Beste accuboormachines 2019: Boormachines en Hamerboren.

Als u op zoek bent om licht werk te maken van boren, het bouwen van meubels en basic doe-het-zelf klusjes dan wilt u een van deze draadloze wonderen.

Geen doe-het-zelf arsenaal zou compleet zijn zonder een betrouwbare accuboormachine. Handig voor het monteren van nieuwe meubels, het repareren van beschadigingen door alledaagse slijtage en andere klussen in huis, een boor is van essentieel belang.

Maar terwijl de meesten van ons een boormachine met draad hebben die zich ergens in huis verstopt, kunt u zich met een snoerloos model vrij bewegen en werken zonder beperkingen, zodat u de moeilijke hoeken en kubusvormige gaten in uw huis kunt bereiken.

Er is een enorm assortiment draadloze boren op de markt (en boormachines, en hamerboren, en hamerboren, en SDS boren, waar we het binnenkort over zullen hebben) en ze komen met een even groot aantal functies om alle doe-het-zelf taken uit te voeren waarvoor je ze mogelijk nodig hebt. Als u tips wilt over waar te beginnen en waar u op moet letten, bekijk dan onze aankoopgids hieronder. Als u al weet waar u naar op zoek bent, ga dan verder naar ons overzicht van de beste accuschroefboormachines hieronder.

Welk type boor moet ik kopen?

Er zijn heel wat verschillende soorten boormachines, waarvan de meeste er vrij gelijkaardig uitzien aan het ongetrainde oog. Hieronder vindt u een kort overzicht van de belangrijkste typen, en hoe ze van elkaar verschillen.

Schroefboormachine

Als u een boormachine wilt die u kunt gebruiken voor een verscheidenheid aan taken in huis, overweeg dan een boormachine. Het meest voorkomende type boormachine, dit kan worden gebruikt om gaten te boren in alles, van muren tot hout tot metselwerk, en ook om schroeven aan te duwen. Ze zijn lichter dan de krachtigere boren hieronder, waardoor ze wendbaarder zijn voor moeilijk bereikbare taken. Ze zullen echter worstelen met zwaardere klussen, omdat ze niet de krachtige motoren of ontwerpen met een hoog koppel van de andere gereedschappen hieronder hebben.

Slagschroevendraaier

Deze lijken misschien op een standaard boormachine, maar impactdrivers zijn speciaal ontworpen om schroeven aan te drijven, niet om gaten te boren – ze gebruiken een combinatie van een enorm draaimoment en percussieve slagen tegen de achterkant van de boorbits om schroeven aan te drijven op de zwaarste oppervlakken. Ze zijn van oudsher veel compacter dan de andere gereedschappen hier, en omdat er geen heen en weergaande beweging is (in tegenstelling tot hamer- en SDS-boren), zijn ze ook minder hard voor de polsen. Ze maken normaal gesproken gebruik van zeskantboren, en hoewel u theoretisch specifieke slagvaste boren kunt gebruiken (standaard boren kunnen breken door de combinatie van rotatie en slagkracht), is dit niet waarvoor ze ontworpen zijn en ze zijn niet zo geschikt voor millimeterprecieze taken. Het boren van schroeven is hun specialiteit.

Combi-boor

Als u in harde materialen zoals metaal of beton moet boren en ook schroeven moet aandrijven, dan is uw eerste keuze een combi-boor. Deze zijn geschikt voor alledaags boren en schroeven, maar bieden vaak een verbeterd torsiekoppel voor veeleisendere klussen en voegen ook een basishamerfunctie toe die door hardere materialen kan breken. Ze zijn duurder dan standaard boormachines en niet zo krachtig als high-end hamers of SDS boorhamers.

Boorhamer

Deze gebruiken een krachtigere voorwaartse en achterwaartse hamerwerking in combinatie met de draaiende boor om door het zwaarste metselwerk of steen te slaan. Die kracht resulteert in een grotere, omvangrijkere boormachine die beter is dan mindere combi-boormachines, maar die ook meer kost dan hun meer alledaagse tegenhangers. Ze zijn over het algemeen echter niet zo krachtig als de SDS-boren hieronder, ze zijn veel luidruchtiger en hebben vaak niet de mogelijkheid om te worden gebruikt in een hamer-only modus met beitelbits.

SDS boormachine

Ook wel bekend als SDS boorhamers, deze gereedschappen zijn normaal gesproken omvangrijker en zwaarder dan standaard hamerboren, maar zijn ontworpen voor veel zwaardere doe-het-zelfklussen waarbij kracht voorop staat. De SDS-specifieke boor- en boorbits hebben kleine inkepingen aan de achterkant waar ze in de boor zijn ingegoten (er is geen spie nodig, dus dit duurt enkele seconden), en de kogellagers in de SDS-boorhouder houden ze stevig op hun plaats terwijl de boor heen en weer hamert. Deze boren zijn er in drie hoofdtypen: twee-mode, drie-modus en drie-modus met verwisselbare klauwplaat. Bij de modellen met twee modi kunt u alleen kiezen tussen alleen roterende en gecombineerde roterende/hamerwerking, terwijl de modellen met drie modi ook de optie van alleen hamerwerking toevoegen – wat het mogelijk maakt om ze te gebruiken met beitelachtige aanbouwdelen voor sloopwerkzaamheden.

Hoe lang gaan de batterijen mee?

Het voor de hand liggende nadeel van het gebruik van een accuboormachine is dat deze eerst moet worden opgeladen voordat u aan het werk kunt gaan. Het goede nieuws is dat de meeste accuboormachines nu gebruik maken van lithium-ionbatterijen, die hun lading goed vasthouden, zelfs wanneer ze niet in gebruik zijn en op elk moment kunnen worden opgeladen – niet alleen wanneer ze leeg zijn. In theorie geldt: hoe hoger de capaciteit van de accu (normaal gemeten in Ah), hoe langer de accu meegaat – dat hangt natuurlijk volledig af van waar u de boor voor gebruikt, omdat de hamerstand het vermogen sneller afneemt dan de pure draaimodi. Als de levensduur van de batterij een punt van aandacht is, komen veel boormachines nu met verwisselbare batterijen, zodat u altijd een reservebatterij bij de hand hebt – voor grotere klussen is het de moeite waard om een reservebatterij te kopen

 

Onze lijst met zorgvuldig gekozen boormachines:

 1. favorietli-thumbnail
  BOSCH PSB 1800 LI-2 SYSTEMBOX
  De Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox is een fijne en complete set waar je als doe-het-zelver een hoop plezier van hebt. Je gebruikt de PSB 1800 LI-2 voor allerlei klussen in en om het huis.

 2. goedkoopsteli-thumbnail
  BLACK & DECKER BDCHD18BAFC-QW
  De draadloze boormachine met klopfunctie maakt namelijk ook nog 21.000 slagen per minuut, zodat je met gemak in tegels of een bakstenen muurtje boort. De ingebouwde led-verlichting zorgt voor goed zicht tijdens het schroeven en boren en door de 11 koppelstanden schroef je altijd op de juiste snelheid.

 3. li-thumbnail
  DEWALT DCD796D2
  De DeWALT DCD796D2 accu klopboormachine is een prachtig stuk gereedschap om te hebben. Niet alleen omdat de machine zeer compleet wordt geleverd in een handige TSTAK koffer met twee accu’s en een lader, maar vooral om de top prestaties. De krachtige koppel van 27Nm – 70Nm is imposant te noemen voor een relatief compacte accu klopboormachine.

 4. li-thumbnail
  MAKITA CLX201SAX1 COMBISET
  De Makita CLX201SAX1 combiset bestaat uit een compacte accuboormachine en een 110 Nm slagschroevendraaier. Je krijgt er een handige koffer bij, zodat je de 10,8 volt gereedschapsset altijd netjes opbergt. Beide machines zijn licht van gewicht en voorzien van een handige clip om ze aan je riem te hangen.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

[ux_products type=”row” cat=”467″ products=”4″ offset=”10px” order=”asc”]

FAVORIET

blank

Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox

Adviesprijs

155,-

blank

8.775 andere kochten dit product

De Bosch PSB 1800 LI-2 Systembox is een fijne en complete set waar je als doe-het-zelver een hoop plezier van hebt. Je gebruikt de PSB 1800 LI-2 voor allerlei klussen in en om het huis. Van het in elkaar zetten van kasten, tot het zelf maken van een tuinhek of vlonder; de accuklopboormachine is krachtig genoeg voor uiteenlopende boorklussen. De werkverlichting draagt bovendien bij aan het nauwkeurig boren op de juiste plek. Er worden maar liefst 241 accessoires meegeleverd in een praktische koffer.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

“Goede prijs/kwaliteit: Handig boor voor dummies”

De boor is geweldig, ik gebruikt het zoveel bij het verhuizen. Je moet wel weten dat deze boor niet bedoeld is om in het plafond of ander beton te boren. Maar voor de rest kun je het denk ik voor alles gebruiken. Een must have in het huis voor kleine klusjes.

Rick Smal

Voor zo’n klein stuk gereedschap heeft de Bosch PSB 1800 veel kracht in het lichtgewicht frame. Met een tweeversnellingsbak met twee versnellingen en 20 vooraf instelbare instellingen voor koppel, boormachine en slagboormachine, krijgt u veel machine voor uw geld. Het laadt snel op en de batterij gaat lang mee, zodat u erop kunt rekenen voor ad hoc fixes en andere kleine stukjes doe-het-zelf.

In tegenstelling tot de meeste andere, meer veelzijdige boormachines op de markt, levert de combi-boormachine van Bosch niet te veel in één functie ten koste van de andere; dit lichte model presteert net zo goed wanneer het gaat om stootboren in hout als wanneer het gaat om het aanbrengen van lichtarmaturen.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 3kg; Batterij: 2 x lithium-ion; Spanning: 18V; Snelheid: 1.350rpm

GOEDKOOPSTE

Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

Adviesprijs

105,-

12.387 andere kochten dit product

De draadloze boormachine met klopfunctie maakt namelijk ook nog 21.000 slagen per minuut, zodat je met gemak in tegels of een bakstenen muurtje boort. De ingebouwde led-verlichting zorgt voor goed zicht tijdens het schroeven en boren en door de 11 koppelstanden schroef je altijd op de juiste snelheid. Met de BDCHD18BAFC-QW haal je een compleet pakket in huis: er wordt standaard een koffer met 80-delige accessoireset, 2 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu’s en een oplader meegeleverd.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Soms wilt u een goed allround product dat net iets meer aankan dan u denkt. Hier komt de Black & Decker tevoorschijn, met variabele snelheden en twee versnellingen instellingen waarmee u ofwel het koppel en de controle, ofwel de snelheid kunt prioriteren op basis van het werk dat u doet.

De Black & Decker heeft een indrukwekkende batterij met een goede levensduur, met een lithium-ion batterij die meer dan 80% van de lading gedurende 90 dagen vasthoudt. Het is ook voorzien van een veer om het wisselen zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Hoewel deze boor krachtiger is dan de gemiddelde combi-boormachine, heeft hij niet de kracht om serieus metselwerk aan te pakken; voor regelmatiger gebruik is een zwaardere hamerboormachine een geschiktere keuze.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 3.1kg; Batterij: Lithium-ion; Spanning: 18V; Snelheid: Variabel

GOEDE KEUZE

DeWalt DCD796D2

Adviesprijs

219,-

blank

11.272 andere kochten dit product

De DeWALT DCD796D2 accu klopboormachine is een prachtig stuk gereedschap om te hebben. Niet alleen omdat de machine zeer compleet wordt geleverd in een handige TSTAK koffer met twee accu’s en een lader, maar vooral om de top prestaties. De krachtige koppel van 27Nm – 70Nm is imposant te noemen voor een relatief compacte accu klopboormachine. De motor zonder koolborstels staat garant voor weinig onderhoud en een lange levensduur. 

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Als u van plan bent om met metaal, hout of metselwerk te werken, heeft u een boormachine met voldoende koppel nodig om de zwaarste oppervlakken te doorbreken. Dit DeWalt model is verrassend krachtig voor zijn formaat; ondanks zijn gewicht van slechts 2 kg, verpakt het alle kracht van een bedraad SDS+ model in een lichtgewicht, draagbaar stuk gereedschap.

Als u uw nieuwe boor vrij regelmatig gebruikt en in staat bent om iets meer op te hoesten, zult u moeite hebben om een beter gereedschap te vinden dan de DeWalt DCD796D2 . Het is er niet één voor de occasionele doe-het-zelver, maar regelmatige gebruikers zullen de lage trillingsniveaus van de boor, die lange boorsessies op de arm gemakkelijker maken, waarderen. Het komt ook met een handige hamer-only modus – een functie die u niet zult vinden op goedkopere modellen.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 2kg; Batterij: Lithium-ion (apart verkrijgbaar); Spanning: 18V; Snelheid: 0-1.200rpm

GOEDE KEUZE

Makita CLX201SAX1 Combiset

Adviesprijs

200,-

9.001 andere kochten dit product

De Makita CLX201SAX1 combiset bestaat uit een compacte accuboormachine en een 110 Nm slagschroevendraaier. Je krijgt er een handige koffer bij, zodat je de 10,8 volt gereedschapsset altijd netjes opbergt. Beide machines zijn licht van gewicht en voorzien van een handige clip om ze aan je riem te hangen. Tegelijkertijd zijn ze daardoor niet minder krachtig. Zo haalt de boormachine een onbelast toerental van 1700 toeren per minuut waarmee je tot 21 millimeter in hout boort.

Bekijk prijs bij bol.com Bekijk prijs bij coolblue

Deze handige kit van Makita is niet goedkoop, maar wordt geleverd met zowel een slagschroevendraaier als een accuboormachine, zodat je voor elke situatie die je tegenkomt het gereedschap bij de hand hebt dat je nodig hebt. Ze zijn niet de krachtigste machines op de markt, maar ze zijn meer dan je nodig hebt voor de meeste huishoudelijke en doe-het-zelf taken, en een grote waarde voor je geld. In tegenstelling tot andere boorsets, die de kwaliteit voor kwantiteit in gevaar brengen, geeft de Makita set u beiden zonder compromissen.

Beide gereedschappen zijn stevig gebouwd en worden geleverd met een LED-licht om het werken in de donkerste en kleinste hoekjes te vergemakkelijken. Afgezien van dat, zult u geen andere toeters of bellen vinden – het is een betrouwbare set van accuboren die instaat is om alle klussen te dekken die u tegenkomt in huis. Deze Makita zal u alles geven wat u nodig heeft.

Belangrijkste specificaties – Gewicht: 2.5kg; Batterij: Lithium-ion (inbegrepen); Spanning: 10.8V.

(Visited 730 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *