Beste stofzuiger: De stofzuigers die u moet kopen op dit moment

Wilt u uw vloeren en tapijten stof- en vuil vrij houden? Lees hieronder onze gids voor de beste stofzuigers.

Terwijl niemand geniet van de kans om de stofzuiger te pakken en door elke kamer in huis te slepen, kunnen de beste stofzuigers een vervelende taak een beetje draaglijker maken. Of u nu op zoek bent naar een supersterke full-sized stofzuiger of een draadloos handheld model dat u mee kunt nemen van de keuken naar de auto, er zijn tal van geweldige modellen om uit te kiezen. Hier leggen we u de belangrijkste kenmerken uit waar u op moet letten en geven we snel samenvattingen van onze diepgaande evaluaties om u te helpen bij het kiezen van het beste model voor u.

Terwijl het uiteindelijke doel is dat het goed werkt, de waarheid is dat er veel stofzuigers zijn, dus het is belangrijk dat u de juiste stofzuiger kiest voor uw behoeften.

Cilinder of staand?

Het eerste wat u moet beslissen is of u een conventionele cilinder vacuüm of een rechtopstaande cilinder wilt. Cilinderstofzuigers zijn er in verschillende vormen, maar het zijn over het algemeen kraakpanden met meerdere wielen die je achter je aan sleept terwijl je stofzuigt. Een staande heeft een handvat aan de bovenkant en je duwt hem voor je uit.

Cilinderstofzuigers blinken doorgaans uit als het gaat om de capaciteit van zakken of bakken in vergelijking met hun rechtopstaande neefjes die vaker geleegd moeten worden. Staanders nemen echter meestal minder ruimte in beslag, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen in een keukenkast voor degenen die kort op de kamer staan.

Met zakken of zonder zakken?

De volgende overweging is of u een stofzuiger met of zonder zak wilt. Allereerst vinden wij zakken geweldig omdat ze netjes en opgeruimd zijn; zodra het vuil en stof binnenkomt, zie je het nooit meer terug en het verwisselen van de zak is een fluitje van een cent. Stofzuigers zonder zak slaan hun vuil op in een transparante container die u vervolgens in de vuilnisbak moet legen, wat een beetje rommelig kan zijn. Hoewel het belangrijkste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat u geen zakken hoeft te kopen, wat de bedrijfskosten enorm verlaagt.

Hoe zit het met snoerloos?

In de eerste plaats boor degenen die een bijzonder wendbare stofzuiger nodig hebben, kan het de moeite waard zijn om naar een draadloze stofzuiger te kijken. Accuzuigers op batterijen zijn in de loop der jaren verbeterd, wat betekent dat de batterijduur veel langer is dan voorheen. Dat gezegd hebbende, zijn de meeste stofzuigers op batterijen niet ontworpen voor een constante volledige reiniging van het huis. In plaats daarvan zijn ze ontworpen voor meerdere kleinere taken en algemeen onderhoud.

EU-vacuümverordeningen: Waarom maakt wattage niet uit

Als u merkt dat u een tientallen jaren oude stofzuiger vervangt, kunt u merken dat de stofzuigers van vandaag de dag minder krachtig klinken dan de stofzuigers van weleer. De reden hiervoor is omdat de productie of import van stofzuigers van meer dan 900 watt binnen de Europese Unie in september 2017 werd verboden.

Wattage is echter in ieder geval geen goede voorloper van zuigprestaties. Onze tests hebben aangetoond dat het nominale vermogen van een vacuüm weinig invloed heeft op de zuigprestaties. Motor- en cilinderontwerp hebben vaak meer effect.

Koppen en accessoires

Tot slot is het de moeite waard om na te gaan welke accessoires bij elke stofzuiger worden geleverd. Sommige stofzuigers zijn beter ontworpen voor hardhouten vloeren, terwijl andere beter geschikt zijn voor tapijt. Dit is meestal gebaseerd op de vraag of ze een roterende kop hebben om tussen de vezels van het tapijt te komen of gewoon een eenvoudige zuigkop.

Accessoires en extra zuigtuiten kunnen een stofzuiger ook veelzijdiger maken voor het stofzuigen van andere oppervlakken zoals spinnenwebben-plafonds of boekenplanken of om beter om te gaan met moeilijk vuil zoals de haren van een huisdier.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen stofzuigers:

 1. favorietli-thumbnail
  Dyson Cyclone V10 Absolute
  Met de Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuig je meerdere ruimtes in 1 keer én haal je een sterke tegenstander voor grof vuil in huis.

 2. li-thumbnail
  MIELE COMPLETE C3 ECOLINE COMFORT
  De Miele Complete C3 EcoLine Comfort maakt stofzuigen zo comfortabel mogelijk. Je bedient deze stofzuiger namelijk via het handvat. Zo is het niet meer nodig te bukken om de zuigkracht te regelen of om de stofzuiger aan en uit te zetten.

 3. li-thumbnail
  Dyson V8 Absolute 2017
  Met de Dyson V8 Absolute 2017 haal je een uitgebreide Dyson steelstofzuiger in huis. Een turboborstel voor kleden en tapijten, een parketborstel voor houten vloeren én een gemotoriseerde miniborstel: deze steelstofzuiger heeft het allemaal.

 4. goedkoopsteli-thumbnail
  NUMATIC HVN-200 HENRY NEXT
  De Numatic HVN-200 Henry Next heeft met een inhoud van 9 liter een uniek grote stofopvang. Hierdoor is het niet nodig de stofzak vaak te vervangen en met een snoer van 12,5 meter is het ook niet nodig vaak van stopcontact te wisselen.

 5. li-thumbnail
  Philips FC9920/09 POWERPRO ULTIMATE
  Met de Philips FC9920/09 PowerPro Ultimate is het niet vaak nodig de stofbak te legen. Met een inhoud van 2,2 liter heeft deze stofbak namelijk een grotere inhoud dan de meeste andere Philips stofzuigers. Ben jij allergisch of overgevoelig voor stof? Dan is deze stofzuiger een goede keuze voor jou.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”242″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Dyson Cyclone V10 Absolute

Adviesprijs

549,-

blank

6.661 andere kochten dit product

Met de Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuig je meerdere ruimtes in 1 keer én haal je een sterke tegenstander voor grof vuil in huis. De krachtige V10 motor zorgt namelijk voor een hogere zuigkracht dan die van de meeste andere Dyson steelstofzuigers. In 3,5 uur is de accu opgeladen en stofzuig je in de laagste stand 60 minuten door.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Stofzuigen is geen ‘klus’ meer met deze draadloze vriend”

In een poep en een scheet het huis schoon… Wat ben ik blij met deze aankoop.. Scheelt zoveel tijd… En nog nooit een stofzuiger gehad die zo goed zuigt.

Greet Verkamp

De Dyson Cyclone V10 is de beste draadloze stofzuiger op de markt. Het komt met een stevig prijskaartje. Vanaf €400 voor de ‘Animal’, oplopend tot €450 voor de Absolute (die we aanraden) en €500 voor de Total Clean – het is met andere woorden geen goedkoop apparaat, wel een perfect apparaat.

Als vervolg op de V8-lijn, Dyson, uitgebracht in 2016, heeft de V10 meer vermogen, een 40% grotere bakmaat en een batterij met langere levensduur. Het is echter niet zo licht om mee te nemen. Toch is dit de beste stofzuiger die je op dit moment kunt kopen als je het budget ervoor hebt.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 250 x 256 x 256 x 1.249mm; Gewicht: 2.61kg; Bakcapaciteit: 0.77l; Vacuüm Type: Draadloze handheld; Bagless: Ja; Vacuümvermogen – vermeld (W): Onbekend

GOEDE KEUZE

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Adviesprijs

319,-

blank

2.181 andere kochten dit product

De Miele Complete C3 EcoLine Comfort maakt stofzuigen zo comfortabel mogelijk. Je bedient deze stofzuiger namelijk via het handvat. Zo is het niet meer nodig te bukken om de zuigkracht te regelen of om de stofzuiger aan en uit te zetten. Ben je klaar met stofzuigen? Druk 1 keer op de knop om het snoer op te rollen. De knop ingedrukt houden is dus niet meer vereist, 1 tikje is genoeg.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Miele is nog steeds het go-to-merk als het gaat om zak cilinders en op goede redenen gebaseerd. De Complete C3 heeft een uitstekend ontwerp met alles wat u nodig heeft in een compact pakket. De vele vermogens instellingen maken het ideaal voor allerlei taken, maar dit model is bedoeld voor tapijttegels of harde vloeren, hoewel er een Electro Plus-versie is voor mensen met diepere tapijten.

Hoe dan ook, alle kleinere gereedschappen zijn netjes opgeborgen in het apparaat en u kunt de stroomvoorziening regelen via de handgreep, waarbij de C3 verrassend stil is op de standaardinstelling. Als u op zoek bent naar een schone en nette stofzuiger, één zonder de troep en puinhoop van een apparaat zonder zak, dan is een Miele als deze een geweldige keuze.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 320 x 590 x 380mm; Gewicht: 5.4kg; Inhoud bak: 4.5l; Vacuüm Type: Cilinder; Zakloos: Nee; Vacuümvermogen – vermeld (W): 800W

GOEDE KEUZE

Dyson V8 Absolute 2017

Adviesprijs

389,-

4.176 andere kochten dit product

Met de Dyson V8 Absolute 2017 haal je een uitgebreide Dyson steelstofzuiger in huis. Een turboborstel voor kleden en tapijten, een parketborstel voor houten vloeren én een gemotoriseerde miniborstel: deze steelstofzuiger heeft het allemaal. De V8 motor is een krachtige motor. Hiermee stofzuig je tot 40 minuten door. Behalve als je de turbostand inschakelt, dan gaat de accu 10 minuten mee. Dit doe je bijvoorbeeld om het vloerkleed of laagpolig tapijt te stofzuigen. De steelstofzuiger is gemakkelijk om te bouwen tot kruimeldief.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

First thing’s first thing’s first, de V8 Absolute is ongelooflijk duur dus dat betekent meteen dat het niet voor iedereen is. Maar wat je krijgt voor die forse investering is een van de beste draadloze stofzuiger die je vandaag de dag kunt kopen. Terwijl de vorige V6 al een fantastische snoerloze was, biedt de V8 verfijningen op belangrijke gebieden zoals de levensduur en bruikbaarheid van de batterij.

De levensduur van de batterij is nu het dubbele van de V6 op 40 minuten en de grootte van de bak is dienovereenkomstig vergroot. Ook het lawaai is drastisch verminderd, wat betekent dat er minder storende reiniging nodig is en de nieuwe hygiënische vuiluitwerper betekent minder rommelige handen en een grotere vuilnisbak aan het einde van een schoonmaakbeurt. De zuigkracht is nog steeds niet te verslaan.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 240 x 224 x 1.244mm; Gewicht: 2.61kg; Inhoud bak: 0.54l; Vacuüm Type: Draadloze handheld; Bagless: Ja; Vacuümvermogen – vermeld (W): 425W

GOEDKOOPSTE

Numatic HVN-200 Henry Next

Adviesprijs

179,-

8.721 andere kochten dit product

De Numatic HVN-200 Henry Next heeft met een inhoud van 9 liter een uniek grote stofopvang. Hierdoor is het niet nodig de stofzak vaak te vervangen en met een snoer van 12,5 meter is het ook niet nodig vaak van stopcontact te wisselen. Handig, zo stofzuig je gelijk meerdere ruimtes in 1 keer. Met de combizuigmond stofzuig je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt of een kleed, zonder van opzetstuk te wisselen.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Henry is iets van een Britse instelling, maar hoewel hij er niet veel meer uitziet dan een goedkope plastic bak op wielen, zijn zijn stofzuigende talenten een kracht om rekening mee te houden. Het meest recente model HVR200 heeft het vermogen van de vorige generaties gehalveerd – het is gedaald van 1.200 naar 620 watt – maar de zuigkracht is nog steeds meer dan respectabel. Effectieve stofzuiging wordt gecombineerd met aangenaam stille prestaties, en de enorme vuilnisbak capaciteit van negen liter verpulverd de concurrentie in het niet bij de andere stofzuigers in deze lijn.

De enorme 26.8m stroomkabel kan een beetje in de war raken als je niet voorzichtig bent, maar het is een zegen als je een van die mensen bent die er een hekel aan hebben om je stofzuiger om de paar minuten in en uit te pluggen. Henry’s grootste aantrekkingskracht is echter de prijs-kwaliteitverhouding: vervangende zakken en filters zijn relatief goedkoop en de totale prestaties zijn fantastisch voor minder dan €200. Veruit de beste budget stofzuiger.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 340 x 360 x 370mm; Gewicht: 8kg; Bakinhoud: 9l; Vacuümtype: Cilinder; Zakloos: Optioneel; Vacuümvermogen – vermeld (W): 620W

GOEDE KEUZE

Philips FC9920/09 PowerPro Ultimate

Adviesprijs

249,-

blank

4.111 andere kochten dit product

Met de Philips FC9920/09 PowerPro Ultimate is het niet vaak nodig de stofbak te legen. Met een inhoud van 2,2 liter heeft deze stofbak namelijk een grotere inhoud dan de meeste andere Philips stofzuigers. Ben jij allergisch of overgevoelig voor stof? Dan is deze stofzuiger een goede keuze voor jou. Het HEPA 13-filter houdt stofjes, pollen en allergenen tegen en blaast ze niet via de uitblaaslucht terug de kamer in.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De PowerPro Ultimate is een stofzuiger die eruitziet alsof het menens is – en Philips heeft ervoor gezorgd dat het de prestaties heeft om ook die stoere looks te ondersteunen. Met een gewicht van 6,2 kg is het niet bijzonder licht, maar de grote wielen maken het mogelijk om verrassend wendbaar te zijn, de 10m kabel en het automatische intrek-mechanisme zorgen ervoor dat het verplaatsen van kamer naar kamer vergemakkelijkt wordt.

De cycloon-technologie en de 620W-motor leveren ongelofelijke hoeveelheden zuigkracht – zozeer zelfs dat het oppervlak soms iets te strak vastzit – en het zakloze ontwerp en het HEPA 13-geclassificeerde filter werken goed. Het enige minpuntje is dat het mechanisme voor het legen van de vuilnisbak iets verfijnder zou kunnen zijn. Als u op zoek bent naar een stofzuiger dat bovenmenselijke zuigkracht biedt en het niet erg vindt om een beetje extra te betalen voor die zuigkracht, dan is de PowerPro Ultimate een geweldige koop.

Belangrijkste specificaties – Afmetingen (BDH): 310 x 506 x 317mm; Gewicht: 6.2kg; Inhoud bak: 2.2l; Vacuüm Type: Cilinder; Zakloos: Ja; Vacuümvermogen – vermeld (W): 650W

(Visited 479 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *