De beste OLED-TV

De beste OLED-TV

Na 30 uur OLED-TV’s te hebben getest, zijn we tot de conclusie gekomen dat de LG C8 de beste OLED-TV is voor mensen die topprestaties willen, met goede HDR-functies. Hoewel prijzig in vergelijking met een goede LCD-TV, levert de LG C8 een beter beeld dan elke LCD-scherm dat we hebben getest, en presteert het net zo goed als de duurdere OLED-TV’s. Het is een geweldige optie voor elke filmfan die beeldkwaliteit waardeert boven alles.

Wat is een OLED-TV?

Een OLED-TV gebruikt een scherm dat bestaat uit organische lichtdioden. Het grote voordeel van OLED-schermen is dat de pixels hun eigen licht uitstralen en geen achtergrondverlichting nodig hebben om een levendig en helder beeld te kunnen creëren. Dit betekent dat de TV’s veel dunner kunnen zijn, omdat ze geen extra laag met TL-verlichting of LED-achtergrondverlichting nodig hebben om de afbeeldingen weer te kunnen geven.

Hoewel een dunnere TV een mooie esthetische upgrade is, is het vermogen van een OLED-TV om de pixel afzonderlijk te bedienen de technologie die het waard is om zo’n duurder model te halen. Elke pixel kan volledig worden uit- of ingeschakeld tussen de frames door. Zo kunnen OLED-TV’s echt een pikzwarte kleur weergeven op het scherm. Het zorgt ook voor snelle framrates.

OLED vs. LCD

Het belangrijkste verschil tussen LCD-televisies (Liquid Crystal Display) en OLED-televisies (Organic Light Emitting Diode) is de manier waarop ze elk frame maken. LCD-TV’s werken door een lamp door een LCD-scherm te laten schijnen. Omdat LCD-pixels nooit volledig kunnen worden uitgeschakeld, wordt er altijd wat licht doorgelaten, ook wanneer de kleur echt gitzwart zou moeten zijn. Sommige LCD-TV’s produceren donkerder zwart dan anderen, dankzij lokaal dimmen en andere technologieën, maar perfect zwart zijn ze nooit. Op een OLED-TV zendt elke pixel zijn eigen licht uit, dus als een pixel zwart moet zijn, kan deze ook echt perfect zwart worden.

Het verschil tussen puur zwart en bijna zwart kan er op papier klein uitzien, maar u merkt gelijk een enorm verschil. De kwaliteit van zwart die een TV kan reproduceren, zorgt ervoor dat al het andere wat zichtbaar is op het beeld veel helderder wordt. Visueel springen andere objecten veel beter uit het scherm en zult u meer onderscheid zien tussen de objecten. Zelfs met HDR (high dynamic range), waarbij absolute helderheid het belangrijkste element kan zijn, kunnen de beste OLED’s er beter uitzien dan LCD’s omdat de highlights er nog helderder uitzien tegen het pure zwart.

Aankoopadvies voor OLED-TV: alles wat u moet weten voordat u koopt!

U heeft misschien al gemerkt dat in klassieke LC- of LED-displays bijzonder donkere gebieden op het scherm niet in echt zwart verschijnen. In plaats daarvan kunnen ze precies dit verwachten met de beste OLED TV’s, zodat er een schitterend scherm ontstaat. Een dergelijke televisie is niet afhankelijk van achtergrondverlichting. Er wordt een andere technologie gebruikt, wat als voordeel heeft dat de algemene lichtsterkte veel sterker is dan bij andere display technologieën. Voor hen betekent dit ook dat het contrast veel beter is.

Als gevolg hiervan zou u meestal het verschil tussen een conventionele LED-TV en een OLED-TV direct moeten kunnen zien als u goed videomateriaal op het scherm heeft staan. Een ander voordeel van OLED-technologie is de korte schakeltijd voor beeldsequenties. Als u regelmatig films of sportevenementen bekijkt, zult u de snelle bewegingen opmerken. Dit is vooral belangrijk voor gamers die vaak met de Playstation 4 of de Xbox One spelen.

Beste OLED Smart tv-functies

OLED TV’s behoren tot de modernste modellen op de televisiemarkt, de meeste fabrikanten rusten hun apparaten ook uit met de klassieke functies van een slimme TV. Dat betekent dat u niet alleen toegang heeft tot een internetbrowser, maar ook een elektronische programmagids kunt weergeven, wat heel praktisch is, zodat u altijd weet wanneer welke programma’s op de verschillende tv-programma’s worden uitgezonden. Maar het is ook interessant dat je dankzij deze functies met de apps gemakkelijk streaming portals zoals Netflix of Amazon Video kunt bereiken.

Moderne smart TV’s ondersteunen vaak ook een verbinding met een App Store. Het is dus geen enkel probleem dat u uw TV met talloze programma’s kunt aanpassen en de klassieke functies enorm kunt uitbreiden. Vooral als technologiefreak en entertainmentliefhebber moet u aandacht besteden aan dergelijke functies.

Onze lijst met beste OLED-tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG OLED55C8PLA (55 inch)
  Met de LG OLED55C8PLA lijkt het alsof je bij de opname van een film of serie aanwezig bent. Het OLED scherm van deze tv zorgt ervoor dat zwarte beelden écht zwart zijn.

 2. li-thumbnail
  Panasonic TX-55FZ800E
  Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZ800E iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert diepe zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat.

 3. li-thumbnail
  SONY KD-55AF9 (55 inch)
  Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

8% KORTING

Televisies

Finlux FL3226SF

249.00 229.00
14% KORTING

Televisies

Finlux FL3226SH

219.00 189.00
4% KORTING

Televisies

Toshiba 32L3863

269.00 259.00
7% KORTING
689.00 639.00

FAVORIET

LG OLED55C8PLA

Adviesprijs

1999,-

5.551 andere kochten dit product

Met de LG OLED55C8PLA lijkt het alsof je bij de opname van een film of serie aanwezig bent. Het OLED scherm van deze tv zorgt ervoor dat zwarte beelden écht zwart zijn. Dankzij het grote contrast zijn kleur- of zwarttinten extra realistisch. In combinatie met de ingebouwde a9 processor is de beeldweergave gedetailleerd en vloeiend.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

“Een absolute aanrader!”

De beeldkwaliteit van de LG C8 is top. Ik kan dit zeggen omdat dit mijn 3de Oled tv is die ik aan de muur heb hangen. Ik kom van een panasonic plasma dus de lat ligt erg hoog mbt beeldkwaliteit. De eerste was een LGC7. Mooi beeld maar ik vond dat het beter kon.

Jan ter Haven

Wij noemde het in de vorige paragraaf al in grote lijnen, de 55C8V is de geavanceerde versie van LG, dit keer met de gloednieuwe Alpha 9 processor.

We zullen niet stilstaan bij het ontwerp, omdat het erg lijkt op de 55B8. We willen alleen maar de nadruk leggen op het uitstekende werk dat is verricht om de randen te verkleinen, ook al bereikt de edge-to-screen verhouding niet die van de Sony KD-55AF9, waarover ik het hieronder zal hebben.

Het scherm is ook voorzien van een zeer effectief antireflectiefilter dat, in combinatie met zijn goede helderheid, onder alle omstandigheden en vanuit vrijwel elke hoek goed zichtbaar is.

De colorimetrie is gewoonweg perfect: de gemiddelde delta E is ongeveer 1,8 en zelfs 1,5 in HDR! En dankzij de nieuwe processor (Alpha 9), toont hij een ongekende scherpte van beweging en contrastverbetering.

Op het 4K-prestatieniveau moet worden opgemerkt dat het compatibel is met de meeste HDR-formaten die momenteel beschikbaar zijn. Dit omvat HDR 10, HLG of Dolby Vision.

De enige modus die deze TV niet ondersteunt is de HDR 10+. Dit zou geen probleem moeten zijn, want tot nu toe gebruikt alleen Amazon HDR 10+, terwijl Dolby Vision het leeuwendeel voor zijn rekening neemt met Netflix, iTunes en Ultra HD Blu-ray. Met zijn 20 ms display vertraging, is het zeer effectief voor het spelen van games.

Het geluid is vrij goed. Net als de 55B8 heeft hij twee luidsprekers en twee subwoofers die een vrij nauwkeurige weergave bieden (hoewel, ik herhaal, dit zal niet genoeg zijn voor puristen).

We vinden natuurlijk dezelfde Al ThinQ interface, en een afstandsbediening die bediening via de microfoon mogelijk maakt, maar nog steeds niet met achtergrondverlichting.

Tot slot, op het niveau van de aansluitingen, wordt alles altijd op voetniveau opgeslagen. Deze keer hebben we 4 HDMI, 3 USB-poorten waaronder een USB 3.0, 1 Ethernet-poort, 1 optische digitale audio-uitgang, 1 hoofdtelefoonuitgang en 1 PCMCIA-poort. En natuurlijk bevat het ook Wi-Fi en Bluetooth.

Uiteindelijk, terwijl LG naam had gemaakt met zijn Oled TV’s, sloeg het de spijker op de kop met zijn C8-serie, die zijn nieuwe Alpha 9-processor bevat en dus een opmerkelijke beeldhelderheid biedt. En omdat zijn audiosysteem over het algemeen zeer goed is voor een televisietoestel, is het moeilijk om er een fout in te vinden.

GOEDKOOPSTE

Panasonic TX-55FZ800E

Adviesprijs

1649,-

2.961 andere kochten dit product

Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZ800E iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert diepe zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat. In combinatie met de Studio Colour HCX3 Processor zie je elke subtiele grijs- of kleurtint van een film of natuurvideo. Of je nu naar een sportwedstrijd of een actiescène kijkt, elke snelle beweging komt vloeiend in beeld. Dit komt door de 100 Hertz beeldverversing. Is er niets op tv? Verbind de televisie dan via internet met smart tv. Dankzij het overzichtelijke menu schakel je snel tussen websites en handige apps als YouTube.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Deze televisie is een vereenvoudigde versie van de Panasonic TX-55EZ950, die tot nu toe de eerste was in deze selectie, maar die momenteel een minder aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding biedt.

Vanuit het oogpunt van het ontwerp vind ik het vrij succesvol, met zijn zeer dunne plaat en zeer dunne randen. Het zal, naar mijn mening, gemakkelijk te paren zijn in elk type interieur. Toch is zijn voet zeer imposant (30 cm diep, toch!).

Het 55-inch scherm geeft de Ultra HD-definitie weer, met een HCX2-processor – de beste Panasonic-processor die vandaag de dag beschikbaar is voor beeldverwerking – ontworpen om 4K-films nog realistischer en nauwkeuriger te maken.

De beeldkwaliteit is er natuurlijk wel (anders zou ik het je niet voorstellen), met een transcriptie van de kleuren en getrouwe contrastdetails. De delta E is 1,6, wat de colorimetrie uiterst nauwkeurig maakt.

Ik zal hier niet stilstaan bij de visuele kwaliteit en de minimale afname van de helderheid, afhankelijk van de gezichtshoek die je er naar kijkt omdat het een constante is op TV Oled, maar ik wil er wel op wijzen dat het antireflectiefilter uitstekend is, waardoor je het bijna overal kunt plaatsen om een goed zicht te behouden.

Deze TV ondersteunt het HDR10-formaat, een beeldtechnologie die het contrast verhoogt door donkere, beter leesbare scènes te combineren met intensere lichtpieken voor een tastbare dynamiek.

Wat videospellen betreft, heb je iets wat lijkt op de LG hierboven, met bijna geen remanentietijd en een weergavetijd van 21 ms. Het zal daarom zeer geschikt zijn voor gamers. Een “spelmodus” is ook beschikbaar in de scherminstellingen, die ik je aanraad om deze te activeren als je er het meeste uit wilt halen.

De geluidskwaliteit is er, zelfs als een geluidsbalk zoals die van het 950-model gewaardeerd zou zijn. Als u een purist bent, raad ik u toch aan om opnieuw te investeren in een soundbar of een thuisbioscoop.

Het besturingssysteem van Panasonic, voor de interface, is Mijn Hoofdscherm. Het heeft de verdienste dat het gemakkelijk te lezen en te gebruiken is, maar heeft enkele tekortkomingen, zoals het ontbreken van enkele veelvoorkomende toepassingen zoals Spotify of myTF1. Dit alles kan worden beheerd via een zeer eenvoudige afstandsbediening (geen achtergrondverlichting of geïntegreerde microfoon) maar is compleet.

Tot slot is de connectiviteit vrij klassiek. Het is rechtsachter verborgen door een afdekking en er is een pad van deze afdekking naar de voet voorzien voor een comfortabel kabelgeleidingssysteem. Het bevat 4 HDMI 2.0-poorten, 1 optische uitgang, 1 koptelefoonaansluiting, 3 USB-poorten, 1 PCMCIA-slot, 1 antenne-ingang, 1 satellietingang, 1 SD-kaartlezer en 1 Ethernet-poort. Natuurlijk bevat het WiFI en Bluetooth.

Uiteindelijk biedt Panasonic ons hier een uitstekend televisietoestel. Het biedt een uitstekende beeldkwaliteit in SDR, HDR en gaming. De enige verwijten die we hem kunnen maken hebben te maken met zijn besturingssysteem en zijn afstandsbediening, die iets te eenvoudig zijn. Maar eerlijk gezegd, tegen deze prijs is het al niet slecht!

LUXE KEUZE

Sony KD-55AF9

Adviesprijs

2999,-

4.211 andere kochten dit product

Met de Sony KD-55AF9 ben je verzekerd van een realistische beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die individueel oplichten. Hierdoor zijn zwarte beelden écht zwart. In combinatie met de 4K en HDR ondersteuning levert de tv een gedetailleerd en helder beeld met een sterk contrast tussen kleuren en zwarttinten.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Zoals u zult hebben begrepen wanneer u zijn kleine naam ziet, dit model is de derde versie van de beroemde Bravia. En zozeer als de KD-55AF8 in zijn onderdelen veel leek op de A1 en zich onderscheidde door zijn ontwerp, zozeer zelfs dat de F9 er in zijn ontwerp op lijkt en zich onderscheidt door de innovaties die hij brengt.

Ten eerste is het hoogstwaarschijnlijk het TV-toestel met de beste edge-to-screen verhouding in de selectie, voor een zeer elegante uitstraling. Aan de andere kant bestaat de voet weer uit deze enorme verzwaarde standaard, die het mogelijk maakt om alle connectoren te integreren. Dit kan sommige van hen storen, ook al vind ik persoonlijk de algemene uitstraling leuk.

Het 55-inch display bestaat uit een paneel van de nieuwste generatie, dat het verlies aan helderheid, afhankelijk van de hoek van het display, verder minimaliseert en is voorzien van een effectieve anti-reflecterende coating die het perfect leesbaar maakt van alle kanten.

Colorimetrie is weer goed onder de knie, ook al is het niet de televisie van de selectie die het beste doet op dit niveau, met een gemiddelde delta E die rond de 2,1 loopt.

HDR-niveau, het is compatibel met HDR10, HLG en opnieuw Dolby Vision. In HDR haalt de gemiddelde delta een opmerkelijke score van 1,9!

Deze keer is de Sony X1 Ultimate voorzien van een nieuwe processor, de Sony X1 Ultimate, die twee keer zo krachtig zou moeten zijn als de Sony X1 Extreme. Concreet kunnen we een hogere lichtsterkte en een nauwkeuriger beeld opmerken. We kunnen dus zeggen dat het op dit niveau een succes is.

Ook de weergavevertraging is verbeterd, met “slechts” 27,4 ms. Het is nog steeds vrij hoog, maar minder dan bij de twee vorige versies van de Bravia. Het is misschien wel op dit punt dat ze het meest teleurstellend is, en dit is niet het model dat ik als prioriteit voor spelgebruik zou aanraden.

Wat het geluid betreft, verbetert het systeem het Acoustic Surface-systeem verder, met name dankzij de processor, maar ook door de overgang van twee paar tweeters en een woofer naar drie paar tweeters en twee woofers. De weergave is gewoonweg uitstekend voor een televisietoestel. Het vervangt natuurlijk niet een thuisbioscoop, maar u kunt gemakkelijk zonder een geluidsbalk. Bovendien kunt u hem rechtstreeks aansluiten op een Home Cinema versterker, waarbij de televisie zelf als luidspreker fungeert.

Het besturingssysteem is nog steeds Android TV en de afstandsbediening, helaas nog steeds zonder achtergrondverlichting, heeft een geïntegreerde microfoon. Maar als u wilt, kunt u deze afstandsbediening zelfs omzeilen en direct naar het spraaksysteem van de TV gaan, dankzij de twee microfoons op de basis die u in staat stellen de Google Assistant te gebruiken!

Tot slot zijn er op aansluitingsniveau 4 HDMI-poorten, 3 USB-poorten, 1 Ethernet-poort, 1 digitale audio-uitgang en 1 hoofdtelefoonuitgang. WiFi en Bluetooth maken uiteraard deel uit van de deal.

Uiteindelijk, als de Bravia A1 de favoriet was geweest toen hij werd uitgebracht, overtuigde deze nieuwe versie ons opnieuw, veel meer dan de F8. Ik vind het moeilijk om gebreken te vinden tussen de weergavekwaliteit, de geluidskwaliteit en de juiste bijdrage van innovaties (zoals de mogelijkheid om de TV als luidspreker te gebruiken of spraakbesturing via de in het TV-toestel geïntegreerde microfoons), met uitzondering van de vertraging van het scherm, die vrij hoog blijft. Als ik maar één model zou aanbevelen, zou het zeker dit model zijn.

(Visited 50 times, 10 visits today)

Recente Artikelen

De beste kettingzagen De beste kettingzagen met benzine-, elektrische of batterijaandrijving. Kettingzagen lijst 2019: Vind de beste zagen voor uw tuin. U kunt een kettingzaag optimaal gebruiken voor het onderhoud van uw...
Samsung Galaxy Tab S5e Adviesprijs 389,- 21.776 andere kochten dit product De Samsung Galaxy Tab S5e verpakt entertainment in een stijlvolle tablet. De S5e is slechts 5,5 millimeter di...
Jabra Elite Active 65t Adviesprijs 169,- 11.312 andere kochten dit product Met de Jabra Elite Active 65t luister je tijdens het sporten naar muziek en houd je jouw sportp...
Jabra Elite 65t Adviesprijs 139,- 14.935 andere kochten dit product Met de Jabra Elite 65t luister je volledig draadloos naar je favoriete muziek. Doordat de oordopjes volledig ...
Sennheiser Momentum True Wireless Adviesprijs 269,- 6.315 andere kochten dit product De Sennheiser Momentum True Wireless is iets voor jou wanneer je waarde hecht aan geluidskwaliteit. Deze bluet...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *