Beste slimme thermostaat 2019: Neem de controle over uw verwarming vanaf slechts €150

We ronden de beste slimme thermostaten af, van Nest tot Honeywell

Huisverwarming is iets waar je niet zonder kunt leven – in ieder geval niet in Nederland – maar het kan wel een probleem zijn om voor elkaar te krijgen. Systemen warmen op en koelen af met onvoorspelbare snelheden, en uw huis kan gemakkelijk omslaan van te koud naar te warm, en weer terug. En het is al te gemakkelijk om geld te verspillen door kamers te verwarmen waar je niet naar binnen gaat, of door de huiskamer te toasten terwijl je een dagje weg bent.

Investeer in een slimme thermostaat en neem afscheid van die vervelende problemen. De huidige aangesloten verwarming systemen maken gebruik van slimme planning om ervoor te zorgen dat uw huis op de ideale temperatuur is wanneer u dat wilt – en veel van hen kunnen zelfs verschillende kamers individueel regelen, zodat u er zeker van kunt zijn dat de warmte wordt geleid daar waar het nodig is.

Ze kunnen ook op uw energierekeningen bezuinigen door te herkennen wanneer u buitenshuis bent en de verwarming automatisch uit te schakelen – dus over een paar jaar kan een slimme thermostaat zichzelf gemakkelijk terugverdienen. De enige vraag is, met zoveel systemen om uit te kiezen, waar moet je voor kiezen? Hier zijn onze top aankopen – samen met een koper handleiding om u te helpen de juiste keuze te maken.

Gehele huis of meerdere kamers?

Voordat u zelfs maar naar de verschillende slimme verwarmingssystemen kijkt, moet u nagaan of u een eenvoudige thermostaat voor het hele huis of een geavanceerder systeem voor meerdere kamers nodig heeft. De eerste zet al uw radiatoren tegelijkertijd aan of uit, dus het is heel eenvoudig te beheren. Als sommige delen van uw huis warmer worden dan andere, kunt u de TRV’s (thermostatische radiatorkranen) handmatig aanpassen aan de hoeveelheid warm water die in elke radiator stroomt.

Een systeem met meerdere kamers geeft u een veel fijnere controle: u kunt voor elke kamer een specifiek temperatuur doel instellen en zelfs verschillende verwarmings schema’s maken voor verschillende delen van uw huis. Er is echter meer te configureren, en elke radiator die u wilt bedienen moet worden uitgerust met een slimme TRV – die gemakkelijk de prijs van het hele systeem kan verdubbelen.

Vereist de slimme thermostaat een professionele installatie?

Als uw huis op dit moment geen thermostaat heeft, dan moet u waarschijnlijk een professional inschakelen om uw nieuwe slimme apparaat te installeren. Maar als u een bestaande thermostaat wilt vervangen, dan kunt u dat misschien zelf doen. Kies een model zoals de Tado dat is ontworpen voor zelfinstallatie, en je zou een behoorlijke hoeveelheid geld kunnen besparen. Wees echter realistisch: je moet bekwaam zijn in het werken met elektrische bekabeling, en als je van plan bent om slimme TRV’s te installeren, dan heb je ook wat kennis van loodgieterij nodig.

Hoe sluit het aan op het netwerk?

Sommige slimme thermostaten bevatten een Wi-Fi-module die rechtstreeks verbinding maakt met uw thuisnetwerk. Andere worden geleverd met een aparte brug die via een Ethernet-kabel met uw router wordt verbonden. Dit kan een probleem zijn als uw router geen reserve aansluiting heeft: controleer dit voor u koopt, of u moet een extra netwerkschakelaar installeren om uw thermostaat te laten werken.

Kan de thermostaat automatisch detecteren wanneer u buiten bent?

Het is verspilling om uw huis verwarmd te houden terwijl u buiten bent, dus de meeste slimme thermostaten proberen automatisch uit te werken wanneer het huis leeg is. Velen kiezen voor een geografische-benadering en vertrouwen op een metgezel-app die op uw smartphone draait om uw locatie te rapporteren. Als u uw huis echter deelt met andere mensen, hebt u een multi-user systeem nodig dat iedereen kan volgen, of ze blijven in de kou staan als u een dagje uitgaat. Sommige systemen (zoals het Nest) zijn ook voorzien van een bewegingssensor, die kan identificeren wanneer iemand zich binnenshuis verplaatst en de verwarming aanhoudt, zelfs wanneer de primaire gebruiker niet in de buurt is.

Ondersteunt de slimme thermostaat spraakbesturing en IFTTT?

De meeste slimme thermostaat systemen zijn geïntegreerd met een soort spraakbesturingssysteem. Dit betekent dat u (bijvoorbeeld) tijdelijk de warmte in een bepaalde ruimte kunt opwekken zonder dat u hoeft te rommelen met uw telefoon, of fysiek moet gaan rommelen met de thermostaat zelf. Controleer of het door u gekozen systeem wordt ondersteund: de meeste werken met Amazon Alexa, maar niet alle modellen werken met Google Home of Siri.

Een laatste aandachtspunt is de integratie met de IFTTT-automatiseringsservice. Hoewel dit niet bepaald een must-have functie is, kunt u hiermee uw verwarming gemakkelijk van veraf bedienen of bepaalde gebeurtenissen instellen om verschillende verwarmingsmodi in te schakelen.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen Slimme Thermostaten:

 1. favorietli-thumbnail
  TADO SLIMME THERMOSTAAT V3+
  De V3+ is compatibel met alle slimme platformen zoals Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. De thermostaat bedien je waar je ook bent via de Tado-app. In de app stel je een weekschema in waardoor het altijd lekker warm is als je thuiskomt.

 2. li-thumbnail
  HONEYWELL EVOHOME SINGLE ZONE SYSTEEM OPENTHERM
  Met het Honeywell EvoHome Single Zone Systeem OpenTherm kun je de juiste temperatuur instellen, op het juiste moment, op de juiste plaats. Dankzij dit stukje technologie bepaal je de temperatuur in iedere kamer van je huis.

 3. li-thumbnail
  NEST LEARNING THERMOSTAT (3E GENERATIE)
  Zorgt voor de gewenste temperatuur op het juiste moment. Hij leert van jouw leefgewoontes en bespaart energie door de temperatuur te verlagen als je weg bent. De 3e generatie Nest Learning Thermostat is geschikt voor alle cv-ketels.

 4. goedkoopsteli-thumbnail
  HONEYWELL LYRIC T6 (BEDRAAD)
  De Honeywell Lyric T6 (bedraad) slimme klokthermostaat plaats je eenvoudig aan elke wand in je woonkamer. Deze slimme thermostaat is zowel geschikt voor aan/uit als modulerende cv-ketels. Vervolgens stel je op de app of via het touchscreen eenvoudig het gewenste verwarmingsschema per dag in

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Tado Slimme Thermostaat V3+

Adviesprijs

189,-

4.552 andere kochten dit product

De Tado Slimme Thermostaat V3+ is de opvolger van de Tado Slimme Thermostaat V3 (alleen geschikt voor HomeKit). De V3+ is compatibel met alle slimme platformen zoals Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. De thermostaat bedien je waar je ook bent via de Tado-app. In de app stel je een weekschema in waardoor het altijd lekker warm is als je thuiskomt. Doordat de thermostaat continu in contact staat met je smartphone, weet hij precies wanneer je in de buurt bent van je huis (geofencing).

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Goed werkend product, set and forget”

Producten zijn zeer goed verpakt. Eenmaal uitgepakt is de installatie aan de beurt. Dit gaat via de website van TADO. Je vult het merk en/of type in van de oude thermostaat of knop en je wordt stap voor stap begeleid. Zelden zoiets gezien. Mijn complimenten voor de ICTrs die dit hebben vormgegeven.

Willem Spakenburg

De Tado Smart Thermostaat is een zeer flexibel systeem. Ervan uitgaande dat u al een bekabelde thermostaat heeft, kunt u overschakelen op slimme verwarming door eenvoudigweg de hoofdunit van de Tado en de brug die op uw router wordt aangesloten, te installeren. Later kunt u individuele radiator bediening elementen toevoegen om uw warmte per kamer te regelen.

Uw verwarmingsschema kan worden geregeld via de smartphone app, en er is ook ondersteuning voor Google Assistant, Amazon Alexa en Siri, plus een IFTTT kanaal. Er is ook een geo lokalisatie, die de verwarming automatisch uitschakelt als er niemand thuis is, en weer inschakelt als je op de terugweg bent.

Tado’s is niet de goedkoopste slimme thermostaat, maar je hoeft niet te betalen voor een professional om hem te installeren: hij wordt geleverd met gedetailleerde montage-instructies, zodat je het zelf kunt doen. Al met al is het een perfecte systeem voor iedereen die net is begonnen met slimme verwarming.

Kern Specificaties – Thermostaat op afstand: Ja; Warmwater Ondersteuning: Ja; individuele radiator bediening: Ja; Voice assistant ondersteuning: Alexa, Google Assistant, Siri; IFTTT: Ja; Garantie: 2 jaar RTB

GOEDE KEUZE

Honeywell EvoHome Single Zone Systeem OpenTherm

Adviesprijs

267,-

3.332 andere kochten dit product

Met het Honeywell EvoHome Single Zone Systeem OpenTherm kun je de juiste temperatuur instellen, op het juiste moment, op de juiste plaats. Dankzij dit stukje technologie bepaal je de temperatuur in iedere kamer van je huis. Waarom het hele huis verwarmen als je enkel in de woonkamer zit? Daarnaast is de draadloze thermostaat zelflerend en zorgt dat de gewenste temperatuur is bereikt op het ingestelde tijdstip.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

U kunt de Evohome gebruiken als een slimme basisverwarming, maar hij komt pas echt tot zijn recht als u er een set aangesloten TRV’s (€59 per stuk) aan koppelt, zodat u uw verwarming per kamer kunt regelen. De touchscreen controller geeft u een duidelijk overzicht van elke verwarmingszone in uw huis, en aanpassingen kunnen ook via de smartphone-app worden gemaakt – of via de juiste TRV, omdat elk zijn eigen scherm en bediening heeft.

Er is helaas geen geolocatie , dus uw verwarming schakelt de verwarming niet automatisch uit wanneer u weggaat (hoewel u IFTTT kunt gebruiken om het op afstand te bedienen). En terwijl de Alexa-vaardigheid goed werkt, wordt Google Home momenteel niet ondersteund in het Nederland.

Er is ook geen ontkenning dat Evohome duur is, als je eenmaal rekening houdt met de kosten van TVRs. Omdat je echter niet het hele huis hoeft te verwarmen, kan Evohome je op de lange termijn geld besparen. Het is een geweldig systeem dat echt de kracht van slimme verwarming laat zien.

Kern Specificaties – Thermostaat op afstand: Ja; Warmwater Ondersteuning: Ja; individuele radiator bediening: Ja; Voice assistant ondersteuning: Alexa; IFTTT: Ja; Garantie: 2 jaar RTB

GOEDE KEUZE

Nest Learning Thermostat (3e generatie)

Adviesprijs

239,-

5.056 andere kochten dit product

De Nest Learning Thermostat zorgt voor de gewenste temperatuur op het juiste moment. Hij leert van jouw leefgewoontes en bespaart energie door de temperatuur te verlagen als je weg bent. De 3e generatie Nest Learning Thermostat is geschikt voor alle cv-ketels. In combinatie met een modulerende cv-ketel bespaar je echter meer energie. De Nest kan de boiler aansturen en warmt het water nog even extra op als dat nodig is. Ook heeft de thermostaat een groot en duidelijk scherm met de tijd en temperatuur. Deze licht op als je binnenkomt. Sluit de Nest aan op je wifinetwerk in huis en bedien hem op afstand met de Nest-app op je smartphone of tablet.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De Nest Learning Thermostat is verkrijgbaar in een reeks aantrekkelijke kleuren, en het is ook gemakkelijk te gebruiken: de hele buitenbehuizing fungeert als een wijzerplaat, waardoor u zeer goede controle heeft over de temperatuur, schema’s en andere functies. U kunt ook alles configureren met de bijbehorende smartphone app – maar u hoeft hier niet veel aan te doen, want de Nest is ontworpen om uw voorkeuren te leren kennen en automatisch een verwarmingsschema op te stellen.

Een andere interessante functie is de ingebouwde bewegingsmelder; de Nest gebruikt dit in combinatie met de locatie van je telefoon om te bepalen wanneer je buitenshuis bent. Het stelt de Nest ook in staat om informatie op te flitsen terwijl u voorbij loopt, zoals een klok, temperatuur details of een weersvoorspelling. Als laatste truc kan de Nest Thermostaat geïntegreerd worden met een Nest Protect toestel, als u er een heeft, om waarschuwingen op het scherm te tonen of automatisch de verwarming uit te schakelen als er koolmonoxide wordt gedetecteerd – een doordachte detail.

Aangezien Nest eigendom van Google is, is het geen verrassing dat de thermostaat Google Home, Amazon Alexa en IFTTT ondersteunt. De enige tekortkoming is dat het geen multiroom configuraties ondersteunt – maar als je gewoon een eenvoudige, gecentraliseerde controller wilt, is de Nest moeilijk te verslaan.

Kern Specificaties – Thermostaat op afstand: Ja; Warmwater Ondersteuning: Ja; individuele radiator bediening: Nee; Voice assistant ondersteuning: Alexa, Google Assistant; IFTTT: Ja; Garantie: 2 jaar RTB

GOEDKOOPSTE

Honeywell Lyric T6 (bedraad)

Adviesprijs

154,-

4.116 andere kochten dit product

De Honeywell Lyric T6 (bedraad) slimme klokthermostaat plaats je eenvoudig aan elke wand in je woonkamer. Deze slimme thermostaat is zowel geschikt voor aan/uit als modulerende cv-ketels. Daarnaast ondersteunt hij het OpenTherm-protocol. Download de gratis Honeywell-app op je smartphone of tablet (iOS en Android). Vervolgens stel je op de app of via het touchscreen eenvoudig het gewenste verwarmingsschema per dag in. De thermostaat is zelflerend. Hij weet na een week precies wanneer je wel en niet thuis bent.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als een volledige Evohome installatie een beetje buiten uw behoeften (of uw budget) is, is de Honeywell’s goedkopere Lyric T6 de perfecte keuze. De standaard T6 wordt aangesloten op bestaande thermostaat draden; de T6R kost ongeveer €20 meer en werkt draadloos.

Eenmaal op zijn plaats, maakt de Lyric T6 verbinding met uw thuisnetwerk via ingebouwde Wi-Fi, en wordt volledig geconfigureerd via de smartphone app. Om te beginnen, hoeft u alleen maar de drie verwarmingsmodi – Home, Away en Sleep – te configureren en multi-user geolocatie in te stellen, zodat de Lyric automatisch kan detecteren wanneer niemand thuis is en de verwarming kan uitschakelen. Als u wilt, kunt u een eigen verwarmingsschema maken, maar vervelend genoeg schakelt dit de geolokalisatie uit.

Net als andere slimme thermostaten leert de Lyric T6 de thermische eigenschappen van uw huis kennen, zodat hij weet hoe lang het opwarmen duurt. Er is ook een vakantiefunctie, zodat u de verwarming gemakkelijk kunt uitschakelen tot een bepaalde datum. En met ondersteuning voor Apple HomeKit, Alexa, Google Home en IFTTT, heb je geen gebrek aan controlemogelijkheden. Hoewel het niet kan beweren dat het de thermostaat is met de meeste functies, maar deze thermostaat bezit grote waarde voor €150.

Kern Specificaties – Thermostaat op afstand: Ja; Warmwater Ondersteuning: Nee; individuele radiator bediening: Nee; Voice assistant ondersteuning: Alexa, Google Assistant, Siri; IFTTT: Ja; Garantie: 2 jaar RTB

Recente Artikelen

Apple MacBook Pro 15″ Touch Bar Adviesprijs 2399,- 33.115 andere kochten dit product Apple MacBook Pro 15" Touch Bar (2019) heeft genoeg kracht om vloeiend in grote apps te navige...
Apple Macbook Air (2018) Adviesprijs 1199,- 28.457 andere kochten dit product De 13,3 inch MacBook Air 2018 heeft in tegenstelling tot zijn voorgangers een Retina scherm, waarop beelden ...
HP Envy 13 Adviesprijs 899,- 11.404 andere kochten dit product Bewerk je foto's op de HP ENVY Laptop 13-aq0912nd die je met je meeneemt. Je werkt met software als Adobe Pho...
Samsung Galaxy Tab S4 Adviesprijs 549,- 19.756 andere kochten dit product De krachtige Samsung Galaxy Tab S4 gebruik je niet alleen voor het kijken van je favoriete series, maar ook voor je werk of studie...
Apple iPad Pro 2018 Adviesprijs 859,- 33.776 andere kochten dit product Apple iPad Pro (2018) heeft door het vernieuwde design met dunne randen een groter 11 inch scherm, terwijl de...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *