Beste robotstofzuiger 2019: Schoonmaken met de beste robotstofzuigers die u kunt kopen op dit moment

Bent u er klaar mee met het wekelijkse stofzuigen? Waarom dan niet een robotstofzuiger die u een handje kan helpen?

Robots hebben de wereld nog niet overgenomen, maar voor huishoudelijke klusjes zijn ze zeker bezig met het maken van hun entree. De robotstofzuiger moet de beste van de huishoudelijke apparaten zijn die de afgelopen jaren is uitgevonden.

Ze kunnen een klein fortuin kosten, maar als u op zoek bent naar een makkelijke en inspanning-vrije manier om uw vloeren schoon te houden, dan kan het kopen van een van deze robot helpers een van de beste investeringen zijn die u ooit hebt gedaan. Zelfs de duurste modellen zullen een gewone stofzuiger voor zuigkracht en kracht niet volledig inhalen, en niemand heeft er nog een uitgevonden die de trap kan schoonmaken, maar zolang je niet verwacht dat ze wonderen zullen verrichten, zijn robotstofzuigers een briljante manier om je huis spic en span te te krijgen.

Dankzij het gebruik van ingebouwde camera’s en sensoren vinden ze zonder gedoe hun weg door uw huis – en de duurdere modellen zijn voorzien van verschillende reinigingsmodi en geavanceerde functies zoals de mogelijkheid om kaarten te maken van waar en hoe lang ze gereinigd hebben.

Maar met een prijs die bijna duizend euro bedraagt, is het de moeite waard om precies te weten wat je krijgt voordat je die aankoop doet.

Hoe lang gaan de interne batterijen mee?

De meeste reinigers hebben een minimale levensduur van 60 minuten, hoewel sommige high-end modellen tot twee uur meegaan. De meeste op deze lijst komen met hun eigen laaddocks, en kunnen hun eigen weg terug vinden om hun batterij bij te vullen als ze te weinig stroom overhebben. Meer basismodellen zoals de Dirt Devil moeten echter handmatig worden opgeladen, waardoor ze minder gebruiksvriendelijk zijn.

Kunnen ze omgaan met huishoudelijke obstakels?

Dat hangt echt af van het model. De goedkopere versies hebben een willekeurig reinigingspatroon, terwijl de duurdere versies gebruik maken van sensoren om hun weg te vinden in uw huis, stoppen wanneer er een obstakel dichtbij is en er vervolgens omheen bewegen. Dat gezegd hebbende, zullen zelfs de basis daarvan een ‘klif-sensor’ hebben, wat betekent dat het niet naar beneden zal crashen. Wat je ook koopt, het is waarschijnlijk het beste om ervoor te zorgen dat je alles wegzet wat de weg kan blokkeren of per ongeluk wordt opgezogen.

Welke robotstofzuigers leveren de beste reinigingsprestaties?

Bij robotstofzuigers zijn er twee soorten om over na te denken. De goedkopere borstels worden geleverd met draaiende borstels. Ze bewegen met de klok mee en tegen de klok in aan de voorkant van het lichaam en slepen het vuil naar binnen. Als u bereid bent om iets meer te betalen, krijgt u één grote roterende borstel die het voor de stofzuiger gemakkelijker moet maken om vuil op te zuigen. We raden ook aan om op zoek te gaan naar een model dat een bredere borstel heeft, omdat dat betekent dat het tot in de hoeken van de kamers kan doordringen of, nog beter, een model dat aan één kant rechthoekig is.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen robotstofzuigers:

 1. favorietli-thumbnail
  NEATO BOTVAC D7 CONNECTED
  Met de krachtige Neato Botvac D7 Connected bepaal jij zelf welke ruimtes de robotstofzuiger schoonmaakt én houd je hem tegelijkertijd in de gaten. Je bestuurt de robotstofzuiger namelijk via een app op je telefoon. Via deze app zie je op de plattegrond waar de robot zich bevindt en hoe ver deze is in het schoonmaakprogramma.

 2. li-thumbnail
  DYSON 360 EYE
  De Dyson 360 Eye zorgt er met een hoge zuigkracht en een systematische schoonmaakroute voor dat je de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak uit de kast haalt. Ook drempels of andere kleine hoogteverschillen zijn geen probleem. De rupsbanden houden door het unieke ontwerp namelijk altijd contact met de vloer.

 3. li-thumbnail
  EUFY ROBOVAC R550C
  Heb je regelmatig rondslingerende dierenharen in huis, dan is de Eufy RoboVac R550C iets voor jou. Deze robotstofzuiger heeft een ronddraaiende middenborstel én een extra hoge zuigkracht. Hierdoor komen dierenharen gemakkelijker van de grond, zelfs van vloerkleden of laagpolige tapijten.

 4. li-thumbnail
  IROBOT ROOMBA 980
  De iRobot Roomba 980 stofzuigt tot 185 vierkante meter op 1 accu, en gaat hiermee langer door dan de meeste andere Roomba robotstofzuigers. Raakt de accu leeg terwijl de robot nog niet klaar is met het schoonmaakprogramma, dan laadt ‘ie op en gaat weer verder als de accu vol is.

 5. li-thumbnail
  NEATO BOTVAC D5 CONNECTED
  De Neato Botvac D5 connected scant tijdens het stofzuigen met lasers je kamer en navigeert vervolgens moeiteloos om meubels heen. Hierbij produceert de stille robotstofzuiger maar 59 decibel, je laat hem dus ook ’s ochtends vroeg zuigen terwijl jij nog even uitslaapt. Door de zijborstels worden ook hoeken niet overgeslagen.

 6. li-thumbnail
  ECOVACS DEEBOT OZMO930
  Met de Ecovacs Deebot OZMO930 heb je controle over wat de robot precies doet. Naast dat je deze robotstofzuiger bestuurt via een app, bepaal je via deze app namelijk ook welke schoonmaakroute de robot aflegt. Daarnaast plaats je op de plattegrond in de app gemakkelijk een virtuele muur als je wilt dat de robot delen van de kamer vermijdt.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

43% KORTING

Robotstofzuigers

Ecovacs Deebot OZMO T8

399.00
29% KORTING
40% KORTING
20% KORTING

Robotstofzuigers

iRobot Roomba Combo

279.00

FAVORIET

Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected

Adviesprijs

784,-

8.863 andere kochten dit product

Met de krachtige Neato Botvac D7 Connected bepaal jij zelf welke ruimtes de robotstofzuiger schoonmaakt én houd je hem tegelijkertijd in de gaten. Je bestuurt de robotstofzuiger namelijk via een app op je telefoon. Via deze app zie je op de plattegrond waar de robot zich bevindt en hoe ver deze is in het schoonmaakprogramma. Daarnaast is het mogelijk om via de app virtuele muren te plaatsen. Hiermee verbied je de robotstofzuiger een bepaald gebied te stofzuigen. Door de draaiende borstels is deze robotstofzuiger ook geschikt voor grover vuil of dierenharen. En is de accu leeg, dan rijdt de robot zelf terug naar het laadstation en gaat weer verder waar hij gebleven was als de accu weer vol is.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Een krachtige stofzuiger die zijn plan goed kan trekken”

Zeer tevreden – doet wat er beloofd is. Instellen van de area app gaat redelijk makkelijk en werkt nadien prima. Niet gescande ruimten doe je eenvoudig handmatig. Schoonmaken stofcontainer gemakkelijk. Kortweg, een topper!

Isobel Cox

Er is geen twijfel mogelijk – de Neato Botvac D7 Connected is de beste robotstofzuiger die we kunnen kopen, ondanks het feit dat het geen enorme upgrade is ten opzichte van zijn voorganger, de D5 Connected.

Het ontwerp is goed doordacht: door het lage profiel van 100 mm van de D7 Connected kan hij gemakkelijk onder banken, bedden en andere laagzittende meubels duiken, terwijl zijn stofreservoir van 0,7 liter ruim voldoende is.

Wat de Botvac echter onderscheidt van zijn rivalen is de laserscanner bovenop het vacuüm. Zo kan de robot een gedetailleerde kaart van de omgeving opbouwen en obstakels vermijden – of het licht nu aan of uit is.

Een andere nuttige functie is de mogelijkheid om virtuele “no-go zones” in te stellen via de apps. Houd er echter rekening mee dat deze alleen werken als je de app gebruikt om te beginnen met schoonmaken. Als u op de fysieke aan/uit-knop op de stofzuiger drukt, moet u de bijgeleverde grensstreepjes neerleggen.

Dus hoe goed is de Neato Botvac D7 aangesloten op daadwerkelijk schoonmaken? In één woord: uitstekend. Het gaat op een verbazingwekkende methodische manier te werk die ervoor zorgt dat elk deel van het vloeroppervlak wordt bedekt. Kortom, het is het volledige pakket – zij het een prijzig pakket.

LUXE KEUZE

Dyson 360 Eye

Dyson 360 Eye

Adviesprijs

949,-

2.106 andere kochten dit product

De Dyson 360 Eye zorgt er met een hoge zuigkracht en een systematische schoonmaakroute voor dat je de reguliere stofzuiger een stuk minder vaak uit de kast haalt. Ook drempels of andere kleine hoogteverschillen zijn geen probleem. De rupsbanden houden door het unieke ontwerp namelijk altijd contact met de vloer. Zo klimt de robotstofzuiger als het ware over de drempel heen. Je bedient `m eenvoudig via een app op je mobiel. Hierop stel je een schoonmaakschema in of bekijk je waar in de ruimte de robot nu is.

Bekijk prijs bij coolblue

Met een zuigkracht die twee keer zo groot is als die van een andere robotstofzuiger, heeft de Dyson 360 een echte claim dat hij de enige is die uw standaard rechtopstaande stofzuiger kan vervangen. De volle breedte borstel aan de onderkant van het apparaat zorgt ervoor dat het meer vuil kan opnemen, terwijl de 360-graden camera ervoor zorgt dat het weet waar het gereinigd heeft en waar het naartoe moet.

Na een volledige lading – die 2 uur 45 minuten in beslag neemt – krijg je 45 minuten zuigkracht, en met de Dyson app betekent dat je op afstand kunt starten, pauzeren en stoppen met de reiniger en ook de reiniging kunt plannen. De grootte van de stofzuiger zelf suggereert dat het moeilijk zou kunnen zijn om onder sommige banken te komen, en de kleine vuilnisbak van 0,33 liter betekent dat het vaak geleegd moet worden – maar verder is dit een robotstofzuiger dat echt de moeite waard is.

GOEDE KEUZE

Eufy RoboVac R550C

Adviesprijs

289,-

5.721 andere kochten dit product

Heb je regelmatig rondslingerende dierenharen in huis, dan is de Eufy RoboVac R550C iets voor jou. Deze robotstofzuiger heeft een ronddraaiende middenborstel én een extra hoge zuigkracht. Hierdoor komen dierenharen gemakkelijker van de grond, zelfs van vloerkleden of laagpolige tapijten. Liggen de haren onder meubels of kasten? Met een hoogte van 7,8 centimeter maakt de robot ook op die plekken schoon. Je bestuurt de robotstofzuiger eenvoudig via een app op je telefoon. Hierop stel je een schoonmaakprogramma in of houd je de voortgang in de gaten.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Je hebt misschien nog niet van Eufy gehoord, maar laat dat je niet afschrikken: de goedkope en vrolijke RoboVac R550C is een goede keuze als je ongeveer 300 euro te besteden hebt.

Het is rond van vorm en heeft een laag profiel, zodat het onder meubels past en het tapijt onder uw bed kan worden gereinigd, en het zal zichzelf opladen als de batterij bijna leeg is. Met een reinigingstijd tot 100 minuten per acculading zou het echter in staat moeten zijn om zelfs de grootste kamers te reinigen voordat u dat zou moeten doen.

Andere functies zijn onder andere Alexa en Google Assistant ondersteuning (zodat u kunt vertellen dat er schoon gemaakt moet worden via uw Echo of Google Home luidsprekers), een eigen applicatie, zodat u deze via uw smartphone kunt bedienen, en een handige afstandsbediening waarmee u de bediening kunt sturen als uw telefoon niet bij de hand is.

Met 14.8V is de Eufy RoboVac ook behoorlijk krachtig voor het geld, en het is redelijk stil. Als u op zoek bent naar een duik in het water van de automatische stofzuiger, maar niet in de buurt van 500 euro wilt uitgeven, dan is deze stofzuiger een veilige en betaalbare keuze.

GOEDE KEUZE

iRobot Roomba 980

Adviesprijs

840,-

4.335 andere kochten dit product

De iRobot Roomba 980 stofzuigt tot 185 vierkante meter op 1 accu, en gaat hiermee langer door dan de meeste andere Roomba robotstofzuigers. Raakt de accu leeg terwijl de robot nog niet klaar is met het schoonmaakprogramma, dan laadt ‘ie op en gaat weer verder als de accu vol is. Je verbindt de robot via een app aan je telefoon. Hierop stel je de robot in en houd je de voortgang in de gaten, waar je ook bent. Komt de robot een tapijt of vloerkleed tegen? Dan schakelt automatisch de turbostand in. Heb jij grote ruimtes thuis, bestuur je de robot het liefst via je mobiel en wil je een topklasse robotstofzuiger, dan is dit een goede keuze voor jou.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

De iRobot Roomba 980 is een andere hoogwaardige robotstofzuiger, maar voor die flinke investering krijg je genoeg functies om de Dyson 360 te evenaren. Net als de Dyson gebruikt de Roomba 980 camera’s om zijn weg te vinden in uw huis daarnaast reist hij in parallelle lijnen om ervoor te zorgen dat hij alle stofdeeltjes verzamelt. Door het lage profiel kan hij onder elk meubelstuk komen en de langere zijborstels zorgen ervoor dat elke hoek en plint vlekkeloos is. Met de iRobot Home app kunt u de schoonmaak plannen, en wanneer u niet thuis bent, gaat het automatisch terug naar het station om de volgende run op te laden. Als u een huisdier heeft, verzamelt de borstelloze extractoren zelfs de langste haren in de 0,6 liter afvalbak, en om de beste reinigingsresultaten te verkrijgen, verhoogt de Roomba 980 automatisch het vermogen wanneer hij detecteert dat hij over tapijt reist in plaats van over harde vloeren.

GOEDE KEUZE

Neato Botvac D5 connected

Neato Botvac D5 connected

Adviesprijs

546,-

4.111 andere kochten dit product

De Neato Botvac D5 connected scant tijdens het stofzuigen met lasers je kamer en navigeert vervolgens moeiteloos om meubels heen. Hierbij produceert de stille robotstofzuiger maar 59 decibel, je laat hem dus ook ’s ochtends vroeg zuigen terwijl jij nog even uitslaapt. Door de zijborstels worden ook hoeken niet overgeslagen. Bedien de stofzuiger vanuit bed of vanaf kantoor met de handige app. De Neato robotstofzuiger vangt vuil, stof en dierenharen op in de 0,7 liter grote opvangbak. 

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Hoewel de Neato D7 Connected onze keuze is uit de beste robotstofzuigers die we op dit moment kunnen kopen, is deze Botvac D5 Connected van Neato een goed alternatief voor wat minder geld.

Hij is slechts 10 cm hoog, dus heeft geen moeite om onder meubels zoals de Dyson te komen, heeft een capaciteit van twee keer de vuilnisbak van 0,7 liter en is bijna €200 goedkoper. Door de platte voorkant kan hij tot aan de plinten komen, en hoewel de borstel niet helemaal langs de onderkant van het lichaam reikt, heeft hij aan de rechterkant een kleine draaiende borstel voor het verzamelen van stof op moeilijk bereikbare plaatsen. In termen van reinigingsprestaties is hij niet zo krachtig als de Dyson en gebruikt hij een laser om uw ruimtes te scannen in plaats van een camera, voor de prijs is dit een echte aanrader.

GOEDE KEUZE

Ecovacs Deebot OZMO930

Adviesprijs

539,-

5.669 andere kochten dit product

Met de Ecovacs Deebot OZMO930 heb je controle over wat de robot precies doet. Naast dat je deze robotstofzuiger bestuurt via een app, bepaal je via deze app namelijk ook welke schoonmaakroute de robot aflegt. Daarnaast plaats je op de plattegrond in de app gemakkelijk een virtuele muur als je wilt dat de robot delen van de kamer vermijdt. Wil je jouw vloer naast stofzuigen ook gelijk dweilen? Vul dan het waterreservoir en de robot doet de rest. Ligt er in de kamer een vloerkleed, dan slaat hij deze tijdens het dweilen over. Als de dweilfunctie niet is ingeschakeld herkent de robot een kleed en zet dan automatisch de turbofunctie aan.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Het kan een van de middenklasse opties op deze lijst zijn, maar de Ecovacs Deebot OZMO930 biedt een goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Een brede functieset en wordt geleverd met een app-gebaseerde bediening en een infrarood afstandsbediening.

Het ondersteunt ook Amazon Alexa spraakcommando’s, dus je zult er al snel vanuit een kamer naar schreeuwen – net zoals je je kinderen dat zouden doen. In tegenstelling tot uw echte kinderen is de OZMO930 redelijk stil.

Het is niet de meest grondige reiniger – het gaat nogal willekeurig te werk en is niet zo methodisch als bijvoorbeeld de Neato D7 Connected – maar de batterijduur van ruim 100 minuten zorgt ervoor dat hij uiteindelijk de meeste delen van uw vloer bereikt. Al met al is het niet slecht voor de prijs, maar we moedigen u aan om een beetje meer uit te geven en in plaats daarvan een Neato te kopen.

(Visited 414 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.