De beste OLED-TV

De beste OLED-TV in 2021

Na ruim 120 uur OLED-TV’s te hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat de LG CX6 de beste OLED-TV is voor mensen die topprestaties willen, met goede HDR-functies. Hoewel prijzig in vergelijking met een goede LCD-TV, levert de LG C8 een beter beeld dan elke LCD-scherm dat we hebben getest, en presteert het net zo goed als de duurdere OLED-TV’s. Het is een geweldige optie voor elke filmfan die beeldkwaliteit waardeert boven alles.

Wat is een OLED-TV?

Een OLED-TV gebruikt een scherm dat bestaat uit organische lichtdioden. Het grote voordeel van OLED-schermen is dat de pixels hun eigen licht uitstralen en geen achtergrondverlichting nodig hebben om een levendig en helder beeld te kunnen creëren. Dit betekent dat de TV’s veel dunner kunnen zijn, omdat ze geen extra laag met TL-verlichting of LED-achtergrondverlichting nodig hebben om de afbeeldingen weer te kunnen geven.

Hoewel een dunnere TV een mooie esthetische upgrade is, is het vermogen van een OLED-TV om de pixel afzonderlijk te bedienen de technologie die het waard is om zo’n duurder model te halen. Elke pixel kan volledig worden uit- of ingeschakeld tussen de frames door. Zo kunnen OLED-TV’s echt een pikzwarte kleur weergeven op het scherm. Het zorgt ook voor snelle framrates.

OLED vs. LCD

Het belangrijkste verschil tussen LCD-televisies (Liquid Crystal Display) en OLED-televisies (Organic Light Emitting Diode) is de manier waarop ze elk frame maken. LCD-TV’s werken door een lamp door een LCD-scherm te laten schijnen. Omdat LCD-pixels nooit volledig kunnen worden uitgeschakeld, wordt er altijd wat licht doorgelaten, ook wanneer de kleur echt gitzwart zou moeten zijn. Sommige LCD-TV’s produceren donkerder zwart dan anderen, dankzij lokaal dimmen en andere technologieën, maar perfect zwart zijn ze nooit. Op een OLED-TV zendt elke pixel zijn eigen licht uit, dus als een pixel zwart moet zijn, kan deze ook echt perfect zwart worden.

Het verschil tussen puur zwart en bijna zwart kan er op papier klein uitzien, maar u merkt gelijk een enorm verschil. De kwaliteit van zwart die een TV kan reproduceren, zorgt ervoor dat al het andere wat zichtbaar is op het beeld veel helderder wordt. Visueel springen andere objecten veel beter uit het scherm en zult u meer onderscheid zien tussen de objecten. Zelfs met HDR (high dynamic range), waarbij absolute helderheid het belangrijkste element kan zijn, kunnen de beste OLED’s er beter uitzien dan LCD’s omdat de highlights er nog helderder uitzien tegen het pure zwart.

Aankoopadvies voor OLED-TV: alles wat u moet weten voordat u koopt!

U heeft misschien al gemerkt dat in klassieke LC- of LED-displays bijzonder donkere gebieden op het scherm niet in echt zwart verschijnen. In plaats daarvan kunnen ze precies dit verwachten met de beste OLED TV’s, zodat er een schitterend scherm ontstaat. Een dergelijke televisie is niet afhankelijk van achtergrondverlichting. Er wordt een andere technologie gebruikt, wat als voordeel heeft dat de algemene lichtsterkte veel sterker is dan bij andere display technologieën. Voor hen betekent dit ook dat het contrast veel beter is.

Als gevolg hiervan zou u meestal het verschil tussen een conventionele LED-TV en een OLED-TV direct moeten kunnen zien als u goed videomateriaal op het scherm heeft staan. Een ander voordeel van OLED-technologie is de korte schakeltijd voor beeldsequenties. Als u regelmatig films of sportevenementen bekijkt, zult u de snelle bewegingen opmerken. Dit is vooral belangrijk voor gamers die vaak met de Playstation 4 of de Xbox One spelen.

Beste OLED Smart tv-functies

OLED TV’s behoren tot de modernste modellen op de televisiemarkt, de meeste fabrikanten rusten hun apparaten ook uit met de klassieke functies van een slimme TV. Dat betekent dat u niet alleen toegang heeft tot een internetbrowser, maar ook een elektronische programmagids kunt weergeven, wat heel praktisch is, zodat u altijd weet wanneer welke programma’s op de verschillende tv-programma’s worden uitgezonden. Maar het is ook interessant dat je dankzij deze functies met de apps gemakkelijk streaming portals zoals Netflix of Amazon Video kunt bereiken.

Moderne smart TV’s ondersteunen vaak ook een verbinding met een App Store. Het is dus geen enkel probleem dat u uw TV met talloze programma’s kunt aanpassen en de klassieke functies enorm kunt uitbreiden. Vooral als technologiefreak en entertainmentliefhebber moet u aandacht besteden aan dergelijke functies.

Onze lijst met beste OLED-tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG OLED55CX6LA (2020)
  Met de LG OLED55CX geniet je van een levensechte beeldkwaliteit. Deze tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen. Op deze manier ontstaat er een krachtig contrast tussen kleur- en zwarttinten.

 2. li-thumbnail
  PANASONIC TX-55HZW2004
  Met de Panasonic TX-55HZW2004 creëer je thuis een bioscoopervaring met levensechte beelden en krachtig geluid. Deze tv gebruikt de HCX Pro Intelligent processor en is afgestemd door Hollywood professionals. Zo weet je zeker dat je films en series bekijkt zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Dankzij het OLED scherm bekijk je beelden met diepe zwartwaarden en een realistisch contrast.

 3. li-thumbnail
  SONY KD-55AG9
  Met de Sony OLED KD-55AG9 geniet je van een levensechte beeldweergave. Deze stijlvolle tv is uitgerust met een OLED scherm. Doordat elke pixels op dit scherm individueel oplichten of kleuren produceren, ontstaat er een diepe zwartweergave en een krachtig contrast. In combinatie met de Ultimate X1 processor levert de tv een extra kleurrijke en natuurlijke beeldweergave en een krachtige upscaling van beelden met een lagere resolutie dan 4K.

 4. voordeligsteli-thumbnail
  HISENSE OLED H55O8B
  Met de Hisense H55O8B geniet je van levensechte beelden en natuurgetrouwe kleuren. Deze 4K televisie heeft een OLED scherm. Dit betekent dat de pixels individueel oplichten of dimmen. Hierdoor zijn zwarte delen van het beeld écht zwart en bekijk je beelden met een hoog contrast.

 5. li-thumbnail
  PHILIPS 65OLED934
  Met de Philips 65OLED934 creëer je jouw eigen bioscoop in de huiskamer. De televisie beschikt over een soundbar, waardoor het geluid helder en krachtig klinkt. De soundbar ondersteunt de Dolby Atmos techniek, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst. Het OLED televisiescherm toont zwart als écht zwart.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”209″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

LG OLED55CX6LA (2020)

Adviesprijs

1599,-

blank

25.551 andere kochten dit product

Met de LG OLED55CX geniet je van een levensechte beeldkwaliteit. Deze tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen. Op deze manier ontstaat er een krachtig contrast tussen kleur- en zwarttinten. Je ziet elk detail in de schaduw, terwijl zwarte beelden écht zwart zijn. Via kunstmatige intelligentie maakt de a9 Gen3 processor beelden extra scherp, kleurrijk en vloeiend. Hierdoor zijn ook video’s van een dvd of YouTube van hoge kwaliteit. De HDMI 2.1 ingangen maken de tv geschikt voor 4K beelden met 100 Hertz of technieken die handig zijn voor gamers. Zo zorgt de Variable Refresh Rate ondersteuning ervoor dat games extra vloeiend ogen en minder gevoelig zijn voor beeldfouten.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

“Een absolute aanrader!”

Na jaren kwijlen voor steeds mooiere en grotere OLED’s in de winkels was het dit weekend eindelijk zover: mijn eerste 65” en mijn eerste OLED. Ik had al een poosje Sonos Playbase met 2 surround speakers dus ik maakte me geen enkele zorgen over de geluidskwaliteit die niet het allerbeste schijnt te zijn, No Problem.

Jan ter Haven

De OLED-kroon gaat ondanks de sterke concurrentie weer naar LG. De LG CX biedt een uitstekend beeld, een doordachte bediening, verstandige beeldmodi en is ook zeer geschikt voor huidige en toekomstige spelcomputers.

Visueel is er weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar dat is niet nodig. De LG CX biedt de gebruikelijke slanke metalen behuizing, die uitstekend is afgewerkt. De brede maar elegante standaard is ook vergelijkbaar met die van de LG C9 en biedt een even stevig houvast.

Zoals de meeste huidige TV’s biedt de LG CX9 twee ontvangers voor kabel, satelliet of DVB-T2. Op deze manier kan een tweede programma worden opgenomen op een USB-medium. De pauze van het live TV-beeld via TimeShift wordt ook ondersteund.

De vier HDMI-poorten van de LG CX voldoen niet volledig aan de HDMI 2.1-standaard. In de praktijk maakt dit echter niets uit: LG heeft inderdaad de bandbreedte van de ingangen teruggebracht van 48 naar 40 gigabit per seconde en dit voorkomt het afspelen van materiaal met 12-bit kleurdiepte in UHD resolutie, maar aangezien het paneel toch een maximum van 10-bit kleurdiepte ondersteunt en 12-bit inhoud de facto niet beschikbaar is, is dit niet relevant.

Echter, de functies die vooral belangrijk zijn voor de komende console generatie, zoals de variabele verversingsfrequentie VRR en 4K UHD weergave op 120 hertz, worden volledig ondersteund door de LG CX. Samen met de lage ingangsvertraging maakt dit de OLED TV absoluut aan te bevelen voor gamers. Dit geldt ook voor PC-gamers: dankzij de ondersteuning van Nvidia G-Sync en AMD FreeSync toont de LG TV ook een soepele gameplay met geschikte grafische kaarten.

Aangenaam: LG heeft ook gedacht aan het uitgebreide audio retourkanaal eARC voor verliesvrije overdracht van hoge resolutie audio codecs zoals Dolby TrueHD naar soundbars of AV-receivers.

Het beeld van de LG CX zou zelfs de meest veeleisende thuisbioscoopliefhebbers moeten bevallen. Net als zijn voorgangers biedt de huidige LG OLED-generatie een kleurweergave die grenst aan perfectie, een zeer goede helderheid volgens OLED-standaarden en, last but not least, een uitstekende beeldverwerking.

De Alpha-9 beeldprocessor, die nu in de derde generatie zit, zorgt niet alleen voor een consistent goed beeld met native 4K UHD-materiaal, maar ook bij het opschalen van FullHD- en SD-content. Net als alle andere fabrikanten vertrouwt LG op op kunstmatige intelligentie gebaseerde routines die de inhoud in realtime analyseren en aanpassen, wat in de praktijk geweldig werkt.

De weergave van HDR-content met Dolby Vision wordt verbeterd tot Dolby Vision IQ door het inschakelen van de AI-helderheidsfunctie. Hier past de LG CX de beeldhelderheid in realtime aan de betreffende beeldscène aan, rekening houdend met de omgevingsverlichting. Dit versterkt de toch al sterke Dolby Vision-indruk nog verder.

LG heeft ook de weergave van snelle bewegingen verbeterd. Met behulp van de OLED Motion optie, die in drie stappen kan worden aangepast, vervaagt de TV in zwarte beelden tussen de afzonderlijke beelden die niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog. Dit leidt tot veel soepelere bewegingen zonder het gevreesde soapserie-effect te creëren. Het effect is overtuigend, maar gaat ten koste van de maximale helderheid.

Ook aan boord is de Filmmaker mode. Het speltype is in 2019 bedacht door de UHD Alliance in samenwerking met Hollywood-besluitvormers en wordt geacht de films te vertegenwoordigen zoals ze in de studio zijn geproduceerd. In dit geval worden alle AI-optimalisaties gedeactiveerd en worden de kleuren op neutraal gezet. De modus is vooral overtuigend in donkere omgevingen die typisch zijn voor bioscopen, maar een alternatieve beeldmodus is aan te bevelen voor lichtere kamers – hoe dan ook, de LG CX biedt de juiste instelling voor alle beeldscenario’s.

Ook hier is het geluid van de platte OLED TV verrassend. Zelfs zonder geïntegreerde soundbar, die in de aanzienlijk duurdere LG GX is opgenomen, levert de LG CX een rond en rijk geluid. De geïntegreerde luidsprekers vuren naar beneden en gebruiken de standaard om het geluid naar voren te presenteren. Logisch: De LG CX kan niet concurreren met een speciale geluidsinstallatie of een high-end geluidsbalk, maar de geïntegreerde luidsprekers zijn voldoende voor een rustigere inhoud.

GOEDE KEUZE

Panasonic TX-55HZW2004

Adviesprijs

2999,-

12.961 andere kochten dit product

Met de Panasonic TX-55HZW2004 creëer je thuis een bioscoopervaring met levensechte beelden en krachtig geluid. Deze tv gebruikt de HCX Pro Intelligent processor en is afgestemd door Hollywood professionals. Zo weet je zeker dat je films en series bekijkt zoals de regisseur ze bedoeld heeft. Dankzij het OLED scherm bekijk je beelden met diepe zwartwaarden en een realistisch contrast. Door de HDR10+ en Dolby Vision ondersteuning zijn subtiele kleurdetails in bijvoorbeeld een wolkenveld of schaduwen duidelijk zichtbaar. De ingebouwde Technics soundbar met Dolby Atmos ondersteuning zorgt ervoor dat je qua geluid een meeslepende en ruimtelijke ervaring hebt. Met het My Home Screen menu schakel je gemakkelijk tussen live televisie, aangesloten apparaten en apps als Netflix of YouTube.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Panasonic bouwt niet alleen uitstekende LCD TV’s, de Japanners spelen ook al jaren aan de top in de OLED sector. De Panasonic TX-55HZW2004 is daar het bewijs van.

De huidige OLED-vertegenwoordiger van Panasonic biedt een uitstekende beeldverwerking. De HCX Pro Intelligent processor werkt op een vergelijkbaar hoog niveau als de huidige LG Alpha 9, wat resulteert in een topbeeld in alle afspeelscenario’s. De Filmmaker-modus voor Hollywood-achtige filmpresentatie is ook aan boord.

Panasonic laat zich ook niet in de steek als het gaat om HDR-ondersteuning. De Panasonic TX-55HZW2004 ondersteunt naast HDR10+ ook HLG en Dolby Vision (inclusief optionele Dolby Vision IQ).

De bediening van de tv is een beetje rommelig, maar de vele instellingen kunnen handig als favorieten op de afstandsbediening worden geplaatst. Extra functies zoals de mogelijkheid om de TV-ontvangst te verdelen naar andere apparaten in huis via TV-IP technologie behoren tot de sterke punten van de Panasonic.

Aan de andere kant ziet het er nogal slecht uit op het front van de slimme tv. Zo ontbreekt in ieder geval in de zomer van dit jaar een app voor Disney+ op de Panasonic TV. Apple-fans missen niet alleen een app voor Apple TV+, maar ook de draadloze transmissie AirPlay 2. De bediening via voice assistant werkt ook alleen onhandig via externe Google- of Amazon-luidsprekers – sommige mensen zouden echter blij moeten zijn met de ontbrekende microfoons op Panasonic met het oog op de gegevensbescherming.

Gamers zijn ook beter af met de vertegenwoordiger van LG. Panasonic heeft het wel over HDMI 2.1 ondersteuning in de marketing, maar alleen de automatische beeldaanpassing ALLM en het audio-retourkanaal eARC zijn aan boord. De Panasonic OLED mist de belangrijke verversingssnelheidsaanpassing (VRR) voor aankomende consoles en PC’s, evenals 120 hertz bij 4K UHD resolutie.

De Panasonic TX-55HZW2004 is een alternatief voor de LG CX, vooral door zijn uitstekende beeldweergave. Als u niet veel belang hecht aan Smart TV en gamefuncties, zult u het hier niet ver mis hebben.

LUXE KEUZE

Sony KD-55AG9

Adviesprijs

2999,-

blank

14.211 andere kochten dit product

Met de Sony OLED KD-55AG9 geniet je van een levensechte beeldweergave. Deze stijlvolle tv is uitgerust met een OLED scherm. Doordat elke pixels op dit scherm individueel oplichten of kleuren produceren, ontstaat er een diepe zwartweergave en een krachtig contrast. In combinatie met de Ultimate X1 processor levert de tv een extra kleurrijke en natuurlijke beeldweergave en een krachtige upscaling van beelden met een lagere resolutie dan 4K. Je mist hierdoor geen enkel detail, welke beeldbron je ook gebruikt. Het Acoustic Surface geluidssysteem bestaat uit dubbele drivers en subwoofers. Doordat het scherm zelf als speaker functioneert, is de geluidsweergave extra realistisch. Als je de tv aansluit op een home cinema set, gebruik je hem probleemloos als center speaker.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

De Sony AG9 maakt deel uit van Sony’s Master Series, die een compromisloze goede tv-ervaring belooft. Inderdaad, de nieuwste OLED TV van de Japanners biedt ook een geweldig TV-beeld met natuurlijke kleuren en perfecte contrasten. In tegenstelling tot sommige concurrenten vereist dit echter een beetje verfijning in de diverse instellingenmenu’s van de Sony TV.

Als dit eenmaal gedaan is, is er weinig of niets te klagen in het beeldresultaat. Dit wordt geflankeerd door een verbazingwekkend rijk geluid. Sony installeert ook de Acoustic Surface-luidsprekeroplossing in de AG9. Dit maakt gebruik van het oppervlak van het OLED-paneel om het bioscoopgeluid naar voren te stralen in de ruimte.

Het resultaat is indrukwekkend: Of het nu gaat om dialogen of actiescènes, bijna geen enkele tv creëert zo’n weelderige soundscape als de AG9 zonder een extra geluidsbalk of luidsprekers. Voor meer basgeluid of echt surroundgeluid moeten Sony-fans nog steeds overwegen om te investeren in een surround-systeem voor hun thuisbioscoop.

Net als Philips maakt ook Sony gebruik van het Android TV-systeem van Google. De gebruikersinterface is relatief netjes, het app-ecosysteem, maar niet op het niveau van LG. Met uitzondering van Apple TV+ zijn echter alle belangrijke streamingdiensten beschikbaar. Speciaal voor Netflix biedt Sony de “Netflix Calibrated Mode” aan, waarmee de beeldinstellingen voor de eigen producties optimaal worden aangepast.

Wat volkomen onbegrijpelijk is, is waarom Sony, van alle bedrijven, het zonder de belangrijke HDMI 2.1-functies doet op een top-tv die eind 2019 wordt uitgebracht. 4K met 120 beelden per seconde of de Variable Refresh Rate (VRR) blijven gereserveerd voor de aanzienlijk duurdere en momenteel relatief oninteressante 8K-televisies. Met de aankomende PlayStation 5-console van Sony is het ontbreken van deze functies moeilijk te begrijpen.

Naast deze faux pas levert de Sony AG9 een goede mix van geweldige beeldkwaliteit, elegant design en natuurlijk een overtuigend geluid.

VOORDELIGSTE

Hisense OLED H55O8B

Adviesprijs

1299,-

blank

11.661 andere kochten dit product

Met de Hisense H55O8B geniet je van levensechte beelden en natuurgetrouwe kleuren. Deze 4K televisie heeft een OLED scherm. Dit betekent dat de pixels individueel oplichten of dimmen. Hierdoor zijn zwarte delen van het beeld écht zwart en bekijk je beelden met een hoog contrast. Het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning zorgen voor een breed kleurbereik wanneer je HDR beelden bekijkt. Zo zijn ook subtiele kleurtinten duidelijk te zien, zoals in beelden van een blauwe hemel of de oceaan. Dankzij de verversingssnelheid van 100 hertz komen snelle bewegingen vloeiend in beeld. Zo zie je ieder moment van een raceauto die een bocht maakt of een achtervolging in een actiefilm, zonder vage beelden.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Een 55-inch OLED TV kost meestal al vanaf €2.000, zelfs zonder topfuncties. Daarom waren onze redacteuren niet de enige die opstonden toen Hisense de H55O8B aankondigde, zijn eerste OLED TV voor minder dan 2.000 euro, die al beschikbaar is voor minder dan 1.400 euro, waardoor het een van de goedkoopste in zijn soort is. In de review hebben we gekeken naar de sterke en zwakke punten van de vierdubbele HDR pro en zijn we erachter gekomen hoe deze verschilt van een ULED TV.

De Hisense H55O8B is de eerste en vooralsnog enige OLED TV van Hisense. In eerste instantie is de O8B, die dit jaar het topmodel is van de Chinese televisielijn, uitsluitend verkrijgbaar in het schermformaat 55 inch (ongeveer 138 cm). Visueel weet de Hisense te behagen. Het slanke aluminium frame is in de hoeken afgerond. Het paneel is bovenaan niet breder dan een moderne smartphone. De centrale standaard van aluminium is licht gebogen en is centraal op de achterkant gemonteerd. Als alternatief is ook wandmontage mogelijk.

Het paneel van de H55O8B bestaat uit meer dan acht miljoen organische lichtgevende diodes. Deze kunnen een resolutie van 4K weergeven bij 3.840 bij 2.160 pixels en zijn individueel gemaakt om te gloeien. Hierdoor is een achtergrondverlichting zoals bij een LED TV (ULED bij Hisense) niet nodig. Dit zorgt enerzijds voor een ultravlakkig paneelontwerp en anderzijds voor perfect zwart, aangezien elke afzonderlijke pixel ook kan worden uitgeschakeld. We onthullen hoe we de beeldkwaliteit in detail hebben beoordeeld, hoe breed de kijkhoek is en welke piekhelderheid we hebben gemeten in de gedetailleerde review. De piekhelderheid is vooral belangrijk voor de HDR-inhoud. De Hisense is zeer goed uitgerust in die zin dat het de vier belangrijkste formaten ondersteunt met HDR10, Hybrid Log Gamma (HLG), HDR10+ en Dolby Vision.

Aan de achterkant van de Hisense is er een IF-ingang voor satelliettelevisie en een combo-ingang voor kabel en antenne. De elektronische programmagids (EPG) geeft een goed overzicht van het huidige en volgende televisieprogramma. De EPG kan ook worden gebruikt om opnames te programmeren, mits een geschikte USB-datadrager als opnamemedium is aangesloten. Opnames kunnen ook direct worden gestart. Timeshift voor tijdvertraagde televisie is ook mogelijk. Wat we niet leuk vonden aan de opnamefunctie vindt u in onze review. Daar onthullen we ook de schakeltijden en het stroomverbruik die we in ons testlaboratorium hebben gemeten.

De Hisense is niet alleen een volwaardige TV-ontvanger, maar ook een goed uitgeruste smart TV met het besturingssysteem VIDAA U 3.0. Om de talrijke functies te kunnen gebruiken, is de feed nodig in het thuisnetwerk en het internet. Binnen het netwerk fungeert de TV dan als DLNA-client en kan hij multimedia-inhoud afspelen. Via de gratis Hisense-app “RemoteNOW” kan de tv ook worden ingeschakeld en bediend met de smartphone. Wie zich heeft geabonneerd op een VoD-provider vindt de bijbehorende app op de Hisense. Met Netflix, Amazon Prime en Co. zijn de momenteel meest populaire aanbieders al voorgeïnstalleerd. We zullen in de volledige recensie nagaan welke andere slimme extra’s we tijdens de test konden vinden.

GOEDE KEUZE

Philips 65OLED934

Adviesprijs

2199,-

blank

23.112 andere kochten dit product

Met de Philips 65OLED934 creëer je jouw eigen bioscoop in de huiskamer. De televisie beschikt over een soundbar, waardoor het geluid helder en krachtig klinkt. De soundbar ondersteunt de Dolby Atmos techniek, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst. Het OLED televisiescherm toont zwart als écht zwart. Dit komt doordat iedere pixel individueel oplicht en een kleur produceert. Hierdoor geniet je van een hoog contrast. De P5 beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouwe en kleurrijke beeldweergave.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Met Ambilight en een geïntegreerde soundbar heeft de Philips OLED934 twee sterke argumenten in zijn voordeel. De slimme projectie van gekleurd licht dat overeenkomt met de beeldinhoud op de muur achter de TV heeft veel fans, omdat het de beeldindruk op een indrukwekkende manier versterkt.

In combinatie met de uitstekende beeldverwerking, ook zonder Ambilight, kan de Philips OLED vrijwel overal overtuigen. Kleuren zien er natuurlijk uit, HDR-content komt net zo goed tot zijn recht als geüpgraded HD- en SD-materiaal. De derde generatie P5 beeldprocessor van Philips doet net zo goed werk als die van LG’s CX.

Hoewel de huidige beeldmodi zoals Dolby Vision IQ of Filmmaker mode ontbreken, is het beeld van de Philips OLED934 bijna volledig overtuigend.

Hetzelfde geldt voor het geluid. De fabrikant integreert sinds enkele jaren de soundbars van Bowers & Wilkins (B&W) in zijn hooggeprijsde modellen. Met de OLED934 heeft de fabrikant het zelfs aangedurfd om het objectgebaseerde surroundformaat Dolby Atmos te implementeren. De B&W-geluidsbalk levert inderdaad een rijk, ruimtelijk geluid dat de OLED-competitie te schande maakt. U kunt hier de investering in een externe geluidsoplossing besparen als u geen volwaardige luidsprekerinstallatie via een AV-receiver wilt.

Ook de werking en de app-selectie van het Android TV-systeem zijn de afgelopen jaren verbeterd. Hoewel het systeem minder elegant is dan webOS, scoort het punten met een brede selectie van apps en de integratie van Google Assistant en ChromeCast. In tegenstelling tot Android-concurrent Sony, ziet Philips echter af van de integratie van Apple AirPlay 2.

Gaming-fans moeten ook overwegen om de Philips TV te kopen: De vier HDMI 2.0-ingangen missen de belangrijke HDMI 2.1-functies van de komende Sony en Microsoft consoles.

Daarnaast levert de Philips OLED934 een geweldig totaalpakket van uitstekend beeld, ongeëvenaard geluid en het unieke verkoopargument Ambilight.

(Visited 19.151 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *