De beste speakers voor uw computer

PC Speakers vs Laptopspeakers

Als u alleen maar op het geluid van de ingebouwde luidsprekers van uw laptop of computer vertrouwt wanneer u muziek wilt luisteren of een film wilt kijken, zult u merken dat het geluid dun en blikkerig klinkt en weinig tot geen bas bevat. Nauwkeurige geluidsreproductie is vaak afhankelijk van de luidsprekergrootte. De kleine tweeters die in uw laptop zitten, kunnen slechts een deel van de frequentieband produceren die mensen kunnen horen. Ze hebben de neiging om rond de 2000 hertz uit te komen (en niet op een sierlijke manier), terwijl mensen tot ongeveer 20 hertz kunnen horen. Door de reproductietaken van de instrumentaanwezigheid, sprankeling en luchtigheid (hogere frequenties behandeld door de tweeter) van het instrumentenlichaam en giek (lagere frequenties verwerkt door de woofer te scheiden), kunt u met een set tweewegscomputerspeakers delen van liedjes horen die u anders zou missen bij een paar standaard laptopluidsprekers. Een kick-drum klinkt als een saaie clap uit een laptopluidspreker, terwijl dit klinkt als een krachtige dreun die je zou verwachten tijdens een concert wanneer u goede speakerset heeft aangeschaft.

De juiste speakers

Een speakerset is een geweldige oplossing voor iedereen die veel tijd besteedt aan het luisteren van audio op hun computer. Of u nu naar muziek luistert, films kijkt of aan het gamen bent; een set luidsprekers zal uw audio-ervaring aanzienlijk verbeteren. Naast de toename in frequentiebereikreproductie, voegt het toevoegen van een paar externe luidsprekers een grotere stereoscheiding van uw audio toe – dus als u first-person shooter aan het spelen bent, zult u niet alleen de geweerschoten horen, maar u hoort ook uit welke richting deze komen. Het tweewegsysteem van deze luidsprekers, gecombineerd met een speciale stroombron, verhoogt de geluidsweergave van alles waar u naar luistert.

Wat is de beste speaker voor uw computer?

Nadat we meer dan 70 uur hebben besteed aan het testen en onderzoeken van 98 actieve computergeluidsystemen en ook blind hebben getest en beoordeeld, hebben we vastgesteld dat de Mackie CR4 de beste computerluidsprekers zijn voor de meeste mensen. Ze hebben alle ingangen en poorten die u nodig heeft, evenals eenvoudig te gebruiken bedieningselementen en ze bieden een goede geluidskwaliteit voor hun prijsklasse.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen PC speakers:

 1. favorietli-thumbnail
  Mackie CR4
  Met de Mackie CR4 luister je in kleine tot middelgrote kamers naar een krachtig geluid. Deze 2 weg monitor speakers beschikken over 0,75 inch tweeters en 4 inch woofers.

 2. goedkoopsteli-thumbnail
  Trust GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set
  De Trust GXT 38 2.1 Speakerset wordt geleverd met een houten subwoofer, die zorgt voor een diepe bas. In combinatie met de satellietspeakers komt er 60 Watt aan geluid uit de Trust GXT 38 2.1 Speakerset.

 3. li-thumbnail
  Edifier Studio R1700BT 2.0
  De Edifier Studio R1700BT 2.0 Speaker Set is een hoogwaardig geluidssysteem met 66 watt aan vermogen. Dankzij Bluetooth is een draadloze verbinding mogelijk.

 4. li-thumbnail
  Logitech Z623
  Het Logitech Z623 2.1 Speakersysteem bestaat uit een subwoofer met een vermogen van 130 watt en twee satellietspeakers van ieder 35 watt. Met dit systeem haal je dus 200 wat RMS aan vermogen in huis en geniet je voluit van de nieuwste films en muziek.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Mackie CR4

Adviesprijs

111,-

2.192 andere kochten dit product

Met de Mackie CR4 luister je in kleine tot middelgrote kamers naar een krachtig geluid. Deze 2 weg monitor speakers beschikken over 0,75 inch tweeters en 4 inch woofers. Hierdoor klinkt het geluid zowel zuiver als stevig. Aan de achterkant vind je een basreflexpoort die zorgt voor diepe lage tonen. Dat is handig als je van muziek met veel bass houdt.

bekijk prijs bij coolblue
Andre Bonajii

“Echte aanrader, goed geluid voor een goede prijs.”

Voor het geluid, de isolatiepads en de kabels die meegeleverd worden krijg je zeker waar voor je geld.

Andre Bonajii

De Mackie CR4 komt bij ons dus als beste uit de test. Er zijn natuurlijk wel beter klinkende luidsprekers die meer kosten en goedkopere luidsprekers die minder klinken, maar de Mackie C4 is de perfecte combinatie van goede geluidskwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en een goede prijs. Voor ongeveer €110 kunt u er al eentje aanschaffen via Coolblue.

Het geluid van de Mackie CR4 is goed voor midrange en zang en verslaat de meeste andere in zijn prijsklasse voor minder dan €150. We vinden het ook leuk dat ze een handige aux poort hebben aan de voorzijde die ideaal is om telefoons tijdelijk in te pluggen. Ook zit er een gemakkelijke en toegankelijke volumeknop aan de voorzijde waarmee u de uitvoerniveaus kunt aanpassen zonder dat u hoeft te zoeken naar een afstandsbediening of dat u toegang moet hebben tot het achterpaneel.

GOEDKOOPSTE

Trust GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set

Adviesprijs

61,-

2.134 andere kochten dit product

De Trust GXT 38 2.1 Speakerset wordt geleverd met een houten subwoofer, die zorgt voor een diepe bas. In combinatie met de satellietspeakers komt er 60 Watt aan geluid uit de Trust GXT 38 2.1 Speakerset. De afstandsbediening (bedraad) maakt het mogelijk om makkelijk en snel het volume aan te passen. 

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Een goede optie voor als u niet zo’n breed budget heeft, is de Trust GXT 38. Als u goedkoop een opstelling wilt hebben die toch wat bas te bieden heeft, dan is dit de best beschikbare optie.

Heeft u budget van minder dan €100, maar wilt u toch een speakerset dat qua geluid beter is dan dat van uw eigen laptop, dan is het GXT-luidspeakersysteem ideaal. Het is een 2.1-systeem, wat betekent dat het wordt geleverd met een subwoofer om het een bonzende, soms overdreven, basrepons te geven. De set wordt wel beperkt door een enkele ingang: een 3,5 mm-connector die wordt aangesloten op de audio-ingang van uw computer. Maar dit is een acceptabele afweging om te maken gezien de spotprijs en het goede geluid.

GOEDE KEUZE

Edifier Studio R1700BT 2.0

Edifier Studio R1700BT 2.0

Adviesprijs

149,-

1.714 andere kochten dit product

De Edifier Studio R1700BT 2.0 Speaker Set is een hoogwaardig geluidssysteem met 66 watt aan vermogen. Dankzij Bluetooth is een draadloze verbinding mogelijk. Zo speel je gemakkelijk muziek af van bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. De speakerset is actief, wat wil zeggen dat deze is voorzien van een ingebouwde versterker.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Wilt u toch een upgrade op de Mackie CR4, dan kunt u kiezen voor de Edifier R1700BT 2.0. Deze luidsprekers hebben een iets beter geluid en ook Bluetooth. Daar staat wel tegenover dat de set een beetje groter en aanzienlijk duurder is dan onze topkeuze. Namelijk zo’n €150 op Coolblue.

Voor iemand die opzoek is naar een betere geluidsweergave en nog meer verbindingsopties (zoals Bluetooth en een optische ingang) is de Edifier R1700BTeen uitstekende upgrade. Onze panelleden waren het er allemaal over eens dat deze set over het algemeen een aangenaam geluidsprofiel had en vooral uitblonk in de vocale middentonen. Esthetisch gezien lijken ze meer op de klassieke boekenplankluidsprekers dan desktopcomputerluidsprekers. Het schuine luidsprekerfront en de keuze voor een kersenhouten afwerking voegen een welkome variatie toe aan de verzameling van zwarte rechthoeken die u veelal zult tegenkomen in deze categorie speakers.

GOEDE KEUZE

Logitech Z623 2.1 Speakersysteem

Logitech Z623 2.1 Speakersysteem

Adviesprijs

139,-

5.554 andere kochten dit product

Het Logitech Z623 2.1 Speakersysteem bestaat uit een subwoofer met een vermogen van 130 watt en twee satellietspeakers van ieder 35 watt. Met dit systeem haal je dus 200 wat RMS aan vermogen in huis en geniet je voluit van de nieuwste films en muziek. Het Z623-speakersysteem is namelijk THX-gecertificeerd.n THX zorgt voor indrukwekkend, krachtig geluid bij muziek, films en games.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij coolblue

Op de laatste plaats, maar zeker niet de minste, staat een speakerset van Logitech, namelijk de Logitech Z623. Deze heeft grotere woofers en een betere bas. Deze 200 watt speakers voegen wat body toe aan het basbereik, maar het doffe middenbereik kan voor sommigen een afknapper zijn. 

Mocht de CR3 niet beschikbaar zijn of bent u specifiek opzoek naar een luidsprekerset met een groter bas bereik, dan is de Z623 een solide back-up optie. De grotere 4-inch woofers van het model zorgen voor een betere basrepons en ze klinken ook geweldig in het hoge tonenbereik, maar de luidsprekers worden qua kwaliteit weer wat minder door een vlak klinkend middengebied (waarop de zang en leadinstrumenten te horen zijn) en sommige luisteraars merken mogelijk een miniem effect van vervorming. 

(Visited 1.870 times, 1 visits today)

Een reactie op “De beste speakers voor uw computer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *