De beste OLED-TV

De beste OLED-TV in 2020

Na 30 uur OLED-TV’s te hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat de LG C8 de beste OLED-TV is voor mensen die topprestaties willen, met goede HDR-functies. Hoewel prijzig in vergelijking met een goede LCD-TV, levert de LG C8 een beter beeld dan elke LCD-scherm dat we hebben getest, en presteert het net zo goed als de duurdere OLED-TV’s. Het is een geweldige optie voor elke filmfan die beeldkwaliteit waardeert boven alles.

Wat is een OLED-TV?

Een OLED-TV gebruikt een scherm dat bestaat uit organische lichtdioden. Het grote voordeel van OLED-schermen is dat de pixels hun eigen licht uitstralen en geen achtergrondverlichting nodig hebben om een levendig en helder beeld te kunnen creëren. Dit betekent dat de TV’s veel dunner kunnen zijn, omdat ze geen extra laag met TL-verlichting of LED-achtergrondverlichting nodig hebben om de afbeeldingen weer te kunnen geven.

Hoewel een dunnere TV een mooie esthetische upgrade is, is het vermogen van een OLED-TV om de pixel afzonderlijk te bedienen de technologie die het waard is om zo’n duurder model te halen. Elke pixel kan volledig worden uit- of ingeschakeld tussen de frames door. Zo kunnen OLED-TV’s echt een pikzwarte kleur weergeven op het scherm. Het zorgt ook voor snelle framrates.

OLED vs. LCD

Het belangrijkste verschil tussen LCD-televisies (Liquid Crystal Display) en OLED-televisies (Organic Light Emitting Diode) is de manier waarop ze elk frame maken. LCD-TV’s werken door een lamp door een LCD-scherm te laten schijnen. Omdat LCD-pixels nooit volledig kunnen worden uitgeschakeld, wordt er altijd wat licht doorgelaten, ook wanneer de kleur echt gitzwart zou moeten zijn. Sommige LCD-TV’s produceren donkerder zwart dan anderen, dankzij lokaal dimmen en andere technologieën, maar perfect zwart zijn ze nooit. Op een OLED-TV zendt elke pixel zijn eigen licht uit, dus als een pixel zwart moet zijn, kan deze ook echt perfect zwart worden.

Het verschil tussen puur zwart en bijna zwart kan er op papier klein uitzien, maar u merkt gelijk een enorm verschil. De kwaliteit van zwart die een TV kan reproduceren, zorgt ervoor dat al het andere wat zichtbaar is op het beeld veel helderder wordt. Visueel springen andere objecten veel beter uit het scherm en zult u meer onderscheid zien tussen de objecten. Zelfs met HDR (high dynamic range), waarbij absolute helderheid het belangrijkste element kan zijn, kunnen de beste OLED’s er beter uitzien dan LCD’s omdat de highlights er nog helderder uitzien tegen het pure zwart.

Aankoopadvies voor OLED-TV: alles wat u moet weten voordat u koopt!

U heeft misschien al gemerkt dat in klassieke LC- of LED-displays bijzonder donkere gebieden op het scherm niet in echt zwart verschijnen. In plaats daarvan kunnen ze precies dit verwachten met de beste OLED TV’s, zodat er een schitterend scherm ontstaat. Een dergelijke televisie is niet afhankelijk van achtergrondverlichting. Er wordt een andere technologie gebruikt, wat als voordeel heeft dat de algemene lichtsterkte veel sterker is dan bij andere display technologieën. Voor hen betekent dit ook dat het contrast veel beter is.

Als gevolg hiervan zou u meestal het verschil tussen een conventionele LED-TV en een OLED-TV direct moeten kunnen zien als u goed videomateriaal op het scherm heeft staan. Een ander voordeel van OLED-technologie is de korte schakeltijd voor beeldsequenties. Als u regelmatig films of sportevenementen bekijkt, zult u de snelle bewegingen opmerken. Dit is vooral belangrijk voor gamers die vaak met de Playstation 4 of de Xbox One spelen.

Beste OLED Smart tv-functies

OLED TV’s behoren tot de modernste modellen op de televisiemarkt, de meeste fabrikanten rusten hun apparaten ook uit met de klassieke functies van een slimme TV. Dat betekent dat u niet alleen toegang heeft tot een internetbrowser, maar ook een elektronische programmagids kunt weergeven, wat heel praktisch is, zodat u altijd weet wanneer welke programma’s op de verschillende tv-programma’s worden uitgezonden. Maar het is ook interessant dat je dankzij deze functies met de apps gemakkelijk streaming portals zoals Netflix of Amazon Video kunt bereiken.

Moderne smart TV’s ondersteunen vaak ook een verbinding met een App Store. Het is dus geen enkel probleem dat u uw TV met talloze programma’s kunt aanpassen en de klassieke functies enorm kunt uitbreiden. Vooral als technologiefreak en entertainmentliefhebber moet u aandacht besteden aan dergelijke functies.

Onze lijst met beste OLED-tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG OLED55C9PLA
  Met de LG OLED55C9PLA geniet je van een levensechte beeldkwaliteit. Het OLED scherm van deze tv levert een perfecte zwartweergave en een krachtig contrast.

 2. li-thumbnail
  Panasonic TX-55FZ800E
  Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZ800E iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert diepe zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat.

 3. li-thumbnail
  SONY KD-55AF9 (55 inch)
  Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart.

 4. goedkoopsteli-thumbnail
  LG OLED55B9PLA
  De LG OLED55B9PLA is LG’s instap OLED model uit 2019. Net als met de andere OLED tv’s geniet je hiermee van een perfecte zwartweergave en een krachtig contrast tussen zwart- en kleurtinten.

 5. li-thumbnail
  PHILIPS 55OLED754 – AMBILIGHT
  Met de Philips 55OLED754 geniet je van levensechte kleuren en haarscherpe beelden. De televisie heeft een OLED scherm, waarbij alle pixels individueel oplichten en een kleur produceren.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

35% KORTING
58% KORTING
3,999.00 1,699.00
29% KORTING
1,400.00 999.00
37% KORTING
3,799.00 2,399.00

FAVORIET

LG OLED55C9PLA

LG OLED55C9PLA

Adviesprijs

1999,-

5.551 andere kochten dit product

Met de LG OLED55C9PLA geniet je van een levensechte beeldkwaliteit. Het OLED scherm van deze tv levert een perfecte zwartweergave en een krachtig contrast. In combinatie met de vernieuwde a9 processor ben je verzekerd van vloeiende beelden en een optimale weergave van kleur- en huidtinten. Wanneer je de tv met internet verbindt, krijg je via het WebOS besturingssysteem toegang tot websites en een groot aantal apps. Via de HDMI 2.1 aansluitingen stuur je hoogwaardige beeld- en geluidssignalen van en naar de tv. Denk aan Dolby Atmos voor een ruimtelijk bioscoopgeluid of eARC voor de ondersteuning van hi-res audio.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

“Een absolute aanrader!”

De beeldkwaliteit van de LG C9 is top. Ik kan dit zeggen omdat dit mijn 3de Oled tv is die ik aan de muur heb hangen. Ik kom van een panasonic plasma dus de lat ligt erg hoog mbt beeldkwaliteit. De eerste was een LGC7. Mooi beeld maar ik vond dat het beter kon.

Jan ter Haven

LG biedt de OLED C9 aan in schermformaten van 55, 65 en 77 inch. Wij concentreren ons op de goedkoopste versie met 55 inch (139,7 centimeter), die verkrijgbaar is onder de modelnaam 55C97LA. Met uitzondering van de beeldschermdiagonaal (en dus natuurlijk de prijs), verschillen de verschillende varianten van de LG OLED C9 niet van elkaar.

Ontwerp en aansluitingen

Vergeleken met het model 2018 is de LG OLED C9 slechts licht veranderd in uiterlijk. De nieuwe LG C8 heeft een iets vlakkere voorovergebogen basis. Het OLED-paneel zelf is nog steeds omgeven door een flinterdun frame dat de C9 discreet in de woonkamer integreert. De OLED TV is ook van opzij aantrekkelijk, omdat de behuizing slechts ongeveer vijf centimeter dik is, zelfs op het laagste punt.

Goed aangesloten dankzij HDMI 2.1.

Terwijl we vorig jaar kritiek hadden op de stilstand in termen van nieuwe verbindingen, is LG 2019 overtuigend bezig met de opvolging: Alle vier HDMI-poorten van de LG OLED C9 ondersteunen de toekomstbestendige HDMI 2.1-standaard. Met name audiofans zullen hiervan profiteren, omdat het verbeterde eARC-audio-retourkanaal wordt ondersteund. Vergeleken met de “klassieke” ARC-standaard, maakt eARC het mogelijk om ongecomprimeerde audio in een hogere kwaliteit over te brengen. Dolby Atmos- of DTS:X-signalen kunnen bijvoorbeeld via de HDMI-kabel worden verzonden – dit vereenvoudigt de bekabeling tussen TV-toestellen, AV-ontvangers en spelers zoals Blu-rayspelers. Uiteraard moeten zij ook de eARC-norm ondersteunen. Het moet niet onvermeld blijven dat sommige HDMI 2.0 TV’s ook de eARC-standaard ondersteunen.

Variabele beeldsnelheden van huidige en toekomstige spelconsoles maken ook deel uit van de HDMI 2.1-standaard. Vooral de opvolgers van de Sony PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One, die voor 2020 worden verwacht, zullen naar alle waarschijnlijkheid vertrouwen op HDMI 2.1-functies. De LG OLED C9 is een van de weinige TV’s die op dit moment al uitgerust zijn voor dit doel.

GOEDE KEUZE

Panasonic TX-55GZW954

Adviesprijs

1649,-

2.961 andere kochten dit product

Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZ800E iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert diepe zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat. In combinatie met de Studio Colour HCX3 Processor zie je elke subtiele grijs- of kleurtint van een film of natuurvideo. Of je nu naar een sportwedstrijd of een actiescène kijkt, elke snelle beweging komt vloeiend in beeld. Dit komt door de 100 Hertz beeldverversing. Is er niets op tv? Verbind de televisie dan via internet met smart tv. Dankzij het overzichtelijke menu schakel je snel tussen websites en handige apps als YouTube.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Panasonic FZW954 is al geruime tijd op de markt, maar is naar onze mening nog steeds een aanbeveling waard. De FZW954, verkrijgbaar met 55 en 65 inch schermdiagonalen, is de quasi-opvolger van de populaire EZW1004. Dit is onder andere merkbaar in de luidsprekerstrip, die stevig in de TV is geïntegreerd. In de luistertest klinkt het nog krachtiger dan de geïntegreerde luidsprekers in de LG OLED C9, maar het komt niet in de buurt van Sony’s AcousticSurface of zelfs een speciaal geluidssysteem.

Het beeld is boven alle twijfel verheven…

Het beeld van de Panasonic FZW954 staat buiten alle twijfel. Zelfs de standaardinstellingen van de True Cinema beeldmodus overtuigen met natuurlijke kleurweergave, goede bewegende beeldverwerking en grote contrasten. Alternatieve modi zoals THX of “ISF Day/Night” kunnen snel geactiveerd en verfijnd worden, zodat voor elk bronmateriaal het beste beeld beschikbaar is. Top: Dankzij de ondersteuning van CalMan kalibratiesoftware kunnen liefhebbers de FZW954 verder perfectioneren met een geschikt meettoestel.

Of dit echt nodig is, is in de ogen van de toeschouwer, want het OLED paneel van de Panasonic FZW954 is al perfect afgestemd af fabriek. Naast HDR10 en HLG integreert Panasonic ook de nieuwe HDR10+ in HDR-standaarden, maar Dolby Vision ontbreekt. Naast 4K- en HDR-content is de Studio Colour HCX-beeldprocessor ook in staat om Full HD- en SD-inhoud bijna perfect te ensceneren. Kortom, er is vrijwel niets om over te klagen als het gaat om de presentatie van beelden.

De Panasonic FZW954 scoort ook goed als het gaat om functies. Bijzonder interessant is de TV-IP-ondersteuning, waarmee de TV de TV de TV-inhoud in het netwerk verspreidt. U kunt bijvoorbeeld TV kijken via een tablet of smartphone. Daarnaast is er de Panasonic-typische overzichtelijke menunavigatie, die ondanks de vele instellingen en apps altijd een overzicht biedt. De stembesturing is iets zwakker dan de door Google ondersteunde vertegenwoordigers van LG, Sony en Co., maar we hebben gemerkt dat het een kleine fout is. Daarnaast is de Panasonic FZW954 een uitstekende OLED TV.

LUXE KEUZE

Sony KD-55AF9

Adviesprijs

2999,-

4.211 andere kochten dit product

Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart. In combinatie met de 4K en HDR ondersteuning levert de tv een gedetailleerd en helder beeld met een sterk contrast tussen kleuren en zwarttinten.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Zoals u zult hebben begrepen wanneer u zijn kleine naam ziet, dit model is de derde versie van de beroemde Bravia. En zozeer als de KD-55AF8 in zijn onderdelen veel leek op de A1 en zich onderscheidde door zijn ontwerp, zozeer zelfs dat de F9 er in zijn ontwerp op lijkt en zich onderscheidt door de innovaties die hij brengt.

Ten eerste is het hoogstwaarschijnlijk het TV-toestel met de beste edge-to-screen verhouding in de selectie, voor een zeer elegante uitstraling. Aan de andere kant bestaat de voet weer uit deze enorme verzwaarde standaard, die het mogelijk maakt om alle connectoren te integreren. Dit kan sommige van hen storen, ook al vind ik persoonlijk de algemene uitstraling leuk.

Het 55-inch display bestaat uit een paneel van de nieuwste generatie, dat het verlies aan helderheid, afhankelijk van de hoek van het display, verder minimaliseert en is voorzien van een effectieve anti-reflecterende coating die het perfect leesbaar maakt van alle kanten.

Colorimetrie is weer goed onder de knie, ook al is het niet de televisie van de selectie die het beste doet op dit niveau, met een gemiddelde delta E die rond de 2,1 loopt.

HDR-niveau, het is compatibel met HDR10, HLG en opnieuw Dolby Vision. In HDR haalt de gemiddelde delta een opmerkelijke score van 1,9!

Deze keer is de Sony X1 Ultimate voorzien van een nieuwe processor, de Sony X1 Ultimate, die twee keer zo krachtig zou moeten zijn als de Sony X1 Extreme. Concreet kunnen we een hogere lichtsterkte en een nauwkeuriger beeld opmerken. We kunnen dus zeggen dat het op dit niveau een succes is.

Ook de weergavevertraging is verbeterd, met “slechts” 27,4 ms. Het is nog steeds vrij hoog, maar minder dan bij de twee vorige versies van de Bravia. Het is misschien wel op dit punt dat ze het meest teleurstellend is, en dit is niet het model dat ik als prioriteit voor spelgebruik zou aanraden.

Wat het geluid betreft, verbetert het systeem het Acoustic Surface-systeem verder, met name dankzij de processor, maar ook door de overgang van twee paar tweeters en een woofer naar drie paar tweeters en twee woofers. De weergave is gewoonweg uitstekend voor een televisietoestel. Het vervangt natuurlijk niet een thuisbioscoop, maar u kunt gemakkelijk zonder een geluidsbalk. Bovendien kunt u hem rechtstreeks aansluiten op een Home Cinema versterker, waarbij de televisie zelf als luidspreker fungeert.

Het besturingssysteem is nog steeds Android TV en de afstandsbediening, helaas nog steeds zonder achtergrondverlichting, heeft een geïntegreerde microfoon. Maar als u wilt, kunt u deze afstandsbediening zelfs omzeilen en direct naar het spraaksysteem van de TV gaan, dankzij de twee microfoons op de basis die u in staat stellen de Google Assistant te gebruiken!

Tot slot zijn er op aansluitingsniveau 4 HDMI-poorten, 3 USB-poorten, 1 Ethernet-poort, 1 digitale audio-uitgang en 1 hoofdtelefoonuitgang. WiFi en Bluetooth maken uiteraard deel uit van de deal.

Uiteindelijk, als de Bravia A1 de favoriet was geweest toen hij werd uitgebracht, overtuigde deze nieuwe versie ons opnieuw, veel meer dan de F8. Ik vind het moeilijk om gebreken te vinden tussen de weergavekwaliteit, de geluidskwaliteit en de juiste bijdrage van innovaties (zoals de mogelijkheid om de TV als luidspreker te gebruiken of spraakbesturing via de in het TV-toestel geïntegreerde microfoons), met uitzondering van de vertraging van het scherm, die vrij hoog blijft. Als ik maar één model zou aanbevelen, zou het zeker dit model zijn.

GOEDKOOPSTE

LG OLED55B9PLA

LG OLED55B9PLA

Adviesprijs

1299,-

6.661 andere kochten dit product

De LG OLED55B9PLA is LG’s instap OLED model uit 2019. Net als met de andere OLED tv’s geniet je hiermee van een perfecte zwartweergave en een krachtig contrast tussen zwart- en kleurtinten. Dit staat garant voor levensechte beelden, waarbij elk detail in het donker zichtbaar is. Dankzij de brede kijkhoek blijft de beeldkwaliteit hetzelfde wanneer je schuin voor de tv zit. Dat is handig wanneer je geregeld met een groep om de tv zit. Het WebOS besturingssysteem brengt alle functies en apps samen in een overzichtelijk menu. Pak de Magic Remote en selecteer een optie door er simpelweg naar te wijzen. Op deze manier schakel je snel tussen bijvoorbeeld een aangesloten Blu-ray speler en je Netflix account.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Als de LG C9 niet op voorraad is, of als u gewoon een beetje geld wilt besparen, biedt de LG B9 vergelijkbare prestaties voor een iets lagere prijs. Afgezien van enkele externe stylingvariaties is het belangrijkste verschil tussen de C9 en B9 de SoC (systeem op een chip) die elke TV gebruikt: De C9 maakt gebruik van een meer geavanceerde chip die een betere kleurnauwkeurigheid (vanwege een grotere LUT) en een betere videoverwerking mogelijk maakt, wat resulteert in schonere overgangen tussen kleuren, soepelere bewegingen en andere kleine verbeteringen. Het verschil is echter niet groot.

Andere recensenten hebben ontdekt dat de C9 helderdere HDR-highlights produceert dan de B9. Dit is alleen van belang in gevallen waarbij HDR-highlights van meer dan 600 nits voorkomen, wat slechts een paar keer kan voorkomen tijdens een film, maar het betekent dat de B9 niet zo veel meer verschijnt als de C9 met die specifieke HDR-inhoud. Aangezien het prijsverschil tussen deze twee schermen minder dan 10 procent is, geloven we dat het de moeite waard is om de verbeteringen in de C9 te betalen, maar onze mening zou veranderen als het prijsverschil groter zou zijn.

Over het geheel genomen zijn de B9 en C9 vrijwel identiek en beide zijn fantastische OLED displays.

De LG B9 OLED lijkt op het eerste gezicht niet al te veel af te wijken van de LG C9, met een minimale bezel die het OLED-paneel van de LG 2019 omarmt en een kleine LED langs de onderste rand die de vermogenstoestand van de TV weergeeft, maar de B9 heeft wel een eigen TV-standaard, met een scherp gehoekte trapeziumvorm – in tegenstelling tot de bredere, gebogen standaard van de C9, die ontworpen is om het geluid uit de naar beneden gerichte luidsprekers naar de kijker toe te leiden.

De afmetingen van de 55-inch B9 zijn echter 1228 x 744 x 246 mm – praktisch hetzelfde als de 1228 x 738 x 251 dimensies van de C9.

Het andere grote verschil is dat de B9, als de goedkoopste OLED van LG dit jaar, iets minder hoogwaardige materialen gebruikt…. hoewel de plastic behuizing aan de achterkant van de set onschadelijk genoeg is, en er toch in slaagt om de dunne afmetingen van het flatscreenpaneel te tonen.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het beeld – en de LG B9 OLED profiteert van hetzelfde OLED-paneel als zijn meer premium broers en zussen. Dat betekent dat u dezelfde natuurlijk ogende tinten en klankkleuren krijgt, en een breed kleurengamma voor rijke en genuanceerde beelden – samen met een verhoogd contrast, helderheidsregeling en snellere verversingsfrequenties voor een soepeler beeld.

GOEDE KEUZE

Philips 55OLED754 - Ambilight

Philips 55OLED754 - Ambilight

Adviesprijs

1599,-

3.112 andere kochten dit product

Met de Philips 55OLED754 geniet je van levensechte kleuren en haarscherpe beelden. De televisie heeft een OLED scherm, waarbij alle pixels individueel oplichten en een kleur produceren. Hierdoor is zwart écht zwart en geniet je van een hoog contrast. De P5 beeldprocessor zorgt ervoor dat de beeldweergave kleurrijk en natuurgetrouw is. Door de ondersteuning van HDR10, HDR10+ en Dolby Vision creëer je thuis een kijkervaring die lijkt op die van de bioscoop.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Als u besluit tot de voordelige Philips 55OLED754 en het rechtstreeks bij Amazon bestelt, ontvangt u het binnen enkele dagen van een transportbedrijf dat het zelfs rechtstreeks op de installatieplaats levert.
Het pakket omvat de 55 inch OLED TV, een paar metalen voetjes, een afstandsbediening, een netsnoer en een installatie- en gebruiksaanwijzing.

De Philips ziet er geweldig uit. Het wordt nooit dunner! De kozijnloze kast meet slechts enkele millimeters diep in het bovenste gedeelte. De extreem slanke en verchroomde poten ronden de minimalistische look perfect af. Wandmontage is ook mogelijk. Een geschikte VESA 300 x 300 wandhouder moet apart worden aangeschaft.

Al met al ziet de Philips er visueel en haptisch zeer hoogwaardig uit. De hoge kwaliteit van de afwerking is echter ook merkbaar in het gewicht. Met bijna 22 kilo is de slanke 55 inker zeker geen lichtgewicht.

Besparingen werden alleen op apparatuur gemaakt. In plaats van het Android-besturingssysteem gebruikt de 55OLED754 het eigen Saphi SmartTV-besturingssysteem. Toch zijn alle belangrijke apps voor Amazon Prime Video, Netflix en mediabibliotheken beschikbaar. Spraakbesturing via Amazon Alexa is ook mogelijk. Het Saphi-besturingssysteem werkt aangenaam snel en reageert ook snel op invoer.

Ook de aansluitmogelijkheden zijn talrijk. Naast 4 HDMI-poorten (versie 2.0) zijn er ook 2 USB-poorten, een optische digitale uitgang, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en zelfs een analoge AV-ingang. Draadloos WLAN en Bluetooth zijn verplicht.

Ook op de TV-tuner werd bespaard. De Philips 55OLED754 is alleen uitgerust met een drievoudige tuner (voor satelliet, kabel en antenne). Televisieprogramma’s kunnen worden opgenomen op een externe USB-harde schijf, maar een ander kanaal kan niet tegelijkertijd worden bekeken. De Philips heeft slechts iets meer dan een seconde nodig om van kanaal te veranderen.

Zoals gebruikelijk bij de huidige Philips 4K televisies is de 55OLED754 ook uitgerust met 3-zijdig Ambilight. Als je Ambilight al kent, wil je het niet meer missen. De zijdelingse LED’s laten het zichtbare beeld veel groter lijken en creëren een echte bioscoopsfeer. Als u wilt, kunt u de Ambilight zelfs uitbreiden naar de hele woonkamer met speciale Philips HUE-lampen.

Philips biedt al de best mogelijke beeldkwaliteit in de goedkoopste versie. Net als bij de dure modellen uit de Serie 8 gebruikt ook de 55OLED754 een OLED-paneel met een hoge resolutie OLED met Ultra HD-resolutie (3280 x 2160 pixels) van LG. De voordelen van een OLED-televisie liggen voor de hand: optimaal zwart, maximaal contrast en realistische kleuren. Naast de HDR10+ kan Philips ook het uitgebreide 1 miljard kleurenpalet en het DCI-P3-kleurengamma dat in de bioscoopindustrie de voorkeur geniet, volledig weergeven.

In termen van beeldkwaliteit spelen OLED-tv’s in een eigen competitie. In een praktische test gaf de Philips 55OLED754 een haarscherp beeld met levensechte kleuren. Hoge-resolutie 4K HDR-films, of ze nu via Amazon Video, Netflix of Ultra HD BluRay zijn, zien er gewoonweg geweldig uit. De Philips OLED TV is zelfs in staat om met vlag en wimpel SD en HD-inhoud op grote schaal te beheersen. Zelfs snelle bewegingen worden zeer harmonieus weergegeven.

De goedkope Philips 55OLED754 kon in de praktijktest overtuigen. Het apparaat is uitstekend, ziet er geweldig uit en biedt een opmerkelijke beeldkwaliteit met natuurlijke kleuren en een diep OLED zwart. Ook de apparatuur met Saphi SmartTV en snelle Triple Tuner is indrukwekkend.

(Visited 11.259 times, 12 visits today)

Een reactie op “De beste OLED-TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *