De beste draadloze heggenscharen voor professioneel snoeien en een goed onderhouden tuin

Wat zijn de winnaars van de snoerloze heggenscharen zonder kabels

Veel consumenten bakenen hun eigendom af met een haag die hen beschermt tegen vervelende blikken. Met een goede heggenschaar kunt u deze heggen in uw tuin vormgeven. Draadloze heggenscharen bieden het voordeel van een flexibele gebruiksmogelijkheid.

Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een accuheggenschaar en uit welke aandrijvingstypen en modellen kunt u kiezen? In ons aankoopadvies beantwoorden wij al deze vragen voor u. In ons overzicht van de topmodellen kijken we naar zowel de voor- als nadelen en vergelijken we de belangrijkste functies die struikscharen opvallen.

Accu-heggenscharen De door de testers bekritiseerde testkarakteristieken omvatten korte looptijden en bijzonder lange laadtijden van de accu. De duurtest resulteerde ook in complete storingen en problemen bij het vervangen van de batterijen. In het algemeen kan ook worden gesteld dat er al goede apparaten met een batterij beschikbaar zijn voor minder dan 200 €.

Wat zeggen de experts van over heggenscharen met oplaadbare batterijen?

Omdat de trend in de richting van de batterij is, hebben we ook een test uitgevoerd met in totaal 17 verschillende modellen uit twee prestatieklassen. Over het algemeen waren de tuinexperts van mening dat het niveau van de heggenscharen vrij hoog is en dat er nauwelijks sprake kan zijn van verkeerde aankopen voor de consument, zolang het maar een kwestie is van modellen uit deze vergelijking.

De experts onderzochten heggenscharen met een oplaadbare batterij van de merken Black & Decker, Bosch, Dolmar, GARDENA, Hitachi, Ikra, Metabo, Ryobi en Co. Ze vergeleken heggenscharen, ergonomie, trimgedrag, trimkwaliteit, trillingen, looptijd, laadtijd en veiligheid. Met name merkapparatuur presteerde zeer goed.

Tips voor het kiezen van de juiste heggenschaar

Misschien vraagt u zich nu af welke heggenschaar het beste bij u past. In principe hangt dit vooral af van uw voorkeuren voor gebruik in de tuin. Hetzelfde geldt voor de grootte en het aantal heggen waaraan u moet werken.

Voor kleine hagen waar u alleen de klassieke vorm hoeft te knippen, kunt u vertrouwen op een bedraad elektrisch model, dat al beschikbaar is tegen een lage prijs. De batterij aangedreven heggenscharen, die wij op deze pagina uitvoerig voor u hebben gepresenteerd en de beste modellen met elkaar hebben vergeleken, zijn ook geschikt voor dit doel. Voor heggenfronten en vele heggen die bewerkt moeten worden, zijn benzine aangedreven heggenscharen wellicht geschikter voor u. Let natuurlijk altijd op de hoogte van de hagen en op een telescopische arm waarmee het tuingereedschap zoveel mogelijk moet worden uitgerust. Dit is vooral het geval voor heggen die hoger dan 3 m zijn gegroeid. Er zijn echter ook overeenkomstige modellen beschikbaar voor u om te kopen op het gebied van batterij aangedreven heggenscharen. Dus als u om het milieu geeft en draadloos wilt reizen, kijk dan eens naar de batterij aangedreven heggenscharen.

4 belangrijke tips voor de verzorging van uw haag

De verzorging van uw hagen is heel eenvoudig mogelijk als u enkele tips en hints volgt. Zo bereikt u bijzonder nauwkeurige resultaten en zorgt u voor een over het algemeen goede verzorging van de snit. Hieronder vindt u zes belangrijke tips die u zeker moet volgen als u uw haag in goede conditie wilt houden.

Bewerk uw hagen al in februari

Als u een vroege snoeidatum in het jaar kiest, kunnen de scheuten van de haag het beste snoeien verdragen. Dit biedt het voordeel dat u tot mei kunt profiteren van een mooie groei en dat u de hedge bijzonder nauwkeurig kunt onderhouden tot deze periode van het jaar. Vergeet ook niet dat het broedseizoen voor vogels in februari nog niet is begonnen. In dit opzicht zult u geen nesten vernietigen als u al in februari begint met het knippen van uw hagen.

