De beste autonavigatie

Dagelijkse navigatie

Voor dagelijkse navigatie is een smartphone eigenlijk alles wat de meeste mensen nodig hebben, vooral als je een autohouder hebt waarmee je je telefoon gemakkelijk kunt bekijken en een telefoonoplader voor de auto om te voorkomen dat de batterij van de telefoon leegraakt. Maar de meeste navigatie-apps vereisen een verbinding, hierdoor is het zo dat ze niet werken in gebieden met geen of slechte mobiele service, laat staan als u kaarten moet downloaden terwijl u nog steeds geen signaal ontvangt. Het is ook frustrerend, om nog maar te zwijgen van het potentieel gevaar, wanneer het scherm van je telefoon overschakelt van het navigatiescherm naar een inkomende oproep, net op het moment dat je een lastige afslag hebt bereikt.

Een stand-alone GPS-autonavigatiesysteem kan beter zijn voor langere ritten en die u buiten de gebaande paden neemt. GPS-eenheden hebben kaart- en point-of-interest-databases ingebouwd, zodat u niet hoeft te vertrouwen op een gegevensverbinding.

De beste navigatiesystemen

De beste navigatiesystemen uit 2018 maken het navigeren gemakkelijker dan met een smartphone-app, dankzij meer natuurlijke, mijlpaal-specifieke stemrichtingen (zoals “sla rechtsaf bij het verkeerslicht” in plaats van “over 300 meter sla rechtsaf”). Daarnaast geven de moderne systemen nu duidelijk weer welke afslag, snelwegborden en welke rijstrook je op lastige knooppunten moet hebben.

Ze geven meestal ook de maximumsnelheid weer voor de weg waarop u zich bevindt en de beste modellen bevatten een aantal stuurprogramma- en veiligheidswaarschuwingen die u niet bij een telefoon krijgt.

Als u een speciaal GPS-apparaat gebruikt, blijft uw telefoon ook voor andere doeleinden vrij, blijft de batterij vol en wordt uw internetabonnement niet misbruikt. Hieronder leest u onze bevindingen. Let wel wij hebben onderzoek gedaan naar autonavigatie dat niet is ingebouwd.

Wat is de beste autonavigatie in 2018 en 2019?

Nadat ons bedrijf meer dan 70 uur onderzoek heeft verricht naar de beste autonavigatie in de jaren 2018 en 2019 naar de nieuwste auto GPS-modellen en het testen van de beste kanshebbers over meer dan 1200 kilometer plattelands-, stads- en stads oriëntatie, raden we de nieuwe TomTom Start 42 Europa aan als beste koop. Dit goede en kwalitatief sterke navigatiesysteem is  voor in de auto of camper voor de gewone man.

Het is eenvoudiger in gebruik en het is bestuurders vriendelijker dan de de producten van de concurrentie. Het is ook niet voor niets dat de ANWB de TomTom serie aanprijst.

Voor een redelijke prijs krijgt u de hoogst gewaardeerde interface van Tomtom, preciezere gesproken aanwijzingen, precieze navigatiehulpmiddelen en de mogelijkheid om verbinding te maken met uw smartphone via Bluetooth om extra reisinformatie te krijgen of uw locatie te delen, zodat andere mensen uw voortgang kunnen volgen.

De TomTom Start 42 Europa is makkelijk in gebruik en betaalbaar.

Daarnaast bevat dit navigatiesysteem ook gratis levenslange kaartupdates en verkeerswaarschuwingen, nieuwe beoordelingen voor interessante plaatsen en -zoals alle modellen in de Tomtom-serie – een reeks veiligheids gerichte stuurprogramma’s waarschuwingen.

Deze waarschuwingen bevatten waarschuwingen over aankomende snelheidslimieten, roodlicht en snelheidscamera’s, schoolzones, spoorwegovergangen en dieren kruisingen en scherpe bochten. Ze vertellen je zelfs of je de verkeerde kant op gaat in een eenrichtingsstraat.

Geen enkel ander GPS-model biedt zo’n goed evenwicht tussen functies, waarde en bruikbaarheid, op dit gebied zijn zij dan ook een uitblinker.

Onze Lijst met zorgvuldig gekozen GPS-modellen :

 1. favorietli-thumbnail
  TomTom Start 42 Europa
  Gemiste afslagen zijn verleden tijd, want dankzij de duidelijke weergave op het scherm weet je op tijd wanneer je de snelweg moet verlaten.

 2. li-thumbnail
  GARMIN DRIVESMART 61 LMT-S EUROPA
  Dankzij de gratis Link app op je smartphone krijg je verkeersinformatie van vertragingen en flitspalen. Daarnaast ontvang je ook notificaties op het scherm en bel je handsfree. Onderweg een hapje eten of overnachten? Het navigatiesysteem toont Tripadvisor beoordelingen voor restaurants en hotels in de buurt.

 3. li-thumbnail
  TomTom Go Professional 6250 Europa
  Dit navigatiesysteem loodst je probleemloos van A naar B en voorziet je levenslang van verkeers- en flitsinformatie via de ingebouwde SIM.

 4. li-thumbnail
  TomTom GO 6200 World
  Handig als je hele dagen in de auto zit voor je werk. Dankzij de simkaart komen files en flitsers niet als verrassing en via wifi gaan updates automatisch.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

tomtom-start-42-europa-voorkant-tevredenconsument

TomTom Start 42 Europa

Adviesprijs

99,-

7.450 andere kochten dit product

Gemiste afslagen zijn verleden tijd, want dankzij de duidelijke weergave op het scherm weet je op tijd wanneer je de snelweg moet verlaten. Moet je tank bijgevuld worden of wil je snel een hamburger naar binnen werken? Met de Points of Interest-functie zie je in 1 oogopslag waar het dichtstbijzijnde tankstation of fastfoodrestaurant te vinden is.

Bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt

Mocht u op zoek zijn dan een nauwkeurig product binnen uw budget dan is dit product waarnaar u op zoek bent. Het wordt geleverd inclusief gratis levenslange kaartupdates en verkeersmeldingen. Het bevat kaarten voor bijvoorbeeld Nederland, Spanje en Frankrijk en in veel stedelijke gebieden toont een 3D-weergavemodus gebouwen en monumenten in de buurt als herkenbare driedimensionale afbeeldingen op de kaart.

De Start 42 Europa bezit ook over een batterij met twee keer de levensduur van de batterij uit de vorige 50 series. Wat nog van belang is, is dat we ontdekten dat de scherminformatie niet zo informatief of zo gemakkelijk toegankelijk waren als de professionele lijn van Tomtom, noch vonden we de gesproken aanwijzingen als bestuurders vriendelijk. Desalniettemin werkt de Start 42 Europa prima als standaard navigator voor dagelijks gebruik.

GOEDE KEUZE

Garmin DriveSmart 61 LMT-S Europa

Garmin DriveSmart 61 LMT-S Europa

Adviesprijs

190,-

2.055 andere kochten dit product

Met de Garmin DriveSmart 61 LMT-S Europa kom je zo snel mogelijk aan op je bestemming. Dankzij de gratis Link app op je smartphone krijg je verkeersinformatie van vertragingen en flitspalen. Daarnaast ontvang je ook notificaties op het scherm en bel je handsfree. Onderweg een hapje eten of overnachten? Het navigatiesysteem toont Tripadvisor beoordelingen voor restaurants en hotels in de buurt. Bestemming bereikt? Het vinden van een parkeerplaats heb je zo gedaan want je krijgt informatie over de beschikbaarheid en prijzen van parkeerplekken en -garages.

Bekijk prijs bij coolblue

Het Garmin-navigatiesysteem heeft een 7-inch monitor, wat overeenkomt met 17,8 centimeter. Dit maakt de reisroute zeer duidelijk en zichtbaar. De verschillende routebestemmingen kunnen eenvoudig en comfortabel via het touch-display worden ingevoerd. De handmatige kantelfunctie maakt de Garmin navigatie flexibeler, omdat deze zowel in liggende als staande modus kan worden gebruikt.

Het navigatiesysteem bevat kaarten voor 22 landen in Centraal-Europa, die levenslang worden bijgewerkt onder de Garmin Premium Traffic-licentie.

Het Garmin-navigatiesysteem is uitgerust met een rijstrookassistent, een 3D-kruispuntweergave en de Garmin Real Directions. Het extra veiligheidspakket is een nieuwer onderdeel van de Drive-serie en biedt waarschuwingen voor snelheidsveranderingen, scherpe bochten, veranderingen in het wild of verkeerslichten en flitspalen.

De levensduur van de batterij bedraagt 1 uur, waarbij een autolaadkabel in de leveringsomvang is opgenomen, zodat u het navigatieapparaat tijdens de rit probleemloos kunt opladen en/of van energie kunt voorzien.

Net als bij het reeds geïntroduceerde Garmin-navigatiesysteem krijgt u verschillende extra opties, zoals de BabyCam of de draadloze achteruitkijkcamera om ze met het navigatieapparaat te koppelen. Voor de prijs is dit Garmin Drive 60 navigatiesysteem te vinden bij de duurdere modellen.

FAVORIET

TomTom-Go-Professiona-6250-Europa

TomTom Go Professional 6250 Europa

Adviesprijs

416,-

1.333 andere kochten dit product

Ben jij vaak onderweg in je vrachtwagen of bestelbus? Denk dan eens aan de TomTom Go Professional 6250 Europa. Dit navigatiesysteem loodst je probleemloos van A naar B en voorziet je levenslang van verkeers- en flitsinformatie via de ingebouwde SIM.

Bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt


Als u onze belangrijkste keuze niet kunt vinden of als u meer comfortfuncties wenst, kunt u de duurdere TomTom Go Professional 6250 Europa aanschaffen en gebruiken. Met spraakbediening kunt u eenvoudig een bestemming invoeren, dit kan zonder het vermelden van de naam of van de straat. Hierdoor wordt herhaling tegengegaan.

Tijdens onze test bleek dat het geen enkele slag heeft gemist toen we een routebeschrijving naar Le Havre in Frankrijk, Plaça de Bous in Valencia Spanje of Adventure Park Pula in Kroatië hadden ingesteld. Het multi touch-display maakt het praktisch en simpel om in en uit te zoomen door het scherm samen te knijpen door middel van het gebruik van de + en – toetsen. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-ondersteuning kunt u de kaarten en software van het apparaat snel bijwerken zonder dat u het apparaat op de computer hoeft aan te sluiten. De TomTom Go Professional 6250 Europa is een must-have voor iedere chauffeur die veel van zijn leven op de weg besteedt.

GOEDE KEUZE

TomTom-GO-6200-World

TomTom GO 6200 World

Adviesprijs

339,-

811 andere kochten dit product

Handig als je hele dagen in de auto zit voor je werk. Dankzij de simkaart komen files en flitsers niet als verrassing en via wifi gaan updates automatisch. Onderweg bel je handsfree en krijg je sms-berichten binnen.

Bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt

Zolang de voorraad strekt, kunt u ook de TomTom GO 6200 World aanschaffen. Net als de GO 6200 Europa bezit de World serie alle functies en eenvoudige bruikbaarheid. Het updaten van de kaarten met WiFi gaat vlot en soepel. Het enige verschil dat er bestaat tussen de Europa en World is eigenlijk dat de Go 6200 World een grotere dekking biedt en deze dus ook buiten Europa te gebruiken is.

Recente Artikelen

Beste grafische kaarten 2019 Beste grafische kaarten 2019: De beste AMD en Nvidia GPU's voor 1080p en 4K gaming Krijg een serieuze game-upgrade met onze selectie van de beste grafische kaarten - van €200 tot €1300 PC gaming hee...
De beste benzine grasmaaiers Vergelijk de beste benzine grasmaaiers voor het comfortabel maaien van het gras in uw tuin Benzine grasmaaier lijst 2019: Vind de beste benzine grasmaaier Het gras groeit zo snel in uw tuin dat u he...
De beste Intel en AMD processors 2019 Beste CPU 2019: De beste Intel en AMD processors vanaf €90,- Het kiezen van de juiste CPU kan lastig zijn - krijg de prestaties die u wilt en vermijd de functies die u gewoon niet nodig hebt Als u e...
Beste fietscomputers 2019 Beste fietscomputers 2019: Onze selectie van de beste fietscomputers. Rijd verder, sneller en volg uw fietstochten en fitness niveaus met onze favoriete fietscomputers vanaf €50 Fietscomputers zijn ...
De beste draadloze heggenscharen 2019 De beste draadloze heggenscharen voor professioneel snoeien en een goed onderhouden tuin 2019 Wat zijn de winnaars van de snoerloze heggenscharen zonder kabels Veel consumenten bakenen hun eigendom ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *