Vergelijk de beste benzine grasmaaiers voor het comfortabel maaien van het gras in uw tuin

Benzine grasmaaier lijst 2021: Vind de beste benzine grasmaaier

Het gras groeit zo snel in uw tuin dat u het gazon bijna kunt zien uitlopen, dan moet u een goede grasmaaier gebruiken om het groen dienovereenkomstig in te korten. Als u dit op een zeer comfortabele manier wilt doen en wilt profiteren van een krachtige machine, dan moet u kunnen vertrouwen op een goede benzine grasmaaier.

Als tuineigenaar zorgt u er dus voor dat uw gazon altijd goed onderhouden is. Maar welke benzinegrasmaaier wordt aanbevolen en waar moet u op letten als u geïnteresseerd bent in een nieuw model? Wij helpen u graag met precies deze vragen en hebben de beste benzinemaaiers van enkele gerenommeerde merkfabrikanten voor u samengesteld.

Op deze pagina vindt u ook de testresultaten van de consumenten- en tuinmagazines en een uitgebreide gids, zodat u alle informatie over benzine maaimachines kunt vinden.

Voor welke toepassingen is een goede benzinegrasmaaier nodig?

Vooral als u een tuin heeft, dan moet u er altijd voor zorgen dat het gazon dienovereenkomstig wordt onderhouden. Anders maakt het geen goede indruk als je een bezoeker hebt of als de tuin vanaf de straat te zien is. In principe moet u altijd naar de grasmaaier reiken als de groeihoogte tot 10 cm is bereikt. Vanaf deze hoogte kunt u nauwelijks meer overweg met standaard grasmaaiers en moet u terugvallen op ander tuingereedschap. Onderhouden gazons zijn tussen de 4 en 5 cm hoog. Met een dergelijke ruimte kunt u dan met uw grasmaaier beginnen en de perfecte maaihoogte maaien om een groen laken te vormen.

Met een benzinegrasmaaier zorgt u voor een moeiteloze werking

Veel consumenten vragen zich ook af wat de beste buitenruimte is voor een benzinegrasmaaier. In principe kunt u uw tuin veel comfortabeler maaien met een benzine grasmaaier dan bijvoorbeeld met een elektrisch apparaat. Dit komt door de bestaande aandrijving, want de benzine grasmaaier staat erom bekend dat hij zelfstandig rijdt. Vooral voor grotere oppervlakken vanaf 200 m² is dit in ieder geval aan te bevelen. Als uw gazon ongelijkmatig is en veel hellingen heeft, dan is het voortdurend duwen van de grasmaaier fysiek intensief. Een goede benzine grasmaaier daarentegen zal veel gemakkelijker te hanteren zijn op hellingen, dus u moet dit type aandrijving voor dergelijk terrein gebruiken.

Als u fysieke problemen heeft of als u zichzelf niet als bijzonder fit omschrijft, dan biedt een benzine grasmaaier natuurlijk ook voordelen ten opzichte van een elektrische grasmaaier. In vergelijking met een gazon tractor zijn benzine gazonmaaiers ook verkrijgbaar tegen een veel lagere prijs.

Belangrijkste kenmerken van benzine gazonmaaiers:

De voorstelling

Een viertaktmotor wordt in bijna alle benzine gazonmaaiers gebruikt. Deze wordt gevoed met klassieke superbenzine. Het verbruik is meestal erg laag, zodat u niet op te hoge vervolgkosten hoeft te rekenen.

Afhankelijk van de motor halen de benzine gazonmaaiers een vermogen van 2 tot 5 pk. Met een geschikt apparaat kunt u de snelheid op dezelfde manier versnellen en vertragen als bij een auto. Afhankelijk van of u een bijzonder grote tuin of een volkstuin heeft, moet u op het vermogen letten. In de regel geldt: hoe groter uw tuin, hoe geschikter benzine gazonmaaiers met een hoger vermogen zijn.

Snijbreedte

De maaibreedte speelt een centrale rol in alle grasmaaiers. Tot slot kunt u bepalen welk oppervlak met slechts één beweging bewerkt kan worden. Hoe groter de maaibreedte, hoe meer tijd u bespaart met uw benzine gazonmaaier. Voor de meeste modellen begint dit bij 40 cm. Er zijn echter ook grote maaiers met een benzinemotor die een maaibreedte tot 50 cm en meer bieden.

Instellen van de maaihoogte

Voor bijzonder hoogwaardige benzine grasmaaiers, waarvan we op deze pagina enkele modellen hebben gepresenteerd, kunt u natuurlijk ook de maaihoogte individueel aanpassen. In de regel kunt u kiezen uit systemen met meerdere niveaus, zodat de maaihoogte van 2,5 cm tot 10 cm kan worden bewerkt. Zo profiteert u van een praktische manier om het gazon volgens uw persoonlijke visie te maaien.

Het uitwerpen van het gras

Wanneer u met uw maaier over het gazon rijdt, wordt het groen aan de achterkant uitgeworpen of naar een geschikte opvangbak gestuurd. Sommige grasmaaiers ondersteunen echter ook een uitwerping aan de zijkant. Hoe kleiner de opvangbak, hoe vaker u deze moet legen, wat tijdrovend is. Het is daarom van essentieel belang dat u over een voldoende grote bak beschikt, wat vooral belangrijk is voor grotere gazons. Anders bent u alleen maar bezig met het legen van de tank.

Opslag van de grasmaaier

Het is bekend dat benzine grasmaaiers veel ruimte in beslag nemen. De fabrikanten integreren ook geschikte hulpmiddelen om bijvoorbeeld de handgrepen of staanders in te klappen. Dus als u niet te veel ruimte in uw schuur heeft, controleer dan de juiste uitrusting zodat u de grasmaaier op een ruimtebesparende manier kunt opbergen. Hoe meer gewicht de grasmaaier weegt, hoe moeilijker het is om te manoeuvreren in de uit-stand. Dus vergeet ook niet dat als je fysieke zwakheden hebt.

De wielen van de grasmaaier

Als de achterwielen van de benzine grasmaaiers zijn aangesloten op de versnellingsbak, zo profiteert u van een wielaandrijving. Dit is een fundamenteel voordeel dat benzine gazon maaiers bieden ten opzichte van andere modellen. Als u vervolgens de grasmaaier inschakelt, zal deze zich op eigen kracht over het gazon bewegen en bespaart u het werk van het duwen, wat normaal gesproken nodig is bij klassieke grasmaaiers met andere aandrijvingen.

Aanwijzingen voor onderhoud en verzorging van de benzine grasmaaier op benzine

Voordelen Als u geïnteresseerd bent in een grasmaaier met een benzinemotor, moet u deze uiteraard onderhouden. In vergelijking met een auto zijn de onderhoudsintervallen echter veel eenvoudiger. Vergeet echter niet dat u het oliepeil regelmatig moet controleren en geschikte motorolie moet kopen, die altijd kan worden bijgevuld. Na elk gebruik moet u ook vuil en grasresten van de onderste messen van de grasmaaier verwijderen. Het slijpen van deze messen is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van regelmatig onderhoud, wat erg belangrijk is als u zo lang mogelijk wilt genieten van de voordelen van de benzinegrasmaaier.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen grasmaaiers:

 1. favorietli-thumbnail
  MAKITA PLM4631N2
  De Makita PLM4631N2 is de geschikte grasmaaier voor de wat grotere tuinen. Deze benzine grasmaaier is voorzien van een krachtige 190cc Briggs & Stratton 4-takt motor. Dankzij deze benzinemotor en de maaibreedte van 46 centimeter is hij goed voor gazons van 501 tot 1000 m².

 2. li-thumbnail
  EINHELL GC-PM 40 S-P
  Maai je gazon aan kant met de Einhell GC-PM 40 S-P. Dit is een 1200 watt benzine grasmaaier met een 99 cc 4-takt benzinemotor. Stel de maaihoogte centraal in op 5 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 60 millimeter en start met maaien.

 3. li-thumbnail
  MURRAY EQ400
  De Murray EQ400 is een 1700 watt benzine grasmaaier met een krachtige 125 cc Briggs & Stratton motor. Met het 46 centimeter brede stalen maaidek maai je probleemloos gazons tot 1000 m² grootte. Dat doe je comfortabel en in een goede werkhouding dankzij de ergonomische duwboom die je op 3 verschillende posities instelt.

 4. li-thumbnail
  WOLF GARTEN A 4200
  Je gazon onderhouden doe je met de Wolf Garten A 4200. Deze benzine grasmaaier is voorzien van een 2,1 kW 140cc 4-takt motor. Dankzij het benzinereservoir met 1 liter inhoud kun je ook wel even vooruit.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”536″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

Makita PLM4631N2

Makita PLM4631N2

Adviesprijs

539,-

blank

8.915 andere kochten dit product

De Makita PLM4631N2 is de geschikte grasmaaier voor de wat grotere tuinen. Deze benzine grasmaaier is voorzien van een krachtige 190cc Briggs & Stratton 4-takt motor. Dankzij deze benzinemotor en de maaibreedte van 46 centimeter is hij goed voor gazons van 501 tot 1000 m². Werp het gemaaide gras uit aan de zijkant of achterkant, vang het op in de opvangzak van 60 liter of gebruik de mulching functie. De opvangzak heeft een indicator, zodat je ziet wanneer hij vol dreigt te raken. Met de mulchplug zorg je ervoor dat het gras in de de maaibak wordt versnipperd tot natuurlijke bemesting. Zo heb je met de PLM4631N2 genoeg keuze om jouw gazon op de gewenste manier te onderhouden.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Kwaliteit voor verstandige prijs”

Goed degelijk basis toestel wat prijs kwaliteit betreft. Beter dan de elektrische varianten in dezelfde prijsklasse.
Maait goed. Rijsnelheid is perfect. Goede zuinige motor!

Chris Derksen

De fabrikant Makita staat bekend om professionele gereedschappen die betrouwbaar, duurzaam en robuust zijn. U kunt dus verwachten dat de Makita benzine grasmaaier PLM4120N van dezelfde hoge kwaliteit is om uw gazon perfect te maaien.

Bij het model PLM4631N2 levert de ingebouwde 4-takt Briggs & Stratton motor 2,7 pk. Een bijzonderheid van deze benzinemaaier is de technologie van de bovenliggende kleppen. Zo optimaliseert Makita de algemene motor prestaties en vermindert het onderhoudsinterval. Bovendien is er geen olieverversing nodig, aangezien een enkele navulling voldoende is.

Volgens de fabrikant is de PLM4631N2 benzine grasmaaier het meest geschikt voor percelen tot 1.000 vierkante meter. Hier werkt de grasmaaier zeer effectief en garandeert de beste maairesultaten dankzij de stabiele en solide maaier. Het vermelden waard is ook het ergonomische handgreep systeem, dat het voor u als gebruiker altijd mogelijk maakt om comfortabel te manoeuvreren. U profiteert ook van een praktische nylon opvangzak voorzien van een stevige hardtop.

Krachtig en comfortabel: dit zijn de kenmerken die de Makita PLM4631N2 benzine grasmaaier onderscheiden. U kunt zich verheugen op een goed gemaakt tuingereedschap dat voldoende prestaties voor u biedt. Als nadeel moet u er echter rekening mee houden dat de opvangmand iets groter kan en dat de oliemeter iets moderner kan zijn.

GOEDE KEUZE

Einhell GC-PM 40 S-P

Einhell GC-PM 40 S-P

Adviesprijs

199,-

6.321 andere kochten dit product

Maai je gazon aan kant met de Einhell GC-PM 40 S-P. Dit is een 1200 watt benzine grasmaaier met een 99 cc 4-takt benzinemotor. Stel de maaihoogte centraal in op 5 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 60 millimeter en start met maaien. Dat gaat eenvoudig dankzij de quick start, waarna je moeiteloos over je gazon rijdt doordat hij zelftrekkend is en dus al langzaam vooruit rijdt. Het gemaaide gras vang je op in de 50 liter opvangzak, zodat je niet hoeft te harken. Via de indicator houd je in de gaten wanneer de zak vol begint te raken en je hem dus moet legen. Na gebruik klap je de duwboom in, zodat je de GC-PM 40 S-P compact opbergt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De merkfabrikant Einhell staat ook bekend om zijn hoogwaardige tuin gereedschappen en werktuigen. De Einhell GC-PM 40 S-P maaier uit het assortiment benzine grasmaaiers, die is uitgerust met een 4-takt 2,0 kW motor. Dit model heeft ook een praktische achterwielaandrijving, zodat u profiteert van een bijzonder eenvoudige bediening op de green en het gazon goed kunt maaien, ongeacht het terrein.

De maaihoogtes van de Einhell benzine graasmaaier kunnen in totaal 5 verschillende niveaus van 25 tot 40 mm worden ingesteld. Deze machine is ook uitgerust met een ergonomisch stuur dat gemakkelijk kan worden ingeklapt. Dit maakt ruimtebesparend parkeren van de Einhell GC-PM 40 S-P benzine gazonmaaier in de gereedschapsschuur mogelijk.

Voor gazons tot 1.400 vierkante meter is deze grasmaaier aan te bevelen voor alle tuinliefhebbers. De krachtige eencilinder viertaktmotor levert altijd een hoog koppel en kan zelfs dichte en hoge grasgroei in uw tuin aan. Bovendien kan de achterwielaandrijving ook gemakkelijk worden uitgeschakeld, wat vooral handig is als u de machine moet manoeuvreren.

Einhell staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat is precies wat u kunt verwachten van het Einhell GC-PM 40 S-P model. Dus als u op zoek bent naar een goed uitgeruste benzine grasmaaier die beschikbaar is tegen een lage prijs en solide prestaties belooft, dan bent u bij deze aan het juiste adres!

GOEDE KEUZE

Murray EQ400

Murray EQ400

Adviesprijs

249,-

9.031 andere kochten dit product

De Murray EQ400 is een 1700 watt benzine grasmaaier met een krachtige 125 cc Briggs & Stratton motor. Met het 46 centimeter brede stalen maaidek maai je probleemloos gazons tot 1000 m² grootte. Dat doe je comfortabel en in een goede werkhouding dankzij de ergonomische duwboom die je op 3 verschillende posities instelt. Je maait je gazon op 6 mogelijke hoogtes tussen de 28 en 92 millimeter. Het gemaaide gras werp je uit aan de achterkant van de maaier of vang je op in de 60 liter opvangzak. Na gebruik klap je de duwboom in en berg je de EQ400 weer compact op.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Hierboven hebben we u al kennis laten maken met een hoogwaardige benzine gazon maaier van het bekende merk Murray. Als dit model te duur voor u is, is de Murray EQ400 maaier met benzinemotor wellicht beter geschikt voor u.

Net als zijn grote broer is deze benzine grasmaaier uitgerust met een Briggs & Stratton 450E-serie motor voor maximale grasmaai prestaties. De maaihoogte kan in 6 standen tussen 28 en 92 mm worden ingesteld. De Murray EQ400 benzine grasmaaier biedt dus een veel ruimere keuze, wat echt praktisch is.

U profiteert ook van 2-in-1 functionaliteit met dit model. Zo kunt u niet alleen het gemaaide groen in de bijgeleverde zak opvangen, maar ook van achteren uitwerpen. De merkfabrikant Murray vertrouwt op een grote grasvanger met een totaal volume van 60 liter.

De Murray EQ400 is een goed alternatief voor u als u maximale prestaties nodig heeft tegen een aanvaardbare prijs en middelgrote gazons tot 1.000 vierkante meter heeft. De behuizing is gemaakt van duurzaam staal en biedt uitgebreide bescherming tegen eventuele schade die u zou verwachten bij normaal gebruik van een grasmaaier.

GOEDE KEUZE

Wolf Garten A 4200

Wolf Garten A 4200

Adviesprijs

295,-

7.743 andere kochten dit product

Je gazon onderhouden doe je met de Wolf Garten A 4200. Deze benzine grasmaaier is voorzien van een 2,1 kW 140cc 4-takt motor. Dankzij het benzinereservoir met 1 liter inhoud kun je ook wel even vooruit. Je stelt de maaihoogte per wielas in op een van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 28 en 92 millimeter. Je hebt de keuze tussen het gemaaide gras opvangen in de 60 liter opvangbak of het met de mulching-functie versnipperen tot natuurlijke bemesting. Met de A 4200 houd je je gazon dus niet alleen netjes, maar ook nog eens gezond.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

WOLF-Garten benzine grasmaaiers staan voor hoge prestaties en kwaliteit en zijn verkrijgbaar voor gazons vanaf 250 vierkante meter. Een model dat tegen een goede prijs wordt aangeboden is de WOLF-Garten A 4200 benzine grasmaaier, die een vermogen heeft van 2,1 pk en geschikt is voor gebieden tot 500 vierkante meter.

De ingebouwde OHV 45 140cm³ motor werkt uw gazon effectief en zorgt voor optimale resultaten dankzij de hoogwaardige maai gereedschappen. De opvangzak van 60 l biedt een praktische vulniveau-indicator. Bovendien kunt u de maaihoogte eenvoudig in 6 verschillende stappen instellen.

Naast een uitworp achteraan, kunt u het gemaaide gras ook verzamelen en versnipperen. Voor de laatste variant is een versnipper kit beschikbaar om te bestellen. het vermelden waard is ook de in hoogte verstelbare handgreep, die is uitgerust met een softgrip.

Veel tuinliefhebbers waarderen de kwaliteit van de WOLF-Garten grasmaaiers. De A 4200 benzine grasmaaier is een echt instapmodel dat goede prestaties en bevredigende maairesultaten voor u levert.

(Visited 3.709 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *