De beste All-in-One-PC

Bij de keuze van een All-in-One-PC is de belangrijkste factor het beoogde gebruik: In de regel zou het voldoende prestaties moeten bieden voor kantoortoepassingen en in staat moeten zijn om snel te kunnen reizen op het internet. Er zijn echter ook taken die iets meer kracht vergen. De prestaties moeten ook voldoende zijn voor een eenvoudige beeldbewerking en misschien ook wel voor af en toe een spelletje.

Maak een einde aan kabelspaghetti

De huidige PC’s bieden voldoende prestaties voor de meeste alledaagse toepassingen, zelfs in lagere prijsklassen. Er is een grote selectie en voor elke prestatieverhoging, hoe klein ook, is er een geschikt model. Daarnaast zijn er verschillende monitorafmetingen en veel hardwarecomponenten, die allemaal een min of meer hoge prijs rechtvaardigen.

Slechts één kabel voor de stroomvoorziening

Terwijl enkele jaren geleden nog volumineuze torens onder het bureau moesten worden geplaatst en met veel kabels op de bijbehorende componenten moesten worden aangesloten, zijn er vandaag de dag talloze all-in-one pc’s. De complete systemen bieden plaats aan alle componenten in de behuizing van de monitor, soms zelfs in de standaard. Muis en toetsenbord zijn bij de levering inbegrepen en worden in het beste geval via de radio betrouwbaar met de computer verbonden. Uiteindelijk is slechts één kabel nodig om de PC van stroom te voorzien.

Bovendien zijn touchscreens niet langer een zeldzaamheid, zelfs niet op all-in-one pc’s met zeer grote schermen. Om hier het overzicht te houden is het belangrijk om duidelijk te maken wat u van een computersysteem verwacht.

Hoeveel vermogen is er nodig?

Met de overvloed aan aanbiedingen is het vaak moeilijk in te schatten welk systeem voldoende prestaties biedt voor uw eigen behoeften. De essentiële toepassingen die een PC betrouwbaar moet kunnen draaien zijn internetbrowsers en kantoorprogramma’s zoals Word, Excel en Power Point. Daarnaast wordt de PC de mediahub voor steeds meer mensen, dus ook het streamen van video, bijvoorbeeld via YouTube of Netflix, en het bewerken van foto’s speelt een belangrijke rol.

PC’s worden steeds meer de mediahub

Voor dergelijke scenario’s volstaan niet alleen de nieuwste Intel- of AMD-processoren, maar ook oudere hardware kan kantoor- en online activiteiten aan. Voor een vlotte werking van het systeem moet u dus eerder letten op een voldoende hoog RAM-geheugen en een snelle harde schijf. Systemen met een SSD hebben een duidelijk voordeel, omdat ze toegang hebben tot gegevens op hogere snelheden dan conventionele harde schijven. Deze worden op hun beurt aangeduid als HDD’s en bieden tragere schrijf- en leessnelheden, maar zijn meestal goedkoper en hebben meer opslagruimte. Bij al onze aanbevelingen is het hoofdgeheugen acht gigabyte – voor een optimale werking van Windows 10 is dit voldoende en zijn er nog wat reserves over.

Als u wilt gamen, zijn All-in-One-PC’s niet de juiste keuze.

Als u echter veel wilt gokken en volhardend op uw computer, bent u niet goed af met all-in-one pc’s. Het compacte ontwerp van de systemen, vergelijkbaar met notebooks, laat slechts een beperkte hoeveelheid krachtige hardware toe. De huidige high-end grafische kaarten vragen echter veel ruimte en een geavanceerd koelsysteem, wat de prijs aanzienlijk opdrijft. Onze favoriet, het Lenovo IdeaCentre AIO A540, kan echter ook moderne titels spelen op lage instellingen. Zelfs hogere resoluties zijn mogelijk in oudere spellen.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen computers:

 1. favorietli-thumbnail
  LENOVO IDEACENTRE AIO A540
  Op de Lenovo IdeaCentre A540-24ICB F0EL009VNY all-in-one pc bewerk je video’s op het 24 inch beeldscherm. Dankzij de AMD Radeon RX 560X videokaart renderen je video’s extra snel. Nadat je klaar bent met bewerken sla je ze op je pc op.

 2. li-thumbnail
  ACER ASPIRE C24-960
  De Acer Aspire C24-960 I5430 NL All-in-One is een alles-in-één oplossing voor Photoshop en tekstverwerking. Met 16 gigabyte werkgeheugen draai je moeiteloos meerdere programma’s tegelijkertijd. Luister naar muziek op Spotify, terwijl je de boekhouding up-to-date houdt.

 3. li-thumbnail
  APPLE IMAC 27
  Bewerk foto’s met grote precisie op de Apple iMac 27″ (2019). Op het grote 27 inch 5K display met een resolutie van 5120 x 2880 zie je de kleinste details van je ontwerpen. De Intel Core i5 processor van de 8e generatie zorgt samen met het 8 GB werkgeheugen dat programma’s als Adobe Photoshop soepel draaien.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Lenovo IdeaCentre AIO A540

Adviesprijs

1399,-

62.149 andere kochten dit product

Op de Lenovo IdeaCentre A540-24ICB F0EL009VNY all-in-one pc bewerk je video’s op het 24 inch beeldscherm. Dankzij de AMD Radeon RX 560X videokaart renderen je video’s extra snel. Nadat je klaar bent met bewerken sla je ze op je pc op. Met een totale opslagruimte van 1,256 terabyte heb je hier voldoende ruimte voor. Omdat een draadloos toetsenbord en draadloze muis worden meegeleverd ga je direct aan de slag.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“voor deze prijs absoluut een mooie machine”

Supersnel apparaat, photoshop, indesign allemaal geen probleem. Heerlijk snel opgestart en superstrak beeld. Het geluid is behoorlijk goed door de jbl speakers. Beschikt over een SD Card poort wat voor mijn fotobewerking nodig is. Beeldscherm is kantelbaar (voor mij precies de juiste hoogte), maar niet in hoogte verstelbaar. Beschikt over Bluetooth daardoor makkelijk te koppelen met onze draadloze speakers.

Cas Peters

Met zijn extravagante ontwerp past het IdeaCentre AIO A540 in vele omgevingen. Van het vrij eenvoudige uiterlijk van het vorige model is niet veel meer over, maar het compacte ontwerp blijft behouden. Ondanks de wat bredere basis zijn alle componenten ondergebracht in de behuizing van het scherm. De All-in-One-PC heeft echter niet veel ruimte nodig op het bureau. De enige absoluut noodzakelijke kabel is de stroomaansluiting, al het andere kan draadloos worden aangesloten op de computer. Helaas is de stroomvoorziening extern, wat betekent dat je een klein zwart blokje onder de tafel moet verstoppen.

De meegeleverde invoerapparaten zijn via radio verbonden met de PC en draadloze verbindingen met printers, smartphones en het internet zijn ook mogelijk via Bluetooth en WLAN. Maar omdat niet alles zonder kabels kan worden aangesloten, biedt het IdeaCentre ook aansluitingen voor een tweede monitor, USB-apparaten en GigabitLAN.

Een krachtige negende generatie Intel Core i5-9400T, acht gigabyte RAM en een 512 gigabyte SSD zorgen voor een snelle werking van het systeem. Om ervoor te zorgen dat u niet zonder opslagruimte komt te zitten voor uw eigen gegevens, kunt u ook zelf een tweede harde schijf installeren. Een AMD Radeon RX560 grafische kaart met vier gigabyte aan videogeheugen is ook beschikbaar in de hier aanbevolen modelvariant. Dit biedt voldoende reserves voor toepassingen met hogere eisen aan de grafische prestaties en kan ook de huidige games op lage grafische niveaus draaien.

Het Lenovo IdeaCentre AIO A540 is net zo groot als het IdeaCentre AIO 520, onze vorige aanbeveling, met een breedte van ongeveer 61 centimeter en een hoogte van iets meer dan 47 centimeter. Het is dus niet bepaald klein, maar het past toch op de meeste bureaus of balies, ook al is er niet veel ruimte. De vierkante voet neemt ook een kleine hoeveelheid ruimte in beslag en het gebrek aan kabels maakt extra ruimte op het bureau vrij.

Door het frameloze ontwerp wordt er geen ruimte verspild aan de uitstekende rand en wordt het maximale displayoppervlak naar buiten gebracht. Lenovo heeft iets bedacht om toch een webcam aan de bovenrand van het scherm te kunnen plaatsen: De camera zit achter het scherm en is verzonken in de koffer van het IdeaCenter. Het klapt uit met een druk op de knop en wordt geactiveerd. Zo kunt u er altijd zeker van zijn dat er niets wordt opgenomen dat niet zou moeten worden opgenomen. Een onzeker gevoel of afgeplakte cameralenzen behoren nu tot het verleden.

Aangezien zelfs een all-in-one PC niet alles kan bieden, kan het nodig zijn om extra apparaten aan te sluiten op het IdeaCentre. Hiervoor is er een USB 3.0-poort op de linkerhoek, een USB 3.0-poort van het type C en twee USB-poorten met 2.0-standaard bevinden zich op de achterkant, wat een beetje ongunstig is voor het veelvuldig in- en uitpluggen. Hetzelfde geldt voor de Gigabit LAN-poort, die meestal maar één keer hoeft te worden aangesloten. De geheugenkaartlezer en de headset-poort zijn ook gemakkelijk bereikbaar aan de linkerkant.

Eén monitor is niet altijd voldoende voor elke eis, dus een tweede monitor kan via een HDMI-poort op het IdeaCentre worden aangesloten. Verder biedt de Lenovo All-in-One ook een HDMI-ingang, waarmee bijvoorbeeld televisiesignalen van een BlueRay-speler of -ontvanger kunnen worden ingevoerd. Zo kan de AIO desgewenst worden omgezet in een televisie.

Een Intel Core i5-9400T processor, waarvan de zes kernen werken met een kloksnelheid van 1,8 gigahertz elk, wordt gebruikt in de hier aanbevolen uitrustingsvariant van het Lenovo IdeaCentre AIO A540. De turbo-kloksnelheid is zelfs 3,4 gigahertz, maar kan niet over een langere periode worden gehandhaafd. De prestaties zijn voldoende voor vele moderne toepassingen, waarbij de Core i5-processor met een energiebesparende werking schittert.

In de CPU is ook een UHD Graphics 630 grafische unit geïntegreerd. De grafische kaart ondersteunt bijvoorbeeld de codering van verschillende videoformaten en het afspelen van 4K-content is ook mogelijk. De uiteindelijke prestaties zijn echter afhankelijk van de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen, aangezien dit moet worden gedeeld tussen de processor en de interne grafische kaart.

Om aan meer veeleisende 3D-toepassingen te kunnen voldoen, biedt het IdeaCentre AIO A540 ook een extra grafische kaart met vier gigabyte aan videogeheugen in de vorm van de AMD Radeon RX560. Het is voldoende om veel oudere spellen vlot weer te geven. Nieuwere titels draaien ook op de AMD grafische kaart, maar in dit geval moet u het zonder hoge beeldresoluties doen. Er zijn echter voldoende reserves voor het bewerken van video’s of zelfs foto’s met Photoshop.

Maar de 512 gigabyte SSD is het enige dat de juiste snelheidsboost geeft. Het systeem kan dus veel sneller toegang krijgen tot opgeslagen gegevens dan met conventionele harde schijven. Daarom zijn het besturingssysteem en de veelgebruikte programma’s erop geïnstalleerd. Dankzij de snelle toegangstijden zijn er bijna geen laadtijden meer.

Omdat de opslagruimte in Lenovo’s All-in-One niet bepaald klein, maar ook niet bijzonder groot is, kunnen gebruikers achteraf een tweede harde schijf installeren. Hierdoor hebben gebruikers later genoeg ruimte om hun eigen gegevens zoals foto’s, video’s en muziek op te slaan. Hiervoor wordt de achterkant van het scherm geopend, waar de vrije ruimte voor de harde schijf direct te zien is.

Lenovo biedt het IdeaCentre ook aan met een kleiner scherm en maakt vele variaties mogelijk op het gebied van hardware-apparatuur. De prestaties kunnen zowel hoger als lager uitvallen dan in het hier gepresenteerde model en zelfs een touchscreen is mogelijk.

Naast de IdeaCentre-reeks produceert Lenovo ook ThinkCentres, die gericht zijn op een zakelijke omgeving. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten en bieden een ander ontwerp en een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. De instapprijzen liggen echter aanzienlijk hoger, en daarom doen we geen algemene aanbeveling voor Lenovo ThinkCentres.

GOEDE KEUZE

Acer Aspire C24-960

Adviesprijs

999,-

84.196 andere kochten dit product

De Acer Aspire C24-960 I5430 NL All-in-One is een alles-in-één oplossing voor Photoshop en tekstverwerking. Met 16 gigabyte werkgeheugen draai je moeiteloos meerdere programma’s tegelijkertijd. Luister naar muziek op Spotify, terwijl je de boekhouding up-to-date houdt. Voor al je foto’s en bestanden is genoeg ruimte met een totale opslagruimte van 1256 gigabyte. Tijd voor ontspanning? Met een all-in-one pc heb je een monitor en computer in één. Op het full hd beeldscherm kijk jij dus direct naar de nieuwste Netflix series en films.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

U moet iets minder betalen voor de Acer Aspire C24-960 dan voor onze favoriet. De twee all-in-ones verschillen niet alleen in de prijs, maar ook in het ontwerp. De Aspire C24-960 is aanzienlijk eenvoudiger en ook kleiner door zijn 23,8 inch scherm. Dit betekent dat het ook ruimte vindt op kleinere bureaus.

Laptoptechnologie zorgt voor een stille en soepele werking in deze alles-in-één van Acer. De Intel Core i5 processor behoort tot de krachtige en tegelijkertijd energiebesparende Comet Lake generatie. Gebruikers zijn voorbereid op alles, van kantoorprogramma’s, internet- en videostreaming tot eenvoudige beeldbewerking. Alleen moderne spellen moeten hier vermeden worden. De geïntegreerde Intel UHD Graphics 420 grafische unit is geschikt voor eenvoudige games of zeer oude titels op zijn best. Als u toch niet veel gokt, kunt u nog steeds wat geld besparen in vergelijking met onze favoriet met de Acer Aspire C24-960 en toch een solide en modern pc-systeem krijgen.

De Acer Aspire C24-960 is duidelijk goedkoper dan onze favoriet. Aan de andere kant heeft het ook een kleiner scherm, maar met een grootte van 23,8 inch biedt het nog steeds een goed overzicht. De resolutie is hier “slechts” FullHD met 1.920 x 1.080 pixels, wat nog steeds een zeer scherpe weergave betekent, vooral bij kleinere beeldschermen.

Acer vertrouwt op een Intel Core i3 processor van de tiende generatie, die voor zijn werk kan terugvallen op een acht gigabyte RAM. Je hoeft ook niet zonder een snelle SSD te gaan. Het is niet bijzonder groot met 256 gigabyte, maar er is genoeg ruimte voor kantoordocumenten en foto’s. In tegenstelling tot ons favoriete Lenovo IdeaCentre A540 heeft Acer’s AIO alleen de interne grafische eenheid van de CPU, waarbij alleen eenvoudige spellen kunnen worden weergegeven. De prestaties zijn vooral voldoende voor kantoorprogramma’s, surfen op het internet, videostreaming en eenvoudige beeldbewerking.

Met Bluetooth 5.0 en snel WLAN is de draadloze verbinding gelijk aan onze favoriet. Acer doet echter een stap terug op het gebied van connectiviteit en doet het bijvoorbeeld zonder een USB-poort van het type C. Er is ook een Gigabit LAN-poort voor lokale netwerken met kabel en een 3,5 millimeter aansluiting maakt het gebruik van een bekabelde hoofdtelefoon of luidsprekers mogelijk. Alle stopcontacten bevinden zich aan de achterzijde en zijn gemakkelijk te bereiken.

De Acer Aspire C24-960 is dus geschikt voor iedereen die zonder hogere grafische prestaties kan. Als u voornamelijk gebruik maakt van kantoortoepassingen en internetbrowsers en geen grote hoeveelheden gegevens hoeft op te slaan, kunt u met deze all-in-one pc veel geld besparen en hoeft u niet zonder een modern ontwerp te zitten.

LUXE KEUZE

Apple iMac 27

Adviesprijs

2199,-

151.456 andere kochten dit product

Bewerk foto’s met grote precisie op de Apple iMac 27″ (2019). Op het grote 27 inch 5K display met een resolutie van 5120 x 2880 zie je de kleinste details van je ontwerpen. De Intel Core i5 processor van de 8e generatie zorgt samen met het 8 GB werkgeheugen dat programma’s als Adobe Photoshop soepel draaien. Dankzij de Radeon Pro 570X videokaart verloopt elk grafisch proces zonder haperingen. Via de 2 Thunderbolt 3 poorten sluit je tot 2 4K beeldschermen aan. Zo heb je nog meer ruimte voor je grafische ontwerpen. Je gaat direct met iMac aan de slag dankzij de meegeleverde Magic Mouse en Keyboard.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Apple zet zijn beproefde concept van hoogwaardige functies en een compact ontwerp in 2019 voort. De 27-inch versie van de Apple iMac biedt niet alleen een eersteklas 5K-scherm, maar ook een groot deel van de prestaties met de mogelijkheid om het geheugen zelf te upgraden. Op deze manier kunnen de hoge toeslagen van Apple in ieder geval een beetje worden vermeden.

Een negende generatie Intel Core i5-processor zorgt nu voor state-of-the-art systeemprestaties, en games zijn geen probleem meer dankzij de AMD grafische kaart. De twee-terabyte Fusion harde schijf biedt ook meer dan genoeg ruimte voor toepassingen, uw eigen foto’s en video’s. Tegen een flinke meerprijs kan de Apple iMac 2019 ook worden besteld met een snelle SSD. Je hoeft niet meer dan 2.000 euro uit te geven voor de nieuwe iMac, maar als je wilt, kun je tot 5.000 euro krijgen met de hoogste configuratie.

De 2019 Apple iMac wordt geleverd met een aanzienlijke prestatieverhoging. Net als zijn voorganger biedt hij een 5K netvlies-display als standaarduitrusting in de 27 inch-versie. De kleuren worden dus uitstekend weergegeven en de helderheid en de kijkhoek zijn afgestemd op elke omgeving. Alleen het glanzende beeldoppervlak moet nog worden doorstaan, maar dit kan worden gecompenseerd met een passende belichting.

Een Intel Core i5 processor van de negende generatie, die in combinatie met AMD’s Radeon grafische kaart ook zonder problemen spellen kan weergeven, zorgt voor fatsoenlijke prestaties. Tegen een extra vergoeding installeert Apple een betere processor en een nog betere grafische kaart in de iMac, zodat games zelfs in de 5K-resolutie van 5.120 x 2.880 pixels probleemloos kunnen worden gespeeld. Maar de genoemde apparatuur is niet alleen interessant voor gamers. Creatief werk, zoals videobewerking of professionele fotobewerking, is ook mogelijk met iMac 2019.

Extern blijft alles hetzelfde, aangezien Apple de connectiviteit en het ontwerp niet heeft veranderd. Naast twee Thunderbolt-poorten zijn er nog vier normale USB-poorten, een GigabitLAN-aansluiting en een hoofdtelefoonaansluiting beschikbaar. Niet alleen kunnen de gebruikelijke apparaten worden aangesloten op de 27 inch iMac, maar met de Thunderbolts kunnen ook meerdere monitoren worden aangesloten als er een geschikte adapter beschikbaar is.

Kopers zullen echter moeten afzien van een snelle SSD in de basisconfiguratie van Apple iMac. In plaats daarvan is er een twee-terabyte Fusion Drive ingebouwd, wat in principe een conventionele harde schijf met SSD-cache is. Het snelheidsvoordeel is duidelijk merkbaar, maar tijdens het gebruik treden nog steeds kortere laadtijden op. Er is echter in ieder geval voldoende opslagruimte voorzien.

Naast de vaste netwerkverbinding kan iMac ook draadloos verbinding maken met andere apparaten of met het internet. Ook hier laat Apple de vorige apparatuur ongemoeid en vertrouwt het op snel WLAN met de 802.11-ac-standaard en op Bluetooth 4.2. Dit laatste had gemakkelijk kunnen worden verhoogd naar de 5.0-standaard, maar het WLAN is up-to-date en bereikt zeer snelle overdrachtssnelheden met geschikte routers.

Tot slot mag de 3,5 mm audioverbinding natuurlijk niet ontbreken, die als gecombineerde poort de werking van headsets mogelijk maakt zoals in een smartphone.

Zoals altijd is iMac beschikbaar in een 21,5-inch en een 27-inch versie. Als je het niet kunt redden met de basisversie van de kleine iMac, die verkrijgbaar is voor 1.500 euro, denk je dat je beter af bent met de 27-inch versie. Want met de kleine iMac kun je het geheugen niet zelf upgraden, het is ingebouwd. Als je meer geheugen nodig hebt, moet je de volledig buitensporige RAM-prijzen van Apple betalen: Voor een upgrade van 8 gigabyte naar 16 gigabyte RAM is een toeslag van 240 euro verschuldigd; voor 32 gigabyte willen de Californiërs een flinke 720 euro meer. Aan de andere kant, als je zelf een 27-inch upgrade doet, betaal je niet eens 200 euro voor 32 gigabyte RAM. De toeslag voor een 27 inch is dus bijna weer binnen.

(Visited 360 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *