HP ENVY Laptop 13

Adviesprijs

899,-

blank

11.404 andere kochten dit product

Bewerk je foto’s op de HP ENVY Laptop 13-aq0912nd die je met je meeneemt. Je werkt met software als Adobe Photoshop, de i5 processor is er krachtig genoeg voor. Stop de 13,3 inch laptop in je tas en neem hem mee naar werk. Met een gewicht van slechts 1,2 kilogram sjouw je niet. Gebruik meerdere programma’s tegelijk en schakel snel met 8 GB werkgeheugen. Start de laptop binnen 15 seconden op met de 256 GB SSD. Tijdens het opstarten ontgrendel je de Envy met jouw vingerafdruk. Zo ga je snel aan de slag en hoef je geen wachtwoord te onthouden. Wanneer het donker wordt typ jij foutloos je tekst af op het verlichte toetsenbord.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue
blank

“Uitstekende laptop voor bij de studie”

Het was voor mij een grote zoektocht: een goede laptop waarmee ik op mijn filmopleiding aardig goed kan editen zonder een al te grote prijs te betalen. Met hulp van een studiegenoot ben ik uitgekomen bij deze laptop. Ik ben ontzettend blij ermee, ik kan er goed mee editen en Indesignen en daarnaast is hij makkelijk te vervoeren. Koop er wel een hoes bij want het is een prachtig dun laptopje. Kortom, een super laptop als je van snelheid, mooi design en grote programma’s houdt!

Chanice Zant

HP Envy 13

Een lichtgewicht laptop met een goede prijs-kwaliteitsverhouding

De pluspunten

Responsieve vingerafdruklezer, efficiënte luidsprekers, goed doordacht ontwerp, vloeiend gebruik.

De minpunten

Glanzende scherm dat onderhevig is aan reflecties, toegevoegde software, geen opening om de schijf of het geheugen te veranderen.

Samenvatting

HP Envy PC’s zijn er in verschillende configuraties. Het 13-inch 13-aq0007nf model dat vandaag de dag wordt getest, kan worden aangepast aan de meeste toepassingen, zelfs in mobiele situaties, dankzij het bescheiden gewicht en de juiste autonomie.

Voor wie op zoek is naar een ruimtebesparende laptop, zijn modellen met een schermformaat tussen 12 en 14 inch waarschijnlijk de beste keuze. HP bood ons aan om dit Envy 13 model te ontdekken met een 13,3 inch scherm, een vrij slank ontwerp en een gewicht dat perfect geschikt is voor dit type gebruik.

Bij het uitpakken, geen grote verrassingen, er is slechts één accessoire beschikbaar: de lader. Het hoofdblok is vrij klein van formaat, wat een goed punt is, vooral omdat de totale lengte van de kabel vrij lang is: 2,70m, wat het mogelijk maakt om het in veel situaties zonder verlengstukken te doen.

Uitpakken

Een korte rondleiding door de eigenaar om de achterkant van de PC te inspecteren laat zien dat er geen luik is voorzien om de harde schijf of het RAM te vervangen. Het zal waarschijnlijk nodig zijn om door de after-sales service box te gaan als de SSD schijf of batterij één van deze dagen leeg is, of als u ze wilt updaten. De officiële pagina die leidt tot technische ondersteuning en het oplossen van problemen met documenten of handleidingen voor dit product werkt niet op de HP-site, dus we zullen niet meer weten.

Achterkant van de PC

De inspectie van de PC is daarom slecht bezig, de rest biedt betere verrassingen. Nog steeds onder de computer, aan de zijkanten, zijn twee luidsprekers te zien. Het ventilatierooster aan de onderzijde heeft ook toegang tot de open lucht dankzij het scharnier dat de onderkant van de PC licht kantelt, genoeg om de lucht te laten circuleren.

Aan de linkerkant bevindt zich een aansluiting, die ook als ingang voor een microfoon, een USB-A 3.1-poort en een USB-C-poort (5 Gb/s) fungeert. Geen HDMI-uitgang, maar de USB-C-uitgang kan ook worden gebruikt als DisplayPort en eventueel om de computer van stroom te voorzien.

Poorten links

Aan de andere kant bevindt de meegeleverde voeding zich aan het einde, naast een tweede USB 3.1 type A-aansluiting en een MicroSD-kaartlezer. Tot slot waarderen we de aanwezigheid van een cameravergrendelingsknop die een logo op het scherm weergeeft wanneer deze is ingeschakeld of uitgeschakeld. De meest behoedzame mensen geven de voorkeur aan een handmatig cache-mechanisme, zij hebben altijd de tape-optie.

Poorten aan de rechterkant

Wij waarderen de aanwezigheid van een vingerafdruklezer in de rechterbenedenhoek van het toetsenbord. Geconfigureerd met Windows Hello is het zeer responsief, zo veel als die gevonden op onze smartphones, die u toelaat om uw Windows 10 Family sessie direct te ontgrendelen. Als je het geproefd hebt, is het moeilijk om het te missen.

Het toetsenbord is prettig in het gebruik, net als het touchpad, dat de klikknoppen niet materialiseert, zelfs als ze aanwezig zijn. Het is zeer responsief en stelt u in staat om met twee vingers door een pagina te scrollen om verticaal te bewegen of in te zoomen op een pagina.

Luidspreker

Het 13-inch Full HD 1920×1080 pixels IPS-scherm is zeer helder wanneer het is uitgeschakeld, wat een vrij aangename uitstraling geeft als je je vingers niet op het scherm blijven liggen. Gelukkig is het niet tastbaar. Het probleem is dat het ook helder is wanneer het aan is, ondanks een goede mate van tegenlicht. Het gebruik in direct zonlicht of in lichte omgevingen is daarom vrij moeilijk en zal zelfs onder normale omstandigheden binnenshuis vervelend blijven voor de meest kieskeurige, ondanks een goede lichtsterkte. De kleuren op het scherm zijn echter vleiend.

De HP Envy 13-aq0007nf is voorzien van een Intel Core i5-8265U processor die wordt ondersteund door een Intel UHD 620 GPU, 8GB RAM en 512GB SSD. Breed genoeg om de meeste consumentensoftware te draaien. Het gebruik van Windows 10 verloopt vlot, zowel bij het opstarten als bij de verschillende taken. Ook al is de computer ontworpen voor mobiliteit, de computer is niet alleen bedoeld om te surfen op het internet, streaming of kantoorautomatisering, maar kan ook worden gebruikt om te werken met hebzuchtige software.

Deze kracht is uiteraard voelbaar op de levensduur van de batterij, zelfs als HP 11u30 autonomie aankondigt, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Tijdens een streaming playback test op Netflix met maximale helderheid en geluid op een derde van het vermogen, is de batterij er in geslaagd om 6 uur en 15 minuten mee te gaan, meer dan genoeg om de eerste 8 afleveringen van het Casa de papel te bekijken. Het is daarom waarschijnlijk 8 tot 10 uur operationeel voor taken die minder processor en draadloze verbinding vereisen.

Batterijwaarschuwing

Bij de eerste ingebruikname wordt het klassieke Windows 10 Family installatieproces uitgevoerd. Het toevoegen van zelfpromotiesoftware is een gangbare praktijk en HP is geen uitzondering. Het is echter jammer dat er een 30 dagen durende versie van de commerciële MacAfee-antivirus beschikbaar is, wat voor beginnende gebruikers de suggestie kan wekken dat ze aan het einde van deze periode de portefeuille in handen moeten krijgen. De meest deskundige gebruikt de standaard antivirussoftware van Windows 10, die vooraf geïnstalleerd, gratis en goed aangepast is.

Toetsenbord en vingerafdruklezer

De hoofdluidspreker bevindt zich net boven het toetsenbord, wordt geholpen door de twee hulpmiddelen aan de zijkanten van de PC en levert een zeer goed geluid voor een laptop PC, wat niet altijd het geval is. Dit is krachtig genoeg voor elke film en het volume kan tot het maximum worden geduwd met behoud van een helder geluid om naar de muziek te luisteren.

Geconfronteerd met concurrentie

Dit model kan worden vergeleken met verschillende andere equivalenten in andere merken die tegen nagenoeg dezelfde prijzen worden verkocht. De sterkste concurrent is de Dell XPS 13, die op veel punten in onze test een zeer goede indruk heeft gemaakt. De andere is de Microsoft Surface Laptop 2, die zelfs tegen een lagere prijs beschikbaar is.

Beide bieden een gelijkwaardige configuratie op processor- en geheugenniveau en dezelfde schermgrootte. Slechts iets lagere opslag kan de balans doen kantelen ten gunste van HP. Voor de rest zal een lezing van de test en een studie van de kenmerken of de voorkeuren van het ontwerpniveau nodig zijn om uw keuze te maken.

[ux_products type=”row” cat=”210″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]
(Visited 481 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *