Apple MacBook Pro 15

Adviesprijs

2399,-

33.115 andere kochten dit product

Apple MacBook Pro 15″ Touch Bar (2019) heeft genoeg kracht om vloeiend in grote apps te navigeren en grafische bestanden te bewerken. Met de Intel Core i7 processor met 6 kernen laat je moeiteloos verschillende apps naast elkaar draaien. Je werkt daarbij nóg efficiënter met de Touch Bar. Zo gebruik je hem bijvoorbeeld voor directe controle over jouw muziek en video¿s of wissel je sneller tussen penselen in Photoshop. Met het vernieuwde toetsenbord met vlindermechanisme voelen de toetsen stabieler aan en typ je stiller. Daardoor hebben jouw collega’s minder last van tikgeluiden als je driftig een e-mail aan het typen bent. Of je nu in de trein, op kantoor of in een koffietentje werkt, dankzij het Retina scherm met True Tone zie je altijd de mooiste kleuren.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Geweldige laptop!”

Deze macbook bevalt mij zeer goed, mede door de snelheid en het makkelijke gebruik, wat gewoon superfijn is in combinatie met mijn studie. Verder is het enige minpunt wat ik zou kunnen bedenken misschien wel de prijs, maar bij apparaten van dit soort kaliber weet je dat, en zodra je ermee werkt valt deze prijs in het niet bij waar deze macbook toe in staat is. Het is voor mij echt een aanrader!

Danielle Per

Apple MacBook Pro 15″ Touch Bar

We kennen de kwaliteit van Apple.. Altijd goed, alleen een beetje duur.

De pluspunten

Een sprong voorwaarts met updates van scherm, processor, geheugen en opslag. De Core i9 versie biedt een welkome vermogenswinst voor intensieve taken.

Samenvatting

De nieuwe 15-inch MacBook Pro biedt de kracht waar veeleisende en creatieve gebruikers op hebben gewacht. Maar de anderen kunnen beter wachten op de update van de andere modellen in het assortiment.

Op papier is de lijst met verbeteringen aan de specificaties van de nieuwe 13- en 15-inch MacBook Pro met Touch Bar indrukwekkend: 8e generatie Intel Core i-processors, meer opslag- en RAM-opties, True Tone adaptieve displaytechnologie. Tegelijkertijd is het ontwerp niet geëvolueerd sinds 2016, met behoud van de goede dingen (het gigantische touchpad) en de slechte dingen (ondiepe toetsenborden, uitsluitend USB-C connectiviteit). De top-of-the-line opties, waaronder een zes-core Core i9 processor, zijn aantrekkelijk voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van videobewerking of 3D.

blank

Maar toch heeft de lancering van deze nieuwe MacBooks een aantal ongewone schokken ervaren. Ten eerste was er de verwarring rond het toetsenbord. Apple verzekerde dat deze derde generatie vlinderklavieren stiller was, maar niet veranderd. Behalve dat een correcte demontage van iFixit de aanwezigheid van een membraan aan het licht bracht dat goed kon fungeren als een beschermend schild tegen stof en ander puin dat grote problemen veroorzaakte op enkele van de toetsenborden van vorige MacBooks.

Maar dat is nog niet alles. Een paar dagen na de aankondiging van de nieuwe modellen op 12 juli ontdekten enkele vroege kopers die hun bankrekeningen voor een MacBook Pro Core i9 hadden gebroken, een mysterieus prestatiegebrek door oververhitting van de machine.

Apple regeerde snel en ontdekte dat een software bug aan de basis van het probleem lag. Een update van macOS lijkt het probleem te hebben opgelost. Alle nieuwe 13- en 15-inch MacBook Pro-modellen zijn getroffen, behalve het 13-inch instapmodel zonder Touch Bar.

Wij houden van

  • Als de patch eenmaal is toegepast, is de Core i9 versie veel sneller dan de Core i7 van vorig jaar;
  • De True Tone display werkt goed in verschillende lichtomstandigheden;
  • De RAM-opties tot 32GB en opslag tot 4TB zijn ideaal voor videoprofessionals;
  • Het toetsenbord lijkt beter beschermd te zijn tegen het sleutelslotprobleem dat van invloed is op sommige modellen van 2016 en 2017 tot het punt dat Apple uiteindelijk een reparatieprogramma heeft gelanceerd.

We houden niet van

  • Alleen MacBook Pro met Touch Bar is bijgewerkt;
  • Altijd alleen USB-C-poorten;
  • Het toetsenbord mag dan betrouwbaarder en stiller zijn, maar het is niet comfortabeler;
  • De Touch Bar is nog steeds op zoek naar zijn bestaansreden.

Hoge prijzen

Maak je klaar om een goede hoest op te hoesten als je de prijs ziet die wordt weergegeven als je kiest voor de onderdelen van de hoogste kwaliteit die de nieuwe MacBook Pro biedt. We hebben de 15-inch versie getest, die al 2.800 euro waard is als basisprijs. Maar het was ook uitgerust met een Core i9, 32GB Ram en 2TB aan opslagruimte. De rekening bedraagt 5.439 euro. Auw.

Het is erg duur, zelfs voor creatieve of professionele mensen die deze machine zich op het oog heeft. Maar wat een machtig beest hebben we hier!

MacBook Pro 13 en 15 met Touch Bar zijn momenteel de enige die zijn bijgewerkt. Maar het gerucht gaat dat de rest van het assortiment tegen het einde van het jaar zal worden vernieuwd. Wat de Touch Bar betreft, gebruikt de vingerafdruklezer de nieuwe T2-beveiligingschip die een veilig opstartsysteem toevoegt. Maar voor de rest evolueert het niet en blijft het even frustrerend als altijd.

i9: het krachtmonster

Dit was onze eerste kans om een laptop te testen met een 6-core 8e generatie Core i9 processor. Vergeleken met een 15-inch MacBook Pro 2017 met een quad-core Core i7 was de nieuwe Core i9 al aanzienlijk sneller op het standaardtestbed dat we gebruikten voordat Apple zijn patch uitbracht.

Maar wie heeft al deze kracht nodig? De meeste stervelingen kunnen het zonder en daarom is een 12-inch MacBook of MacBook Air altijd een optie voor alledaagse taken. Maar de MacBook Pro is gericht op een publiek dat veel meer doet dan alleen maar op het web surfen. Het grafische gedeelte toont dit ook, met de Radeon Pro 560X kaart met 4 GB aan dedicated geheugen (+120 euro). Dit maakt het geen spelcomputer, maar beeldprofessionals zullen een aanzienlijke verbetering zien ten opzichte van het 13-inch model met de Intel grafische chip.

Toon op toon

True Tone technologie, al beschikbaar op de nieuwste iPhone en iPad Pro, maakt gebruik van helderheidssensoren om de kleurtemperatuur automatisch aan te passen aan de lichtomstandigheden. Afgezien van de meest extreme omstandigheden is het effect vrij subtiel.

Iedereen die aan video of precisie beeldbewerking werkt, kan True Tone in het instellingenmenu uitschakelen. Als u een externe monitor gebruikt, kan het systeem werken met een aantal compatibele modellen, te beginnen met de Thunderbolt-monitoren van Apple en de UltraFine 4k en 5k van LG.
Stilte dat toetsenbord

Wat is de grootste klacht die gebruikers hebben over het huidige MacBook-toetsenbord? De ultradunne sleutels bieden niet hetzelfde comfort als de oude modellen? Is het het verhaal van stof en andere deeltjes dat bepaalde sleutels kan blokkeren? Of is het het geluid van het toetsenbord?

Als je het derde antwoord hebt gekozen, lacht het geluk je toe. Apple geeft aan dat deze derde generatie van het “vlinder”-toetsenbord stiller is dan de vorige generatie. Officieel is er geen enkele wijziging aangebracht om het probleem van stof dat zich heeft verschanst en dat Apple tot verschillende rechtszaken heeft geleid, te corrigeren. Maar een demontage van het toetsenbord door iFixit onthulde de aanwezigheid van een siliconenmembraan onder de toetsen, dat er lijkt te zijn om het binnendringen van stof en andere kruimels ten minste gedeeltelijk te voorkomen. De tijd en de gebruikers zullen ons vertellen of deze maatregel voldoende is.

Na het gebruik van het gashendeltoetsenbord op bijna alle modellen die ermee zijn uitgerust sinds de release in 2015 op de 12-inch MacBook, kunnen we getuigen dat we slechts af en toe het probleem van vergrendelde toetsen hebben ervaren. Het was nog niet zo ver dat het toetsenbord onbruikbaar was, maar het is nog steeds erg frustrerend.

Het toetsenbord van deze nieuwe MacBook Pro-modellen is iets stiller in gebruik. Maar dat betekent niet dat de vorige echt luidruchtig was. Je moet beide toetsenborden naast elkaar proberen om het verschil te realiseren dat resulteert in een iets zachter contact wanneer je op de toetsen van de nieuwe MacBook Pro drukt. Het siliconenmembraan heeft er waarschijnlijk iets mee te maken.

De wachtende wedstrijd

Met deze nieuwe MacBook Pro wil Apple een duidelijk signaal afgeven aan professionals dat het hen heeft gehoord en dat hun behoeften zijn begrepen en vervuld. Het begon met de iMac Pro in 2017, daarna deze MacBook Pro en in 2019 gaat het verder met de volledig vernieuwde Mac Pro. Dit laatste is sinds 2013 niet meer geëvolueerd omdat het “can” ontwerp niet bestand is tegen de hitte van nieuwe componenten.

Tegelijkertijd blijft de nieuwe MacBook Pro de koning van de veelzijdige notebooks. Als u een model van voor 2016 heeft en u overweegt om te veranderen, dan is het de moeite waard.

Voor professionals die een krachtig hulpmiddel nodig hebben om mee te werken, is het 15-inch model de extra investering waard voor het grotere scherm, de AMD grafische chip en processoropties, inclusief de Core i9 (Core i7 moet voldoen aan de meeste toepassingen).

Wie op zoek is naar een veelzijdige maar iets meer mobiele laptop kan kiezen voor de 13-inch MacBook pro, die de meeste van dezelfde opties biedt.

En als je op zoek bent naar iets dat bijna net zo krachtig is en toch beduidend minder kost, is er de optie van de 13-inch MacBook Pro zonder Touch Bar die dit jaar nog niet is bijgewerkt en 1.500 euro kost.

Als je echter al een MacBook Pro met het huidige ontwerp hebt en je hebt geen geavanceerde processor of meer geheugen nodig, is er geen reden om een nieuwe MacBook Pro aan te schaffen.

Vooral omdat er tegen het einde van het jaar mogelijk nog andere Macs verschijnen. Vergeet niet dat de 12-inch MacBook, MacBook Air, MacBook Pro 13-inch zonder Touch Bar en alle desktop-Macs niet zijn bijgewerkt……

(Visited 187 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.