Beste hogedrukreiniger: De beste hogedrukreinigers voor uw auto, terras of tuin

Als u op zoek bent om modder en vuil van patio’s, tuinschuttingen en vuile auto’s te verplaatsen, dan zijn dit de beste hogedrukreinigers om te kopen.

Of u nu het vuil van uw auto wilt stralen, hardnekkig vet van een BBQ wilt verwijderen of uw terras wilt ontdoen van bebouwd vuil, een hogedrukreiniger zal uw leven een stuk makkelijker maken. U kunt die onaangename herinneringen aan urenlang schrobben op uw handen en knieën uitbannen – een paar trigger-happy minuten is alles wat nodig is om lastige vlekken en vuil te verwijderen. Hier vindt u onze snelgids voor het kopen van de beste hogedrukreiniger, gevolgd door onze selectie van de beste modellen die u kunt kopen.

Welk type hogedrukreiniger heb ik nodig?

Er zijn twee soorten hogedrukreinigers op de markt: elektrische en benzine hogedrukreinigers. Deze laatste zijn over het algemeen voor zwaardere reinigingstaken, hebben veel hogere maximale drukwaarden en kosten veel meer geld. Als zodanig gaan we ons uitsluitend richten op elektrische hogedrukreinigers, omdat deze vrijwel alle huishoudelijke reinigingstaken dekken die u zich kunt voorstellen.

Waarvoor wilt u uw hogedrukreiniger gebruiken?

De hogedrukreinigers kunnen over het algemeen in drie categorieën worden ingedeeld, afhankelijk van hun maximale drukvolume:

Instapniveau-reinigers zijn die met een maximum van 100 bar druk. Deze modellen zijn goed voor het schoonmaken van kleine voorwerpen zoals fietsen en tuinmeubilair

De drukwasmachines met een maximum van 120 bar zijn die op het middenniveau en worden het best gebruikt voor het schoonmaken van dingen zoals het schermen, terrassen en vuile auto’s.
Als u wilt beginnen aan een echt zware reiniging, kies dan voor een hogedrukreiniger met meer dan 120 bar. Als u ernstig bevlekte bestrating of met modder gecoate 4×4’s aanpakt, is dit uw beste keuze. Maximale druk is niet de enige manier om te beoordelen of een bepaald model geschikt is voor u. Als de fabrikant dit in de machine opneemt, kijk dan ook naar de ‘bar-rated pressure’ van de wasser. Dit is de gemiddelde druk die elke hogedrukreiniger gedurende een lange periode kan aanhouden.

Welke accessoires heb ik nodig voor verschillende reinigingstaken?

Voordat u op de  kopen knop drukt, loont het de moeite om te stoppen en te controleren welke gereedschappen zijn inbegrepen: de meeste hogedrukreinigers komen in een verscheidenheid van verschillende bundels, allemaal met verschillende gereedschappen in de doos, en de verwarrend vergelijkbare productnamen maken het gemakkelijk om per ongeluk de verkeerde te kopen. Als de slang te kort is, heeft u misschien een verlengstuk nodig. Misschien heb je een schuine staf nodig om de dakgoten schoon te maken. Als u specifieke reinigingstaken wilt uitvoeren, zoals het reinigen van terrassen of auto’s, dan krijgt u de beste resultaten met borstels en sproeiers die speciaal voor de betreffende taak zijn ontworpen.

Met welke andere functies moet u rekening houden?

Het waterdebiet is een andere specificatie die u zult zien opduiken. Dit geeft aan hoeveel water er per uur door de wasmachine stroomt. Ongeveer 400 liter per uur is een gemiddeld cijfer. Het is duidelijk dat hoe meer water er wordt geleverd, hoe sneller u uw schoonmaakbeurt gedaan krijgt.

Een ander aandachtspunt is de lengte van de slang. Het is mogelijk om een verlengsnoer te gebruiken, maar het is essentieel dat u een verlengsnoer gebruikt dat een geschikte stroomsterkte (minimaal 13 ampère) biedt en ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Water en elektriciteit zijn niet het beste van bedgenoten.

Er is ook het gewicht en de grootte van de machine om over na te denken. Sommige modellen worden geleverd met intrekbare handgrepen voor eenvoudig opbergen en alle modellen op deze lijst hebben wielen voor draagbaarheid.

Hoe gevaarlijk zijn hogedrukreinigers?

Hogedrukreinigers kunnen uiterst gevaarlijk zijn, dus draag altijd een veiligheidsbril, goed schoeisel – een waterstraal tegen de blote tenen zal leiden tot een bezoek aan een ziekenhuis – en spuit ze nooit op jezelf of iemand in de buurt. De hogedruk waterstralen kunnen ernstige verwondingen aan huid en weke delen veroorzaken; dit zijn allesbehalve grote jongensspeeltjes.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen hogedrukreinigers:

 1. favorietli-thumbnail
  Kärcher K4 Full Control
  Dankzij pictogrammen op de lans bepaal je namelijk zelf hoe hard de straal is. De inductiemotor is watergekoeld waardoor hij relatief stil zijn werk doet. Dus of je hem nu gebruikt voor je auto, patio of tuinmeubelen, zijn gebrom gaat je niet snel vervelen.

 2. li-thumbnail
  BOSCH ADVANCEDAQUATAK 150
  Met de Bosch AdvancedAquatak 150 is een 2100 maak je eenvoudig diverse oppervlakken schoon. Je krijgt namelijk een aantal accessoires meegeleverd, waarmee je de juiste straal voor jouw reinigingsoppervlak kiest. Ook heb je het reinigingsmiddelensysteem tot je beschikking, waarbij je met hoge druk werkt voor snel en effectief gebruik.

 3. goedkoopsteli-thumbnail
  NILFISK C 135.1-8 HOME
  Ga je grote oppervlakken reinigen, zoals je terras, maak dan gebruik van de terrasreiniger. De vuilfrees komt goed van pas bij grove verontreiniging en de wasborstel bij het krasvrij reinigen van je voertuigen. Je profiteert daarbij van een regelbare waterdruk en je ontlast de motor door het automatische start/stop-systeem.

 4. li-thumbnail
  NILFISK E 140.3-9 PAD X-TRA

  Met de Nilfisk E 140.3-9 PAD X-TRA kies je voor een veelzijdige hogedrukreiniger. Die veelzijdigheid komt door de tal van accessoires die je meegeleverd krijgt met de hogedrukreiniger. Zo krijg je niet alleen een vuilfrees, maar ook een wasborstel en rioolslang meegeleverd.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”486″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Karcher K4

Adviesprijs

207,-

blank

3.887 andere kochten dit product

Met de Kärcher K4 Full Control heb je volledige controle. Dankzij pictogrammen op de lans bepaal je namelijk zelf hoe hard de straal is. De inductiemotor is watergekoeld waardoor hij relatief stil zijn werk doet. Dus of je hem nu gebruikt voor je auto, patio of tuinmeubelen, zijn gebrom gaat je niet snel vervelen. Dankzij de wielen, de greep en de ophanghaken is de K4 Full Control voorzien van alle gemakken op het gebied van mobiliteit en opslag

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Prijs kwaliteit op zijn best”

De K4 Fulltime controle is de goede keuze voor mij.
Mijn terras is weer als nieuw, ik kon gebruik maken van mijn oude terras borstel van Kärcher. Zelfs mijn voortuin voorzien van grove klinkers ligt er weer stralend bij.
De verstel barre lanz is perfect, het apparaat is compact en alle toebehoren kunnen netjes worden opgeborgen aan de achter en voorkant.
Een aanrader voor degenen die een goede prijs kwaliteit verhouding zoeken.

Guy Fazier

Of u nu op zoek bent naar een auto, een terras, wat tuinmeubilair of de binnenkant van een rolcontainer, de 130 bar druk, het Full Control trekkerpistool en het LCD-scherm hebben u gedekt. U krijgt direct te zien of de door u gekozen drukinstelling de juiste is voor wat u aan het reinigen bent en kan worden geregeld door de Vario Power-lans in de gewenste positie te draaien. Uw reiniging kan worden beperkt door de 6 meter lange slang en sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de stijve trekker een beetje moeilijk te gebruiken kan zijn. Zorg ervoor dat u het model koopt met het juiste gereedschap voor de betreffende taak, want de K4 is verkrijgbaar in een breed scala aan bundels. Kies zorgvuldig dan is dit een fantastische hogedrukreiniger.

Zeer belangrijke Specs – Grootte (LxBxH): 39.7cm x 37 x 59; Gewicht: 11.4kg; Maximum druk: 130; Waterdebiet: 420; Slanglengte: 6m; Kabellengte: 5m; Schoonmaakzone: 30m2 per uur; Motorvermogen: 1800w

GOEDE KEUZE

Bosch AdvancedAquatak 150

Adviesprijs

329,-

3.554 andere kochten dit product

Met de Bosch AdvancedAquatak 150 is een 2100 maak je eenvoudig diverse oppervlakken schoon. Je krijgt namelijk een aantal accessoires meegeleverd, waarmee je de juiste straal voor jouw reinigingsoppervlak kiest. Ook heb je het reinigingsmiddelensysteem tot je beschikking, waarbij je met hoge druk werkt voor snel en effectief gebruik. Naast het gebruiken van water uit je leidingen is het ook mogelijk om water uit een externe bron, zoals een regenton of tank, te gebruiken. Tijdens het reinigen houd je de elektrakabel netjes bijeen op de haspel.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De Bosch een hogedrukreiniger van 150 bar, dit AQT-model van Bosch is bij uitstek geschikt voor het reinigen van grotere voorwerpen. Ondanks zijn lichtgewicht behuizing is het een krachtige reiniger en kan het vuil gemakkelijk wegstralen. Er is ook een inklapbare telescopische handgreep voor het eenvoudig opbergen en hij wordt geleverd met vier accessoires, waaronder een vaste ventilatorstraal voor het reinigen van grote oppervlakken. Dit is geenszins een perfecte hogedrukreiniger – proberen de slang na het wassen terug te spoelen is een echte last. Maar door de kwaliteit van het reinigen is dit model moeilijk te verslaan.

Zeer belangrijke Specs – Grootte (LxBxH): 40cm x 44cm x 86.6cm; Gewicht: 21kg; Maximum druk: 150 bar; Waterdebiet: 420; Slanglengte: 8m; Kabellengte: 5m; Reinigingsgebied: N/A; Motorvermogen: 2200w

GOEDKOOPSTE

Nilfisk C 135.1-8 HOME

Adviesprijs

179,-

3.003 andere kochten dit product

De Nilfisk C 135.1-8 HOME is een 1800 watt hogedrukreiniger die je gebruikt voor diverse reinigingsklussen. Met 135 bar en een wateropbrengst van 520 liter water per uur spuit je diverse oppervlakken moeiteloos schoon. Ga je grote oppervlakken reinigen, zoals je terras, maak dan gebruik van de terrasreiniger. De vuilfrees komt goed van pas bij grove verontreiniging en de wasborstel bij het krasvrij reinigen van je voertuigen. Je profiteert daarbij van een regelbare waterdruk en je ontlast de motor door het automatische start/stop-systeem.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Dit is een eenvoudige kit van Nilfisk die het beste gebruikt kan worden voor kleinere schoonmaakklussen. Met een maximale druk van 135 bar en een debiet van 520 liter per uur kan hij niet concurreren met de modellen van Bosch en Karcher in deze lijst, maar wat hij mist aan vermogen maakt hij goed met eenvoud en gebruiksgemak. De slang heeft een lengte van 8 meter en wordt niet geleverd met dezelfde hoeveelheid accessoires als de premium hogedrukreinigers, maar voor een goed ontworpen en eenvoudig te gebruiken hogedrukreiniger zonder franjes is dit een solide optie.

Zeer belangrijke Specs – Grootte (LxBxH): 25cm x 28 x 85; Gewicht: 12.2kg; Maximum druk: 135 bar; Waterdebiet: 520; Slanglengte: 8m; Kabellengte: 5m; Reinigingsgebied: N/A; Motorvermogen: 1800w

GOEDE KEUZE

Nilfisk E 140.3-9 PAD X-TRA

Adviesprijs

279,-

4.096 andere kochten dit product

Met de Nilfisk E 140.3-9 PAD X-TRA kies je voor een veelzijdige hogedrukreiniger. Die veelzijdigheid komt door de tal van accessoires die je meegeleverd krijgt met de hogedrukreiniger. Zo krijg je niet alleen een vuilfrees, maar ook een wasborstel en rioolslang meegeleverd. Je reinigt je voertuigen grondig maar krasvrij met de borstel en je ontdoet je dakgoot van gebladerte of verhelpt verstoppingen met de rioolslang. Om het plaatje compleet te maken, reinig je snel en spatvrij de grotere oppervlaktes met de terrasreiniger.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als de prijs geen probleem is, dan kan de Nilfisk E140 de hogedrukreiniger voor u zijn. Auto Express hield van zijn bouwkwaliteit en consistentie en beweerde dat het “kwaliteit uitstraalt”, en we zijn het zeker niet oneens. De slang is niet alleen negen meter lang, maar het is ook nog eens een mooie plus. Met een maximum van 140 bar en 500 liter per uur reinigt u alles, van auto’s tot hekwerk, sneller en efficiënter en als extraatje krijgt u twee jaar garantie voor wat extra gemoedsrust. Als er één ding was dat de E140 in de steek liet, was het dat de clean niet zo uitgebreid was als de Karcher, maar het is nog steeds een topklasse hogedrukreiniger.

Zeer belangrijke Specs – Grootte (LxBxH): 34.5cm x 39.5 x 90; Gewicht: 18.6kg; Maximum druk: 140 bar; Waterdebiet: 500; Slanglengte: 9m; Kabellengte: 5m; Reinigingsgebied: N/A; Motorvermogen: 2100w

(Visited 452 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *