De beste gereedschapskoffer

Wie kent dit niet: U wilt alleen de waterkraan repareren of een gat boren, maar het werk, dat eigenlijk maar 10 minuten duurt, wordt enorm verlengd omdat u weer eens niet het juiste gereedschap bij de hand heeft. U kunt uzelf veel grijze haren besparen door te investeren in een slimme gereedschapskist – die gaat lang mee en u spaart uw zenuwen.

We hebben 5 hoogwaardige gereedschapskoffers onderzocht en uitgebreid getest. Welke apparatuur is inbegrepen? Hoe hoogwaardig zijn de gereedschappen? En hoe voeren ze de praktijktesten uit? Alle gevallen zijn binnen een prijsklasse van ongeveer 300 euro.

Zoveel geld voor een gereedschapskoffer?

Een goede basisset van handgereedschap is belangrijk voor iedereen die graag zelf aan de slag gaat en niet uitsluitend op vakmensen wil vertrouwen. Dit omvat niet alleen de huis- en tuineigenaar, maar ook een gehuurd appartement biedt voldoende ruimte om uw eigen ambachtelijke vaardigheden te ontwikkelen.

Nu zijn er nogal wat technisch begaafde mensen die in de loop van de tijd een heel smorgasbord aan handgereedschap hebben verworven, altijd mooi vraaggericht: Soms een pistooldoos of een set sleutels voor autoreparaties, dan misschien een hamer, waterpas en schroevendraaier voor het renoveren van uw eerste huis. Men heeft geleerd te improviseren als het juiste gereedschap niet bij de hand was, en heeft zeker de soms bittere, vaak dure ervaring moeten maken dat het verkeerde of ongeschikte gereedschap meer schade kan aanrichten dan dat het ambachtelijke problemen oplost.

Elke doe-het-zelver zou een goed gesorteerde gereedschapskist moeten hebben.

Maar bovenal blijkt op een gegeven moment dat goede hulpmiddelen het niet alleen mogelijk maken om beter en sneller te werken, maar ook simpelweg het werk leuker maken en mensen motiveren om zelfverzekerder te zijn. Het is zeer bevredigend om voor elke schroef het juiste gereedschap te hebben en geen toevlucht te hoeven nemen tot waterpomptangen of andere suboptimale oplossingen.

Fijne details, zoals grote, slipvrije handgrepen met een stevige pasvorm, steeksleutels die zowel aan het handvat als aan de schroef vastzitten, schroefkoppen die niet onherkenbaar worden mishandeld met ongeschikte schroevendraaiers, waterpomptangen die hun grip ontwikkelen waar dat zinvol en effectief is, namelijk op de waterleiding – het zijn allemaal details die van een vervelende reparatieklus een bevredigend stukje vakmanschap maken. Dus ja en opnieuw ja: goed gereedschap is hun prijs waard.

Het is dus de hoogste tijd om van de genoemde mengelmoes af te komen, om tot messing spijkers te komen en om een fatsoenlijke gereedschapskist met goed gereedschap te krijgen.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen gereedschapskoffers:

 1. favorietli-thumbnail
  AIRPRESS 127-DELIG
  Deze Airpress 127-delig gereedschapskoffer bevat 127 accessoires, waardoor je altijd verschillende gereedschappen snel bij de hand hebt. Dankzij de verschillende vakken in de kunstof koffer berg je de accessoires georganiseerd op.

 2. li-thumbnail
  MAKITA P-90532
  Dit is een veelzijdige gereedschaps- en accessoirekit in een hoogwaardige koffer voor op het werk of in een garage. Het bestaat uit 118 stuks en bevat alle onderdelen die nodig zijn om de klus volgens de hoogste normen te voltooien. Inclusief robuuste koffer.

 3. li-thumbnail
  Stanley STHT5-73795
  Wat er ook moet gebeuren aan kluswerk in en om het huis, in de Stanley STHT5-73795 gereedschapset zit waarschijnlijk de accessoire die je nodig hebt. De koffer is namelijk gevuld met 210 stuks gereedschap, van schroevendraaiers tot moerdoppen.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Airpress 127-delig

Adviesprijs

199,-

102.156 andere kochten dit product

Deze Airpress 127-delig gereedschapskoffer bevat 127 accessoires, waardoor je altijd verschillende gereedschappen snel bij de hand hebt. Dankzij de verschillende vakken in de kunstof koffer berg je de accessoires georganiseerd op.

Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Andere echtgenote!”

Hé is makkelijk om mee te nemen je heb alles bij de hand erg handig. Zeer mooie werkbak voor dit geld alles zit er echt in.

Frans Marsman

De gereedschappen worden op een praktische manier geassembleerd, wat betekent dat u naast de steeksleutelset in ½-inch en de kleinere ¼-inch versie ook een set schroevendraaiers in de gangbare sleuf en kruiskopmaten en een bitset inclusief Torxbits aantreft.

Een combinatietang, een punttang en de beroemde waterpomptang worden aangevuld met een zijkniptang en een klemtang, deze laatste wordt vooral gebruikt in de carrosseriebouw, bijvoorbeeld om plaatwerk op zijn plaats te houden zolang het gelast is.

Maar natuurlijk vindt u ook klassiekers als hamer, zaag en diverse meetinstrumenten in het assortiment; een meetlint en een digitale schuifmaat ondersteunen het nauwkeurig werken, hiervoor zijn ook de drie pincetten met verschillende punten voorzien.

Er is zelfs aan een kleine zaklamp gedacht, maar u moet de bijbehorende batterij in de koffer apart verpakken om deze te kunnen gebruiken wanneer dat nodig is, anders kan deze op het beslissende moment leeg zijn.

Als snij- en verwijderingsgereedschap zijn er, naast een robuuste allesomvattende schaar, een snijder en een tapijtmes en een platte en een ronde vijl. Een ijzerzaag met metalen zaagblad is ook inbegrepen, evenals in totaal drie beitels.

Hoewel de Airpress met zijn 12,7 kilo slechts beperkt geschikt is voor mobiel gebruik, vindt hij in ingepakte toestand snel een vaste plaats in de kelder of de garage. Niet iedereen heeft immers de luxe van een kleine, fijne, goed gevulde werkplaats.

De koffer bestaat uit drie delen: de basis, het deksel en een tussenlaag die op het deksel kan worden gehouden voor een betere toegang tot de steeksleutels die zich in de basis bevinden. Maar dan is het deksel zo zwaar dat de zijkleppen die het open houden merkbaar hun grenzen bereiken, dus het is beter om het met één hand vast te houden.

De moffen en ratels worden in de basis stevig vastgezet in precies passend schuim, de schroevendraaiers en moersleutels, evenals de hamer, zaag en alle andere gereedschappen in de tussenlaag worden vastgehouden door klittenbandstroken, net als de tang in het deksel, overigens. Dit is een beetje omslachtig voor het professionele gebruik, maar voor de doe-het-zelver is het volledig voldoende. Het feit dat een professionele gereedschapskoffer evenveel kost als dit complete pakket, zelfs zonder gereedschap, relativeert de kleine gebreken in de constructie.

Als je het gereedschap van dichterbij bekijkt, wordt het duidelijk waar het meeste potentieel van het gebruikte budget te vinden is: vooral de twee stopcontacten, een domein van de fabrikant, kunnen punten scoren met een uitstekende afwerking en slimme detailoplossingen. De moeren worden dus niet zomaar op het kwadraat van de ratel geplaatst.

Een rode knop op de kop van de ratel ontgrendelt het houdmechanisme van het vierkant, waardoor het kinderspel wordt om de moeren in te brengen en vooral om ze te verwijderen, zonder vingerafdrukken of erger. Dit geldt overigens zowel voor de in ¼ beschreven 6-inch ratel als voor de kleine ¼ ratel.

Een maar liefst 72 tanden in het ratelmechanisme maken kleine draaihoeken mogelijk, wat het mogelijk maakt om in krappe omstandigheden, waar nauwelijks ruimte is om uit te trekken, de bouten vast te zetten. Goedkopere ratels hebben slechts 40 tot 50 tanden, goedkope slechts 20 tot 30.

Als speciale traktatie zijn beide ratelgrepen geslingerd, wat het werken aan veel ontoegankelijke schroefverbindingen vergemakkelijkt en ook het risico op letsel bij het loslaten van een bijzonder hardnekkige schroef aanzienlijk vermindert. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit heel vaak zal gebeuren, omdat de moeren allemaal precies zo zijn vervaardigd dat ze een perfecte wrijvingsverbinding met de schroef hebben.

Deze precieze productie gaat ook verder met de sleutels en de schroevendraaiers. Ook hier is speciale aandacht besteed aan de ergonomie van de handgrepen, omdat iedereen dit weet: zelfs als de schroevendraaier perfect in de schroefkop past – als de handgreep te slank en glad is, is er geen manier om hem met de juiste kracht vast te pakken. Bij Airpress hebben zelfs kleine schroevendraaiers grote, ergonomisch geoptimaliseerde handgrepen die zorgen voor een perfecte krachtoverbrenging, wat ook geldt voor de tang. Al met al heb je meteen het gevoel dat je niet met speelgoed omgaat, maar met gereedschap voor volwassenen.

Behalve misschien voor de drie pincetten, die in het beste geval nuttig kunnen zijn bij het uitvissen van schroeven of andere kleine onderdelen als ze verloren gaan in ontoegankelijke gebieden. Grip en hefboomwerking van de puntgrepen laten veel te wensen over, er zijn betere, maar ook voor meer geld. In een normaal huishouden of hobbywerkplaats moeten ze echter perfect geschikt zijn voor de meeste doeleinden.

GOEDEKEUZE

Makita P-90532

Adviesprijs

109,-

231.984 andere kochten dit product

Dit is een veelzijdige gereedschaps- en accessoirekit in een hoogwaardige koffer voor op het werk of in een garage. Het bestaat uit 118 stuks en bevat alle onderdelen die nodig zijn om de klus volgens de hoogste normen te voltooien. Inclusief robuuste koffer.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De koffer maakt een hoogwaardige, stabiele indruk. Er zijn hoekbeschermers aan de randen, die ook in ruwere omgevingen zoals bouwplaatsen of tijdens het transport hun vruchten zouden moeten afwerpen.

De carrosserie is gemaakt van massief plastic in de voor het merk kenmerkende kleur. De koffer wordt omkaderd en gestabiliseerd door een massieve aluminium rail rond de randen.

Zo moet de koffer zelfs een val van gemiddelde hoogte kunnen weerstaan zonder op te springen en al het gereedschap dat in het gebied rondvliegt.

De Makita gereedschapsset P-90532 kan vanuit ons oogpunt zonder beperkingen worden aanbevolen. Door de goede uitrusting, verpakt in een stabiele gereedschapskoffer, overtuigt Makita hier over de hele lijn.

De omvang van de levering en de hoge kwaliteit rechtvaardigen de iets hogere prijs voor deze set. Maar u zult lang plezier beleven aan de gereedschapsset en enkele projecten onder de knie krijgen.

GOEDE KEUZE

Stanley STHT5-73795

Adviesprijs

119,-

234.551 andere kochten dit product

Wat er ook moet gebeuren aan kluswerk in en om het huis, in de Stanley STHT5-73795 gereedschapset zit waarschijnlijk de accessoire die je nodig hebt. De koffer is namelijk gevuld met 210 stuks gereedschap, van schroevendraaiers tot moerdoppen. Zo grijp je nooit meer mis bij het in elkaar schroeven van een boekenkast of het losdraaien van bouten.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De gereedschapskist van Stanley is een goede keuze voor doe-het-zelfmonteurs. De doos is compact, relatief licht en gemakkelijk mee te nemen in de auto. Door zijn kleine omvang en beperkte continuïteit is het ook perfect om het naar de camping te brengen. Het bijgeleverde gereedschap is zeer geschikt voor diegenen die graag zelf hun auto of motor willen repareren. Het is minder ideaal voor doe-het-zelvers die graag met hout werken. Er is geen zaag, geen hamer, geen vijlen enz. Aanbeveling: Compact voor doe-het-zelvers.

De aanpak van Stanley met zijn gereedschapskist is “compact front compleet”. De koffer is ontworpen om plat te zijn en lijkt meer op een grote laptop dan op een gereedschapskoffer. Dit betekent dat je niet meer tools kunt toevoegen dan de tools die al zijn opgenomen. Elk gereedschap heeft zijn voorgedefinieerde plaats in een kleine depressie in de kunststof en is goed beveiligd tegen verlies. Aan de andere kant is het soms een beetje vermoeiend omdat je vaak een schroevendraaier moet gebruiken om het bit te krijgen dat je nodig hebt. De sluiting van de koffer is net als de rest gemaakt van plastic. Je kunt het niet op slot doen met een hangslot, maar voor een klein draagbaar koffertje is het minder belangrijk omdat het in de meeste gevallen mee zal worden genomen. Omdat het plastic niet volledig stijf is, kunt u de koffer openen zonder het slot te draaien als u het forceert. Aan de andere kant zal de doos uw keukentegels niet verpesten als hij eruit valt dankzij het PVC-plastic.

Stanley’s gereedschapskist is minder een complete gereedschapskist zoals sommige van de andere concurrenten, maar richt zich op de mechanica. Het gereedschap is van goede kwaliteit, zelfs als het niet het supertopniveau van Facom bereikt. Naar onze mening is de mechanische focus een beetje verwaterd om twee redenen. Niet alle meegeleverde gereedschappen zijn nodig voor mechanische reparaties. En ten tweede zijn de moffen niet compleet om te werken met schroeven boven de 20 milimeter. We kunnen deze gereedschapskist nog steeds aanbevelen aan doe-het-zelvers die de voorkeur geven aan een lichtere en minder omvangrijke gereedschapskist. Natuurlijk is deze gereedschapskist minder compleet dan de grote gereedschapskisten, maar als je iets zoekt om mee te nemen, kan de Stanley interessant voor je zijn. Bovendien, als u op zoek bent naar een lege gereedschapskoffer, is de Stanley goed afgestemd, wat zelden het geval is met andere producenten van gereedschapskoffers en gereedschapskoffers.

(Visited 4.119 times, 3 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.