De beste kookpannenset

De markt voor kookpannensets is groot en u heeft voldoende keuze. Na uitgebreid onderzoek hebben we gekozen voor 19 goed op de markt afgestemde panstellen, waarvan er momenteel nog 17 beschikbaar zijn. Voor veel mensen lijkt een pan gewoon een container waarin voedsel wordt gekookt – maar er zijn meer verschillen dan je zou denken, en dat geldt vooral voor de behandeling en de kwaliteit van het materiaal.

Welke panmaten heb je nodig?

Wie veel kookt en graag kookt, heeft een kleine verzameling van verschillende pannen nodig. De allround pannen van onze tijd zijn allemaal gemaakt van gepolijst roestvrij staal. Aluminium is op de terugweg, vooral omdat de proeven vaak alleen maar bevredigende resultaten opleveren.

Roestvrijstalen pannen zijn geschikt voor alle soorten fornuizen

Roestvrijstalen pannen hebben een min of meer dikke sandwichpanbodem. Dit bevat een ferromagnetisch materiaal voor inductie, vaak in combinatie met andere materialen die warmte opslaan en bijzonder snel absorberen en distribueren.

Bijna alle pannen op de markt kunnen worden gebruikt voor gas, elektrische platen, glaskeramiek (Ceran) en inductiekookplaten. Als u eigenaar bent van een kachel die door inductie verwarmt, dient u toch goed te letten op de verstrekte informatie. Alle sets in deze test zijn geschikt voor inductie zonder uitzondering.

Als het gaat om het reinigen, zijn roestvrijstalen pannen zeer eenvoudig te reinigen. Wat een no-go is voor gecoate pannen is standaard voor pannen: je kunt ze ook schoonmaken met een stalen spons. Alle roestvrijstalen pannen en pannen zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Voor het koken zonder gezin zijn 1,5-, 2- en 3-literpannen meestal voldoende. Zodra de gasten aankomen of vier of meer leden van de familie komen eten, is een grote pan van 5 of zelfs 6 liter essentieel.

Als de fricassee of stoofpan voor 15 personen moet worden gemengd, moet deze 10 liter of meer zijn, bijvoorbeeld met de WMF-groentepan Ø 28 cm met een inhoud van 14 liter. Glazen of sapflessen kunnen er ook in gekookt worden en zo gesteriliseerd en geconserveerd worden.

Zulke grote pannen worden echter bijna nooit opgenomen in kookpannensets. Hier is de grootste pan meestal 5 liter, soms ook 6 liter.

We hebben zo getest

We hebben alle beschikbare testrapporten onderzocht, talloze klantbeoordelingen gelezen en experts geïnterviewd. Tot slot hebben we in totaal 19 panstellen getest, waarvan er nog 17 beschikbaar zijn.

De meeste sets worden geleverd met vier of vijf pannen. Sommige sets hebben ook een steelpan met deksel. De prijsklasse voor kookpannensets is breed. In ons testveld kostte de goedkoopste set 60 euro, de duurste 450 euro. We waren erg benieuwd of we kwaliteitsverschillen konden vinden en of de duurste set ook de beste was.

Om te anticiperen: U kunt met elke pan koken, maar de kwaliteitsverschillen in de dikte van het materiaal en de panbodems zijn zeer groot. Wij raden de zeer goedkope sets dan ook af.

Onze test bestond uit een praktijk- en een beoordelingsgedeelte. Voor het praktische gedeelte hebben we de grootste en de kleinste pan van elke set gebruikt. De steelpan, indien beschikbaar, of de melkpan werden weggelaten.

We hebben een liter koud water aan de kook gebracht en de tijd gemeten. We deden dit op een inductiekookplaat met de hoogste stand. We hebben de kooktest begeleid met de warmtebeeldcamera. Zodra het kookpunt was bereikt, hebben we het kookniveau teruggebracht tot een licht kookpunt zonder deksel. Dit is de staat waarin de thermische foto’s van de pannen zijn gemaakt.

We hebben ook aandacht besteed aan ergonomie en comfort: Rammelen de deksels als je op de hoogste stand kookt? Druipt er vloeistof uit de zijkanten? Hoe warm of heet worden de handvatten? Hoe comfortabel kunnen ze worden aangeraakt en hoe kan de geladen pan worden geleid? Zijn er gietopeningen of druipranden?

Ter vergelijking: we hebben de stabiliteit en de waarde van de pannen beoordeeld. Zijn de bodem en het deksel plat? Ligt het deksel gelijkmatig en hoeveel speelruimte heeft het?

Onze lijst met zorgvuldig gekozen pannensets:

 1. li-thumbnail
  WMF GOURMET PLUS
  De Gourmet Plus 5 Delige Kookset van WMF is zeer functioneel en voldoet ook aan de hoge eisen van de professionele keuken. Het is een collectie die uiterst lang meegaat, stabiel en onverwoestbaar.

 2. li-thumbnail
  WMF FUNCTION 4
  Met de WMF Function4 Pannenset 4-delig haal je een complete set in huis van Cromargan rvs. Dit materiaal geleidt warmte goed, hierdoor koken je gerechten gelijkmatig gaar. De set bestaat uit 3 middelhoge kookpannen en een lage kookpan.

 3. li-thumbnail
  FISSLER INTENS
  Topkwaliteit in een buitengewoon jasje. Profiteer van de voordelen die deze set u biedt. De pannen kunnen – zelfs als ze dezelfde diameter hebben – praktisch worden opgestapeld, zodat u ruimte bespaart in uw keukenkastjes.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

blank

WMF Gourmet Plus

Adviesprijs

349,-

blank

302.961 andere kochten dit product

De Gourmet Plus 5 Delige Kookset van WMF is zeer functioneel en voldoet ook aan de hoge eisen van de professionele keuken. Het is een collectie die uiterst lang meegaat, stabiel en onverwoestbaar. De afwerking is uitgedacht tot in de details en zal in de smaak vallen bij een ieder die houdt van goed koken. De pannen hebben hoogwaardige, hermetisch afgesloten handvaten die niet heet worden.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Waarom voor minder gaan.”

Jarenlange goede ervaring met voorganger WMF Gourmet pannenset. Wegens overgang op inductie dus vervolgserie aangeschaft. Tot nu toe goede indruk, mooi design en ligt goed ingebuik.

Frans Marsman

Als u gewoon op zoek bent naar degelijke, duurzame pannen volgens de klassieke normen, dan vindt u bij Gourmet Plus wat u zoekt. WMF vertrouwt hier op klassieke vormen, ook zonder glas. We kunnen dus niet kijken naar het koken, maar door het drukcompensatiegat rammelen de deksels niet.

De fabricagekwaliteit is uitstekend: de zware pannen hebben een dikke sandwichbodem, zelfs met kracht kunnen we de panranden niet een beetje buigen. Alle panbodems zijn volledig plat, niet vanzelfsprekend als we kijken naar de rest van het testveld.

De deksels zitten allemaal – zonder te kantelen – op hun pannen, wat ook zeldzaam is. De handgrepen hebben een mooie brede U-vorm, hier kunnen zelfs grote handen veilig vastpakken. Een zware, vilten pan ligt veilig in de handen. De WMF Gourmet Plus duurt 168 seconden in de discipline van het koken van een liter water.

WMF heeft het klassieke stoomontluchtingsgat (drukcompensatie) in het deksel van de Gourmet Plus geïnstalleerd. In de meeste gevallen kan dit voorkomen dat er stoom op de handgrepen ontsnapt, het voorkomt ook het vervelende rammelen van het deksel. Deze zwakke punten kunnen worden vermeden door de handvatten verder naar beneden te plaatsen, maar de nabijheid van de bodem van de pan zou op zijn beurt een sterke opwarming van de handvatten bevorderen. Hier heeft de fabrikant besloten tot het mindere kwaad, stoom.

GOEDE KEUZE

WMF Function 4

Adviesprijs

333,-

blank

212.023 andere kochten dit product

Met de WMF Function4 Pannenset 4-delig haal je een complete set in huis van Cromargan rvs. Dit materiaal geleidt warmte goed, hierdoor koken je gerechten gelijkmatig gaar. De set bestaat uit 3 middelhoge kookpannen en een lage kookpan. Dankzij de siliconenrand blijven de deksels stevig op de pan zitten. Is je rijst gaar? Dan gaat het afgieten heel gemakkelijk. In de siliconenrand zijn namelijk diverse gaten aangebracht van verschillende groottes, hierdoor is de kans dat je eten in de gootsteen belandt minimaal. Als je klaar bent met koken reinig je de pannen gemakkelijk in de vaatwasmachine.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Met de WMF Functie 4 kookpannenset krijgt u een echte Duitse kwaliteitsvolle afwerking. De pannen zijn zeer goed gemaakt en dankzij hun gewicht staan ze stabiel en veilig op de kachel. De handgrepen worden tijdens het kookproces niet heet en kunnen zonder problemen worden aangeraakt. Daarnaast overtuigt de WMF set met een ongewoon design dat niet bij iedereen past, maar zeker praktisch is. Dankzij de siliconenlip op het deksel zijn er vier sluit- of afvoerposities beschikbaar.

De kookpannenset WMF Function 4 biedt stabiliteit en kwaliteit op het hoogste niveau, het product wordt geproduceerd in Duitsland. De ergonomie van de handgrepen is het beste van alle pannen, omdat de pan met één hand kan worden geleid.

De rode siliconenlip van de deksels lijkt op het eerste gezicht wat te wennen, maar geeft de pannen ook een chique uitstraling. Maar bovenal voorkomt het niet alleen dat de deksels rammelen of wegglijden, het biedt ook vier sluit- of aftapposities. De deksels van Functie 4 zijn aan de bovenzijde voorzien van markeringen voor de drie gietopeningen en de “gesloten” positie. Noedels of rijst kunnen direct uit de pan worden gegoten met behulp van twee verschillende zeefmaten. U kunt de doorbraak redden, de silicone isoleert de metalen buitenring voldoende.

We hielden van het hoge gewicht van de pannen. Want de oude vergelijking, volgens welke zware pannen het beste zijn, werkte ook in onze test uit. Het relatief hoge gewicht komt hier tot uiting in de stabiliteit. Het oppervlak van gepolijst Cromargan roestvast staal is zeer glad en ziet er bijna uit als verchroomd.

WMF’s Functie 4 5-liter pan met deksel weegt 2,57 kilogram, wat iets boven het gemiddelde is. We merkten het gewicht in de bediening niet negatief op, de brede handgrepen met de uitsparing voor het vasthouden van de vingers compenseren dit gemakkelijk.

GOEDE KEUZE

Fissler Intens

Adviesprijs

333,-

blank

292.632 andere kochten dit product

Topkwaliteit in een buitengewoon jasje. Profiteer van de voordelen die deze set u biedt. De pannen kunnen – zelfs als ze dezelfde diameter hebben – praktisch worden opgestapeld, zodat u ruimte bespaart in uw keukenkastjes.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon

De Fissler-Intensa set lijkt wat luxueuzer. Het deksel hoeft niet meer op het werkblad te worden geplaatst, maar kan aan de pan worden gehangen, wat voor sommige mensen de ruimteproblemen in de keuken oplost. Bovendien kunnen alle pannen in elkaar worden gestapeld om ruimte te besparen – nog een pluspunt als je een kleine keuken hebt. Er is echter één nadeel: de Intensa-panenset kost relatief veel geld – en de grootste pan heeft maar 3,5 liter.

Het voelt als een echte luxe als je niet meer hoeft te zoeken naar een plek om het deksel neer te zetten. Bij Fissler Intensa wordt hij gewoon in de zijhandgreep gehaakt. Dit werkt soepel en de condensatie druppelt direct terug in de pan, de brede rand maakt het mogelijk.

Bovendien heeft Fissler een speciale kromming bedacht waardoor het deksel kan worden gekanteld en gesloten. In tegenstelling tot WMF Functie 4 is deze vrij onopvallend en wordt deze zonder siliconenrandje opgelost.

Een mooie zaak is de stapelbaarheid van de vijf Fissler pannen. Ze passen allemaal in elkaar, inclusief de braadpan. Geen enkele andere set uit de test kan zo ruimtebesparend worden opgeborgen.

De brede rand voorkomt dat het deksel gaat rammelen, maar druppels water die tijdens het koken druppelen zijn nog steeds matig op het hoogste kookniveau. tatoeage.

(Visited 1.386 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *