De beste speakers voor uw computer

PC Speakers vs Laptopspeakers

Als u alleen maar op het geluid van de ingebouwde luidsprekers van uw laptop of computer vertrouwt wanneer u muziek wilt luisteren of een film wilt kijken, zult u merken dat het geluid dun en blikkerig klinkt en weinig tot geen bas bevat. Nauwkeurige geluidsreproductie is vaak afhankelijk van de luidsprekergrootte. De kleine tweeters die in uw laptop zitten, kunnen slechts een deel van de frequentieband produceren die mensen kunnen horen. Ze hebben de neiging om rond de 2000 hertz uit te komen (en niet op een sierlijke manier), terwijl mensen tot ongeveer 20 hertz kunnen horen. Door de reproductietaken van de instrumentaanwezigheid, sprankeling en luchtigheid (hogere frequenties behandeld door de tweeter) van het instrumentenlichaam en giek (lagere frequenties verwerkt door de woofer te scheiden), kunt u met een set tweewegscomputerspeakers delen van liedjes horen die u anders zou missen bij een paar standaard laptopluidsprekers. Een kick-drum klinkt als een saaie clap uit een laptopluidspreker, terwijl dit klinkt als een krachtige dreun die je zou verwachten tijdens een concert wanneer u goede speakerset heeft aangeschaft.

De juiste speakers

Een speakerset is een geweldige oplossing voor iedereen die veel tijd besteedt aan het luisteren van audio op hun computer. Of u nu naar muziek luistert, films kijkt of aan het gamen bent; een set luidsprekers zal uw audio-ervaring aanzienlijk verbeteren. Naast de toename in frequentiebereikreproductie, voegt het toevoegen van een paar externe luidsprekers een grotere stereoscheiding van uw audio toe – dus als u first-person shooter aan het spelen bent, zult u niet alleen de geweerschoten horen, maar u hoort ook uit welke richting deze komen. Het tweewegsysteem van deze luidsprekers, gecombineerd met een speciale stroombron, verhoogt de geluidsweergave van alles waar u naar luistert.

Wie veel tijd achter de computer doorbrengt aan het bureau, wil zeker naar muziek of films luisteren met een mooi en goed geluid. Een paar luidsprekers op het bureau zijn hier perfect voor.

De interne luidsprekers van een laptop PC reproduceren vaak alleen maar geluiden van slechte kwaliteit. De weergave van verschillende geluiden van computergames en films en bij het afspelen van luide muziek is echter niet bevredigend. Met een desktopcomputer of gaming-pc kunt u niet om een paar goede pc-luidsprekers of een goede headset heen omdat de computers geen interne luidsprekers hebben. Om dit probleem op te lossen, moeten extra PC-luidsprekers worden aangeschaft voor computers die als multimedia-pc’s worden gebruikt. We stelden ons dus de vraag “welke PC-luidsprekers goed zijn en een goede prijs-prestatieverhouding hebben”. De keuze aan verschillende luidsprekermodellen is enorm. Het geluid van de luidsprekers klinkt voor elk oor anders. Verder heeft elke consument specifieke voorkeuren met betrekking tot het geluid. Terwijl sommige mensen kristalheldere hoge tonen waarderen omdat u naar klassieke muziek wilt luisteren, willen andere gebruikers een rijke, diepe bas met heldere tonen. De volgende luidsprekerbeoordeling en -vergelijking voor de pc moet helpen bij het kiezen van nieuwe luidsprekers voor de laptop of de kantoorcomputer voor het pc-bureau.

Mensen die ook veel vanuit huis werken vinden het ook leuk om naar de radio te luisteren of om muziek te laten spelen op Spotify. Welke PC-luidsprekers moeten op uw bureau staan en goed klinken om op te starten? We delen graag onze ervaringen en meningen.
Of u nu een PC-gamer bent, iemand die thuis graag audio uitvoert, in welke vorm dan ook, of een paar zeer goede boxen wilt hebben die een echt goede kwaliteit uitvoeren, wij proberen goede en correcte beoordelingen te geven over de verschillende wensen met onze PC-luidsprekertest.

PC-luidsprekers – welke luidsprekers kunnen worden aanbevolen?

In deze tijd is het niet eenvoudig om de juiste luidsprekerboxen voor uw computer te kiezen vanwege het enorme aanbod. Externe luidsprekers vervangen de ingebouwde luidsprekers (bijvoorbeeld in de laptop), of in een normale standaardcomputer die is ontworpen om foutmeldingen te verzenden. Om het gewenste geluid te bereiken, moeten enkele vragen vooraf worden beantwoord. Het belangrijkste criterium is altijd de individuele persoonlijke eisen waaraan de nieuwe pc-boxen moeten voldoen. Wij geven hier op de website verschillende koopadviezen.

De meeste mensen beseffen heel snel dat geluid niet gelijk is aan geluid, of dat het geluidssysteem niet gelijk is aan het geluidssysteem, dus bieden wij onze geluidstest aan. Voor gebruikers die alleen de eenvoudige Windows-geluiden van hun computer willen horen, raadt de PC-luidsprekertest goedkope luidsprekers aan. Aan de andere kant, voor mensen die hun computer gebruiken om naar muziek of videogames te luisteren en een bepaalde geluidservaring willen bereiken, raden wij onze luidsprekertestwinnaars aan.

In deze gevallen hebben luidsprekersystemen die het geluid van films en muziek van alle kanten (surround-luidsprekers) kunnen weergeven, bewezen optimaal te zijn. Zelfs bij de verschillende modellen van een categorie werden grote verschillen gevonden in de PC-luidsprekertest, waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van het ideale luidsprekersysteem voor de PC.

Welke categorie PC-luidsprekers is optimaal geschikt?

Voordat u beslist over de luidsprekers voor de PC van een bepaalde fabrikant, moet u er absoluut zeker van zijn wat voor soort luidsprekersysteem u wilt. De meeste PC-luidsprekers zijn al uitgerust met een subwoofer (2.1-luidspreker), waardoor alle lage tonen beter hoorbaar zijn. Aangezien de subwoofer nog steeds de functie heeft om een rijk, rond geluidsbeeld te produceren, is er niets op tegen om de subwoofer onder de pc-tafel te plaatsen.
Boekenplankluidsprekers als stereosysteem, zijn ook uitstekend geschikt als zinvolle uitbreiding voor reeds bestaande muzieksystemen. Hier beschrijven we de verschillende luidsprekercategorieën. Er zijn steeds meer verschillende geluidssystemen: de geluidsbalk, het 2.0-luidsprekersysteem, 2.1-luidsprekersysteem, 5.1 en de 7.1-luidsprekersystemen.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen PC speakers:

 1. favorietli-thumbnail
  BOSE COMPANION 50
  De Bose Companion 50 maakt van films kijken en gamen op de computer een intense beleving. Door de TrueSpace technologie wordt het geluid breed verspreid en ervaar je 5.1 geluid uit de krachtige 2.1 speakerset.

 2. voordeligsteli-thumbnail
  Trust GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set
  De Trust GXT 38 2.1 Speakerset wordt geleverd met een houten subwoofer, die zorgt voor een diepe bas. In combinatie met de satellietspeakers komt er 60 Watt aan geluid uit de Trust GXT 38 2.1 Speakerset.

 3. li-thumbnail
  Edifier Studio R1700BT 2.0
  De Edifier Studio R1700BT 2.0 Speaker Set is een hoogwaardig geluidssysteem met 66 watt aan vermogen. Dankzij Bluetooth is een draadloze verbinding mogelijk.

 4. li-thumbnail
  Logitech Z623
  Het Logitech Z623 2.1 Speakersysteem bestaat uit een subwoofer met een vermogen van 130 watt en twee satellietspeakers van ieder 35 watt. Met dit systeem haal je dus 200 wat RMS aan vermogen in huis en geniet je voluit van de nieuwste films en muziek.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Bose Companion 50

Adviesprijs

395,-

12.192 andere kochten dit product

De Bose Companion 50 maakt van films kijken en gamen op de computer een intense beleving. Door de TrueSpace technologie wordt het geluid breed verspreid en ervaar je 5.1 geluid uit de krachtige 2.1 speakerset. De set bestaat uit een Acoustimass subwoofer en 2 stereoluidsprekers. Je sluit de computerspeakers met een audiokabel aan op de computer. Een speciale geluidskaart is niet nodig om de luidsprekers te gebruiken. Met de bedrade afstandsbediening zet je de speakers aan en uit en regel je het volume. Ook vind je op de control pod een hoofdtelefoonaansluiting. Onder je bureau kruipen om je koptelefoon aan te sluiten hoeft vanaf nu niet meer.

bekijk prijs bij coolblue
Andre Bonajii

“Echte aanrader, goed geluid voor een goede prijs.”

Ik ben héél erg blij met de Bose Companion 50. Ik had een high end 5.1 set van Creative aan mijn PC hangen, maar de volumeregeling bleef kuren vertonen en toen hem ik hem uit het raam gegooid. Nou ja, aan mijn neefje gegeven. Als vervanger wilde ik iets moois, degelijks, topgeluid en iets waar je blij van wordt. Een soort surprise ei onder de speakers dus.

Andre Bonajii

Als u op zoek bent naar een eersteklas high-end luidsprekersysteem voor uw computer, moet u zeker het 5.1-systeem “Companion ® 50” van BOSE in uw shortlist opnemen. De luidsprekers overtuigen met een uitstekend geluid en een levensechte, krachtige basweergave.

Het Bose Companion 50 multimedia-luidsprekersysteem kan gemakkelijk worden bediend met de geïntegreerde controle-eenheid. De control pod heeft een hoofdtelefooningang, een AUX-ingang, een mute-toets en een volumeregeling voor verschillende aansluitingsopties en -instellingen.

Het hoogwaardige Bose-pc-luidsprekersysteem kan eenvoudig worden aangesloten op uw computer met één enkele kabel. Het is niet nodig om een extra geluidskaart te configureren of software te installeren.

Waarbij een extra interne geluidskaart zeker een beter geluid zou geven en het geluid veel beter is.

De dozen overtuigen in de vergelijking door een eersteklas verwerking en een tijdloos, eenvoudig ontwerp. De twee dozen van 11,9 x 8,9 x 21,9 cm zijn, net als de andere luidsprekersystemen, bekleed met een discrete mantel. De metalen oppervlakken geven de dozen een edele uitstraling.

Het Bose® Companion® 50-luidsprekersysteem scoort in de vergelijking met een stereogeluid dat normaal gesproken alleen kan worden verwacht van stereoluidsprekersystemen uit de categorie 5.1. In de vergelijking werden geen zwakke punten gevonden in de hoogte-, midden- of dieptepunten.

Het 5.1 geluidssysteem is speciaal ontworpen voor gebruik op computerwerkplekken en geoptimaliseerd om het bureau niet te veel te vertroebelen. Om ervoor te zorgen dat noch het geweldige geluid, noch het werk, noch het afspelen van de PC door het geluidssysteem wordt gehinderd, zijn de twee compacte luidsprekers al voorgemonteerd op statieven.

Om de luidsprekers zeer eenvoudig op de computer aan te sluiten, is slechts één enkele kabel nodig. Er is geen extra computerhardware of Windows / Mac software nodig en het geluidssysteem is klaar voor gebruik.

Het 5.1-geluidssysteem Bose Companion 50 overtuigt met een geweldig en hoogwaardig geluid. Als u een topgeluid wilt en bereid bent er iets meer geld voor te investeren, kunt u niet om het product Bose® Companion® 50 heen, dat in de PC-luidsprekervergelijking een koopadvies heeft verdiend.

VOORDELIGSTE

Trust GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set

Adviesprijs

61,-

2.134 andere kochten dit product

De Trust GXT 38 2.1 Speakerset wordt geleverd met een houten subwoofer, die zorgt voor een diepe bas. In combinatie met de satellietspeakers komt er 60 Watt aan geluid uit de Trust GXT 38 2.1 Speakerset. De afstandsbediening (bedraad) maakt het mogelijk om makkelijk en snel het volume aan te passen. 

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Een goede optie voor als u niet zo’n breed budget heeft, is de Trust GXT 38. Als u goedkoop een opstelling wilt hebben die toch wat bas te bieden heeft, dan is dit de best beschikbare optie.

Heeft u budget van minder dan €100, maar wilt u toch een speakerset dat qua geluid beter is dan dat van uw eigen laptop, dan is het GXT-luidspeakersysteem ideaal. Het is een 2.1-systeem, wat betekent dat het wordt geleverd met een subwoofer om het een bonzende, soms overdreven, basrepons te geven. De set wordt wel beperkt door een enkele ingang: een 3,5 mm-connector die wordt aangesloten op de audio-ingang van uw computer. Maar dit is een acceptabele afweging om te maken gezien de spotprijs en het goede geluid.

GOEDE KEUZE

Edifier Studio R1700BT 2.0

Edifier Studio R1700BT 2.0

Adviesprijs

149,-

1.714 andere kochten dit product

De Edifier Studio R1700BT 2.0 Speaker Set is een hoogwaardig geluidssysteem met 66 watt aan vermogen. Dankzij Bluetooth is een draadloze verbinding mogelijk. Zo speel je gemakkelijk muziek af van bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. De speakerset is actief, wat wil zeggen dat deze is voorzien van een ingebouwde versterker.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Wilt u toch een upgrade op de Mackie CR4, dan kunt u kiezen voor de Edifier R1700BT 2.0. Deze luidsprekers hebben een iets beter geluid en ook Bluetooth. Daar staat wel tegenover dat de set een beetje groter en aanzienlijk duurder is dan onze topkeuze. Namelijk zo’n €150 op Coolblue.

Voor iemand die opzoek is naar een betere geluidsweergave en nog meer verbindingsopties (zoals Bluetooth en een optische ingang) is de Edifier R1700BTeen uitstekende upgrade. Onze panelleden waren het er allemaal over eens dat deze set over het algemeen een aangenaam geluidsprofiel had en vooral uitblonk in de vocale middentonen. Esthetisch gezien lijken ze meer op de klassieke boekenplankluidsprekers dan desktopcomputerluidsprekers. Het schuine luidsprekerfront en de keuze voor een kersenhouten afwerking voegen een welkome variatie toe aan de verzameling van zwarte rechthoeken die u veelal zult tegenkomen in deze categorie speakers.

GOEDE KEUZE

Logitech Z623 2.1 Speakersysteem

Logitech Z623 2.1 Speakersysteem

Adviesprijs

139,-

5.554 andere kochten dit product

Het Logitech Z623 2.1 Speakersysteem bestaat uit een subwoofer met een vermogen van 130 watt en twee satellietspeakers van ieder 35 watt. Met dit systeem haal je dus 200 wat RMS aan vermogen in huis en geniet je voluit van de nieuwste films en muziek. Het Z623-speakersysteem is namelijk THX-gecertificeerd.n THX zorgt voor indrukwekkend, krachtig geluid bij muziek, films en games.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Op de laatste plaats, maar zeker niet de minste, staat een speakerset van Logitech, namelijk de Logitech Z623. Deze heeft grotere woofers en een betere bas. Deze 200 watt speakers voegen wat body toe aan het basbereik, maar het doffe middenbereik kan voor sommigen een afknapper zijn. 

Mocht de CR3 niet beschikbaar zijn of bent u specifiek opzoek naar een luidsprekerset met een groter bas bereik, dan is de Z623 een solide back-up optie. De grotere 4-inch woofers van het model zorgen voor een betere basrepons en ze klinken ook geweldig in het hoge tonenbereik, maar de luidsprekers worden qua kwaliteit weer wat minder door een vlak klinkend middengebied (waarop de zang en leadinstrumenten te horen zijn) en sommige luisteraars merken mogelijk een miniem effect van vervorming. 

(Visited 3.904 times, 1 visits today)

Een reactie op “De beste speakers voor uw computer

 1. Angeline Rüger zegt:

  Hoi,

  Goede recensies over de diverse speakers. Ik zoek PC speakers voor klassieke muziek het liefst onder de €150.00. De meeste speakers hebben een grote bas waar ik niet weg van ben.
  Kunt u iets aanbevelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.