Mobiele telefoonabonnementen vergelijking 2020

Vergelijk nu aanbiedingen online en stel een nieuw Mobiel telefoonabonnement samen.

Als u op zoek bent naar een nieuw gsm-tarief, zijn er een paar dingen die u moet overwegen. Dit begint met de keuze van het mobiele netwerk, maar stopt niet met het juiste gespreksvolume. Als u zich niet voldoende informeert voordat u een contract ondertekent, wordt u bedreigd met een kostenval of een gsm-tarief waarvan de diensten al halverwege de maand zijn uitgeput.

Om er zeker van te zijn dat het anders is, willen we u graag de belangrijkste informatie geven waar u rekening mee moet houden voordat u een contract ondertekent. Daarna kunt u gebruik maken van onze mobiele telefoonabonnementvergelijking met uw nieuw verworven kennis. Daar kunt u het beste mobiele telefoonabonnement kiezen dat het beste bij uw behoeften past.

Het alles in 1 pakket

Het alles in 1 pakket is waarschijnlijk het meest populaire mobiele telefoonabonnement op dit moment. Hier kunt u gratis bellen naar alle netwerken en heeft u meestal ook de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van het mobiele internet. Dit is echter wel verbonden met een vast datavolume met hoge snelheid. Wanneer deze op is, wordt uw surfsnelheid verminderd. Als u uw smartphone bijzonder vaak gebruikt, moet u zeker een shortlist maken van de vaste Allnet-tarieven.

Hoeveel datavolume heb ik nodig?

Mobiele telefoonabonnementen zonder mobiele telefoons worden nu meer gebruikt als een portaal naar het internet dan voor het voeren van telefoongesprekken. Daarom is het voor de meeste gebruikers belangrijk om veel datavolume beschikbaar te hebben. Anders wordt de surfsnelheid snel enorm gereduceerd, zodat streaming of videotelefonie alleen mogelijk is met een WLAN-verbinding.

De gemiddelde smartphone-gebruiker verbruikt ongeveer 1,6 gigabyte per maand. Als u veel met uw mobiele telefoon op het internet reist, moet u er in onze tariefcalculator voor zorgen dat het betreffende contract u minstens 3 gigabyte aan datavolume biedt. De gebruikelijke markt is 1 tot 20 gigabyte. Afhankelijk van uw gebruikspatroon is er veel ruimte voor verbetering. Als u uw mobiele internet slechts af en toe nodig heeft om webonderzoek te doen en om chatberichten te versturen en te ontvangen, dan kunt u dat eenvoudig met één gigabyte of zelfs minder doen.

Hoeveel bedraagt de smurrie na het gebruik van het datavolume werkelijk?

De aartsvijand van alle smartphone-gebruikers: de vermindering van de surfsnelheid. Wat velen niet weten: de downloadsnelheid na throttling is niet bij alle aanbieders gelijk. Klanten van o2 genieten het voordeel dat hun surfsnelheid wordt teruggebracht tot slechts 1 megabyte per seconde. Alle andere providers geven drastischer gas, zodat je vervolgens met een slakkengang van 64 kilobyte per seconde door het internet gaat.

Als u uw datavolume hebt opgebruikt, maar tijdens het reizen absoluut afhankelijk bent van snelle internettoegang, hebben de meeste providers zogenaamde “data-snacks” in hun repertoire. Dit is een vaste hoeveelheid data, zoals 500 megabyte, waarvoor uw provider eenmalig een vast bedrag in rekening brengt.

Wat betekent mobiele telefoon standaard?

De mobiele telefoon standaard is een specifieke technologie die het mogelijk maakt om mobiel internet te ontvangen. Jarenlang hebben we op het net gesurft met de 3G standaard. In 2011 werd echter de veel snellere LTE-standaard geïntroduceerd, die de vorige mobiele telefoonstandaard binnen 4 jaar bijna volledig heeft vervangen.

LTE staat overigens ook bekend als 4G. De “G” in de aanduidingen staat alleen voor de betreffende generatie. De verschillen liggen uitsluitend in de transmissiesnelheid.

Waar gaat het bij 5G om?

Differences 5G is de vijfde draadloze breedbandtechnologie die naar verwachting beschikbaar zal zijn en is gebaseerd op de IEEE 802.11ac-standaard. De verbeteringen van de technologie zijn ontworpen om een betere dekking en hogere transmissiesnelheden te bieden dan onze huidige LTE-standaard.

Mobieletelefoonabonnement met of zonder mobiele telefoon?

In onze vergelijking vindt u ook veel tarieven zonder mobiele telefoon. Het is het beste om te beslissen of je een nieuwe smartphone nodig hebt voordat je de verschillende mobiele telefoonabonnementen vergelijkt. Voor veel mensen is een nieuwe smartphone de reden voor een contract. Je moet echter altijd twee keer kijken. Er worden meestal maandelijkse kosten in rekening gebracht, die zelfs hoger zijn dan de totale aankoopprijs van het betreffende apparaat. Daarom moet u bij het zoeken naar een mobiele telefoon in onze tariefvergelijking op een aantal zaken letten.

Het maandelijkse basisbedrag

Als u in onze vergelijking heeft gekozen voor een Mobiele telefoonabonnementen met smartphone, is er meestal de mogelijkheid om een eventuele basisvergoeding over te nemen van verschillende vooraf gedefinieerde opties. De totale prijs voor de smartphone is echter vaak hoger als er voor een laag basistarief wordt gekozen.

Met of zonder eigen betaling?

Wanneer er nieuwe smartphones op de markt komen, kunt u deze vaak aanschaffen in combinatie met een gsm-tarief voor een symbolische prijs van 1 euro. U betaalt echter een vast maandelijks bedrag voor uw smartphone totdat de nieuwe prijs van het apparaat is betaald.

De looptijd

Bijna alle mobiele telefoonabonnementen hebben een contractduur van 24 maanden. Zelden zijn er echter tarieven met een contractduur van 6 of 12 maanden. Soms wordt er zelfs geen verbintenisperiode aangegeven. Bij een contract met een vaste looptijd dient u zeker rekening te houden met de opzegtermijn. Gewoonlijk moeten de tarieven 3 maanden voor het einde van de contractperiode worden opgezegd. Anders worden ze aan het einde van het contract automatisch met nog eens 12 maanden verlengd.

Veelgestelde vragen over mobiele telefoonabonnementen

Wat is het beste tarief voor een mobiele telefoon?

Helaas kunnen we u geen specifieke aanbeveling geven voor een bepaald contract.  Want wat voor u echt het beste mobiele telefoonabonnement is, hangt volledig af van uw wensen. In onze mobiele telefoonabonnementvergelijking kunt u individueel uw inclusieve volume en uw inclusieve minuten selecteren en natuurlijk ook bepalen of u er een smartphone bij wilt hebben. Zo kunt u uw tarief individueel aanpassen aan uw wensen.

Kan ik mijn gsm-tarief verkopen?

Als u uw contract niet meer wilt gebruiken, maar het ook niet kunt opzeggen, heeft u de mogelijkheid om het over te dragen aan een andere persoon. De toestemming van de contractpartner is echter wel vereist. Dit moet schriftelijk worden aangevraagd en meestal wordt een vergoeding tussen de 15 en 25 euro in rekening gebracht.

Kan ik mijn tarief tijdens de contractperiode wijzigen?

Als u van plan bent om over te stappen op een duurder tarief, is dit meestal zelfs gratis mogelijk. In sommige gevallen echter pas na 3 maanden. Als u wilt overstappen op een goedkoper tarief, zult u ofwel moeten wachten tot het einde van de contractperiode, ofwel een overeenkomstige wijzigingsvergoeding moeten betalen.

Kan ik mijn gsm-tarief vervroegd opzeggen?

Als u besluit een contract met een minimale looptijd op te zeggen, kunt u dit alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals een overplaatsing naar het buitenland, opzeggen. Hiervoor bestaan echter geen vaste bepalingen. U moet het rechtstreeks aan uw provider vragen en meestal het bewijs leveren van de redenen voor een vroegtijdige beëindiging.

Wat betekent wifi-bellen?

WiFi-bellen is een speciale technologie voor telefonie via WLAN, die wordt aangeboden door Telekom, Vodafone en o2. Het stelt u in staat om overal ter wereld te telefoneren zonder dat u bang hoeft te zijn voor hoge roamingkosten. Met een bestaande internetverbinding kunt u ook bellen op plaatsen waar u eigenlijk geen netwerk heeft.

Wat is Multi-SIM?

Een multi-SIM is twee SIM-kaarten die op hetzelfde telefoonnummer in het mobiele netwerk zijn geregistreerd. Aangezien SIM-kaarten nu niet alleen op smartphones worden gebruikt, maar ook op apparaten zoals tablets en notebooks, kan deze dienst zeer nuttig zijn.

Wat is data roaming?

Bij dataroaming gaat het om het downloaden van gegevens van een buitenlands netwerk. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u in een ander EU-land reist en uw mobiele internet niet heeft uitgeschakeld. Soms kan dit leiden tot afschuwelijke kosten. Daarom moet je altijd bij je provider nagaan of er roamingkosten van toepassing zijn voordat je naar het buitenland gaat. Als dit het geval is, maar u wilt niet zonder mobiel internet, kunt u bij de meeste providers een internationaal vast tarief boeken.

Krijg ik ook een gsm-tarief met een negatieve BKR-registratie

Als u met een negatieve BKR registratie in de lijst staat, is het vaak moeilijk om een geschikt gsm-contract te vinden. Vodafone en enkele andere fabrikanten hebben echter speciale mobiele telefoonabonnementen en aanbiedingen die specifiek gericht zijn op klanten met een negatieve kredietwaardigheid. Deze zijn meestal erg goedkoop, maar de diensten zijn navenant mager. Dergelijke tarieven worden ook exclusief zonder mobiele telefoons aangeboden.

Zijn er mobiele te lefoonabonnementen zonder contract?

In onze vergelijking vindt u ook mobiele telefoonabonnementen zonder contract. Dit zijn zogenaamde prepaid tarieven. U betaalt slechts één keer voor de SIM-kaart en kunt dan naar behoefte geld op uw kaart laden om te bellen, te sms’en of te surfen op het internet.

(Visited 127 times, 1 visits today)