punten met de MX Anywhere 2s en levert nog steeds een bijna perfecte muis. Het kan in bijna elke situatie overtuigen, ligt goed in de hand en biedt een uitstekend bedieningsconcept. Bovendien kunt u één muis op meerdere apparaten tegelijk gebruiken.

Of het nu op Windows, Mac of zelfs een Android tablet is, de besturing met de MX Anywhere 2s overtuigt in bijna elke situatie. Dankzij de uitstekende software kunnen de knoppen vrij worden geconfigureerd en kan de snelheid van de muis worden aangepast aan uw eigen wensen.

De verbeterde versie zorgt voor een nog langere levensduur van de batterij en dankzij het lichte gewicht is de MX Anywhere 2s nog steeds geschikt voor mobiel gebruik. Logitech had echter zeker een opslagcompartiment voor de Unifying-ontvanger kunnen bedenken.

Bovendien kan de Logitech MX Anywhere 2s verbinding maken met maximaal drie verschillende apparaten tegelijk en kan er snel en eenvoudig worden overgeschakeld met een knop aan de onderkant van het apparaat. Naast PC’s en Macs worden ook Android-smartphones en -tablets ondersteund, evenals elk ander apparaat dat de verbinding van een Bluetooth-muis mogelijk maakt.

Dit zorgt voor aanzienlijk meer flexibiliteit op het werk. De muis kan bijvoorbeeld thuis op een desktopcomputer worden gebruikt via de Unifiying adapter en onderweg met een laptop via Bluetooth. Daarnaast kan desgewenst een ander apparaat worden bediend, bijvoorbeeld een PC met mediacenter of een streamingbox, zoals de Fire TV van Amazon, zodat media en andere content gemakkelijk vanaf de bank kunnen worden bediend.

Daarnaast biedt de Logitech MX Anywhere 2s nog een aantal andere functies. De muis is voorzien van een scrollwiel met twee verschillende scrolmodi, een ingebouwde batterij en uitgebreide software voor Windows en Mac OS X waarmee je alle muisinstellingen tot in het kleinste detail kunt aanpassen.

GOEDE KEUZE

Logitech MX Master 2S

Adviesprijs

79,-

blank

132.224 andere kochten dit product

De Logitech MX Master 2S is een luxe muis gericht op ergonomie en functionaliteit. Naast de standaard duimknoppen beschikt de muis namelijk ook over een horizontaal scrollwiel en een vloerknop. Hiermee navigeer je gemakkelijk door grote Excel bestanden of 3D projecten en heb je snel toegang tot geavanceerde functies. Dankzij de Logitech Flow software bestuur je tot 3 computers tegelijk met deze muis. Hoe? Simpel, sleep de muiscursor naar de rand van je scherm en de muis verschijnt automatisch op het scherm van bijvoorbeeld je laptop. Via het rechtsklik-menu wissel je bestanden uit tussen gekoppelde computers. In tegenstelling tot zijn voorganger gaat de batterij nu tot 70 dagen mee en is 3 minuten laden genoeg voor een dag muiswerk.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De grote broer van de MX Anywhere 2s is een echte luxe muis: de MX Master 2s heeft de vorm van een – rechter – hand en biedt dus een perfecte ergonomie. Maar dit is gekocht op maat. Mensen met kleine handen hebben de neiging om minder plezier te hebben met de grote Logitech-muis. Maar als je pijn in je hand krijgt als je lang achter de computer werkt of last hebt van het carpale tunnelsyndroom, kan een ergonomisch gevormde muis zoals de MX Master 2s helpen.

Naast de functies van de Anywhere 2s biedt de MX Master 2s een tweede muiswiel dat met de duim wordt bediend en het mogelijk maakt om horizontaal te scrollen in documenten en op websites. Iedereen die veel te maken heeft met grote documenten zal deze functie geweldig vinden.

Mac-gebruikers zullen de mogelijkheid om een duimtoets te gebruiken om gebarenfuncties te activeren die normaal gesproken alleen met een touchpad werken, geweldig vinden. Deze gebaarbesturing is nuttiger op de Logitech MX Master 2s dan op de Anywhere 2s omdat de knop hier makkelijker te bereiken is.

Net als de Anywhere 2s kunnen de Master 2s via Bluetooth en Unifying-ontvangers met maximaal drie apparaten worden gekoppeld.

De MX Master 2s is echter een stuk groter en zwaarder dan de Logitech MX Anywhere 2s en mist daardoor de mobiliteit van de kleinere versie. Dit maakt het vooral interessant voor mensen met grote handen, voor wie kleinere muizen op de lange termijn nogal vermoeiend zijn. Voor linkshandigen is de Logitech Master echter nog minder geschikt dan de Anywhere 2s omdat het ontwerp duidelijk gericht is op de rechterhand.

GOEDE KEUZE

Apple Magic Mouse 2

Adviesprijs

99,-

188.157 andere kochten dit product

Met Apple Magic Mouse 2 swipe je door webpagina’s, scroll je door teksten en navigeer je met gemak naar je bestanden. Dankzij het gladde, multi touch oppervlak bedien je deze muis net zoals je smartphone. Wie toch liever op een traditionele manier klikt gebruikt de één- of tweeknopsbediening. Het lasertrackingsmechanisme combineert optische technologie met de precisie van een laser. Apple Magic Mouse 2 werkt dus probleemloos op elke ondergrond. En dankzij de draadloze Bluetooth verbinding is een wirwar aan kabels verleden tijd. Tel daar een oplaadbare accu bij op en je hebt een muis waar je jarenlang profijt van hebt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als je voornamelijk met een Apple Macbook of een iMac werkt, is de Magic Mouse 2 van Apple de beste keuze. Terwijl de eerste Magic Mouse was uitgerust met verwijderbare batterijen of oplaadbare batterijen, heeft de Magic Mouse 2 een ingebouwde oplaadbare batterij die je oplaadt via een Thunderbolt-kabel.

De optisch eenvoudige en elegante muis heeft geen zichtbare knoppen of een scroll-wiel. In plaats daarvan kunnen verschillende multitouch-bewegingen worden uitgevoerd op de bovenkant van de Magic Mouse.

Het scrollen gebeurt eenvoudigweg door met één vinger te vegen, zowel op en neer als links en rechts. Dit werkt geweldig, al is het niet zo nauwkeurig als met een scrollwiel. Maar je kunt ook horizontaal scrollen met de muis, wat niet mogelijk is met muizen met een scrollwiel.

Hoewel de muis slechts één knop lijkt te hebben, kun je hem ook als tweeknopsmuis gebruiken. Links- en rechtsklikken kunnen worden verwisseld voor linkshandige gebruikers. Je kunt heen en weer scrollen door met twee vingers over het oppervlak te vegen – maar dat vereist een beetje oefening.

De Apple muis is echter slechts beperkt geschikt voor Windows gebruikers. Hoewel de Magic Mouse op Windows-pc’s met een eigen driver via Bluetooth kan worden gebruikt, zijn niet alle gebaren in Windows beschikbaar.

GOEDE KEUZE

Microsoft Arc

Adviesprijs

99,-

188.157 andere kochten dit product

De Microsoft Arc Bluetooth Muis neem je mee onderweg om te navigeren op je Microsoft device. Dankzij de bluetooth 4.0 verbinding werk je draadloos tot 30 meter. Je werk op elk oppervlak, zelfs op ruw hout of tapijt. De touch strip bovenop de muis zorgt voor haptische feedback tijdens het verticale scrollen. De vorm van de muis is zo gemaakt dat je pols rust en in de natuurlijke bocht van je hand past. Wanneer je klaar bent met werken, vervorm je de muis zo dat hij vlak is. Zo berg je hem eenvoudig op in een accessoirevak van je tas.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

En weer Microsoft: De Arc Mouse is in de eerste plaats bedoeld voor Surface-eigenaren die altijd een zeer platte muis bij zich willen hebben. Het mooiste is dat als de Arc Mouse wordt uitgeschakeld, hij plat in een zak past. Om hem aan te zetten wordt de polssteun gebogen, waardoor een ronde vorm ontstaat. Natuurlijk is het niet geheel ergonomisch, maar het is geschikt voor incidenteel gebruik op de weg en kan ook door linkshandigen worden gebruikt.

De Microsoft Arc Mouse is echter iets te licht voor lang werken op de PC. Je kunt je hand er niet goed op leggen en er ontbreekt ook een duimsteun. Er is ook geen echt scrollwiel, maar een aanraaksensor, zoals de Apple Magic muis. De Arc werkt ook alleen via Bluetooth en kan slechts met één apparaat worden verbonden. Volgens Microsoft gaan de meegeleverde batterijen tot 6 maanden mee en moeten ze daarna worden vervangen.

(Visited 1.127 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *