Samsung Galaxy Tab S4

Adviesprijs

549,-

19.756 andere kochten dit product

De krachtige Samsung Galaxy Tab S4 gebruik je niet alleen voor het kijken van je favoriete series, maar ook voor je werk of studie. Gebruik de tablet in combinatie met een toetsenbordhoes of verbind hem via adapter aan een monitor voor een comfortabele werkomgeving. Koppel je tablet los en gebruik de Tab S4 vervolgens onderweg om op het scherpe 2560 x 1600 10,5 inch scherm filmpjes en series te kijken, genietend van het rijke geluid van de 4 AKG stereo speakers. 

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Beste android tablet van dit moment

Ik ben van een Chromebook naar een Samsung Tablet 4 gegaan. Wat een verschil. Kwa Wi-Fi ontvangst, kwa snelheid. En niet te vergeten de handzaamheid.

Quera Dupoint

Samsung Galaxy Tab S4

Een goede tablet, die aan de “productiviteitskant” kan worden verbeterd.

De pluspunten

De betere kwaliteit van het display en de verbeterde prestaties ten opzichte van het vorige model, de DeX-optie die toegang geeft tot een PC-type interface, de uitstekende S Pen.

De minpunten

Het optionele en dure toetsenbord, dat de DeX-ervaring belemmert.

Samenvatting 

De Galaxy Tab S4 is een uitstekende top-of-the-range Android tablet die ook voldoet aan de behoeften van de productiviteit.

blank

Als u een tablet aanbiedt voor de prijs van een laptop, is het beter als deze onberispelijke prestaties biedt en ook voor het werk kan worden gebruikt. Dit is in het kort wat Samsung’s Galaxy Tab S4 probeert te doen. Bereikt het dit?

Aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 835 processor, is de S4 in wezen een Android concurrent van zowel in een Windows 10 zoals NovaGo in Asus, Envy x2 in HP en Miix 630 in Lenovo. De belangrijkste argumenten van deze productfamilie zijn autonomie, 4G-connectiviteit (optioneel) waarmee u overal kunt werken. Android werkt echter beter dan Windows met Snapdragon, wat de Samsung tablet een voordeel geeft.

Het wordt verkocht voor 699 euro in Wi-Fi-versie en 759 euro in 4G-versie, zonder het Book Cover-toetsenbord dat 150 euro kost. Het is vrij duur voor een Android-tablet in een markt vol hybride Windows-tablets en Chromebooks die zowel web- als Android-toepassingen kunnen draaien.


De S Pen is beter dan het toetsenbord

De S Pen die bij de tablet wordt geleverd is een uitstekende aanvulling. Het is comfortabel vast te houden en te gebruiken en hoeft niet te worden opgeladen. Wanneer u op de knop drukt, wordt een menu met productiviteitstools geopend. U kunt op het scherm schrijven zonder een applicatie te openen of zelfs de tablet te ontgrendelen, wat het bijzonder handig maakt om een takenlijst of boodschappenlijstje te noteren. Hoewel het schrijven op glas niet helemaal hetzelfde is als het schrijven op papier, biedt het S-penlood een soepele glijdende werking met minimale latentie.

Maar hoe nuttig deze stylus ook is, het is het toetsenbord van de boekomslag dat de kern vormt van het productiviteitsargument van deze tablet, net zoals het DeX-systeem de Android-interface van de tablet aanpast aan een desktop PC-ervaring. Het zal een PC of zelfs een Chromebook niet vervangen, maar het werkt zeer goed.


 DeX kan worden overgeschakeld van het snelle toegangspaneel van de S4 of, voor degenen die het toetsenbord hebben, automatisch zodra het tablet is gepositioneerd om tekst te typen. Sluit gewoon een USB-C adapter met HDMI-uitgang aan en u kunt dan werken op een extern beeldscherm terwijl u Tab S4 als een gigantisch touchpad gebruikt, of gebruik de S-stylus en gebruik het beeldscherm als een Wacom tablet.


U kunt de tablet ook in Android-configuratie houden, bijvoorbeeld om een video te bekijken terwijl u werkt aan een PowerPoint-presentatie op een ander scherm. Het is mogelijk om een muis aan te sluiten via USB of Bluetooth.

Wat irritant is, is het ontbreken van een touchpad op het toetsenbord. Microsoft is erin geslaagd om een volledig bruikbare versie op het toetsenbord van zijn nog kleinere Surface Go te slepen. Om eerlijk te zijn, zijn er verschillende punten die ons teleurgesteld hebben achtergelaten met dit toetsenbord…. te beginnen met het feit dat het optioneel en duur is. Hoewel het een relatief snelle klap mogelijk maakt, is het te smal en wordt het niet verlicht. U kunt het scherm slechts vanuit één hoek oriënteren, wat goed is voor gebruik op het bureaublad, maar niet echt iets anders. En we hebben onverklaarbare snijwonden opgelopen terwijl het is verbonden met de tablet door middel van magnetische pinnen. Zodra de tablet van het toetsenbord wordt losgekoppeld, moet bovendien het scherm worden vergrendeld en een PIN-code worden ingevoerd of moet de irisscan worden gebruikt als de optie is ingeschakeld.

Een lichte laptop 

Afgezien van het toetsenbord is de DeX-ervaring heel goed als je gewoon een paar eenvoudige taken moet uitvoeren zonder dat je een laptop hoeft mee te nemen: stuur een e-mail of maak een last-minute presentatie voordat je in het vliegtuig of de trein springt, maak een Skype-gesprek terwijl je een spreadsheet op een tweede scherm raadpleegt…

Er zijn een tiental geoptimaliseerde DeX-applicaties, waaronder Microsoft Office (vereist een abonnement om te schrijven en te bewerken). Google Docs en Gmail werkten goed, u kunt ze naast elkaar weergeven en de grootte van de vensters aanpassen. Het is ook mogelijk om tussen applicaties te slepen, maar dit wordt momenteel alleen ondersteund met Berichten, Mijn bestanden, Samsung Notes, Galerij, E-mail Applicatie en Gmail.

De prestaties van de toepassingen in DeX zijn over het algemeen soepel, maar we merkten dat het een beetje vastloopt bij het verplaatsen van ramen met verschillende toepassingen die draaien. Het invoeren van tekst in Word leek soms ook een beetje traag.

Blinkt uit in zijn rol als tablet

Hoewel tabletten goed werkend gereedschap kunnen zijn, is het vooral voor entertainment dat ze uitblinken en Tab S4 wijkt niet af van deze regel. Het 10,5-inch Super Amoled 2.560 x 1.600 pixel display is gekoppeld aan vier Dolby Atmos-compatibele AKG luidsprekers. De tablet is ideaal om video’s te bekijken. Het display heeft uitstekende kleuren, contrast en helderheid.

Ook de prestaties van het videospel lijken te zijn verbeterd ten opzichte van de Galaxy Tab S3. We hebben een aantal onderdelen van PUBG gedaan met hoge graphics. De gameplay was soepel en het geluid was krachtig.

Samsung beweert tot 16 uur video’s af te spelen en de 7.300 mAh batterij is compatibel met snel opladen via de USB-C-poort. We zijn nog steeds bezig met het testen van de autonomie, maar in gemeenschappelijk gebruik, het duurde ongeveer 7 uur van gemengd gebruik.

Conclusie

Met zijn uitstekende display, goede geluidskwaliteit en solide prestaties, stelt de Samsung Galaxy Tab S4 niet teleur als een high-end Android tablet. De DeX-interface is echter slechts een halve maat, net goed genoeg voor de basis kantoortaken. De 4G LTE-optie lijkt ons het meest interessant om overal te kunnen werken zonder afhankelijk te zijn van een Wi-Fi-verbinding.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.