4k-tv-banner-2

De beste 4K-tv met een klein budget 2019

Wat is er nieuw?

Ieder huishouden heeft tegenwoordig wel een tv. Als u een goedwerkende tv heeft, is er natuurlijk geen goede reden om een nieuwe aan te schaffen. Maar als uw tv toch al wat verouderd is of op het randje van overlijden staat, dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe tv. Zoals een van deze tv’s die geweldige prestaties bieden tegen een budgetvriendelijke prijs. De tv’s die u hier ziet bevatten alle nieuwste snufjes en zo kunt u er zeker weer even tegenaan de aankomende jaren.

De tv-industrie heeft op dit moment drie functies die in vrijwel alle nieuwe modellen zijn verwerkt, functies die u een paar jaar geleden nog niet tegenkwam. Functies zoals gebogen schermen of 3D-technologie zijn niet per se noodzakelijk wanneer u een tv wilt kopen, maar deze drie nieuwe functies moet u wel op letten bij het kopen van een tv.

Drie functies

Dit zijn anno 2018 en 2019 de 4K-resolutie (Ultra-HD-resolutie), beeld met een hoog dynamisch bereik (HDR) en een bredere kleurengamut (WCG).

Deze drie functies verbeteren de beeldkwaliteit aanzienlijk vergeleken een traditionele 1080p HDTV en deze functies zult u dan ook steeds meer tegenkomen.

Ultra-HD-resolutie biedt u vier de keer de hoeveelheid pixels dan een 1080p HDTV!

HDR zorgt ervoor dat uw tv helderen, levensechte hooglichten kan produceren, zonder dat schaduwdetails verloren gaan. Een breder kleurengamma zorgt ervoor dat u nog meer kleuren kunt zien op beeld, net zoals in het echte leven, maar die wat oudere modellen niet konden laten zien.

Het is anno 2019 zeker geen slecht moment om een nieuwe tv aan te schaffen, met modellen zoals de 49UJ630V van het merk LG, die prestaties bieden voor een prijs waar u vroeger alleen maar van kon dromen. Als u het kopen van een nieuwe tv nog even kunt uitstellen, zult u zien dat u volgend jaar een tv kan aanschaffen voor ongeveer dezelfde prijs, maar met betere kleurvolumemetingen en misschien zelfs betere contrastratio’s.

De beste tv-modellen

We hebben een onderzoek uitgevoerd dat wel 80 uur heeft geduurd waarin we al onze tijd hebben besteed aan het testen van de nieuwe modellen voor 2018 en het uitvoeren van enkele voorbereidende testen in 2019. We kunnen hieruit concluderen dat de LG 49UJ630V
(49-inch en 55-inch uitvoeringen) de beste 4K-tv is, zelfs als u met een beperkt budget moet werken.

Niet alleen qua budget, maar eigenlijk op alle vlakken komt deze tv uit het onderzoek als best geteste tv. Zelfs als deze wordt vergeleken met andere tv’s die tweeënhalf keer zoveel geld kosten, won de 2018-versie van de LG-serie nog steeds. Het is gewoon een tv die erg veel kan bieden voor een goede prijs, kwaliteit en gewoon goedkoop.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen 4K-tv’s:

 1. favorietli-thumbnail
  LG 49UJ630V (49 inch)
  Met de LG 49UJ630V open je een schatkist vol entertainment. Deze 4K tv is uitgerust met het WebOS 3.5 besturingssysteem. Verbind de tv met internet en open het overzichtelijke hoofdmenu.

 2. li-thumbnail
  Philips 50PUS6162 (50 inch)
  Met de Philips 50PUS6162 kijk je online naar allerlei soorten entertainment. Verbind deze tv met internet en activeer de smart functies. Je neemt een programma dat je niet wilt missen gemakkelijk op.

 3. li-thumbnail
  Sony KD-49XE7004
  Met de Sony KD-49XE7004 bekijk je naast live tv, films of series ook online video’s of websites. Via wifi krijg je met deze tv toegang tot de smart tv functies.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

7% KORTING
4% KORTING

Televisies

Finlux FL5528CBU

449.00 429.00
7% KORTING

Televisies

LG OLED55C8PLA

1,349.00 1,249.00
9% KORTING

Televisies

Finlux FL3226SH

219.00 199.00

FAVORIET

LG-budget-4k-tv-voorkant

LG 49UJ630V

Adviesprijs

490,-

9.232 andere kochten dit product

Met de LG 49UJ630V open je een schatkist vol entertainment. Deze 4K tv is uitgerust met het WebOS 3.5 besturingssysteem. Verbind de tv met internet en open het overzichtelijke hoofdmenu. Vanaf dit scherm schakel je eenvoudig tussen live tv, internet en handige apps. Denk aan YouTube of Netflix.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt

“Mooie TV, perfecte prijs kwaliteit.”

Dit is 1 van de beste tv’s in deze prijscategorie. De beeld kwaliteit is zeer goed. Je moet alleen wel geduld hebben met het afstellen van de tv.

Karel Bergsma

De LG 49UJ630V tikt vandaag bijna alle vereiste vakjes voor een high-end TV. De beeldkwaliteit komt overeen met die van veel duurdere tv’s en biedt betere mediastreamingservices en enkele extra functies die duurdere tv’s niet hebben. De 120 zones van full-array lokaal dimmen van de LG bieden diepe zwarttinten zonder schaduwen uit te wassen en produceren ook heldere lichtpunten. De HDR-ondersteuning van de set omvat zowel de HDR10- als Dolby Vision-protocollen. Streaming-apps komen in de vorm van een ingebouwd Roku-platform, dat de breedste selectie van apps en een eenvoudig te gebruiken interface heeft. De vooringestelde filmmodi van de TV maken het eenvoudig om zonder al te veel gedoe een goede beeldkwaliteit te krijgen, en de iOS- en Android-apps bieden mensen die over de nodige tools beschikken de mogelijkheid om geavanceerdere beeldkalibraties uit te voeren.

LG-49UJ630V

De LG 49UJ630V zit boordevol functies die zijn lage prijs verloochenen. Het heeft de vereiste Ultra HD-resolutie, hoewel we in de meeste gevallen niet denken dat je een detailverschil zou zien in vergelijking met een televisie met 1080p resolutie. Wat nog belangrijker is, het heeft ondersteuning voor HDR en WCG, die voordelen bieden die u kunt zien. De LG ondersteunt nu de twee concurrerende HDR-standaarden: HDR10 en Dolby Vision. (We hebben dezelfde inhoud in beide standaarden van de LG bekeken en denken dat Dolby Vision er beter uitziet, en het wordt steeds populairder bij producenten van formaat, maar het verschil is niet gigantisch.)

Ongeacht de standaard biedt de LG uitzonderlijke HDR-prestaties voor zijn prijs. Het kan HDR-hooglichten produceren die 800 nits benaderen, een stijging van bijna 33 procent ten opzichte van vorige modellen. Deze toename in helderheid betekent niet dat de LG moeilijker te bekijken is omdat het is over het algemeen zo helder; in plaats daarvan betekent dit dat kleine delen van het scherm helder genoeg worden om een ​​scène er levensechter uit te laten zien. Een zonsopgang of zonsondergang, een zaklamp in het donker of een fotontorpedo zullen allemaal helderder lijken dan je eerder hebt gezien en hebben veel meer visuele impact. Hoe meer neten een tv produceert, hoe realistischer het beeld er uitziet. Verbeterde helderheid leidt ook tot verbeterde kleurmogelijkheden. Met behulp van Dolby’s meetsysteem, dat bepaalt hoeveel miljoenen kleuren een tv kan reproduceren, kan de 2018 LG 345 miljoen verschillende kleuren weergeven, terwijl de 2017-versie slechts 267 miljoen vertoonde.

Hoe meer lokale dimmingszones een tv heeft, hoe beter de contrastverhouding, wat een maat is voor het vermogen van een tv om bepaalde delen van de foto helder te maken terwijl de schaduwdetails in donkere gebieden behouden blijven. Met lokaal dimmen ingeschakeld, produceerde de LG 49UJ630V een gemiddelde contrastverhouding van 6.300: 1 op een ANSI-testpatroon, ruim boven alles wat we hebben getest voor deze prijs. In het verleden konden tv’s in deze prijsklasse lokaal dimmen met slechts 10 of 12 zones.

Als je bijvoorbeeld de scène bekijkt van Harry Potter en de Relieken van de Dood: deel 2 waarin Voldemort zijn krachten verzamelt op de top van de heuvel voorafgaand aan de laatste face-off op Hogwarts, past de achtergrondverlichting te snel aan, waardoor een zwakke achtergrond flikkert als de camera draait. Dit probleem was niet zo zichtbaar in de mediuminstelling en de objectieve ANSI-contrastmetingen waren hetzelfde voor beide instellingen, dus we raden aan om op medium te blijven.

Met een breed kleurengamma kunt u kleuren op het scherm zien die de tv’s nog niet hadden kunnen produceren voordat de oceanen blauwer en groener worden. In combinatie met HDR helpt WCG objecten zoals neonlichten of zonsondergangen er rijk, vet en helder uit te zien. U hebt inhoud nodig die HDR en WCG ondersteunt om van deze functie te profiteren, maar Netflix, Amazon en Vudu streamen dergelijke inhoud en Ultra HD Blu-ray biedt deze op schijven. Videogameconsoles van Sony en Microsoft ondersteunen het ook. Kabel- en tv-uitzendingen ondersteunen tegenwoordig geen HDR of WCG; de snelste kans dat u beperkte ondersteuning ziet, is 2020 schatten wij.

Omdat de meeste mensen niet betalen om een ​​tv professioneel te laten kalibreren, is het belangrijk dat de tv redelijk accuraat is met alleen de bedieningselementen die u direct kunt openen. De LG 49UJ630V heeft een filmmodus die nauwkeurig genoeg is. Je kunt het verbeteren met behulp van software en hardware die duizenden dollars kost, maar de meeste mensen zouden geen verschil zien. Dit model heeft meerdere modi voor HDR-afbeeldingen: donker, normaal en helder. Ondanks de naam biedt Dark de beste HDR, omdat die instelling de meest nauwkeurige kleuren heeft; Normaal en Helder voegen een blauwe tint toe om de helderheid te verhogen ten koste van de nauwkeurigheid.

Voor gamers verlaagt de gamemodus van het LG 49UJ630V de ingangsvertraging met 1080p-signalen tot 19,1 ms. Dit is iets meer dan op de 2017-modellen, maar het blijft een goede prestatie. Met 4K HDR-signalen is de ingangsvertraging nog steeds vrij laag met 21,5 ms, waardoor dit een van de betere tv’s is die beschikbaar is.

Over het algemeen biedt de LG 49UJ630V bijna alle prestaties die u zou verwachten van tv’s die twee tot drie keer zoveel kosten. Het is onwaarschijnlijk dat u een verschil merkt, tenzij u ze naast specifieke inhoud vergelijkt, zoals wij deden. Hoewel sommige leden van ons de voorkeur gaven aan aspecten van andere tv’s, kostten die modellen minstens twee keer zoveel dan de LG van hetzelfde schermformaat, en niemand vond dat dat bedrag te betalen de moeite waard was. Op dit moment zijn tv’s in een staat van snelle vooruitgang, en het betalen van een hoge premie voor een set van vandaag heeft weinig zin, gezien het feit dat nieuwe modellen het zeker binnen een jaar of twee zullen overschaduwen.

De 55-inch versie, de LG 55UJ630V, kost ongeveer €570 bij Coolblue en beschikt net als de 49-inch versie over alle genoemde voordelen voor een spotprijsje.

GOEDE KEUZE

Philips 50PUS6162

Adviesprijs

480,-

6.531 andere kochten dit product

Met de Philips 50PUS6162 kijk je online naar allerlei soorten entertainment. Verbind deze tv met internet en activeer de smart functies. Je neemt een programma dat je niet wilt missen gemakkelijk op. Sluit een usb stick of externe harde schijf aan op de tv en bewaar je programma. Op deze manier kijk je de show op een later tijdstip terug.

bekijk prijs bij coolblue bekijk prijs bij mediamarkt

Op de tweede plaats staat de Philips 50PUS6162, die qua kwaliteit verassend dichtbij de tv van LG komt, onder andere door de aanwezige HDR en WCG. Hij ziet er qua uiterlijk helaas iets minder modern uit dan de andere keuzes. Waar de LG-serie de goedkope 4K tv-categorie opnieuw uitvindt, zorgt de Philips 50PUS6162 ervoor dat er nog steeds constante kwaliteit kan worden geleverd voor tv-liefhebbers. 

De Philips 50PUS6162 presteert ook goed bij het weergeven van SDR-inhoud. Het lokale dimmen produceert diep zwart en een enorme contrastverhouding. Met behulp van de vooraf ingestelde gekalibreerde modi, krijgt u een beeld dat direct uit de doos is en zeer weinig aanpassing behoeft. Maar Philips laat je niet toe om aan te passen hoe agressief het lokale dimmen is, dus het valt in de praktijk gemakkelijker op dan andere beeldschermen. Toch willen de meeste mensen het ingeschakeld laten.

We hebben de Philips 50PUS6162 uit 2017 getest en denken dat hij het geld waard is als je een nieuwe tv nodig hebt en onze andere keuzes niet beschikbaar zijn. Deze-serie biedt ondersteuning voor lokaal dimmen, HDR- en WCG-ondersteuning en geïntegreerde streaming. De beeldkwaliteit is uitzonderlijk goed, maar de geïntegreerde streaminginterface is niet zo vloeiend of volledig uitgerust als anderen die er zijn, en de HDR-prestaties zijn niet zo goed als sommige andere schermen.

De Philips 50PUS6162 ondersteunt zowel HDR10 als Dolby Vision en produceert hooglichten tot 750 nits in helderheid. Door gebruik te maken van een volledige lokale achtergrondverlichting, kan het heldere hoogtepunten doen terwijl schaduwen zwart blijven en zowel HDR als SDR (d.w.z. niet-HDR) er beter uitzien. Het dekt niet zo veel van het DCI-kleurengamma als sommige andere schermen, maar kan 271 miljoen verschillende kleuren produceren, hetzelfde als sommige andere, vergelijkbare geprijsde tv’s. Dolby Vision-inhoud op de 50PUS6162 ziet er geweldig uit, maar sommige HDR10-inhoud kan te rood of te blauw lijken in vergelijking met andere HDR-schermen met dezelfde inhoud.

Deze televisie presteert ook goed bij het weergeven van SDR-inhoud. Het lokale dimmen produceert diep zwart en een enorme contrastverhouding. Met behulp van de vooraf ingestelde gekalibreerde modi, krijgt u een beeld dat direct uit de doos is en zeer weinig aanpassing behoeft. Maar Philips laat je niet toe om aan te passen hoe agressief het lokale dimmen is, dus het valt in de praktijk gemakkelijker op dan andere beeldschermen. Toch willen de meeste mensen het ingeschakeld laten.

De Philips 50PUS6162 is een iets groter scherm dan onze andere picks en biedt een behoorlijke beeldkwaliteit, maar mist de toekomstbestendigheid die de anderen bieden. Toen we dit model testte, merkten we dat het de beste contrast ratio’s en donkerste zwart tinten bood van de modellen die op dat moment beschikbaar waren, daarnaast heeft het veel ingangen, goede prestaties overdag en ’s nachts en kan inhoud van vrijwel elke bron gestreamd worden.

GOEDE KEUZE

Sony KD-49XE7004

Sony KD-49XE7004

Adviesprijs

499,-

4.314 andere kochten dit product

Met de Sony KD-49XE7004 bekijk je naast live tv, films of series ook online video’s of websites. Via wifi krijg je met deze tv toegang tot de smart tv functies. Met een paar simpele handelingen schakel je tussen een YouTube video of een serie op Netflix. Komt er een show op tv die je niet wilt missen? Dan bewaar je het programma eenvoudig op een usb stick.

bekijk prijs bij coolblue

Nog een televisie die zeker aan te raden is, is de Sony KD-49XE7004,  dit model biedt de beste waarde voor uw geld voor degenen die een grote tv zoeken met wat extra, al hebben de andere keuzes een superieure beeldkwaliteit.

Hoewel de Sony KD-49XE7004 HDR ondersteunt is de HDR is niet super indrukwekkend. Drie HDMI-ingangen bieden meer dan de meeste concurrenten voldoende aansluitingen voor vrijwel elk AV-systeem.

Die contrastverhouding is te danken aan een combinatie van een LCD-paneel van het VA-type en een backlight-systeem met volledig lokaal lokaal dimmen. Dit verlichtingssysteem.

Deze dure displays, maakt aanpassing aan de helderheid in 12 afzonderlijke delen van de afbeelding mogelijk. Hierdoor kunnen heldere delen van het beeld helder zijn terwijl schaduwgebieden donker blijven. Onze objectieve metingen laten zien dat de contrastverhouding bijna drie keer zo hoog is als lokaal dimmen is ingeschakeld en veel hoger dan de meeste concurrenten.

De twee afbeeldingen hieronder tonen een KD-49XE7004 met dimmen ingeschakeld en uitgeschakeld. Alle andere bedieningselementen zijn ongewijzigd gebleven en de camera heeft handmatige instellingen gebruikt die identiek zijn tussen de twee afbeeldingen.

verschil-4k-tv

Hoewel het onmogelijk is om de beeldkwaliteit van afbeeldingen op een website nauwkeurig te beoordelen, zou dit u tenminste een idee moeten geven van wat er gaande is. Merk op hoe de donkere delen van de afbeelding donkerder zijn en de lichtpunten helder blijven (het verlies van schaduwdetails is een gevolg van de foto / camera, niet van de tv-instellingen). Beide afbeeldingen, uit een Harry Potter-film, werden op hetzelfde niveau met de achtergrondverlichting gemaakt. Dit zou u een idee moeten geven van hoe het verhoogde dynamische bereik van de Sony en zich daarmee onderscheidt van zijn concurrenten.

Hoewel de Sony KD-49XE7004 HDR-ondersteuning biedt, wordt deze niet helder genoeg om te pronken met HDR-hoogtepunten. Vanwege het verschil is de impact van HDR verwaarloosbaar, en veel kijkers kunnen merken dat ze liever SDR-inhoud bekijken, waar ze meer controle hebben over de algemene helderheid van het beeld dan met HDR.

Net als bij de andere-modellen heeft de KD-49XE7004 een ingebouwde streamingfuctionaliteit. Net als bij de Philips-modellen is het niet helemaal een naadloze ervaring en moet je overwegen nog een aparte streaming-box toe te voegen. Echter zal dit geen dealbreaker zijn. De Sony KD-49XE7004 is een goede keuze, met grote LCD-prestaties voor een beperkt budget.

Recente Artikelen

Jabra Elite Active 65t Adviesprijs 169,- 11.312 andere kochten dit product Met de Jabra Elite Active 65t luister je tijdens het sporten naar muziek en houd je jouw sportp...
Jabra Elite 65t Adviesprijs 139,- 14.935 andere kochten dit product Met de Jabra Elite 65t luister je volledig draadloos naar je favoriete muziek. Doordat de oordopjes volledig ...
Sennheiser Momentum True Wireless Adviesprijs 269,- 6.315 andere kochten dit product De Sennheiser Momentum True Wireless is iets voor jou wanneer je waarde hecht aan geluidskwaliteit. Deze bluet...
Sony WF-1000XM3 Adviesprijs 249,- 11.322 andere kochten dit product Met het volledig draadloze ontwerp van de Sony WF-1000XM3 luister jij zonder kabels naar muziek. De oordopjes...
Bang & Olufsen BeoPlay E8 Adviesprijs 349,- 8.015 andere kochten dit product De Bang & Olufsen BeoPlay E8 zijn volledig draadloze oordopjes. Hierdoor heb je geen last van kabels die i...

2 reacties op “De beste 4K-tv met een klein budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *