Microsoft Surface Book 2

Adviesprijs

2539,-

18.993 andere kochten dit product

Met de Microsoft Surface Book 2 – 15″ – i7 – 16GB – 256GB ga je als grafisch professional aan de slag met zware programma’s voor videobewerking en 3D modellen. Deze laptop en tablet in één heeft een ingebouwde SSD schijf van 256 GB, waarop je jouw grote projecten overal met je mee naartoe neemt. Gebruik de Surface Book 2 als laptop om gebruik te maken van de NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart tijdens het renderen van video’s. Het scherm, met een resolutie van 3240 x 2160, is los te koppelen om het als tablet te gebruiken. Hierop ga je met een touch pen aan de slag met digitaal tekenen. Met de los verkrijgbare Surface Dial kies je kleurruimtes, zoom je in en spoel je video’s door.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Fantastisch apparaat, voor wie het geld er voor over heeft.”

Niemand zal met deze specs verbaasd staan dat dit een supersnelle machine is waar je alle denkbare werkzaamheden op kan doen. Het strakke design is voor iedereen zichtbaar, en alhoewel het scherm een beetje groot is om als normale tablet te gebruiken (de 13″ versie leent zich daar misschien beter voor, maar die komt helaas niet met de GTX1060 kaart), is het wel heel fijn voor tekenen, aantekeningen maken en het lezen van digitale strips, comics, tijdschriften en ander leeswaar dat zich minder leent voor gewone tablets en e-readers (boeken met kaarten, foto’s etc).

Marieke Berger

Microsoft Surface Book 2 (15 inch)

De beste hybride en aanraakscherm PC van Microsoft

De pluspunten

De lange lijst van verbeteringen, waaronder nieuwe processors en grafische kaarten voor videogames en een 15-inch versie, het bereik en de prestaties zijn uitstekend.

De minpunten

Het twee-in-een ontwerp blijft in sommige omstandigheden een beetje vreemd, het afneembare scherm kan voor sommige gebruikers overbodig zijn, de meest interessante componenten zijn te vinden in de duurste configuraties.

Samenvatting

Surface Book, de Microsoft laptop met afneembaar scherm, is terug in een nieuwe, meer gespierde versie. Op het menu, 8e generatie Intel Core processoren, Nvidia GeForce 1050 en 1060 grafische kaarten en twee 13,5 en 15 inch versies. Het display kan onafhankelijk van de Surface pen (optioneel, 110 euro) gebruikt worden als touch tablet om aantekeningen te maken of te tekenen.

blank

Daarnaast zijn de camera en Windows software ontworpen voor augmented reality toepassingen. Het 15-inch model, dat concurreert met de 15-inch MacBook Pro, zal binnenkort beschikbaar zijn in Frankrijk. Kortom, deze nieuwe versie, rijk aan nieuwe functies, probeert aan veel verschillende doelen te voldoen. Het 13,5-inch model begint bij 1.749 euro met een Core i5-7300U, 8 GB RAM, 256 GB SSD, Intel Graphics 620 grafische kaart. Het model uitgerust met een Core i7-8650U en de GeForce GTX 1050 kost 2.249 euro. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan begint het 15-inch Surface Book 2 bij $2.500 (€2.125 bij de huidige koers).

Onder de oppervlakte

Sinds de lancering in 2015 heeft het Surface Book zich gevestigd als de “Mr. Muscle” van het assortiment door zich te richten tot professionals: kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs, videografen, …

Door de vele mogelijkheden is het een beetje een vangnetmachine. Is het een alternatief voor de iPad Pro, MacBook Pro of een krachtige tablet? Als Surface Book 2 deze fundamentele vragen niet beantwoordt, is het uiteindelijk een uitstekende en substantiële update ten opzichte van de twee voorgaande generaties (het oorspronkelijke Surface Book van 2015 en de tussentijdse update van 2016).

Als u nog steeds aarzelt om voor dit product te kiezen omdat u meer vermogen, een groter scherm of compatibiliteit met virtuele en augmented reality verwacht, wordt uw geduld beloond. Aan de andere kant, als het afneembare scherm een optie is die je niet nodig hebt, dan kan je net zo goed een beroep doen op traditionele laptops met dezelfde componenten (Core i5/i7, GeForce GTX 1050 of 1060) en meer betaalbaar.

Het 360° scharnier is aangepast voor het 15 inch formaat. Het is stevig genoeg en blijft op zijn plaats. Om het scherm los te maken, moet u op een knop drukken totdat het mechanisme ontgrendeld wordt. Het duurt ongeveer 4 seconden vanaf het moment dat de knop wordt ingedrukt tot het bericht op het scherm “klaar om los te koppelen”. Eenmaal in tablet-modus, verliest u de toegang tot de batterij van het toetsenbord en de belangrijkste grafische kaart en schakelt u over naar de ingebouwde GPU (Intel HD 620) op de Core i-processor.

Het toetsenbord met chiclettoetsen is aangenaam. Het bevat het connectorsysteem dat bestaat uit twee USB 3.0-poorten, een USB-C-poort en een SD-kaartlezer. Het touchpad is daarentegen een beetje klein voor een laptop van dit formaat, vooral in vergelijking met de 15-inch MacBook Pro. In de 15-inch versie is de tablet uiteraard zeer groot en heeft het enige aanpassingstijd nodig om hem in de hand te houden. Maar aan de andere kant is het zeer aangenaam om te gebruiken bij het tekenen met de Surface pen.

Zelfs als Microsoft zich niet op dit aspect concentreert, is het Surface Book het eerste model in deze reeks dat echt op maat is gemaakt voor videogames. De versie met GeForce GTX 1060 heeft goede scores gekregen op onze testbanken. Het is zeker niet zo krachtig als gaming laptops met dezelfde grafische kaart, maar het verschil is niet zo groot.

We hebben recente spellen als Divinity: Original Sin 2 en Wolfenstein: The New Colossus op een vloeiende manier en met een hoog niveau van detail kunnen spelen met 1.920×1.080p. Hoewel het display 3.240×2.160 pixels kan weergeven, moet u de resolutie verlagen voor betere prestaties.

Afgezien van videogames bevestigen onze prestatie- en videoweergavetests het duidelijke voordeel van de 8e generatie Core i7. Sommige modellen die zijn uitgerust met Intel-chips van de vorige generatie, zoals de 15-inch MacBook Pro, zijn even snel of sneller, maar dat komt omdat het high-end versies van deze processoren zijn.

Hoewel Surface Book 2 is geland nadat de eerste mixed-reality headsets voor Windows waren uitgebracht, heeft het geen HDMI-poort om er een aan te sluiten. Het zal nodig zijn om een USB-C/HDMI adapter te gebruiken. Het zal ook nodig zijn om een externe verbindingsdoos te voorzien om een virtual reality headset zoals HTC Vive of Oculus Rift aan te sluiten die ook zeer goed werkt op de 15 inch configuratie.

De Surface Book 2 in 13 en 15 inch is compatibel met de apart verkrijgbare Surface pen en de nieuwste Creators Update update van Windows 10. De Surface Book 2 in 13 en 15 inch is compatibel met de apart verkrijgbare Surface pen en de laatste Creators Update update van Windows 10. Deze laatste integreert de toepassing Mixed Reality Viewer, waarmee u een 3D-object dat met Paint 3D is gemaakt, kunt ophalen en via de frontcamera op de echte omgeving kunt plaatsen.

Autonomie

De Surface Book-serie heeft altijd een indrukwekkende autonomie geboden, omdat het twee batterijen gebruikt, een in de tablet en de andere, groter, in het toetsenbord.

We zetten onze duurtesten voort, maar de eerste resultaten geven ons 16u24mn voor beide batterijen, wat dicht bij de 17 uur die Microsoft heeft aangekondigd. In tabletmodus hebben we 3u59 minuten gemeten.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een krachtige machine voor veeleisende toepassingen en 3D, en het afneembare toetsenbord en de stylus zijn nuttig voor u, dan is de Surface Book misschien wel de juiste keuze. Als u echter geen verwijderbaar scherm nodig hebt, kunt u in plaats daarvan de XPS 15 van Dell gebruiken. En als het aanraakscherm ook geen prioriteit heeft, dan is de 15-inch MacBook Pro een goede optie.

Het nieuwe Surface Book 2 in 15 inch is groot, duur en krachtig. En zoals veel laptops, is het beter op een laptop dan op een tablet. Het biedt een uitstekende autonomie en het ontwerp past zich goed aan deze grotere schermgrootte aan. Een ander punt dat we echt waarderen is de kracht ervan voor videogames en virtual reality-headsets.

(Visited 193 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.