De beste OLED-TV

De beste OLED-TV

Na 30 uur OLED-TV’s te hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat de LG C8 de beste TV is voor mensen die topprestaties willen, met goede HDR-functies. Hoewel prijzig in vergelijking met een goede LCD-TV, levert de LG C8 een beter beeld dan elke LCD-scherm dat we hebben getest, en presteert het net zo goed als de duurdere OLED-TV’s. Het is een geweldige optie voor elke filmfan die beeldkwaliteit waardeert boven alles.

Wat is een OLED-TV?

Een OLED-TV gebruikt een scherm dat bestaat uit organische lichtdioden. Het grote voordeel van OLED-schermen is dat de pixels hun eigen licht uitstralen en geen achtergrondverlichting nodig hebben om een levendig en helder beeld te kunnen creëren. Dit betekent dat de TV’s veel dunner kunnen zijn, omdat ze geen extra laag met TL-verlichting of LED-achtergrondverlichting nodig hebben om de afbeeldingen weer te kunnen geven.

Hoewel een dunnere TV een mooie esthetische upgrade is, is het vermogen van een OLED-TV om de pixel afzonderlijk te bedienen de technologie die het waard is om zo’n duurder model te halen. Elke pixel kan volledig worden uit- of ingeschakeld tussen de frames door. Zo kunnen OLED-TV’s echt een pikzwarte kleur weergeven op het scherm. Het zorgt ook voor snelle framrates.

OLED vs. LCD

Het belangrijkste verschil tussen LCD-televisies (Liquid Crystal Display) en OLED-televisies (Organic Light Emitting Diode) is de manier waarop ze elk frame maken. LCD-TV’s werken door een lamp door een LCD-scherm te laten schijnen. Omdat LCD-pixels nooit volledig kunnen worden uitgeschakeld, wordt er altijd wat licht doorgelaten, ook wanneer de kleur echt gitzwart zou moeten zijn. Sommige LCD-TV’s produceren donkerder zwart dan anderen, dankzij lokaal dimmen en andere technologieën, maar perfect zwart zijn ze nooit. Op een OLED-TV zendt elke pixel zijn eigen licht uit, dus als een pixel zwart moet zijn, kan deze ook echt perfect zwart worden.

Het verschil tussen puur zwart en bijna zwart kan er op papier klein uitzien, maar u merkt gelijk een enorm verschil. De kwaliteit van zwart die een TV kan reproduceren, zorgt ervoor dat al het andere wat zichtbaar is op het beeld veel helderder wordt. Visueel springen andere objecten veel beter uit het scherm en zult u meer onderscheid zien tussen de objecten. Zelfs met HDR (high dynamic range), waarbij absolute helderheid het belangrijkste element kan zijn, kunnen OLED’s er beter uitzien dan LCD’s omdat de highlights er nog helderder uitzien tegen het pure zwart.

Aankoopadvies voor OLED-TV: alles wat u moet weten voordat u koopt!

U heeft misschien al gemerkt dat in klassieke LC- of LED-displays bijzonder donkere gebieden op het scherm niet in echt zwart verschijnen. In plaats daarvan kunnen ze precies dit verwachten met moderne OLED TV’s, zodat er een schitterend scherm ontstaat. Een dergelijke televisie is niet afhankelijk van achtergrondverlichting. Er wordt een andere technologie gebruikt, wat als voordeel heeft dat de algemene lichtsterkte veel sterker is dan bij andere display technologieën. Voor hen betekent dit ook dat het contrast veel beter is.

Als gevolg hiervan zou u meestal het verschil tussen een conventionele LED-TV en een OLED-TV direct moeten kunnen zien als u goed videomateriaal op het scherm heeft staan. Een ander voordeel van OLED-technologie is de korte schakeltijd voor beeldsequenties. Als u regelmatig films of sportevenementen bekijkt, zult u de snelle bewegingen opmerken. Dit is vooral belangrijk voor gamers die vaak met de Playstation 4 of de Xbox One spelen.

Smart tv-functies

OLED TV’s behoren tot de modernste modellen op de televisiemarkt, de meeste fabrikanten rusten hun apparaten ook uit met de klassieke functies van een slimme TV. Dat betekent dat u niet alleen toegang heeft tot een internetbrowser, maar ook een elektronische programmagids kunt weergeven, wat heel praktisch is, zodat u altijd weet wanneer welke programma’s op de verschillende tv-programma’s worden uitgezonden. Maar het is ook interessant dat je dankzij deze functies met de apps gemakkelijk streaming portals zoals Netflix of Amazon Video kunt bereiken.

Moderne smart TV’s ondersteunen vaak ook een verbinding met een App Store. Het is dus geen enkel probleem dat u uw TV met talloze programma’s kunt aanpassen en de klassieke functies enorm kunt uitbreiden. Vooral als technologiefreak en entertainmentliefhebber moet u aandacht besteden aan dergelijke functies.

Onze lijst met tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG OLED55C8PLA (55 inch)
  Met de LG OLED55C8PLA lijkt het alsof je bij de opname van een film of serie aanwezig bent. Het OLED scherm van deze tv zorgt ervoor dat zwarte beelden écht zwart zijn.
 2. goedkoopsteli-thumbnail
  LG OLED55B8PLA (55 inch)
  Met de LG OLED55B8PLA bekijk je realistische beelden met een krachtig contrast. De pixels van deze OLED televisie kunnen individueel oplichten of helemaal donker worden.
 3. Luxe keuzeli-thumbnail
  SONY KD-55AF9 (55inch)
  Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

4% KORTING

Televisies

Finlux FLD3222

229.00 219.00
9% KORTING

Televisies

Sony KD-65A1

2,799.00 2,549.00
13% KORTING
16% KORTING

FAVORIET

LG OLED55C8PLA

Adviesprijs

1999,-

5.551 andere kochten dit product

Met de LG OLED55C8PLA lijkt het alsof je bij de opname van een film of serie aanwezig bent. Het OLED scherm van deze tv zorgt ervoor dat zwarte beelden écht zwart zijn. Dankzij het grote contrast zijn kleur- of zwarttinten extra realistisch. In combinatie met de ingebouwde a9 processor is de beeldweergave gedetailleerd en vloeiend.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Een absolute aanrader!”

De beeldkwaliteit van de LG C8 is top. Ik kan dit zeggen omdat dit mijn 3de Oled tv is die ik aan de muur heb hangen. Ik kom van een panasonic plasma dus de lat ligt erg hoog mbt beeldkwaliteit. De eerste was een LGC7. Mooi beeld maar ik vond dat het beter kon.

Jan ter Haven

De LG C8 produceert fantastische HDR-afbeeldingen en presteert bijna net zo goed als een hogere resolutie OLED-TV voor een aanzienlijk lageren prijs, daarnaast is de TV eenvoudig in te stellen en te gebruiken.

De LG C8 biedt een uitstekende beeldkwaliteit, ondersteunt de toonaangevende HDR-normen en heeft een extreem dun en aantrekkelijk ontwerp. Het WebOS Smart-TV-platform is voor iedereen eenvoudig te gebruiken en ondersteunt alle belangrijke vide- en audiostreamingservices. Filmfans zullen merken dat de C8 hen meer controle over het beeld geeft dan andere concurrerende schermen zoals de Sony OLED-TV’s. Daarnaast zorgt meer betalen voor een van de duurdere OLED-modellen van LG – zoals de E8 of W8 – helemaal niet voor een betere beeldkwaliteit. De C8 heeft dan ook een perfecte prijs.

Mocht u toch graag een upgrade willen in het ontwerp en kunt u een premium TV betalen, dan zijn de E8 en W8 wel goede upgrades, met dezelfde perfecte videoprestaties als die van de C8.

GOEDKOOPSTE

LG OLED55B8PLA

Adviesprijs

1749,-

2.961 andere kochten dit product

Met de LG OLED55B8PLA bekijk je realistische beelden met een krachtig contrast. De pixels van deze OLED televisie kunnen individueel oplichten of helemaal donker worden. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart. Bekijk je favoriete HDR beelden en zie hoe de meest subtiele kleur- of zwarttinten tot leven komen.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Onze tweede keuze in goede OLED-TV’s, is gelijk de goedkoopste. De LG B8 Oled-TV biedt een uitstekende beeldkwaliteit, maar vanwege de iets zwakkere processor, heeft dit model wat problemen met de beeldverwerking in vergelijking tot andere OLED-modellen.

De LG B8 biedt prestaties aan die bijna identiek zijn aan die van de C8, tegen een goedkopere prijs. Omdat de B8 een minder krachtig systeem op een chip gebruikt (SoC), mist het een deel van de geavanceerde videoverwerking van de C8. Maar met het meeste beeldmateriaal zou u daar geen last van moeten hebben. Daarnaast zijn de opties voor beeldkalibratie ook niet zo krachtig als die van de C8, al zult u dat ook niet heel gauw opmerken. Het is over het algemeen nog steeds een erg goede TV voor een goede prijs.

LUXE KEUZE

Sony KD-55AF9

Adviesprijs

2999,-

4.211 andere kochten dit product

Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart. In combinatie met de 4K en HDR ondersteuning levert de tv een gedetailleerd en helder beeld met een sterk contrast tussen kleuren en zwarttinten.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Als u graag een upgrade wilt hebben, dan is de Sony Master Series A9F OLED-TV een goede keuze. Deze biedt de beste audio- en videokwaliteit van elke TV die we hebben getest, maar wel tegen een premium prijs.

De Sony Masters Series AF9 biedt de meest geavanceerde videoverwerking. Dit model liet minder video problemen zien dan de concurrentie in onze testen, en het Acoustic Surface-scherm (dat in feite het TV-scherm in een gigantische luidspreker verandert) bood verreweg de beste audiokwaliteit.

Voor dezelfde prijs kunt u echter onze topkeuze kopen samen met onze favoriete AV-receiver en een 5.1-luidsprekersysteem voor verbeterde audio. Dus het Sony-model is vooral aantrekkelijk voor de hardcore TV-liefhebber.

Recente Artikelen

De Beste 4K-monitoren 2019 De Beste 4K-monitoren - Uw perfecte UHD-monitor - 2019 Het kiezen van de juiste 4K monitor kan lastig zijn - Waar moet je op letten bij de aankoop? Een 4K monitor geeft u een indrukwekkende resolutie ...
De beste broodbakmachines De beste broodbakmachines voor versgebakken brood thuis 2019 Wat zijn de kenmerken van een broodbakmachine? Steeds meer mensen kiezen voor onafhankelijkheid en zelfverzorging. Deze trend breidt zich o...
De beste telescopische heggenscharen De beste telescopische heggenscharen voor lange heggen 2019 Voor een professionele look in uw tuin heeft u een goed uitgeruste heggenschaar nodig. Bijzonder populair op dit gebied zijn de speciale tel...
De beste elektrische grasmaaier 2019 De beste elektrische grasmaaier voor comfortabel gazononderhoud zonder veel lawaai 2019 De belangrijkste criteria voor de aankoop van een elektrische grasmaaier. Een goede gazonmaaier is essentieel vo...
De beste versnipperaars 2019 De beste versnipperaars voor fijngehakte takken 2019 Welke soorten shredders zijn er - en hoe bewijzen de afzonderlijke machines hun waarde in de praktijk? Voor de eigenaar van een grote tuin met hag...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *