• De beste stereo receivers

  Een geïntegreerde versterker met een ingebouwde radio en diverse ingangen voor andere bronnen – zo zag een ontvanger er tot enkele jaren geleden uit. Veel van de combinaties van ontvanger, luidspreker, cd-speler en co. doen vandaag de dag nog steeds betrouwbaar hun werk en er is nauwelijks reden voor grote veranderingen.

  Alleen met veel moderne bronnen, zoals smartphone of netwerk, kunnen de meeste niet meer met elkaar overweg. Nu kan men het goede oude hifisysteem met extra apparaten compatibel maken voor smartphone en netwerk: Een nieuwe doos hier, een adapterkabel daar, maar helaas wordt het geheel niet duidelijker of comfortabeler in gebruik – om nog maar te zwijgen van de esthetiek van de woonkamer.

  Het aanbod is beheersbaar geworden

  Toch kan het duren tot het laatste defect van de voorganger onvermijdelijk wordt, voordat een nieuwe aanschaf van een moderne stereo-ontvanger onvermijdelijk wordt – dan is het noodzakelijk om zorgvuldig te plannen en de behoeften zo precies mogelijk uit te laten komen: Hebben we echt een technologische allround oplossing nodig met LAN, WLAN, Bluetooth en diverse digitale ingangen? Aan de andere kant, worden er nog steeds analoge spelers gebruikt, of is er zelfs een platenspeler die niet op de plank zou moeten liggen?

  Naast de technische, innerlijke waarden speelt ook het ontwerp een belangrijke rol. Het hifi-systeem is immers in de meeste huishoudens zelden verborgen achter gesloten deuren en zou, indien mogelijk, moeten overeenkomen met bestaande apparatuur.

  Hoewel het bereik van de stereo-ontvangers vrij hanteerbaar is geworden, stellen sommige fabrikanten nog steeds hun eigen prioriteiten. Dit geldt zowel voor de technologie als voor het ontwerp. Zo zijn er bijvoorbeeld nog steeds ontvangers in klassieke hifimaten, met een breedte van 43 centimeter, passend bij de rest van de apparatuur in zwart of zilver, en enkele zeer bijzondere sieraden die bewust opvallen.

  Nieuwe taken voor een klassieker

  Het adequaat en vooral zonder verlies reproduceren van de klassieke bronnen is niet langer een groot probleem. Daarom vertrouwen de traditionele merken van de hifi-industrie ook op nieuwe, voornamelijk digitale muziekbronnen en passen ze veel knowhow toe om de spelers te helpen de best mogelijke afspeelkwaliteit te bereiken via het netwerk en Bluetooth.

  Noch LAN, noch WLAN als overdrachtsmethode levert een groot probleem op, de beschikbare bandbreedtes en protocollen zijn perfect genoeg om muziek naar de ontvanger en uiteindelijk naar de luidsprekers te brengen, soms in betere kwaliteit dan van de CD.

  Met aptX-Codec transmissie met hogere resolutie mogelijk

  Het wordt pas moeilijk als de waardevolle muziekgegevens van de smartphone draadloos en comfortabel via Bluetooth in de ontvanger worden ingevoerd. Oorspronkelijk was dit radioprotocol alleen gepland voor een lage datadoorvoer van PC-accessoires zoals muis en toetsenbord, of voor het telefoneren via een headset. Omdat de audiodata snel, storingsvrij en vervolgens ook met een hoge datasnelheid moest worden verzonden, werd de Bluetooth-transmissie uitgebreid met de aptX-codec.

  De audiogegevens worden quasi verpakt in een aptX-container in de smartphone, die naar de ontvanger wordt gestuurd, die deze vervolgens weer moet uitpakken. Als zowel de bron als de ontvanger compatibel zijn met de aptX codec, kan de muziek in ieder geval in CD-kwaliteit worden uitgezonden. De door Sony ontwikkelde LDAC-codec kan nu nog hogere datasnelheden en dus ook HiRes audio via Bluetooth overbrengen. Dit wordt theoretisch ondersteund door alle nieuwe smartphones vanaf Android 8, wat niet betekent dat het ook door alle fabrikanten wordt gebruikt, en de compatibele hardware in de hifi-sector is nog steeds goed hanteerbaar.

  Via de kabel van de smartphone – het betere alternatief?

  Als u met volle teugen wilt genieten van hoge-resolutie audiodata van uw smartphone, tablet of pc, kunt u nauwelijks zonder kabels, tenzij u WLAN gebruikt. Iedereen die hoge-resolutie dataformaten naar zijn smartphone, tablet of PC streamt via tidal, Deezer, Quobuz of een andere streaming-dienst, zal niet graag genoegen nemen met een maximale cd-kwaliteit bij het overbrengen van gegevens naar de ontvanger. Daarnaast zijn ook de radioverbindingen gevoelig voor storingen.

  Signalen zijn stabieler via een kabelverbinding

  Dit kan worden voorkomen door het signaal via de hoofdtelefoonuitgang van de smartphone naar de versterker te sturen. Nog beter is echter om een zogenaamde externe DAC met lijnuitgang te gebruiken. Deze knijpt het digitale audiosignaal op de USB-aansluiting van de smartphone, zet het om in een analoog signaal en wordt vervolgens aangesloten op een willekeurige lijningang van de ontvanger.

  Het voordeel: de meestal inferieure convertor- en versterkerelektronica van de smartphone wordt vanuit audiovoorziening omzeild en het signaal komt grotendeels onbeschadigd en zonder storing bij de ontvanger terecht, die het vervolgens zorgvuldig versterkt en doorgeeft aan de luidsprekers.

  Veel van onze geteste ontvangers hebben zelfs een USB-aansluiting van het type A, die vaak uitnodigend aan de voorzijde is geplaatst. Eigenaren van iPhones of iPads kunnen zich nu meestal gelukkig prijzen, omdat ze direct kunnen docken en de interne omvormer (DAC) van de ontvanger kunnen gebruiken, die van veel hogere kwaliteit is dan die van de iPhone. Helaas zijn deze stopcontacten meestal niet compatibel met Android-smartphones.

  Zo hebben we getest

  In de test hebben we alle relevante aspecten bekeken: Voor het ontspannen genieten van muziek, of dat nu van de smartphone, de CD of zelfs de platenspeler is, komt de installatie op de eerste plaats. Dit moet zo frustrerend mogelijk zijn, ondanks de inmiddels enorme verscheidenheid aan functies. Dit geldt in het bijzonder voor de integratie in het netwerk en de verbinding met de bestaande Bluetooth-bronnen. Juist hier eist het draadloze gemak zijn tol, omdat hifi-liefhebbers zich niet graag met netwerktechnologie willen kwellen. In het ideale geval is dit niet veel ingewikkelder dan het simpelweg aansluiten van de andere ingangen op de overeenkomstige aansluiting.

  Vervolgens lag de focus op het dagelijks gebruik. Hier is de duidelijke bedieningsstructuur op de afstandsbediening en op het apparaat van belang. Bovendien kan de ontvanger dankzij een app ook vanaf een smartphone worden bediend.
  Last but not least speelde natuurlijk het geluid een doorslaggevende rol. De geluidsverschillen tussen de ontvangers zijn echter veel kleiner dan bij bijvoorbeeld luidsprekers of koptelefoons. De meeste sonische bijzonderheden worden pas duidelijk in directe vergelijking of tijdens uitgebreide luistersessies. We hebben beide gedaan om u een indruk te geven van de verschillende kenmerken van de versterkers.

  Hiervoor hebben we hoge-resolutie materiaal van de smartphone via Bluetooth aan de testkandidaten gevoerd. Daarnaast werden dezelfde tracks van CD via de analoge en digitale ingangen, indien mogelijk, ingevoerd. Dit is de beste manier om het verschil of de mogelijke zwakke punten van sommige transmissiepaden te kristalliseren.

  De luidsprekeraansluitingen werden uitgerust met een paar Nubert Nubox 513 vloerstaande luidsprekers, maar ter vergelijking hebben we de ontvangers ook bedraad met de compactere ME 25 van Musikelectronic Geithain. In veel studio’s dienen de luidsprekers van Geithain in Saksen als monitor – dus als er daadwerkelijk geluidsverschillen zijn in de elektronica, maakt de ME 25 ze hoorbaar.

  Onze lijst met zorgvuldig gekozen receivers:

  1. favorietli-thumbnail
   DENON AVR-X2600H
   Met de Denon AVR-X2600H ervaar je films zoals in de bioscoop. De 7.2 kanaals receiver beschikt over de Dolby Atmos technologie, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst . Een voorbijrijdende trein hoor je in de huiskamer van links naar rechts gaan.

  2. li-thumbnail
   MARANTZ NR1200
   Met de Marantz NR1200 haal je een moderne stereoreceiver met veel afspeelmogelijkheden in huis. Luister naar ruisvrije radio via DAB+, sluit een platenspeler aan of stream audio via bluetooth en Apple AirPlay 2. Je integreert de receiver met het HEOS multiroom systeem om muziek door het hele huis te streamen.

  3. li-thumbnail
   SONY MDR-Z7M2
   Geniet van een hoogwaardige geluidsweergave met de Sony MDR-Z7M2. Dankzij het frequentiebereik van 4 tot 100.000 Hertz klinkt het geluid gedetailleerd en luister je naar Hi res audiobestanden. Zo komen je favoriete nummers dichter bij de originele studio opname.

  [ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

  FAVORIET

  Denon AVR-X2600H

  Adviesprijs

  499,-

  89.631 andere kochten dit product

  Met de Denon AVR-X2600H ervaar je films zoals in de bioscoop. De 7.2 kanaals receiver beschikt over de Dolby Atmos technologie, waarmee het geluid via het plafond naar jouw luisterpositie weerkaatst . Een voorbijrijdende trein hoor je in de huiskamer van links naar rechts gaan. Om het geluid beter af te stellen op jouw huiskamer, gebruik je de meetmicrofoon. Deze meet de akoestiek van jouw kamer en optimaliseert vervolgens de geluidsverspreiding van de speakers. Wanneer je thuis een HEOS multiroom systeem hebt, integreer je de speakers met de receiver en stream je muziek door het hele huis.

  bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

  “Top geluid voor een betaalbaar bedrag”

  De set-up was easy. Moet me nog uitgebreider verdiepen in de settings maar ik meer meer dan tevreden. Afstandsbediening is wat te druk. Vele toetsen met kleine lettertjes. Maar dat is uiteraard een persoonlijke mening. Geluid is levendig en mooie warme diepgang. Zelfs met eeuwenoude bose boxen speelt hij geweldig.

  Kees Den Uijl

  Denon heeft het weer gedaan: deze multi-talent, toekomstgerichte ontvanger is in vertrouwen te koop.

  Net als zijn voorgangers trekt de AVR-X2600H je mee met een uitputtende functielijst, en houdt je daar met een al even overtuigende prestatie.

  Maar hoewel de Denon niet zo nauwgezet subtiel of natuurlijk muzikaal is, geeft hij de Sony wel een masterclass in grootsheid. De geclaimde 150W per kanaal-presentatie heeft meer gewicht en gewicht, naast een superieure schaal en ruimtelijkheid, die allemaal neerkomen op een spannende presentatie die niets is als je hem niet omhult. Gewicht en weegschaal zijn immers cruciale talenten voor een AV-receiver – vooral voor eigenaren die een beetje gek zijn op een zomerse blockbuster. 

  In Bad Times At The El Royale bijvoorbeeld is er sprake van een enorme uitgestrektheid in de Vietnam-oorlogsscènes, terwijl de geluiden van vuiststoten en omvergeworpen casinotafels tijdens de klimatologische gevechtsscène impactvol zijn, met een afgemeten, driedimensionale thwack en dreun. 

  Uiteindelijk openbaart zich het krachtige, dynamische en gedetailleerde karakter van de AVR-X2500H in zijn opvolger. Tijdens de opnamesessie scène, is er punch aan de flamboyante He’s A Rebel stuk, en de Broadway-achtige groep vocale is overspoeld met detail, de levering vastleggen van de zachtere lilts van de harmonieën net zo veel als de grotere blaasbalgen.

  De X2600H is tonaal geluid, snel en goed geïntegreerd, en bewijst een allround krachtpatser met voldoende talent om uw woonkamer om te vormen tot een opwindende thuisbioscoop als hij wordt gecombineerd met een begaafd luidsprekerpakket, zoals het Elac 2.0 5.1 Home Theater System of Q Acoustics’ 3010 5.1 Cinema Pack. De consistentie van Denon is niet verrassend, hoewel het betekent dat eigenaren van het model van vorig jaar zich niet hoeven te haasten om te upgraden.

  De AVR-X3500H van vorig jaar – de volgende AV-receiver in Denon’s 2018 – brengt natuurlijk een beter beheer van de dynamiek en de kracht van het spel met zich mee, dus het is moeilijk om het niet aan te bevelen tegen de huidige verlaagde prijs van £499 (lager dan £900). Maar de voorraden zullen beperkt zijn.

  Nu de 2019 AVR-X3600H (£999 / $1099) is aangekondigd, kijken we uit naar de vraag of de X2600H het gat tussen de twee modellen heeft gedicht, of dat de X3600H nog veel beter is.

  Denon is erin geslaagd om een groot aantal functies in de typische AV-receiver-afmetingen te persen, waarvan vele bijzonder aantrekkelijk zullen zijn voor diegenen die willen profiteren van de steeds grotere toegankelijkheid van de volgende-generatie audioformaten.

  De 7.2-kanalen kunnen in een 5.2.2-configuratie worden gebruikt voor Dolby Atmos en DTS:X-formaten, maar voor mensen zonder de extra hoge luidsprekers is er DTS Virtual:X aan boord voor het up-mixen van DTS-soundtracks – om het gevoel van hoogte te geven. Dolby Atmos Height Virtualization Technology, die in wezen hetzelfde probeert te doen met Dolby soundtracks, is beloofd via een toekomstige firmware-update.

  Naast HDMI zijn er ook digitale en analoge aansluitingen, waaronder een USB-ingang op het frontpaneel, twee optische ingangen en een phono en vier paar RCA-ingangen. 

  Terwijl Bluetooth en Apple AirPlay 2 zorgen voor het streamen van lokale bestanden vanaf een smartphone, tablet of computer, is het HEOS hi-res, multi-room platform van Denon ook ingebouwd, zodat abonnees van Spotify, Tidal, Amazon, Deezer of TuneIn de muziekcatalogus van elke dienst rechtstreeks kunnen afspelen via de HEOS mobiele app. Deze app vergemakkelijkt ook het streamen van genetwerkte WAV-, ALAC- en FLAC-bestanden tot 24-bit/192kHz en DSD 2,8MHz en 5,6MHz.

  Over apps gesproken, Denon heeft een andere die fungeert als een vrij primitieve afstandsbediening, maar Amazon Alexa voice control (via een Amazon smart device) wordt ook ondersteund, en er is de goede ouderwetse zapper, die is voldoende goed en, inderdaad, ouderwets.

  U moet een Denon HEOS-account instellen om gebruik te kunnen maken van het platform, en als u eenmaal uit de doos bent, raden we u aan een half uur van uw tijd te nemen om de versterker goed te configureren. Denon’s Setup Assistant neemt u mee door alles, van kabelaansluiting tot netwerkinstallatie tot luidsprekercalibratie, dit laatste met behulp van Audyssey’s grondige en intuïtieve software.
  De HDMI’s van de Denon (er zijn acht ingangen, waarvan één aan de voorkant, plus twee uitgangen) zijn niet volledig 2.1-gecertificeerd, maar ze ondersteunen wel enkele 2.1-functies. Belangrijk voor Atmos-fans, met name degenen voor wie de ingebouwde streaming-apps van hun TV een primaire bron van content zijn, is de out-of-the-box ondersteuning van Enhanced Audio Return Channel (eARC) van de AVR-X2600H. Hierdoor kan de versterker ongecomprimeerde audiocodecs (zoals DTS:X, Dolby Atmos of TrueHD) van de TV ontvangen via dezelfde HDMI-kabel waarmee hij video stuurt.

  Auto Low Latency Mode (ALLM), ondertussen, geeft gamers met compatibele consoles, zoals de Xbox One S en Xbox One X, een soepelere, meer ontvankelijke ervaring door alles in de HDMI-keten te forceren om zijn lage latentie-instelling (meestal aangeduid als ‘Game Mode’) in te voeren. De nieuwste Digital Content Protection standaard (HDCP 2.3) wordt ook ondersteund.

  Neem die tijd en je wordt beloond met een goed presterende, veelzijdige en toekomstbestendige AV-receiver voor al je film- en muziekeisen. Denon heeft in de loop der jaren consequent zijn concurrentiekracht op dit prijspunt bewezen en de AVR-X2600H volgt in die lange gezinslijn. Als je het budget en de wens hebt voor een serieuze thuisbioscoop, dan vraagt deze Denon-receiver je aandacht.

  GOEDE KEUZE

  Marantz NR1200

  Adviesprijs

  619,-

  96.325 andere kochten dit product

  Met de Marantz NR1200 haal je een moderne stereoreceiver met veel afspeelmogelijkheden in huis. Luister naar ruisvrije radio via DAB+, sluit een platenspeler aan of stream audio via bluetooth en Apple AirPlay 2. Je integreert de receiver met het HEOS multiroom systeem om muziek door het hele huis te streamen. Gebruik je de receiver ook voor bij je televisie? Dankzij de ondersteuning van 4K geniet je van haarscherpe beelden. Door de slanke behuizing werk je de receiver netjes weg in je home cinema opstelling.

  bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

  De Marantz NR1200 is niet alleen bedoeld om de stereo-ontvanger in de woonkamer te vervangen en nieuwe, digitale bronnen te ontsluiten. U kunt zelfs Blu-ray-spelers, satellietontvangers of maximaal vier andere bronnen aansluiten om het beeld door te geven aan de TV – terwijl het geluid wordt afgespeeld via de aangesloten stereoluidsprekers. Bovendien is er een DAB+-tuner ingebouwd en is zelfs internetradio met één druk op de knop beschikbaar zodra de NR1200 is aangesloten op het internet via on of WLAN.

  De Marantz NR1200 is bedoeld om naast de klassieke ontvanger ook een AV-receiver in de woonkamer te vervangen. Tenminste de vijf HDMI-ingangen op het achterpaneel, van waaruit het beeldsignaal wordt doorgelust naar de bijbehorende HDMI-uitgangsaansluiting, getuigen hiervan. De NR1200 profiteert hier van zijn grote AV-collega’s, aangezien alle huidige videoformaten worden ondersteund met UHD en HDR – met het verschil dat het geluid “slechts” twee kanalen blijft en wordt ondersteund door een subwoofer die ook kan worden ingeschakeld.

  Met een passende opzet kunnen de twee kanalen van de NR1200 echter worden gebruikt om indrukwekkende ruimtelijke informatie te produceren.

  Dit is echter niet onze belangrijkste focus, want de Marantz kan nog meer: een combi-tuner is geïntegreerd, en de Marantz kan zowel DAB+ als FM ontvangen, waarbij FM – dus VHF – ook profiteert van RDS. Naast het huidige programma is er ook tekstinformatie over het stuk en de uitvoerder die op dit moment wordt gespeeld. Internetradio is zelfs beschikbaar met een druk op de knop, hoewel het menu op het scherm hier duidelijk zijn grenzen bereikt. Als u bijvoorbeeld een bepaald station wilt zoeken dat niet per se in een van de voorgedefinieerde lijsten staat, moet u de naam van het station moeizaam invoeren met de afstandsbediening.

  Het is bijna vanzelfsprekend dat Bluetooth, WLAN en zelfs LAN deel uitmaken van de uitrusting – en dat deze Marantz ook kan worden geïntegreerd in het interne meerkamersysteem Heos. En hij laat ook geen platenspeler achter, zolang hij maar een speciale phono-ingang heeft.

  Een dergelijke reeks functies heeft natuurlijk ook zijn prijs. Hoewel de afstandsbediening er nog steeds vrij duidelijk uitziet, zijn sommige instellingen, zoals het overschakelen van de tuner van FM naar DAB+ of omgekeerd, alleen toegankelijk via omwegen. Hetzelfde geldt, zoals reeds vermeld, voor de invoer van zendernamen voor internetradio. Hier blijkt de app veel handiger te zijn: de bediening wordt erg soepel als de TV via de HDMI-uitgang als display kan worden gebruikt.

  Na de basisinstellingen is de bediening eenvoudig met de normale afstandsbediening – zelfs de toonregeling is zonder omwegen mogelijk en de opgeslagen zenders kunnen nu met de numerieke toetsen worden opgeroepen.

  Dankzij twee groepen luidsprekers is de Marantz in staat om geluid te leveren in twee kamers of luisterzones. Er kunnen ook twee subwoofers worden aangesloten en de twee pre-outputs maken een eenvoudige multizonebediening mogelijk – dan met actieve luidsprekers. Hoewel de NR1200 over voldoende vermogensreserves beschikt, zal hij, als deze over twee luisterzones, dus over twee paar luidsprekers, moeten worden verdeeld, uiteindelijk zijn grenzen bereiken.

  Maar totdat dit het geval is, levert de Marantz NR1200. Zolang hij op hoog niveau speelt, levert hij een fijn, zeer goed getekend geluidsbeeld op en kan hij zelfs moeilijke luidsprekers aansturen, – als het maar om één paar gaat. Als u het beste geluid in uw woonkamer wilt en het zonder een volwaardige AV-receiver met de bijbehorende luidsprekerbatterij wilt stellen, dan is de NR1200 de perfecte partner voor u, die al uw huiskamerapparatuur naar de luidsprekers brengt.

  GOEDE KEUZE

  Yamaha WXA-50

  Adviesprijs

  539,-

  45.651 andere kochten dit product

  De Yamaha WXA-50 is een compacte netwerkversterker waarmee je muziek afspeelt vanaf allerlei bronnen. Je verbindt de versterker via wifi of een kabel met internet. Stream met AirPlay, Spotify Connect of Bluetooth draadloos muziek vanaf je mobiele apparaten. Met MusicCast maakt je in een handomdraai een multiroom systeem. Koppel andere MusicCast spelers en bepaal met de app per apparaat welke muziek je wilt horen. Dankzij het vermogen van 70 watt per kanaal stuurt de versterker ook grotere speakers aan en geniet je van een vol geluid. Voor de hoogste kwaliteit muziek stuur je via DLNA lossless audiobestanden naar de versterker.

  bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

  Hoewel de Yamaha WXA-50 een onopvallend doosje is, nog kleiner dan de toch al compacte Sonos AMP, mag dat niet verhullen dat het een netwerk- en muziekmachine is. De koffer is ontworpen om zowel rechtop als dwars te worden gebruikt. Twee stevige U-schalen zijn inbegrepen voor rechtopstaand gebruik, die het extra stabiliteit geven.

  De behuizing is rondom van metaal en schermt zo alle radiogolven goed af, zodat een combinatie-antenne op de bijbehorende connector aan de achterzijde moet worden geschroefd. Dit is verantwoordelijk voor zowel WLAN als Bluetooth. Dit is het eerste verschil met de Sonos AMP – het begrijpt Bluetooth niet.

  De WXA-50 wordt geleverd met een eenvoudige afstandsbediening ter grootte van een kredietkaart, die iets geavanceerder had kunnen zijn. Andere fabrikanten zijn veel genereuzer. De afstandsbediening is alles wat u nodig hebt voor de dagelijkse werkzaamheden zoals bronselectie, volume en zelfs Bluetooth koppeling. Er is geen display; u kunt volledig vertrouwen op de verschillende kleuren waarin de bijbehorende LED oplicht bij het selecteren van de bron. Als hulpmiddel zijn de corresponderende knoppen op de afstandsbediening met dezelfde kleuren gemarkeerd, anders moet de WXA-50 vooral met de MusicCast app worden bediend.

  Dit is ook nodig om de kleine versterker te integreren in het netwerk en ook in een bestaand MusicCast multi-room systeem. Dit heeft voor mij pas na enkele pogingen gewerkt, blijkbaar is de industrie er over het algemeen op aangewezen dat de klant slechts een eenvoudig gestructureerd WLAN heeft. Als u een complexer netwerk heeft om veiligheidsredenen of om andere redenen, zult u waarschijnlijk meerdere pogingen moeten doen totdat alles werkt zoals het hoort.

  Maar dan is het eindelijk tijd om muziek te maken: De kleine klinkt veel volwassener dan men zou verwachten. Het muzikale podium is quasi driedimensionaal in de ruimte, met een goed gedefinieerde podiumbreedte en -diepte. De WXA-50 heeft verbazingwekkende vermogensreserves, bereikt zelfs op zeer hoog niveau nauwelijks zijn grenzen en behoudt altijd de volledige controle over de muzikale actie. Het is dus goed dat de Bluetooth-verbinding zowel op lange afstand als stabiel is, maar je kunt nog steeds de kracht van de aptX-codec verkennen. De overgang van Bluetooth naar transmissie via draad of WLAN brengt nog meer detail en plasticiteit in het geluid.

  Zelfs als de kleine Yamaha het zonder een phono-ingang en een hoofdtelefoonaansluiting moet stellen, is hij nog steeds beter uitgerust dan sommige van zijn collega’s. Bovendien is het vrij betaalbaar dankzij de vrij lange marktaanwezigheid, waardoor het onze prijstip is.

  (Visited 2.177 times, 1 visits today)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.