de beste soundbar

De beste soundbar

Kwaliteit

Een soundbar biedt een veel betere kwaliteit dan de speakers van een tv, computer of smartphone; zonder de complexiteit van een ontvanger en luidsprekers. Afzonderlijke componenten bieden bijna altijd meer waarde voor uw geld, maar ze nemen ook meer ruimte in beslag en vereisen extra kabels; hun werking is een stuk ingewikkelder. Met behulp van een soundbar kunt u genieten van extra geluidskwaliteit, terwijl het eenvoudig in gebruik blijft.

Wat is het verschil

In vergelijking met onze budget-soundbar-keuzes, gebruiken de beste soundbars extra stuurprogramma’s voor elk kanaal, hebben ze krachtigere versterkers en zijn ze voorzien van geavanceerde ontwerpen. Extra stuurprogramma’s voor elk kanaal zorgen ervoor dat er sprake is van meer duidelijkheid en minder vervorming. Het geluid is helder en elk uniek geluid is gemakkelijk te horen. Het hebben van grotere versterkers zorgt er ook voor dat de soundbar niet wordt afgesneden en vermindert ook de vervorming. De geavanceerde ontwerpen van deze soundbars maken diepere bassen, betere virtuele surroundweergave en een strakker uiterlijk mogelijk.

U zult ook andere soundbars tegenkomen die verder gaan dan onze soundbar keuzes. Als u echter hoogwaardige audio zonder de complexiteit en ruimtevereisten van afzonderlijke componenten wilt, moet u een soundbar overwegen.

Wat is de beste soundbar?

Na grondig onderzoek van de lezers van TevredenConsument.nl en het combineren van inzichten met de resultaten van onze eerdere tests, denken wij dat de Sonos Playbar of Sonos Playbase de perfecte soundbar is voor de meeste mensen, afhankelijk van het type tv dat u heeft. Beide soundbars klinken ronduit fantastisch, zijn gemakkelijk in te stellen en te bedienen, beter dan iedere andere soundbar die we hebben getest.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen PC speakers:

  1. favorietli-thumbnail
    SONOS PLAYBAR
    Deze soundbar beschikt over 9 ingebouwde speakers. Plaats hem voor je tv, verbind hem via een optische kabel met je tv en luister naar een gedetailleerde geluidsweergave van je favoriete films, series en games.

  2. li-thumbnail
    Samsung HW-K950
    Met de Samsung HW-K950 komt het geluid van je film- of muziekcollectie uit elke hoek van de kamer. Deze krachtige set beschikt over 15 ingebouwde drivers, waarvan 4 drivers naar boven gericht staan.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

SONOS PLAYBAR

Adviesprijs

679,-

4.133 andere kochten dit product

Met de SONOS PLAYBAR klinkt het geluid van je tv vol en helder. Deze soundbar beschikt over 9 ingebouwde speakers. Plaats hem voor je tv, verbind hem via een optische kabel met je tv en luister naar een gedetailleerde geluidsweergave van je favoriete films, series en games. Via wifi koppel je de PLAYBAR aan andere SONOS speakers. Je bedient elke speaker met de SONOS app voor je smartphone of tablet.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Super gebruiksgemak & Eitje om te installeren”

De playbar heb ik nu een week of twee. Geweldig geluid. Heb na een week wel 2 Play 1’s erbij aangeschaft voor voller geluid en surround. Dan ben je wat geld kwijt, maar het resultaat is fan-tas-tisch!

Marije Janssen

Onze Playbar topkeuze is perfect voor mensen met een aan de muur gemonteerde tv. De Playbar klinkt fantastisch en is net zo eenvoudig in te stellen en te bedienen als iedere andere soundbar. De Playbase klinkt net zo goed en is aan te raden voor mensen met een staande tv. Beide modellen zijn te koop voor een prijs van ongeveer €600.

De Playbar en Playbase bieden niet dezelfde mate van fysieke en draadloze connectiviteit als andere soundbars uit een hogere prijsklasse die we in het verleden hebben getest, wat hun bruikbaarheid een beetje beperkt als u een grote bibliotheek heeft met Blu-ray films bijvoorbeeld. Maar als u uw entertainmentsysteem voornamelijk gebruikt om tv mee te kijken, te genieten van videostreamingdiensten of om digitale muziek mee af te spelen; dan is een gebrek aan invoer geen dealbreaker. Uit onze enquêteresultaten valt vooral op dat de meesten van jullie vooral veel digitale muziek afspeelt. En hoewel ze geen ingebouwde Bluetooth- of Airplayondersteuning hebben, zijn ze nog steeds erg eenvoudig te gebruiken en zijn ze de best klinkende audiosystemen die we in huis hebben getest.

GOEDE KEUZE

Samsung HW-K950

Samsung HW-K950

Adviesprijs

1.099,-

1.714 andere kochten dit product

Met de Samsung HW-K950 komt het geluid van je film- of muziekcollectie uit elke hoek van de kamer. Deze krachtige set beschikt over 15 ingebouwde drivers, waarvan 4 drivers naar boven gericht staan. Je plaatst de soundbar met de losse speakers in een surround opstelling. Door de Dolby Atmos techniek worden effecten via het plafond naar je luisterpositie gestuurd. Zo lijkt het alsof een vliegtuig echt over je heen vliegt.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

De Samsung HW-K950 biedt de beste audiokwaliteit die u kunt krijgen, maar zorgt daarbij ook voor een gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan invoeropties. Dit alles voor een prijs van ongeveer €900 tot €1100.

Als high-performance audio uw grootste zorg is en u niet wilt worden opgesloten in het Sonos-ecosysteem, dan denken we dat de Samsung HW-K950 nog steeds de beste allround soundbar is die u kunt krijgen. De HW-K950 biedt de beste combinatie van geluidskwaliteit, functies en bruikbaarheid zoals geen enkele andere soundbar dit kan.

Toen we deze soundbar gingen vergelijken met andere topmodellen tijdens onze praktijktesten, kwam nog steeds de Samsung HW-K950
als beste apparaat naar buiten. Als u graag audio wilt van hoge kwaliteit zonder het gedoe van veel extra boxen, kabels en bedrading, dan is er eigenlijk geen betere keuze dan dit. Het enige nadeel is de prijs, die voor de meeste van onze lezers helaas boven het budget ligt.

Als u €600 tot €1400 voor een soundbar iets te veel van het goede vindt, hebben we ook een handleiding opgesteld voor budget soundbars. Als u naar deze prijsklasse uitwijkt, betekent dit wel dat u een aantal voordelen en kwaliteiten van de topkeuzes moet opofferen. Met name op het gebied van bouwkwaliteit en geluidsprestaties. Maar zelfs de topkeuzes uit deze categorieën zullen u een veel betere geluidservaring bieden dan de ingebouwde luidsprekers van uw tv.

(Visited 71 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *