blue tooth banner

De beste Bluetooth-hoofdtelefoon

Bluetooth-hoofdtelefoons zijn op dit moment erg hip, er komen steeds nieuwe modellen op de markt. We hebben in totaal 25 draadloze hoofdtelefoons getest, waarvan er nog 23 beschikbaar zijn.

Hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking (ANC) vallen niet onder deze test, omdat we ons vooral zorgen maken over de kwaliteit van de ruisonderdrukking, die altijd ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

Draadloze vrijheid

Koptelefoons met draadloze muziekoverdracht worden steeds populairder. Maak een einde aan weerbarstige kabels die altijd in de weg zitten, of je nu naar muziek luistert of de goede spullen zo compact mogelijk wilt opbergen. Bij langer gebruik worden kabelbreuken of gebogen stekkers voorgeprogrammeerd – dit alles kan worden vermeden met een Bluetooth-hoofdtelefoon.

Als in-ears, die al zonder kabels verkrijgbaar zijn, om redenen van gemak of comfort niet meer in aanmerking komen, dan is zelfs een volgroeide koptelefoon tegenwoordig geen modieuze faux pas meer – integendeel, hij wordt nu als een zeer representatief accessoire beschouwd.

Daarnaast wordt een Bluetooth-hoofdtelefoon ook aanbevolen als een comfortabel middel om te genieten binnen uw eigen vier muren. Vooral als je naar muziek wilt luisteren om het werk te zoeten, zoals stofzuigen, strijken of iets dergelijks, is een kabel vervelend en beperkt het je bewegingsvrijheid.

Luister draadloos naar muziek

Het bereik van onze testapparatuur strekt zich altijd uit over één verdieping, aangezien normale muren geen groot obstakel vormen voor de radiogolven. Het wordt pas kritisch als er tussen de plafonds van gewapend beton komt, dan bereikt het radiobereik van de meeste Bluetooth-apparaten zijn grenzen.

Hoewel Bluetooth transmissie over het algemeen resulteert in een verlies van geluidskwaliteit, zijn veel luisteraars en spelers nu compatibel met de aptX codec, die muziek in CD-kwaliteit kan overbrengen. Het is zelfs mogelijk om te genieten van hoge-resolutie dataformaten (beter dan cd-kwaliteit), die door bijna alle streamingdiensten worden aangeboden, ook via Bluetooth. De aptX HD codec boort opnieuw de aptX specificaties.

Recentelijk heeft Android 8 Oreo zelfs de LDAC codec, die nog hogere resoluties via Bluetooth mogelijk maakt, maar nog niet alle koptelefoons zijn er compatibel mee, strikt genomen voornamelijk Sony koptelefoons, omdat Sony de codec heeft ontwikkeld.

Hier is hoe we getest hebben

We hebben 25 verschillende Bluetooth-hoofdtelefoons getest in verschillende testruns, waarvan er op dit moment nog 23 beschikbaar zijn. Onder hen zijn on-ear apparaten, geweldige designmodellen en koptelefoons die opvallen door hun geweldige geluid.

Onze lijst met zorgvuldig gekozen hoofdtelefoons:

 1. favorietli-thumbnail
  AUDIO TECHNICA ATH-M50XBT
  De Audio Technica ATH-M50xBT is een koptelefoon voor onderweg met de kwaliteit van een studio koptelefoon. Je koppelt hem via bluetooth draadloos aan je smartphone of tablet.

 2. li-thumbnail
  SONY WH-1000XM3
  Met de Sony WH-1000XM3 draadloze koptelefoon geniet je 38 uur van een helder en gedetailleerd geluid. Via bluetooth verbind je het ontwerp met je smartphone of tablet.

 3. li-thumbnail
  BEYERDYNAMIC AMIRON WIRELESS
  De Beyerdynamic Amiron Wireless is iets voor jou wanneer je veel waarde hecht aan de geluidskwaliteit en draadloos wilt streamen. Met deze over ear Bluetooth koptelefoon geniet je van een gedetailleerde geluidsweergave.

[ scroll naar beneden voor een gedetaileerd overzicht ]

FAVORIET

Audio Technica ATH-M50xBT

Adviesprijs

199,-

112.361andere kochten dit product

De Audio Technica ATH-M50xBT is een koptelefoon voor onderweg met de kwaliteit van een studio koptelefoon. Je koppelt hem via bluetooth draadloos aan je smartphone of tablet. Door de ondersteuning van het bluetooth profiel aptX stream je draadloos muziek in hoge kwaliteit. Op een volgeladen accu gaat de batterij 40 uur mee. Zo kom je tijdens een lange reis niet zonder muziek te zitten.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

“Trouw aan het M50 ontwerp, en net zo goed als de voorgangers”

De bluetooth variant presteert zeker niet minder dan de m59 monitoring headphones, maar er is wel een klein doch merkbaar verschil tussen deze en de oudere variant. Plus en min, geen draad, iets minder kwaliteit.. gebruikersgemak tegenover geluid.. voor mij, voor onderweg is dit zeker geen probleem. En met gemak dat dit beter is dan menig Bose product qua geluid.

Tim Breukel

Dit was zeker geen gemakkelijke onderneming – letterlijk gezegd. De ATH-M50xBT is immers een toestel dat verondersteld wordt de oren te omringen en heeft daarom onvermijdelijk grotere capsules dan zijn collega’s die direct op de oren liggen. Dit wordt bemoeilijkt door het feit dat in plaats van de gebruikelijke 40 millimeter transducers iets grotere transducers met een diameter van 45 millimeter zijn gebruikt. De ontwikkelaars wilden immers zo min mogelijk veranderen in de geluidskarakteristieken van de M-serie.

Tot slot werden de luisteraars uitgerust met een ruim bemeten oplaadbare batterij – de ATH-M50xBT was immers bedoeld om zo lang mogelijk mee te gaan, vooral bij draadloos gebruik. In onze test slaagde hij er gemakkelijk in om 40 uur op vol volume te draaien, met een radioverbinding van één meter tussen koptelefoon en smartphone (de smartphone moest het grootste deel van de tijd op het lichtnet worden aangesloten).

Al deze maatregelen samen resulteerden in een gevechtsgewicht van iets meer dan 300 gram, dat echter zo goed verdeeld is over de hoofdband en de oorkussens dat je geen drukpunten krijgt, zelfs niet als je lang naar muziek luistert. Ondanks het niet bepaald compacte ontwerp kan de M50xBT vrij klein worden opgevouwen, in ieder geval klein genoeg om comfortabel te passen in de lederen transporttas die bij het apparaat wordt geleverd.

Bovendien wordt een audiokabel meegeleverd voor het geval de batterij voortijdig leeg raakt, evenals de verplichte USB-oplaadkabel. De audiokabel is overigens voorzien van een microfoon en een knop, zodat u de hoofdtelefoon ook zonder Bluetooth-verbinding als headset kunt gebruiken.

Geen aanraken – de Audio-Technica ATH-M50xBT wordt eenvoudigweg bediend met knoppen, waarvan er vier in totaal en nogal ongewoon zijn te vinden op het linker oortje. Het feit dat de audio- en laadcontactdozen zich hier ook bevinden, lijkt op het eerste gezicht misschien verwarrend, maar u raakt snel gewend aan de intuïtieve bedieningsstructuur. De belangrijkste functies, zoals het in- en uitschakelen, het aanpassen van het volume, het zappen door de tracks en tenslotte het pauzeren van de muziek om een telefoongesprek te voeren, kunnen worden uitgevoerd zonder dat u naar de Audio-Technica hoeft te kijken.

De aan/uit-schakelaar is een schuifschakelaar; door deze in te schakelen en kort ingedrukt te houden wordt de koppelingsmodus geactiveerd, een stem informeert u over de actuele bedrijfsstatus en, direct na het inschakelen, over het laadniveau van de batterij. De combinatie van drie knoppen voor volume en co. is ook gemakkelijk te voelen op een redelijke afstand en te bedienen zonder visueel contact.

Tempels en capsules kunnen eenvoudig worden aangepast aan de vorm en grootte van het hoofd. De zachte vulling zit comfortabel over de oren en sluit zeer goed af, zodat ze hun klankwereld ongestoord door de buitenwereld kunnen ontvouwen, en dat is inderdaad de moeite waard.

De Audio-Technica ATH-M50xBT maakt van meet af aan geen geheim van zijn geraffineerde oorsprong – geen spoor van basgeleiding in overeenstemming met de huidige tijdgeest, maar klimt genadeloos diep en stofdroog de baskelder in als de muziek erom vraagt. Maar alleen dan blijft er genoeg potentie over om met een indrukwekkende natuurlijkheid recht te doen aan het midden en middenhoge bereik, dat zo belangrijk is voor de zang.

Dit betekent dat Audio-Technica niet gespecialiseerd is in één genre: Als je de grondloper wilt raken, zal hij de grondloper raken als er fijne dynamiek nodig is – ook hier levert de ATH-M50xBT direct resultaat op. De ATH-M50xBT levert ook direct, wat te danken is aan de mogelijkheid om via aptX-codec te verzenden, anders zou het potentieel zeer beperkt zijn, in ieder geval in de draadloze modus.

Het bereik van de Audio-Technica is ook goed, met Bluetooth-telefoons die een paar meter verderop bereikbaar zijn, maar we hebben het over een bereik van één of twee verdiepingen, wat de Audio-Technica in een goed middenbereik brengt.

Het is echter opmerkelijk dat de meeste luisteraars zonder aptX codec veel langer proberen de verbinding in ieder geval te behouden, hoe slecht die ook is. Bij aptX heeft de kwaliteit van de transmissie duidelijk voorrang en bij signaalstoring wordt het systeem rigoureus uitgeschakeld.

Nu zijn er een aantal digitale audiospelers die een soort van terugval inschakelen voor dergelijke gevallen. Als de signaalsterkte niet meer voldoende is voor een aptX-transmissie, wordt in ieder geval nog steeds de normale Bluetooth-codec gebruikt. We zijn echter nog geen smartphone met dergelijke mogelijkheden tegengekomen.

GOEDE KEUZE

Sony WH-1000XM3

Adviesprijs

259,-

96.325 andere kochten dit product

Met de Sony WH-1000XM3 draadloze koptelefoon geniet je 38 uur van een helder en gedetailleerd geluid. Via bluetooth verbind je het ontwerp met je smartphone of tablet. Zo luister je draadloos naar je favoriete muziek. Wanneer je de aanpasbare noise cancelling inschakelt, heb je geen last van geluiden van buitenaf. Hierdoor reis je in alle rust of elimineer je storende geluiden op kantoor. Via de app schakel je Smart Listening in. Na het detecteren van je activiteit past deze functie de sterkte van de noise cancelling aan. Door het frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz geniet je van hi res audio. Hierdoor ontgaat geen enkel detail je en hoor je alle nuances van de bastonen en hoge geluiden.

bekijk prijs bij bol.com bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue

De adaptieve ruisonderdrukking van de WH-1000X M2 is verder verfijnd in de WH-1000X M3. Nieuw is de optimaliseringsoptie. Het wordt geactiveerd door de knop voor ruisonderdrukking voor een langere periode in te drukken, en een reeks testtonen wordt gebruikt om de ruisonderdrukking aan te passen aan de akoestische omstandigheden onder de oorkussens, waardoor het nog stiller wordt. Wanneer de muziek stopt, kunt u niet eens de fijne ruis horen die nog hoorbaar was toen het vorige model werd geactiveerd met ruisonderdrukking.

Anders is er weinig veranderd in de adaptieve ruisonderdrukking: Dankzij de evaluatie van de ingebouwde microfoons, GPS-ontvanger en bewegingsmelders is de WH-1000X M3 in staat om de omstandigheden waarin u zich op dat moment bevindt vrij nauwkeurig te detecteren en de ruisonderdrukking daarop af te stemmen.

Zo wordt het buitengeluid in het verkeer niet volledig onderdrukt, maar in een trein of in een rumoerig open kantoor wel. Aankondigingen in het vliegtuig of in de trein of zogenaamd directe toespraken in het kantoor worden gedaan.

De nieuwe oorkussens zijn dikker, passen zich nog beter aan de vorm van het hoofd aan en zijn daardoor uiterst comfortabel om te dragen. In tegenstelling tot de aanvankelijke vrees is er ook genoeg ruimte voor grotere oren onder. Ze zijn dus nog beter beschermd tegen lawaai van buitenaf. Het geluid is een beetje veranderd, vooral in het lage frequentiebereik, en de bas heeft nog meer precisie en snelheid gekregen, wat alleen verklaard kan worden door het veranderde oppervlak en de betere afdichting van de pads.

De verbinding met de smartphone en de activering van de ruisonderdrukking of het omgevingsgeluid worden geregeld met knoppen op het linkeroorstuk van de WH-1000X M3. De juiste capsule is ook een touch-bedieningspaneel: met veegbewegingen van boven naar beneden en vice versa kun je het volume aanpassen, liedjes van voor naar achter of vice versa overslaan, dubbel tikken stopt of de muziek start.

De nieuwe handset van Sony heeft veel slimme functies gekregen.

De doorvoerfunctie, die Sony “Quick Attention Mode” noemt, is overgenomen door de Sony WH-1000X M3 van de MDR-1000X: Als je je handpalm op de capsule legt, wordt de muziek zachter gezet en wordt het omgevingsgeluid versterkt. Op deze manier kunt u de buitenwereld, die voorheen zeer goed afgesloten was, weer horen, wat niet alleen zeer praktisch is voor aankondigingen, maar ook wanneer u wordt aangesproken. Als je de palm van je hand van de juiste capsule haalt, wordt de buitenwereld weer uitgeschakeld en vervaagt de muziek.

In de modus Ambient Sound kan de luisteraar zelf zien of er een aankondiging wordt gedaan en reageert hij daarop. Dit gebeurt ook tijdens telefoongesprekken – de stem wordt dan ook doorgeschakeld, wat voorkomt dat er ongepast hard wordt gesproken. Dit werkt in ieder geval meestal, anders kun je nog steeds met je hand op de juiste capsule leggen – het effect is hetzelfde.

LUXE KEUZE

Beyerdynamic Amiron Wireless

Adviesprijs

629,-

45.112 andere kochten dit product

De Beyerdynamic Amiron Wireless is iets voor jou wanneer je veel waarde hecht aan de geluidskwaliteit en draadloos wilt streamen. Met deze over ear Bluetooth koptelefoon geniet je van een gedetailleerde geluidsweergave. Dit komt door het frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz. Hierdoor ontgaat je geen enkel detail in zowel de hoge als lage frequenties. Door de aptX en Apple AAC Bluetooth profielen blijft de geluidskwaliteit intact wanneer je streamt. Met de Beyerdynamic Make it Yours (MIY) app personaliseer je de geluidsweergave. Eerst analyseert de app jouw gehoor door middel van een gehoortest. Op basis van de gehoortest past de applicatie de geluidsweergave aan. Zo optimaliseer je het geluid ten opzichte van jouw gehoor.

bekijk prijs bij amazon bekijk prijs bij coolblue
De Beyerdynamic Amiron Wireless is, net als de Amiron Wireless, rechtstreeks afgeleid van de Amiron Home – met het significante verschil dat de twee draadloze handsets gesloten systemen zijn, terwijl de Amiron Home is uitgerust met kabels en open systemen.
 
Alle handsets van de Amiron-familie delen echter de door Beyerdynamic ontwikkelde Tesla-drivers, die zijn ontworpen om hoge impulsgetrouwheid te combineren met een hoge efficiëntie. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor het afspelen van high-definition muziek, zoals die door de meeste streaming portalen wordt aangeboden.
 
Hoewel het geen lichtgewicht is, verdeelt het zijn massa zo goed over de slapen en de vulling dat het comfortabel kan worden gedragen over lange periodes. De bediening in de vorm van een aan/uit schakelaar en een touchpad bevinden zich allemaal op de juiste capsule en vergelijkbaar met de Aventho, de gevoeligheid van het touchpad kan met de MIY app worden aangepast aan uw eigen wensen. Geen twijfel mogelijk: het geluid kan hiermee ook worden gepersonaliseerd, maar dit is nogal controversieel, want je bent immers door jaren van muziek luisteren gewend geraakt aan het gewone geluid – dus het is goed dat je binnen de app naar de normale modus kunt overschakelen.
 
Veel interessanter daarentegen is de mogelijkheid om de respons van het touch control panel aan te passen via de MIY app. Een statistiek geeft ook informatie over de luistergewoonten met betrekking tot de duur en het volume, hier genoemd de geluidsdosis. Dan zijn er ook nog tips zoals: “Veilig: je zit absoluut in de groene zone. Zet het volume harder” of de bijbehorende waarschuwingen.
 
Zelfs zonder kalibratie klinkt de Amiron Wireless als een bedrade koptelefoon – en ze klinken geweldig. In plaats van het basniveau te verhogen om het gebrek aan punch te simuleren, daalt het genadeloos diep in de baskelder, waardoor de bassen net zo soepel lopen als ze uit de hand van de basman lijken te komen en de controle houden, zelfs als de tutti luidruchtig is. Met het juiste eten creëert hij met zijn brede en diepe podium een prachtige ruimtelijke muzikale ervaring. De Amiron Wireless is een van de meest audiofiele Bluetooth koptelefoons.
 
Als alternatief kunt u ook gebruik maken van de Amiron Wireless, die zonder koperen toepassingen wordt geleverd, maar op geen enkele manier inferieur is aan het koper wat betreft de technologie en vooral de geluidskwaliteit. In ruil daarvoor is het iets goedkoper.
(Visited 198 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.