Knip uw hagen voor de tweede keer in juni

De tweede snijdatum voor uw hagen is de periode in juni. Zorg ervoor dat een goede derde van de jaarlijkse groei behouden blijft. Het is ook belangrijk om uw haag niet te hard te knippen. In de resterende maanden kunt u dan kleine snoeibeurten plannen voor nauwkeurige resultaten en in februari van het volgende jaar de haag weer op de gewenste hoogte terugsnoeien.

Knip uw hagen recht af

Vooral tuinliefhebbers die nog niet al te goede ervaringen hebben met het knippen van hun hagen kunnen ze vaak niet recht knippen. Om dit te doen, is het aan te raden om een individuele hulplijn door te knippen en twee stangen te gebruiken die u in de vloer plaatst. Span ook een touw op de gewenste hoogte aan en zorg zo voor een ontspannen snoeischaar met de heggenschaar, zodat rechte snoeiresultaten kunnen worden bereikt. Werk altijd uit je armen en houd jezelf rechtop, met alle bewegingen die uit je rug komen. Het is belangrijk om altijd de huidige snede te controleren, zodat u uiteindelijk profiteert van rechte hagen.

Gaten en gaten in uw heg dichten

Het algemene uiterlijk van de haag is niet positief als er zichtbare gaten zijn. U kunt echter gemakkelijk eventuele onvolkomenheden corrigeren. Als u te maken heeft met hardhout of naaldhagen, kunt u deze goed sluiten door te zorgen voor voldoende exposure. Het is aan te raden om de takken van naburige bomen te verwijderen, die een grote schaduw over uw haag kunnen werpen. Controleer de ontwikkeling van uw heg en neem de juiste stappen, waarvoor uw goed uitgeruste heggenschaar natuurlijk ook ideaal is.

 

Onze lijst met zorgvuldig gekozen draadloze heggenscharen:

 1. favorietli-thumbnail
  BLACK & DECKER GTC1845L20-QW
  Met de Black & Decker GTC1845L20-QW kom je nog eens achterin je tuin zonder gedoe met verlengsnoeren. Deze draadloze heggenschaar werkt namelijk op een krachtige 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu. Zijn 45 centimeter zwaardlengte en 18 millimeter snijbreedte maken de GTC1845L20 geschikt voor de gemiddelde heggen.

 2. li-thumbnail
  MAKITA DUH523Z
  De draadloze Makita DUH523Z werkt op een 18 volt accu (in deze uitvoering niet meegeleverd) waardoor je in alle vrijheid snoeit. Hij is uitgerust met een 52 centimeter zwaard met een mesafstand van 26 millimeter voor het snoeien van middelgrote tot grote heggen.

 3. Luxe Keuzeli-thumbnail
  BOSCH AHS 50-20 LI
  Deze accu heggenschaar met 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu heeft een zwaard van 50 centimeter en is vooral geschikt voor de kleinere tot middelgrote heggen. Het antiblokkeringssysteem zorgt ervoor dat je continu door blijft werken, zelfs als het wat moeilijker is om door de takken te snijden. De optimale balans en zijn lage gewicht van slechts 2,5 kilogram maken dat je de heggenschaar met gemak hanteert.

 4. li-thumbnail
  GARDENA COMFORTCUT 30
  Geen gedoe meer met verlengkabels en stopcontacten, maar draadloze vrijheid dankzij de 10,8 volt 1,45 Ah Li-Ion accu van deze heggenschaar van Gardena. De ComfortCut 30 is uitermate geschikt voor het snoeien van jonge struiken en heggen en ligt goed in de hand dankzij de ergonomische handgreep.

 5. li-thumbnail
  EINHELL GE-CH 1846/2 LI KIT
  Met de Einhell GE-CH 1846/2 Li Kit ga je, dankzij de 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu, volledig draadloos aan de slag. Deze accu heggenschaar heeft een zwaard van 46 centimeter met een mesafstand van 15 millimeter. Dat maakt deze schaar prima geschikt voor de middelgrote heg met takken tot ongeveer 11 millimeter.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”679″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Black & Decker GTC1845L20-QW

Adviesprijs

100,-

blank

4.745 andere kochten dit product

Met de Black & Decker GTC1845L20-QW kom je nog eens achterin je tuin zonder gedoe met verlengsnoeren. Deze draadloze heggenschaar werkt namelijk op een krachtige 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu. Zijn 45 centimeter zwaardlengte en 18 millimeter snijbreedte maken de GTC1845L20 geschikt voor de gemiddelde heggen. Gezien hij enkel met 2 handen is te starten, zul je hem nooit zomaar aanzwengelen. De messenrem van minder dan 1 seconde maken hem nog een stukje veiliger. Dankzij de softgrip en het geringe gewicht is het bovendien prettig werken met de GTC1845L20-QW.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

“Een superhandig toestel met een krachtige batterij”

Het product bevalt prima. Nog nooit zo snel en strak de buxushaag gesnoeid, nu begonnen aan de klimop, en ook dat gaat prima. Door de dubbele bediening is het apparaat veilig in het gebruik. Ik was bang dat het apparaat erg zwaar zou zijn, maar het is voor mij, vrouw van 67, goed te hanteren.

Sjaak Braamtafel

De GTC1845L20 van gerenommeerde Black & Decker fabrikant is een heggenschaar die scoort met zijn oplaadbare batterijtechnologie en hoogwaardige afwerking. Wij introduceren u graag dit model. Met dit apparaat kunt u aan alle heggen werken en zelfs harde en dikke takken knippen. Dit apparaat is dus echt heel praktisch als je heel flexibel wilt zijn in je tuin.

Dit model van Black & Decker onderscheidt zich natuurlijk door alle voordelen die een batterijgevoed apparaat u biedt. Zo hoeft u nooit meer op een kabel te letten en kunt u comfortabel werken. Hiervoor gebruikt de fabrikant een afgewikkelde tandgeometrie en een speciaal gecoat oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de lange levensduur en maximale snijprestaties van de messen van deze heggenscharen gegarandeerd zijn.

Ook zeer interessant is de zogenaamde E-Drive technologie, die Black & Decker ook in dit apparaat gebruikt. Dit betekent dat het vermogen van de elektromotor altijd door het vliegwiel wordt geabsorbeerd en opgeslagen in kinetische energie. Dit zorgt voor extreem hoge prestaties, vooral in vergelijking met de andere heggenscharen die zijn uitgerust met een oplaadbare batterij.

Conclusie over de Black & Decker accutrimmer GTC1845L20

Dankzij het draadloze gebruik van de Black+Decker Battery Hedge Trimmer GTC1845L20, bent u zeer goed bediend met dit apparaat als u een hoog niveau van comfort verwacht en optimale controle over de tuinhelper. Dankzij de unieke E-Drive technologie en het praktische mesontwerp profiteert u bovendien van hoge prestaties over een lange periode, zodat u altijd moeiteloos kunt werken.

GOEDE KEUZE

Makita DUH523Z

Adviesprijs

102,-

11.221 andere kochten dit product

De draadloze Makita DUH523Z werkt op een 18 volt accu (in deze uitvoering niet meegeleverd) waardoor je in alle vrijheid snoeit. Hij is uitgerust met een 52 centimeter zwaard met een mesafstand van 26 millimeter voor het snoeien van middelgrote tot grote heggen. De schaar ligt daarbij prima in de hand en is dankzij de tweede greep met 2 handen te bedienen. Zo heb je optimale grip op de machine en perfecte controle op je werk. De LED-indicatie geeft je aan hoe vol de accu nog is zodat je hem tijdig oplaadt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Het model DUH523Z van Makita wordt ook aanbevolen als een goed alternatief voor de reeds geïntroduceerde accuheggenschaar van Black & Decker. Hier profiteert u van een krachtig tuingereedschap dat een stationair toerental tot 1.350 slagen per minuut bereikt. Daarnaast gebruikt Makita een mes met een snijlengte van 52 cm, zodat de machine de perfecte partner in de tuin is.

Dankzij het handige ontwerp kunt u dit tuingereedschap altijd zonder problemen gebruiken. Het mes, dat wordt gebruikt in de Makita DUH523Z draadloze heggenschaar, is ook aan beide zijden geslepen en is gemaakt van roestvrij materiaal. U kunt de snijbladen ook gemakkelijk en zonder gereedschap wisselen, als dat voor u nodig is.

Vermeldenswaardig is ook dat de Makita DUH523Z heggenschaar op batterijen wordt aangedreven door een 18 V accu. De fabrikant ondersteunt diverse accu’s uit het eigen assortiment met 1,5 tot maximaal 6,0 ampère-uren. Dus als u een batterij heeft met 5,0 tot 6,0 ampère per uur, profiteert u van een maximale levensduur van de batterij en kunt u het apparaat aanzienlijk langer gebruiken.

Conclusie over de Makita heggenschaar DUH523Z

Als u al ervaring heeft opgedaan met Makita’s hoogwaardige tuingereedschappen en gereedschappen, kunt u deze positieve eigenschappen ook verwachten van de DUH523Z draadloze heggenschaar. Dit model is bijzonder geschikt voor flexibel gebruik en zorgt altijd voor goed werk voor de gebruiker!

LUXE KEUZE

Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 Li

Adviesprijs

143,-

blank

10.246 andere kochten dit product

Met de Bosch AHS 50-20 Li maak jij draadloos korte metten met takken en twijgen. Deze accu heggenschaar met 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu heeft een zwaard van 50 centimeter en is vooral geschikt voor de kleinere tot middelgrote heggen. Het antiblokkeringssysteem zorgt ervoor dat je continu door blijft werken, zelfs als het wat moeilijker is om door de takken te snijden. De optimale balans en zijn lage gewicht van slechts 2,5 kilogram maken dat je de heggenschaar met gemak hanteert. De achterste handgreep met softgrip, de voorste handgreep met meerdere posities en een transparante handbescherming zorgen op hun beurt weer voor comfortabel werken in elke positie.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Voor de ambitieuze tuinliefhebber zou ook de accu-heggenschaar met de modelaanduiding AHS 50-20 LI van de populaire fabrikant Bosch een optie kunnen zijn. Hier kunt u profiteren van draadloze mobiliteit in combinatie met maximale prestaties om eenvoudig kleine tot middelgrote hagen te knippen.

Deze modern uitgeruste heggenschaar heeft geen lastige kabels nodig. Bosch vertrouwt ook op een zeer laag gewicht van slechts 2,5 kg, wat bijzonder gewaardeerd wordt voor langdurig gebruik. Zo kunt u zonder veel moeite uw hagen in de tuin cultiveren. Zelfs snoeien van takken met een diameter tot 25 mm is voor u mogelijk, waarbij deze altijd schoon, scherp en precies zijn.

Bosch gebruikt een mes met een diamantsnede voor maximale duurzaamheid en snijprestaties. De fabrikant bevestigt ook een beschermer aan de punt van het mes. Hierdoor kunt u de punt van het mes beschermen en zorgen voor een veilige snede langs de muren en vloeren, wat echt heel praktisch is. Ook het antiblokkeerremsysteem is zeer interessant. Als u bij de eerste poging een tak of iets dergelijks niet met een heggenschaar kunt knippen, verandert de looprichting van het mes onmiddellijk. Dit garandeert u een ononderbroken snijproces.

Conclusie over de Bosch heggenschaar op batterijen AHS 50-20 LI

Met deze heggenschaar met oplaadbare batterij van Bosch profiteert u van maximale draadloze vrijheid. Bovendien vertrouwt de fabrikant op de nieuwste technologie en interessante functies, die veel vergelijkbare modellen van andere fabrikanten niet bieden. Hierdoor is het een over het algemeen goed gewaardeerde heggenschaar met oplaadbare batterij, die echter tegen een hoge prijs wordt aangeboden

GOEDE KEUZE

Gardena ComfortCut 30

Gardena ComfortCut 30

Adviesprijs

107,-

9.031 andere kochten dit product

Geen gedoe meer met verlengkabels en stopcontacten, maar draadloze vrijheid dankzij de 10,8 volt 1,45 Ah Li-Ion accu van deze heggenschaar van Gardena. De ComfortCut 30 is uitermate geschikt voor het snoeien van jonge struiken en heggen en ligt goed in de hand dankzij de ergonomische handgreep. De 2e handgreep zorgt ervoor dat hij extra wendbaar is en dat je voldoende grip op het apparaat hebt. Zitten je struiken dicht bij de grond of een muur, dan zorgt de aanslagbeveiliging ervoor dat je niets beschadigd. Een handige LED-indicatie geeft precies aan hoelang je nog door kunt werken.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

De tuingereedschappen van GARDENA staan ook bekend om hun degelijke afwerking en vooral om hun goede prijzen. Dit merk is ook actief op het gebied van snoerloze heesterscharen en biedt het model ComfortCut 30, een degelijk uitgerust tuingereedschap dat echt indrukwekkend is.

De fabrikant gebruikt hier een motor die maximaal vermogen levert en takken met een diameter tot 8 mm kan doorsnijden. Met de GARDENA ComfortCut 30 snoerloze heesterscharen kunt u ook uitkijken naar een over het algemeen veilige bediening, aangezien de fabrikant een ergonomische handgreep gebruikt voor maximale grip.

De snijlengte van het mes van 30 cm zorgt er ook voor dat u gemakkelijk tot middelgrote hagen kunt werken. Ook zeer interessant is de acculaadindicator, die wordt weergegeven op het LED-display van het tuingereedschap. Net als bij Bosch vertrouwt GARDENA ook op bladbescherming aan de bovenzijde, wat maximale veiligheid voor uw toepassing garandeert.

Conclusie over de GARDENA accuheggenschaar ComfortCut 30

Deze heggenschaar van de fabrikant GARDENA wordt in ieder geval aanbevolen als de te bewerken heggen niet te groot zijn en u beter af bent met een compact model. Optioneel kunt u deze heggenschaar ook verlengen. GARDENA biedt ook een telescopische stijl die geschikt is voor grotere heggen.

GOEDE KEUZE

Einhell GE-CH 1846/2 Li Kit

Adviesprijs

110,-

8.821 andere kochten dit product

Met de Einhell GE-CH 1846/2 Li Kit ga je, dankzij de 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu, volledig draadloos aan de slag. Deze accu heggenschaar heeft een zwaard van 46 centimeter met een mesafstand van 15 millimeter. Dat maakt deze schaar prima geschikt voor de middelgrote heg met takken tot ongeveer 11 millimeter. Je werkt maar liefst een uur met de Einhell GE-CH 1846/2 Li Kit op 1 acculading. En is deze accu leeg, dan duurt het slecht een half uur alvorens deze weer volledig is opgeladen. Het lage gewicht en de ergonomische grepen zorgen ervoor dat het erg prettig werken is met deze heggenschaar van Einhell.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij amazon Bekijk prijs bij coolblue

Als het gaat om hoogwaardig tuingereedschap en tuingereedschap tegen een goede prijs, mag de technologie van Einhell niet ontbreken. Dit merk is ook actief op het gebied van heggenscharen, die zijn uitgerust met een oplaadbare batterij en kunnen dus draadloos worden gebruikt. Aanvullend willen wij u ook de Einhell accuheggenschaar met de modelaanduiding GE-CH 1846 Li voorstellen.

Einhell gebruikt een 18 V lithium-ionbatterij. Dit is de universeel toepasbare Power X-Change systeemaccu die gebruikt kan worden voor tal van verschillende elektrische en tuingereedschappen van de fabrikant. Dus als u een fan bent van Einhell’s technologie, profiteert u van een flexibel gebruik van het batterijsysteem, wat niet onderschat mag worden.

Dankzij de draadloze vrijheid en het bereik van de batterij kunt u ook comfortabel en permanent werken. U profiteert ook altijd van grote veiligheidsfuncties, zoals een messtop en een 2-handige veiligheidsschakeling die de fabrikant installeert. Interessant is ook de kunststof koker, die bijzonder robuust is en dankzij de muurbeugel gemakkelijk in de loods kan worden opgeborgen.

Conclusie over de Einhell accu-aangedreven heggenschaar GE-CH 1846 Li

Einhell gebruikt een mes met een totale snijlengte van 46 cm. Tot 2.200 sneden per minuut zijn mogelijk, waardoor het gemakkelijk is om de oorlog aan uw haag te verklaren. Zoals veel consumenten die deze Einhell tool al hebben gekocht, hebben bevestigd, kunt u zich verheugen op een hoogwaardige afwerking en alle voordelen van een tuingereedschap met een oplaadbare batterij.

(Visited 721 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *