De beste True Wireless in-ear koptelefoon

Bluetooth-hoofdtelefoons bieden een aanzienlijk pluspunt in comfort in vergelijking met hun bedrade tegenhangers, omdat u de kabel van uw smartphone naar de hoofdtelefoon bespaart. Om de elektronica en de batterijen die nodig zijn voor de ontvangst te kunnen gebruiken, heeft de conventionele Bluetooth in-ear-hoofdtelefoon nog steeds een nekband of een kabelverbinding tussen de twee oortelefoons.

Steeds meer fabrikanten proberen deze laatste kabel tot het verleden te laten behoren. Zogenaamde True Wireless In-Ears, die volledig zonder kabels werken, zijn niet alleen een droom voor sporters, maar ook voor iedereen die vaak de stekkers uit de oren heeft gescheurd door vast te zitten in de kabel. Onkyo presenteerde de W800BT op de IFA 2015, het eerste Bluetooth in-ear model zonder enige kabel. Kort daarna introduceerde Apple de iPhone 7, de eerste smartphone zonder hoofdtelefoonaansluiting – en de bijbehorende AirPods.

Intussen komen er steeds meer True Wireless in-ears op de markt, die bovendien zijn uitgerust met gezondheidsfuncties zoals puls- en bewegingssensoren. We hebben drie modellen getest: de Jabra Elite Sport, de Bragi Dash Pro en de Samsung Gear IconX. Naast hun sonische capaciteiten moesten ze ook bewijzen hoe ze met de bijbehorende fitnessapps werken.

In totaal hebben we meer dan 41 True-Wireless headsets in de test gehad, waarvan er momenteel nog 36 beschikbaar zijn. De prijs ligt tussen een ongelooflijk lage 15 en een volle 300 euro.

Echte Draadloze In-Ears: voor- en nadelen

Kabels zijn niet alleen hinderlijk bij het sporten, maar ook onderweg bij het luisteren naar muziek. Ze staan voortdurend in de weg en raken hopeloos in de war als ze worden opgeslagen. Echte Draadloze In-Ears maken hier een einde aan.

Maar de draadloze vrijheid heeft een nadeel: een volledig draadloze hoofdtelefoon heeft een zeer beperkte levensduur van de batterij, omdat hij zo klein is dat er nauwelijks plaats is voor batterijen. Meestal wordt na drie tot vier uur muziekplezier het einde bereikt; sommige True Wireless In-Ears duren slechts twee uur.

Daarom worden bijna alle True Wireless luisteraars geleverd met een opbergkoffer, die is uitgerust met een eigen batterij. Hierdoor kunt u de luisteraars onderweg opladen – meestal tot drie keer toe, mits de batterij in de koffer volledig is opgeladen.

Naast de batterij moet er allerlei elektronica in de draadloze in-ears worden geïnstalleerd. Niet alleen moet het signaal van de smartphone naar een van de twee in-ears via Bluetooth worden verzonden, maar ook moet de communicatie tussen de twee oordopjes draadloos zijn.

Hoewel fabrikanten er nu in zijn geslaagd de elektronica klein en licht te houden, kunnen batterijen niet kleiner worden gemaakt. De grootte van de tegenwoordig verkrijgbare oordopjes wordt dus vooral bepaald door de grootte en de capaciteit van de geïnstalleerde batterijen.

Beter geluid met kabel

Voor oortelefoons met geïntegreerde fitnesssensoren (meestal beweging en polsslag) moet er nog meer technologie in de oordopjes worden verwerkt. Bovendien moeten ze in ieder geval tegen zweet worden afgedicht, maar vaak ook tegen het binnendringen van water, bijvoorbeeld bij het zwemmen, wat resulteert in complexere en grotere behuizingen of de omvang van de geïnstalleerde accu’s nog meer beperkt.

Het leveren van een goede geluidskwaliteit met dit alles is als ‘squaring the circle’. Tot nu toe heeft Bluetooth in-ears, waarvan de oordopjes in ieder geval met kabels of halsbanden zijn verbonden, nog steeds een voorsprong op het gebied van geluid. Bovendien zijn hun oorstukken vaak kleiner ontworpen, omdat de elektronica en de batterij in de nekband kunnen worden opgenomen. Dit verhoogt het draagcomfort in het oor – maar je hebt gewoon te maken met een vervelende kabel.

Behandeling en bediening

Omdat er niet veel ruimte is voor bedieningselementen in in-ear luisteraars, moeten we het meestal doen met de betreffende multifunctionele knop, die in elk van onze testpersonen moet worden gebruikt om aan/uit te schakelen en de koppeling te activeren. Daarnaast zijn de sleutels ook verantwoordelijk voor het telefoneren en het zappen door de sporen tijdens de werking, quasi per morsecode. Ook voor bier worden steeds vaker moderne touch-based bedieningsconcepten gebruikt en de Momentum True Wireless van Sennheiser legt daarbij de lat hoog.

Sommige fabrikanten komen ook met trucs: In de AirPods van Apple wordt de koppelingsknop bevestigd aan de compacte oplaad- en opbergdoos en de oordopjes sluiten aan op de smartphone zodra de doos wordt geopend. Bragi’s in-ears kunnen niet alleen met gebaren worden bestuurd, maar ook met hoofdbewegingen, wat er een beetje vreemd uitziet, vooral voor de toeschouwer, en daardoor niet alleen door geen enkele andere fabrikant wordt nagestreefd.

Bij de meeste draadloze in-ears krijg je feedback via de stemuitvoer, maar soms moeten ook de akoestische signalen voldoende zijn, vooral de verbinding met de smartphone en de koppeling van de twee kanalen met elkaar wordt steeds ongecompliceerder en betrouwbaarder.

Microfoon en levensduur van de batterij

Naast de muzikale capaciteiten, die zoals gezegd sterk afhankelijk zijn van de pasvorm in het oor, moeten de oordopjes ook kunnen worden gebruikt voor het telefoneren. Ten minste één van de oordopjes moet hiervoor een microfoon hebben.

Met True Wireless In-Ears is de microfoon ver weg van de mond.

Bij in-ears met kabel is de microfoon meestal geïntegreerd in de kabel en kan deze naar de mond toe worden bewogen voor een betere spraakverstaanbaarheid. Bij echte draadloze in-ears staan de microfoons verder van de mond af en moeten ze een passende richtingskarakteristiek hebben. Ook hier hebben we goed geluisterd en hebben we enkele dramatische verschillen gevonden. Vanaf 2019 is er echter ook op dit gebied veel veranderd en positief ontwikkeld, afgezien van de AirPods, dus hebben we onze testprocedure hierop aangepast: we nemen nu de opname van de microfoons op de True Wireless op het externe station op en kunnen dan een directe vergelijking maken.

We zijn ook gestopt met de levensduur van de batterij, die alleen nog maar die van de oordopjes is. Hoewel alle testdeelnemers – op één na – een gecombineerde laad- en opbergbox met een grotere accu hebben, kunnen de in-ears natuurlijk niet worden gebruikt tijdens het laadproces. Tijdens de test wordt muziek afgespeeld op het hoogste volume en de luisteraars bevinden zich op een meter afstand van de smartphone, zodat ze dezelfde radioverbinding moeten overbruggen. Zo leren we veel over de min of meer stabiele draadloze verbinding.

Dit is hoe we hebben getest

We hebben nu 41 volledig draadloze in-ear-hoofdtelefoons getest in verschillende testrondes. Hiervan zijn er momenteel nog 36 beschikbaar. De prijsklasse is enorm: de goedkoopste modellen zijn verkrijgbaar voor slechts 15 euro, de duurste kosten bijna 300 euro.

Naast uitgebreide luistertests hebben we de spraakverstaanbaarheid getest bij het voeren van gesprekken en hebben we de levensduur van de batterij gemeten bij het luisteren naar muziek op vol volume. Doorslaggevende factoren waren natuurlijk de opstelling en de werking en hoe goed het in-ear in het oor kan worden gepast. Hier was vooral de uitrusting met zoveel mogelijk verschillende passtukken belangrijk voor ons.

Want zoals bij alle in-ear-hoofdtelefoons is ook de geluidskwaliteit van de draadloze collega’s afhankelijk van de best mogelijke afdichting en dus van de pasvorm in het oor. Dit bepaalt niet alleen het draagcomfort, maar is ook een voorwaarde voor een rijke en gevormde laagfrequente reproductie. We hebben de testkandidaten daarom in verschillende oren geplaatst – en goed geluisterd.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen hoofdtelefoons:

 1. favorietli-thumbnail
  RHA TRUECONNECT
  De TrueConnect wireless in-ears van RHA combineren een stijlvol, minimalistisch design, uitstekende bel en streaming kwaliteit, IPX5 waterbestendigheid en intuitieve bedien- en belmogelijkheden. De comfortabele pasvorm is ideaal voor actief gebruik.

 2. li-thumbnail
  SENNHEISER MOMENTUM TRUE WIRELESS
  Ervaar het ultieme luistergenot met de volledig draadloze oordopjes van Sennheiser, de Sennheiser Momentum True Wireless. Je geniet van volledige vrijheid en kwalitatief geluid. Je kunt met de oortjes jouw muziek bedienen en telefoneren.

 3. li-thumbnail
  SONY WF-1000XM3
  Met het volledig draadloze ontwerp van de Sony WF-1000XM3 luister jij zonder kabels naar muziek. De oordopjes beschikken over noise cancelling, waardoor storende omgevingsgeluiden worden gedempt. Met de noise cancelling aan gaat de batterij 6 uur mee.

 4. li-thumbnail
  APPLE AIRPODS PRO
  Met Apple AirPods Pro worden jouw favoriete deuntjes niet meer onderbroken door een luidruchtige omgeving. Deze nieuwe generatie AirPods is namelijk voorzien van actieve noise cancelling. Daarbij worden de microfoons gebruikt om achtergrondgeluiden weg te filteren.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

37% KORTING

Hoofdtelefoons

Sony WH-1000XM4 Zwart

240.00
32% KORTING

Hoofdtelefoons

Sony WH-1000XM4 Zilver

259.00
7% KORTING
31% KORTING

Hoofdtelefoons

JBL Tune 660NC Blauw

69.00

FAVORIET

RHA TrueConnect

Adviesprijs

149,-

111.567 andere kochten dit product

De TrueConnect wireless in-ears van RHA combineren een stijlvol, minimalistisch design, uitstekende bel en streaming kwaliteit, IPX5 waterbestendigheid en intuitieve bedien- en belmogelijkheden. De comfortabele pasvorm is ideaal voor actief gebruik. De in-ear headphones zijn daarnaast voorzien van een digitale assistent welk via de microfoon en door aanraking kan worden bediend.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon

“Fijne oordopjes met goede geluidskwaliteit!”

Inmiddels heb ik twee setjes geprobeerd. Helaas blijf ik ontevreden. Beide setjes hebben problemen met het behouden van een stabiele Bluetooth verbinding. Wanneer je buiten loopt en de smartphone in de broekzak zit slagen de oortjes er niet in om de muziek stotterloos af te spelen.

Kees Kraelenbergh

De RHA TrueConnect zijn onze nieuwe favorieten. Ze bieden een zeer goed geluid, een lange levensduur van de batterij en een praktische werking. Dankzij de vele passtukken moeten ze comfortabel en stevig in de meeste oren passen. Dankzij de IPX5-beschermingsklasse hoeft u ze zelfs in de regen niet uit uw oren te halen en zijn ze ook geschikt voor het voeren van telefoongesprekken vanwege hun goede spraakverstaanbaarheid. In tegenstelling tot de AirPods bieden ze onbeperkte functionaliteit, zowel op de Android als op het iOS-apparaat.

De RHA TrueConnect zijn ondergebracht in een nobele koffer. Deze is voornamelijk van metaal, deels beschermd door een soft-touch oppervlak en kan opengeklapt worden zodat de twee oordopjes mooi kunnen worden verwijderd.

RHA levert tien paar passtukken met de TrueConnect, netjes opgesteld in een metalen display, zoals gebruikelijk bij de schotten. Dit omvat ook drie paar verschillende maten in Comply-schuim, er zullen de juiste bevestigingen zijn voor elk sterrenbeeld, wat een basisvoorwaarde is voor een goed geluidsresultaat.

Tijdens de luistertest waren er geen verrassingen: De TrueConnect voldeed al bij de eerste geluiden aan de verwachtingen die ik van het huis RHA heb. Natuurlijk wordt de lage baars voorzichtig geholpen, wat in de mobiele sector vaak heel bewust gebeurt. De bassen zijn niet zo droog, maar eerder verend naar het oor toe, voor stressvrij plezier op lange termijn. Dankzij hun homogene spel passen de RHAs goed bij alle genres en de goede basis van de grondtoon geeft vooral de stemmen een zeer aangenaam timbre.

Vanaf hier maakt de RHA TrueConnect verbinding met de mid-hoge frequenties en uiteindelijk met de mid-hoge frequenties zonder hoorbare zwaktes. Ze klinken veel volwassener dan de AirPods, die ze virtueel van de poleposition hebben geduwd. De fijne resolutie van de Momentum True Wireless is de reden waarom de schotten uiteindelijk falen, wat helemaal geen schande is, aangezien ze slechts een fractie van de Sennheiser-ontvangers kosten.

Met de TrueConnect zijn de microfoons voor het telefoneren waarschijnlijk verplaatst naar de stelen, net als de AirPods. Met merkbaar succes: de telefoongesprekken worden op beide kanalen ontvangen en de mensen aan de andere kant kunnen mij heel goed verstaan, vergelijkbaar met de AirPods.

Alle functies worden bediend door een grote knop op elk oortje. Hier wordt het apparaat in- en uitgeschakeld en wordt de Bluetooth-koppeling geïnitieerd. U kunt de muziek starten en stoppen, telefoongesprekken aannemen en door de muziek zappen. Het volume kan worden aangepast door dubbelklikken (stiller) en driedubbelklikken (luider) en de geïnstalleerde stemassistent kan worden opgeroepen – dit kan dan zowel Siri als de Google-assistent zijn.

De drukpunten van de twee knoppen zijn echter niet erg opvallend, wat wel eens te wijten zou kunnen zijn aan de afdichtingen. De handsets zijn immers beschermd tegen zweet en waterstralen met de IPX5-beschermingsklasse. Dit betekent dat ze in je oren kunnen blijven zitten tijdens het joggen, zelfs als er een grote regenbui tussendoor komt. Ze zijn dus ook geschikt voor sportieve activiteiten.

Een looptijd van meer dan drie uur bij vol volume is geen geringe hoeveelheid, maar er kan nog meer zijn, de AirPods gaan een heel uur langer mee. We hebben, zoals altijd, gemeten op vol volume en op een afstand van één meter tussen het oor en de smartphone, zodat de Bluetooth-apparaten ook onder realistische omstandigheden een negatieve invloed hebben op het stroomverbruik.

De RHA in het laaddok worden echter na korte tijd weer opgeladen, zodat een muziekonderbreking van een kwartier iets minder dan een uur muziekgenot mogelijk maakt – en bij een gematigd volume is er in ieder geval meer.

GOEDE KEUZE

Sennheiser Momentum True Wireless

Adviesprijs

239,-

115.961 andere kochten dit product

Ervaar het ultieme luistergenot met de volledig draadloze oordopjes van Sennheiser, de Sennheiser Momentum True Wireless. Je geniet van volledige vrijheid en kwalitatief geluid. Je kunt met de oortjes jouw muziek bedienen en telefoneren.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon

De Sennheiser Momentum True Wireless zijn eindelijk vrijgegeven. Na een lange test van geduld is er een geweldige hoofdtelefoon uitgebracht die de kwaliteit bewijst en punten scoort met een intelligente bediening. Je moet misschien wat dieper in je portemonnee graven om ze te krijgen, maar het geluid is op een extreem hoog niveau.

De Momentum True Wireless zijn vrij groot, maar passen verrassend goed, zelfs in smalle gehoorgangen. Ze sluiten zeer goed af en zitten comfortabel en stevig in het oor. Het koppelen gaat zeer snel en de bediening wordt ondersteund door een stem die u al een idee geeft van de hoge geluidskwaliteit van de handset.

De bediening gebeurt via de aanraakvlakken van de twee in-ears: een lange druk aan de rechterzijde verhoogt het volume, een lange druk aan de linkerzijde verlaagt het volume. Eén tikje rechts activeert Siri, de Google Assistant en Co. en de oproepaanname, één tikje links start en stopt de muziek.
Met de “Smart Control” app kun je het geluid regelen als je eenmaal gewend bent aan de extravagante werking van de equalizer. Alsof je aan de lijn zit, worden de frequenties apart verhoogd of verlaagd.

Goed gebalanceerd geluid met fijne resolutie-middens en gevormde bassen.

Zelfs zonder dergelijke frequentievervormingen klinkt de Momentum True Wireless het meest volwassen van alle True Wireless in-ears die ik tot nu toe heb gehoord. Het geluid is goed uitgebalanceerd, goed opgelost in de middentonen en de hoge tonen, en met een diepe basfundering die slechts licht verhoogd is, als dat al het geval is. Het muzikale podium is breed en diep, zoals je het bijna alleen van een grote boegkoptelefoon kent.

Het Momentum maakt ook indruk met fatsoenlijke spraakverstaanbaarheid op de telefoon, en na een van de laatste updates ook met storingsvrije transmissie. Ik kan mijn gesprekspartner op beide kanalen horen, alleen de gebruikelijke vertraging van bijna een seconde stoort iets.

Sommige eigenaren klagen over lege batterijen in de handsets zoals in de laadkoffer, dit heeft zijn redenen in het standby-circuit; de handsets scannen met regelmatige tussenpozen de omgeving voor de gekoppelde smartphone. Dit kost elektriciteit, die inderdaad door de koffer wordt geleverd, maar als de Momentum True Wireless weken of zelfs maanden in de lade ligt, kan het dok behoorlijk leeg zijn. Dus je moet de koffer met de in-ears op tijd opladen na een langere pauze.

Schoon vakmanschap, een mooi oplaaddock en een zeer volwassen geluid zijn de ponden waarmee de Momentum True Wireless kan groeien, helaas hebben ze ook hun prijs.

LUXE KEUZE

Sony WF-1000XM3

Adviesprijs

199,-

195.362 andere kochten dit product

Met het volledig draadloze ontwerp van de Sony WF-1000XM3 luister jij zonder kabels naar muziek. De oordopjes beschikken over noise cancelling, waardoor storende omgevingsgeluiden worden gedempt. Met de noise cancelling aan gaat de batterij 6 uur mee. Raakt de accu onderweg leeg? Dan gebruik je na 10 minuten opladen de oordopjes weer voor 1,5 uur. Wanneer je snel een bluetooth verbinding wil opzetten, doe je dat via NFC. Houd het NFC punt van de oplaadcase tegen het NFC punt van je telefoon aan en binnen enkele seconden stream je muziek.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

Met de WF-1000XM3 heeft Sony een langverwachte update van de WF-1000X op de markt gebracht. Deze update ziet er echter uit als een compleet nieuwe ontwikkeling: De oordopjes en ook het laaddock doen nauwelijks denken aan de voorganger, maar de uitstekende geluidsonderdrukking en het zeer goede geluid zijn gebleven. Met de laatste firmware-update is er ook Alexa-ondersteuning.

Bij de Sonys zijn zeven paar adapters inbegrepen. Ze zijn gemaakt van twee verschillende soorten silicone, elk verkrijgbaar in drie maten. Op het eerste gezicht lijkt het lichaam van de in-oortjes vrij groot, maar dankzij de lange bel passen de oordopjes perfect in de gehoorgang en hebben ze voldoende houvast in de oorschelpen.

Het laaddok is iets groter dan dat van de voorganger. Het laadt de oordopjes nu drie keer op in plaats van twee keer, en is zo ongeveer de juiste maat om mee te nemen. Het herbergt ook de NFC-chip die de in-ears ondersteunt wanneer deze gekoppeld wordt met een compatibele smartphone.

Eén lading van de twee stekkers was voldoende voor een volle acht uur continue bevloeiing op vol volume met de ruisonderdrukking uitgeschakeld. Als de NC actief is, is de elektronica veeleisender en wordt de looptijd iets korter.

De bediening gebeurt voornamelijk via de gevoelige aanraakvlakken van de luisteraars, waarbij in ieder geval de basisfuncties zoals het pauzeren van de weergave, het aannemen van een oproep of het overslaan van de muziektracks worden gebruikt. Geluidsonderdrukking of omgevingsgeluid wordt ook geactiveerd via de aanraakvlakken. De modus omgevingsgeluid bepaalt wat voor soort externe geluiden er doorgelaten worden aan het oor, bijvoorbeeld stemmen voor aankondigingen of belangrijke verkeersgeluiden zoals toeters of sirenes.

Verrassend genoeg laat de WF-1000XM3 geen belangrijke aanpassing toe via de aanraakvlakken: Het volume kan alleen worden aangepast via de smartphone, via de knoppen en via de app (Sony Headphones Connect). Met deze app kunt u ook het geluid individueel aanpassen, evenals de fijnafstemming van de ruisonderdrukking en het omgevingsgeluid.

De WF-1000XM3 klinkt uitstekend, evenwichtig en zeer dynamisch. Wanneer de ruisonderdrukking actief is, gaat het niveau hoorbaar omhoog. Wanneer het omgevingsgeluid wordt uitgeschakeld, klinken de luisteraars opener en minder gecomprimeerd. Het enige wat je moet doen is wat concessies doen als je een telefoontje pleegt: Hoewel we de beller heel goed begrijpen – zowel links als rechts – komt de stem van de beller daarentegen een beetje zacht en gedempt over. Anderen kunnen dat beter doen.

Zelfs als de WF-1000XM3 eigenlijk het beste klinkt als de NC en het omgevingsgeluid zijn uitgeschakeld, behoren ze nog steeds tot de best klinkende True Wireless in de hele test.

LUXE KEUZE

Apple AirPods Pro

Adviesprijs

279,-

195.362 andere kochten dit product

Met Apple AirPods Pro worden jouw favoriete deuntjes niet meer onderbroken door een luidruchtige omgeving. Deze nieuwe generatie AirPods is namelijk voorzien van actieve noise cancelling. Daarbij worden de microfoons gebruikt om achtergrondgeluiden weg te filteren. Wil je tijdens het hardlopen goed op het verkeer letten? Dan zet je AirPods in transparantie modus via de drukgevoelige sensor aan het uiteinde van AirPods Pro. De ruisonderdrukking gaat dan uit. Het vernieuwde ontwerp is ovaal en heeft rubberen in-ear oordopjes. Deze rubberen eartips komen in 3 maten en vormen zich naar jouw oren. Zo blijven de dopjes goed zitten en wordt je gehoorgang genoeg afgesloten. Is de batterij van jouw AirPods Pro bijna leeg? Stop ze 5 minuten terug in de draadloze oplaadcase en je luistert één uur door.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

Met de Airpod Pro introduceerde Apple de eerste hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking. Het ontwerp van de in-ears is fundamenteel anders dan dat van de andere AirPods. Voor een betere pasvorm en afdichting gebruikt Apple voor de Pro’s het conventionele ontwerp met zogenaamde Ear Tips, d.w.z. passtukken. De kenmerkende stelen zijn gebleven.

Bij de Airpods Pros worden drie paar van deze armaturen meegeleverd, de koffer voor het opbergen en opladen is dezelfde als die van de Airpods 2 die een paar maanden geleden zijn geïntroduceerd. Het opladen kan zowel met de meegeleverde Lightning kabel als draadloos als je het juiste oplaadapparaat hebt.

De Airpods Pro worden bediend met een knop op elk van de stokken, waarvan de ontwikkelaars dachten dat deze betrouwbaarder zou zijn dan de aanraakvlakken van de andere AirPods. Wanneer de knop kort wordt ingedrukt, ongeacht aan welke kant, start of stopt de muziek. Door er twee keer kort op te drukken wordt een nummer vooruit gesprongen, door er drie keer op te drukken wordt er terug gesprongen. Een langere druk activeert de ANC- of de transparantiemodus, of optioneel aan één kant, de stemassistent Siri van Apple. De bedrijfstoestand wordt erkend door verschillende tonen, niet door een aankondiging.

Voor individuele aanpassingen, zoals het opnieuw toewijzen van de toetsen of de automatische gehoorherkenning en het testen van de juiste pasvorm, is minimaal iOS 13.2 vereist. Deze functies worden direct in het Bluetooth-menu opgeslagen en niet in een aparte app – slechte tijden voor oudere besturingssystemen en androïden toch.

De actieve ruisonderdrukking werkt goed, vooral omdat deze bijna geen hoorbare invloed heeft op het volume of het geluid.

Qua geluid zijn de Airpods Pro hoorbaar superieur aan hun collega’s – vooral als het gaat om de overdracht van lage frequenties, slagen ze er zelfs in om een beetje te helpen aan de onderkant, net genoeg om een mooie, volle basistoon te produceren. Dit kan komen door de betere pasvorm van de in-ear in de gehoorgang, maar ook door de speciale basdriver die Apple beweert te hebben geïnstalleerd.

Voor Apple gebruikers zijn de Airpods Pro altijd een aanwinst, ook al wordt er zelden gebruik gemaakt van ruisonderdrukking, maar ze zijn vrij duur.

(Visited 453 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.