slaapzak-banner

De beste slaapzakken voor het kamperen

Een hobby die niet voor iedereen is weggelegd: kamperen. Een slaapzak kopen, een tent kopen en u bent er klaar voor om de bossen, bergen of heuvels te verkennen, op zoek naar de mooiste plekjes van moeder natuur. Kamperen is voor veel mensen een manier om te genieten van het leven en om nieuwe plekken te ontdekken.

Om ervoor te zorgen dat uw kampeeravontuur goed verloopt, is het belangrijk dat u de juiste spullen bij zich heeft. Natuurlijk een goede tent, maar nog belangrijker is misschien wel een goede slaapzak. Het maakt niet uit waar u gaat kamperen, de temperaturen zijn ’s nachts altijd veel kouder dan overdag en u wilt hier wel op voorbereid zijn. Daarom hebben wij voor u een aantal slaapzakken getest.

Voor deze test is meer dan 50 uur aan onderzoek verricht. Eerst zijn er 12 slaapzakken uitgekozen waarvan er uiteindelijk 8 zijn geselecteerd die daadwerkelijk zijn getest in de Pyreneeën en de Alpen in Spanje en Frankrijk. De resultaten zijn als volgt:

Onze lijst met gekozen slaapzakken:

 1. favorietli-thumbnail
  Nomad Blazer Classic
  Een klassiek model slaapzak voor zomerse kampeervakanties of voor logeren bij vrienden. De slaapzak is luchtig waardoor je na een dag op pad met plezier in je slaapzak kruipt.

 2. li-thumbnail
  Nomad Pegasus 340 L D
  Een mummy slaapzak waarvan je veel mag verwachten. In veel verschillende omstandigheden is dit je ideale reismaatje.

 3. li-thumbnail
  Coleman Biker
  Hij is compact te verpakken in een waterdichte compressiezak en daarom een goede keuze voor fiets- of motorvakanties.

 4. goedkoopsteli-thumbnail
  Outwell Campion
  De Campion heeft extra isolatie om u warm te houden tijdens kampeervakanties en -reisjes van de lente tot halverwege de herfst.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

Als u een slaapzak kiest uit onze gekozen top 4, dan bent u in ieder geval verzekerd van warme nachten tijdens het kamperen. De Nomad Blazer Classic kwam bij ons als beste uit de test. Maar afhankelijk van hoe u gaat kamperen (wandelend, met de auto, met de camper) kunt u zelf afwegingen maken welke slaapzak het beste bij u past.

[ux_products type=”row” cat=”246″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

Nomad-Blazer-Classic-tevredenconsument-voorkant

Nomad Blazer Classic

Adviesprijs

75,-

blank

3.611 andere kochten dit product

De Nomad Blazer Classic is een klassiek model slaapzak voor zomerse kampeervakanties of voor logeren bij vrienden. De slaapzak is luchtig waardoor je na een dag op pad met plezier in je slaapzak kruipt.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De onbetwiste nummer 1 is de Nomad Blazer Classic. Van alle geteste modellen biedt deze slaapzak de beste combinatie van comfort, prijs, garantie en duurzaamheid voor elk kampeeravontuur. Uit onze testen bleek dat u niet zo veel hoeft te betalen voor een comfortabele, functionele slaapzak. De Blazer slaapzak is dan ook goedkoop in vergelijking tot zijn concurrenten.

De slaapzak is gevuld met polyester wat de slaapzak zelfs bij temperaturen onder 0 graden Celsius (30 graden Fahrenheit) nog behaaglijk warm maakt. De Nomad Blazer is zo ontworpen dat de slaapzak breed genoeg is om verschillende slaapposities in aan te nemen, zonder dat u zich beklemd voelt. Daarnaast biedt Nomad een garantie van 5 jaar op de slaapzak.

LUXE KEUZE

Nomad Pegasus 340 L

Adviesprijs

200,-

blank

2.293 andere kochten dit product

De Pegasus is een mummy slaapzak waarvan je veel mag verwachten. In veel verschillende omstandigheden is dit je ideale reismaatje.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Een goede keus is de Nomad Pegasus. Qua comfort zit deze slaapzak op hetzelfde niveau als de Nomad Blazer. Echter het materiaal van de Pegasus is net even van iets hogere kwaliteit. Daarom is de slaapzak ook drie keer zo duur.

Dus we raden deze slaapzak alleen aan als u het echt nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u gaat kamperen in gebieden met veel nat weer of als u de slaapzak wandelend mee wilt nemen, aangezien het formaat kleiner is en daardoor makkelijker te voet te dragen is. Maar dit komt dus wel met een prijskaartje. Dit is een slaapzak die je voor het leven koopt.

GOEDE KEUZE

Coleman-biker-voorkant

Coleman Biker

Adviesprijs

59,-

blank

7.002 andere kochten dit product

De Coleman Biker is een lichtgewicht 2-seizoenen slaapzak. Hij is compact te verpakken in een waterdichte compressiezak en daarom een goede keuze voor fiets- of motorvakanties.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Coleman Biker slaapzak een uitstekende tweede keus als de Nomad Blazer bijvoorbeeld niet bij u in de buurt verkrijgbaar is of wanneer u graag een echte flanellen binnenkant wilt in uw slaapzak. Deze slaapzak is lichter en comfortabeler dan onze topkeuze.

Hij is dan ook goed mee te nemen als u bijvoorbeeld reist per fiets of motor. De Coleman Biker net zo warm (misschien nog wel warmer) als onze topkeuze. Deze slaapzak is klein en verstelbaar en neemt daarom niet veel ruimte in in de kofferbak van uw auto. Bovendien is het polyester weefsel van de Biker waterbestendiger dan dat van de Blazer.

GOEDKOOPSTE

Outwell-Campion-totaal

Outwell Campion

Adviesprijs

43,-

1.124 andere kochten dit product

De Campion heeft extra isolatie om u warm te houden tijdens kampeervakanties en -reisjes van de lente tot halverwege de herfst. Hij is ook een beetje groter voor extra comfort.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Outwell Campion is het tegenovergestelde van de Coleman Biker. Deze slaapzak is erg groot in vorm en volume, zelfs wanneer deze is opgerold. Dit maakt dat u deze slaapzak niet makkelijk te voet kunt meenemen. De slaapzak nam tijdens het testen een aanzienlijk deel van onze al kleine kofferbak in beslag.

Echter is deze slaapzak wel heel erg fijn om in te slapen. Als ruimte geen probleem is, wanneer u bijvoorbeeld een grote auto heeft of met een camper op vakantie gaat, dan is de Outwell Campion een goede keuze. De slaapzak is zelfs met 4 graden Celsius (40 graden Fahrenheit) getest, hiermee is dit dan ook een in theorie een van de warmste slaapzakken die we getest hebben. Echter was het slaapcomfort niet zoals gewenst bij deze temperatuur. Wij raden u dan ook aan om deze slaapzak enkel te gebruiken in de lente en zomermaanden.

(Visited 543 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *