HP Spectre X360 13 - ap0180nd

Adviesprijs

1199,-

15.221 andere kochten dit product

De HP Spectre X360 13-ap0180nd is een 2-in-1 die je met het omklapbare touchscreen zowel als laptop en tablet gebruikt. Bewerk foto’s in Photoshop met je vingers dankzij het touchscreen. Met de infraroodcamera log je veilig en snel in door te lachen naar het vogeltje. Dankzij 8 gigabyte werkgeheugen draai je soepel meerdere programma’s tegelijkertijd. Luister naar muziek op Spotify, terwijl je een tekst schrijft in Word. Is het donker geworden? Met het verlichte toetsenbord zie je ook in het donker welke toetsen je indrukt.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Zeer tevreden. Fijne laptop.”

Heel fijn product, echt heel blij mee. Een goede extra pen aanschaffen was ook een goede beslissing, jammer dat er geen pen bij zat. Echt heel handig om als designer zo even schetsjes te kunnen maken op het scherm, geen gedoe met tekentabletten etc. Hij was wel erg duur voor mij, maar al het geld zeker weten waard!

Jan Bruijn

HP Spectre X360 13 – ap0180nd

Snelle, compacte & stijlvolle laptop voor de liefhebber

De pluspunten

autonomie, twee-in-een ultra-draagbaar ontwerp, geleverd met een stylus en een zak, verschillende display-opties.

De minpunten

De wat hogere prijs.

Samenvatting

Een elegant en doordacht ontwerp, een enorm bereik en een uitstekende keuze aan componenten maken de 13-inch x360 Spectrum een van de beste ultra-draagbare hybriden van het moment.

blank

Verpakt in metaal met afgeschuinde randen als een edelsteen, de nieuwe 13,3-inch x360 Spectrum weegt 1,3 kg en is slechts 14,5 mm dik. Een juweeltje van elegantie en finesse waarvan het ontwerp ook aan functionaliteit heeft gewonnen. En dankzij de verbeterde prestaties, is het op gelijke voet met zijn concurrenten zoals Lenovo Yoga C930, Samsung Notebook 9 Pro en LG Gram 14. De x360 Spectrum versloeg ze allemaal in onze autonomietest met meer dan 13 uur.

Maar deze premium machine is nog steeds duur, met een prijs die begint bij 1.399 euro en gaat tot 2.100 euro. Maar als u een lange levensduur van de batterij nodig heeft in een twee-in-een ontwerp dat licht, elegant en functioneel is, dan zal het x360 Spectrum u niet teleurstellen.

Het ontwerp

Hoewel de hoekige gebeitelde randen het mogelijk maken om zich te onderscheiden van andere top-of-the-range ultraportables, is het ontwerp niet alleen esthetisch. De afgeknipte hoeken aan de achterkant verbergen de aan/uit-knop en een van de twee Thunderbolt 3 poorten.

De positie van de aan/uit-knop in de linkerhoek maakt het gemakkelijk om hem blind te vinden en voorkomt dat hij per ongeluk wordt ingedrukt in de tabletmodus. De sleutel blijft ook toegankelijk, ongeacht de positie van het scherm.

Aan de rechterkant bevinden zich een microSD-kaartlezer, een headset/microfoonaansluiting, een tweede Thunderbolt 3-poort en een schuifknop om de webcam uit te schakelen. Wees echter voorzichtig, want het snijdt de microfoon niet door. U moet dit afzonderlijk doen in de Windows 10 instellingen. Voor meer privacy en veiligheid is er een vingerafdruklezer en een infrarood webcam voor gezichtsherkenning met Windows Hello.

Wat de weergave betreft, biedt HP twee opties: Full HD en Ultra HD. Het Full HD-scherm biedt goede kleuren en contrast, ook al is het niet bijzonder helder. Hierdoor is het werken buitenshuis iets moeilijker. Maar het is zeer bevorderlijk voor de autonomie. De UHD optie is interessant, maar het vermindert de levensduur van de batterij.

Het toetsenbord is ruim en de markering is gemakkelijk af te lezen. De toetsen hebben niet veel beweging, wat niet verwonderlijk is gezien de geringe diepte van het toetsenbord. De achtergrondverlichting met twee niveaus schakelt automatisch uit na ongeveer 30 seconden van inactiviteit en vereist een druk op de knop om opnieuw te activeren. Het touchpad is een comfortabel formaat gezien de ruimte die HP nodig heeft om te werken en het gevoel is zacht en responsief.

Daarboven bevindt zich een luidsprekerrooster dat bijdraagt aan het elegante design en tegelijkertijd het geluid van het Bang & Olufsen geoptimaliseerde systeem lijkt te verbeteren. De geluidskwaliteit is correct, maar meer niet.

Autonomie als marathonloper

Als er één ding is wat we de afgelopen maanden hebben geleerd, is het wel dat high-end ultra-draagbare laptops de referentie zijn voor wie op zoek is naar een extra lange levensduur van de batterij. De een na de ander kwam naar ons laboratorium en haalde de 12-uurs uitslag tijdens onze duurtest. De x360 Spectrum heeft met 13 uur en 18 minuten een nieuw record gevestigd.

De componenten van het Spectrum zijn ontworpen voor dagelijks persoonlijk en professioneel gebruik, zoals tekstverwerking, surfen op het web en e-mail, maar het beschikt over voldoende middelen om de zwaardere taken uit te voeren, op voorwaarde dat ze niet te grafisch intensief zijn.

De configuratie die we in onze handen hadden, werd verzilverd zonder een dozijn actieve tabbladen in Google Chrome te laten zakken, terwijl andere toepassingen op de achtergrond actief waren. Ook video en streaming muziek zijn geen probleem. Ook het af en toe bewerken van foto’s en video’s kan zonder problemen.

Conclusie

De huidige reeks van premium ultra-draagbare notebooks is indrukwekkend. Onze beste keuze blijft Lenovo Yoga C930, maar het HP Spectrum x360 volgt het zeer nauwlettend. De HP is iets kleiner, heeft een beter bereik en een normaal formaat actieve stylus. De C930 heeft een groter display, een iets comfortabeler toetsenbord, een beter geluid en een stylus die in het chassis past. En in plaats van de webcam elektronisch te knippen, heeft Lenovo een fysieke sluiter die de webcam blokkeert. De keuze tussen de twee kan worden gemaakt door een muntstuk om te gooien.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.