De beste elektrische grasmaaier voor comfortabel gazononderhoud zonder veel lawaai 2019

De belangrijkste criteria voor de aankoop van een elektrische grasmaaier.

Een goede gazonmaaier is essentieel voor nauwkeurig gazononderhoud. Met name elektrische grasmaaiers zijn voor de meeste tuinen degelijk gereedschap en zijn meestal goedkoper dan grasmaaiers op benzine. Elektrische grasmaaiers bieden ook een aantal andere voordelen, zoals een veel stillere werking.

Als u op zoek bent naar een dergelijke machine en u heeft geen idee welke modellen het beste voor u zijn, kijk dan eens naar ons overzicht van de beste elektrische grasmaaiers van toonaangevende fabrikanten. Ook kijken we naar de testresultaten van de consumenten- en tuintijdschriften.

Onder de elektrische grasmaaiers die worden gepresenteerd vindt u ook een aantal tips en tips voor aankoopadvies, zodat u zeker het juiste tuingereedschap vindt dat het beste bij u past!

Het vermogen van de geïnstalleerde motor

Goede elektrische grasmaaiers van bekende merkfabrikanten zijn uitgerust met motoren die tussen de 1.000 en 1.700 Watt leveren. Beginnermachines, waarmee u uw gazon op een klein oppervlak slechts een beetje hoeft in te korten, zijn met een vermogen van 1.000 Watt voldoende. Als u echter hoog gras wilt kweken en het zo comfortabel mogelijk wilt doen, moet u kiezen voor een elektrische grasmaaier met een hoger vermogen. Hetzelfde geldt als u dichte vegetatie wilt maaien.

Gewicht

Voordat u een elektrische grasmaaier voor uw huis bestelt, dient u ook te controleren of de beschikbare parkeergelegenheid qua afmetingen voldoende is. Controleer dus de afmetingen en kijk ook of de rail naar beneden klapt. Dit bespaart veel ruimte. Hoe zwaarder een elektrische grasmaaier is, hoe moeilijker het is om dit tuingereedschap van A naar B te manoeuvreren. Dit is vooral het geval wanneer de elektrische grasmaaier is uitgeschakeld. Dus als u last heeft van lichamelijke beperkingen of niet meer zo fit bent, controleer dan uw gewicht voordat u een specifieke elektrische grasmaaier kiest.

De snijbreedte

De maaibreedte speelt een centrale rol in een grasmaaier. Dit is de breedte van de strook die u momenteel met uw grasmaaier maait. Als u een compacte machine heeft, is de maaibreedte meestal bijna 30 cm. Er zijn echter ook elektrische grasmaaiers die scoren met een maaibreedte van 40 cm. In dezelfde run, zult u in staat zijn om een veel groter gebied te werken met een dergelijk model, wat echt belangrijk is, want u zult niet alleen tijd, maar ook energie besparen, als u niet aanzienlijk meer energie verbruikt.

De maaihoogte

De meeste elektrische grasmaaiers hebben een optie om de maaihoogte te verstellen. Elke stap kan echter anders zijn. Sommige grasmaaiers bieden drie stappen, maar er zijn ook modellen die u met 5 stappen kunt bedienen. Let dus gewoon op de maaihoogte voordat u uw grasmaaier gebruikt en stel deze af volgens de instructies van de fabrikant. Voor veel modellen in de lagere prijsklassen moet u dit aanpassen aan de hand van de positie van de wielen door ze omhoog of omlaag te bewegen.

De grasvangmand

Hoe groter het volume van de grasvanger, hoe meer gemaaid gras u met slechts één trip kunt oppikken. De instapmodellen van elektrische grasmaaiers hebben meestal een volume van iets minder dan 30 liter. Controleer dus welk volume voor u het beste is afhankelijk van het te bewerken gazonoppervlak. Nadat u klaar bent met het gazon, moet u de grasvanger volledig legen en schoonmaken met een borstel. Het gras kan uitdrogen, wat niet wordt aanbevolen voor de lange levensduur en het volgende gebruik van de elektrische grasmaaier.

Heeft de elektrische grasmaaier een wielaandrijving?

Vooral als u fysieke problemen heeft en niet wilt kiezen voor een benzine grasmaaier, moet u op zoek gaan naar een elektrische grasmaaier met geïntegreerde wielaandrijving. Dit is ook het geval bij veel modellen die in de hogere prijsklasse zitten en vrij zwaar zijn. Dankzij deze praktische aandrijfmethode bespaart u veel kracht, omdat de achterwielen gedeeltelijk gemotoriseerd zijn, zodat u comfortabel van A naar B kunt rijden en u niet meer op de klassieke manier hoeft te duwen. Maar dergelijke elektrische grasmaaiers zijn natuurlijk ook verkrijgbaar tegen een hogere prijs. Dit is met name het geval bij gemerkte grasmaaiers.

Het volume van de elektrische grasmaaier

In vergelijking met vooral benzinegazonmaaiers worden elektrische grasmaaiers gekenmerkt door een lager geluidsniveau tijdens het gebruik. Toch moeten de specificaties van de fabrikant in decibels in acht worden genomen om het volume te controleren. Bovendien moet u alleen maaien op momenten dat u uw buren niet stoort.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen elektrische grasmaaiers:

 1. favorietli-thumbnail
  BOSCH ROTAK 32
  Met de Rotak 32 van Bosch op je gazon weet je zeker dat je een grasmaaier hebt die gemakkelijk is in gebruik. Daarnaast is hij ook nog eens zeer wendbaar en met zijn 6,8 kilo licht van gewicht. Desalniettemin wordt hij aangedreven door een krachtige 1200 watt Powerdrive motor.

 2. li-thumbnail
  WOLF GARTEN SELECT 3200 E
  Een prima grasmaaier voor de bescheiden tuin. Deze 1000 watt elektrische grasmaaier is compact van formaat, licht van gewicht en heeft een inklapbare duwboom. Hierdoor pak je hem eenvoudig uit je schuur en berg je hem na gebruik weer eenvoudig op.

 3. li-thumbnail
  BLACK & DECKER BEMW461BH-QS
  De geïntegreerde draaggreep maakt het eenvoudig om je grasmaaier naar en van het gras te tillen. Je stelt de maaihoogte centraal in op één van de 4 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 70 millimeter. Het nieuwe snijmes zorgt ervoor dat het gras zo strak mogelijk afgesneden wordt, waarna het in de 40 liter opvangbak belandt.

 4. li-thumbnail
  WOLF GARTEN SDL 2800 EVO
  Comfortabel en effectief je gazon maaien doe je met de Bosch AdvancedRotak 650. Deze 1700 watt elektrische grasmaaier is voorzien van een ErgoSlide handvat, waardoor je een prettige grip op de grasmaaier hebt.

 5. li-thumbnail
  MAKITA ELM3800
  Kies je voor een stukje gemak op het gazon, dan zou de keuze zomaar eens op de Makita ELM3800 kunnen vallen. Deze 1400 watt grasmaaier met een maaibreedte van 38 centimeter is voorzien van centrale maaihoogteinstelling in 3 verschillende standen, een 40 liter opvangbak die zorgt dat achteraf harken er niet meer bij is en een inklapbare beugel zodat je hem naderhand compact opbergt.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Bosch Rotak 32

Adviesprijs

85,-

12.211 andere kochten dit product

Met de Rotak 32 van Bosch op je gazon weet je zeker dat je een grasmaaier hebt die gemakkelijk is in gebruik. Daarnaast is hij ook nog eens zeer wendbaar en met zijn 6,8 kilo licht van gewicht. Desalniettemin wordt hij aangedreven door een krachtige 1200 watt Powerdrive motor. Dankzij de 31 liter opvangbak behoort achteraf gras bij elkaar harken tot het verleden. Het handigheidje van deze Bosch zit hem in de graskammen. Deze zorgen er namelijk voor dat je tot aan de rand van je gazon maait. Met de Rotak 32 ligt jouw gazon er dus tot in de puntjes strak bij.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Goede, lichte grasmaaier!”

Verbazingwekkend hoe klein de verpakking is. Blijk van efficient inpakken. Het in elkaar zetten is een fluitje van een cent. Daarna stekker er in en gaan! Nu een paar keer gebruik gemaakt van de maaier en deze bevat prima. De maaier is erg licht en samen met het feit dat de hendel inklapbaar is, is de maaier goed op te bergen. 

Henk Smit

Als u slechts een kleine tuin heeft, dan kunt u overschakelen naar een goedkope grasmaaier. De Bosch Rotak 32 grasmaaier is bijvoorbeeld een goed model. Dit tuingereedschap is al beschikbaar voor minder dan €100 en biedt relatief goede snijresultaten.

De Bosch Rotak 32 grasmaaier is het instapmodel van de gerenommeerde fabrikant. Als een echte lichtgewicht weegt deze machine slechts 6,8 kg. Bosch heeft ook een praktische handgreep in de Rotak 32 geïntegreerd, zodat u de grasmaaier eenvoudig van A naar B naar de plaats van gebruik of terug naar de schuur kunt transporteren.

Bijzonder vermeldenswaard tegen deze lage prijs is de ingebouwde Bosch Powerdrive motor, die wordt gebruikt in het grote aantal machines in deze modelserie en goede prestaties voor u belooft. Bij 1200 W is het vermogen laag. Voor de meeste tuinen is dit echter volkomen aanvaardbaar. Dus zelfs met hoger gras moet u ook met de Bosch Rotak 32 grasmaaier goed kunnen werken.

Een nadeel is de vangmand, die met een volume van 31 liter niet te groot is. Daarom is het noodzakelijk om bij het normaal maaien van het gazon verschillende ledigingshandelingen uit te voeren.

GOEDE KEUZE

Wolf Garten Select 3200 E

Adviesprijs

80,-

5.337 andere kochten dit product

De Wolf Garten Select 3200 E is een prima grasmaaier voor de bescheiden tuin. Deze 1000 watt elektrische grasmaaier is compact van formaat, licht van gewicht en heeft een inklapbare duwboom. Hierdoor pak je hem eenvoudig uit je schuur en berg je hem na gebruik weer eenvoudig op. Je maait stroken van 32 centimeter breedte op 1 van de 3 hoogtes tussen de 20 en 60 millimeter. De gewenste hoogte stel je per wielas in. Met de Select 3200 E maai je jouw gazon altijd op de juiste hoogte.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De WOLF-Garten S 3200 E elektrische grasmaaier zorgt ook voor schone maairesultaten en eenvoudig manoeuvreren. Deze elektrische maaier is zeer geschikt voor kleine en vlakke oppervlakken en heeft een 1.000 W motor, die iets krachtiger zou kunnen zijn.

De scherpe messen zijn de belangrijkste reden voor het solide maairesultaat. Als hobbytuinier kunt u dus rekenen op een goede snit. De vangbak is echter vrij klein met slechts 30 liter. Afhankelijk van de lengte van het gras, moet u er rekening mee houden dat het gras vrij vaak geleegd wordt. Helaas kan de vangbak echter niet zo gemakkelijk worden ingebracht of verwijderd.

Voor het chassis vertrouwt de fabrikant WOLF-Garten voornamelijk op kunststof. Dit materiaal biedt het voordeel dat het vrij licht is. Het is echter bekend dat plastic ook niet te duurzaam is.

De WOLF-Garten elektrische grasmaaier S 3200 E biedt solide technologie en is verkrijgbaar tegen een goede prijs. Dit model ondersteunt echter geen mulchen en kan daarom niet worden uitgebreid met andere modules, wat ook het geval is met veel andere elektrische grasmaaiers die hier op deze pagina worden gepresenteerd. Als u slechts een heel klein gazon te maaien heeft, kan dit model nog steeds een goede keuze voor u zijn.

GOEDE KEUZE

Black & Decker BEMW461BH-QS

Black & Decker BEMW461BH-QS

Adviesprijs

99,-

8.885 andere kochten dit product

De Black & Decker BEMW461BH-QS is een compacte 1400 watt elektrische grasmaaier voor gazons tot 250 m². De geïntegreerde draaggreep maakt het eenvoudig om je grasmaaier naar en van het gras te tillen. Je stelt de maaihoogte centraal in op één van de 4 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 70 millimeter. Het nieuwe snijmes zorgt ervoor dat het gras zo strak mogelijk afgesneden wordt, waarna het in de 40 liter opvangbak belandt. Deze opvangbak heeft een intuïtieve laadindicator, zodat je weet wanneer hij vol is en je hem moet legen. De ergonomische handgreep heeft de vorm van een fietsstuur en is in hoogte verstelbaar. Hierdoor werk je altijd prettig met de BEMW461BH-QS.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Van het merk BLACK+DECKER stellen wij u ook graag een goed uitgeruste elektrische grasmaaier voor. Het apparaat met de modelaanduiding BEMW461BH-QS is krachtig en eenvoudig te besturen. Daarnaast biedt deze elektrische maaier ook een ergonomisch ontwerp en gevleugelde messen die zorgen voor een goed maairesultaat.

De reeds genoemde gevleugelde messen zorgen voor een schone snede. Door het mesontwerp zijn er ook geen verstoppingen of klonters, die vaak aan de rand van het mes voorkomen. Dit maakt het veel gemakkelijker om het gemaaide gras op te rapen. De 40 l grasvangmand is hiervoor beschikbaar. Deze is groot genoeg zodat u zelden de doos hoeft te legen.

Naast een centrale maaihoogteverstelling in in totaal 6 stappen, profiteert u ook van verschillende opties voor plaatsbesparende opslag. Zo kan bijvoorbeeld het geïntegreerde stuur eenvoudig worden ingeklapt.

Handig, wendbaar en een doordacht productdesign – dat zijn de kenmerken die de BLACK+DECKER BEMW461BH-QS grasmaaier onderscheiden. Maar voor de iets hogere prijs krijgt u ook de topkwaliteit waar het merk BLACK+DECKER bekend om staat.

LUXE KEUZE

Bosch AdvancedRotak 650

Bosch AdvancedRotak 650

Adviesprijs

245,-

9.005 andere kochten dit product

Comfortabel en effectief je gazon maaien doe je met de Bosch AdvancedRotak 650. Deze 1700 watt elektrische grasmaaier is voorzien van een ErgoSlide handvat, waardoor je een prettige grip op de grasmaaier hebt. Daarnaast is de handgreep telescopisch en voorzien van meerdere drukschakelaar. Je stelt de maaihoogte centraal en eenvoudig in op 7 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 80 millimeter. De lagers en rubberen wielcoating zorgen ervoor dat je stabiel en relatief stil je gazon maait. Na het maaien hoef je niet meer te harken dankzij de 50 liter opvangbak. Extra handig aan deze bak is dat hij inklapbaar is. Je slaat de AdvancedRotak 650 dus compact op in je schuur.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als u de voorkeur geeft aan elektrische grasmaaiers en tuingereedschap van Bosch, kijk dan eens goed naar de AdvancedRotak 650. Dit model is uitgerust met een 50 l grasbak en een 1.700 W sterke motor. Naast een maaibreedte van 41 cm kan de maaihoogte ook worden ingesteld van 20 tot 80 mm.

Deze elektrische grasmaaier is een van de geavanceerde gereedschappen van Bosch die de beste prestaties beloven voor de hoogste eisen. Volgens de fabrikant is de AdvancedRotak 650 zeer geschikt voor gazons tot 650 vierkante meter.

Dankzij de Bosch ProSilence-technologie kunt u met deze machine ook zeer stil en comfortabel maaien. De handgrepen kunnen ook gemakkelijk worden opgevouwen, zodat u de grasmaaier gemakkelijk kunt afstoffen. Inklappen is ook mogelijk met slechts één beweging.
Met de Bosch AdvancedRotak 650 bent u goed gediend wanneer u een elektrische grasmaaier van hoge kwaliteit nodig hebt die geschikt is voor grotere gazons en gemakkelijk te bedienen is. Het vakmanschap is op een zeer hoog niveau en ook de lange levensduur wordt door veel kopers positief benadrukt, zoals blijkt uit de beoordelingen.

GOEDE KEUZE

Makita ELM3800

Makita ELM3800

Adviesprijs

127,-

6.073 andere kochten dit product

Kies je voor een stukje gemak op het gazon, dan zou de keuze zomaar eens op de Makita ELM3800 kunnen vallen. Deze 1400 watt grasmaaier met een maaibreedte van 38 centimeter is voorzien van centrale maaihoogteinstelling in 3 verschillende standen, een 40 liter opvangbak die zorgt dat achteraf harken er niet meer bij is en een inklapbare beugel zodat je hem naderhand compact opbergt. Door de dubbele veiligheidsschakelaar is het werken met de ELM3800 zeer veilig en met de handige draagbeugel is deze ook gemakkelijk te verplaatsen.

Bekijk prijs bij coolblue

U bent zeker bekend met het professionele gereedschap van de fabrikant Makita. Omdat deze gerenommeerde merkfabrikant ook vertegenwoordigd is in de sector van de grasmaaiers en hoogwaardige producten op de markt brengt, willen wij u de ELM3800 elektrische grasmaaier niet ontnemen.

Deze elektrisch aangedreven grasmaaier is ideaal voor kleine tuinen en middelgrote gazons tot 500 vierkante meter. Door het productontwerp profiteert u van het maaien dicht bij de rand, wat vooral te danken is aan de offsetwielen. U kunt de maaihoogte ook in vijf verschillende stappen individueel aanpassen.

Een ander bijzonder kenmerk van de Makita ELM3800 grasmaaier is de grote grasvangmand (40 l) met geïntegreerde vulniveau-indicator. Zo weet u altijd precies wanneer u het gemaaide gras uit de mand moet verklaren.

De Makita ELM3800 gazonmaaier is geschikt voor ambitieuze tuinliefhebbers die willen profiteren van hoogwaardig vakmanschap en scherpe messen. Vermeldenswaard is ook het geïntegreerde kniehefboomslot, dat is voorzien van snelspanhendels waarmee u het stuur van de grasmaaier gemakkelijk kunt inklappen.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *