Panasonic TX-55FZ800E

Adviesprijs

1649,-

13.661 andere kochten dit product

Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZ800E iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert diepe zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat. In combinatie met de Studio Colour HCX3 Processor zie je elke subtiele grijs- of kleurtint van een film of natuurvideo. Of je nu naar een sportwedstrijd of een actiescène kijkt, elke snelle beweging komt vloeiend in beeld. Dit komt door de 100 Hertz beeldverversing. Is er niets op tv? Verbind de televisie dan via internet met smart tv. Dankzij het overzichtelijke menu schakel je snel tussen websites en handige apps als YouTube.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Strak design en gebruiksvriendelijke tv”

Top tv! De apps op de tv werken goed. De beeldkwaliteit is waanzinnig. Met een fantastische helderheid en een waanzinnig contrast is het echt heerlijk om een avond film te kijken. De kleuren zijn echt fantastisch. De voetsteun is vrij groot maar aan de achterzijde kunnen de draden wel mooi worden weggewerkt.

Sjoerd De With

Panasonic TX-55FZ800

Een OLED TV op het randje van perfectie

De pluspunten

De kwaliteit van het algemene beeld dat echt uitstekend is, de mate van opschaling, de HDR, de goede reactiviteit voor videogames, het algemene ontwerp, de algemene kwaliteit van het algemene beeld dat echt uitstekend is.

De minpunten

Omslachtige voet, ergonomie, verouderde esthetiek van de menu’s en het slimme tv-gedeelte, beperkte applicatie blind, anachronistische afstandsbediening en zonder achtergrondverlichting.

Samenvatting

Beeldliefhebbers zullen een zeldzaam gevoel van tevredenheid ervaren wanneer ze de Panasonic TX-55FZ800 ontdekken. De Japanse fabrikant heeft een bijna perfecte beheersing van OLED op alle niveaus. Als de techniek bijna foutloos is, is de ergonomie twijfelachtiger.

blank

Panasonic is zeer agressief op de OLED TV markt. Om opgemerkt te worden, vertrouwt hij sterk op zijn perfecte beheersing van deze technologie. Het Japanse bedrijf benadrukt zijn HCX-processor voor elektronische beeldverwerking. Deze laatste bevat een “Dynamic LUT” systeem, gebaseerd op de LUT technologie die in de filmindustrie wordt gebruikt, wat de kleurnauwkeurigheid en het contrast verbetert. De processor analyseert het beeld tot 1000 keer per seconde en past het LUT-profiel toe dat het meest geschikt is voor de scène.

Het doel is om natuurlijke kleuren te verkrijgen die overeenkomen met de visie van de directeur. Maar een televisietoestel beperkt zich niet alleen tot een goede plaat en hoogwaardige elektronica. Eens kijken hoe deze Panasonic TX-55FZ800 eruit ziet.

Ontwerp, wanneer te veel soberheid de soberheid doodt…

Een elegant en zeer fijn zwart frame dient als instelling voor de OLED plaat van de Panasonic TX-55FZ800. Daarom is discretie vereist, behalve voor de voet, die eruit ziet als een imposante metalen plaat van ongeveer 5 kg. Het is ook de meest delicate om te hanteren tijdens de installatie. Het voordeel is dat het een perfecte stabiliteit biedt, niets kan het scherm bewegen, behalve twee stevige armen.

De voet is vast, er is geen draaisysteem aanwezig, wat een beetje jammer is gezien het gekozen systeem. De achterkant is verdeeld in twee delen, met een zeer dun gelakt oppervlak aan de bovenkant (eerste derde van de hoogte), en een 6,2 cm dikke korrelige plastic doos die alle elektronica aan de onderkant verbergt. Panasonic heeft zich ingespannen om dit product zo ruimtebesparend mogelijk te maken.

Dit is zeer prijzenswaardig, maar waarom heb je gekozen voor een voet van 30 cm breed? Dit maakt de installatie op een kleine televisiekast moeilijker en kan de stabiliteit van een eventuele geluidsbalk in gevaar brengen.

Merk op dat hier een zeer goed antireflectie filter aanwezig is, de backlight effecten zijn zeer beperkt voor een OLED.

Connectiviteit, moeilijk om vollediger te doen

Als u Panasonic standaard zou nemen op het punt van de connectoren, kunt u dit idee onmiddellijk laten varen omdat ze zeer compleet zijn. Merk op dat ze zich richten op de juiste kant van het product, wat beter is dan hieronder, zoals sommige concurrenten.

Verwijder eenvoudigweg een grote plastic hoes om er toegang toe te krijgen. Aan de zijkant bevinden zich een PCMCIA-poort, een SD-kaartlezer, twee HDMI 2.0a (60 fps 4k) ingangen, een USB 3.0-poort, kabelantenne, satelliet, DTT (triple tuner) interfaces met een Ethernet-poort en een hoofdtelefoonuitgang.

Nog steeds aan de rechterkant, maar direct aan de achterkant van de TV (veel minder handig) vindt u een USB 2.0-poort, een USB 3.0-poort, twee HDMI-ingangen, componentingangen en een optische audio-uitgang. Daarnaast is er natuurlijk ook draadloos met Wi-Fi en Bluetooth 4.0.

Het aanbod is dus compleet en een afdekking komt om het geheel te camoufleren, zowel om een bepaalde esthetiek te behouden, als om een schoon kabelbeheer aan te bieden via een grote opening op het deksel. Als u echter de connectoren aan de achterzijde gebruikt, is het niet meer mogelijk om de afdekking te installeren. Jammer dat de 4 HDMI-poorten niet allemaal aan de zijkant zijn gegroepeerd…….

Software-ergonomie, kleurrijk en stoffig

De interface heeft twee gezichten. De eerste is die van My Home Screen, het interne besturingssysteem van Panasonic dat is afgeleid van Firefox OS. Op het scherm hebben we een kleurrijke interface met zeer grote pictogrammen.

Toepassingsniveau hebben we Netflix, Amazon Prime Video, ArteTV, YouTube, Deezer, maar je moet Spotify, Molotov.TV, MyTF1 en myCanal bijvoorbeeld overslaan, wat jammer is. Het gaat allemaal vrij snel, maar we zijn nog ver verwijderd van de reactiviteit en flexibiliteit van bijvoorbeeld een Samsung TV onder Tizen of een Philips AndroidTV.

Goed idee, een “snelle” slimme TV-knop op de afstandsbediening geeft 4 series van 4 pictogrammen op het scherm weer om direct toegang te krijgen tot de meest gebruikte toepassingen, u kunt deze lijst natuurlijk volledig aanpassen.

Het tweede gezicht van de interface van dit product is veel minder kleurrijk met snelle toegangsmenu’s en een diep menu waarvan de esthetiek veel droeviger is, maar het heeft de verdienste dat het zeer leesbaar is.

Dit is goed, want Panasonic biedt veel mogelijkheden en aanpassingsmogelijkheden.

De afstandsbediening, de retro aan zijn grenzen

Hoe kunt u zo’n weinig inspirerende afstandsbediening voor een OLED TV aanbieden voor meer dan 1.500 euro? Naast een ontwerp dat goed ruikt vanaf de jaren ’80 en een kunststof afwerking die precies goed is, ziet het er niet erg solide uit in de hand.

De knoppen zijn groot, de layout is daarentegen wel praktisch, maar we hebben er geen plezier in. Vooral in het donker, waar het gebrek aan tegenlicht het onpraktisch maakt.

Beeldkwaliteit, net zo helder als de zwarten diep zijn.

Zoals de meeste high-end TV’s is de Panasonic TX-55FZ800 opgebouwd rond een 10-bits OLED paneel met 100 Hz met Ultra-HD definitie (3.840 x 2.160 pixels). Als je hem voor de eerste keer aanzet, is het eerste wat je opvalt, zoals bij alle OLED’s, de diepte van de zwarten.

We zijn ondergedompeld in een perfect gecontroleerde leegte, net als de helderheid. Dit meesterschap compenseert de intensiteit ervan, die iets beter zou kunnen zijn (ook dit is een regelmatige kritiek voor OLED-schermen). Ondanks dit lichte gebrek aan lichtgevende pepers zijn de donkere scènes in BladeRunner 2049 in 4K of Chappie opvallend subtiel en contrasterend. Bij het spelen van Battlefront 2 zijn ruimtegevechten gewoon voorbeeldig als het gaat om het beheersen van lichtpieken.

In termen van colorimetrie slaan de Japanners opnieuw de spijker op de kop. De kleuren zijn natuurlijk intens, maar bovenal natuurlijk. Er zit een echte beheersing in hun weergave. De Engelse prairies in Forza Horizon 4 op Xbox One X glinsteren onder de zon, zachter bij het passeren van een wolk of bij een zonsondergang.

Aarzel niet om te spelen met de verschillende weergavemodi zoals “Real Cinema” of “THX Cinema” om te genieten van de beste weergave. Met een 4K bron is het resultaat onberispelijk en is opschaling een van de beste in zijn klasse. Het verkregen beeld is zacht, gedetailleerd en heeft een onberispelijke animatie. Uw HD DTT doven zullen er ook van kunnen genieten als het de Bluray is die er het beste van maakt.

Terwijl de 100 Hz verversingsfrequentie nu standaard is in dit marktsegment, is de weergavetijd zeer kort. Aangekondigd op 21 ms door de fabrikant, biedt het een zeer goede reactiviteit, zelfs als het blijft achter de beste LCD’s, met name Samsung’s QLED’s zoals de Q9 of Q900R of LGs zoals de B8 of C8. Het detailniveau van deze TX-55FZ800 is uitstekend en is aanzienlijk verbeterd met een HDR-bron (het is HDR10 en HDR10+ compatibel).

Het geluid, hij mist niet veel…

Ondanks het relatief kleine vloeroppervlak heeft Panasonic een echt geluidssysteem geïntegreerd in zijn TV-toestel. De luidsprekers en subwoofers (2 paar) bieden een geluid met een krachtige en relatief diepe bas. De scheiding van instrumenten en stemmen is op een goed niveau.

Ook de middelhoge en hoge frequenties zijn een eerbetoon aan de TX-55FZ800, voor een TX-55FZ800 die veel beter is dan de gemiddelde OLED TV. Tot slot, als we met uitzondering van die met geluid bars en Sony met het Acoustic Surface systeem zoals de AF9, die de sound master voor ons blijft. Als u het geluid wilt verbeteren, vergeet dan niet rekening te houden met de dikte van de metalen plaat die als basis dient voor de TX-55FZ800.

Conclusie

Deze Panasonic TX-55FZ800 is een klein wonder. Het beeld is perfect onder de knie, Japans toont opnieuw aan dat het weet wat een mooi beeld is en hoe het met respect te behandelen. Of het nu een film, serie of videogame is, je zult nooit teleurgesteld zijn, laat staan als je een 4K Native bron gebruikt. Ook het geluid, zonder dat het uitzonderlijk is, doet het goed. Anderzijds loopt het model op het niveau van de slimme televisie achter bij de concurrentie. Bovendien is de afstandsbediening niet echt op het niveau van de rest. Aspecten die van weinig belang zijn als je een doos gebruikt en alleen de kwaliteit van het display is belangrijk voor je.

50% KORTING

Televisies

LG OLED 8K 88Z19LA

14,999.00
35% KORTING
979.00
32% KORTING
26% KORTING
(Visited 225 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.