De beste gaming PC

Bij het kiezen van een gaming PC wordt u geconfronteerd met eindeloze mogelijkheden. Maar de belangrijkste vraag is welke games eigenlijk moeten draaien. Wie altijd de nieuwste Triple-A-Shooter wil spelen op maximale grafische instellingen en bij voorkeur op een 4K monitor zal echter diep in de buidel moeten tasten. Fans van VR-headsets zouden ook wat meer geld moeten investeren in de hardware.

Alles wat er in zit!

Een moderne gaming PC moet in staat zijn om de huidige en, indien mogelijk, aankomende spellen soepel weer te geven. Echter, als het gaat om de graphics die een spel kan bieden, oriënteren de spelmakers zich meestal op de meest gebruikte platformen. Dit zijn momenteel consoles zoals de Playstation 4 en Xbox One, en ook met hun krachtigere modellen PS4 Pro en Xbox One X.

Voor PC-gamers zorgt deze concentratie er enerzijds voor dat veel games nog steeds goed draaien, zelfs op goedkopere hardware, en dat een nieuwe PC ook op de lange termijn in staat is om de huidige games aan te kunnen. Tegelijkertijd zorgt de technische vooruitgang op de PC voor veel betere graphics dan op consoles. Dit betekent dat zelfs spelers met een kleinere portemonnee kunnen genieten van een toekomstbestendige speelautomaat en als je bereid bent om meer geld uit te geven, kun je van elk spel genieten in betere graphics dan op een console.

Geweldig gamen, zelfs met weinig geld

De vraag rijst vaak of “echte” gamers hun PC liever zelf in elkaar zetten of gewoon een afgewerkt systeem onder hun bureau zetten. Als je alleen maar spelletjes wilt spelen, kun je met een gerust hart naar een voltooide pc reiken. De verschillen in de geïnstalleerde hardware zijn minimaal en ook qua prijs is er geen grote winst te verwachten. Bovendien zijn garantieclaims gemakkelijker af te dwingen als u niet eerst hoeft te bewijzen dat iets niet door uzelf is gebroken.

Hoeveel vermogen is er nodig?

Om de vraag naar de prestaties goed te kunnen beoordelen, moet eerst worden gekeken naar de monitor waarop de spellen uiteindelijk worden weergegeven. Als hier een FullHD model wordt gebruikt, hoeft u geen PC te kopen die enkele duizenden euro’s kost, omdat de prestaties helemaal niet kunnen worden gebruikt. Als u in het bezit bent van een 4K-monitor, moet u meer aandacht besteden aan het vermogen van de hardware en het gebruik van VR-glas stelt hogere eisen aan de prestaties.

Extreme kracht is niet altijd nodig

Voor bijna alle momenteel beschikbare games moet ten minste een Intel Core i5 of i7-processor van de achtste generatie met ten minste vier rekenkernen worden gebruikt. Zes CPU-kernen of meer zijn beter, zoals ook het geval is met onze gepresenteerde game-PC’s. Met 16 gigabyte aan RAM is er meer dan genoeg RAM beschikbaar, en zelfs met harde schijven, snelle SSD’s en een grote conventionele HDD is er genoeg ruimte om veel games op te slaan. Hoewel een CPU tegenwoordig heel lang zijn werk kan doen, hoeven het RAM-geheugen en het geheugen van de harde schijf ook niet direct in grote hoeveelheden te worden besteld. Hier is het zinvol om wat geld te besparen dat beter in de grafische kaart kan worden geïnvesteerd.

Het hangt allemaal af van de grafische kaart

Deze hebben de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt, vooral Nvidia met zijn nieuwe Geforce RTX grafische kaarten. Ook de prijzen zijn weer enigszins normaal geworden, waardoor gamers niet langer 900 euro hoeven te begroten voor een goede GPU. Als men zich verzekert van het meest gunstige RTX-model, zijn moderne en toekomstige spellen in FullHD al geen probleem meer. De Nvidia Geforce RTX 2070 van onze favoriet, de Lenovo Legioen T730, brengt ook 4K content naar het scherm en is geschikt voor VR-toepassingen.

Als u zich afvraagt waar AMD eigenlijk blijft met deze selectie, zou u teleurgesteld kunnen zijn door het feit dat fabrikanten van complete PC’s bijna zonder uitzondering Intel- en Nvidia-technologie aanbieden. Een van de redenen hiervoor is dat AMD pas sinds kort weer op de markt komt met grafische kaarten en processoren die zich kunnen meten met de concurrentie van Intel. Aan de andere kant zijn het stroomverbruik en de kosten van AMD-componenten in sommige gevallen nog steeds aanzienlijk hoger dan de equivalente hardwarecomponenten van Intel en Nvidia. Zodra dit verandert, nemen we echter onmiddellijk overeenkomstige apparaten in onze aanbevelingen op.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen Desktops:

 1. favorietli-thumbnail
  LENOVO LEGION T730
  Speel de nieuwste games en die van de toekomst met de Lenovo Legion T730-28ICO 90JF00LMMH, dankzij de NVIDIA GeForce RTX 2060 Super videokaart. De Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat de zwaarste programma’s vloeiend draaien en met 16 GB werkgeheugen multitask je erop los.

 2. li-thumbnail
  MSI INFINITE X
  Je sluit eenvoudig 3 beeldschermen aan op de DisplayPorts, zodat je de ruimte hebt om al die rekenkracht te gebruiken. Met deze pc kun je nog jaren de nieuwste games spelen. Wil je hem toch een upgrade geven? Je kunt gemakkelijk bij de onderdelen, dus je vervangt ze in een handomdraai.

 3. li-thumbnail
  HP PAVILION GAMING TG01
  Met de HP Pavilion Gaming TG01-0397nb speel je games als Apex Legends op ultra instellingen. Ook stap je in de wereld van VR met de krachtige NVIDIA GeForce RTX 2060 videokaart. Dus sluit je VR bril aan en laat je virtuele reis beginnen.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

9% KORTING
9% KORTING
8% KORTING
13% KORTING

FAVORIET

Lenovo Legion T730

Adviesprijs

1799,-

88.961 andere kochten dit product

Speel de nieuwste games en die van de toekomst met de Lenovo Legion T730-28ICO 90JF00LMMH, dankzij de NVIDIA GeForce RTX 2060 Super videokaart. De Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat de zwaarste programma’s vloeiend draaien en met 16 GB werkgeheugen multitask je erop los. Je sluit eenvoudig 3 beeldschermen aan op de DisplayPorts, zodat je de ruimte hebt om al die rekenkracht te gebruiken. Met deze pc speel je nog jaren de nieuwste games. Wil je hem toch een upgrade geven? Je hebt gemakkelijk toegang tot de onderdelen, dus je vervangt ze in een handomdraai. Als je hem mee wilt nemen naar een LAN party, til je hem zo in de auto dankzij de handgreep aan de bovenkant.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Bij twijfel kies je voor deze PC”

Ik zocht een portable of desktop ter vervanging van mijn HP Envy i7 17inch die te traag werd voor fotobewerking. De portable (HP Omen 1999€ met black friday korting 1699€ is nooit in stock geweest in die periode). Kon ik dus niet bestellen. Achteraf bekeken is deze aankoop veel beter. Specificaties zorgen er hoor dat ik er weer enkele jaren tegen kan 🙂

Guido van Winter

De Lenovo Legioen T730 is compact en krachtig. De snelle Intel Core i7-processor van de achtste generatie met een totaal van zes kernen brengt ook toekomstige games ohns om te zweten op het scherm. Lenovo vertrouwt op een huidige Nvidia-Geforce-RTX-2070 grafische kaart, zodat de graphics ook kloppen. Niet alleen kunnen games worden getoverd op het scherm in de hoogste detailniveaus en FullHD, gaming in 4K en met VR-bril is ook geen probleem.

Met 16 gigabyte RAM en een 128 gigabyte SSD harde schijf starten Windows en games extreem snel. Voor grotere spelarchieven is er ook een terabyte HDD beschikbaar. Lenovo heeft ook gedacht aan een DVD-brander en er zijn ook tal van aansluitingen aan de voor- en achterzijde. Dit alles is beschikbaar voor een goede prijs.

De Lenovo Legioen T730 is niet zo massief als de grote torens van andere fabrikanten met zijn kleine breedte van minder dan 20 centimeter en de bijna vierkante zijkanten. Toch biedt de koffer voldoende ruimte voor krachtige hardware en een geavanceerd systeem voor warmteafvoer. Er is ook een grote draaggreep aan de bovenkant, die gemakkelijk het hele gewicht van de gaming PC kan vasthouden. Hierdoor kan de T730 worden meegenomen, bijvoorbeeld naar LAN-partijen.

Met een DVD-brander en talrijke USB-poorten kunnen bestaande software en apparaten zoals multifunctionele printers, gamingmuizen en headsets worden aangesloten op de gamingpc. Net zo veelzijdig zijn de aansluitmogelijkheden voor monitoren die hun signaal via DVI, DisplayPort en HDMI kunnen ontvangen.

Een achtste generatie Intel Core i7-processor, 16 gigabyte RAM en een 128 gigabyte SSD zorgen voor snel gamen. Om ervoor te zorgen dat de opslagruimte voor uw eigen spelarchief niet te schaars is, is er ook een terabyte harde schijf geïnstalleerd. Een Nvidia-Geforce-RTX-2070 grafische kaart met acht gigabyte aan videogeheugen is ook beschikbaar in de hier aanbevolen modelvariant. Het biedt dus voldoende reserves voor toekomstige spellen en maakt het ook mogelijk om in 4K en met een VR-bril te gamen.

De Lenovo Legioen T730 is ongeveer 19 centimeter breed en iets meer dan 45 centimeter hoog. Hij is dus aanzienlijk compacter dan de torens van andere fabrikanten en hoeft niet per se onder het bureau te staan. Het snijdt ook een goed figuur op de tafel, wat niet in de laatste plaats te danken is aan het edele mat-zwarte ontwerp. De grote handgreep aan de bovenkant is ook een duidelijke blikvanger, die ook praktische voordelen biedt: namelijk eenvoudig transport.

Naast het pikzwarte ontwerp zet de T730 ook duidelijke accenten, die worden weerspiegeld in het frontrooster en de transparante zijafdekking. In combinatie met de instelbare RGB-verlichting wordt een kleine lichtshow aangeboden, die bijna afleidt van het gamen. De kleuren schijnen discreet door de grille aan de voorzijde en het nette interieur is aan de zijkant te bewonderen – een gezicht dat de harten van de gamers sneller doet kloppen.

Het innerlijke leven is niet voor altijd buiten bereik. Lenovo maakt het bijvoorbeeld heel eenvoudig om de RAM te wijzigen of extra harde schijven te installeren. Onderhoudswerkzaamheden kunnen bijna volledig zonder gereedschap worden uitgevoerd en zijn dus snel klaar. Dankzij de goede uitrusting hoef je daar even niet over na te denken.

Bovendien biedt Lenovo’s Legioen T730 veel ruimte binnenin en dat ondanks de compacte afmetingen. Zo kan de zich ontwikkelende warmte goed worden afgevoerd, terwijl er altijd verse lucht naar binnen kan stromen. Deze omstandigheid is vooral belangrijk voor gaming-pc’s, omdat er veel warmte wordt gegenereerd door lang gamen en de prestaties sterk te lijden hebben onder oververhitte componenten.

GOEDE KEUZE

MSI Infinite X

Adviesprijs

2499,-

66.562 andere kochten dit product

Speel de nieuwste games en die van de toekomst met de MSI Infinite X Plus 9SE-481MYS, dankzij de NVIDIA GeForce RTX 2080 Super videokaart. De Intel Core i7 processor zorgt ervoor dat de zwaarste programma’s vloeiend draaien en met 16 GB werkgeheugen multitask je erop los. Je sluit eenvoudig 3 beeldschermen aan op de DisplayPorts, zodat je de ruimte hebt om al die rekenkracht te gebruiken. Met deze pc kun je nog jaren de nieuwste games spelen. Wil je hem toch een upgrade geven? Je kunt gemakkelijk bij de onderdelen, dus je vervangt ze in een handomdraai. Als je hem mee wilt nemen naar een LAN party, til je hem zo in de auto dankzij de handgreep aan de bovenkant.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Als u meer opslagruimte wilt, is de MSI Infinite X een goede keuze. Hier vertrouwt de fabrikant direct op een 256 gigabyte SSD voor veelgebruikte programma’s en een twee terabyte harde schijf voor grote hoeveelheden gegevens, waar je minder vaak bij hoeft te komen. Natuurlijk kunnen later extra massa-opslagapparaten worden geïnstalleerd, respectievelijk kunnen de bestaande apparaten worden vervangen door grotere.

Bovendien is er een moderne Intel Core i7-9700K processor, die iets sneller is dan de CPU in onze favoriet, en 16 GB RAM. De bestaande verbindingen zijn ook iets veelzijdiger. Zo vindt u een moderne USB-poort van het type C aan de voorzijde en een optische audio-uitgang aan de achterzijde. Daarnaast zijn er nog tal van andere USB-poorten, GigabitLAN en WLAN, en verschillende grafische poorten die het mogelijk maken om tot vier monitoren aan te sluiten.

MSI verpakt alle technologie in een grote toren, die zeer massief is met een hoogte van meer dan 60 cm en een breedte van ongeveer 35 cm. De voorkant van de toren is indrukwekkend met zijn scherpe randen en brengt een futuristische flair onder het bureau, inclusief de RGB-verlichting. De DVD-brander is verborgen achter een driehoekig paneel dat volledig uitsteekt als het station wordt geopend.

Maar het dikke pakket heeft ook zijn prijs en kost momenteel bijna 2.000 euro. Net als in onze favoriet brengt een Nvidia GeForce RTX 2070 moeiteloos games, 4K- en VR-content naar het scherm. Wie niet bang is voor de prijs is daarom ook bij MSI Infinite X in goede handen.

GOEDE KEUZE

HP Pavilion Gaming TG01

Adviesprijs

1399,-

88.593 andere kochten dit product

Met de HP Pavilion Gaming TG01-0397nb speel je games als Apex Legends op ultra instellingen. Ook stap je in de wereld van VR met de krachtige NVIDIA GeForce RTX 2060 videokaart. Dus sluit je VR bril aan en laat je virtuele reis beginnen. Met een totale opslagcapaciteit van 1256 gigabyte heb je voldoende ruimte voor al je games in je bibliotheek. Dankzij 16 gigabyte werkgeheugen en de i7 processor draai je moeiteloos meerdere programma’s tegelijkertijd. Praat met je vrienden via Skype of Discord, terwijl je je tegenstanders te slim af bent in Fortnite. Genoeg van al dat gamen? Met HP Audio Stream stream je muziek van je smartphone naar de op je pc aangesloten speakers. En wanneer het donker inmiddels donker is van al dat gamen en muziek luisteren, vind je nog steeds de uit-knop van je pc met de groene led verlichting.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Met de betaalbare technologie van AMD kan de HP Pavilion Gaming TG01 ook de nieuwste games in FullHD soepel op het scherm brengen. Naast de AMD Ryzen 5 3500 is het vooral de Radeon RX5500 die niet veel kost maar wel goede prestaties levert. Natuurlijk kunt u met AMD-technologie ook aanzienlijk sterkere game-PC’s bouwen, maar die zijn dan navenant duurder.

Een één terabyte SSD biedt niet alleen voldoende opslagruimte voor tal van spellen, de hoge lees- en schrijfsnelheid verkort ook de laadtijden enorm. De 16 GB RAM is ook groot genoeg om op de lange termijn geen knelpunt te worden. Als het geheugen of de harde schijf bijna leeg is, kunnen beide componenten gemakkelijk en ongecompliceerd worden vervangen. De processor is ook wat langzamer dan die in onze favoriet, maar zorgt met zijn zes kernen toch voor een soepele spelervaring.

De gewone koffer is niet erg hoog met iets meer dan 30 centimeter en past daarom ook op of onder kleine bureaus. HP doet het zonder veel franje, waarbij geen grote verlichtingselementen aanwezig zijn. Slechts een paar groene elementen sieren de voorkant – maar dat is het. Naast veel connectoren is er ook een drive-paneel, maar als je niet alleen download maar ook gebruik maakt van CD’s, DVD’s of BluRays, dan moet je zelf een geschikte drive aanschaffen.

De HP Pavilion Gaming TG01 biedt onder andere ook een USB type C poort aan de voorzijde van de PC en talrijke poorten aan de achterzijde. Bijzondere kenmerken moeten hier worden vermeden, maar de basisaccessoires zullen in ieder geval hun plaats vinden. Bovendien levert HP ook een muis en toetsenbord, zodat u de monitor alleen nog maar extra hoeft aan te schaffen en dan direct kunt beginnen met spelen.

Voor het wat kleinere budget biedt HP een goede gaming PC, de Pavilion Gaming TG01, die de huidige games in FullHD soepel kan laten verlopen. Dit moet zo blijven voor een tijdje, maar als je direct wilt gaan voor 4K gaming en VR, kun je beter gaan voor onze favoriet.

(Visited 345 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.