De beste AV-receiver

Voor veel mensen is een surroundsysteem het enige dat echt goed geluid levert – vooral voor films vol actie. Om de surround-ervaring op gang te brengen heeft u een AV-receiver nodig, het belangrijkste onderdeel van het systeem. Natuurlijk zijn er enkele verschillen tussen de ontvangers op de markt en hoewel sommige fabrikanten zich volledig uit dit segment hebben teruggetrokken, bieden de overige merken nog steeds volop keuze, dus er moet voor elk doel en elk budget iets te vinden zijn.

We hebben 15 AV-receivers voor u getest. Voor echt goed geluid kun je veel geld in je handen leggen – maar dat hoef je niet te doen. Hier zijn onze aanbevelingen in het korte overzicht.

Waarom een AV-receiver?

Hoewel soundbars, sounddecks en systemen voor meerdere kamers tegenwoordig op ieders lippen liggen – als u wilt genieten van films met echt surroundgeluid, kunt u het beste een volledig surroundgeluidssysteem gebruiken. Het hart ervan is een AV-receiver die het meerkanaalsgeluid naar de luidsprekers verdeelt.

Een 5.1-systeem bestaat uit in totaal zes luidsprekers: een middenluidspreker, die onder de tv of het scherm wordt geplaatst en voornamelijk bedoeld is voor de stemuitvoer, plus twee zijluidsprekers aan de voorzijde en twee surround-luidsprekers naast of iets achter de luisterplek. Dit definieert de vijf luidsprekers van het eerste cijfer. Die in “5.1” verwijst naar de subwoofer, die relatief vrij in de kamer kan worden geplaatst, omdat de lage frequenties de hele kamer vullen en niet gemakkelijk te lokaliseren zijn.

In 7.1 systemen zijn er twee extra luidsprekers, die achter de twee achterste luidsprekers van het 5.1 systeem zijn geplaatst en zorgen voor een nog ronder surroundgeluid.

Maar dit is nog lang niet het einde van het verhaal: 9.1 en 11.1 systemen voegen ook zogenaamde matrixkanalen toe. Maar het wordt interessanter als het geluid niet alleen van voren, van opzij en van achteren komt, maar ook van boven, omdat dit ook de derde dimensie van de ruimte ontsluit.

Om deze 3D-geluidssystemen te identificeren wordt een derde cijfer toegevoegd: een 5.1.2-systeem bestaat dus uit vijf surround-luidsprekers, een subwoofer en twee plafondluidsprekers, terwijl een 7.1.2-systeem de twee achterste surround-luidsprekers toevoegt. Beide systemen komen overeen met de Dolby Atmos configuratie. In een thuisbioscoopsysteem zijn maximaal 4 plafondluidsprekers mogelijk, wat dan logischerwijs een 5.1.4 of een 7.1.4 opstelling zou zijn.

Er zijn weer verschillende methoden om het geluid uit het plafond te halen: Men moet de luidsprekers daadwerkelijk aan het plafond hangen. In de minder complexe variant worden twee extra luidsprekers boven op de twee surround-luidsprekers voor geplaatst en stralen ze uit naar het plafond. Van daaruit wordt het geluid gereflecteerd naar de luisterplek, waardoor de indruk ontstaat dat het geluid uit het plafond komt. Als de kamer hoog genoeg is, is er een derde variant: de Atmos-luidsprekers zijn op de voorwand gemonteerd, zo hoog mogelijk en stralen diagonaal naar beneden in de richting van de luisterpositie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de achterste luidsprekers.

3D-geluid werkt door het geluid terug te reflecteren naar de luisterplek

Hoe meer luidsprekers beschikbaar zijn voor de geluidsweergave, hoe beter de surround sound-ervaring in principe kan worden gecreëerd – maar de installatie-inspanning neemt dienovereenkomstig toe.

Om dit te beperken, kunnen met name de achterste luidsprekers vaak via de radio worden aangesproken, net als de subwoofer. Dit betekent dat deze luidsprekers vrij in de ruimte kunnen worden opgesteld zonder dat er kabels moeten worden gelegd. De voor- en middenluidsprekers bevinden zich sowieso naast de TV of het scherm, dus de bedrading ervan is meestal geen probleem.

Audiovisueel controlecentrum

De AV-receiver is het centrale schakelpunt in de woonkamer of de thuisbioscoop: hij pikt signalen op van de meest uiteenlopende beeld- en geluidsbronnen en geeft deze door aan verschillende afspeelapparaten.

Voor audiosignalen zijn dit de verschillende luidsprekersets, van conventionele stereo-weergave tot de nieuwste 3D-surroundgeluiden en meerkamergeluiden met talrijke luidsprekers. Maar ook beeldsignalen van een grote verscheidenheid aan bronapparaten kunnen worden doorgegeven aan één of meer schermen, bijvoorbeeld tv’s of beamers. De bronnen zijn meestal Blu-ray-spelers, TV-ontvangers voor satelliet-, kabel- of aardse ontvangst en zelfs spelconsoles. De toename van het aantal netwerken betekent dat er ook een breed scala aan online diensten wordt toegevoegd.

Naast de conventionele afstandsbediening hebben de meeste ontvangers nu ook apps voor bediening via de smartphone. Ondanks alle moderne bronnen, kunnen veel AV-receivers nog steeds niet zonder analoge ingangen, bijvoorbeeld voor een grammofoonplatenspeler. Immers, alles wat geluid en beeld uitzendt moet kunnen worden aangesloten op een AV-receiver.

Er wordt ook rekening gehouden met analoge bronnen

AV-receivers zijn dus in staat om een grote verscheidenheid aan surroundgeluidsformaten te decoderen en om te zetten in surroundgeluid. De verschillende videoformaten worden of alleen aan het scherm of de beamer doorgegeven, maar in sommige gevallen worden ze zelfs om beurten verwerkt. Door hun veelzijdigheid en het vermogen om surround sound om te zetten, vormen ze het centrale onderdeel van elke thuisbioscoop.

Schaalvergroting, multiroom enz.

De meeste A/V-receivers zijn zo royaal uitgerust met audiovermogensversterkers dat ze in ieder geval een extra kamer kunnen voorzien van een stereosignaal naast de hoofdkamer, die wordt gestookt met surround sound; het enige wat nodig is, zijn de juiste luidsprekerkabels.

Daarnaast is er meestal ook een mogelijkheid om draadloze luidsprekers te leveren die in de kamers zijn gedistribueerd. Hiervoor wordt vaak een eigen radioprotocol (Yamaha MusicCast, Denon HEOS, FlareConnect) gebruikt, parallel aan Airplay en/of Sonos. Idealiter wordt de installatie dan gemakkelijk uitgevoerd via de gebruikersinterface op het aangesloten scherm.

Nieuwe formaten en standaarden, zoals 4K-resolutie of HDR-contrastverbetering, moeten indien mogelijk zonder schade door de ontvanger kunnen gaan en vervolgens worden doorgegeven aan de beamer of het display. Onze huidige AV-receivers kunnen dit zonder problemen, nog meer; ze maken ook de opschaling van beeldsignalen met standaardresolutie naar FullHD en zelfs naar 4K mogelijk. Het is heel anders als het gaat om de omgang met de huidige HDR-standaarden; HDR10, DolbyVision en HDR HLG (de geplande HDR-zendstandaard) worden allemaal ondersteund. Bij de voorgangers zag het er anders uit, maar we hebben ze in de lijst laten staan, omdat ze al een koopje zijn voor de ene of de andere behoefte.

Dit is hoe we hebben getest

Zijn positie als controlecentrum vereist een groot aantal interfaces. Deze in- en uitgangen moeten niet alleen veilig worden bedraad of draadloos worden geïntegreerd, in de meeste gevallen moet de ontvanger zelf worden aangepast aan de omstandigheden van de betreffende installatie.

Onze eerste taak, na de juiste bekabeling, is dan de eigenlijke installatie, d.w.z. de opstelling van de bestaande luidsprekers. De ontvangers bieden hiervoor verschillende assistentie. Al onze testmodellen hebben bijvoorbeeld een meetmicrofoon die, samen met de intelligente elektronica, elke aangesloten luidspreker lokaliseert om hem het juiste signaal voor de toegewezen positie te geven.

Als deze min of meer grote hindernis is overwonnen, is het tijd voor de geluidsevaluatie; met andere woorden, hoe goed slaagt de ontvanger erin om de luidsprekers op een coherente manier aan te spreken? Hoe goed past het omnidirectionele geluid bij de filmactie? We hebben zowel films als concertopnames op hoog niveau beluisterd, maar ook op een buurvriendelijk gematigd volume, het geluid moet immers ook nu nog (indrukwekkend) vol overkomen.

Een nuBox 513 Set 5.1.2 van Nubert dient als speelpartner, de speakers kunnen zeer variabel worden opgesteld, klinken zeer gebalanceerd (perfect voor een vergelijking van versterkerelektronica) en kosten geen fortuin. Wie zich kan redden met de baskwaliteiten van de twee voorvloerluidsprekers kan bijvoorbeeld de extra subwoofer besparen. Bovendien bieden zowel de achterste luidsprekers als de effectluidsprekers die verantwoordelijk zijn voor Atmos elk twee werkingsmodi; de achterste luidsprekers zijn ontworpen als dipoolradio’s die indien nodig de achterwanden kunnen gebruiken voor reflectie, terwijl de Atmos-luidsprekers ofwel bovenop de voorste vloerluidsprekers kunnen worden geplaatst om het plafond te gebruiken voor reflectie, ofwel direct onder het plafond kunnen worden gemonteerd.

Ook hebben we onze aandacht gericht op een zo eenvoudig mogelijke integratie in het netwerk en, waar mogelijk, multiroom-installaties. Last but not least is er ook hard gewerkt, namelijk aan de documentatie van de bestaande interfaces, want die bepalen immers in niet geringe mate het toepassingsgebied van de AV-receiver.

Net als bij de soundbars The Tributes of Panem Mockingjay Part 1 en Mockingjay Part 2 was er een keuze aan software voor de geluidsrepetities, maar ook voor Fantastic Animals, en waar ze te vinden zijn. Al deze schijven leveren Dolby Atmos in aanvulling op de andere Dolby-formaten. Hetzelfde geldt voor Roger Waters The Wall met zijn prachtige live-concertopnames, en natuurlijk diverse andere films. We hebben ook uitgebreid kunnen uitproberen of de ontvangers daadwerkelijk in staat zijn om de huidige videoformaten (4K en HDR) zonder problemen door te geven aan beamers of TV-toestellen.

We hebben zes nieuwe ontvangers getest, naast de Denon AVR X2600H DAB ook de twee Marantz ontvangers, de SR5014 en de SR6014. Daarnaast zijn de Onkyo TX-NR696 en VSX 934, twee van de opvolgers van de vorige test, en de VSX-LX504, een volledig nieuwe toevoeging.

Aangezien onze twee favorieten uit de laatste test, de Denon AVR-X4500H en de Yamaha RX-A1080, nog steeds up to date zijn, hebben ze nog steeds de twee topposities. De slanke Marantz NR1609 heeft nog steeds in veel opzichten een bijzondere status door zijn ontwerp. Aan de andere kant zijn er opvolgers van de Onkyo TX-NR 686 en Pioneer VSX-933, maar die zijn nog steeds beschikbaar, dus we hebben ze nog steeds op een rijtje gezet. De Yamaha RX-V685 is ook nog steeds beschikbaar, dus hij staat nog steeds op de lijst.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen AV-Receivers:

 1. favorietli-thumbnail
  DENON AVR-X4500H
  Met de Denon AVR-X4500H haal je een 9.2 kanaals AV receiver in huis. Dankzij de Dolby Atmos technologie geniet je tijdens het kijken naar een film of serie van een fantastisch geluid. Deze technologie weerkaatst het geluid van je surround set via het plafond naar je luisterpositie.

 2. li-thumbnail
  DENON AVR-X2600H
  Met de Denon AVR-X2600H ervaar je films zoals in de bioscoop. De 7.2 kanaals receiver beschikt over de Dolby Atmos technologie, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst . Een voorbijrijdende trein hoor je in de huiskamer van links naar rechts gaan.

 3. li-thumbnail
  MARANTZ SR5014
  Met de MarantZ SR5014 haal je een surroundreceiver waar je al je afspeelapparaten op aansluit in huis. Dankzij de 8 hdmi aansluitingen sluit je er een spelcomputer, Blu-ray speler en meer op aan. De receiver beschikt over Dolby Atmos, waardoor het surround geluid via het plafond naar je luisterpositie weerkaatst.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

29% KORTING

receivers

Denon AVR-X3600H

1,199.00 849.00

FAVORIET

Denon AVR-X4500H

Adviesprijs

1299,-

66.997 andere kochten dit product

Met de Denon AVR-X4500H haal je een 9.2 kanaals AV receiver in huis. Dankzij de Dolby Atmos technologie geniet je tijdens het kijken naar een film of serie van een fantastisch geluid. Deze technologie weerkaatst het geluid van je surround set via het plafond naar je luisterpositie. Hierdoor geniet je van een ruimtelijk geluid. De receiver speelt Hi-res audiobestanden af. Hierdoor luister je naar muziek in hogere kwaliteit. Beschik je over HEOS multiroom speakers? Integreer de receiver dan met de speakers en stream muziek door je hele huis.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

“Perfect voor een film avond of muziek”

Ik kreeg best goede resultaten na dat de kalibratie gedaan was , enkel de crossovers wat aanpassen naar je smaak . Maar afstanden en levels waren perfect . Ik gebruik een 2 channel amp om de fronts aan te sturen, denon heeft dit ook als optie staan in het menu, om aan te duiden welke speakers je op de pre outs hangen hebt . Ik gebruik 2 crown xls 1002 voor de LCR , de andere kanalen zijn voor de Denon.

Jeroen Kwaekel

De Denon toont niet eens zijn allround capaciteiten: Het frontpaneel ziet er netjes uit en er is geen war van knoppen en toetsen om de verscheidenheid aan functies onder de knie te krijgen – of om te wanhopen. Onder het expressieve display bevinden zich enkele knoppen voor directe toegang tot de vier belangrijkste bronapparaten.

Ook de afstandsbediening straalt helderheid uit en de Denon kan ook met een gratis app via de smartphone worden bediend.

Van buitenaf duidelijk, van binnen krachtig!

Een blik op de achterkant geeft echter een eerste indruk van wat er in de ontvanger zit: Zeven HDMI-ingangen wachten om te worden aangesloten, de achtste is gemakkelijk bereikbaar aan de voorkant, direct naast de USB-ingang, voor een snelle aansluiting van externe bronnen. De hoofdtelefoonaansluiting aan de voorzijde, die gemakkelijk toegankelijk is, is niet alleen in deze prijsklasse standaarduitrusting.

Daarnaast vallen ook elf paar massieve luidsprekerklemmen op, elk met een krachtige eindtrap erachter. Hiermee worden de surround-luidsprekers tot 7.1.4 opstelling of als alternatief 7.1.2 plus de luidsprekers voor een tweede zone geactiveerd. Er kunnen ook maximaal twee actieve subwoofers worden aangesloten, omdat deze het signaal zelf versterken. De AVR-X4500H heeft ook de luidsprekeraansluitingen gerangschikt in een enkele rij in plaats van een dubbele rij luidsprekers. Naast de labels zijn de afzonderlijke luidsprekerparen voorzien van een kleurcode en biedt het menu ook stapsgewijze hulp met uitgebreide grafieken en full-text hulp, wat de eerste installatie aanzienlijk vergemakkelijkt.

De AVR-X4500H wordt via een netwerkkabel of draadloos via WLAN in een netwerk opgenomen. Deze laatste ondersteunt zowel het 2,4 GHz als het 5 GHz netwerk. De twee antennes die aan de achterkant uitsteken, zorgen voor een goede ontvangst – overigens voor WLAN en Bluetooth samen. Als verdere draadloze bron kan de smartphone ook via Bluetooth werken – het staat buiten kijf dat de Denon hier de aptX-codec beheerst voor een betere transmissie en geluidskwaliteit.

Als de luidsprekers en subwoofer correct zijn aangesloten, volgt de nauwkeurige afstelling van de niveaus de ruimte-akoestiek en de grootte van de luidsprekers. De AVR-X4500H wordt geleverd met een kartonnen piramide met een meetmicrofoon. Deze wordt in een stopcontact op het voorpaneel gestoken, waarna de interne meetcomputer wordt geactiveerd.

Audyssey MultEQ XT is de naam van de volautomatische meting. Het werkt perfect in de praktijk en kan ook via app-ondersteuning worden bediend. De Denon is dan automatisch perfect afgestemd, hoewel tijdgenoten die graag experimenteren de afstemming kunnen beïnvloeden volgens hun voorkeuren.

De Marantz gebruikt bijna dezelfde software en hardware in de vorm van de meetmicrofoon, maar de luisterzone is verdeeld in zes meetposities in plaats van acht zoals bij de Denon. Dit is iets sneller, maar de resultaten zijn niet zo nauwkeurig. Vooral voor kamers met een kleinere luisterzone is dit voldoende. Als u in het bezit bent van een grote thuisbioscoopinstallatie met een ruime luisterzone en veel zitplaatsen, bent u beter af met Denon’s favoriet.

Over het algemeen wordt de gebruiker al stap voor stap door de juiste aansluiting van in- en uitgangen geleid en de bijbehorende grafische interface met volledige tekstuitleg maakt de installatie van de bolide bijna kinderspel. Trouwens, dit ziet er in alle ontvangers hetzelfde uit. Zelfs een luidspreker met omgekeerde polariteit wordt duidelijk geïdentificeerd – dit is bijzonder nuttig, omdat u gemakkelijk een fout kunt maken met de vele aansluitklemmen.

De Denon-ontvanger speelt bijna alle huidige audio- en videoformaten af, inclusief ongecomprimeerde FLAC- of DSD-bestanden, zelfs tot 5,6 MHz. Denon voldoet daarmee aan de eisen van streamingdiensten, die steeds vaker muziek in HiRes aanbieden – en natuurlijk hun eigen, want Denon heeft zich altijd al ingezet voor een goed geluid, ze bouwen immers nog steeds legendarische pick-up systemen voor draaitafels. En dus is het geenszins anachronistisch om te zeggen dat niet alleen Denon, maar alle zes nieuw geteste AV-receivers als vanzelfsprekend een overeenkomstige aansluiting hebben voor wat waarschijnlijk de oudste van alle geluidsreceivers is.

Alles wat de Denon AVR-X4500H naar de luidsprekers stuurt, of het nu gaat om twee of meer kanalen, volgt de exacte specificaties van de bron. Ondanks het feit dat slechts één paar Atmos-luidsprekers wordt aangedreven, die niet onder het plafond zijn gemonteerd, maar boven op de twee voorluidsprekers zijn gemonteerd en naar het plafond uitstralen om de corresponderende ruimtelijkheid door reflecties te creëren, creëert de AVR-X4500H een uitstekende driedimensionaliteit: regenspetters of patters direct vanuit het plafond, zelfs het lage vliegen over de thuisbioscoop door een helikopter doet me huiveren. De sub is precies en nadrukkelijk gecontroleerd, waardoor elke explosie de nodige nadruk krijgt.

Dankzij de elf eindversterkers kan de Denon zelfs vier plafondluidsprekers aanspreken of die op de voor- en achterluidsprekers om het Atmos-effect te bereiken door middel van plafondreflectie.

Tegelijkertijd blijft het geluid altijd in balans: er wordt geen voorkeur gegeven aan frequenties of gediscrimineerd, maar het geluid wordt afgespeeld zoals de geluidstechnicus het bedoeld heeft. Dialogen blijven ondanks het gecontroleerde gebrul altijd duidelijk verstaanbaar en perfect gelokaliseerd; het geluid komt perfect overeen met het beeld, hoe groot het ook is.

De AVR-X4500H kan ook anders: als het gaat om het afspelen van muziek, of het nu gaat om stereo-opnamen of meerkanaals concertopnamen van Blu-ray of DVD, toont hij zich een zeer gevoelige fijnschrijver als dat nodig is. De Denon geeft de stemmen een eigen, uniek timbre en weet iedere luisteraar kippenvel te bezorgen bij het beluisteren van Leonard Cohen’s concertopnames. Met de Atmos-compatibele opnames van het concert van Roger Waters beheerst hij elke dynamische verandering, van fijne nuances en dialogen tot zwellend geraas.

GOEDE KEUZE

Denon AVR-X2600H

Adviesprijs

499,-

96.325 andere kochten dit product

Met de Denon AVR-X2600H ervaar je films zoals in de bioscoop. De 7.2 kanaals receiver beschikt over de Dolby Atmos technologie, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst . Een voorbijrijdende trein hoor je in de huiskamer van links naar rechts gaan. Om het geluid beter af te stellen op jouw huiskamer, gebruik je de meetmicrofoon. Deze meet de akoestiek van jouw kamer en optimaliseert vervolgens de geluidsverspreiding van de speakers. Wanneer je thuis een HEOS multiroom systeem hebt, integreer je de speakers met de receiver en stream je muziek door het hele huis.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

De Denon Denon AVR-X2600 is ook beschikbaar zonder digitale radio, dan heet hij gewoon AVR-X2600H. Anders zijn ze identiek in de bouw. Wie het zonder DAB+ doet, kan op dit moment zo’n 20 euro besparen, maar dat is niet aan te raden, want het DAB-netwerk is nu zeer goed ontwikkeld en je krijgt diverse radiostations in de beste kwaliteit en bijna storingsvrij.

In tegenstelling tot de AVR-X4500H heeft de Denon AVR-X2600H slechts zeven eindversterkers, dus het is beperkt tot omgevingen met 7.1 en 5.1.2, hoewel het nog steeds mogelijk is om twee subwoofers aan te sluiten. Aan de invoerzijde zijn er ook enkele beperkingen ten opzichte van de favorieten. Hoewel er hier ook acht HDMI-ingangen zijn, waarvan er één zelfs gemakkelijk toegankelijk is aan de voorkant, kan het beeld alleen worden doorgegeven aan een enkele TV of beamer. Een tweezonebediening is dus noch voor het beeld, noch voor het geluid mogelijk.

Aangezien de Denon AVR-X2600H dezelfde netwerkverbinding heeft als zijn grote broer, namelijk via LAN of WLAN, en zelfs Bluetooth-streaming begrijpt, hoef je geen beperkingen van deze kant te accepteren. Naast de normale analoge FM-radio heeft de Denon AVR-X2600H DAB ook een DAB-tuner, die nu een breed scala aan regionale en nationale digitale radiozenders kan ontvangen – volledig zonder ruis of andere storingen.

Qua geluid is de Denon AVR-X2600H de favoriet. Hetzelfde geldt voor de installatie, de kalibratie en ten slotte de werking in het dagelijks leven. Audyssey MultEQ XT is een iets gereduceerde versie van Denon’s favoriete meetsoftware, Audyssey MultEQ XT, die gebruikt kan worden voor het kalibreren van de ruimte-akoestiek. Maar ook hier is de luisterzone verdeeld in acht segmenten, die afzonderlijk worden gemeten.

Een bijzondere eigenschap is de Dolby Atmos Heigh Virtualizer: Dit betekent dat u geen extra luidsprekers nodig heeft voor het geluid van bovenaf, het wordt virtueel gerealiseerd door de ontvanger met behulp van de bestaande luidsprekers. Hoewel dit niet zo indrukwekkend is als echt of gereflecteerd geluid van bovenaf, bespaart het ruimte en kan het zelfs uw relatie met uw buurman sparen.

De AVR-X2600H van Denon is het ideale controlecentrum voor de woonkamer, het uitgangsvermogen is voldoende, zelfs voor sommige home cinema installaties. Dankzij de streaming-mogelijkheden, de kwaliteit van de uitzendingen en het gebruiksgemak in het dagelijks gebruik is het een uitstekende keuze voor kleinere thuisbioscoop- of huiskamerinstallaties. Tegelijkertijd kan het de conventionele stereo-installatie gemakkelijk vervangen, omdat het zelfs kan worden aangesloten op een platenspeler.

GOEDE KEUZE

Marantz SR5014

Adviesprijs

549,-

77.891 andere kochten dit product

Met de MarantZ SR5014 haal je een surroundreceiver waar je al je afspeelapparaten op aansluit in huis. Dankzij de 8 hdmi aansluitingen sluit je er een spelcomputer, Blu-ray speler en meer op aan. De receiver beschikt over Dolby Atmos, waardoor het surround geluid via het plafond naar je luisterpositie weerkaatst. Zo komen je favoriete films nog meer tot leven. Je geniet niet alleen van het geluid, maar ook van het beeld. De receiver geeft de 4K beelden van je AV bron door naar je televisie. Hierdoor kijk je naar haarscherpe beelden. Heb je thuis een HEOS multiroom systeem? Koppel deze dan aan de receiver en stream muziek door het hele huis.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

De Marantz SR5014 kan met zijn zeven eindversterkers alleen een 7.1 of 5.1.2 opstelling afvuren, waardoor hij ideaal is voor thuisbioscoopinstallaties in handzame afmetingen. Afgezien daarvan is het niet nodig om individuele kameraanpassingen, netwerkmogelijkheden of andere gemakken op te offeren.

Aangezien de SR5014 niet het grote frontpaneel van de SR6014 heeft, zijn er natuurlijk diverse bedieningsknoppen en ook stopcontacten – hoewel de stopcontacten voor de meetmicrofoon en een eenvoudige video-ingang ter bescherming achter een klein frontpaneel zitten. Net als de microfoon van Audyssey is de geïntegreerde meetsoftware nauwelijks merkbaar afgeslankt en bovendien is hij net zo gemakkelijk te gebruiken.

De SR5014 is verkrijgbaar in zwart of champagne, en het kleine ronde display is in beide versies verkrijgbaar.

(Visited 2.305 times, 7 visits today)

2 reacties op “De beste AV-receiver

 1. Hans zegt:

  De fabrieksadviesprijs voor de Marantz SR 5014 bedraagt 549 euro.
  Door de grote internet wederverkopers, zoals Bol.com , Amazon en en Coolblue, worden de klanten altijd een rad voor de ogen gedraaid.

  Ze maken misbruik van de onwetendheid consumenten. Kijk maar eens naar de prijzen (zie boven) die deze bedrijven hanteren. In plaats van dat ze de producten veel goedkoper aanbieden, vanwege hun grotere omzet, betaal de klant bij deze internetwinkels soms 1,5 x de brute adviesprijs.

  U bent gewaarschuwd. voor deze dubieuze praktijken.
  Vriendelike groet
  Een mede consument

  • Salute zegt:

   Mensen die audio apparatuur willen aanschaffen xouden zich eerst moeten irienteren bij de detail vakhanxel en dan pas op internet onderzieken waar je het voordeligste terecht kunt. Laat daarbij wel de garantie en service voorwaarden meewegen. Want anders ben je alsnog duur uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *