banner

De beste tent voor familie- en autokamperen

Als u op vakantie gaat met uw familie of vrienden, wilt u natuurlijk voorzien zijn van de beste tent die er is. Overdag zit u lekker comfortabel in uw auto en ’s nachts wilt u rustig en fijn kunnen slapen. We hebben onderzoek gedaan naar welke tent wij het meest geschikt vinden om mee te kamperen met uw familie of vrienden tijdens een autotocht. Er waren veel tenten te vinden en na 16 uur lang online reviews te hebben bestudeerd, evenals het raadplegen van frequente kampeerders met kinderen, hebben we vastgesteld dat een zes persoons tent de ideale grootte is voor de meeste gezinnen.

We hebben ook geconcludeerd dat een tent een minimale hoogte van 1,80 meter moet hebben, zodat (bijna) alle volwassenen gewoon comfortabel rechtop kunnen staan. Verder moet de tent zo’n 2,5 a 3 vierkante meter aan vloeroppervlak hebben zodat er genoeg ruimte is voor een tweepersoonsmatras en twee kleinere slaapmatten. Of vijf slaapmatten en een rij plunjezakken. Of een queensize luchtmatras, een pack-and-play wieg en een enorme hond. U snapt waarschijnlijk wel wat we bedoelen, deze afmetingen geven u een tent die geschikt is voor de meeste gezinnen, waar u jaren mee vooruit kunt gaan.

Voor ons onderzoek hebben we meer dan twee dozijn familie- en auto kampeertenten onderzocht. We hebben gepraat met een tent-ontwerper, hebben een expert geïnterviewd en sliepen en speelden in een totaal van 13 grote tenten op vier weekend kampeertrips en in de vlakke achtertuin van een buurman. De tent die als absolute nummer 1 uit de test kwam, is de Coleman Bering 6. Hieronder volgt een lijst met onze toptenten.

Onze lijst met gekozen tenten:

 1. favorietli-thumbnail
  Gezinstent Arpenaz 6.3
  Ontworpen voor: een gezin van 6 dat op zoek is naar een tent met 3 aparte slaapcompartimenten.

 2. li-thumbnail
  Coleman Tasman 4
  De Coleman Tasman 4 is een gestroomlijnde 4-persoons tunneltent met een aparte slaapruimte van 4,8 m². De tent is snel en gemakkelijk op te zetten.

 3. goedkoopsteli-thumbnail
  Arpenaz 4.1
  Gemakkelijk op te zetten vierpersoonstent met 1 slaapcompartiment en een hoge leefruimte met grondzeil met opstaande randen.

 4. li-thumbnail
  Coleman Vespucci 6
  Een ruime tunneltent voor 6 personen. Dat is groot genoeg voor het hele gezin of voor een vakantie met vrienden.


[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Gezinstent+Arpenaz+6+3+6+personen+202932

GEZINSTENT ARPENAZ 6.3 | 6 PERSONEN

Adviesprijs

260,-

1.611 andere kochten dit product

Ontworpen voor: een gezin van 6 dat op zoek is naar een tent met 3 aparte slaapcompartimenten:

Gemakkelijk op te zetten zespersoonstent, de enige met 3 afzonderlijke slaapcompartimenten die uitgeven op een centrale leefruimte.

bekijk prijs bij decathlon

Als u uw tent uit de auto moet tillen, hoeft u natuurlijk niet per se een ultralight en hightech ontwerp te hebben. Iets dat simpel en rechttoe rechtaan werkt is prima. Met een piekhoogte van 2,05 meter en een rechthoekige vorm, behoort de Gezinstent Arpenaz 6.3 tot een van de meest ruime tenten die we hebben getest. Hoewel het niet is gebouwd voor stormachtig weer, kan de tent dit zeker tot zekere hoogte wel doorstaan.

Deze gezinstent is taai en duurzaam genoeg om de meeste regen en winden en stromen op te vangen. Dit is een populaire tent waar u jaren plezier van kunt hebben.

GOEDE KEUZE

coleman_tasman_tevredensonsument_voorkant

Coleman Tasman 4

Adviesprijs

143,-

2.001 andere kochten dit product

De Coleman Tasman 4 is een gestroomlijnde 4-persoons tunneltent met een aparte slaapruimte van 4,8 m². De tent is snel en gemakkelijk op te zetten.

bekijk prijs bij coolblue

We beginnen maar met het grootste voordeel van de Tasman 4 : hij staat binnen 10 minuten. Deze populaire Coleman-schuilplaats staat binnen no-time gereed om erin te kunnen slapen. Deze tent neemt opgevouwen wel wat meer ruimte in beslag dan de meeste tenten en is qua formaat iets kleiner dan onze favoriet de Coleman Bering 6.

De Tasman 4 tent heeft dan ook kleinere ramen, minder zakken en het mist een gaasdek om sterren mee te kijken. Maar dankzij de telescopische, vanaf de zijkant bevestigde palen is er geen tent die u sneller op- en af kunt breken dan de Coleman. Mocht u dus elke nacht ergens anders maar wel comfortabel willen slapen, dan is deze tent ideaal, snel en makkelijk om mee te nemen.

GOEDKOOPSTE

GEZINSTENT ARPENAZ 4.1

Adviesprijs

99,-

1.311 andere kochten dit product

Ontworpen voor: een gezin van vier dat op zoek is naar een tent met één slaapcompartiment en een hoge leefruimte.

Gemakkelijk op te zetten vierpersoonstent met 1 slaapcompartiment en een hoge leefruimte met grondzeil met opstaande randen.

bekijk prijs bij decathlon

We komen Quecha nog een keer tegen in onze lijst met de Arpenaz 4.1. Deze tent is goedkoop, wat de tent zeer aantrekkelijk maakt als u wilt kamperen in milde omstandigheden. Deze eenvoudige tent is een koepeltent en is ideaal voor mensen die niet meer dan €130 willen uitgeven aan een tent, maar die wel willen dat de tent een paar jaar mee gaat.

De Arpenaz 4.1 is dan ook een van de bestverkopende tenten van Quechua. Deze tent heeft een vergelijkbare footprint als onze topkeuzes, maar voelt aanzienlijk kleiner aan vanwege de koepelvorm waarin de tent gebouwd is. Deze gezinstent is in een handomdraai op te zetten, bevat voldoende ramen om licht door te laten, bevat een buitentent die gemakkelijk op- en af te breken is en de tent heeft een vrolijk en zomers design aan de binnen- en buitenkant

LUXE KEUZE

coleman_vespucci_tevredensonsument-achterkant

Coleman Vespucci 6

Adviesprijs

359,-

1.102 andere kochten dit product

De Coleman Vespucci 6 is een ruime tunneltent voor 6 personen. Dat is groot genoeg voor het hele gezin of voor een vakantie met vrienden. De slaapruimte bestaat uit 2 ruime compartimenten. De ene helft is bijvoorbeeld voor paps en mams en de andere helft voor de kinderen.

bekijk prijs bij coolblue

Als u gaat kamperen in een regenachtig gebied, dan is de Coleman Vespucci 6 Tent de ideale kandidaat. Deze tent heeft een grote vestibule, een goede buitentent en een stormbestendige palenstructuur. Kampeerders die van zwaar weer houden zitten gebakken met deze tent.
Wanneer u graag kampeert op regenachtige locaties, wilt u natuurlijk een tent die tegen de regen en wind bestand is. Ook moet er genoeg ruimte zijn om uw natte schoenen en uitrusting te kunnen opbergen.

De Coleman Vespucci 6 maakt dit mogelijk met onder andere een volledige buitentent voor extra bescherming tegen de meest extreme weersomstandigheden. Met bijna 20 vierkante meter aan ruimte en 6 stabiliteit verhogende stokken, biedt de Vespucci 6 de beste combinatie van ruimte en weersbestendigheid tussen de 13 grote tenten die we hebben getest.

(Visited 279 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.