De beste volautomatische koffiezetapparaten

De beste apparaten voor het meeste koffiegenot in 2021 – Vergelijking en handleiding.

Met een hoogwaardige volautomatische koffiemachine kunt u met één druk op de knop voor koffiegenot zorgen. Deze speciale modellen beloven een aantal voordelen ten opzichte van conventionele filterkoffie- of padmachines.

Maar welke volautomatische koffiemachines behoren tot de beste? Als u zich deze vraag ook stelt, vindt u hieronder een overzicht van de beste volautomatische koffiezetapparaten van de topfabrikanten Saeco, Melitta, Jura en meer.

Volautomatische koffiezetapparaten voor kantoor en bedrijven – waar moet u op letten

Vooral op kantoor worden vaak volautomatische koffiezetapparaten gebruikt. Als u zich afvraagt welk model het meest geschikt is voor het kantoor, volg dan gewoon de onderstaande aanwijzingen.

Eerst en vooral moet u overwegen welke eisen aan uw volautomatische koffiemachine worden gesteld. Dit komt vooral door het aantal medewerkers dat regelmatig koffie drinkt. Daarom moeten de koffiecontainer en het waterreservoir groot genoeg zijn, zodat het bijvullen niet te vaak hoeft te gebeuren.

Vergeet niet dat het nuttig kan zijn om één machine te hebben die twee kopjes tegelijk bereidt. Het is ook heel belangrijk om te onthouden dat smaken altijd anders zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde volautomatische koffiezetapparaten die standaard dranken kunnen bereiden. Andere bieden daarentegen een veel gevarieerder aanbod, zoals latte, cappuccino, espresso en café au lait. Dus als u geïnteresseerd bent, doe dan een enquête onder de koffiedrinkers op kantoor om er zeker van te zijn dat u het juiste model koopt.

In de regel zijn volautomatische koffiezetapparaten duurder voor bedrijven dan de apparaten die in particuliere huishoudens worden gebruikt. Dit is grotendeels te wijten aan de hoeveelheid kopjes die elke dag moet worden gebrouwen. Als u daarentegen te maken heeft met een vrij klein bedrijf, zijn de volautomatische koffieautomaten van gerenommeerde topfabrikanten in de hogere prijscategorie, zoals hieronder gepresenteerd, waarschijnlijk zeer geschikt voor u. Het dagelijkse aantal kopjes is beperkt en de klassieke garantieperiode of reparatie optie is altijd beschikbaar voor u als klant.

Voor- en nadelen van volautomatische koffiemachines

Misschien vraagt u zich ook af of het gebruik van een volautomatische koffiemachine wel zin heeft. In een dergelijk geval is het raadzaam om de voor- en nadelen van een dergelijk apparaat te vergelijken.

Een aantal punten spreken voor zich bij het gebruik van volautomatische koffiezetapparaten. Een daarvan, is op deze manier profiteert u van meer genot, omdat de koffiebonen altijd vers gemalen worden. Bovendien bieden de meeste modellen een grote keuze aan verschillende koffiespecialiteiten. De korte zettijden van de volautomatische koffiezetapparaten betekenen ook meer aroma en minder bittere stoffen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. U moet er dus altijd rekening mee houden dat u meestal maar één tot maximaal twee kopjes tegelijk kunt bereiden. De bereiding van grotere hoeveelheden in koffiepotten is daarom niet mogelijk. Veel volautomatische koffiezetapparaten zijn ook erg luid en veel duurder dan conventionele koffiezetapparaten, die meestal voor veel minder dan 100 euro verkrijgbaar zijn.

5 tips voor het juiste gebruik van volautomatische koffiemachines

Steeds vaker worden volautomatische koffiemachines gebruikt. Dit geldt niet alleen voor particuliere huishoudens, maar ook voor bedrijven en kantoren. We hebben al uitgelegd waarom dit het geval is. Wij geven u echter graag een paar tips over hoe u de best mogelijke koffie uit uw volautomatische koffiemachine kunt halen.

1. Kies koffiebonen van hoge kwaliteit

Het motto “Wat er bovenin komt – komt er onderin uit”, hieraan moet u veel waarde hechten bij de selectie van koffiebonen. Als u kiest voor een koffie van mindere kwaliteit, kan de smaak en algemene kwaliteit van de drank veel te wensen overlaten. Natuurlijk zijn de smaken ook op dit gebied zeer verschillend. Het beste is om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het merk bij het selecteren van de koffiebonen.

2. Let op de maalgraad van uw koffiebonen

Als de molen van het volautomatische koffiezetapparaat niet goed is afgesteld, kan de molen niet het best mogelijke koffiegenot garanderen. Zorg er dus voor dat u de juiste optimalisaties doorvoert. De gemalen koffie mag nooit zo fijn of bijzonder grof mogelijk zijn. Vergeet niet dat je een middenweg moet vinden om ervoor te zorgen dat er voldoende aroma’s en smaken uit de koffie kunnen vrijkomen als het aankomt op het zetten van koffie.

3. Gebruik een goede melk voor gemengde dranken

Als u een fan bent van cappuccino, dan moet u niet alleen letten op de juiste koffiebonen, maar ook een goede melk in de volautomatische koffiemachine gieten. Vergeet niet dat cappuccino voornamelijk uit melk wordt gemaakt en dus een hoog vetgehalte heeft. Van deze stof is bekend dat het een smaakdrager is.

4. Water is ook belangrijk

Net als bij koffiebonen en melk is water ook belangrijk bij de bereiding van de populaire drank. Veel koffie experts geven bijvoorbeeld de voorkeur aan gefilterd water. Veel fabrikanten integreren de bijbehorende filtersystemen ook in hun eigen volautomatische koffiemachines.

5. Groot belang hechten aan hygiëne

Met uw koffiezetapparaat bereidt u een drank dat u drinkt. Daarom is het altijd aan te raden om de hygiëne en netheid niet te vergeten. Naast het koffiedik zijn er nog enkele andere residuen, met name bij het gebruik van melk. Denk ook aan ontkalking en onderhoudsintervallen, die bijzonder vaak kunnen voorkomen bij echt hoogwaardig apparatuur.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen volautomatische koffiezetapparaten:

 1. favorietli-thumbnail
  SAECO PICOBARISTO SM5473/10
  Dankzij het melkreservoir met handvat verplaats je de beker gemakkelijk naar de koelkast. Van iedere koffiespecialiteit pas je de sterkte en hoeveelheid aan voor een kop koffie naar jouw smaak. Jouw favoriete recepten sla je direct op.

 2. li-thumbnail
  PHILIPS 5000 EP5310/10
  Met de Philips 5000 EP5310/10 zet je gemakkelijk 2 espresso’s tegelijk om samen te genieten van een goede kop koffie op de zondag morgen. Gebruik de heetwaterfunctie om de kopjes alvast voor te verwarmen. Zo koelt de koffie niet zo snel af.

 3. li-thumbnail
  DE’LONGHI MAGNIFICA ECAM 20.110.B
  Gerbruik de knoppen om een kop koffie te zetten naar jouw smaak. Met de grote draaiknop in het midden van het panel stel je de sterkte in van mild tot sterk. Zo drink je op elk moment van de dag de koffie waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

 4. li-thumbnail
  MELITTA CAFFEO CI
  Voor de koffieliefhebber met een brede smaak is er de Melitta Caffeo CI Zilver E970-101. Je vult deze koffiemachine namelijk met 2 verschillende smaken bonen en wissel je gemakkelijk af. Een cappuccino of latte macchiato maak je met 1 druk op de knop dankzij het melksysteem.

 5. li-thumbnail
  MELITTA CAFFEO SOLO
  Een echte aanrader voor de koffieliefhebber die liever niet een groot en log apparaat op z’n aanrecht heeft staan. De sterkte, temperatuur en hoeveelheid koffie stel je zelf in voor een espresso naar jouw smaak.

 6. LUXE KEUZEli-thumbnail
  JURA E60
  Via het kleurenscherm met afbeeldingen kies je gemakkelijk voor een espresso, gewone koffie of cappuccino. Wat deze machine bijzonder maakt, is het Intelligent Water System. Hierdoor is ontkalken niet meer nodig. Het waterfilter houdt de machine namelijk kalkvrij en geeft een melding zodra het waterfilter aan vervanging toe is.

 7. li-thumbnail
  KRUPS EA8150
  Vul het reservoir van deze koffiemachine met jouw favoriete boonsoort en de rest gebeurt vanzelf. Met het stoompijpje top je een espresso af met melkschuim voor een zelfgemaakte cappuccino. Dankzij het thermoblok warmt water snel op en staat de koffie sneller klaar dan verwacht.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”192″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Saeco PicoBaristo SM5473/10

Adviesprijs

565,-

blank

18.561 andere kochten dit product

De Saeco PicoBaristo SM5473/10 heeft een luxe, roestvrijstalen afwerking aan de voorzijde van de machine. Dankzij het melkreservoir met handvat verplaats je de beker gemakkelijk naar de koelkast. Van iedere koffiespecialiteit pas je de sterkte en hoeveelheid aan voor een kop koffie naar jouw smaak. Jouw favoriete recepten sla je direct op. Melkspecialiteiten zet je met 1 druk op de knop. Dus ook als je ’s ochtends weinig tijd hebt geniet je van een romige cappuccino.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Een absolute aanrader, elke euro waard!”

We hebben de Picobaristo nu enkele weken in werking. Zeer luxe en compacte espressomachine. Super handig en snel als een van je gasten een lekkere cappuccino wilt. Zelfs mijn dochtertje kan een koffie maken , zo gemakkelijk is dit apparaat in zijn bediening. Bijna geen onderhoud en zelfs niet meer ontkalken.

Chantal Nedervoort

De Saeco PicoBaristo SM5473/10 volautomatisch koffiezetapparaat heeft een modern design en een hoogwaardige afwerking. Hiermee kunt u in korte tijd een romige cappuccino of een latte macchiato bereiden. Een ander bijzonder praktisch kenmerk is de geïntegreerde melkkaraf, die ook gemakkelijk met een druk op de knop kan worden bediend.

Dit volautomatische koffiezetapparaat van de gerenommeerde fabrikant Saeco heeft een zeer interessante professionele schijvenmolen, die gemaakt is van 100% keramiek en zorgt voor een solide werking en een natuurlijke smaak tijdens de bereiding van de koffie. Met behulp van dit koffiezetapparaat kunt u een Italiaanse espresso en vele andere dranken bereiden.

Bij een volautomatische koffiemachine moet u altijd op ontkalken letten. Bovendien integreert de fabrikant de moderne AquaClean technologie in dit model. Dit maakt een praktische vervanging van de filters mogelijk, zodat u kunt genieten van maximaal 5.000 kopjes zonder te ontkalken.

GOEDE KEUZE

Philips 5000 EP5310 10

Philips 5000 EP5310/10

Adviesprijs

399,-

19.006 andere kochten dit product

Met de Philips 5000 EP5310/10 zet je gemakkelijk 2 espresso’s tegelijk om samen te genieten van een goede kop koffie op de zondag morgen. Gebruik de heetwaterfunctie om de kopjes alvast voor te verwarmen. Zo koelt de koffie niet zo snel af. Je zet een espresso of kop koffie precies naar jouw smaak door de hoeveelheid, koffiesterkte en temperatuur aan te passen. Je slaat jouw favoriete instellingen direct op, zodat je deze niet telkens opnieuw invoert. Maak een cappuccino met verse melk met het stoompijpje. Hiermee schuim je zelf melk op vanuit een kannetje. Lekker voor ’s avonds op de bank.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De Philips EP5310/10 volautomatische koffiezetapparaat is verkrijgbaar in een elegant pianozwart. Hier kunt u drie verschillende drankjes bereiden. Net als bij het reeds gepresenteerde Saecomodel is ook hier de praktische AquaClean-functie geïntegreerd, waardoor u tot 5.000 kopjes zonder ontkalking bij regelmatige filterwisselingen kunt bereiden.

De ingebouwde grinder biedt even duurzame prestaties en kan, volgens de specificaties van de fabrikant, worden gebruikt voor maximaal 20.000 kopjes. Zo kunt u comfortabel espresso, cappuccino, latte macchiato en vele andere dranken bereiden met dit model, waar u kunt uitkijken naar innovatieve bediening en eenvoudige reinigingsfuncties.

Philips integreert een gebruiksvriendelijk scherm dat u een duidelijke en eenvoudige navigatie biedt. Schakel het keukenapparaat in en de koffiebereiding kan binnen enkele seconden worden gestart.

Net als bij de Saeco kan het Philips EP5310/10 volautomatische koffiezetapparaat ook worden ingesteld om de hoeveelheid, sterkte en temperatuur van de koffie individueel aan te geven. Dankzij de praktische memofunctie onthoudt deze machine uw gegevens voor de volgende koffiebereiding, wat echt heel praktisch is.
De Philips EP5310/10 is een solide volautomatische koffiemachine die puur visueel scoort en kinderspel belooft. Zo bent u goed bediend als u op zoek bent naar een praktische automaat die gebruikt kan worden voor lekkere koffievarianten en in de middenklasse is.

GOEDE KEUZE

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B

Adviesprijs

299,-

11.062 andere kochten dit product

Een verse espresso maak je met de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart. Gerbruik de knoppen om een kop koffie te zetten naar jouw smaak. Met de grote draaiknop in het midden van het panel stel je de sterkte in van mild tot sterk. Zo drink je op elk moment van de dag de koffie waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Houd jij op z’n tijd ook wel van een cappuccino of latte macchiato? Met het stoompijpje schuim je zelf melk op. Bewaar kopjes boven op de plaat zodat je die altijd bij de hand hebt. Raadpleeg de handleiding voor het ontkalken en reinigen van de machine.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Hierboven hebben we u al kennis laten maken met een volautomatische koffiemachine van de fabrikant De’Longhi. Het merk scoort ook met een aantal andere modellen, zoals de populaire Magnifica S ECAM 22.110.B versie. Dit is een volautomatische koffiemachine uitgerust met een melkschuimer en een afneembare zeteenheid.

Dankzij de 2-kop functie is de gelijktijdige bereiding van meerdere koffies geen enkel probleem. Een ander interessant kenmerk is de extra stille kegelslijpmachine, die in totaal 13 verschillende trappen heeft en individueel kan worden ingesteld.

Als u de voorkeur geeft aan een zo eenvoudig mogelijke bediening, dan is dit De’Longhi model een goede keuze voor u. De fabrikant integreert directe keuzetoetsen en draaiknoppen, zodat u meteen kunt beginnen met het maken van koffie, in plaats van urenlang instructies te bestuderen.

De in de De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B volledig automatisch koffiezetapparaat geïntegreerde conusmolen is zeer stil. Bovendien is de bediening kinderspel, zodat de bonen voor elk brouwproces vers bereid kunnen worden. De fabrikant integreert ook een speciaal deksel dat het aroma van de bonen behoudt.

LUXE KEUZE

Melitta Caffeo CI

Adviesprijs

749,-

blank

11.755 andere kochten dit product

Voor de koffieliefhebber met een brede smaak is er de Melitta Caffeo CI Zilver E970-101. Je vult deze koffiemachine namelijk met 2 verschillende smaken bonen en wissel je gemakkelijk af. Een cappuccino of latte macchiato maak je met 1 druk op de knop dankzij het melksysteem. Die schuimt automatisch melk op en giet het meteen in je kopje. Het melkreservoir is transparant zodat je snel ziet of je genoeg melk hebt voor een volgende kop cappuccino. Zorg dat je altijd kopjes bij de hand hebt door ze te bewaren op de plaat bovenop de machine.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Van de fabrikant Melitta willen we u ook graag kennis laten maken met een hoogwaardige volautomatische koffiemachine. Het model Caffeo CI biedt alle functies die populair zijn bij koffie fijnproevers.

In dit verband moet bijvoorbeeld de praktische functie My-Coffee-Memory worden genoemd. Hiermee kunt u de presets van maximaal 4 gebruikers opslaan, wat geweldig is voor gezinnen.

Interessant is ook het ingebouwde touch display, dat zeer innovatief te bedienen is. Hier kunt u de koffievarianten instellen en ook het melkschuim en andere extra’s instellen. Ook de hoogte van de alles-in-een uitloop op dit Melitta-apparaat kan eenvoudig worden ingesteld en de gelijktijdige bereiding met 2 kopjes is geen enkel probleem.

De fabrikant Melitta hecht veel belang aan een energiebesparende functie in deze volautomatische koffiemachine. Deze automaat is dus niet alleen uitgerust met zuinige LED-verlichting, maar heeft ook een automatische uitschakelfunctie, wat echt praktisch is. Natuurlijk kan de energiebesparingsmodus ook individueel worden ingesteld.
Vermeldenswaard is ook het hygiënische melksysteem, dat gemakkelijk te verwijderen is. Melitta integreert ook een automatisch reinigingsprogramma, waarbij u er natuurlijk ook voor kunt kiezen om een aantal elementen in de vaatwasser te reinigen.

GOEDE KEUZE

Melitta Caffeo Solo

Adviesprijs

359,-

9.001 andere kochten dit product

Met de Melitta Caffeo Solo & Milk Zilver haal je een zeer compacte volautomatische espressomachine in huis. Een echte aanrader voor de koffieliefhebber die liever niet een groot en log apparaat op z’n aanrecht heeft staan. De sterkte, temperatuur en hoeveelheid koffie stel je zelf in voor een espresso naar jouw smaak. Met het stoompijpje schuim je melk op voor het bereiden van een cappuccino. Warm je kopjes alvast voor op de warmhoudplaat bovenop het apparaat, dan blijft jouw espresso langer warm. De zetgroep is demontabel, zodat je de losse onderdelen gemakkelijk schoonmaakt.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als alternatief voor het compacte De’Longhi-model, dat we hierboven al aan u hebben gepresenteerd, kan ook de Melitta Caffeo Solo volautomatisch koffiezetapparaat worden genoemd. Deze bijzonder slanke machine is daarom ideaal voor u als u weinig ruimte heeft in de keuken.

De Melitta Caffeo Solo volautomatisch koffiezetapparaat is slechts 20 cm breed en heeft een eenvoudig ontwerp. Ook de verchroomde designelementen zijn interessant.

Melitta integreert ook een praktische voor-brouwfunctie. Een gelijktijdige bereiding van 2 kopjes is net zo handig. Met deze machine kunt u uw koffiesterkte individueel instellen, waarbij ook de hoeveelheid water traploos instelbaar is.

Een bijzonderheid van de Melitta Caffeo Solo volautomaat is het compacte ontwerp. Hetzelfde geldt echter ook voor de typische energiebesparende functie van Melitta, die in dit apparaat te zien is. Met deze volautomatische koffiemachine van Melitta kunt u dus zorgen voor een puristisch design in uw keuken, waarbij u ondanks de slanke afmetingen kunt rekenen op de nieuwste technologie.

LUXE KEUZE

Jura E60

Adviesprijs

899,-

blank

13.305 andere kochten dit product

Met de Jura E60 Piano Black zet je met 1 druk op de knop 2 espresso’s, of gebruik de aparte knop voor melkschuim om een cappuccino te zetten. Via het kleurenscherm met afbeeldingen kies je gemakkelijk voor een espresso, gewone koffie of cappuccino. Wat deze machine bijzonder maakt, is het Intelligent Water System. Hierdoor is ontkalken niet meer nodig. Het waterfilter houdt de machine namelijk kalkvrij en geeft een melding zodra het waterfilter aan vervanging toe is. Het waterreservoir van 1,9 liter en het bonenreservoir van 280 gram hoef je niet vaak bij te vullen. Met deze Jura haal je een degelijke, onderhoudsvriendelijke espressomachine in huis voor de middelgrote huishoudens.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De hoogwaardige koffieautomaten van het gerenommeerde merk Jura zijn zeer populair bij vele koffieliefhebbers. Daarom mag geen enkel model van dit merk ontbreken in deze lijst van goed beoordeelde volautomatische koffiemachines. De Jura C60 volautomatische koffiemachine is populair bij echte koffieliefhebbers en is pas verkrijgbaar voor een goede €750.

Dit is een vrijstaand model dat is uitgerust met een fijne schuim technologie die melkschuim met fijne poriën produceert met een bijzonder langdurige consistentie. Zoals veel testers bevestigen, is het zeer eenvoudig om de koffiesterkte met deze machine te programmeren. Hetzelfde geldt voor de espresso, die individueel instelbaar is.

Vooral als u niet veel tijd voor de bereiding van uw koffie plant, dan zit u goed met dit apparaat van Jura, omdat de volautomatische koffiemachine in tegenstelling tot sommige andere modellen bijzonder snel opwarmt. Er zijn echter ook een paar punten van kritiek te noemen. Dit keukenapparaat is dus zeer luid in gebruik en maakt ook geen indruk met een bijzonder doordachte menunavigatie. De lage uitloophoogte zou ook een ander punt van kritiek kunnen zijn voor veel gebruikers.

Sommige consumenten prijzen deze machine, terwijl anderen de volautomatische koffiemachine ventilatoren van dit model ontmoedigen. In principe moet u rekening houden met de voor- en nadelen. Als u niet zeker weet welk model u moet kiezen, vindt u wellicht ook een volautomatische koffiemachine bovenin die qua prijs-kwaliteitverhouding beter bij u past. Als voorbeeld kunnen we het hier gepresenteerde Melitta-model aanbevelen.

GOEDE KEUZE

Krups EA8150

Krups EA8150

Adviesprijs

299,-

14.112 andere kochten dit product

Met de compacte Krups EA8150 koffiemachine maak je thuis een kop versgemalen koffie. Vul het reservoir van deze koffiemachine met jouw favoriete boonsoort en de rest gebeurt vanzelf. Met het stoompijpje top je een espresso af met melkschuim voor een zelfgemaakte cappuccino. Dankzij het thermoblok warmt water snel op en staat de koffie sneller klaar dan verwacht. Op de plaat bovenop de machine bewaar je genoeg kopjes. Zo heb je er altijd 1 bij de hand.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Met de EA815070 is er nog een andere zeer populaire koffiemachine van Krups, die in de instapklasse kan worden geplaatst. Dit model biedt een hoogwaardige brouwerijgroep met roestvrijstalen kamer en een praktisch zelfreinigend systeem, waaronder ook de brouwinstallatie.

Op het eerste gezicht valt ook het compacte ontwerp van het volautomatische koffiezetapparaat Krups EA815070 op. Dit model neemt dus niet veel ruimte in beslag en biedt toch alle functies die nodig zijn voor een goede espresso.

Krups gebruikt ook een gepatenteerd thermoblock systeem voor dit apparaat. Je eerste koffie is dus echt heet, dus er is geen verschil in temperatuur tussen de kopjes.

Dankzij de CappuccinoPlus functie kunt u direct in de beker schuimen. Krups integreert ook een ergonomisch LC-display voor eenvoudige bediening.

Dankzij het favorieten menu kunt u uw persoonlijke favoriete bereidingen en individuele instellingen voor koffiesterkte, waterhoeveelheid en temperatuur op de Krups EA815070 volautomatisch koffiezetapparaat eenvoudig opslaan en vervolgens steeds opnieuw oproepen.

(Visited 2.931 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *