De beste wasmachine: Ideale wasmachines voor elk budget

Vind de beste wasmachine voor u met onze hapklare recensies en handige aankoopgids

Tenzij je een voorliefde hebt voor wasserettes, is een wasmachine iets waar je niet zonder kunt leven. Toegegeven, het is waarschijnlijk geen machine waar je wanhopig je zuurverdiende geld aan wilt uitgeven, maar maak vandaag de juiste keuze en je zult er een hebben die nog vele jaren meegaat.

Geconfronteerd met een ontmoedigend aanbod van wasmachines, is het onmogelijk om de beste wasmachine te kiezen op basis van uiterlijk of specificaties alleen. Daarom hebben we deze shortlist samengesteld na uitgebreid onderzoek, inclusief hands-on testen en feedback van langlopende eigenaren. Hieronder vindt u de wasmachines van merken als Samsung, Miele, Hotpoint en Beko, met prijzen vanaf €300 tot €800.

Hoe kiest u de beste wasmachine voor u

Laat u niet verleiden om te kiezen voor een wasmachine op basis van de prijs alleen: dit is vaak een valse economie en kan op de lange termijn zelfs duurder uitpakken. Een goedkope machine gebruikt misschien wel meer water en elektriciteit, doet er langer over om uw kleren te wassen en geeft niet dezelfde reinigings- of vlekverwijderings-prestaties van duurdere modellen.

De kans is ook groter dat de machine vaker kapot gaat, en aangezien een reparatiebeurt alleen al meer dan €100 kan bedragen, is de kans groot dat de machine niet de moeite waard is om te repareren als hij buiten de garantie valt. Veel budgetfabrikanten produceren nu zelfs eenheden met afgedichte trommellagers die helemaal niet gerepareerd kunnen worden. Kortom, u krijgt waar u voor betaalt.

Wat zijn goede wasmachines?

Als u niet precies weet welke functies geschikt zijn voor u, scroll dan langs de onderstaande recensies en u vindt onze handige koopgids. Dat brengt u door alles wat u moet weten over het kopen van een wasmachine, zodat u met een gerust hart een beslissing kunt nemen en tevreden kunt zijn met uw keuze.

Op welke kenmerken moet ik letten bij de aankoop van een wasmachine?

Energieverbruik

Energieverbruik en waterverbruik zijn de twee factoren die bepalen hoeveel uw wasmachine per jaar kost. Het EU-energielabelsysteem classificeert apparaten van A+++++ tot A, waarbij de hogere kwaliteiten efficiënter zijn. De ene A+++++ wasmachine is misschien iets efficiënter dan de andere, maar de verschillen tussen apparaten met een soortgelijk etiket zijn te verwaarlozen. De meeste kopers zijn gewoon voller voor het model met de hoogste rang.

Elk etiket bevat ook een cijfer voor het energieverbruik van de wasmachine in kWh/jaar en het waterverbruik in liters per jaar. Zoek de machine met de laagste cijfers: er kan een aanzienlijk verschil zijn tussen de verschillende modellen.

Afmetingen trommel

De grootte van de trommel wordt aangegeven als het totale gewicht van de droge was die in de machine kan worden geladen. Voor een typisch huishouden is een trommel van 6 kg voldoende, maar een grotere trommel van 8 of 10 kg kan zeer nuttig zijn. U kunt er niet alleen meer kleding in één keer wassen, maar u kunt ook grotere voorwerpen zoals dekbedden wassen.

Een grotere trommel zal ook efficiënter zijn, omdat er minder water en wasmiddel nodig is om dezelfde hoeveelheid kleding te wassen als een machine met een kleinere trommel.

Draaisnelheid

De centrifugesnelheid geeft aan hoe snel de trommel in staat is om in omwentelingen per minuut te draaien. Over het algemeen geldt: hoe hoger de centrifugesnelheid, hoe sneller de wasdroger is als de machine klaar is. Budget wasmachines kunnen draaien rond de 1.100rpm, maar kijk voor de beste prestaties naar een 1.400rpm of 1.600rpm machine.

Alle wasmachines worden geleverd met verstelbare poten en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de machine perfect waterpas staat wanneer u hem installeert. Een wiebelende machine rammelt en maakt een racket, en andere trillingsgerelateerde problemen kunnen zich verderop in de lijn ontwikkelen.

Speciale kenmerken

Elke wasmachinefabrikant heeft zijn eigen speciale kenmerken, ontworpen om de waskwaliteit te verbeteren en geld te besparen. De Ecobble-technologie van Samsung lost bijvoorbeeld wasmiddel op met behulp van water en lucht om bubbels te creëren die beter doordringen in kleding en deze efficiënter reinigen. De 15˚C wascyclus kan u ook geld besparen.

Wasstanden

Let goed op de speciale wasbeurten op een wasmachine. Een Woolmark gecertificeerde machine kan wollen kleding wassen, terwijl sommige machines speciale zijden modi hebben. Als u vaak delicate voorwerpen draagt, kan een handwasmodus u veel handenarbeid besparen. Sommige machines zijn voorzien van een anti-kreuk- en gemakkelijk te strijken instellingen, waardoor het gemakkelijker wordt om de onderdelen die u aan het einde van een wasbeurt moet strijken, te onderhouden.

Weergave en gebruiksgemak

Omdat wasmachines slimmer en slimmer worden, is het belangrijk om een model te hebben dat gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Het kan ook handig zijn om een wasmachine te hebben met een duidelijk display dat de huidige instelling weergeeft en hoe lang er nog op het huidige wasprogramma staat.

Lees verder voor onze beste wasmachines, samen met de laatste prijzen en de belangrijkste specificaties die u moet weten.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen wasmachines:

 1. favorietli-thumbnail
  AEG L8FE96ES
  De AEG L8FE96ES is een ruime, energiezuinige wasmachine met ÖKOMix technologie. Doordat het wasmiddel vooraf oplost in water, verspreidt dit beter over je wasgoed.

 2. li-thumbnail
  Bosch WAN28242NL
  Door met sensoren te meten hoeveel wasgoed zich in de trommel bevindt, bespaar je namelijk elke wasbeurt water en energie.

 3. goedkoopsteli-thumbnail
  Zanussi ZWF71463W
  Start een kort programma letterlijk met 1 druk op de startknop van de Zanussi ZWF71463W. Op deze manier was je 3 kilogram wasgoed in 30 minuten op 30 graden schoon.

 4. li-thumbnail
  Miele WDB020
  Deze energiezuinige Miele WDB 020 WCS W1 Classic heeft een koolborstelloze ProfiEco motor die zorgt voor minder trillingen en geluid tijdens het wassen.

 5. li-thumbnail
  Samsung WW80J6400CW ECO BUBBLE
  Een 8 kilo ruime wasmachine met Eco Bubble technologie. Hiermee verspreidt de wasmachine schuimbellen over je kleding, waardoor je ook op lage temperaturen wast en energie bespaart.

 6. li-thumbnail
  Siemens WM14N030NL iQ300 iSensoric
  Deze wasmachine heeft voor elk type textiel een apart wasprogramma. Zo stop je met een gerust hart jouw lievelingsjurkje, jeans of sportbroek in de trommel van 7 kilogram.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

10% KORTING
11% KORTING
1,249.00
24% KORTING

Wasmachines

Siemens WM14VGHCFG

899.00
14% KORTING

FAVORIET

AEG L8FE96ES

Adviesprijs

769,-

2.117 andere kochten dit product

De AEG L8FE96ES is een ruime, energiezuinige wasmachine met ÖKOMix technologie. Doordat het wasmiddel vooraf oplost in water, verspreidt dit beter over je wasgoed. Het resultaat van ÖKOMix is een nog schonere was. Met 9 kilo vulgewicht is de wasmachine geschikt voor een huishouden van 5 personen of meer. Je wast met dit model 50% zuiniger dan A+++. Met de draaiknop heb je keuze uit 10 programma’s voor bijvoorbeeld katoen, wol en zijde.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Ideaal voor gezin met 4 kinderen in jeugdbeweging/sportclub”

Zeer stil, zéér zuinig met water, stroom en zeep, erg propere was die ook heel droog is na uitzwieren op 1600rpm. De stoomfunctie is nog wat wennen. Touch-bediening zou beter mogen reageren op aanraking. Hopelijk zijn we voor vele jaren wassen vertrokken!

Claire Geeverts

De elegante AEG L8FE96ES heeft zoveel enthousiaste gebruikersbeoordelingen opgeleverd dat deze schrijver de kogel heeft gebeten en er een heeft gekocht. Voor de prijs (ongeveer €750) biedt het een groot aantal handige functies, waaronder sensoren die de lading voor wegen, een snelheid van 1.600 rpm, een schat aan instelbare programma’s en een tiendubbele trommel van 9 kg met een groot portaal voor eenvoudig laden. Het is ook zo stil als een kerkmuis – inderdaad, zo stil op volle toeren dat je het nauwelijks hoort, zelfs in dezelfde ruimte.

Dit is een geweldige machine die zich tot nu toe onberispelijk goed heeft gedragen. Gezien de technologische sprongen van de afgelopen jaren is het misschien niet verwonderlijk dat het beter wast dan onze verouderende Miele, veel gemakkelijker te gebruiken is en honderd keer stiller is.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 9kg; Maximale centrifugesnelheid: 1.600rpm; Nominaal rendement: A+++++;Fijne was, Handwas, Katoen, Korte was, Opfrissen, Synthetisch, Wol; Zijde, Vlekken, Impregneren, Outdoorkleding

GOEDE KEUZE

Bosch WAN28242NL

Adviesprijs

499,-

2.188 andere kochten dit product

De Bosch WAN28242NL wast op een slimme manier 7 kilogram wasgoed schoon. Door met sensoren te meten hoeveel wasgoed zich in de trommel bevindt, bespaar je namelijk elke wasbeurt water en energie. Naast zuinig is deze Bosch wasmachine ook zeer snel. Kies na het selecteren van 1 van de 14 wasprogramma’s voor VarioPerfect en je kort de wastijd met 65% in.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Efficiëntie is een bijzondere kracht: naast de prijzenswaardige A++++ energieclassificatie is de Bosch WAN28242NL voorzien van reinigings- en waterbesparende functies van Bosch. 

Bosch heeft niet alleen een uitstekende betrouwbaarheid record, maar heeft ook een reputatie op het gebied van intuïtieve, gebruiksvriendelijke bediening – een belangrijke bonus voor degenen die zelden gebruiksaanwijzingen lezen. Als u op zoek bent naar een pietluttig, efficiënt en bijna geruisloos werkhuis met Germaanse betrouwbaarheid en lage bedrijfskosten, geef deze dan een draaiende beweging.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 9kg; Maximale centrifugesnelheid: 1.400rpm; Nominaal rendement: A+++++; Fijne was, Handwas, Katoen, Korte was, Opfrissen, Synthetisch, Wol. Zijde, Allergieën, Beddengoed, Donkere was, Overhemden, Sportkleding

GOEDKOOPSTE

Zanussi ZWF71463W

Adviesprijs

379,-

5.112 andere kochten dit product

Start een kort programma letterlijk met 1 druk op de startknop van de Zanussi ZWF71463W. Op deze manier was je 3 kilogram wasgoed in 30 minuten op 30 graden schoon. Handig, wanneer je snel een broek en 3 blouses wil wassen. Heb je echt haast? Selecteer ‘opfrissen’ en je favoriete trui is klaar om nog één keer aan te trekken, voor je hem een degelijke wasbeurt geeft.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

In het midden van de jaren tachtig werden de apparaten van de Italiaanse fabrikant Zanussi algemeen beschouwd als een van de meest prestigieuze merken. Sindsdien is het terrein verloren aan onder meer Bosch, Miele, Siemens en Samsung, maar het blijft een gerespecteerde naam.

Hoewel veel wasmachines ingewikkelde interfaces hebben, is dit voor de Zanussi ZWF71463W  geen optie. De eerste instelling waarmee u wordt begroet is bijvoorbeeld een alledaagse Mini 30 Eco-instelling die een eenvoudige wasbeurt van 30 minuten op 30˚C uitvoert – perfect voor veel gedragen artikelen zoals ondergoed en T-shirts.

Ondanks het feit dat de ZWF71463W een A++++-classificatie heeft voor energiegebruik, verbruikt hij meer water dan sommige van zijn concurrenten. Sommige wasprogramma’s zijn ook traag, hoewel je de QuickWash optie kunt selecteren als je haast hebt. Gelukkig wast het zowel synthetisch als katoen uitstekend, en zijn spoel- en spinprogramma’s zijn uiterst grondig.

De PowerJet-technologie van Zanussi zorgt er ondertussen voor dat de wasmiddeldispenser niet verstopt raakt met half opgeloste poeder (een veel voorkomend verschijnsel bij sommige wasmachines). Als u een grote familie van actieve buitenspelers heeft, kan het zijn dat het laadvermogen van 7 kg niet groot genoeg is, maar Zanussi biedt ook modellen van 8 kg.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 7kg; Maximale centrifugesnelheid: 1.400rpm; Nominaal rendement: A+++++; Fijne was, Handwas, Katoen, Opfrissen, Synthetisch, Wol; Gemengde was

LUXE KEUZE

Miele WDB020

Adviesprijs

822,-

3.120 andere kochten dit product

Deze energiezuinige Miele WDB 020 WCS W1 Classic heeft een koolborstelloze ProfiEco motor die zorgt voor minder trillingen en geluid tijdens het wassen. Zelfs tijdens het centrifugeren maakt deze wasmachine relatief weinig geluid. In de SoftCare-trommel was jij jouw nieuwe blouse of favoriete sportkleding, zonder bang te zijn voor slijtage. Was specifieke soorten wasgoed met de handige CapDosing.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Miele apparaten zijn duur, maar de kwaliteit van de componenten en het productieproces van de Duitse fabrikant spreekt boekdelen. Zo gebruiken de meeste wasmachine fabrikanten beton als contragewicht, dat in de loop der jaren langzaam scheurt en erodeert. Miele wasmachines gebruiken daarentegen gietijzer, dat niet vervormt of verkruimelt. Miele’s trommellagers zijn ook veel groter dan die van andere fabrikanten en gemakkelijker te onderhouden. U hoort vaak van Miele apparaten die tot 12 jaar of meer probleemloze service bieden.

De Miele WDB020 wasmachine van 7 kg is een voorbeeldig performer. Het is uitgerust met alle wasprogramma’s die u waarschijnlijk nodig heeft en een centrifuge snelheid van 1.400 omwentelingen per minuut die ervoor zorgt dat de was klaar is voor de wasdroger.

Net als alle Miele wasmachines is ook deze voorzien van de gepatenteerde honingraattrommel van het bedrijf, een zacht aanvoelende hexagonale structuur die een dunne film van water produceert terwijl hij draait, zodat de kleding over de trommel glijdt en glijdt zonder veel contact te maken. Dit zorgt ervoor dat zelfs de meest delicate stoffen niet gaan pillen of bobbelen. Het is een top premium keuze.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 7kg; Spin snelheid: 1.400rpm; Nominaal rendement: A+++++;Fijne was, Katoen, Korte was, Opfrissen, Wol. Jeans, Donkere was, Impregneren, Outdoorkleding, Overhemden.

GOEDE KEUZE

Samsung WW80J6400CW Eco Bubble

Adviesprijs

529,-

5.017 andere kochten dit product

De Samsung WW80J6400CW is een 8 kilo ruime wasmachine met Eco Bubble technologie. Hiermee verspreidt de wasmachine schuimbellen over je kleding, waardoor je ook op lage temperaturen wast en energie bespaart. Met energieklasse A+++-40% wast de automaat 40% zuiniger dan energieklasse A+++. De knop Super Speed gebruik je om kleding in één uur te wassen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Met zijn 8kg trommel kan de Samsung WW80J6400CW Eco Bubble een grote lading kleding in één keer wassen, maar we hebben de jaarlijkse bedrijfskosten van slechts £37,60 voor huishoudens met een hoog verbruik berekend, wat opmerkelijk goedkoop is. De reinigingsprestaties zijn uitstekend, zelfs met de 15˚C Eco Wash, die op indrukwekkende wijze vlekken met koud water verwijdert. Hogere temperaturen werken beter voor zwaardere klussen, maar voor normale wasladingen kunt u met de Eco-modus een flinke portemonnee besparen.

Bovendien is het allemaal goed geprijsd en niet bijzonder luidruchtig, waardoor het een zeer waardevolle wasmachine van 8 kg is. Ons enige minpuntje was dat we vonden dat er af en toe een sokje tegen de deur zou komen vast te zitten en er een beetje nat uit zou komen. Gezien hoe goed de machine normaal is, vermoeden we echter dat de meeste mensen bereid zullen zijn om een drupje water bij de wijn te doen.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 7kg; Spin snelheid: 1.400rpm; Nominaal rendement: A+++++;Fijne was, Katoen, Korte was, Synthetisch, Wol. Zijde, Babykleding, Beddengoed, Donkere was, Outdoorkleding.

GOEDE KEUZE

Siemens WM14N030NL iQ300 iSensoric

Adviesprijs

499,-

3.209 andere kochten dit product

De Siemens WM14N030NL iQ300 iSensoric heeft voor elk type textiel een apart wasprogramma. Zo stop je met een gerust hart jouw lievelingsjurkje, jeans of sportbroek in de trommel van 7 kilogram. Je hebt niet alleen de keuze uit wasprogramma’s voor een type wasgoed, maar ook voor een snelle of energiezuinige wasbeurt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Het intuïtieve elektronische LCD-bedieningspaneel van de Siemens WM14N030NL iQ300 iSensoric is een ware aanrader en geeft nuttige feedback tijdens het wassen. Het wordt geleverd met 14 basisprogramma’s voor een verscheidenheid aan textiel, van katoen en donker tot zijde en gemengde stoffen. De wrijvingsloze iQdrive motor is ondertussen energiezuinig en uiterst stil in gebruik.

Voor een snelle looptijd en licht vervuilde kleding biedt de machine ook twee snelle wascycli (Rapid 15, 30 en 60). Of u kunt een regelmatige wasbeurt verkorten door op de Speed Eco-knop te tikken, waardoor de cyclustijd met gemiddeld 65% wordt verkort.

Er is ook een ingebouwd trilling dempend mechanisme ingebouwd, hoewel we u toch aanraden om ervoor te zorgen dat uw wasmachine perfect waterpas staat bij installatie – anders kan hij in de centrifuge-stand schudden, rammelen en rollen tot aan de buitenkant van de bijkeuken.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen trommel: 7kg; Spin snelheid: 1.400rpm; Nominaal rendement: A+++;Fijne was, Handwas, Katoen, Korte was, Wol. Zijde.

(Visited 715 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.