De beste handmixer

Handmixers zijn praktisch en klein en zijn in bijna elk huishouden te vinden. Voor kleine hoeveelheden deeg of voor slagroom of geklopte eiwitten hoeft u niet altijd een grote keukenmachine te gebruiken. Een handmixer is ook goed voor het koude seizoen – of het nu gaat om wafel-, koekje- of biscuitdeeg, alles is snel klaar en kan zonder veel moeite weer worden schoongemaakt.

We hebben 17 handmixers met verschillende degen en opgeklopte eiwitten getest, er zijn nog 15 modellen beschikbaar. Er zijn verrassend grote verschillen. Iedereen kan sponsmixen maken, maar de ene maakt veel sneller opgeklopte eiwitten dan de andere – en niet iedereen snijdt een goed figuur met gekneed deeg. We kunnen vijf machines aanbevelen.

Allrounders voor de keuken

Een handmixer is altijd een hulp als er kleinere hoeveelheden deeg geroerd moeten worden, maar ze zijn ook de perfecte hulp voor het kloppen van eiwitten en slagroom. Veel mensen die niet genoeg ruimte in huis hebben, kunnen niet eens een grote keukenmachine gebruiken, dus een goede handmixer betaalt zichzelf dubbel en dwars terug.

Als u ook gekneed deeg wilt bereiden, moet u op het wattage letten.

Als u ook zware degen wilt kneden met de handmixer, moet u ervoor zorgen dat het wattage correct is. Hoewel mengers met een laag vermogen zeker goede resultaten kunnen leveren bij het kneden van gistdeeg, zoals onze test heeft aangetoond, duwt dit de menger op de lange termijn tot het uiterste. Een handmixer met minimaal 500 watt is hiervoor beter geschikt.

Vooral voor het bakken van kerstkoekjes thuis is het belangrijk dat de handmixer goed in de hand ligt. Koekjes bakken moet immers leuk zijn en geen pijn in de hand veroorzaken. Vooral bij gekneed deeg moet je het een goede grip geven om de handmixer in bedwang te houden.

Handmixers die je de eerste keer dat je ze optilt iets te zwaar vindt, zijn hier beter voor. Want een hoger dood gewicht is een voordeel bij het kneden van deeg: de handmixer is stabieler en je hoeft hem niet zo gemakkelijk te gebruiken. Dit is vooral merkbaar bij taaie deegsoorten zoals gistdeeg.

Bovendien moet u de afzonderlijke stappen gemakkelijk met één hand kunnen bedienen, omdat het loslaten van de kom met de andere hand tijdens het roeren niet bepaald aan te raden is.

Dit is hoe we hebben getest

Voor veel mensen zijn handmixers eerder afhaalartikelen, maar er zijn verschillen. Een nadere beschouwing is daarom de moeite waard. De roerstaafjes verschillen niet alleen in prijs, maar ook in kneedprestaties.

We hebben met alle handmixers sponskoek, kort gebak en gistdeeg bereid, zodat de handmixers konden laten zien wat ze kunnen. Vooral het gistdeeg scheidde de tarwe van het kaf.

We hebben ook de opgeklopte eiwitten geslagen en gemeten hoe lang het duurde voordat de mixers de opgeklopte eiwitten lekker stevig kregen. Ook hier waren er grote verschillen.

Er waren geen significante verschillen in het volume tijdens het gebruik, in tegenstelling tot de behandeling en de reiniging.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen handmixers:

 1. li-thumbnail
  KRUPS GN5021
  De Krups 3MIX 5500 handmixer combineert krachtige prestaties en eenvoud voor de bereiding van uw dagelijkse gerechten, waaronder perfect geklopt eiwit in een recordtijd dankzij zijn krachtige motor van 500 W.

 2. li-thumbnail
  SIEMENS MIXER MQ96580
  Mixen is nu een fluitje van een cent! Met deze Siemens MQ96580 Handmixer maak je zelf thuis de heerlijkste cakes, taarten en broden. Dankzij de krachtige motor van 500 W, de 5 snelheden en de verschillende bandkloppers en kneedhaken is mixen nu nog makkelijker.

 3. li-thumbnail
  BOSCH MFQ4070
  Deze handmixer is net iets ambitieuzer. Hij heeft namelijk niet alleen twee kloppers en twee deeghaken, maar ook een RVS staafmixervoet. Bovendien heeft de Bosch MFQ4070 een krachtige, stille en lichte motor met een vermogen van 500 watt, vijf snelheidsstanden en een turbofunctie.

 4. li-thumbnail
  PHILIPS HR3741/00
  Met de Philips Viva Collection Mixer HR3741/00 mix je gemakkelijk allerlei soorten beslag. Je gebruikt de meegeleverde klopgarden voor het maken van luchtig cakebeslag of pannekoekenmix, en de kneedhaken voor iets zwaardere ingrediënten zoals koekdeeg.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Krups GN5021

Adviesprijs

59,-

365.982 andere kochten dit product

De Krups 3MIX 5500 handmixer combineert krachtige prestaties en eenvoud voor de bereiding van uw dagelijkse gerechten, waaronder perfect geklopt eiwit in een recordtijd dankzij zijn krachtige motor van 500 W. Daarnaast kunt u tot 0,5 kg bloem kneden, voor heerlijk brooddeeg. Deze elektrische handmixer is uitgerust met krachtige kloppers en twee stevige deeghaken van roestvrij staal, voor optimale resultaten in alle comfort. Zijn elegante design past probleemloos in elke keuken en zijn comfortabele handgreep maakt de mixer handig in gebruik.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon

“Goede, degelijke handmixer”

Ik had een ander merk handmixer met minder vermogen. Als je regelmatig meer dan 1 cake tegelijk bakt is deze handmixer ideaal. Meer vermogen. Minder lawaai.

Mai Vissers

Al als je hem voor het eerst in de hand neemt, geeft de Krups een zeer stabiele en hoogwaardige indruk. Tegelijkertijd is het merkbaar dat het relatief zwaar is. Wat op het eerste gezicht een nadeel blijkt te zijn, blijkt bij het kneden van deeg een echt voordeel: De Krups handmixer is veel stabieler in de hand dan veel andere apparaten en kan veiliger worden geleid, vooral bij het kneden van gistdeeg.

We hebben alle handmixers met verschillende taken geconfronteerd. Met sponsdeeg hadden alle handmixers geen probleem, dat hadden we ook niet verwacht. Gewoon de whisky’s vastmaken, roeren, klaar.

Zodra de deeghaken worden gebruikt, wordt het interessanter. Eerst en vooral moesten alle mixers zich bewijzen met een kort gebakje. Opnieuw had geen van de deelnemers aan de test verrassend genoeg problemen. Het viel ons echter op dat sommige apparaten, waaronder de Severin en de WMF, bij gebruik op het hoogste niveau relatief luid worden.

Hoewel alle apparaten dicht bij elkaar liggen wat betreft het gemeten volume, zijn er verschillen in geluid. Sommige zijn onaangenamer dan andere. Vooral de roerder van Severin en de WMF trok de aandacht, maar ook de Rosenstein & Söhne werkt op je zenuwen.

De opperste discipline voor handmixers is gistdeeg, omdat het niet alleen stevig maar ook taai en kleverig is. Hier werden duidelijke verschillen zichtbaar.

Onze testwinnaar van Krups was veruit de beste in het kneden van gistdeeg. Je had altijd het gevoel dat je de mixer goed en veilig in de hand had – hoe taai het deeg ook werd. Zelfs na tien minuten achter elkaar gaf het niet de indruk dat het op het punt stond uit te geven – in tegenstelling tot veel andere machines.

Natuurlijk is een handmixer in principe moeilijker te hanteren dan een grote keukenmachine, maar als je die niet hebt of niet uit het keukenkastje wilt halen, kun je met een goede handmixer ook een goed gistdeeg maken. Maar dit is al zweterig, want men heeft wat kracht nodig om de handmixer in een zwaar gistdeeg onder controle te houden.

De gistdeegtest met de Severin mixer was snel voorbij. Na zeer korte tijd werd het deeg volledig aan de deeghaken opgetrokken en uiteindelijk zelfs uit de mixer geperst. Het deeg was nog niet eens bijna klaar. Bij de andere mixers bleef het deeg waar het thuishoorde.

Laat ik beginnen met te zeggen dat alle roerstaafjes in de test mooie, stevig opgeklopte eiwitten verslaan – het verschil is hier de tijd die het kost. We gebruikten elke machine om geklopt eiwit uit het eiwit van een ei te slaan. Onze testwinnaar was veruit de snelste met een ongelofelijke 17 seconden. De meeste andere roerders deden er ongeveer twee keer zo lang over, Philips en Severin zelfs vier keer zo lang, elk meer dan een minuut.

GOEDE KEUZE

Siemens Mixer MQ96580

Adviesprijs

35,-

238.516 andere kochten dit product

Mixen is nu een fluitje van een cent! Met deze Siemens MQ96580 Handmixer maak je zelf thuis de heerlijkste cakes, taarten en broden. Dankzij de krachtige motor van 500 W, de 5 snelheden en de verschillende bandkloppers en kneedhaken is mixen nu nog makkelijker. Alle accessoires zijn vaatwasmachinebestendig zodat je dit veelzijdige product gemakkelijk schoon kunt houden. Ook wordt er een maat- en mengbeker meegeleverd.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon

Het ontwerp van de Siemens MQ96580 valt meteen op. In tegenstelling tot de andere handmixers in de test is hij zwart en ziet hij er zeer modern uit. De rekbare spiraalkabel is praktisch, omdat deze nooit in de weg zit en dus niet vuil kan worden op het vuile deeg.

Met de SoftTouch-coating op het handvat heeft u een goede grip en kunt u zelfs taai gistdeeg goed kneden. Siemens belooft dat de MQ96580 roerstaaf bijzonder stil is. Vergeleken met de andere geteste apparaten is dat wel het geval, al is dat niet duidelijk. Het werken ermee is zeer aangenaam en het resultaat, vooral bij het kneden, is goed, hoewel niet zo goed als bij de Krups.

Qua prijs is het gelijk aan onze testwinnaar met iets minder dan 47 euro. Als het zwarte ontwerp u beter bevalt, kunt u het ook rustig aan doen met de Siemens handmixer.

LUXE KEUZE

Bosch MFQ4070

Adviesprijs

69,-

321.845 andere kochten dit product

Deze handmixer is net iets ambitieuzer. Hij heeft namelijk niet alleen twee kloppers en twee deeghaken, maar ook een RVS staafmixervoet. Bovendien heeft de Bosch MFQ4070 een krachtige, stille en lichte motor met een vermogen van 500 watt, vijf snelheidsstanden en een turbofunctie. Zo klop, roer, kneed en mix je een heel scala aan gerechten. Het is een keukenhulp waarmee je verschillende apparaten combineert, maar die toch niet veel ruimte in beslag neemt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Bosch MFQ4070 is ook modern. Naast onze rode tester zijn er nog zes andere kleurrijke ontwerpen. In ieder geval overtuigde de visuele verschijning ons al bij het uitpakken en ook tijdens de operatie hadden we niets te klagen. Het volume is volledig oké, en het ligt ook comfortabel in de hand. Een extra pluspunt: Indien nodig kan een bijpassende mengkraan worden aangesloten.

Zelfs op niveau één is de Bosch mixer vrij krachtig, op het hoogste niveau slaagt hij erin om zonder problemen lang gistdeeg te kneden. Er wordt niets opgetrokken, integendeel: de handmixer kneedt het deeg zo goed dat het niet meer aan de rand plakt en echt goed gemengd is. Bij gistdeeg is dit niet vanzelfsprekend. Zelfs normaal kort gebakje wordt lekker zacht en pluizig. Voor iets meer dan 40 euro is de Bosch ook een goede keuze.

GOEDE KEUZE

Philips HR3741/00

Adviesprijs

29,-

451.145 andere kochten dit product

Met de Philips Viva Collection Mixer HR3741/00 mix je gemakkelijk allerlei soorten beslag. Je gebruikt de meegeleverde klopgarden voor het maken van luchtig cakebeslag of pannekoekenmix, en de kneedhaken voor iets zwaardere ingrediënten zoals koekdeeg. Met de 5 verschillende standen en een turbofunctie kies je zelf met welke snelheid je jouw beslag klopt. Na gebruik doe je de losse onderdelen in de vaatwasmachine, zodat je niet hoeft af te wassen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De Philips HR3741/00 verraste ons met zijn prestaties, omdat het een van de goedkopere apparaten is. Zoals gewoonlijk krijgt u van Philips een goed gemaakt apparaat dat ook gemakkelijk te hanteren is. De tuimelschakelaar voor de stapverstelling en ook de turboknop kunnen soepel worden bediend, zelfs tijdens het gebruik.

Zowel geroerd als kort gebak was geen probleem voor de Philips. Een gistdeeg kan er ook mee worden bereid, 450 watt kracht geeft dit moeilijke deeg een goede voorsprong. Ons opgeklopte eiwit was klaar na 25 seconden, wat al in het goede middenveld is. Ook qua volume hadden we weinig te klagen, want andere machines kwaken veel meer. Voor een keer merkten we een verschil tussen het hoogste niveau en de turbo!

In de leveringsomvang zijn er twee roerstaven en twee deeghaken met kunststof ringen. Extern doet de Philips erg denken aan onze testwinnaar uit Krups. Ook de tuimelschakelaar is vrijwel identiek. Je zou het de goedkope versie ervan kunnen noemen – hier krijg je veel macht voor weinig geld.

(Visited 709 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *